You are on page 1of 62

SIDE BY SIDE

Book 2
Student's Name
Course Teacher

l.D. Number
Date

cHoosE
Exmple:

Robert

8.

What-

do on the weekend?

a. like to cook ( b.) likes to cook c. like cook d. likes cook 1. My sister to watch TV. a. don't like to watch b. like to watch c. doesn't like watch d. doesn't like to watch
4.

a. you like to b. do you like to c. you do like to d. do you like


I don't like
very much.

a. listen to popular music b. rock music c. skate d. to rock music


.

2.

My children and
movies.

adventure

Ted and

Howard

the subway.

a. like see b. likes to see c. like d. don't like see

a. don't like to take b. don't like to take to c. doesn't like to take d. don't like take

Slde by Slde 2

Ghapter 1 Test

Page 1

of4

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

cHoosE
E*arnple: My parents gave my birthday.
a bicycle

for

8. Helen gave
aruuversarJ.

a painting for

their

a. I ( -" c. my d. you
*-.-.{.

a. they b. our c. their d. them


a CD player.

6. I can't give a. me b. his


c. him

9.

MaryandJamesgave plant.

averynice

d.

us

7. What did Susan's


for her birthday?

husband give

a. $re b. our c. us d. my
10.

\[hat

her last year?

a. her b. she c. him d. me

a. didyougave b. did you give c. yougave d. do you give

Sldo Dy Sldo 2

Chapter

Test

Pagie2o14

@ 2003 Pearson Education, lnc. uplication for classroom use ls permltted.

Studentt Name

Date

cHoosE
Example:

Tim

his car every day.

16. Our

family

to the beach every

a. going to wash b. washing

summer.

l
d.

washes

wash dancing last

11. My wife and I


weekend.

a. is going b. go c. likes go d. goes


L7. We

the house tomorrow.

a. are going b. went c. go d. did


12. Is Maria going to
tomorrow?

a, go to clean - going to clean b. are c. want clean d. cleaned


spaghetti
18. Her friends gave her flowers, but she a watch.

a. cooks b. cooked c. cook d. to cook


Sunday.

a. wanting b. is going to want c. wanted

d. gave
19. His parents

13. I-mathematicsevery

TV last night.

a. studying b. going to study c. am studying d. study


L4. He
his car last year.

a.

b.
c. d.

watched are watching watches watch

20. Nancy isn't

home

her bicycle now.

a. is going to sell - selling b. is c. sold d. sells


1. Jimmy and Patty
right
now.

a. She rides b. She rode c. She's riding d. She riding

a. are swimming b. swam c. swim d. swimming


Side by Slde 2 Ghapter 1 Test

Page 3 of 4

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

WHICH WORD?
21

Amy and Tom

our

is

very good friends. They

go

studied
22

went

to college together a few years ago, and now they

work working
In this
24

worked

together.

Tomorrow is Amy's birthday.

Next Last
her
25

year Tom gave Amy a sweater, but

this year he's going to give

them
read.

him

a novel because she

like

to

likes

likes to

Score:

Slde by Slde 2

Chapter

Test

Page 4 of 4

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

SIDE BY SIDE
Book 2
Student's Name Course
Teacher

l.D. Number Date

cHoosE
Example:

A.
B.

How much milk do you want?

8. A.
B.

How much yogurt do you want?

Just

a,

@
1.

c. d.

How much. Not too much. Too much. Not too many

a. a little b. too much c, a few d. too many

A. How many cookies do you want? B. a. Not too much. b. How many. c. Not too many. d. Too much. A. How do you like the cheese? B. I think delicious.

4. A.

How do you like the eggs? B. I think delicious. a. they b. they're

c. their

d. 6.

it's

2.

a. it b. they're c. their d. it's

A. These french fries are delicious. B. I'm glad a. you like it

b.
c.

d.

they like you you like them they're french fries

Slde by Slde 2 Chapter 2 Test

Page 1 of 3

@ 2003 Pearson Education, lnc, Duplication for classroom use is permtted.

i
I

Student's Name

Date

cHoosE
Ernmpl.e:

meatballs do you want?

8.

oranges do you want?

a. Not too many ..-. -- many (.)flonr


c. Too many d. How much

a. How many b. Too many c. Not too many d. How much


coffee.

6.

She

drinks

9.

any mayonnaise.

a. b. d.

not too many too much


too many 10.

c. just little

a. Let make b. Ttrere aren't c. There isn't d. How many


I eat
bananas every day.

7. I made the rice. I'm glad a. it's just a little b. you like hem c. the/re delicious d. you like it
cHoosE
Erampl.e:

a. too much b. a few c. a little d. just many

There aren't any

19. There isn't any

(9')

a. tea .^'. temons


c. cake d. rice

-.

a. b. c. d. t4.

pears

meatballs tomatoes orangejuice

11. There isn't any

There aren't any

a. ketchup b. potatoes c. onions

d. sandwich
12. There aren't any

a. fish b. bananas c. mustard d. apple pie


15. There isn't any

-.

a. bread b. butter c. eggs

-.

d.

spaghetti
Chapter 2 Tost

a. carrots b. grapes c. lettuce d. apples


@ 2003 Pearson Educatlon, nc. Duplication for classroom use ls permitted.

Sldo bysldo 2

Page 2 of 3

Student's Name

Date

cHoosE
Exmple: A. \here's the salt? on the table.

B.

18. A. Where are the hamburgers?


B. on the counter.

^-..If's ta.)

b. They're c. It d. There isn't


salad?

a. Not too many b. Are they c. It's d. They're


19. A. Where's the sugar?
B. It's on the

16. A. \ilhere's the

B.

in the dining room.

a. A little b. They're c. It's

d. How much
17. A. Where's the

a. table -. b. refrigerator c. fteezet d. lemonade


20.
A. I can't find the soy sauce. B. in the refrigerator. a. Let's make some

B. It's in the refrigerator. a. cabinet -? b. cheese


c. sandwiches d. table

Is c. They're d. It's

b.

