You are on page 1of 26

thi chn i tuyn anh 9 nm hc 2007 - 2008. ( Thi gian : 150 pht - khng k giao ) ------------------------------------A.

phonetics - grammar - Vocabulary: Question I: Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (5p): 1. A. photo B. below C. wonder D. lotus 2. A. forest B. resort C. reason D. visit 3. A. health B. speak C. each D. seat 4. A. thirsty B. guitar C. dirty D. listen 5. A. sundeck B. garden C. weekend D. event Question II. Choose the words that has different stress pattern from the others (5p): 1. A. B. examine C. imagine D. chemistry accomplish 2. A. desire B. mountain C. plateau D. constant 3. A. industry B. interest C. suburb D. equality 4. A. medicine B. decide C. distance D. patient 5.A B. relationship C. scientist D. improve arrangement Question III. Choose the word or phrase that best completes each sentence (10p): 1. ........... he comes in half an hour, we shall go alone A. Because B. If C. Unless D. When 2. I dont believe a word she says , I think she ............... . A. lied B. I laying C. is telling lie D. is lying 3. .................., a bat sends out a series of signals, which bounce off any object in its path. A. When in flying B. While it is C.When they are D. Once flying flying flying 4. Mr John does not know ................. the lawn mover after they had finished using it . A. where did they B. where they did C. where they put D. where to put put put 5. The .............. noise startled the woman . A. frightened B. frighten C. frightening D. fright 6. Jacks shoes are very dirty . They need .............. A. cleaning B. cleaner C. to clean D. clean 7. His pronunciation causes me a lot of .................. . A. difficulties B. difficult C. difficulty D. difficultly 8. We lived in that ................ on the corner. A. old house brick small . B. brick small old C. small old brick house house. D. house brick small old

9. ............. around us gives us vital information about our environment A. The sounds are heard. B. That the hearing of sound. C. Hearing the sounds . D. What ever the sounds are heard . 10. He took his seat quietly ,............ . A. in order that not to disturb their B. so as to disturb their conversation. conversation C. in order not disturb their D. so as not to disturb their conversation . conversation . QuestionIV: Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting(10p). 1. I suggested that you taking his advice to treat your cough. A B C D 2.Even though studying hard, he failed his exam last year. A B C D 3.The pollution of the sea can be the result of careless or dumping of waste. A B C D 4. If today is Sunday, we would have a lot of fun at the camping. A B C D 5. She apologized for being many rude to me. A B C D 6.The children were playing lastnight outdoor when it began to rain hard. A B C D 7.The bridge was hitting by a large ship during a sudden storm last week. A B C D 8.Eventhough she looks very young, she is twice older than my twenty - year - old sister. A B C D 9.One of the most urgent problem, facing us now is the need to control population growth. A B C D 10.Tom has not completed the assignment yet, and Maria hasnt, neither. A B C D Question V. Provide the correct form of the words given (10p): The environment - our responsibility These days it is (0). impossible..... to open a newspaper 0. possible without reading about the damage we are doing to the 1. threat environment. The earth is being (1) ............. and the future 2. pollution looks bad . What can each of us do ? 3. appear We can not clean up our (2) .............. rivers and seas 4. science overnight. Nor can we stop the (3) .............. of plants and animals. But we can stop adding to 5. defend the problem while (4)............... search for answers, and laws 6. complete are passed in natures (5) .................... . 7. drive It may not be easy to change your lifestyle (6) .................., 8. house but some steps are easy to take : cut down the amount of 9. decide

(7).............. ...you do, or use as little plastics as possible . 10. sure It is also easy to save energy, which also reduces (8)................ bills . We must all make a personal (9)................ to work for the future of our planet if we want to (10)............... a better world for our grand - children . B. reading : Question VI : Choose the word or phrase which best completes each blank in the following passage(10p): My home is in the air - I do an enormous amount of travelling . It is a fast life and (1)........ of work , but I like it and that is the only way (2)............. me . Everything is tiring - music, travelling- but what can I do ? I am not (3).......... to complaining . It is hard to imagine now (4)........... I will ever be very long in one place . My home town is on the Caspian Sea . There is sea, wind, sun, and (5).......... many tourists and hotels . I have my own flat with four or five rooms , but I am seldom there . If I am there for a day or two I prefer to (6).......... with my mother and grandmother . They live in a small house , (7)......... it is very comfortable and my mother cooks for me . I like good, simple food. I have no wife , no brothers or sisters and my father (8).......... when I was seven . He was an engineer and I dont (9)......... him very well . He liked music very much and wanted me to(10).......... a musician. 1. A. most B. full C. complete D. more 2. A. for B. to C. in D. by 3. A. wanted B. taken C. used D. known 4. A. and B. so C. while D. that 5. A. far B. too C. much D. more 6. A. stay B. go C. do D. spend 7. A. but B. since C. even D. which 8. A. killed B. gone C. passed D. died 9. A. know B. remember C. remind D. see 10. A. become B. turn C. develop D. grow Question VII: Read the passage and choose the best answer (10p): Man discovered fire many thousands years ago . The first time he saw fire was probably when a tree was struck by lightning . He soon learned how to make fire for himself . However man probably made his fire by rubbing two sticks together. Fire was very important to man . He needed fire to keep himself warm at night . He used fire to cook his food . He used fire to frighten away enemies and wild animals . In some parts of the world he used fire to signal messages. Red Indians, for example , used fire to make smoke signals . In some other countries people lit fires to warn their friends of danger. Fire was very also used to give light . Before the invention of oil lamp, men used burning sticks as torches . And before man discovered gas and electricity , he hung small fires in wire baskets from posts to light the streets . One man even used fire to tell the time . He invented a candle clock . He made a candle that took exactly twelve hours to burn . Then he marked this candle in twelve equal parts . He lit the candle and could tell the time by counting the number of parts

