You are on page 1of 19

1

KAPITULLI 39

PLASTIKAT DHE ARTIKUJT PREJ TYRE

Shnime


1. Gjat gjith Nomenklaturs shprehja "plastika" ka kuptimin e atyre materialeve t kreut 3901 deri 3914, t cilat jan apo kan qen n gjendje, ose n momentin e polimerizimit
ose n disa stade t mvonshme, t marrin form nn influencn e jashtme (zakonisht nxehtsi dhe shtypje, nse sht e nevojshme me nj solvent apo plastifikues) nga dhnia
forme, shtypja, derdhja, petzimi apo procese t tjera, n forma t cilat ruhen me zhvendosjen e influencs s jashtme.

Gjat gjith Nomenklaturs do referenc pr "plastikat" prfshin gjithashtu fibrat e vullkanizuara.
Shprehja, megjithate, nuk prdoret pr materialet e paraqitura si materiale tekstile t Seksionit XI.2. Ky Kapitull nuk prfshin:

(a) Pregaditjet lubrifikuese t kreut 2710 apo 3403

(b) Dyllet e kreut 2712 apo 3404;

(c) Prbrjet organike t prcaktuara ve kimikisht (Kapitulli 29);

(d) Heparinen apo kriprat e saj (kreu 3001);

(e) Solucionet (ndryshe nga kolodionet) t prbra nga do prej produkteve t specifikuara n krert 3901 deri 3913 n solvente organike volative kur pesha e solventit e kalon
50% te peshs s solucionit (kreu 3208); flett stampuese t kreut 3212;

(f) Agjentet apo preparatet organike me veprim t siprfaqshm t kreut 3402;

(g) Rrrshirat e shkrira apo rrshirat estere (kreu 3806);

(h) Aditivt e pregaditur pr vajrat minerale (prfshir benzinn) apo pr lngjet tjera q prdoren pr qllime t njejta si vajra minerale (kreu 3811);

(ij) Lngjet e pregaditura hidraulike t bazuara n poliglikole, silikone dhe polimere t tjera t Kapitullit 39 (kreu 3819);

(k) Reagentet diagnostikues apo laboratorik mbi nj bazament plastik (kreu 3822);

(l) Gome sintetike, si sht prcaktuar pr qllimet e Kapitullit 40, apo artikujt prej tij;

(m) Samaret apo takmet pr mbrehjen e kuajve (kreu 4201) apo valixhet, antat, baulet apo kontenieret e tjere t kreut 4202;

(n) Thurjet, punt n xunkth apo artikuj t tjer t Kapitullit 46;

(o) Mbuluesit e mureve t kreut 4814;
2

(p) Mallrat e Seksionit XI (tekstilet dhe artikujt tekstile);

(q) Artikujt e Seksionit XII (psh, veshjet e kmbve, veshjet e koks, adrat e shiut, adrat e diellit, bastunet, kamzhiqet, shufrat e kalerimit apo pjest prej tyre);

(r) Imitacionet e bizhuterive t kreut 7117;
(s) Artikujt e Seksionit XVI (makinat dhe paisjet mekanike apo elektrike);

(t) Pjeset e avioneve apo t mjeteve t transportit t Seksionit XVII;

(u) Artikujt e Kapitullit 90 (psh, elementet optike, skeletet e syzeve optike, instrumentat e vizatimit);

(v) Artikujt e Kapitullit 91 (psh, oret apo kutite e orave);

(w) Artikujt e kapitullit 92 (psh, instrumentat muzikore apo pjest e tyre);

(x) Artikujt e Kapitullit 94 (psh, mobilerite, llampat dhe paisjet ndriuese, shenjat ndriuese, ndrtesat parafabrikate);

(y) Artikujt e Kapitullit 95 (psh, lodrat, lojrat, paisjet e sportit); apo

(z) Artikujt e Kapitullit 96 (psh, furat, butonat, krehrat, pjesa q vihet n goj apo krcelli i llullave, mbajtsit e cigareve apo t ngjashmet e tyre, pjeset e enve vakum apo t
ngjashmet e tyre, lapsat, stilolapsat).3. Krert 3901 deri 3911 zbatohet vetm pr mallrat e nj lloji t prodhuar neprmjet sintezave kimike, q futen n kategorit e mposhtme:

(a) Poliolefinat e lngshme sintetike prej t cilave m pak se 60 % ndaj volumit distilohet ne 300
o
C, pas konvertimit n 1.013 millibar kur prdoret metoda e distilimit me presion
t ult (kreu 3901 dhe 3902);

(b) Rezinat, jo t polimerizuar n shkall t lart, t tipit coumarone-indene (kreu 3911);

(c) Polimere t tjera sintetike me nj mesatare prej t paktn 5 njsi monomeresh;

(d) Silikonet (kreu 3910);

(e) Rezolet (kreu 3909) dhe prepolimere t tjera.4. Shprehja "kopolimere" prfshin t gjith polimeret n t cilat asnj njsi monomeri i vetm nuk kontribuon 95% apo me shum ndaj peshs s prmbajtjes totale t polimerit.

Pr qllime t ktij Kapitulli, vese kur konteksi e krkon ndryshe, kopolimeret (prfshir ko-polikondesatoret, produktet ko-polishtese, blloqet e kopolimereve dhe kopolimeret e
shartuar) dhe lidhjet e polimereve do t klasifikohen n kreun q prfshin polimere t asaj njsie komonomeri q predominon n pesh mbi do njsi komonomeri tjetr t vetm.
Pr qllime t ktij Shenimi, njsite komonomer prbrs t polimereve t futur n t njejtin kre do t merren s bashku.

