You are on page 1of 1

59.str.Vi volite poezijuVi ne volite poeziju..Hajde da ragovaramo sa svojim recima(ustima). 1.

Susreti Slem poezije su otvoreni za sve I svi,bez obzira na pol,boju koze,religiju,seksualnog opredeljenja,izgled I fizicke I psihicke spremnosti. 2.Pesnici se mogu obratiti na bilo koju temu,u bilo kom stilu. 3.Predstavite se organizatoru pre pocetka Slem sednice. 4.Bez muzickih instrumenata ili snimljene muzike. 5.Bez dodatne opreme. Predstava se zasniva na tekstu pesnika I njegovom odnosu sa publikom. 6.Bez kostima I prerusavanja. 7.Svaki pasus je ogranicen u tekstu I traje 5minuta. 8.Izrecituj pesmu, slobodno pice. Svakog 3.ponedeljka u mesecu Opsenarstvo 71.str.Casovi se odrzavaju od 3.sept.do 28juna.Grupe su od 15ucesnika maksimalno I 5minimum.Emisija ce se odrzati na kraju godine sa svim ucesnicima.To je prilika da uzivaju u vasem okruzenju I vasem napretku u muzici I plesu.Tekstovi su obavezni,u granicama raspolozivih mesta.Casovi su besplatni. 89.str.Preci tavana/golubarnika Rialiti sou,koji je snimao ljude I njihovu privatnost kao emisiju Prica potkrovlja,da li je to fenomen?Sigurno da ne!U 19 I 20 veku,masu je zabavljao spektakl koji su izvodili muskarci zakljucani u zatvorenom prostoru,uz pomoc naucnika,merena,analizirana,klasifikovana u primerke covecanstva,uklonjena iz njihove daleke zemlje Afrikanaca,Indijanaca I Laponaca,I tako dalje..-I bili su izlozeni kao zivotinje na sajmu.I sve to u cilju legitimisanja navodne rasne superiornosti Zapada o ovim divljacima.Tako su,od 1870 do 1930,ti ljudski zooloski vrtovi,predstavljeni na medjunarodnim sajmovima I kolonijalnim izlozbama,bilo je toliko posetilaca,koji danas imaju velike zabavne parkove.Onda je dosao bioskop I televizija.Sou se nastavio u drugom obliku.Danas,rialiti emisije nastoje da zadovolje istu potrebu voajerizma.

107.Okovana patka Ovo je nedeljni:Izlazi svake nedelje,sredom,od 1915.Njegovo ime je zabavno kao patka,sto znaci novine u zargonu.Dodavanjem okovan,njihov osnivac,novinar je daleko otisao,zeleo je da pomene cenzuru koja je bila visoka u proslom vremenu Svetskog premiera Gere. Patkazadrzava svoju satiricni stil.On prepricava dogadjaje iz politickog zivota iz ugla ironije I kritike.Njegovi naslovi sadrze dosetke(igre reci) I clanci su ilustrovani karikaturama.Ali bi trebalo ozbiljno da se shvate. Zapravo,on je otkrio mnoge slucajeve koji su izazvali skandale:dijamanti koje je nudio predsednik Amerike predsedniku francuske I telefonsko presluskivanje. Njegova nezavisnost I kriticko misljenje su garancija za cinjenice da ne postoji medijska grupa I nema reklama koje se pojavljuju na njegovim stranicama.On zivi jedino zahvaljujuci svojoj prodaji(oko 600.000 primeraka nedeljno).Uspeo je da zadrzi svoje citaoce,pruzajuci im proverene informacije.Zaista,reputacija novina je zasnovana prvenstveno na verodostojnosti.

113.Medjunarodna skola za menadzment priprema studente za karijere u medjunarodnom biznisu Studije se sprovode na nasim studentskim kampovima u Parizu ili u Tuluzu.Nakon vaseg upisa na konkursu,imacete pristup nastavnom planu za sektor za medjunarodne odnose tokom 4 godine.Posto smo uvereni da je danas vazno da menadzer mora biti u stanju da integrise multikulturalni kontekst,mi nudimo 13-mesecni staz u Francuskoj I inostranstvu I jedan semester na nekom stranom univerzitetu od druge godine.Kako bi nasim studentima omogucili pristup svetu I njenim kulturama, ukupna potapanja Azije I Kalifornije su predlozili interkulturalno upravljanje na trecoj godini zahvaljujuci nasoj saradnji sa stotinama univerziteta sirom sveta.S druge strane,mreza od nekoliko hiljada bivsih studenata u pedeset zemalja ce ostvariti potrebne lokalne kontakte. Ulaz na konkurs,Stavili smo vam na raspolaganje dokumentaciju za stipendiju za vase studije I praksu u inostranstvu.