WHAT'S THE WORD?

much

they

ir

them

ls

are

Albert doesn't like vegetables. In fact, he never


vegetables

eats henr . His wife tells him that

good for him, but Albert doesn't think so. He thinks

taste terrible. Albert's wife likes pizza. In fact, she eats


eats too delicious.
all the time. Albert tells her she

pizza, but she doesn't

think so. She thinks that pizza

Score:
Slde by SIde 2

Chapter 2 Test

Page 3 of 3

@ 2003 Peapon Education, lnc. Duplication for classrcom use is permitted.

SIDE BY SIDE
Book 2
Student's Name
Course Teacher

l.D. Number Date

cHoosE
Example:

Ineeda-ofsoup.
ez,can

8. They need

of meat.

b. bag c. bunch d. pound

a. pound b. bag c. bottle d. bunch


of bread.

1.

We need

two

4. I need a

of cheese.

a. b.

loafs loaves bunches


5.

c. jars

d.

a. gallon b. pint c. quart d. halfpound

2. Ineeda-oflettuce. a. quart b. box


c. head d. pint

Weneeda-eggs.
a. dozen of b. bag of c. dozen d. bunch

Slde by Sde 2

Chapter 3 Test

Page 1

of3

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use s pemitted.

Student's Name

Date

cHoosE
Example: any more lettuce.
8.

any more bottles of ketchup.

|\a.r'rnere

^,

rsn'f,

b. c. d.

There aren't Is there How much is any more hot chocolate.


9.

a. There aren't b. rWe have to buy c. Are d. There isn't


any more fish.

6.

a. Do we need b. There isn't c. I recommend d. There aren't

a. Add b. Do we need c. There isn't d. There aren't


10.

7.

any more strawberries?

any more rice?

a. We need b. Aren't c. Are d. Are there


cHoosE
Exmple:

a. Please give me b. Is there c. How much is d. Are there

I recommend the pie.

excellent.

(r

13.

suggest the chocolate ice cream

lfs
likes

b. They're c. Is it d. Everybody

it
14.

a. It's delicious. b. They're out of this world. c. I can't decide it. d. Everybody says it's dessert.
the nuts?

11. I recommend the pancakes. Everybody


says

_.

a. b. c. d.

it's magnificent they're an order they're wonderful they're for breakfast milk?

a. I recommend b. How is c. How many d. How are


15. Please give me a

12. Do you want

apple pie.

a. a dish of b. a glass of c. piece of d. glass of


Slde by Slde 2

a, more b. bowl c. piece of d. cup of

Chapter 3 Test

Page 2 of 3

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Studentt Name

Date

cHoosE
Example:

butter into the saucepan.

18. Put

sugar into a bowl.

a. Slice a few b. Bake a little

@ r"t
d.

little
19.

Add a few
onions.

a. a few cups of b. a-little cup c. a little of d. a few cups


little water. a. Cutup
a

16.

a. Pour few b. Chop up a few c. Mix as little d. Chop up a little


17. Add
20,

b. Slice c. Chop d. Pour in


honey.

a. a few rice b. a little raisins c. a little salt d. for two hours


WHAT's THE WORD?

a. Pour in a few b. Add a little c. Cut up a little d. Add a few

of

much

ls

It

lot

pint

A. How much
B.

does a

21

2 ice cream cost?

I
That's a
You're

costs four ninety-nine.


24

A.
B.

of money!
25

right. Ice cream

ver expensive this week.

Score:

SIde by Slde 2

Chapter 3 Test

Page 3 of 3

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

SIDE BY SIDE
Book 2
Student's Name
Course Teacher

l.D. Number Date

cHoosE
Exmple:

A. Will the game begin soon?


B.
Yes,

a. he will -. will b. we ^^'.. 9)itwill d. will it

8. A. ltrill the books arrive soon? anive at 5:00. B. Yes. a. They'll b. There
c. Their d. They're

1. A. Will Lucy be ready soon?


B. Yes.

4. A. Will Jill get out of the hospital


B.

soon?

ready in a few minutes.

a. She's - be b. She c. She'll be d. She's be


2.

a. b.
c. d.

No, she'll won't. No, she won't.


Yes, she'll

will.

Yes, she won't.

A. Will your brother return soon? B. No,


a. he'll won't he'll return soon b. -. c. he's won't d. he won't

6.

A. Will you get your driver's license


soon?

B. Yes.

get

it in a week.

a. Vill b. I-won't c. I'll d. I'm

Slde by Sldo 2 ChaPter 4 Test

Page

of 3

@ 2003 Pearson Educatlon, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Studentt Name

Date

WHEN?
Example:

The train will arrive in

a. a little week
Cb) an hour

c.

d.
6.

seven o'clock 7:30

8. It'll end a. ten minutes b. hours c. a little while d. next week 9. I'll be there a. soon
at a few days c. half an hour d. five o'clock
b.

The guests will be here in a few

a. while b. hour c. minutes d. half an hour 7.


The game will begin at

10. We'll get home in two or three

a. half an hour b. ten o'clock c. soon d. ten minutes


cHoosE
Example:

a. while b. o'clock c. hours d. week

Put on your helmet! You might

18. Watch your step! You might

a. catch a cold b. have a terrible time @ fr"* your head d. hir


11. Put on your safety glasses! You might

a. step on your feet b. fall asleep c. get sick d. fall


L4, My son is sick. He might a. be the flu

a. hit your eyes b. hurt your eyes c. get hurt your eyes

d. see
L2. Gary doesn't want to go skiing. He might

b. c. d. a. b. c. d.

have the measles feel terrible be pregnant

15. Don't touch those wires! You might

a. drown b. get seasick c. breakhis leg d. fall asleep


Slde by Slde 2

get a shock have a terrible time get a sunburn get hit your head

Chapter 4 Test

Page 2 of 3

@ 2003 Pearson Educaton, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

cHoosE
Example:

I don't know. Maybe tomorrow. 6ll \7 --b. I might c. I'll might d. I L6. I'm not sure. Maybe it will,
maybe

clean

it

18. I'm afraid

\Me

come to your party

this weekend.

a. b.

might
can

c. will

d. can't

it

and

19.

return soon?

a. might -. b. can't c. won't d. isn't


L7. I'm afraid I
have a terrible

a. Will he b. Will he might c. Is he going d. Do you think he

time.