left of the burning candle . But the candle clock did not always work well . If there was a wind blowing on the candle , the flame burned too quickly . 1. Man probably first made fire ........ A. from a tree struck by lightning B. by rubbing two sticks C. from wire baskets hung on together. poster. D. from a candle. 2. Man probably first used fire ......... A. to tell the time. B. to send signal. C. to light the streets. D. to keep warm at night. 3. Fire was used by Red Indians ........ A. to make gas and electricity. B. to burn down trees C. to send messages D. to frighten away enemies. 4. The first street lights were ........ A. large bonfires . B. small fires in hanging C. burning trees . baskets . D. candles . 5. The candle clock burned for .... A.twelve hours . B. one hour. C. a day . D. twelve days . Question VIII: Fill each the numbered blanks in the following passage with ONE suitable word (10p): Food plays an important part in the development of nations. In countries where food is (1)........ people have to spend most of their time getting enough to eat . This usually slows down progress, because men have little time to (2)............. to science, industry, government, and art . In nations where food is (3)............... and easy to get , men have more time to spend in activities that lead to progress and (4).............. of leisure . The problem of (5).............. good food for everybody has not yet been solved . Many wars have been (6) ............... for food . But it is no longer necessary to go to war for food . Nations are beginning to put (7)................. knowledge to work for a (8 )................ of their food problems . They work (9)............... in the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) to help hungry nations (10)................more food. C. writing : Question IX: Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as the first (10p): 1. Youd better not lend that man any more money, Mary - said John. John advised............................................................................................................... 2. Although he took a taxis, Bill still arrived late for the concert . Despite ........................................................................................................................ 3. It is ages since Alan visited his parents. Alan ............................................................................................................................ 4. Handicapped people find shopping in supermarkets difficult. It is ............................................................................................................................... 5. Youd better go to the doctor if youve got a pain in your back, Anne- Herry said. Herry suggested ....................................................................................................... 6. Could I borrow five pounds from you, Jane ?- asked Nick. Nick asked Jane if .......................................................................................................

7. It isnt necessary to book tickets for the show in advance. You need ....................................................................................................................... 8. Dont you regret not learning to swim ? Dont you wish ..............................................................................................................? 9. We got lost because we didnt have a map. Had ................................................................................................................................. 10. They manage to finish the project in time for the presentation. They succeeded ................................................................................................................ Question X: Use the suggested words and phrases to write a complete letter(10p). Dear Mother and father, a. You/ be pleased/ hear/ I / meet/ LonDon Airport/ Mr and Mrs Robinson and/ son / Michael. b. Before I arrive/ it rain/ a week/ but/ Sunday/ sun shine/ first time. c. Last Tuesday they take me/ Buckingham Palace/ I see the Changing of the Guard and listen / the band. d. Then we go/ Hyde Park/ have lunch/ a restaurant. e. After we / eat/ we go/ a walk/ see the Serpentine Lake. f. While we / walk/ I buy a postcard/ I enclose/ this letter. g. London have many interesting places/ see/ and I/ enjoy/ be here very much/ h.Mr and Mrs Robinson and Michael ask me/ give/ their kind regards. Love. / Carl Question XI: Write a paragraph (100 - 120 words ) about a festival or a celebration in your country, using the following brief notes : (10p). + Opening : - Which festival ? - Where ? When ? Why ? + Main body : - How is it celebrated ? (general). - What happens ? (details). - Food and drink ? + Ending : How does it end ? -------- The End ---------S GD&T NGH AN CHNH THC K THI CHN HC SINH GII TNH LP 9 THCS NM HC 2010-2011

Mn thi: TING ANH - BNG B ( thi c 04 trang) Thi gian: 150 pht (khng k thi gian giao )

H v tn th

S bo danh

sinh: ................................................................................................................ ...... Ngy thng nm sinh: ............................................................................................................. S phch Hc sinh trng: .............................................................................................................. ........... H tn, ch k gim th 1: ................................................................ H tn, ch k gim th 2: ................................................................

CH DN: 1. thi gm 04 trang. Th sinh kim tra s trang trc khi lm bi. 2. Th sinh lm bi trc tip vo thi (ghi cu tr li vo cc c nh s pha di ca mi phn). 3. Th sinh gi gn cn thn bi lm. 4. Nu th sinh lm sai, dng thc gch, khng dng bt ty mu trng. Th sinh ch c dng bt mt mu xanh hoc en lm bi. Khng dng mc mu . 5. Gim th khng gii thch g thm. 6. Th sinh khng c s dng bt c ti liu no k c t in.

