You are on page 1of 8

PHNG GD&T ..

KHO ST GIA K I Nm hc 2012-2013 Mn: Ting anh 9 Thi gian lm bi: 45 pht

I, Choose the word, which has the underlined part pronounced differently from the otherss(1pt) 1. A. change B. charity C. chopstick D. character 2. A. visited B. played C. returned D. remembered 3. A. about B. south C. young D. count 4. A. campus B. publish C. supply D. difficult II, Choose the best answer A, B, C, D to complete the sentences(2pts) 1. Hello, I am Mary. A. Nice to meet you B. Who are you? C. Great! D. Thank you 2. Asian people eat rice. Rice in many parts of Asia. A. has grown B. are grown C. has been grown D. is grown 3. I havent met John ..he got married. A. when B. until C. since D. before 4. Our flat is very small. We wish we ..more rooms A. had B. have C. have had D. will have 5. we were..by the beauty of this city A. impress B. impressive C. impression D. impressed 6. When he lived in the city, he ..to the theater twice a week. A. uses to go B. has gone C. used to go D. was going 7. Islam is the countrys official in Malaysia. A. religion B. currency C. language D. education 8. The bank closes at 5 pm every day. If you arrive 5pm, the bank will be closed. A. after B. before C. at D. in III, Give the correct tense/ form of the verbs in brackets. (2pts) 1. I wish I ( know)..her address. 2. The children often love ( watch).cartoons. 3. He ( live)....in Tan Yen since 1997. 4. A new shop ( just open)in my village. IV, Give the correct form of the words in brackets to complete each sentence(1pt): 1. A careful worker is the one who works (care) 2. He doesnt speak English so as his sister. (good) 3. The ..district in BacGiang province is Son Dong (large) 4. They have .the Ao dai by printing lines of poetry on it (modern) V, Read the passage carefully and then answer the questions below it.(2 pts) I was born and grew up in Texas in the USA, but now I live and work with my uncle in New York, one of the biggest cities in the world. It is a modern city with many cars and high buildings. My city is called A non stopping city because it operates nearly all day and night. The weather is warm and sunny here, people are helpful and friendly. I am very busy, but in my free time, I like walking in the park with my dog or going shopping with my friends. Questions: 1. Where was he born? 2. Is New York one of the biggest cities in the world? 3. Why is his city called A non-stopping one? 4. What does he do in his free time? VI, Rewrite the following sentences so that the second sentence means the same as the first one. (1pt) 1. I am sorry, I dont know her telephone number. I wish.. 2. They made jean cloth completely from cotton in the 18th century. Jean cloth VII, Using the words and phrases provided to make the meaningful sentences( 1pt) 1. If / Nam / study / hard / he / will / pass/ exam. 1

2. Lan and Daisy/ be/ penpals / 2010. The end HNG DN CHM TING ANH 9 I. 1 pt 1D 2. A. 3.C 4. B II. 2pts. 1. A 2. D 3. C 4. A 5. D 6.C 7. A 8. A III. 2pts 1. knew 2. watching 3. has lived/ has been living 4. has just been opened IV. 1pt 1. carefully 2. well 3. largest 4. modernized V. 2pts 1. He was born in Texas in the USA. 2. Yes, it is 3. Because it operates nearly all day. 4. He walks in the park with his dog or goes shopping with his friends. VI. 1pt 1. I wish I knew her telephone number. 2. Jean cloth was (completely) made ( completely) from cotton in the 18th century. VII 1pt 1. If Nam studies hard, he will pass the exam. 2. Lan and Daisy have been pen pals since 2010 Kim tra gia k Grade 9 I. Find the whose underlined part has different pronunciation (1.0) 1. A equal B fashion C champagne D match 2. A economic B conclusion C sailor D minority 3.A climate B comprise C notice D divide 4. A faded B owned C surrounded D existed II. Choose the best answer (2.5) 6. I havent seen my parents .. last summer A. since B for C before D already 7. I wish this school.. A. were bigger B was C was bigger D is bigger 8. My house into last night. A are broken B were broken C is broken D was broken 9. The details should carefully. A is checked B was checked C checked D be checked 10. Lan and Maryam are pen pals. They . With each other twice a month. A comprise B touch C correspond D separate 11. Maryam wishes she a longer vacation in Ha Noi. A has B had C will have D can have 12. Workers like wearing Jeans because they dont ..easily. A make off B wear off C make out D wear out 13. Nowadays, many Vietnamese women prefer to wear modern clothing work A with B at C in D of 14. The __________of Jeans stopped in the 1990s. A. sell B. sold C. selling D. sale 2