20.

IVe aren't sure.

go to a museum.

a. won't b. might c. don't

d. might not
WHICH WORD?

a. We,ll b. We might c. Maybe d. We,ll might

A. Hello. This is Lucy Randall.


I think I

I'm afraid might


Are
have the flu.

fn

I might

come to work.

will

won't

B.

That's too bad.

IVill
so

you

you
23

22

Can you

going to go to a clinic?

A. I think I
B.

sure

might
24

Will

Don't

Do

you be at work tomorrow?

A.

I'm not sure. I

will

might

won't

not go to work tomorrow either. Score:

Slde by Side 2

Chapter 4 Test

Page 3 of 3

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

SDE BY SIDE
Book 2
Student's Name
Course Teacher

l.D. Number
Date

cHoosE
Example:

My old bicycle was fast, but my new


bicycle

I'm going to vote for Gary Gray. He's than Gregory Green.

a.

c.

d.

is more fast tr faster was faster was more faster

a. more honest b. honester


c.

d.
than

honest more honester

1. I think the streets

here are _ the streets in Los Angeles.

6. Miguel's pronunciation is good, but Maria's pronunciation is

a. more wide b. more wider c. wider d. more long 2.


You should buy that dress for Sally's

a.. more good b. better

c. gooder d. more better


7. These flowers are pretty, but those flowers are

wedding. It's

a. b. c. d.

more fancer -. fancier more fancier fancer

a. more pretty b. more prettier c. pretty d. prettier

3. Richard's old girlfriend was but his new girlfriend is

intelligent,

8. Is their car car?

than our

a. b. c, d.

more intelligenter

intelligenter more smarter smarter than our

a. bigger b. attractiver c. biger d. more attractiver

4. They think their dog is dog, but I don't.

a. b. c. d.
Page 1 of 4

cuter more cuter cuteer more cuteer


Chapter 5 Test

Sde by Side 2

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Studentt Name

Date

9.

The desktop computer is the notebook computer.

than

10. Our children are


children.

than their

a. expensiver b. powerfuler c. more powerful d. more expensiver


cHoosE
Example: Your dog is friendlier

a. more nice b. more polite c. politer d. more politer

13. Pam's computer is more reliable

a. than mine dog

@ trtu" mine
c.
as mine

d. as my dog
11. I think our daughter is much more
talented

a. as her b. than his c. as his d. than him


L4. My geography teacher isn't

a. their daughter b. as theirs c. as their daughter d. than theirs


12. The Bradleys'new dishwasher isn't
quiet
as

a. as smart as mine b. as smarter than yours c. as smart as yours d. as smarter as yours


15. Mr. Brown's cake is more delicious

a. as ours b. as us c. as we are d. ours

a. as him b. than her c. than him d. than hers

Slde by Slde 2

Chapter 5 Test

Page2o 4

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplcation for classroom use is permitted.

Studentt Name

Date

oPtNtoNs
Exmple:

A. Bob isn't as handsome as Bill. B. I agree. f \-/ nin is more handsome than Bob. b. Bob is more handsome than Bill.
c. Bill is as handsome
Susan's briefcase. as Bob.
as

18. A. The parks they used to be. B. I agree. They used to be cleaner.

a. are as clean as b. are cleaner than c. aren't as clean as


19. A. Our new rug is much softer than our
old rug.
B.

16. A. My briefcase isn't as attractive

B. Idisagree. Ithink a. hers is much more attractive b. your briefcase is much more
c.
attractive your briefcase isn't as attractive

I think

so, too. Our old nrg our nev rug. a, wasn't as soft as b. was as soft as c. rvas much softer than

17. A. Your furniture is more comfortable

20.

B.

than mine. Don't be ridiculous! a. Yours is much more comfortable than mine. -. b. Mine is much more comfortable than yours. c. Yours isn't as comfortable as
mine.

A. Tim's apartment isn't as nice as Tom's apartment. B. In my opinion, Tom's apartment is much nicer than Tim's apartment. a. I don't think so. b. I think so, too. c. Don't be ridiculous!

Slde by Slde 2

Ghapter 5 Test

Page 3 of 4

@ 2003 Pearson Eduoation, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student! Name

Date

WHICH WORD?

A.

What do you think?

Might

Vill

I move to Easterly or Vesterly?

B. I think

you should move to Easter The people in Easterly are

friendlier

as

friendlier

than

more friendlier as
22

the people in Wester

A. I agtee think so
B.
Do you really think so?

disagree

. I think

the people in Wester are much friendlier.

23

A. Definitely!
B. I think
so,

The people in Easter aren't as nice as they

used

\ryere

have

to be.

too. But Westerly

is

as isn't
is

u
isn't
as

exciting as Easterly.

A. I agree. But I also think Wester

more

safe safer

more nice

than Easterly.

Score:

Slde by Side 2

Chapter 5 Test

Page 4 of 4

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

SIDE BY SIDE
Book 2
Student 's Name
Course Teacher

l.D. Number
Date

WHICH WORD DOESN'T BELONG? Example:

a.

stubborn

b. b.

lazy
talented
convenient

c.
c.

mean obnoxious comfortable sloppy

@ frienatv
d.

L. a. polite

kind

2. a.

honest
b. b. b.

c.

d. rude d. popular d.

3. a. elegant 4. a.
handsome

fashionable

boring
dependable

pretty
reliable

beautiful

5. a. ugly cHoosE
Exmple: He's

d. powerful

the

person I know.

8.

I think you're a very

person.

most smart Cb) smartest

a.

c. smarfer d. most smartest


your grandmother is

a. nice b. nicer c. nicest d. most nice


9. Your friend Andrew is much your brother.

6. I think

than

a. most energetic b. very energetic c. the very energetic d. the very most energetic

a. the funniest b. funniest c. the funnier d. funnier


10. In my opinion, my uncle is
person in my family.

7.

Linda is
school.

student in the

a. very talented b. more talented c. the most talented


d. a more talented
Slde by Slde 2

a. most wonderful b. the more wonderful c. the most wonderful d. more wonderful
@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use s permtted.