Nse asnj njsi komonomeri i vetm nuk predominon, lidhjet e kopolimereve apo t polimereve, sipas rastit, do t klasifikohen n kreun i cili ndodhet i fundit n rendin numerik
midis atyre t cilt konsiderohen si t barabarta me t.


5. Polimeret e modifikuar kimikisht, q jan ato t cilat vetm shtesat e zinxhirit t polimerit kryesor jan ndryshuar nga reaksionet kimike, do t klasifikohen n kreun e prshtatshm
pr polimeret e pamodifikuar. Ky rregull nuk zbatohet pr kopolimeret e shartuar.

3

6. N krert 3901 deri 3914, shprehja "forma primare" zbatohet vetm pr format e mposhtme:

(a) Lngjet dhe pastat, prfshir dispersionet (emulsionet dhe suspensionet) dhe solucionet;

(b) Blloqe t forms t parregullt, plise, pluhura (prfshir pluhurat pr dhnie forme), granule, kokrriza dhe forma t ngjashme n grup.
7. Kreu 3915 nuk zbatohet pr mbetjet, kthimet apo mbeturinat t nj materiali t vetm termoplastik, t transformuar n forma fillestare (krert 3901 deri 3914).8. Pr qllime t kreut 3917, shprehja "tuba, pipa dhe zorra" ka kuptimin e produkteve t zgavruara, nse jan gjysm t fabrikuara apo produkte t prfunduara, t nj lloji
zakonisht t prdorur pr mbajtje, drejtim apo shprndarje gazi apo lngu (psh, zorr kopshti t vijzuar, tuba t biruara). Kjo shprehje gjithashtu prfshin mbajtsit e sallamit dhe
tuba t tjer t till. Megjithat, duke prjashtuar produktet e siprprmendura, ato q kan nj seksion trthor t brendsh ndryshe nga e rrumbullakja, ovalja, drejtkndshja (n
t ciln gjatsia nuk kalon nj her e gjysm t gjrsis) apo n form t nj shumkndshi t rregullt, nuk do t merren si tuba, pipa dhe zorra por si forma profili.9. Pr qllime t kreut 3918, shprehja "mbulesa plastike pr muret apo tavanet" zbatohet pr produktet n role, t nj gjrsie jo m pak se 45 cm, t prshtashem pr zbukurime t
mureve apo tavaneve, q prbhen nga plastike e fiksuar definitivisht mbrapa do lloj materiali ndryshe nga letra, shtresa e plastiks e se cils(n faqen e
prparme) sht e kokrrzuar, e gdhendur , e ngjyrosur, e shtypur me disenjo apo e dekoruar n mnyra t tjera.10. N krert 3920 dhe 3921, shprehja "pllaka, fleta, film, peta dhe rripa" zbatohet vetm pr pllakat, fletat, filmat, petat dhe shiritat (ndryshen nga ato t Kapitullit 54) dhe pr blloqet
n form t rregullt gjeometrike, nse jan apo jo t printuara apo t punuara ndryshe n siprfaqe, t paprera apo t prera n knd t drejt (prfshir katrorin) por jo m tej t
punuara (edhe nse kur jan t prera, ato bhen artikuj t gatshm pr tu prdorur).11. Kreu 3925 zbatohet vetm pr artikujt e mposhtm, q jan produkte t paprfshira nga ndonj kre i mparshm i nnKapitullit II:

(a) Rezervuart, depozitat (prfshir depozitat pr infektimin me bakterie t prdorura n mjeksi), dhe konteniere t ngjashm, t nj kapaciteti m tepr se 300 l ;

(b) Elementet strukturale t prdorur, psh, n dysheme, mure apo muret ndarse, tavanet apo atit;

(c) Ulluket e rrjedhjes s ujrave prej ative dhe paisjet pr to;

(d) Dyert, dritaret dhe skeletet e tyre dhe pragjet pr dyert;

(e) Ballkonet, parmaket, gardhet, portat dhe barriera t ngjashme;

(f) Shulet, grilat (prfshir grilat veneciane) dhe artikuj t ngjashm dhe pjest dhe paisjet pr to;

(g) Rafte t gjr dhe me shumkate pr grumbullime dhe instalime t prhershme, psh, n dyqane, magazina, repartet;

(h) Elemente arkitekturale ornamentale, psh, gdhendjet zbukuruese, kupolat, kafazet e pllumbave; dhe

(ij) Bashkangjitjet dhe prshtatjet q kan pr qllim instalimet e prhershme n ose mbi dyert, dritaret, shkallt, muret apo pjes t tjera t ndrtesave, psh, dorzat, mbajtsit,
grepat, kllapat, mbajtsit e peshqireve, pllakat stakuese dhe pllaka t tjera mbrojtse.
4
Shnime t nnkreut


1. Brenda do njerit prej krerve t ktij Kapitulli, polimeret (prfshir kopolimeret) dhe polimeret e modifikuar kimikisht do t klasifikohen n prputhje me rregullat e mposhtme :

(a) Kur ekziston nj nnkre e quajtur t tjera n t njejtn seri :

(1) Prcaktimi n nj nnkre e nj polimeri nprmjet prefiksit poli (psh., polietilen dhe poliamid -6,6) ka kuptimin q njsia prbrse monomer apo njsite monomer t
polimerit t emrtuar t marra s bashku duhet t kontribuojne 95% apo m shum ndaj peshs s prmbajtjes totale t polimerit.

(2) Kopolimeret e emrtuar n nnkrert 3901 30, 3903 20, 3903 30 dhe 3904 30 do t klasifikohen n kto nnkrer, me kusht q njsit komonomer t kopolimerit t
emrtuar kontribuojn 95% apo m shum ndaj peshs s prmbajtjes totale t polimerit.

(3) Polimeret e modifikuar kimikisht do t klasifikohen n nnkreun e emrtuar T tjera, me kusht q polimeret e modifikuar kimikisht nuk jan prfshir me specifikisht nga
nnkrert e tjere.