15. We are good friends. We .each other for a long time. A know B knew C have known D have been known III. .Read and answer the questions below.(2.0) Jeans are the most popular kind of clothes in the world. They are popular almost every where- in Japan, France, Indonesia, Canada and Brazil. Rich and poor people wear them too. In 1850, when Levi Strauss arrived in California, he saw that the workers needed strong clothes, so he began to make them. These pants were very strong and did not wear out easily. The pants became very popular immediately. The word jeans comes from the word Genoa. Mr. Strauss made the first jeans in the United States, but the idea and the kind of cloth came from Europe. The names came from France and Italy. Why are jeans popular? In the United States, they are the only kind of traditional clothes .In the other countries, young people wear them because they want to look modern. Jeans are sign of youth and independence. Everybody wears jeans because everybody wants to be modern, young and independent. Answer the questions. 16. Where are Jeans almost popular? ________________________________________________________________________ 17. What does the word jeans come from? ________________________________________________________________________ 18. Where are Jeans the only kind of traditional clothes? ________________________________________________________________________ 19. Why does everybody wear Jeans? ________________________________________________________________________ IV. Write the sentence without changing the meaning.(2.5) 20. They have painted the wall white. => The wall .. 21. Nam started leaning English two years ago. => Nam has............................................................................ 22. My neighbor always makes a lot of noise at night. => I wish 23. You mustnt use this machine after 5.30 p.m. => This machine............................................................................... 24. I prefer watching T.V to listening to the music. => Id rather.. V. Choose the one underlined word or phrase that is not correct (2.0) 25. I havent heard from Susan since a long time A B C D 26. I wish I can go out with you, but I have to baby sit. A B C D 27. Students who didnt bought pencils to the test were not allowed to take it. A B C D 28. Million of people have visit Disney World in Orlando, Frolida since it opned. A B C D The end Answer key I.Find the whose underlined part has different pronunciation (1.0) 1. D match 2. C sailor 3. C notice 4. D existed II. Choose the best answer (2.5) 6.A. since 7.A. were bigger 3

8.D was broken 9.D be checked 10.C correspond 11.B had 12.D wear out 13.B at 14.D. sale 15.C have known III. .Read and answer the questions below.(2.0) 16.They are popular almost every where- in Japan, France, Indonesia, Canada and Brazil 17.The word jeans comes from the word Genoa 18.In the United States 19.because everybody wants to be modern, young and independent. IV. Write the sentence without changing the meaning.(2.5) 20.The wall has been painted white by them. 21.Nam has learned English for 2 years 22. I wish My neighbor didn't make a lot of noise at night. 23.This machine mustnt be used this machine after 5.30 p.m. 24.I'd rather watch TV than listen to music. V. Choose the one underlined word or phrase that is not correct (2.0) 25. C since 26. B can 27. B bought pencils 28.B have visit Test 45 minutes Grade 9 I. Find the whose underlined part has different pronunciation.(1.0) 1. A clothing B ethnic C whether D those 2. A subject B occasion C inspiration D style 3.A primary B divide C comprise D religion 4. A baggy B minority C style D symbol II. Choose the best answer (2.5) 1. The unit of .......... used in Malaysia is the ringgit. A money B currency C sale D exchange 2. When she was young she . swimming with her brother. A is used to B used to C used to go D is used to going 3. They have ..for nearly two year, but this was their first meeting. A talked B written C corresponded D. spoken 4. If only we fly. A must B could C were D had 5. In the 18th century jean cloth was made completely ..cotton. A on B in C to D from 6. Vietnam into three regions: the North, the Center, and the South. A divides B divided C is divided D are divided 7. The poem consists . two parts. A on B for C of D to 8. The students ..to smoke. A arent allowed B are allowed C doesnt allowed D dont allowed 9. I wish David ..trying to be so nice. A would stop B will stop C stops D stop 10. The report must .right now A finish B is finished C finished D be finished III. .Read and answer the questions below. (2.0) In many secondary schools in Britain the wearing of school uniform is compulsory. Some school argue that there are many disadvantages to this system. Most students dont agree with 4