S GD&T NGH AN

K THI CHN HC SINH GII TNH LP 9 THCS Nm hc 2010-2011 Mn thi: TING ANH - BNG B ( thi gm c 04 trang) Thi gian: 150 pht (khng k thi gian giao ) bng H tn, ch 1: ........................................ bng H tn, ch 1: ....................................... k k GK GK S phch

CHNH

im s: ...................................... im ch: ....................................

SECTION A: PHONETICS & SPEAKING I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. (5 marks) 1. A. hear 2. A. cleaned 3. A. seen 4. A. those 5. A. hat Your answers: 1. 2. 3. 4. 5. II. Rearrange the following sentences to make a complete conversation. The first one has been done for you. (10 marks) A. I dont know but Ill do anything. Im good with my hands and Im a hard worker. B. Im going to ask you some questions, OK? What kind of jobs have you had? C. Thank you very much. D. Why did you leave it? E. What did you do there? F. Next, please! G. I used to cut sheets of plastic. H. My family moved to this city at the beginning of this year and I need to change my job. I. The last five years, I worked in a plastic factory. B. clear B. finished B. sit B. thanks B. garden C. near C. stopped C. sure C. father C. harm D. tea D. washed D. say D. brother D. farm

J. What do you want to do here? K. Why dont you fill out an application in the office. It looks like were going to have an opening next week. Ill call you. Your answers: 0. F 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

SECTION B: VOCABULARY & GRAMMAR III. Choose the best answer from A, B, C, or D. (10 marks) 1. The house was very small ________ they enjoyed living there. A. but B. as C. because D. since 2. Im really angry with her. She is always ________ so to me. A. says B. saying C. to say D. says 3. I dont know many people in the neighborhood. I wish that I ________ more people. A. know B. have known C. will kow D. knew 4. Its so hot today. Lets go out for a drink, ________? A. will we B. do we C. should we D. shall we 5. The train will leave in five minutes so you ________ better hurry up. A. had B. should C. will D. would 6. I dont remember ________ this machine. Can you show me how? A. however B. to operate C. how to operate D. whatever 7. Susan was very pleased ________ the birthday present her father gave her. A. of B. with C. from D. to 8. Hes a ________ drinker and can nearly always be found in the hotel bar. A. full B. strong C. heavy D. high 9. The novels ________by Mark Twain attract a lot of children. A. writing B. written C. being written D. to be written 10. Tim: Would you mind lending me your dictionary? Paul: ________. A. Yes, lets B. Great C. No, of course not D. Yes. Here you are Your answers: 1. 6. 2. 7. 3. 8. 4. 9. 5. 10.

IV. Use the correct form of verbs in the brackets. (10 marks) 1. The children (1. make)________a lot of noise now. I (2. be) ________ afraid that they (3. wake up) ________ my father, who (4. sleep) ________ in the next room. 2. Peter: Where is Paul? Nam: I (5. not see) ________ him today. 3. Tom: Where were you at 8 oclock last night? Mary: I (6. dance) ________ at my friends party.

4. Na's brother (7. buy) ________ this English book for her two weeks ago. She (8. like) ________it very much. 5. He asked me (9. clean) ________ these windows. 6. We (10. learn) ________ English since we were in grade 6. Your answers: 1. 6. 2. 7. 3. 8. 4. 9. 5. 10.

V. There is one mistake in each of the following sentences. Find and correct it. (8 marks) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. During The Second World War, almost a third of a million people was killed. Their father often takes them to the park for pleasure in Sunday mornings. He is the only person which helped me a lot when I lived in Ky Son. Life in the city is often noisy than in the country. Lucky, Nga still had enough time to finish her test. It is very interesting learning English. The homeworks that your teacher assigned is due on Tuesday unless you have made prior arrangements to turn it in late. 8. Mr. Brown isnt in his own car, he is driving someone else car. Your answers: Mistake 1. 2. 3. 4. Correction 5. 6. 7. 8. Mistake Correction

VI. Use the correct form of the given words to complete the following sentences. (8 marks) 1. Hanoi is much more ________ from Kuala Lumpur. DIFFERENCE 2. Mr John caused an accident yesterday. He drove very ________. CARE 3. Nowadays, many people are interested in saving money and ________ resources. NATURE 4. Ba is the ________ student in his class. GOOD 5. The ________ told us not to take reference books out of the school library. LIBRARY 6. Last Sunday afternoon, the students in class 9A walked up the ________ to visit MOUNTAINOUS the shrine of a Vietnamese hero. 7. The consumers want products that will work ________ and save money. EFFECT 8. Lan Anh is ________ because she misses her parents and friends very much. HAPPY Your answers: 1. 5. 2. 6. 3. 7. 4. 8.