(4) Polimeret q nuk prputhen me (1), (2) dhe (3) m lart, do t klasifikohen n nnkreun, midis nnkrerve mbets n seri, duke prfshir polimeret e asaj njsie
monomeri i cili predominon ndaj peshs mbi do njsi tjetr t vetme komonomeri . Pr kte qllim, njsite prbrs monomer t polimereve t futur n t njejtin nnkre
do t merren s bashku. Vetm njesite komonomer prbrs t polimereve n serite e nnkrerve n fjal duhet t krahasohen.

(b) Kur nuk ekziston asnje nnkre i quajtur T tjera n t njejtn seri :

(1) Polimeret do t klasifikohen n nnkreun q prfshin polimeret e asaj njsie monomer i cili predominon ndaj peshs mbi do njsi tjetr t vetme komonomeri. Pr kt
qllim, njesit prbrse monomer t polimereve t futur n t njejtin nnkre do t merren s bashku. Vetm njsite prbrse komonomer t polimereve t serive n
fjale duhet t krahasohen.

(2) Polimeret e modifikuar kimikisht do t klasifikohen n nnkreun e prshtatshem me polimeret e pamodifikuar.Lidhjet polimer do t klasifikohen n t njejtin nnkre si edhe

Polimeret e njsive t njejta monomer n t njejtat propocione.2. Pr qllimet e nnkreut 3920 43, termi plastifikues prfshin plastifikuesit dytsor.Shnime shtes


1. Ku plhurat e thurura, thurura me shtiza ose thurura me grep, me shajak ose pathurje jan prezente thjeshtsisht pr qllime prforcuese, dorzat, dorzat pa gishta ose dorzat e
mbushura, t shtuara ose t mbuluara me thurje t ralla t plastiks i prkasin Kapitullit 39, edhe nse ato jan:

t punuara nga thurjet, thurjet me shtiza ose thurjet me grep ( t ndryshme nga ato t kreut 5903), ndihen ose pathurje t mbushura, t shtuara ose t mbuluara me thurje
t ralla t plastiks, ose
t punuara me thurje t pambushura, pashtuara ose pambuluara, ndihen ose pathurje dhe mbushen me pas, t shtuara ose mbuluara me thurje t ralla t plastiks.

(shnimi 3 (c) pr Kapitullin 56 dhe shenimin 2 (a) (5) pr Kapitullin 59).
5

Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)


I. FORMAT PRIMARE3901

Polimeret e etilenit, n forma primare:3901 10

- Polietilen q ka nj densitet specifik prej m pak se 0.94:

3901 1010 00 - - Polietilen linear - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3901 1090 00 - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3901 20

- Polietilen q ka nj densitet specifik prej 0.94 dhe m shum:

3901 2010 00 - - Polietilen, n nj nga format e prmendura n shenimin 6 (b) t
ktij kapitulli, me nj densitet specifik 0,958 apo m shum n
temperatur 23C, q prmban :
- 50 mg/kg apo m pak alumin,
- 2mg/kg apo m pak kalcium,
- 2 mg/kg apo m pak krom,
- 2 mg/kg apo m pak hekur,
- 2 mg/kg apo m pak nikel,
- 2 mg/kg apo m pak titan
dhe
- 8 mg/kg apo m pak vanadium,
pr prodhimin e polietilenit t klorosulfonuar
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3901 2090 00 - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3901 3000 00

- Kopolimeret acetate etilen-vinil

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3901 90

- T tjera:

3901 9030 00 - - Rrshir jonomere q konsiston n nj krip t nj terpolimeri prej
etileni me izobutil akrilat dhe acid metakrilik; Bllok A-B-A kopolimeri
prej polistireni, kopolimer etilen-butilen dhe polistiren, q prmban
ndaj peshs 35% apo m pak prej stireni, n nj nga format e
prmendura n shenimin 6 (b) t ktij kapitulli
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3901 9090 00 - - T tjera - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-

3902

Polimeret e propilenit apo t olefinave t tjera, n forma primare:3902 1000 00

- Polipropilen

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3902 2000 00

- Poliizobutilen

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

(1)
Lirimet pr prodhimet farmaceutike (Shiko Aneksin 01 deri 04).
6
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)

3902 3000 00

- Kopolimere propileni

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3902 90

- T tjera:

3902 9010 00 - - Bllok A-B-A kopolimeri prej polistireni, kopolimer etilen-butilen dhe
polistiren, q prmban ndaj peshs 35% apo m pak prej stireni, n
nj nga format e prmendura n shenimin 6 (b) t ktij kapitulli
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3902 9020 00 - - Polibuten-1, nj kopolimer i buten-1 me etilen q prmban ndaj
peshs 10% apo m pak etilen, apo nj przierje prej polibuten-1 me
polietilen dhe/apo polipropilen q prmban ndaj peshs 10% apo m
pak prej polipropileni dhe/apo 25% apo m pak prej polipropileni, n
nj nga format e prmendura n shenimin 6 (b) t ktij kapitulli
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3902 9090 00 - - T tjera - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-

3903

Polimeret e stirenit, n forma primare :- Polistirene:

3903 1100 00 - - T zgjerueshm - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3903 1900 00 - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3903 2000 00

- Kopolimere stirene-akrilonitrile (SAN)

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3903 3000 00

- Kopolimeret akrilonitrile-butadiene- stirene (ABS)

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3903 90

- T tjera:

3903 9010 00 - - Kopolimer, vetm prej stireni me alkol alil, me nj vler acetili prej
175 apo m shum
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3903 9020 00 - - Polistiren i bromuruar, q prmban ndaj peshs 58% apo m
shum por jo m shum se 71% prej brom, n nj nga format e
prmendura n shenimin 6 (b) t ktij kapitulli
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3903 9090 00 - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3904

