Genießen Sie diesen Titel jetzt und Millionen mehr, in einer kostenlosen Testversion

Nur $9.99/Monat nach der Testversion. Jederzeit kündbar.

Äntligen icke-rökare!: Det enkla sättet att sluta

Äntligen icke-rökare!: Det enkla sättet att sluta

Vorschau lesen

Äntligen icke-rökare!: Det enkla sättet att sluta

Bewertungen:
3/5 (116 Bewertungen)
Länge:
243 Seiten
3 Stunden
Freigegeben:
Nov 19, 2008
ISBN:
9781848372344
Format:
Buch

Beschreibung

Det här är en metod som fungerar, för resten av livet.

• Utan skrämseltaktik och avskräckande bilder
• Utan krav på viljestyrka
• Utan viktökning
• Utan oro för abstinens
• Utan känsla av försakelse
• Utan hjälpmedel och mediciner
• Bara 100 procent naturligt
Bli en lycklig icke-rökare!

Ta första steget nu. Fortsätt röka precis som vanligt medan du läser boken. Läs med ett öppet sinne. Läs allt. "Äntligen icke-rökare" ger dig lust att sluta. Och det är lätt. Miljoner människor har gjort det och vet att "Äntligen icke-rökare" fungerar.

Mer än 12 miljoner Easywayböcker sålda.
Freigegeben:
Nov 19, 2008
ISBN:
9781848372344
Format:
Buch

Über den Autor

Allen Carr was born in 1934. The first in his family to enter the ‘professions’, he received articles from a prestigious firm of City accountants and began a career in a business he soon came to loathe. After filling a series of highly paid positions, punctuated by a two-year stint in the army as part of his country’s National Service programme, Allen reached the nadir of his disillusionment with accountancy. Fed up with the old boys’ network and complacent attitude, he took a completely different direction, starting a property development business, initially with a friend and later striking out on his own with his wife, Joyce. By this point in his life, Allen was chain-smoking 100 cigarettes a day, despite the fact that his older sister, Marion, and his father had died prematurely of lung cancer. After repeated failed attempts to stop smoking, Allen’s conversion into a non-smoker was as dramatic as it was totally unexpected. His discovery of the kernel of what would become the Easyway method brought about another life-changing decision: to dedicate his life to the fight against nicotine addiction. Allen made this decision in July 1983. Since then he has built Easyway into an international brand with clinics in over 20 countries across the world, and developed his method into the most effective stop smoking therapy currently available. In 2006 Allen was diagnosed with lung cancer and passed away that November.


Buchvorschau

Äntligen icke-rökare! - Allen Carr

FRI.

Det är kanske lämpligt att jag börjar med att beskriva mina förutsättningar för att skriva den här boken. Nej, jag är varken läkare eller psykiater. Mina förkunskaper är betydligt mer relevanta. Jag var inbiten rökare i 33 år av mitt liv. De sista åren rökte jag 100 cigarretter de sämsta dagarna och aldrig mindre än 60.

Under mitt liv som rökare gjorde jag dussintals försök att sluta. En gång höll jag upp i sex månader men klättrade fortfarande på väggarna, ställde mig tätt intill rökare för att försöka få ett tjuvbloss och valde fortfarande rökkupé på tåg.

När det gäller hälsan tänker de flesta rökare på följande sätt: Jag skall sluta innan det drabbar mig. Jag hade nått det stadium där jag visste att rökningen höll på att bli min död. Jag hade ständigt ont i huvudet på grund av det eviga hostandet. En blodåder som går vertikalt nedför mitten av pannan bultade hela tiden, och jag var helt övertygad om att huvudet skulle explodera när som helst och att jag skulle dö av hjärnblödning. Det oroade mig men hindrade mig inte från att röka.

Det hade gått så långt att jag till och med slutade med mina försök att sluta. Det berodde inte på att jag tyckte om att röka. De flesta rökare har väl någon gång inbillat sig att de tycker om en cigarrett då och då, men jag har aldrig lidit av den vanföreställningen. Jag har alltid avskytt både smaken och lukten, men jag trodde att en cigarrett hjälpte mig att koppla av. Den gav mod och självförtroende, och jag mådde alltid dåligt när jag försökte sluta. Jag kunde inte tänka mig att livet skulle vara det minsta angenämt utan cigarretter.

Till slut skickade min fru mig till en hypnosterapeut. Jag var synnerligen skeptisk, det måste jag erkänna. Jag visste ingenting om hypnos på den tiden och föreställde mig en ruskig typ med genomträngande blick och en svängande pendel. Jag hade alla de vanliga vanföreställningarna om rökning som rökare har, utom en – jag visste att jag inte var viljesvag. Jag hade full kontroll på alla plan utom ett: cigarretterna kontrollerade mig. Jag trodde att hypnos innebar att man påtvingades någon annans vilja, men även om jag inte var direkt motvillig (som de flesta rökare ville jag verkligen sluta), ville jag inte att någon skulle försöka lura i mig att jag inte behövde röka.