SECTION C: READING COMPREHENSION VII. Read the passage and choose the best answer from A, B, C, or D. (5 marks) Parents send their children to school to prepare for the time when they grow up. Children learn their native language so that they will be able to communicate fluently with other people around them. Moreover, they can preserve the valuable culture and literature of their country. They learn foreign languages in order to benefit from other countries heritage. The more foreign languages they learn, the more benefits they get. Children also learn math to calculate, geography to know about nature, and history to know about human beings and historical events. Nearly everything they study at school has some practical uses in their life. 1. Parents send their children to school to ________. A. play better B. learn English C. prepare for their future them grow up 2. Why do children have to learn their native language? A. To learn foreign languages. B. To communicate fluently with other people around them. C. To benefit from foreign countries heritage. D. To know about nature. 3. According to the passage, children learn history to know about ________. A. people and historical events B. practical uses in life C. events of the history D. the mankind 4. How many school subjects are mentioned in the passage? A. Five. B. Seven. C. Six. D. Four. 5. Most of the things children learn at school ________. D. make

A. are useless practical uses Your answers:

B. have no use

C. are not necessary

D.

have

some

1.

2.

3.

4.

5.

SECTION D: WRITING VIII. Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first one. (10 marks) 1. The match couldnt start because of the heavy snow. The heavy snow .................................................................................................................................................................. .................... 2. My mother was a worker in a factory when she was young. My mother used ................................................................................................................................................................... ............... 3. You can improve your English by practicing speaking every day. If ....................................................................................................................................................................... ............................................ 4. It was such an interesting novel that I read it again and again. The novel .................................................................................................................................................................. ............................... 5. Please dont ask me such silly questions. Would you mind not ...................................................................................................................................................................... ......? 6. "Is Phong Nha cave in Quang Binh province?, Jane said to her friend. Jane asked................................................................................................................................................................... ........................................... 7. Hungs friends gave him a lot of gifts on his last birthday. Hung ................................................................................................................................................................. ................................................... 8. He started working as an actor ten years ago. He has ..................................................................................................................................................................... ....................................... 9.It often took my mom half an hour to get to work by underground every morning last month. My mom spent................................................................................................................................................................... ............................ 10. Couldnt you take a bus to the station this morning? Wasnt ............................................................................................................................................................... ..........................................?

IX. Composition. (14 marks) Do you like living in the city or in the country? Why? Write a composition to express your idea on this. (You should write within 150 180 words) ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................

................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................ ..............................................................

____THE END____

P N CHNH THC SECTION A: PHONETICS & SPEAKING I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others. (5*1 = 5 marks) 1. D 2. A 3. C 4. B 5. A II. Rearrange the following sentences to make a complete conversation. The first one has been done for you. (10*1 = 10 marks) 0. F 1. B 2. I 3. E 4. G 5. D 6. H 7. J 8. A 9. K 10. C

SECTION B: VOCABULARY & GRAMMAR III. Choose the best answer from A, B, C, or D. (10*1 = 10 marks ) 1. A 6. C 2. B 7. B 3. D 8. C 4. D 9. B 5. A 10. C

IV. Use the verbs in the brackets in their proper tenses. (10*1 = 10 marks) 1. are making 6. was dancing 2. am 7. bought 3. will wake up 8. likes 4. is sleeping 9. to clean 5. havent seen 10. have learned

V. There is one mistake in each of the following sentences. Find and correct it. (8*1=8 marks) Mistake 1. was were Correction Mistake 5. Lucky Correction Luckily

2. in 3. which 4. noisy 1. different 5. librarian

on who noisier 2. carelessly 6. mountain

6. learning 7. The homeworks 8. someone else car 3. natural 7. effectively 4. best 8. unhappy

to learn The homework someone elses car

VI. Use the correct form of the given words to complete the following sentences.(8*1=8 marks)

SECTION C: READING COMPREHENSION VII. Read the passage and choose the best answer from A, B, C, or D: (5*1 = 5 marks ) 1. C 2. B 3. A 4. A 5. D SECTION D: WRITING VIII. Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first one. (10*1 = 10 marks) 1. The heavy snow prevented / stopped the match from starting. 2. My mother used to work / to be a worker in a factory when she was young. 3. If you practice speaking English every day, you can improve it 4. The novel was so interesting that I read it again and again. 5. Would you mind not asking me such silly questions? 6. Jane asked her friend if / whether Phong Nha cave was in Quang Binh province. 7. Hung was given a lot of gifts on his last birthday. 8. He has worked / has been working as an actor for ten years. 9. My mom spent half an hour getting to work by underground every morning last month. 10. Wasnt it possible for you to take a bus to the station this morning? IX. Composition: (14 marks ) Total: 80/4 = 20 marks

K THI CHN HSG TING ANH LP 9 Thi gian: 150 pht Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets. 1. People always (blame) their circumstances for what they are. 2. Over the years, She (collect) thousands of stamps. 3. "Where is Jane?" "Down stairs sir" ."She (greet) the guests." 4. We dont enjoy (use) as cheap labour. 5. I can't help (feel) sorry for the hungry children. If only there (be) peace in the world. 6. I am sure the letter won't arrive in time unless it (send) by air 7. The vase (break) when it (move) to the other room.