Polimere t vinilkloridit apo t olefinave t tjera t
halogjenizuara, n forma primare:3904 1000 00

- Polivinil klorid, t paprzier me do substanc tjetr

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

- T tjera polivinil kloride:

3904 2100 00 - - Jo t plastifikuara - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3904 2200 00 - - T plastifikuara - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3904 3000 00

- Kopolimeret acetate vinilit dhe acetate klorul-vinilit

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

(1)
Lirimet pr prodhimet farmaceutike (Shiko Aneksin 01 deri 04).
7
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)

3904 4000 00

- Kopolimere t tjer klorurvinilit

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3904 50

- Polimeret e klorurovinilidenit:

3904 5010 00 - - Kopolimer t klorurvinilidenit me akrilonitril, n form rruazash t
zgjrueshme me diametr 4 mikrometra apo m shum por jo m
shum se 20 mikrometra
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3904 5090 00 - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -

- Fluoro-polimeret:

3904 6100 00 - - Politetrafluoroetilen - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3904 69 - - T tjera:
3904 6910 00 - - - Poli(fluorovinili), n nj nga format e prmendura n shenimin 6
(b) t ktij kapitulli
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3904 6920 00 - - -Fluroelastomer FKM - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3904 6980 00 - - -T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3904 9000 00

- T tjera

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-


3905

Polimere t acetatit t vinil apo t estereve t tjer vinili, n
forma primare; polimere t tjer vinil n forma primare:


- Poli (acetat vinili):

3905 1200 00 - - N dispersion ujor - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3905 1900 00 - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -

- Kopolimeret e acetat vinilit:

3905 2100 00 - - N dispersion ujor - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3905 2900 00 - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3905 3000 00

- Alkool polivinil, nse prmban apo jo grupe acetati t
pahidrolizuar

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-
- T tjera:
3905 9100 00 - - Kopolimere - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3905 99 - - T tjera:
3905 9910 00 - - - Poli(formalvinili), n nj nga format e prmendura n shenimin 6
(b) t ktij kapitulli, me nj peshe molekulare prej 10 000 apo m
shum por jo m shum se 40 000 dhe q prmbajn ndaj peshs:
- 9,5% apo m shum por jo m shum se 13% prej grupeve acetile
vlersuar si acetat vinili,
dhe
- 5% apo m shum por jo m shum se 6,5% prej grupeve hidroksi
vlersuar si alkol vinil
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3905 9990 00 - - - T tjera - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-

(1)
Lirimet pr prodhimet farmaceutike (Shiko Aneksin 01 deri 04).
8
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)

3906

Polimeret akrilik n forma primare:3906 1000 00

- Poli (metakrilati i metilit)

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3906 90

- T tjera:

3906 9010 00 - - Poli[N-(3-hidroksimino-1, 1-dimetilbutil)akrilamid] - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3906 9020 00 - - Kopolimer prej metakrilat 2-diizopropilaminoetili i decil metakrilatit,
n formn e nj solucioni n N,N-dimetilacetamidi, q prmban ndaj
peshs 55% apo m shum prej nj kopolimeri
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3906 9030 00 - - Kopolimer prej acidi akrilik me akrilat 2-etilhegzil, q prmban ndaj
peshs 10% apo m shum por jo m shum se 11% prej akrilat 2-
etilhegzil
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3906 9040 00 - - Kopolimer prej akrilonitrili me akrilat metili, modifikuar me
polibutadieneakrilonitril (NBR)
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3906 9050 00 - - Produkt i polimerizuar i acidit akrilik me metakrilat alkili dhe sasira
t vogla monomeresh t tjer, p tu prdorur si trashues n
prodhimin e pastave t stampimit t tekstileve
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3906 9060 00 - - Kopolimer prej akrilat metil t etilenit dhe nj monomer q
prmban nj grup karboksi jo terminal si zvendsues, q prmban
ndaj peshs 50% apo m shum akrilat metili, nse sht ose jo i
prbr me silic
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3906 9090 00 - - T tjera - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-

3907

Poliacetalet, poliesteret e tjera dhe rezina epokside, n forma
primare; polikarbonatet, rezinat alkide, esteret polialil dhe
poliestere t tjera, n forma primare:


3907 1000 00

- Poliacetale

-

L04

-

0
(1)

CEFTA : 0

16
(1)

-

3907 20

- Polietere t tjera:

- - Alkolet polietere:
3907 2011 00 - - - Polietilenglikoli - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-
3907 2020 00 - - - Te tjera - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-
- - T tjera:
3907 2091 00 - - - Kopolimer prej 1-kloro-2,3-epoksipropan me oksid etileni - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-
3907 2099 00 - - - T tjera - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-

3907 3000 00

- Rezina epokside

-

L04

-

0
(1)


CEFTA : 0

16
(1)


-

3907 4000 00

- Polikarbonate

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3907 5000 00

- Rezinat alkide

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

(1)
Lirimet pr prodhimet farmaceutike (Shiko Aneksin 01 deri 04).
9
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)

3907 60

- Poli(Tereftalat etileni):

3907 6020 00 - - Me nj tregues viskoziteti 78 ml/g apo m shum - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3907 6080 00 - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3907 7000 00 - Poli (acidi laktik) - - - 0 CEFTA : 0 16 -

- Poliestere t tjera:

3907 91 - - T pasaturuara:
3907 9110 00 - - - Lng - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3907 9190 00 - - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3907 99 - - T tjera:
3907 9910 00 - - - Poli(etilen naftalen-2,6-dikarboksilat) - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3907 9990 00 - - -T tjera - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-
3908 Poliamidet n forma primare:

3908 1000 00

- Poliamide -6, -11, -12, -6, 6, -6, 9, -6, 10 apo -6, 12

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3908 9000 00

- T tjera

-

L04

-

0
(1)


CEFTA : 0

16
(1)


-
3909 Amino-rezinat, rezinat fenolike dhe poliuretanet, n forma
primare:


3909 1000 00

- Rezinat urea; rezinat tiourea - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-

3909 2000 00

- Rezinat melamine
- - - 0 CEFTA : 0 16 -

3909 3000 00

- T tjera amino-rezina

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3909 4000 00

- Rezinat fenolike

-

L04

-

0
(1)


CEFTA : 0

16
(1)


-

3909 50

- Poliuretanet:

3909 5010 00 - - Poliuretan prej 2,2-(tert-bytylimino)dietanol dhe diizocianat4,4-
metilendiciklohegzil, n formn e nj solucioni n N,N-
dimetilacetamid, q prmban ndaj peshs 50% apo m shum prej
polimeri
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3909 5090 00 - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3910 0000 00

Silikonet n forma primare

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3911

Rezinat e nafts, rezinat coumarone-indene, politerpenet,
polisulfidet, polisulfonet dhe produkte t tjera t specifikuara n
Shnimin 3 t ktij Kapitulli, t paprfshira dhe t paspecifikuara
diku tjetr, n form primare:


(1)
Lirimet pr prodhimet farmaceutike (Shiko Aneksin 01 deri 04).
10
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)


3911 1000 00


- Rezinat e nafts, rezinat coumarone, indene apo coumarone-
indene dhe politerpenet


-


-


-


0


CEFTA : 0


16


-


3911 90


- T tjera:


- - Produktet e polimerizimit t kondensuar apo t rirregulluar nse
jan ose jo kimikisht t modifikuar:

3911 9011 00 - - - Poli(oksi-1,4-fenilensulfonil-1,4-fenilenizopropiliden-1,4-fenilen),
n nj nga format e prmendura n shenimin 6 (b) t ktij kapitulli
- L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-
3911 9013 00 - - - Poli(tio-1,4-fenilen) - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-
3911 9019 00 - - - T tjera - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-

- - T tjera:

3911 9092 00 - - - Kopolimer prej p-krezoli dhe divinilbenzeni, n formn e nj
solucioni n N,N-dimetilacetamid, q prmban ndaj peshs 50% apo
m shum prej polimeri; Kopolimere t hidrogjenuar prej viniltolueni
dhe -metilstireni
- L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-
3911 9099 00 - - - T tjera - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-

3912

Celuloze dhe derivatet e saj kimike, t paprfshira dhe t
paspecifikuara diku tjetr, n forma primare:- Acetatet prej celulozes:

3912 1100 00 - - Jo t plasterifikuara - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3912 1200 00 - - T plasterifikuara - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3912 20

- Nitratet e celulozes (prfshir kolodionet):

- - Jo t plasterifikuara:
3912 2011 00 - - - Koloidonet dhe celoidin - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3912 2019 00 - - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3912 2090 00 - - T plasterifikuara - - - 0 CEFTA : 0 16 -

- Eteret e celulozs:

3912 3100 00 - - Karboksimetilceluloze dhe kriprat e tij - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-
3912 39 - - T tjera:
3912 3920 00 - - - Hidroksipropilceluloz - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3912 3985 00 - - - T tjera - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-

3912 90

- T tjera:

3912 9010 00 - - Esteret e celulozs - L04 - 0
(1)
CEFTA : 0 16
(1)
-

(1)
Lirimet pr prodhimet farmaceutike (Shiko Aneksin 01 deri 04).
11
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)
3912 9090 00 - - T tjera - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3913

Polimeret natyrale (psh, acid alginik) dhe polimeret natyrale t
modifikuara (psh, proteinat e forta, derivatet kimike t gomave
natyrale), t paprfshira dhe t paspecifikuara diku tjetr, n
forma primare :3913 1000 00

- Acid alginik, kriprat dhe esteret e tij

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3913 9000 00

- T tjera

-

L04

-

0
(1)

CEFTA : 0

16
(1)


-

3914 0000 00

Jonite bazuar n polimeret e kreut Nr. 3901 deri 3913, n forma
primare-

L04

-

0
(1)

CEFTA : 0

16
(1)


-
II. MBETJET, PRERJET DHE KTHIMET;
GJYSM-PRODUKTET; ARTIKUJT

3915

Mbetjet, prerjet dhe kthimet, prej plastike:

3915 1000 00 - Prej polimereve t etilenit - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3915 2000 00 - Prej polimereve t stirenit - - - 0 CEFTA : 0 16 -
3915 3000 00 - Prej polimereve t vinil kloridit - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3915 90

- Prej plastikave t tjera:

3915 9011 00 - - Prej polimereve t propilenit - - - 0 CEFTA : 0 16 -

3915 9080 00

- - T tjera

-

-

-

0

CEFTA : 0

16

-

3916

Monofilament prej t cilit do dimension kryq seksional i
tejkalon 1 mm, shufrat, shkopinjte dhe forma profil, nse jan
apo jo t punuar n siprfaqe por jo t punuara ndryshe, prej
plastike:


3916 1000 00

- Prej polimereve t etilenit

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-
3916 2000 00 - Prej polimereve t vinil kloridit - - - 10 CEFTA : 0 16 -

(1)
Hyrjet nn kt nnkapitull jan shtje q i nnshtrohen kushteve t cekura n pjesn C t Aneksit 1 t Rregullores 2004/13 t 28 Maj 2004 dhe amandamentet pasuese.
12
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)

3916 90

- Prej plastikave t tjera:


3916 9010 00

- - Prej produkteve t polimerizuara me kondensim apo me
rirregullim, nse jan ose jo kimikisht t modifikuara

