You are on page 1of 17

1.

Which

of the following has the least value?

A. 10 tens more than 20 hundreds B. 10 ones more than 200 tens C. 10 ones more than 20 tens D. 10 ones more than 2 thousands

2. A. B. C. D.

About
3. A. 0.07 B. 0.18 C. 0.25 D. 0.28

7 7 of the Earths crust is made of silicon. Which of the following has the same value as ? 25 25

1 Which of the following figures has a perimeter that is of 56 cm ? 4 4.

A.

B.

C.

D.

5. Dev

made 48 cupcakes for the cake sale. He put an equal number of cupcakes on 6 plates. Which number sentence would be used to find the number of cupcakes on each. Plate?
A. 48 + 6 = B. 48 - 6= C. 48 x 6 = D. 48 6 =

6. Find

the value of + + + = 1975 = 1000 = + = 2925

+ A. 0 B. 25 C. 975 D. 1000

7. Which A. 5 B. 10 C. 15 D. 20

number should be written in the box below to make the number sentence correct? 20 > + 10

8. Prachi

uses 1000 matchsticks to form Pattern ____.

Pattern 1

Pattern 2 Pattern 3

Pattern 4

A. 150 B. 200 C. 250 D. 400

9. Look

at the signs for four different movie theatres in the mall.

Which movie theatre has the least number of seats?

A. Theatre 1 B. Theatre 2 C. Theatre 3 D. Theatre 4

10. How many squares

are there in the figure below?

A. 15 B. 16 C. 21 D. 22

11. Which A. 2000 B. 1900 C. 1803 D. 1700

of the following is not a leap year?

How many more boxes must be shaded in order to have


12.

1 of the figure shaded? 4

A. 7 B. 8 C. 18 D. 25

13. Which

set of cards is in order from least to greatest?

A. B. C. D.

14. Each

expression shown below has the same value.

26 34 24 + 2 Which of the following has the same value as each of the three expressions given above?
A. 72 12 B. 72 9 C. 72 8 D. 72 6

15. The place value of 5 A. 5000 B. 50 C. 500 D. 5327

in 45327 is

16. Two

fractions are equivalent, if their cross multiplications are _____

A. Equal B. Not equal C. 1 D. 0

17. Which

shape can be made by putting these two shapes together?

A. Circle B. Square C. Rectangle D. Triangle

18. Which

is equal to 7 8 ?

A. 7+7+7+7+7+7+7 B. 77777777 C. 8+8+8+8+8+8+8 D. 8 8 8 8 8 8 8 19. Study the graph

and answer the questions

The four boys have _____ toy cars altogether

A. 95 B. 100 C. 105 D. 110

20. 777 A. 0 B. 1 C. 4 D. 7

+ 777 + 777 + 777 = _____ 777

21. The figure X given

below is incomplete. Which option figure is required to complete the figure.

Fig. X

A. B. C. D. 22. What

is the weight of the watermelon shown?

A. 4 kg 800 g B. 4 kg 850 g C. 4 kg 900 g D. 4 kg 950 g 23. Which

shows flip across the line?

A.

B.

C.

D.

24. A is

40m south-westof B.C is 40 m south east of B.C is in which direction of A?

A. South B. West C. East D. NorthWest

25. Choose the correct

water image of the given combination MOB

A. O M B B. W O B C. M O B D. B O M

26. Ritu

wrote the rule below to describe a number pattern. add 2, subtract 1, add 2, subtract 1 Which pattern was made using Ritus rule starting with the number 20?
A. 20, 22, 24, 26, 28 B. 20, 21, 19, 20, 18 C. 20, 22, 21, 23, 22 D. 20, 19, 18, 17, 16

27. Which

one of the patterns given below is based on change in SIZE?

A. B. C. D.

28. Which

unit is beet for miring how mush a cherry weigps?

A. Gram B. Meter C. Kilogram D. Centimeter

29. A pattern

was used to determine the number of black tiles and the number of white tiles in each figure given below.

Figure 1 Figure 2 Figure 3 If the pattern continues, how many black tiles will there be in figure 5?
A. 3 B. 4 C. 5 D. 7

30. Find

the pair in which no relationship exists

A.

B.

C. D.

31. In

which of the following diagrams does Figure 2 appear tobe a reflection of Figure 1 across line m?

A.

B.

C.

D.

32. There are four figures

out of which three are same in some way while one is different from the rest. Find out the

different figure

A.

B.

C. D.

33. Steve created

the given pattern. Pattern What would the eighth row of this pattern look like?

A. B. C. D.

34. The shape of the front

of a roof is shown below.

What is the name of the shape?


A. Square B. Rhombus C. Rectangle D. Trapezoid

35. A series

of figures is given which can be grouped into classes. Select the groups into which the figures can be

classified

A.

B.

C.

D.

36. LOGO is

A. Name of a person B. Sticker C. Companys logo D. Computer language

37. In

MS-Paint, which tool is selected by default?

A. Text B. Pencil C. Paint D. Eraser

38. Joystick

is -

A. Input Device B. Output Device C. Processing Device D. All of these

39. A. Peripherals B. Hardware C. Software D. Output devices

are termed as

40. The primary device that A. Bag B. Suitcase C. Desk D. Hard disk

a computer uses to store information

41. Computer virus

is a

A. Program that is necessary to run a computer B. Hardware C. Part of computer D. Program that has been written to cause problems

on other computer

42. In

order to send e-mail to another class on the schools local area network, one must first know the classs

A. Classroom teacher B. E-mail password C. Computer type D. E-mail address

43. A. Enter data B. Execute data C. Get data D. Store data

is used to

44. A word

processing application is best for -

A. Calculating distances B. Keeping an address book C. Writing reports D. Scanning pictures

45. A blinking symbol A. Delete key B. Arrow key C. Cursor D. Return key

on the screen that shows where the next character will appear is the

46. Which

of the following files will use the maximum space in memory?

A. B. C. D.

47. The file you A. Workbooks B. Worksheets C. Rows D. Columns

create in Excel is called

48. Without

this, we cannot interact with a computer. What is this?

A. Scanner B. Input device

C. Output D. Printer

device

49. Devices A. Input B. Output C. Type D. Print

that allow you to put information into the computer

50. Find

the odd one out

A.

B. C.

D.

1. C 6. A 11. C 16. A 21. A 26. C 31. D 36. D 41. D 46. B

2. C 7. A 12. A 17. A 22. C 27. A 32. D 37. B 42. D 47. A

3. D 8. C 13. B 18. C 23. A 28. A 33. A 38. A 43. A 48. B

4. C 9. B 14. D 19. C 24. C 29. C 34. D 39. A 44. C 49. A

5. D 10. D 15. A 20. C 25. B 30. C 35. A 40. D 45. C 50. A