Sie sind auf Seite 1von 12

Q. Do as directed.

1).

The

police

caught

the

thief.

(End.

By

the

police)

Ans. The thief was caught by the police. Right


2).

Too

much

is

being

taken

for

granted.

(Begin

they

are)

Ans. They are taking too much for granted. Right


3).

Who

has

broken

the

mirror.

(Begin..

by

whom)

Ans. By whom has was the mirror been broken?


4).

They

must

do

it

at

once.

(End.

Done

at

once)

Ans. It must be done at once. Right


5).

Someone

has

picked

his

pocket.

(Begin

His

pocket)

Ans. His pocket has been picked by someone. Right


6). Passengers are forbidden to cross the line. (End. Forbids passengers to cross the line)
Ans. The rule forbids the passengers to cross the line. Right
7).

Post

this

letter.

(Begin.

Let)

Ans. Let this letter be posted. Right


8).

Will

they

help

you?

(End

by

them?)

Ans. Will you be helped by them? Right


9).

Has

the

grocer

sold

the

tea?

(End

by

the

grocer)

the

sum)

Ans. Has the tea been sold by the grocer?


10).

Was

Gita

doing

the

sum.

(Begin.

Was

Ans. Was the sum being done by Gita?


11).

objected

to

his

proposal.

(Begin.

His

proposal)

Ans. His proposal was objected to by me.


12).

The

teacher

is

setting

the

Ans. The papers are being set by the teacher. Right

papers.

(Begin.

The

papers)

13).

We

refused

him

admission.

(End.

By

us)

them.

(Begin.

They)

Ans. His admission was refused by us. Right


14).

The

old

man

was

laughed

at

by

Ans. They laughed at the old man. Right


15).

Mothers

bring

up

children.

(Begin

Children)

Ans. Children are brought up by their mothers. Right


16).

She

will

have

read

the

book.

(End.

Byher)

Ans. The book will have been read by her. Right


Answers are written in purple.
Q). Subject- verb agreement
1).

What

2.
3.

is

The
Many

4.

an

Ten

7.

Neither

9.

is

14.

of

Neither

all

its

of
or

furlongs
one
food

of

nor

big
any
is

am

cleverest

girls
was

to
has

to

be

Right
Right
Right

children.

Right

reading.

Right

to

blame.

Right

is

dead.

Right

paid.
a

who

Right

sum.

worth

poorly
equal

Everest.
yours?

Right
Right

insured.

are

singer
is

water

Mount
is

that

read.

pleasant.

climb

poems

and
is

the

to

have
I

cannot

is

is

her

contents,

uncles

poet

and

books

staff

Eight
is

one

Manisha

The
Ratna

made

rupees

only

lost

singers

been

my

great

are

those

of

Either

11.

has
with

the

glasses
the

thousand

10.The

13.

attempt

Which

This

My
of

shop,

6.

12.

news?

voice

The

5.

8.

the

taken
found

Right

mile.
the

Right
test.

there.

Right
Right

15. Two- thirds of the building was destroyed. Right


Kanika is really working hard on her Grammar!
More of her grammar tests evaluated. The wrong answers have been replaced by right answers. The
right answers have been marked right.
1. People grew a lot of rubber in Malaysia. [Begin: A]
Ans. A lot of rubber is was grown in Malaysia.

2. He tried harder and harder but achieved less and less. [Begin: The.]
Ans. The harder he tried, the lesser he achieved.
3. Shall I ask her to wait, said Pamela. [Change into Reported Speech]
Ans. Pamela asked if she should ask her to wait. right
4. It was so late that I could not attend the class. [Use: too]
Ans. It was too late to attend the class. right
5. Prizes were being given by the Minister when the lights went out. [Change the voice]
Ans. The Minister was giving the prizes when the light went out.
6. If you had not advised me, I would have fallen into the trap. [Begin: But.]
Ans. But for your advice, I did not fall into a trap. Would have fallen into the trap.
7. I am coming with you. [Provide a suitable question tag]
Ans. Shall I come with you? I am coming with you, may I?
8. This is the biggest elephant I have ever seen. [Use: big]
Ans. This elephant is more big than any other elephant that I have ever seen.
9. As soon as Rama starts to run the race, the crowd cheers her. [Begin: No sooner ]
Ans. NO sooner did does Rama starts to run a race than the crowd cheers her.
10. Both the answers are wrong. [Begin: Neither.]
Ans. Neither of the two answers are is right.
11. Neither John nor his friends to blame. [Use: is/are]
Ans. Neither John nor his friends are is to blame.
12. The United Nations have has its headquarters in U.S.A. [Correct the sentence]