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-
3916 9050 00 - - Prej produkteve t polimerizimit t mtejshm - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3916 9090 00

- - T tjera

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-


3917


Tuba, pipa dhe zorra, dhe prshtatsit pr to (psh, brylat,
bashkimet, flanxhat), prej plastike:
3917 10


- Zorre artificiale (mbajtsit e sallamit) prej proteinave t forta
apo prej materialeve celulozike:

3917 1010 00 - - Prej proteinave t forta - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3917 1090 00 - - Prej materialeve celulozike - - - 10 CEFTA : 0 16 -


- Tuba, pipa dhe zorra, jo fleksibel:


3917 21

- - Prej polimereve t etilenit:

3917 2110 00 - - - Pa tegela dhe me gjatsi m t madhe sesa maksimumi
dimensioni i prerjes trthore, nse jan ose jo t punuar n siprfaqe,
por jo t punuar n mnyra t tjera
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3917 2190 - - - T tjera:
3917 2190 10 - - - - Me prshtats t bashkangjitur, pr prdorim n mjetet e
aviacionit civil
(1)

- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3917 2190 90 - - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3917 22

- - Prej polimereve t propilenit:

3917 2210 00 - - - Pa tegela dhe me gjatsi m t madhe sesa maksimumi i
dimensionit t prerjes trthore, nse jan ose jo t punuar n
siperfaqe, por jo t punuar ndryshe
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3917 2290 - - - T tjera:
3917 2290 10 - - - - Me prshtatje te bashkangjitura, per perdorim ne mjetet e
aviacionit civil
(1)

- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3917 2290 90 - - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3917 23

- - Prej polimereve t vinil kloridit:

3917 2310 00 - - - Pa tegela dhe me gjatsi m t madhe sesa maksimumi I
dimensionit t prerjes trthore, nse jan ose jo t punuar n
siperfaqe, por jo t punuar ndryshe
- - - 10 CEFTA : 0 16 -

(1)
Hyrjet nn kt nnkapitull jan shtje q i nnshtrohen kushteve t cekura n pjesn C t Aneksit 1 t Rregullores 2004/13 t 28 Maj 2004 dhe amandamentet pasuese.
13
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)
3917 2390 - - - T tjera:
3917 2390 10 - - - - Me prshtatje t bashkangjitura, pr prdorim n mjetet e
aviacionit civil
(1)

- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3917 2390 90 - - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3917 2900

- - Prej plastikave t tjera:

3917 2900 10 - - - - Me prshtatje t bashkangjitura, pr prdorim n mjetet e
aviacionit civil
(1)
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3917 2900 90 - - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -


- Tuba, pipa dhe zorra t tjera:


3917 3100

- - Tuba, pipa dhe zorra fleksibel, q kan nj minimum t
presionit t plcitjes prej 27.6 Mpa :

3917 3100 10 - - - Me prshtatje t bashkangjitura, pr prdorim n mjetet e
aviacionit civil
(1)

- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3917 3100 90 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3917 3200 00

- - T tjera, t paprforcuara apo t pakombinuara ndryshe me
materiale t tjera, pa prshtatjet

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-

3917 3300

- - T tjera, jo t prforcuara apo t kombinuara ndryshe me
materiale t tjera, me prshtatjet:

3917 3300 10 - - - Me prshtatje t bashkangjitura, pr prdorim n mjetet e
aviacionit civil
(1)
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3917 3300 90 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3917 3900

- - T tjera:

3917 3900 10 - - - Me prshtatje t bashkangjitura, pr prdorim n mjetet e
aviacionit civil
(1)

- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3917 3900 90 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3917 4000

- Prshtatjet :

3917 4000 10 - - Pr prdorim n mjetet e aviacionit civil
(1)
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3917 4000 90 - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3918

Mbuluesit e dyshemes prej plastike, nse jan apo jo vet
ngjitse, n rol apo n formn e pllakave; mbuluesit e mureve
apo tavaneve prej plastike, si jan t prcaktuara n Shenimin
9 t ktij Kapitulli:3918 10

- Prej polimereve t vinil kloridit:


(1)
Hyrjet nn kt nnkapitull jan shtje q i nnshtrohen kushteve t cekura n pjesn C t Aneksit 1 t Rregullores 2004/13 t 28 Maj 2004 dhe amandamentet pasuese.
14
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)
3918 1010 00 - - Q konsistojn n nj mbshtetse t njomur, t veshur apo t
mbuluar me polivinil klorid
MTK

- - 10 CEFTA : 0 16 -
3918 1090 00 - - T tjera MTK

- - 10 CEFTA : 0 16 -

3918 9000 00

- Prej plastikave t tjera MTK

- - 10 CEFTA : 0 16 -


3919


Pllaka, fleta, filma, krisafe, shirita dhe forma t tjera t rregullta,
vetengjitse, prej plastike, nse jan apo jo n role:3919 10

- N role t nj gjresie jo m tepr se 20 cm:


- - Shirita, veshja e t cilve konsiston n gom natyrore apo
sintetike t pavullkanizuar:

3919 1012 00 - - - Prej pol(vinil kloridi) t apo prej polietileni - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3919 1015 00 - - - Prej polipropileni - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3919 1019 00 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3919 1080 00 - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3919 9000 00

- T tjera

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-


3920


Pllaka, fleta, filma, krisafe dhe shirita t tjer, prej plastike, jo
celulare dhe jo t prforcuara, jo t laminuara t pambshtetura
apo t pakombinuara n mnyra t ngjashme me materiale t
tjera:
3920 10


- Prej polimereve t etilenit:


- - Me trashsi jo m shum se 0,125 mm:

