Sie sind auf Seite 1von 7

8/13/13

Renewable Energy Question Bank

Math | Test Library | Take This Test Now

Renewable Energy Question Bank

1. What happens that creates electricity?


A) electrons move B) protons move C) neutrons move D) centrinos move

2. Photovoltaic cells do this.


A) Transform the energy from the sun into electrical energy B) Store heat from the sun C) Take pictures of the sun D) Prevent the spread of bacteria

3. Which fossil fuel is most often used to heat homes?


A) Coal B) Oil C) Natural Gas D) Wind

4. Which of the following is one example of passive solar?


A) Electricity running through an appliance. B) Sun powering a photovoltaic cell C) Sun shining through a window D) A solar water heater

5. Which type of energy is the cheapest to buy in Nebraska at this point in time?
A) Solar Power B) Wind Power C) Coal Power D) Hydro Power

6. You are at the climate conference in Copenhagen going on in December (55 degrees North latitude). In what direction and angle would you point your solar panels?
A) 40 degrees South B) 70 degrees North C) 70 degrees South D) 40 degrees North

www.thatquiz.org/tq/previewtest?V/F/K/G/56931323903459

1/7

8/13/13

Renewable Energy Question Bank

7. You are standing on the ground, in full sun. The voltmeter hooked to your panel shows a reading of 3.45 volts. If you got on a 20 ft. roof and kept the solar panel pointed towards full sun what might you expect the voltage reading to be?
A) 3.82 volts B) 3.45 volts C) 4.51 volts D) 3.23 volts

8. Which of the following states is a leader electricity production from wind?


A) Ohio B) Texas C) Arkansas D) Rhode Island

9. The more common name for solar panels that produce electricity is?
A) Photoelectrics B) Simple Cells C) Photovoltaics D) Photosolartics

10. Photons of light knock lose these in a solar panel?


A) Neutrons B) Silicons C) Protons D) Electrons

11. Thin film photovoltaics are usually more efficient than standard photovoltaics.
A) False B) True

12. What is a disadvantage of vertical wind turbines?


A) They can function when mounted only 20 feet off the ground. B) They generate electricity at lower wind speeds. C) They generate less electricity compared to horizontal turbines. D) They take up less space than horizontal turbines.

13. You are investing in a solar energy field. In what state would you want to build it?
A) North Dakota B) Maine C) Arizona D) Missouri

14. Which of these are essential for producing electricity in a motor?


A) Gears to spin B) Magnets www.thatquiz.org/tq/previewtest?V/F/K/G/56931323903459
2/7

8/13/13

Renewable Energy Question Bank

B) Magnets C) Wire Coils D) All of the above

15. Solar panels produce this type of current.


A) MC B) AC C) DC D) TC

16. This is the type of electricity that comes into our homes.
A) MC B) DC C) AC D) TC

17. If the efficiency of a solar panel is higher it will...


A) get hotter than a less efficient panel B) produce more electricity C) produce less electricity D) work in the night

18. You are in Omaha and it is 9:30 in the morning. In what direction would you point your solar panels to get the most energy?
A) Northeast B) Southwest C) Southeast D) Northwest

19. You live in the city and want to get a wind turbine installed at your home. Which would be the most practical?
A) Horizontal Turbine B) Vertical Turbine

20. Electrons are attracted to...


A) Neutrons B) Other Electrons C) Protons D) Centrinos

21. You are installing solar panels on the roof of JMSO. Tell where you would put them and explain why. Also, explain what other things we would need so that the school could actually use the electricity produced by the solar panels (think about the type of current)? (worth 8 points, 4 of the points are for covering each of the points and the other 4 are for complete sentences with capital letters and periods).

www.thatquiz.org/tq/previewtest?V/F/K/G/56931323903459

3/7

8/13/13

Renewable Energy Question Bank

22. What are the major advantages of solar and wind energy? (worth 5 points, complete sentences) 23. Why would the solar panels in this picture not work well on the day the picture was taken? (1 point)

24. Solar panels work better on a really 100 degree day than a 65 degree day.
A) False B) True

25. What should you hook up to solar panels so you can use the power generated from them with your household appliances?
A) Inverter B) AC/DC Converter C) Thin Film D) Rotating panel
www.thatquiz.org/tq/previewtest?V/F/K/G/56931323903459 4/7

8/13/13

Renewable Energy Question Bank

26. What are some major advantages and disadvantages of solar energy compared to fossil fuels? 27. If the temperature in July was 88 degrees and a solar panel produced 45 volts, what would you expect the voltage to be on a 30 degree day in December?
A) 10 volts B) 35 volts C) 55 volts D) 45 volts E) 90 volts

28. Which of the following points (in yellow) would be the best place to install solar panels at this school? Tell why you think this would be the best spot.