13. He is a principled man. [Use: principle]


Ans. He is a man of principles.
14. But for my help, she would not have succeeded. Begin: Had]
Ans. Had I Had not helped her, she would have failed. not have succeeded.
15. If he apologizes, he will be pardoned. [Use: Unless]
Ans. Unless he apologizes, he will not be pardoned. right
16. The teacher asked, Will you confess your mistake? [Change into indirect speech]
Ans. The teacher asked him if he would confess his mistake. right
17. Let the child not be disturbed. [Change into active voice]
Ans. Dont Do not disturb the child.
18. Very few Prime Ministers are as scholarly as our Prime Minister. [change into superlative]
Ans. Our prime Prime minister Minister is the most scholarly of all.
19. He is so ill that he cannot not attend the meeting. [Use: too]
Ans. He is too ill to attend the meeting. right
20. The task was not pleasant. It was not easy either. [Combine the two sentences]
Ans. The task was neither pleasant nor easy. right
21. The Principal is calling everyone from this class. [Begin: Everyone]
Ans. Everyone from the class is being called by the principal from the class.
22. How kind a person Anurag is! [Begin: What]
Ans. What a kind person Anurag is!?
23. It was wrong on the part of the management to dismiss him. [Use: ought]

Ans. The management ought not to dismiss him. right


24. Tokyo is the most expensive city in the world. [Begin: No other]
Ans. No other city in the world is as expensive as Tokyo.
25. There were only a few coins in the purse that Seema lost. [Begin: The purse]
Ans. The purse which Seema lost had only a few coins.
26. I do not think I can finish the work by today, said the plumber. [Change the narration]
Ans. The plumber told that he said that he did not think that he could complete the work that day.
27. There is nothing more beautiful than the sunset. [Begin: Is.]
Ans. Is there anything beautiful than sunset? right
28. If you do not mend your ways, you will get into trouble. [Begin: Mend]
Ans. Mend your ways or you will get into trouble. right
29. He is not a reckless driver. [End: recklessly]
Ans. He does not drive recklessly.
30. She exclaimed that Kolkata is a very congested city. [Change into direct speech]
Ans. She said,Kolkata is a very congested city. right
31. Very few foods are as healthy as milk. [Change into superlative]
Ans. Milk is healthiest than any other food of all.
32. Andrew is the best cobbler in our town. [Change into positive]
Ans. No other cobbler is as good as Andrew is. -right
33. Hyderabad is one of the cleanest cities in India. [Use: clean]
Ans. Very few cities in India is are as clean as Hyderabad.

34. A deer does not run as fast as a cheetah. [Begin: A cheetah]


Ans. A cheetah runs faster than a deer. right
35. No other poet is as popular as Shakespeare. [Use: most]
Ans. Shakespeare is the most popular of all poets.
36. Mr. Ram came last of all for the meeting. [Change into positive]
Ans. No one came after Mr.Ram for thea meeting.
37. Some monuments are perhaps more beautiful than the Taj. [Use: most]
Ans. Taj is not the most beautiful than all the monuments.
38. Why dont you sing a song, Rita? said Suresh. (Rita)
Ans. Suresh asked Rita why dont she sing a song. to sing a song
39. To Iqbals surprise, the office was closed. (find)
Ans. Iqbal found the office closed to his surprise. To his surprise, Iqbal found that the office was
closed.
40. The play I saw last week was better than this one. (good)
Ans. This play is not as good as the one I saw last week. right
Question 5. Fill in the blanks with suitable prepositions:
1. He has great confidence in himself. right
2. The miser fell a victim into his own greed.
3. The government provides the school children forwith. free mid-day meals.
4. The difficult route ledto.through a forest.
5. I am waiting for the letter onsince Monday