8. I was just about (leave) the office when the phone rang. Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences 1. That company has 2000 ............ (employ) 2. I dont know why they call him a ............. (lie) 3. The old hotel we used to stay at has been .................... (modern) 4. Conservationists believe that we should preserve the ......rainforests in the world. ( tropic) 5. The little village is very quiet and .............at night. (peace) 6. Women nowadays have more ..........to participate in social activities (free) 7. The .........of the new guest caused trouble to my aunt. (arrive) 8. She cut herself and it's ...........quite badly. (blood) 9. His parents are very ............of him (pride) 10. Every week, there are two ...........from Ha Noi to Nha Trang. (fly) Question 3: Choose the best answer (A, B, C or D ) for each space Jeans are very popular with young people all (1)...........the world. Some people say that jeans are the "uniform" of (2) ............ But they haven't always been popular. The story of jeans started (3) ...........two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The cloth (4) ...........in Genoa was called "jeanos". The pants were called "jeans". In 1850, a saleman (5) ..........California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. (6) ..............they were so strong, "Levi's pants" became (7) ........ with gold miners; farmers and cowboys. Six years (8)............; Levis began making his pants with blue cotton (9) ............called denim. Soon after, factory workers in the United States and Europe began (10) .........jeans. Young people usually didnt wear them. 1. A.in B. on C.over D.above 2. A.youth B. young C. youger D.youngest 3. A.lots B. much C. most D. almost 4. A.make B. makes C. making D. made 5. A.in B. on C. at D. with 6. A.Although B. But C. Because D. So 7. A.famous B. popular C. good D. wonderful 8. A.late B. later C. latest D. last 9. A.cloth B. clothing C. cloths D. clothes 10. A.wear B. wearing C. wore D. worn Question 4: Choose the one sentence that has same meaning to the root one. 1. Would you mind waiting outside the office? A. Did you wait outside the office? B. Did you see anyone waiting outside the office? C. Will you wait outside the office? D. Do you enjoy waiting outside the office? 2. I used to go to the cinema on Saturdays . A. I usually went to the cinemal on Saturdays. B. I got used to going to the cinema on Saturdays. C. I didnt go to the cinema on Saturdays D. I usually go to the cinema on Saturdays. 3. You feel unhealthy because you dont take any exercise. A. if you took more exercise, you would feel healthier. B. If you take more exercise, you will feel healthier. C. If you were healthier, you would take more exercise.

D. If you dont take any exercise, you will feel unhealthy. 4. "Do you know Trang's address?" he asked me. A. He asked me for Trang's address. B. He asked me if someone knew Trang's address. C. He asked me if I know Trang's address. D. He asked me if I knew Trang's address. Question 5: a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakes and correct it. 1. If he would speak more slowly, I could understand him. 2. Hoang has felt much better when he took the pill. 3. Your brother hardly goes to work by bus, doesn't he? 4. After living in London for two months, my brother got used to drive on the left. 5. I suggested that you writing to them to accept their offer. b/ Fill in the blanks with a suitable prepositions. 1. Translate this article .. .. .. ..English for me, please. 2. Donna is thinking of importing flowers ............Vietnam. 3. They have only been there ............. a few minutes. 4. The canoe overturned and evryone fell ............the deep water. 5. I'll come ........to pick her ...........at 8 o'clock Question 6: Change the following sentences into reported speech. 1. "Please call me at 6 o'clock tomorrow morning", said Mai 2. "Are you interested in this Language Center?"Asked Lan 3. "We will spend our holiday in Da Lat next month," said Mrs Chi 4. "What does your son want to learn?" the man said to Mr Linh. 5. "You must come today," Hoa said. Question7: Complete the second sentence with the same meaning. 1. Vinh keep forgetting is homework Vinh is ..................... 2. I would like you to help me put the chairs a way. Do you mind................ 3. Please dont make any noise; I'm very tired. I'd rather......................... 4. This is the best computer I have ever used. I have never...................... 5. He hasnt chatted with his classmates through the internet for ages.It's ages......... 6. We haven't seen her since we left university. The last time............................ 7. Walking in the rain gives my brother pleasure. My brother enjoys...................... 8. Keeping the environment clean is very important. It's............... 9. Minh began to collect stamps in 2000 Minh has......................... 10. Let's meet inside the center, at the cafe' corner How....................................

p n - HDC s 1 Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets. 1. are always blaming

2. has collected 3. is greeting 4. being used 5. feeling - were 6. is sent 7. broke - was being moved. 8. to leave Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences 1. employees 6.freedom 2. liar 7.arrival 3. modernized 8. bleeding 4. tropical 9. proud 5. peaceful 10. flights Question 3: Choose the best answer (A, B, C or D ) for each space 1. C 2. A 3. D 4.D 5.A 6. C 7. B 8. B 9. A 10. B Question 4: Choose the one sentence that has different meaning to the root one. 1.C 2.A 3.A 4.D Question 5: a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakesand correct it. 1. would speak spoke 4. drive driving 2. when since 5. writing (should) write 3. doesn't he does he. b/ Fill in the blanks with a suitable prepositions. 1. into 2. from3. for 4.into 5.over - up Question 6: Change the following sentences into reported speech. 1. Mai asked (requested) to call her at 6 o'clock the next morning. 2. Lan asked me if I was interested in that Language Center. 3. Mrs Chi said they would spend their holiday in Da Lat the next month. 4. The man asked Mr Linh what his son wanted to learn 5. Hoa said we(I) had to come today. Question7: Complete the second sentence with the same meaning. 1. Vinh is always forgetting his homework. 2. Do you mind helping me put the chairs away? 3. I'd rather you didnt make any noise because I am tired. 4. I have never used such a good computer/ I have never used a better computer than this. 5. It's ages since he last chatted with his classmates through the internet. 6. The last time we saw her was when we left scool. 7. My brother enjoys walking in the rain 8. It's very important to keep the environment clean. 9. Minh has collected stamps since 2000. 10. How about meeting inside the center, at the cafe' corner.