29. Which wire combination would allow me to power a device that needs 6 volts?
A) Two 2 volt solar panels connected in parallel B) Two 3 volt solar panels connected "black to black" with no open ends C) Two 2 volt solar panels connected in series. D) Two 3 volt solar panels with wires connected red to black with open wires on the ends

30. The refrigerator in my house require 45 watts of power to operate. I have solar panels that put out 10 volts and 3 amps. Explain why these solar panels will or will not power my refrigerator. 31. The wind in your area typically blows at 3-6 meters per second. Would you recommend building a wind turbine here?
A) Yes - it'd be a good idea B) No - the wind isn't strong enough to generate electricity.

32. Why do wind turbines shut off during extremely high winds? 33. You decide to pay $10,000 for a couple acres of farmland. Someone offers to put a wind turbine on your land. He says this turbine will generate about 1 kilowatt per year. Based on the
www.thatquiz.org/tq/previewtest?V/F/K/G/56931323903459 5/7

8/13/13

Renewable Energy Question Bank1 kilowatt per year. Based on the turbine on your land. He says this turbine will generate about typical rate per kilowatt for wind turbines (discussed in class), how many years will it take before your land is paid off?

A) 3 years B) 2 years C) 1 year D) 4 years

34. Which of the following is not an advantage of wind power?


A) They can generate electricity at any time B) They produce emissions free electricity (they don't pollute) C) They are cost effective after initial startup D) Building and maintaining them provides jobs for people

35. Which of the following would be the best place to start a wind farm (an area with many wind turbines) to get the best wind?
A) along the border of Canada in North Dakota B) eastern Nebraska C) in the Rocky Mountains D) along the Oregon Coast E) west Texas

36. Explain why Nebraska does not have many wind farms and tell what could be done to help Nebraska have more wind farms. (This is a two part question worth 5 points) 37. Which of the following is not necessary for a wind turbine to generate electricity?
A) Coiled Wire B) Wind C) Blades D) Magnets E) Photovoltaic motor

38. You are doing an experiment with a model wind turbine, but it is not turning very fast. You have fixed everything but the blades of the turbine. Explain what you might do to the blades to make the turbine work better. 39. Describe the program you are trying to make with the robots to have the solar panel be more efficient. 40. If you lived in Santiago, Chile, which is located at 33 degrees South latitude (Southern Hemisphere). What position and angle would you set the panels to in summer?
A) North, 18 degrees B) North, 48 degrees C) South, 18 degrees D) North, 18 degrees
www.thatquiz.org/tq/previewtest?V/F/K/G/56931323903459 6/7

8/13/13

D) North, 18 degrees

Renewable Energy Question Bank

41. An inverter does this:


A) Converts DC to AC B) Converts AC to DC C) Decreases the voltage D) Increases the amps

42. Describe how changing the angle of blades on a wind turbine can affect how much power it generates. 43. What type of turbine (vertical or horizontal) would you put in a residential area? Tell why. 44. Which fossil fuel has the U.S. had a surplus of recently. It is also being used to produce electricity instead of coal.
A) Oil B) Natural Gas C) Coal

45. Use the following to solve the problem: Force=Mass x Gravity (9.81) ------- Work = Force x Distance -------- Watts = Work / Time ------- If something has a mass of 1.4kg and moves a distance of 2 meters in 5 seconds - How much power did it generate?

Students who took this test also took :


Oceans test bank Digestive system bank Constitution basics and political spectrum

Answer Key

1.A 2.A 3.C 4.C 5.C 6.C 7.B 8.B 9.C 10.D 11.A 12.C 13.C 14.D 15.C 16.C 17.B 18.C 19.B 20.C 21. 22. 23. 24.A 25.A 26. 27.D 28. 29.D 30. 31.A 32. 33.D 34.A 35.E 36. 37.E 38. 39. 40.A 40.D 41.A 42. 43. 44.B 45. Created with That Quiz a math test site for students of all grade levels.

www.thatquiz.org/tq/previewtest?V/F/K/G/56931323903459

7/7