Chapter 6 Test

Page 1 of 3

Student's Nare

Date

cHoosE
Exmple:

Julie buys new clothes every year. She's person I know. the most

(a.) ^- lasmonale

18. Everyone always sleeps in Mr. Green's class. He's the most teacher at school.

b. honest c. polite d. sloppy

.f,.

11. Laura always gives very nice presents to person I her fends. She's the
know.

a, patient b. energetic c. boring d. worst

14. Our neighbors play loud music all the people we know. time. They're the

a, most convenient b. most generous c. meanest d. most helpful


person at school.

a. obnoxious b. most stubborn c. laziest d. noisiest


16. Manin never says "Thank you" or'You're person I know. welcome." He's

12. Victor has a lot of friends. He's the

the

a. most popular b. rudest c. most lightweight d. most stubborn

a. rudest b. most polite c. cheapest d. nicest

Slde by Slde 2

Chapter 6 Test

Page 2 of 3

@ 2003 Pearcon Education, lnc. Duplication for classrcom use is permitted.

Student's Name

Date

cHoosE
Example:

much than my old computer. (a.) more powerfirl b. most powerful c. powerful d. powerfuller 16. Don't you have one? a, a more small b. a smaller c. a smallest . d. as small as 17. \ilhaf,s city in your country? a. exciting - exciting b. the more c. most exciting d. the most exciting
It's

18.

Swiss watches are the world.

the

watches in

a. very reliable b. most reliable c. more reliable than d. more reliable


19. This is
one \nre have.

a. b. c. d.

the warmest the warm the warmer as warmest as


cake is

20. My mother's recipe for


than Yours' a. the best

b.

best

c. better

d. as best

WHAT'S THE WORD?

cleaner expensive comfortable most tastiest


Charlie's Kitchen is
21 22

healthy

the

most

popular restaurant in my city. If,s


as

than the Continental Restaurant. It's comforable, but it isn't


as the Country Cafe. It's more
23

than Rita's Restaurant.

The food at Charlie's Kitchen is

and delicious. In fact, everybody says it's

the

25

food in town.

Score:
Sldo by Sdo 2

Chapter 6 Test

Page 3 of 3

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

SIDE BY SII'E
Book 2
Student's Name
Course Teacher

l.D. Number
Date

WHERE IS IT? Exmple:

South Street and you'll see the bank on the right.

3. Take the First Street Bus and River Road.

at

@ w"tt "p
b. Drive c. Turn d. See

a. drive b. walk c. get off d. get


4. You'll see the school and the post offrce.

1.

Walk along Main Street and you'll see the video store

the museum

a. across from b. on the left -. c. next to d. between the park

a. between b. next c. on the right

d. along
.

2.

along Third Avenue to Newton Street and turn left. a". Walk up b. You'll see

The zoo is

the bus stop.

c. Turn

d.

a. between b. on c. at the corner d. across from

Drive

Slde by Sde 2 Chapter 7 Test

Page 1 of 5

O 2003 Pearcon Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

WHAT'S THE QUESTION?


Exmple: Can you tell me how to get

8. -?

tell me how to get to the airport?

tthe toy store

@tt"""
c. d.

from here the easiest way

a. You would please b. Would you please c. Excuse me

d.

Could please

6.
'+

you tell me how to get to university?

the

9.

What's the best way to get to the here? bus station

a. b.

Do

Canyou c. Are
Could way to get to the

d.
7.

a. to b. bv c. from d. for
10. Can you tell
?

What's
concert hall?

me how to get to

a. b. c. d.

the busiest the directest the fastest best

a. b. c. d.

Bridge Street ice cream shop hospital the Park Street

Slde by Sde 2

Ghapter 7 Test

Page 2 of 5

@2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

cHoosE
Example:

rWalk
Pond.

Park Street to Rolling

13. You'll

see the museum at the corner

Ninth Street and Madison Avenue.

a.

()
c. d.

to along between next to


see the hardware store

a. off b. to c. from d. of
the

11. You'll
right.

14. The Oak Street bus


the courthouse.

stops next

a. or b. bv c. on d. in
12. Take the subway and get off
Central Avenue.

a. of b. for c. to d. from
15. Walk up this

a. at b. along c. in d. to

street the corner of Main Street and Park Avenue and turn right.
a. on b. to c. between d. at

Sdo by Sldo 2

Chapter 7 Test

Page 3 of 5

@ 2003 Pearcon Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

WHICH WAY?

s o
u
T
H

cHoosE
Exantple:

Walk down South Street and

18. You'll see the supermarket

the bus

station and the librarv.

a. on the right C) tortt right c. see the flower d. get off


parking lot

shop

a. between b. across from c. next

d. on the right
19. The

16. Walk along Park Street and you'll see the


the library.

is at the corner of South Street and Park Street.

a. next to b. on the left c. across from d. on the right


17. IValk up South Street. The post office is

hall a. concert b. bank c. courthouse d. ice cream shop


20. Walk down South Street and you'll see the ice cream shop

a. at the corner of b. on the left c. next to the courthouse d. on the right


Slde by Side 2

a. on the right -.ofPark Street b. at the corner c. on Park Street d. up South Street
@2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permtted.

Chapter 7 Test

Page 4 of 5

Studentt Name

Date

WHAT'S THE WORD?

of

on

to

at

from

off

It's easy to get to the

park fronr
24

here. Drive down this

street
25

2l the

corner
from the zoo.

First Avenue and Grant Street. Take the First Avenue Bus and get
Pine Street. You'll see the

park

the right, across

Score:

Slde by Sldo 2 Chapter 7 Test

Page 5 of 5

@ 2003 Pearcon Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Studentt Name
Course Teacher

l.D. Number
Date

cHoosE
Exrnple:

Barbara dances

8. Nancy is a

piano player.

a, b. c.

gaceful slow bad gracefully

a. accurate b. beautiful c. badly d. beautifully


translator.
4. Mr. Jones used to be a good teacher, but now he teaches

1. Mr. Lee is a

very

a. accurate b. slowly c. well d. accurately


2. Your friend Ron doesn't drive very

a. good b. well c. bad d. badly


.