Hela konsultationen framstod som ett rent slöseri med tiden. Hypnoterapeuten försökte få mig att lyfta på armarna och göra en rad andra saker. Ingenting tycktes fungera som det skulle. Jag förlorade inte medvetandet. Jag föll inte i trans eller trodde åtminstone inte att jag gjorde det, men efter konsultationen slutade jag i alla fall att röka och jag njöt faktiskt av processen, till och med under avvänjningstiden.

Innan du springer till en hypnosterapeut vill jag klargöra en viktig sak. Hypnosterapi är att sätt att kommunicera. Om det är fel budskap som kommuniceras, slutar du inte röka. Jag vill ogärna kritisera den person som jag konsulterade, för hade jag inte kommit till honom hade jag varit död vid det här laget. Men det var inte tack vare honom jag slutade, utan trots honom. Jag vill heller inte slå ned på hypnosterapin som sådan, för jag använder den själv som ett inslag i mina egna konsultationer. Suggestionsförmågan är en mäktig kraft som kan användas på gott och ont. Vänd dig aldrig till en hypnosterapeut, om du inte har fått vederbörande på rekommendation av någon du respekterar och litar på.

Under mina hemska år som rökare trodde jag inte att jag kunde leva utan cigarretterna, och jag ville hellre dö än vara utan. Idag händer det att människor frågar mig om jag aldrig känner det gamla suget. Svaret är: Aldrig, aldrig, aldrig. Tvärtom. Jag har haft ett underbart liv. Om jag hade rökt ihjäl mig skulle jag inte ha kunnat klaga. Jag har haft tur i livet, men det bästa som någonsin har hänt mig är att jag har blivit fri från mardrömmen, som slav under tvånget att systematiskt förstöra min egen kropp och betala dyrt för det privilegiet.

Låt mig klargöra en sak redan från början: jag är ingen mystiker. Jag tror inte på trollkarlar eller feer. Jag tänker i vetenskapliga banor och kunde därför inte förstå det som hänt mig. Det var som rena trolleriet. Jag började läsa om hypnos och rökning men ingenting av det jag läste tycktes kunna förklara det underverk som hade hänt. Varför hade det varit så löjligt lätt att sluta, när jag förut hade lidit i veckor av nattsvarta depressioner?

Det tog tid innan jag fick allt klart för mig, framför allt eftersom jag började i fel ände. Jag försökte ta reda på varför det hade varit så lätt för mig att sluta, men det verkliga problemet är att försöka förklara varför rökare tycker att det är så svårt att sluta. Rökare talar om fruktansvärda abstinensbesvär, men när jag såg tillbaka och försökte komma ihåg dessa fruktansvärda besvär, kunde jag bara konstatera att jag inte hade haft några. Jag hade inte känt någon fysisk smärta. Allt satt i huvudet på

Sie haben das Ende dieser Vorschau erreicht. Registrieren Sie sich, um mehr zu lesen!
Seite 1 von 1

Rezensionen

Was die anderen über Äntligen icke-rökare! denken

3.1
116 Bewertungen / 7 Rezensionen
Wie hat es Ihnen gefallen?
Bewertung: 0 von 5 Sternen

Leser-Rezensionen

 • (4/5)
  La Méthode Allen Carr s´est un peu "oups il n y a pas de méthode, pour arreter de fumer, il suffit d´arreter de fumer", ce qui est l´évidence meme. C est surtout un bouquin de développement personnel, tendance gourou anti-cigarette. J adore et j essaie!!
 • (5/5)
  Worked for me!
 • (3/5)
  Didn't completely finish (came very close) BUT what I did read help in my quest to stop smoking. I am currently a non smoker and even though it has only been a month and a half, believe I will be for life. I'll keep this e-book handy and perhaps re-read and finish it if I feel the itch.
 • (4/5)
  Well I did stop smoking after I read this book and i didn't even "cheat" once, but that only lasted about 4 months. It was my fault though. I'll give the book some credit though, I didn't think a book was able to make me stop smoking.
 • (4/5)
  This book is incredibly simple and very repetitive. But after a pack a day for 15 years and a ton of failed attempts, I haven't smoked again since I finished the book (9 months as of the date of this review). Either this book will make everything click for you or you'll think it's silly. Either way, you've got nothing to lose.
 • (5/5)
  It doesn't help everybody, but it really helped me. I've been off the smokes for two and a half years now, and I'm never going back....
 • (4/5)
  It really works. GREAT book, if you are a dirty filthy smoker.