school uniform, however, for a number of reasons. Firstly when you have to wear the same clothes as everyone else you dont have a chance to develop personal taste in the way you dress. Moreover, people who look scruffy usually look scruffy in their uniforms too and you can always tell the people who come from poor homes because their uniforms are not as new or dont fit properly. Lastly the main reason why most students dont like school uniforms is because most schools choose such horrible colors and styles that dont suit young people at all. Answer the questions. 1. Is the wearing of uniform compulsory in many secondary schools in Britain? .................................................................................................................................. 2. What do most students think when they have to wear the same clothes? ................................................................................................................................. 3. Why can you always tell the people who come from poor homes? .. 4. Give the main reason why most students dont like school uniforms . VI. Rewrite the following sentences with the same meanings (2.5) 1. he last time I saw him was 3 years ago. I havent _____________________________________. 2. It's a pity, I can't play the piano. => If only___________________________________________. 3. They no longer play soccer at weekend They used _______________________________________. 4. The boys broke the window last night. =>The window ___________________________________________. 5. I d rather go out for a meal than stay at home. => I prefer ___________________________________________. V. Choose the one underlined word or phrase that is not correct (2.0) 1. The garages can been cleaned every day. A B C D 2. These pills should be take every four hours. A B C D 3. He wishes he known the answer, but he really doesnt. A B C D 4. The design and material used to for men were different from those women. A B C D The end KEY I. Find the whose underlined part has different pronunciation.(1.0) 1. A clothing 2. B occasion 3.D religion 4.C style II. Choose the best answer (2.5) 1.B currency 2.B used to 3.A talked 4.B could 5.D from 6.C is divided 7.C of 8.A arent allowed 9.A would stop 10.D be finished 5