Jim has nice clothes, but he dresses

a. b. c. d.

good careless

carefully careful

a. sloppy b. bad c. sloppily d. careless

Slde by Slde 2 Chapter 8 Test

Pagel of4

@ 2003 Pearcon Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

cHoosE
Ermple:
Those painters paint very carelessly. should paint more

They 8. Stella is a terrible student. She should


studY

a. carelessly -. b. neater c. quick


Ccl)

carefully

a. more harder -. terriblY b. more c. more hardlY d. harder

6.
L

Jane always goes to bed too late. should go to

bed a. more lately b. earlier c. more ear d. later


a. loudly b. better c. politely d. well

She

9.

Joe cooks very badly. He should cook

try to

a. more well -. b. better c. more good d. worse

7. William

speaks very impolitely. should speak more

He

10. Andrew drives very fast. He should try


to drive

-.

a. b. c. d.

more more more more

slowlY quicker

faster slow

Slde by Slde 2

Chapter

Test

Page2ol 4

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

cHoosE
Exarnple:

If

Barbara

a nerry car,

have

18.

much money left.

a. will buy. . . she'll

@U"rr...shewon't
11. If Roger
him.

c. buys...she'llhave d. will buy . . . she won't


his rent, his landlord

If James his raincoat. a. it doesn't rain . . . will wear it will rain . . . will wear b.-, c. it rains . . . will wear d.. it won't rain . . . won't wear

L4. If the

teacher
stay up late.

us a lot of homework,

a. won't pay . . . won't evict b. doesn't pay . . . will evict e. pays...willevict d. won't pay. . . will evict
12. If Patty
the bus. to school tomomow,

a. will give . . . we'll have to b. gives . . . we won't have to c. will give . . . ure have to d. gives . . . we'll have to
15.

If

they

good

food,

to the

party.

a. doesn't walk . . . she'll take b. walks...she'lltake c. walks...shetakes d. doesn't walk . . . she takes

a. b.

don't have . . . I won't go might have . . . I won't go


go

c. have...I go d. will have . . . I'll

Slde by Slde 2 Chapter 8 Test

Page 3 of 4

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Studentt Name

Date

cHoosE
Example:

If you drive too fast, you might


get a sore throat (b.) have an accident c. be tired d. be quiet

18.

If I eat too quickly,I might get

a.

a. a headache b. a sore throat c. tired d. a stomachache


19.

-.

16. If they listen to loud music, they might


hurt their

If you don't go to bed early, you might

a. a CD player b. ears
c.
eyes

d.

throat

a. be late for school b. have nightmares c. go to bed late d. be early for the meeting
he

17. If Larry always gets to work late,


might get

_.

20, If Carl doesn't give his girlfriend


birthday present, she might

a. b. d.

a backache a raise

c. fred
tired
WHICH WORD?

a. evict him b. go back to school c. be angry d. lose his job

My brother-in-law Richard works too


21

quick

slow

I think he should

work

more

fast

more

quickly
shouldn't
23

more faster
22

. If he does that, his supervisor

might

not

should

fire him. I also think Richard

might shouldn't
will

won't

come to

work

so

lately

later

24

late

.Ifhe

come comes will arrive

to work on time, he might not lose his job.

Score:
Slde by Slde 2

Chapter

Test

Page 4 of 4

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

SIDE BY STDE
Book 2

MD.BOOI( TEST

cHoosE
Ermple:
We need a cream.

of ice

5.

John is

than George.

a. jar

@Pi"t
c.

d.
1.

pound glass

a. honester b. honest c. more honest d. as honest


cheese.

He ate

too

6. Ttre video store is


station.

to the train

a. more b. much c. many d. few 2. It's going to rain.


raincoat.

a. across b. in front c. right d. next


you

take a

7.

Jim
morning.

hisdaughtertoschoolevery

a. b.
e.

d.

don't can't should might not

a. going to drive b. is driving c. drives d. drive

3. If you walk _
a. off b. in c. at d. down

Main Street, you'll see the library across from the post offrce.

8.

Jane is

student in our class.

a. the better b. the best c. as better as the d. best

4, Sally
a. went b. is going c. drove

to the beach next week.

9.

you tell me how to get to the ice cream shop?

d. going

a. Could b. How c. Do d. Will you

Slde by Slde 2 Mid-Book Tesr

Page 1 of 5

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

10. How

does a bunch of graPes cost?

16.

They

their car tomorrow.

a. long b. many c. soon d. much


11.

a. going to wash b. washed c. washing d. are going to wash


waY to the book store? L7, Pour

What's
a. easiest b. fastest c. the fastest d. easiest

in

water.

a, a box of b. a pound of c. a quart of d. a little of


18. I'm afraid I
get hurt.

'.

L2.

the Pine Street bus to Fifth Street'

a. Take b. Get off c. Make d. Took


13. My friend BettY
friend last weekend.
letters to her

a. might b. should c. might not d. am going


19. Let's buy aof bread'

a. will be writing b. wrote c. writes d. write


14. Howard's car isn't
Mike's car'

a. loaf b. love c. loaves d. dozen


20. The movie will begin in a. eight thirty
b. fifteen minutes
c.

a, as exPensive than b. the most exPensive as c. as exPensive as d. the more exPensive than
15. It's on the

-'

few minutes

d.

little while

corner

Park Street and

2L, Drive along South Street and right at the restaurant.

Ninth Avenue.

a. off b. of c. along d. on

a. b.

on the you're be

c. you'll see it

d. turn

Slde by Slde 2

Mid-Book Test

Page 2 of 5

O 2OOg Pearson Education, lnc' Duplication for classroom use s permitted'

22. Can I have

pieces of pie?