thi chn i tuyn anh 9 nm hc 2007 - 2008. ( Thi gian : 150 pht - khng k giao ) -------------------------------------

A. phonetics - grammar - Vocabulary: Question I: Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (5p): 1. A. photo B. below C. wonder D. lotus 2. A. forest B. resort C. reason D. visit 3. A. health B. speak C. each D. seat 4. A. thirsty B. guitar C. dirty D. listen 5. A. sundeck B. garden C. weekend D. event Question II. Choose the words that has different stress pattern from the others (5p): 1. A. B. examine C. imagine D. chemistry accomplish 2. A. desire B. mountain C. plateau D. constant 3. A. industry B. interest C. suburb D. equality 4. A. medicine B. decide C. distance D. patient 5.A B. relationship C. scientist D. improve arrangement Question III. Choose the word or phrase that best completes each sentence (10p): 1. ........... he comes in half an hour, we shall go alone A. Because B. If C. Unless D. When 2. I dont believe a word she says , I think she ............... . A. lied B. I laying C. is telling lie D. is lying 3. .................., a bat sends out a series of signals, which bounce off any object in its path. A. When in flying B. While it is C.When they are D. Once flying flying flying 4. Mr John does not know ................. the lawn mover after they had finished using it . A. where did they B. where they did C. where they put D. where to put put put 5. The .............. noise startled the woman . A. frightened B. frighten C. frightening D. fright 6. Jacks shoes are very dirty . They need .............. A. cleaning B. cleaner C. to clean D. clean 7. His pronunciation causes me a lot of .................. . A. difficulties B. difficult C. difficulty D. difficultly 8. We lived in that ................ on the corner. A. old house brick small . B. brick small old C. small old brick house house. D. house brick small old 9. ............. around us gives us vital information about our environment A. The sounds are heard. B. That the hearing of sound. C. Hearing the sounds . D. What ever the sounds are heard . 10. He took his seat quietly ,............ . A. in order that not to disturb their B. so as to disturb their

conversation. conversation C. in order not disturb their D. so as not to disturb their conversation . conversation . QuestionIV: Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting(10p). 1. I suggested that you taking his advice to treat your cough. A B C D 2.Even though studying hard, he failed his exam last year. A B C D 3.The pollution of the sea can be the result of careless or dumping of waste. A B C D 4. If today is Sunday, we would have a lot of fun at the camping. A B C D 5. She apologized for being many rude to me. A B C D 6.The children were playing lastnight outdoor when it began to rain hard. A B C D 7.The bridge was hitting by a large ship during a sudden storm last week. A B C D 8.Eventhough she looks very young, she is twice older than my twenty - year - old sister. A B C D 9.One of the most urgent problem, facing us now is the need to control population growth. A B C D 10.Tom has not completed the assignment yet, and Maria hasnt, neither. A B C D Question V. Provide the correct form of the words given (10p): The environment - our responsibility These days it is (0). impossible..... to open a newspaper 0. possible without reading about the damage we are doing to the 1. threat environment. The earth is being (1) ............. and the future 2. pollution looks bad . What can each of us do ? 3. appear We can not clean up our (2) .............. rivers and seas 4. science overnight. Nor can we stop the (3) .............. of plants and animals. But we can stop adding to 5. defend the problem while (4)............... search for answers, and laws 6. complete are passed in natures (5) .................... . 7. drive It may not be easy to change your lifestyle (6) .................., 8. house but some steps are easy to take : cut down the amount of 9. decide (7).............. ...you do, or use as little plastics as possible . 10. sure It is also easy to save energy, which also reduces (8)................ bills . We must all make a personal (9)................ to work for the future of our planet if we want to (10)............... a better world for our grand - children .

B. reading : Question VI : Choose the word or phrase which best completes each blank in the following passage(10p): My home is in the air - I do an enormous amount of travelling . It is a fast life and (1)........ of work , but I like it and that is the only way (2)............. me . Everything is tiring - music, travelling- but what can I do ? I am not (3).......... to complaining . It is hard to imagine now (4)........... I will ever be very long in one place . My home town is on the Caspian Sea . There is sea, wind, sun, and (5).......... many tourists and hotels . I have my own flat with four or five rooms , but I am seldom there . If I am there for a day or two I prefer to (6).......... with my mother and grandmother . They live in a small house , (7)......... it is very comfortable and my mother cooks for me . I like good, simple food. I have no wife , no brothers or sisters and my father (8).......... when I was seven . He was an engineer and I dont (9)......... him very well . He liked music very much and wanted me to(10).......... a musician. 1. A. most B. full C. complete D. more 2. A. for B. to C. in D. by 3. A. wanted B. taken C. used D. known 4. A. and B. so C. while D. that 5. A. far B. too C. much D. more 6. A. stay B. go C. do D. spend 7. A. but B. since C. even D. which 8. A. killed B. gone C. passed D. died 9. A. know B. remember C. remind D. see 10. A. become B. turn C. develop D. grow Question VII: Read the passage and choose the best answer (10p): Man discovered fire many thousands years ago . The first time he saw fire was probably when a tree was struck by lightning . He soon learned how to make fire for himself . However man probably made his fire by rubbing two sticks together. Fire was very important to man . He needed fire to keep himself warm at night . He used fire to cook his food . He used fire to frighten away enemies and wild animals . In some parts of the world he used fire to signal messages. Red Indians, for example , used fire to make smoke signals . In some other countries people lit fires to warn their friends of danger. Fire was very also used to give light . Before the invention of oil lamp, men used burning sticks as torches . And before man discovered gas and electricity , he hung small fires in wire baskets from posts to light the streets . One man even used fire to tell the time . He invented a candle clock . He made a candle that took exactly twelve hours to burn . Then he marked this candle in twelve equal parts . He lit the candle and could tell the time by counting the number of parts left of the burning candle . But the candle clock did not always work well . If there was a wind blowing on the candle , the flame burned too quickly . 6. Man probably first made fire ........ A. from a tree struck by lightning B. by rubbing two sticks C. from wire baskets hung on together.