6. I have lived in Bangalore since.. 1978. right


7. The convict begged for mercy. right
8. Do you believe inghosts? right
9. Please attend to what I am saying to you. right
10. One is known by..the company one keeps. Keep good company always. right
11. I looked ________at_____after my nephew while his parents went out.
12. We should not look ____down_______ upon the poor. right
13. Farmers look ____________ _up__ to a better standard of living.
14. The principal promised to look _____in________into her case.
15. I am trying to look ___for___________ my key. -right
16. Do you agree ____with________to this proposal?
17. The man was charged ____of_______with theft.
18. The doctor cured her ____of_______ the disease. right
19. The family was shocked __from_________at the news.
20. The police are inquiring ____about_______into the case.
21. Some people have a very strange attitude _______towards______ animals. -right
22. The newspaper made a fierce attack _____on_______ the speaker. -right
23. There was a steep rise ____in________ the cost of living last month. -right
24. People used to believe that air pollution was the cause ___of______ malaria. -right
25. In the long run, there is no alternative ____to_______ hard work. -right
26. He is lot more agile ___than_______ I am. -right

27. The newcomer wanted to know how to get _____from______ the bus stop to the bazaar. -right
28. He did not attend extra classes because ______of______ a severe cold. -right
29. A microscope is provided in the laboratory ___for________ the use of pupils.- right
30. I prefer fast food __to_________ any other food. -right
31. They rejoiced ______at____ their success. -right
32. He revenged himself____to______on his enemies.
33. We went to our house ____on_______ foot. right
34. She was born ___of_______to rich parents.
35. The final decision rests_____on______ principal. right
Second Set
Question 1 Rewrite as directed.
1. As soon as the news of the fire broke out, everyone rushed to the spot. [Begin: No sooner..]
Ans. No sooner did the news of the fire broke break out than everyone rushed to the spot.
2. Richard sat on a freshly painted chair. [Begin: the Chair]
Ans. The chair on which Richard sat was freshly preparedpainted.
3. This is the cruelest act I have ever seen. [Begin: Never]
Ans. Never have I seen such a cruel act. right
4. Even as a young artist, my aunt did not neglect her studies. [Use: when]
Ans. Even when my aunt was a young artist, she did not neglect her studies.
5. I found a ten rupee note in the book. [Change the voice]
Ans. A ten rupee note was found by me in the book. right

6. It was wrong on the part of political parties to blame the neighboring country. [Use: ought]
Ans. Political parties ought not to wrongfully blame the neighbouring countries.
7. Being strong, Arul can lift the heavy suitcase.[ Use; so. That]
Ans. Arun is so strong that he can lift the heavy staircasesuitcase.
8. If you do not hurry, you will miss the bus. My mother said. [Change into indirect speech]
Ans. My mother told me if I did not hurry I would miss the bus. right
9. The children failed to notice the teacher as she entered. [Change into a negative sentence]
Ans. The children did not noticed the teachers entry. when she enetered.
10. Only Rachel came to the birthday party. [Begin: None..]
Ans. None but Rachel came to the birthday party. right
Question 2 Fill in the blanks using appropriate words.
1. The jury found him guilty of the crime right
2. Monica is not liable for her friends debt. right
3. The army carried onout. a combing operation in the building.
4. His request for a transfer was turned down.. right
5. I assure you of. my help. right
1.

My father said to me Let us go to the club. [Change into indirect speech]


Ans. My father suggested that we should go to the club.

1.

No other empire in the world was as powerful as the Roman empire. [Use: most]
Ans. The Roman Empire was the most powerful empire in the world

1.

As soon as he wins the race, he prostrates on the track. [Begin: No sooner]


Ans. No sooner than he wins the race, he prostrates on the track.