28,

Ineeda-cereal.
a. bag of b. bunch c. bowl d. box of

a. little b. few c. some d. not too many


28. This is the
one rwe have.

29. My sister is

than my brother.

a. large b. larger c. larger than the

d. a. b. c. d.
26.

largest

a. friendly - as b. as friendly c. friendlier d. the friendlier


more strawberries. 30. Sally's garden is more beautiful

24. There

aren't

some

much any as many


be visiting you next Sunday.

a. than mine b. than my c. as mine d. as me


31. Did

you

TV last night?

a. We'll b. We're
c. Wilt

a. saw him on b. wash


c. watch d. watched
any more lettuce.

d.
26.

We

There
aren't shouldn't c. won't d. isn't

32. The game will end in

a. b.

a. three o'clock b. few hours c. few minutes d. half an hour


to have a party next
83.

27. My classmates _
week.

When

here?

a. will b. might c. are going d. like

a. will Bill be b. Bill will be c. will be Bill d. will be Bill be

Slde by Slde

2 Mid-Book Test

Page 3 of 5

@2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

94. \{e're afraid $e time.

have a terrible

88.

I
year.

a sweater for his birthdaY last

a. don't b. won't c. might d. should


8. Ttre bus stop

- give him a. b. him gave c. gave him d. gave him to


the zoo.
89. Do the

is

monkeys

eat bananas?

a. acrossfrom b. at the corner c. along d. between


86. Ann isn't as rich as Sue, but she's much

a. want b. like to c. usual d. like

40,
c.

the soup be readY soon?

a.

b.
c. d.

happiest ashappy happy happier


now?

a. Does b. Is

l{ill
Do

d.

87. \hat are you

a. doing b. going c. do

d. study in school

Sldo by Sdo 2

Mld-Book Test

Page 4 of 5

@ 2003 Pearcon Educatlon' lnc. Dupllcaton for olassroom use is pemitted.

SIE'E BV SIDE
Book 2
Student's Name
Course Teacher

l.D. Number
Date

cHoosE
Er.ample: Yesterday at

2:30

dinner.

8.

Mrs.

Park

her sink?

gr ^.-

l was cooKlng b. I'll cook

c. I'm cooking d. was I cooking 1. I saw your brother.


library.
out ofthe

a. Was...fixed b. Did...fixing c. Were...fixing d. Was...fixing


4. I saw Susan and her children. They at the beach.

a. b. c. d.

He was walked He's walking He was walking He walking

a. were swimming b. swimming c. s$ram d. was swimming


o.
called?

2. I saw you and Jack yesterday.


through the park. a. They were jogging b. You were jogging c. You'rejoggrng

you studying when

a. Are b. Were c. 'Was

d. Youjog

d. Did

Slde Dy Slde 2

Page

I of3

Chapter 9 Test

@ 2003 Pearcon Education, lnc. Duplication for classroom use s permtted.

Student's Name

Date

WHAT HAPPENED?
Exarnple: Jane tripped while she stairs. down the

8.

A thief broke into our apartment while

a.

@
6.

c. d.

walked *"t walking walks walked out

a. we shop b. we did shop c. did we shop d. we were shopping


9.

A dog to school.

Brian while he was walking

you burn yourself while you were cooking dinner?

a. was biting b. bir c. bites d. bited

a. b. d.
Mr. Jackson cut

Should

Did c. Are
Were

7.

While he himself.

10. Lucy and Tommy getting off the bus.

while they were

a. b.
c.

shaves

-,

shaved

d.

was shaving shaving

a. tripped and fell b. were tripped and falling c. trip and fell d. were tripping and fall

cHoosE
Example:

My nephew went to the movies by

13. My friends and I have to take the subway

by

a. hisself

@himser
c. herself
11. James and Diane ate dinner by
a.. theirselves b. themselves

-.

a. myself b. -. ourselfs c. ourselves


L4. My niece does her homework by

-.
15.

c. ourselves
12. You'll have to go jogging by

a. herself b. herselves c. himself


I don't like to drive at night by

-.

a, yourselves b. youself c. myself


Sldo by Slde 2

a. b. c.

meself myself yourself


O2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Ghapter 9 Test

Page 2 of 3

Student's Name

Date

cHoosE
Ermple: Which

apartment

you live in?

18. \ilhat did your daughter

a. are /, ao \y c. were d. does


16.

a. doing b. did c. go d. do
you doing last night at 7:00?
19. What was

-? he

What
a. are b. uas
c. lvere

for lunch?

d. did
17.

a. making b. make c. made d. eat


20. Did you
accident?

Who

you go swimming with yesterday afternoon?

when you saw the

a. does b. did c. do d. will


WHAT'STHE WORD?

a. faining b. called c. faint d. fainted

himself

shouting

sa\p

\yas

while

were

On Saturdays, Frank likes to take a walk downtown


21

by hlmseF . Last weekend


an accident. A man in
a

he was walking down ParkAvenue, he


23

black sports car

driving too fast, and he crashed into a truck. The man and the at each other for a long time.

truck driver

very upset. They were

Score:
Slde by Slde 2

Chapter

Test

Page 3 of 3

@ 2003 Peason Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

SIDE BY SIDE
Book 2
Student's Name
Course Teacher

l.D. Number
Date

cHoosE
Etcrnple:

play basketball because he Sam was too short.

).

When I was young I because I was too shy.

talk to girls

a. can't @
c.

d.

couldn't wasn't able could play the Piano

a. can't b. was able to c. could d. couldn't


6. I'm sure

L. I'm happy I
beautifully now.

be able to fall asleep

tonight.

a. can b. can't c. couldn't d. are able


2. He
go to work yesterdaY because he was sick. 7.

a. wasn't b. won't c. can't d. not


your sister able to go to the
concert?

a. can't b. could c. wasn't able d. couldn't 8. Nancy


it a, won't
to do the homework because was too diffrcult.
be able couldn't wasn't able was able speak SPanish very
8.

a. Was b. Were c. rWill d. Does I


today.

able to do the math homework

b.
c. d.

- can't be a. b. won't c. not d. wasn't

4. I'm sorry. I
well.

a. am able b. can't c. can d. able to


Sldo by Slde 2

Chapter 10 Test

Pagei ofO

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

9.
time?

your cats able to eat dinner on

10. Mn JackEon
weekend.

be able to call you this

a. Have b. \ryiil c. Were d. Can


cHoosE
Exmple: got to go to work now.

a. u7as b. can't c. can d. won't

18.

to study for a tes.