III. .Read and answer the questions below. (2.0) 1. yes, it is 2. they think they dont have a chance to develop personal taste in the way their dress. 3. because their uniforms are not as new or dont fit properly 4. the main reason why most students dont like school uniforms is because most schools choose such horrible colors and styles that dont suit young people at all VI. Rewrite the following sentences with the same meanings (2.5) 1. I have't seen him for 3 years 2. if only I could play the piano. 3. They used to play soccer on the weekend. 4. The window was broken last night by the Boys 5. I prefer going out for a meal to stay at home. V. Choose the one underlined word or phrase that is not correct (2.0) 1. Can been 2. take 3. knowns 4. used to Test 45 minutes Grade 9 Question I - Choose the best answer for each sentence (5.0 ms.) 1. Malaysia is . into West Malaysia and East Malaysia. A. divide B. divided C. divides D. dividing 2. I dont have a sister. I wish . A. I am having one B. I have one C. I will have one D. I would have one 3. The traditional Ao dai more popular recently. A. has become B. becomes C. became D. has been become 4. I usually stay in bed .. 11p.m .. weekends. A. on/ in B. until / on C. at / on D. on / on 5. You look stranger than you were five years ago. I . you since then. A. have seen B. havent seen C. didnt see D. saw 6. The room .. for a week. A. have been cleaned B. has been cleaned C. have cleaned D. has cleaned 7. ., Nga. Are you one of Lans classmates? A. Please to meet you B. Welcome C. Whats D. How are you 8. The design and material for men were different . those used for women. A. to B. for C. with D. from 9. Some designers have printed of poetry on the ao dai, so they look very fashionable. A. words B. lines C. many D. kind 10. However, jeans have never been out fashion, and today the young still wear them. A. of B. in C. from D. with 11. Wearing uniforms helps students feel in many ways, whether they are rich or poor. A. sad B. happy C. equal D. free 12. Have you Vietnamese food yet? A. eat B. ate C. eating D. eaten 13. They . five million bottles of champagne in France next year. A. produced B. will produce C. produces D. are produced 14. They jean cloth completely from cotton in the 18th century. A. made B. make C. will make D. have made 15. What is your type of clothing? A. favorite B. love C. lovely D. friendly 16. The language of for primary school children is Bahasa Malaysia. A. instruction B. teachers C. students D. studying 17. Kuala Lumpur is Malaysias city. A. small B. capital C. old D. new 18. Ao dai consists of a long silk tunic that is slit on the sides and worn over loose A. trousers B. jeans C. shorts D. pants 6

19. I wish I . far from school. A. dont live B. lives C. didnt live D. live 20. Some . have modernized the ao dai by printing lines of poetry on it. A. musicians B. poets C. designers D. writers Question II: Read the passage and decide if the statement is True or False (2.0 ms.) Jeans comes from a kind of material, called jean, was made in Europe. The material was named after sailors from Genoa in Italy. In the 18 th century, jean cloth was completely made from cotton and workers at that time loved wearing it because the material was very strong and it didnt wear out easily. In the 1960s, many university and college students wore jeans. Designers made different styles of jeans to match the 1960s fashions like embroidered and painted jeans. In 1970s, more and more people started wearing jeans because they became cheaper. In 1980s, jeans finally became high fashion clothing when famous designers started making their own styles of jeans, with their labels on them. Sales of jeans went up and up. But in 1990s the worldwide economic situation got worse, and the sales of jeans stopped growing. However, jeans have never been out of fashion. * True (T) or False (F)? 1. Jeans comes from a kind of material, called sailors from Genoa in Italy. () 2. In the 18th century, many university and college students wore jeans. () 3. Different styles of jeans in the 1960s were embroidered and painted jeans. () 4. The worldwide economic situation got worse in 1990s , and the sales of jeans didnt stop growing. () Question III: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group (1.0 m) 1. A. wanted B. needed C. missed D. visited 2. A. musician B. designer C. consist D. visit 3. A. convenient B. tradition C. embroidered D. beautiful 4. A. enjoy B. divide C. consist D. invite IV- Rewrite the following sentences (2.0 ms) 1. People are going to build a new bridge in the area. A new bridge is ............................................................................................................ 2. I dont have your friends phone number. I wish..................................................................................................................................... 3. He cant stay here on weekends. He wishes.............................................................................................................................. 4. We will plant flowers in the garden. The flowers will .................................................................................................................. The end ANSWER KEYS: Question I (5ms.) -- (0.25 m.s/ a correct answer). 1. B 2. D 3. A 4. C 5. B 6. B 7. A 8. D 9. B 10. A 11. C 12. D 13. B 14. A 15. A 16. A 17. B 18. D 19. C 20. C Question II (2ms.) -- (0.25 m.s/ a correct answer): 1. F 2. F 3. T 4. F Question III (1m.) -- (0.25 m.s/ a correct answer): 1. C 2. C 3. D 4. D Question IV (2m.s) -- (0.5 m.s/ a correct answer). 1. A new bridge is going to be built in the area. 2. I wish I had your phone number. 3. He wishes he could stay here on weekends. 4. The flowers will be planted in the garden