B. small fires in hanging baskets . D. candles . 10. The candle clock burned for .... A.twelve hours . B. one hour. C. a day . D. twelve days . Question VIII: Fill each the numbered blanks in the following passage with ONE suitable word (10p): Food plays an important part in the development of nations. In countries where food is (1)........ people have to spend most of their time getting enough to eat . This usually slows down progress, because men have little time to (2)............. to science, industry, government, and art . In nations where food is (3)............... and easy to get , men have more time to spend in activities that lead to progress and (4).............. of leisure . The problem of (5).............. good food for everybody has not yet been solved . Many wars have been (6) ............... for food . But it is no longer necessary to go to war for food . Nations are beginning to put (7)................. knowledge to work for a (8 )................ of their food problems . They work (9)............... in the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) to help hungry nations (10)................more food. C. writing : Question IX: Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as the first (10p): 1. Youd better not lend that man any more money, Mary - said John. John advised............................................................................................................... 2. Although he took a taxis, Bill still arrived late for the concert . Despite ........................................................................................................................ 3. It is ages since Alan visited his parents. Alan ............................................................................................................................ 4. Handicapped people find shopping in supermarkets difficult. It is ............................................................................................................................... 5. Youd better go to the doctor if youve got a pain in your back, Anne- Herry said. Herry suggested ....................................................................................................... 6. Could I borrow five pounds from you, Jane ?- asked Nick. Nick asked Jane if ....................................................................................................... 7. It isnt necessary to book tickets for the show in advance. You need ....................................................................................................................... 8. Dont you regret not learning to swim ? Dont you wish ..............................................................................................................? 9. We got lost because we didnt have a map.

poster. 7. Man probably first used fire ......... A. to tell the time. C. to light the streets. 8. Fire was used by Red Indians ........ A. to make gas and electricity. C. to send messages 9. The first street lights were ........ A. large bonfires . C. burning trees .

D. from a candle. B. to send signal. D. to keep warm at night. B. to burn down trees D. to frighten away enemies.

Had ................................................................................................................................. 10. They manage to finish the project in time for the presentation. They succeeded ................................................................................................................ Question X: Use the suggested words and phrases to write a complete letter(10p). Dear Mother and father, a. You/ be pleased/ hear/ I / meet/ LonDon Airport/ Mr and Mrs Robinson and/ son / Michael. b. Before I arrive/ it rain/ a week/ but/ Sunday/ sun shine/ first time. c. Last Tuesday they take me/ Buckingham Palace/ I see the Changing of the Guard and listen / the band. d. Then we go/ Hyde Park/ have lunch/ a restaurant. e. After we / eat/ we go/ a walk/ see the Serpentine Lake. f. While we / walk/ I buy a postcard/ I enclose/ this letter. g. London have many interesting places/ see/ and I/ enjoy/ be here very much/ h.Mr and Mrs Robinson and Michael ask me/ give/ their kind regards. Love. / Carl Question XI: Write a paragraph (100 - 120 words ) about a festival or a celebration in your country, using the following brief notes : (10p). + Opening : - Which festival ? - Where ? When ? Why ? + Main body : - How is it celebrated ? (general). - What happens ? (details). - Food and drink ? + Ending : How does it end ? -------- The End ----------

hng dn chm thi chn i tuyn anh 9


A. phonetics - Grammar vocabulary : Question I: 5 (mi cu chn ng 1 ) 1.C 2.A 3.A 4.D 5. B QuestionII: 5 (mi cu chn ng 1 im) 1.A ; 2.A; 3.D; 4.B; 5.C; Question III: 10 (mi cu chn ng 1 ) 1.C 2.D 3.B 4.D 5. C 6. A 7. A 8. C 9.C 10.D Question IV: 10 (mi cu chn ng 1 ) 1.B 2.A 3. C 4. B 5. D 6.B 7.A 8.C 9.B 10.D Question V: 10 im (mi cu ng 1 ) 1. threatened 2. polluted 3. disappearance 4. scientists 5. defence 6. completely 7. driving 8. household 9. decision 10. ensure . B.Read