1.

The Principal disagreed with the proposal of the students, didnt he? [ Use: agree]
Ans. The Principal did not agree with the proposal of the students, did he?.

1.

Who replaced the player after he was injured? [ Use substitute instead of replaced]

Ans. Who substituted the player after he was injured? - right


1.

Jasper has probably forgotten his mothers birthday. [Begin: In]


Ans. In all probability, Jasdeep has forgotten her mothers birthday. - right

1.

For more information, please, contact the receptionist of the hotel. [Begin: if]
Ans. If you need more information, please contact the receptionist of the hotel.

1.

He could not participate in the race as he had an injured foot. [ Use: prevented]
Ans. His foot injury prevented him from participating in the race.

1.

Those that are helpless deserve our pity. [Begin: The helpless]
Ans. The helpless deserve our pity.

1.

The reason of her failure is not known. [ Rewrite using why in the sentence]
Ans. It is not known why she failed
b) Complete each of the following sentences with a suitable form of the word given in
brackets:

[5]

1.

She was pleased.. that she won a prize. [please] right

2.

As the weather was bad, we stayed at home. [stay] right

3.

He declared. that he was innocent. [declare] right

4.

I was surprised when I heard him talk so. [hear] right


c) Fill in the blanks with appropriate prepositions.
[5] />

1.

Let us begin with.. the first poem. right

2.

I do not approveof. Your action in the matter. right

3.

He is seldom attentive to.. his lessons. right

4.

He was cured of. his disease. right

Kanika wrote to us:


Hello sir,
I got this from some other site.
Will you please evaluate it?
Thank you
Kanika we are here to help ICSE students in every way we can. Please find the test evaluated
below:
Question 1

a) Rewrite the following sentences correctly according to the instructions given after each. Make
other changes that may be necessary but dont change the meaning of the sentence. [10]
1. Supposing it is an emergency, we should act immediately. (Use: provided)
Ans. We should act immediately, provided that it is an emergency. right answer
2. It is admitted that he is the greatest leader. (Begin: All )
All admit that he is the greatest leader.
3. Be honest and you will be respected by everyone. (Use: Everyone)
Ans. Everyone will respect you if you are honest. right answer
4. Gullible as he is as, he was not taken in by the fraud. (Begin: In spite of)
Ans. In spite of he him being gullible, he was not taken in by the fraud.
5. My father was very charitable to everyone. (Use: the correct form of treat)
Ans. My father treated everyone very charitably.
6. Had Richard known what to do; he should have saved much time. (Begin: If)
Ans. If Richard would have known what to do, he would have saved much time. right answer
7. This rumour is incredible. (Begin: This rumour cannot ..)
Ans. This rumour cannot be predicted credible.
8. The new budget made the public glad. Begin: The public)
Ans. The public was glad with the new budget. right answer
9.How prophetic was Cassius words that day! said the soothsayer.(Change the narration)
Ans. The soothsayer remarked how prophetic was that Cassiuss words were very prophetic that day.
10. The students said, Let there be no tests today. (Change into Reported Speech)
Ans. The students asked requested not to have any tests that day.
Question 2
Complete each of the sentences by using an appropriate word in the blanks. [5]
1.There was a steep decline in the standard of education for the last decade. right answer
2.The peasants believed that rain was the source of Gods will. right answer
3. At the end of the day, there is no alternative __to_________ hard work. right answer
4. Achilles was a lot more valiant than Agamemnon. right answer
5. The foreigner wanted to know how to get from the airport to the hotel. right answer
6. He did not focus on the studies because had a distracted mind. of

Admin would like to thank Mishi for her alertness: THANKS MISHI
7. A favourable atmosphere is provided in the school for the pupils. right answer
8. I prefer fast food over any other food. to
9. The common man rejoiced at the Presidents declaration. right answer
10. He revenged himself of enemies. on

I am very angry at his misconduct.


A good name which is lost can never be recovered. [ be, lose]

Verwandte Interessen