You are on page 1of 4

1.

The

incorrect

statement

in

the

5. Each p sub shell holds at most electrons a. 10 b. 2 c. 6 d. 14

following is a. The atom nucleus is composed of proton and neutron b. An ionic compound consist of a cation and anion c. A molecule is always composed of different atoms d. Ion is an atom having an electric charge

6. The

ground

state

electron

configuration for Nickel, which has 28 electrons a. 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 3d10 b. 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s2 3d8 c. 1s2 2s2 2p6 3s2 3d10 3p6 d. 1s2 2s2 2p6 3s2 3d10 3p6 7. Atom nucleus is composed of a. proton and electron b. proton and neutron

2. A particle having electric charge is called a. Molecule b. Ion c. Molecule and ion d. atom

3. An Atom has 16 protons, 8 neutrons, and 16 electrons. The symbol of atom X is a. b. c. d. has electrons

c. neutron and electron d. proton, neutron and electron

8. Which one the isotope?

a. Al and Si b. Cl and Al c. P and Si

4. Atom a. 45 b. 21 c. 24 d. 66

d. K and Al

9. Suppose that an atom of argon, whose atomic number is 18, has 16 electrons. This atom is a. a positive ion b. negative ion c. a positive isotope d. a negative isotope
Figure 1. electrolytes set

10. When sodium chloride dissolved in water, it completely ionize into free, mobile ions, this is example of a. Weak electrolyte b. Non electrolyte c. Free electrolyte d. Strong electrolyte 11. The mass of a neutron a. is slightly greater than the mass of an electron b. is much greater than the mass of an electron c. is slightly less than the mass of a proton d. is much less than the mass of a proton

13. From Figure 1. if the sugar on the glass replace into NaCl, what will happen with the electrolytes set? a. b. c. d. The bulb does not glow Can not be replace The bulb glows very brightly The bulb glows brightly

14. Two or more atoms of the same or different kind if they combine there will form a. b. c. d. mixture molecule solution suspension

15. To change Na to Na+, you need to: 12. The configuration electron of is a. b. c. d. 2 8 2 6 2 8 2 8 3 5 8 4 8 1 a. add one electron b. remove one proton c. remove one electron d. add one neutron

16. 146C and carbon:

12

6C

are examples of

c. It just a catalogue number d. Indicates the number of protons and number of neutrons

a. Isotones b. Isobars c. Isotopes d. Molecules 17. The number of neutron in 126C is a. 12 b. 6 c. 18 d. 24

19. The symbols

, and

indicate that the three kinds of hydrogen atoms have a. b. c. d. the same atomic mass different numbers of neutrons different numbers of electrons different atomic numbers

20. The particles of matter symbolized 18. The atomic number a. Indicates the number of neutron in an atom b. Indicates the number of protons in an atom by O2, H2,Cl2 are examples of a. b. c. d. Compound molecule Element molecule Metallic element Ionic compound

Essay 1. Based on the following atomic structure, a) Write the electron configuration of the atom! + b) How many its valence electrons? c) What about the number of atom? 2. If the atomic mass 28, and the number of atom 11, write the amount of neutrons and protons!

Key Answers 1. C 2. B 3. C 4. B Essay 1. + a) Electron configuration: 2 7 b) It has 7 valence electrons c) Number of atom: 9 5. C 6. B 7. B 8. B 9. A 10. D 11. C 12. A 13. C 14. B 15. C 16. C 17. B 18. B 19. B 20. B

2. A Z N P

= 28 =11 = A Z = 28 11 = 17 = Z = 11