:-

@rv" b. Ihad c. Ill


d. I'm
11.

a. She's b. She has to c. Shehad d. Sheneed

got to do heir homework.

14.

have to eat dinnerbyyourself

a. They'll b. Ttrey had c. Tlrey've d. Ttrey

a. You've b. You've got to c. Yougotto d. Youll

12,

to talre my wife to the hospital.

L.

got to go to baseball practice.

a. Ihad b. lve c. I've got to d. I got

a. We b. We've c. We had d. We'll

Sldo by Sldo 2

Chapter

0 Tst

Page 2 of 3

@2003 Pearaon Educaton, lnc. Duplcatlon for classroom use is,permltted.

Student's Name

Date

cHoosE
Exam.ple:

I couldn't go to lunch with my friends because I was too

a.

young

18. They couldn't solve the math problem because it was too

l-6) \-/ busv

-.

c. cold d. diffrcult

a. nervous b. upset
c. full

d. diffcult
19. We couldn't finish our dinner because we were too _.

L6. Michael couldn't perform in his piano


recital because he was too _.

a. shy b. spicy c. crowded d. disppointed


17. I couldn't lift the box because it was
too

a. hungry b. full c. short d. tall


20. Susie couldn't swim this afternoon
because she was too

_.

a. small b. weak c. heavy d. frustrated


WHICH WORD?

a. windy b. crowded c. tired d. warm

A.

Hello. You

should

got

to send someone to frx my kitchen sink. There's


got to get to work!

water eve4nvhere, and I've

can't have to
23 22

B.

I'm sorry.

I can't

have

able

send a repairperson right now. We're very

diffrcult busy
I won't

heavy

today.

rWe

got

going

have

to fix a lot of sinks.

can't

able

to

be able

to send a repairperson for a few more hours.


Score:

Slde by Slde 2

Chapter

0 Test

Page 3 of 3

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permtted.

SIDE BY SIDE
Book 2
Studentt Name
Course Teacher

l.D. Number
Date

cHoosE
Example: Henry is a little too heavy. He must eat potato chips.
3. My grandmother has to lose some weight. She has to eat cookies.

/^^ ( .I re\/er
c. less 1.
Ron wants to lose weight. He should eat fatty meat.

a.

more

a. more b. fewer c. less


4. If you're overweight, you should eat less candy and fruit.

a. more b. fewer c. less

a. more b. fewer c. less


overweight. His doctor
vegetables and
.

2. Harold is a little
says he must eat other good foods.

Stan is a little heavy. He must eat rich desserts.

a. more b. fewer c. less

a. more b. fewer c. less

Side by Slde 2 Chapter

Page

1 Test

of 4

@2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

cHoosE
Example:

I
before.

eat as much ice cream as I did

8. At our school, we anyone.

speak rudely to

.-)mustn't b. have to c. don't have to d. am able

a. have to b. must c. don't have to d. mustn'


9. Jim is heavy. He go on a

6.

Here at the ABC Company, you come to work late.

diet.

a. don't have to b. have to c. mustn't d. must 7. Men


our company.

a. mustn't b. doesn't have to c. has to d. able to


10. You be careless when you're

wear a necktie every day at

driving.

a. got to b. don't have to c. not able to d. mustn't

- to a. have b. must c. mustn't d. don't have to

Slds by Slde 2 Chapter

1 Test

Pag2ol 4

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classrcom use is permitted.

Student's Name

Date

cHoosE
Example:

I had a complete a. health


( b. I examrnatlon

yesterday.

18. He talked with me about my

c. diet d. instruction
11. The doctor used
heart.
to listen to my

a. weight b. overweight c. technician d. medical

-.

L4. The doctor says I have a strong


a.
c.

a. a chest X-rayb. a stethoscope c. electrical wiring d. a pulse


12. The nurse took my

weight

b. blood

height d. heart
1. Then

I stood on

a. scale b. checkup
c.

d.

blood pressure blood test

a. a cardiogram b. a scale c. an X-ray d. my chest

cHoosE
Example: study My parents told me I because I have a test tomorrow.

t7.

(a.) must

.^'

make noise Our landlord said we because the neighbors will be upset.

b. don't have to c. will d. mustn't


16. If you have
hot tea.
a cold,

a. might b. mustn't c. must d. should


drink
some

you

go to the party because she 18. She has to work overtime.

a. mustn't b. will c. should d. don't

a. must b. mustn't c. doesn't have to d. can't

Slde by Slde 2

Ghapter 1 1 Test

Page 3 of 4

@ 2003 Pearson Education, !nc. Duplication for classroom use is permitted.

Studentt Name

Date

19.

Gloria

stop eating spicy food or she's going to have stomach problems.

20. If you get to work late every


boss

day,

your

get an$y.

a. mustn't b. might c. must d. will


WHICH WORD?

a. b. c. d.

must might doesn't shouldn't

A.

I'm really worried about your heart, Mr.


couldn't

ler.
I
do, Dr. Blake?
22

'&i

B. what could

A.

You

must shouldn't
too many
less

mustn't B

eat

fewer

less

more

cake and

fewer

french fries.

B. I see. And should I stop eating candy? A.


No. You

mustn't should
26

don't have to

stop eating candy, but you

can mustn't

have to

eat as much as you did before.

Score:

Slde by Slde 2

Chapter

1 Test

Page 4 of 4

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

SIDE BY SIDE
Book 2
Student's Name
Course Teacher

l.D. Number Date

cHoosE
Exmple:

He'll

his floors today.

3.

mittens this evening.

^, o" moppms \y - mop b. will


c. mopping d. won't mop

a. He'll be knitting b. She'll be sitting c. I'll be bathing d. They'll be repainting


4. I'm

1.

be rearranging furniture tonight.

sure

call us soon.

a. She b. She's
c. She'll d. will

a. they'll be b. they're c. they d. they'll


5. We'll be home all evening

2.

be home tonight. I'll be visiting my grandparents.

bills.

a. I'll be b. I won't c. I'll be being d. I'm

a. We pay b. We'll pay c. We'll be paytng d. We're be paying

Sldo by Slds 2

Page

I of4

Chapter

2 Test

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use s pormtted.