Question VI: 10 (mi cu chn ng 1 im) 1.B ; 2.A ; 3.C ; 4.D ; 5.B ; 6.A ; 7.A ; 8.D ; 9.B ; 10.A . Question VII: 10 (mi cu chn ng 2 ) 1.B ; 2.D ; 3.C 4.B; 5.A; Question VIII: 10 (mi cu chn ng 1 im) 1. scare 6. fought 2. devote 7. scientific 3. plentiful 8.solution 4. enjoyment 9. together 5. providing 10. produce. C. Writing : Question IX: 10 im (mi cu ng 1 im) 1. John advised Mary not to lend that man any more money. 2. Despite (his)taking/ having taken a taxi, Bill still arrived late for the concert. 3. Alan has not visited his parents for ages. 4. Its difficult for handicapped people to shop/ go shopping. 5. Herry suggested that Anna went/ should go... to the doctor . 6. Nick asked Jane if she could lend him five pounds. 7. You need not book tickets for the show in advance. 8. Dont you wish you had learnt to swim ? 9. Had we had a map, we wouldnt have got lost. 10. They succeeded in finishing the project in time for the presentation./. Question X: 10 im ( Cu mi cu ng 1 im) Dear Mother and father, a. Youll be pleased to hear that I was met at LonDon Airport by Mr and Mrs Robinson and their son Michael. b. Before I arrived it had been raining for a week but on Sunday the sun shone for the first time. c. Last Tuesday they took me to Buckingham Palace where I saw the Changing of the Guard and listened to the band. d. Then we went to Hyde Park to have lunch in a restaurant. e. After we had eaten we went for a walk to see the Serpentine Lake. f. While we were walking I bought a postcard which I enclose with this letter. g. London has many interesting places to see and I am enjoying being here very much. h.Mr and Mrs Robinson and Michael ask me to give you their kind regards. Love. Carl Question XI: 10 . A. Content (5 ) : - Good opening, ending 1

- Cover all relevant details - Well - organised, easy to read ...... B. Language : (5 im) - Exact Vocabulary . 1 - Correct spelling . 1 - Correct tenses . 1 - Correct prepositions , articles ........ 1 - Good connectors ..... 1 ./. -----------------------------------

A. phonetics - Grammar vocabulary :

hng dn chm thi chn i tuyn anh 9

Question I: 5 (mi cu chn ng 1 ) 1.C 2.A 3.A 4.D 5. B QuestionII: 5 (mi cu chn ng 1 im) 1.A ; 2.A; 3.D; 4.B; 5.C; Question III: 10 (mi cu chn ng 1 ) 1.C 2.D 3.B 4.D 5. C 6. A 7. A 8. C 9.C 10.D Question IV: 10 (mi cu chn ng 1 ) 1.B 2.A 3. C 4. B 5. D 6.B 7.A 8.C 9.B 10.D Question V: 10 im (mi cu ng 1 ) 1. threatened 2. polluted 3. disappearance 4. scientists 5. defence 6. completely 7. driving 8. household 9. decision 10. ensure . B.Read Question VI: 10 (mi cu chn ng 1 im) 1.B ; 2.A ; 3.C ; 4.D ; 5.B ; 6.A ; 7.A ; 8.D ; 9.B ; 10.A . Question VII: 10 (mi cu chn ng 2 ) 1.B ; 2.D ; 3.C 4.B; 5.A; Question VIII: 10 (mi cu chn ng 1 im) 1. scare 6. fought 2. devote 7. scientific 3. plentiful 8.solution 4. enjoyment 9. together 5. providing 10. produce. C. Writing : Question IX: 10 im (mi cu ng 1 im) 11. John advised Mary not to lend that man any more money. 12. Despite (his)taking/ having taken a taxi, Bill still arrived late for the concert. 13. Alan has not visited his parents for ages. 14. Its difficult for handicapped people to shop/ go shopping. 15. Herry suggested that Anna went/ should go... to the doctor . 16. Nick asked Jane if she could lend him five pounds. 17. You need not book tickets for the show in advance. 18. Dont you wish you had learnt to swim ? 19. Had we had a map, we wouldnt have got lost. 20. They succeeded in finishing the project in time for the presentation./. Question X: 10 im ( Cu mi cu ng 1 im) Dear Mother and father, a. Youll be pleased to hear that I was met at LonDon Airport by Mr and Mrs Robinson and their son Michael. b. Before I arrived it had been raining for a week but on Sunday the sun shone for the first time.

c. Last Tuesday they took me to Buckingham Palace where I saw the Changing of the Guard and listened to the band. d. Then we went to Hyde Park to have lunch in a restaurant. e. After we had eaten we went for a walk to see the Serpentine Lake. f. While we were walking I bought a postcard which I enclose with this letter. g. London has many interesting places to see and I am enjoying being here very much. h.Mr and Mrs Robinson and Michael ask me to give you their kind regards. Love. Carl Question XI: 10 . A. Content (5 ) : - Good opening, ending 1 - Cover all relevant details 2 - Well - organised, easy to read ...... 2 B. Language : (5 im) - Exact Vocabulary . 1 - Correct spelling . 1 - Correct tenses . 1 - Correct prepositions , articles ........ 1 - Good connectors ..... 1 ./. -----------------------------------