- - - Prej polietileni q ka gravitet specifik prej:
- - - - M pak se 0,94:
3920 1023 00 - - - - - Film polietilen, me trashsi 20 mikrometra apo m shum por
jo m shum se 40 mikrometra, pr prodhimin e filmit foto- rezistent
prdorur n prodhimin e gjysm pruesve apo skemave t shtypit
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 1024 00 - - - - - Film i trhequr, jo t shtypura - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 1025 00 - - - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 1028 00 - - - - 0,94 apo m shum - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 1040 00 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

- - Me trashsi m shum se 0,125 mm:

15
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)
3920 1081 00 - - - Brume letre sintetike, n formn e fleteve t njomura br prej
fibrilave t palidhura t degzimeve t imta t polietilenit, nse jan
ose jo t prziera me fibra celuloze n nj sasi jo m shum se 15%,
q prmbajn si agjent njoms alkol polivinil t tretur n uj
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 1089 00 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3920 20

- Prej polimereve t propilenit:


- - Me trashsi jo m shum se 0,10 mm:

3920 2021 00 - - - Me orientim dyaksial - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 2029 00 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 2080 00 - - Me trashsi m shum se 0,10 mm - - - 10 CEFTA : 0 16 -


3920 3000 00


- Prej polimereve t stirenit


-


-


-


10


CEFTA : 0


16


-


- Prej polimereve t vinil kloridit:

3920 43 - - Q prmban plastifikante 6% apo m shum ndaj peshs:
3920 4310 00 - - - Me trashsi jo m t madhe se 1 mm - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 4390 00 - - - Me trashsi m t madhe se 1 mm - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 49 - - T tjera:
3920 4910 00 - - - Me trashsi jo m t madhe se 1 mm - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 4990 00 - - - Me trashsi m t madhe se 1 mm - - - 10 CEFTA : 0 16 -

- Prej polimereve akrilike:

3920 5100 00 - - Prej Poli(metakrilat metili) - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 59 - - T tjera:
3920 5910 00 - - - Kopolimer prej estereve akrilike dhe metakrilike, n form filmi
me trashsi jo m shum se 150 mikrometra
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 5990 00 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

- Prej polikarbonateve, rezinave alkid, esteret polialil apo
poliestereve t tjere:

3920 6100 00 - - Prej polikarbonateve - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 62 - - Prej tereftalat polietilen:
- - - Me trashsi jo m shum se 0,35 mm:
3920 6212 00 - - - - Film tereftalat polietileni, me trashsi 72 mikrometra apo me
shum por jo m shum se 79 mikrometra, pr prodhimin e disqeve
magnetike fleksibel; Film tereftalat polietileni, me trashsi 100
mikrometra apo m shum por jo m shum se 150 mikrometra, pr
prodhimin e pllakave printuese fotopolimere
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 6219 00 - - - - T tjera

- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 6290 00 - - - Me trashsi m shum se 0,35 mm - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 6300 00 - - Prej poliestereve t pasaturuar - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 6900 00 - - Prej poliestereve t tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -
16
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)


- Prej celulozes apo derivateve t saj kimike:

3920 7100 00 - - Prej celulozs s rigjeneruar - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 73 - - Prej acetatit t celulozes:
3920 7310 00 - - - Film n role apo shirita, pr kinematografi apo fotografi - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 7380 00 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 79 - - Prej derivateve t tjera t celulozs:
3920 7910 00 - - - Prej fibrave t vullkanizuara - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 7990 00 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

- Prej plastikave t tjera:

3920 9100 00 - - Prej butyral polivinil - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 9200 00 - - Prej poliamideve - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 9300 00 - - Prej amino-rezinave - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 9400 00 - - Prej rezinave fenolike - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3920 99

- - Prej plastikave t tjera:

- - - Produkte t polimerizuara me kondensim apo rirregullim, nse
jan ose jo kimikisht t modifikuara:

3920 9921 00 - - - - Flete apo shirit poliamid, i paveshur, apo i veshur apo mbuluar
vetm me plastik
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 9928 00 - - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

- - - Produkte t polimerizimit t mtejshm:

3920 9952 00 - - - - Flete fluorid polivinili; Film alkol polivinili me orientim dyaksor,
q prmban ndaj peshs 97% apo m shum prej alkolit polivinil, i
paveshur, me trashsi jo m shum se 1 mm
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 9953 00 - - - - Membrana jon shkmbyese prej materjaleve plastike t
fluorinuar, pr prdorim n elementet elektrolitik klor-alkal
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3920 9959 00 - - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3920 9990 00

- - - T tjera

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-


3921Pllaka, fleta, filma, krisafe dhe shirita t tjera, prej plastike :


- Celulare:

3921 1100 00 - - Prej polimereve t stirenit - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3921 1200 00 - - Prej polimereve t vinil kloridit - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3921 13 - - Prej poliuretaneve:
3921 1310 00 - - - Fleksibl - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3921 1390 00 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3921 1400 00 - - Prej celulozs s rigjeneruar - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3921 1900 00 - - Prej plastikave t tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -
17
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)
3921 90 - T tjera:
- - Produkte t polimerizimit me kondensim apo rirregullim, nse jan
ose jo kimikisht t modifikuara:

3921 9010 00 - - - Prej poliestereve - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3921 9030 00 - - - Prej rrshirave fenolike - - - 10 CEFTA : 0 16 -
- - - Prej amino-rezinave :
- - - - T laminuara:
3921 9041 00 - - - - - Laminate me presion t lart me siprfaqe dekorative nga t
dyja ant
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3921 9043 00 - - - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3921 9049 00 - - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3921 9055 00 - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3921 9060 00 - - Produkte t polimerizimit t mtejshm - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3921 9090 00 - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3922

Vaskat, pllakat e dushit, basenet-larse, bidete, WC, vendet e
uljes dhe mbuluesit, kasetat shkarkuese dhe pajisje t ngjashme
sanitare, prej plastike:

3922 1000 00 - Vaskat, pllakat e dushit dhe basenet larse - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3922 2000 00 - Ndenjset dhe mbuluesit e WC - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3922 9000 00 - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3923

Artikujt pr mbajtjen apo paketimin e mallrave, prej plastike;
tapat, kapakt, kupat dhe mbylles t tjer, prej plastike:3923 1000 00

- Kutite, kasat, sendyqet dhe artikuj t ngjashm

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-

- Thast dhe antat (prfshir konet):

3923 2100 - - Prej polimerive t etilenit:
3923 2100 10 - - - Biodegraduese - L09 L09 10 CEFTA : 0 16 -
3923 2100 90 - - - T tjera - L09
PRO
(1)


L09
PRO
(1)
10 CEFTA : 0 16 3.00 KG
3923 29 - - Prej plastikave t tjera:
3923 2910 - - - Prej polivinil kloridi:
3923 2910 10 - - - - Biodegraduese - L09 L09 10 CEFTA : 0 16 -
3923 2910 90 - - - - T tjera - L09
PRO
(1)

L09
PRO
(1)

10 CEFTA : 0 16 3.00 KG
3923 2990 - - - T tjera:
3923 2990 10 - - - - Biodegraduese - L09 L09 10 CEFTA : 0 16 -
3923 2990 90 - - - - T tjera - L09
PRO
(1)

L09
PRO
(1)

10 CEFTA : 0 16 3.00 KG

(1)
Leje nga MMPH pr import t qeseve t plastiks n form t thasve pa aditiv pr nevoja t industris, sipas vendimit Nr.20 dat 09.07.2013

18
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)

3923 30

- Damixhane, shishe, faqore dhe artikuj t ngjashem :

3923 3010 00 - - Me kapacitet jo m shum se dy litra PCE - - 10 CEFTA : 0 16 -
3923 3090 00 - - Me kapacitet m shum se dy litra PCE - - 10 CEFTA : 0 16 -

3923 40

- Bobina, masure dhe mbshtets t ngjashm :

3923 4010 00 - - Bobina, masure dhe mbshtets t ngjashm pr film apo shirita
fotografike dhe kinematografike, filma dhe t ngjashmet q futen n
kreun 8523
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3923 4090 00 - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3923 50

- Tapat, kapake, kupa dhe mbylls t tjere:

3923 5010 00 - - Kapakt dhe kapsulat pr shishe: - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3923 5090 00 - - T tjera: - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3923 9000 00 - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3924

Paisjet e tavolines, t kuzhins, artikuj t tjer shtpiak dhe
higjienik apo artikuj t tualetit, prej plastike:3924 1000 00

- Artikuj t tavolins dhe t kuzhins

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-

3924 9000 00

- T tjere

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-

3925

Pajisjet e ndrtimit prej plastike, t paprfshira dhe t
paspecifikuara diku tjetr:3925 1000 00

- Rezervuart, depozitat, dhe kontenier t ngjashm, t nj
kapaciteti m tepr se 300 l

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-

3925 2000 00

- Dyert, dritaret dhe skeletet e tyre dhe pragjet pr dyert

PCE
(1)


-

-

10

CEFTA : 0

16

-

3925 3000 00

- Shulet, grilat (prfshir grilat veneciane) dhe artikuj t
ngjashm dhe pjest prej tyre

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-
3925 90 - T tjera:
3925 9010 00 - - Prshtatsit dhe montueset q synojn instalimin e prhershm n
dhe mbi dyer, dritare, shkall, mure apo pjes t tjera t ndrtess
- - - 10 CEFTA : 0 16 -
3925 9020 00 - - Arkat pr kanalizimet, tubacionet dhe kabllot e qarqeve elektrike - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3925 9080 00 - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -

3926

Artikuj t tjer prej plastike dhe artikuj prej materialeve t tjera t
krerve Nr. 3901 deri 3914:(1)
Der apo Dritare me ose pa korniz ose me prag do t konsiderohet si nj cop.
19
Kodi i mallrave Prshkrimi
Njsite
plotsue
se
Masa t politiks
tregtare
Norma e
detyrimit
(%)
Norma preferenciale t detyrimit
(%)
TVSH
(%)
Norma
t
akcizs
Importi Eksporti CEFTA (AL, BA, MD, ME, MK, XS)

3926 1000 00

- Paisjet e zyres apo t shkolls

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-

3926 2000 00

- Artikuj t veshjes dhe plotsues t veshjes (prfshir dorzat)

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-

3926 3000 00

- Prshtatjet pr mobilerit, karrocat apo t ngjashmet e tyre

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-

3926 4000 00

- Statujat dhe artikuj t tjer ornamentale

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-

3926 90

- T tjera:


3926 9050 00

- - Kova t biruara dhe artikuj t ngjashm prdorur pr t filtruar ujin
n hyrje t kanaleve kulluese:

-

-

-

10

CEFTA : 0

16

-

- - T tjera:

3926 9092 - - - T bra prej fletve :
3926 9092 10 - - - - Pr prdorime teknike, pr prdorim n mjetet e aviacionit
civil
(1)
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3926 9092 90 - - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -
3926 9097 - - - T tjera:
3926 9097 10 - - - - Pr prdorime teknike, pr prdorim n mjetet e aviacionit
civil
(1)
- - - 0 CEFTA : 0 16 -
3926 9097 90 - - - - T tjera - - - 10 CEFTA : 0 16 -


(1)
Hyrjet nn kt nnkapitull jan shtje q i nnshtrohen kushteve t cekura n pjesn C t Aneksit 1 t Rregullores 2004/13 t 28 Maj 2004 dhe amandamentet pasuese.