Sie sind auf Seite 1von 5

Razele soarelui printre crengi

1. Deschide imaginea copac-start din directorul lectiei in aplicatia Adobe Photoshop.

3. Selecteaza paleta Channels (daca nu ai activat, de sus : Windows - Channels) si selecteaza canalul cu cel mai mare contrast intre alb si negru - in acest caz canalul Blue:

4. Click dreapta pe canalul Blue si selecteaza Duplicate Channel.. - OK . Selecteaza canalul Blue Copy apoi de sus : Image - Adjustments - Levels schimba setarile pana cand observi un contrast cat mai mare intre alb si negru, dar sa ramana indeajuns alb pentru ca acela va reprezenta razele de lumina:

5. Tinand apasata tasta CTRL da click (stanga) pe imaginea de la canalul Blue copy pentru a face o selectie a albului din acest canal:

5.Selecteaza canalul RGB pentru a reveni, apoi paleta Layers si adauga un nou layer ( CTRL + SHIFT + ALT + N - sau click pe iconita, ca imaginea urmatoare):

6.Apasa tasta D pentru a reseta culorile (alb pentru background, negru pentru foreground), apoi CTRL + BackSpace pentru a umple selectia cu alb. La sfarsit CTRL + D pentru a deselecta. 7.CTRL + J pentru a face o copie a layerului, dupa care de sus : Filter - Blur - Radial Blur cu setarile :

8.Imaginea ar trebui sa arate asemanator acum:

9.Daca nu vi se pare ca e destula lumina, click dreapta pe ultimul layer adaugat (cel cu razele) - Blending Options - Bifeaza Outer Glow - schimba culoarea in alb / size - 0px - OK - OK

De asemenea poate fi utilizat si in alte moduri acest efect, aici v-am aratat doar metoda dar urmeaza ca voi sa o perfectionati si sa o aplicati pe alte fotografii.

Imaginea finala: