Sie sind auf Seite 1von 5

API 570 Quiz

1. API 570 covers inspection of: A. B. C. D. 2. new construction new tank construction in-service piping in-service vessels

CUI is the acronym for: A. B. C. D. Corrosion Under Insulation Cold Under-ground In-service piping Corrosion Under Inside flow Carpet Under Infra-structure

3.

A person who assists the inspector by performing specific NDE on piping systems is termed: A. B. C. D. NDE technician Inspector assistant Level II inspector Examiner

4.

The response or evidence resulting from the application of a nondestructive evaluation technique is termed: A. B. C. D. A crack Porosity A leak An indication

5.

The MAWP is: A. B. C. D. The maximum internal pressure permitted in the piping system. The minimum internal pressure permitted in the piping system. The maximum external pressure permitted in the piping system The maximum external stress permitted in the piping system.

6.

A section of piping encompassed by flanges or other connecting fittings is 1 of 5

called: A. B. C. D. 7. A flanged pipe A ready to be installed pipe A spooled piece A fabricated piping assembly

If a person has a degree in engineering he is automatically qualified to be: A. B. C. D. An Authorized Piping Inspector A piping inspector A NDE Level II or III in any technique None of the above

8.

A TML is: A. B. C. D. Thickness Material Laboratory Taiwan Made Label Thickness Measurement Location Time Medium Length

9.

The result of excessive cyclic stresses that are often well below the static yield strength of the material is titled: A. B. C. D. material failure fatigue cracking failure cracking creep cracking

10.

Thickness measurements may be taken by ultrasonic instruments or what other method: A. B. C. D. AET ET MT RT

11.

Which of the following tests are not normally conducted as part of a routine inspection: A. UT thickness B. Visual Inspection C. Radiographic profile D. Pressure tests

2 of 5

12.

Thickness measurements are not routinely taken on ________ in piping circuits. A. B. C. D. valves straight run pipe fittings deadlegs

13.

During the installation of a flanged connection, the bolts should: A. B. C. D. Extend two threads past their nuts. Extend completely through their nuts. Extend only half way through their nuts. Extend at least .5 inches (1.25mm) past their nuts.

14.

Services with the highest potential of resulting in an immediate emergency if a leak were to occur are in: A. B. C. D. Class 3 Class 2 Class 1 Owner/user designated system

15.

The classification that includes the majority of unit process piping is labeled: A. B. C. D. Class 3 Class 2 Class 1 Owner/user designated system

16.

Services that are flammable but do not significantly vaporize when they leak and are not located in high activity areas: A. B. C. D. Class 3 Class 2 Class 1 Owner/user designated system

17.

What is the remaining life in years of a piping systems whose corrosion rate is .074 inches per year, the actual wall thickness is .370 inches and the minimum required thickness is .1 inches? A. B. C. D. 36.48 years 364.8 years 3.6 years 3.6 months

3 of 5

18.

What is the long term corrosion rate of a piping circuit that started at .375 inches and is now .1 inch, the measurements were taken over a five year period. A. B. C. D. .055 inches per year .005 inches per year .550 inches per year not enough information given

19.

What is the short term corrosion rate of the above piping circuit. A. B. C. D. .055 inches per year .005 inches per year .550 inches per year not enough information given

20.

A longitudinal crack in an existing piping circuit may be repaired by: A. B. C. D. installing a full encirclement welded split sleeve welding over the crack welding a box over the cracked area using a full encirclement welded split sleeve, with the approval of the piping engineer

4 of 5

API 570 Quiz Answer Key

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

C A D D A C D C B D D A B C B A C A A D

5 of 5