Student's Name

Date

WHAT'S THE QUESTION?


Exmple:

\3' o"

.^''

Vill you

b. being c. are d. will be


will you be bathing

a. be going b. going c. go d. rvill be going

6.
-l

How
the dog?

9.

How
the party?

will you be staying at

a. much b. soon c. far d. longer

a. long b. longer c. much d. soon


you be

7.

How late tonight?

working

10. How

much

will you be

exercising?

a. do b. until c. are d. will

a. long b. sooner c. longer d. late

Sldo by Sldo 2

Page 2

of4

Ghapter 121bst

@2003 Poaron Education, lnc. Dupllcation for classroom use is permltted.

Student's Name

Date

cHoosE
Ermpl.e:

Ill be working on my car


half hour.

another

18. Uncle George a few days.

will

be arriving

a. until

()
c. d.

for at an
a few mone

a. until b. to c. at d. in

11. I1l be staying here


days.

t4,

We'll be driving hours.

a few more

a. for b. until c. at d. from


12.
\'e won' be

a. from b. until c. for


al. at
next week.
1. Jane will be

a:riving

studying

10 o'clock.

a. for b. until c. in d. at

a. for b. in c. of

d. at

Sldo by Slt 2 Chapter 12 T6t

Page 3 of 4

@20 Pearson Eduoation, lnc. Duploetion for classoom use ls permltted.

Student's Name

Date

WHAT'S THE RESPONSE?


Example:

When can you come

over?

18. Can I take

a message?

o'clock. Until tomorrow. c. For three hours. d. A week. 16. May I speak to Carol? a. That,ll be fine. b. Hold on a moment. c. Yes, you will. d. That's okay. L7. Hello. This is Diane. a. Hi, Diane! I'll see you then. b. Do you want to speak to Diane? c. Hi, Diane! How are you? d. Hello. Is this Diane?
O, 5 WHICH WORD?

^. ( h

a'
b.
c.

I'm not here right now. Don't worry. You can take it.
You're welcome. Please tell George that Chris called.

d.

19. How about 8 o',clock? a. I'll be glad to help you.

b. That'll be fine. c' Yes, I will' d' rWhat is it about?


20. Will you be home on Saturday? a. Yes, I will. I'll be sewing. b. Yes, I will. I'll be driving. c. No,I won',t. Ill be home. d. Yes, I will. I'll be growing up.

A.
B.

When

ls

until
get

your sister be arriving?


22

She'll be

arrive

here

arriving

for

tn

until

a few hours.

A.
B.

How long will she be staying with us?

She wants to stav

until for
will she'll be
she

23

to

next Friday.

A.

rWhat

she'll

be

will she be
25

doing while she's here?

B. I think will she be

be

she'll be

looking for

job.

Score:
Sde by Sldo 2

Chapter 1 2 Test

Page 4 of 4

@ 2003 Pearson Educaton, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

SIDE BY SIDE
Book 2
Student's Name
Course Teacher

l.D. Number Date

cHoosE
Example:

I always like to eat the

C chefs stew b. chefs stew c. stew of the chef d. stew of the chefs
1. This must be

3. Where should I put this information.

a. doctors' b. patients' c. patient's d. patients


notebook.

a. my sons b. Georges' c. a students' d. a student's


2. I don't agree with

4. Charlie is our

son.

b. superintendent's
c. friends

a. friend

those

d. superintendents'
opinions.
t.

a. teacher's b. mechanics' c. peoples d. students

My

homework is very difficult.

a. daughters b. childrens' c. teacher d. children's

Sde by Slde 2

Chapter 13 Test

Page 1

of4

@ 2003 Pearcon Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

cHoosE
mple:

I don't know
machines.

about washing

8. Do you know drums?

who can play the

.-. 6.
.1::.

a.

something anything
cleaned all the dishes.

c. somebody

a. b. c.
9. I

anything something
anyone
comes to our party.

hope

.
7.

a. Did anyone b. Anybody c. Somebody


There isn't

a. somebody b. anybody c. some people


at the

door.

10.

If I don't study, I won't understand


on the test.

"

a, someone b. anyone c. something


cHoosE
ExmpIe:

a. b. c.

anyone any questions

something

'

His family didn't help

13.

I don't think these shirts are

his b. himself @ him d. your


a.

a. them b. there's c. theirs d. their's

-.

11. rffe don't have to mop the floor by

L4. He finished his homework. and I frnished

a. us b. ourselves c. ourself d. ourselfs


L2. She didn't eat a. herself
breakfast.

a. mrne b. his c. myself d. my


15. Bob, can you iron your clothes by

b. him c. hers d. her


Slde by Slde 2

a. himself b. yourself c. your d. youself

-?

Chapter 13 Test

Page2ot 4

@2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Studentt Name

Date

cHoosE
Example:

My next-door neighbors last night.

arguing

18. How much

longer

rearranging your

furniture?

a. will be
(9') were

a. will

b.
c.
L9.

c. are d. didn't be
16. The weather last weekend was terrible.

be you are you be will you be

d. can be
I'll a.
my garage all day Sunday. am cleaning

It all weekend. a. will be raining b.-might rain c. rained d. raining


to arrive.

b. cleaning

c. might clean d. be cleaning


a long time

17. The mechanic

always

20. She was repainting the kitchen when her mother

a. b. c. d.

takes is taking was taking take

a. was arriving b. arrived -. c. will be arriving d. is going to arrive

Slde by Slde 2

Chapter 13 Test

Page 3 of 4

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

WHICH WORD?

A.
.:

There's

. t

-. I anything (t"*"tht"
t.t

somebody lwrong with my bathtub. Can you send a


to fix

locksmih repair

plumber

it as soon as possible?
there tomonou morning.

B. I can send someone body


Does

anyone

that

Is

that

Are you

I
okay?

A. I'm aftaid I won't be home then. How about tomorrow afternoon?

IT

work working

be

working

u
i
T.

B.

A.

That'll That

Ttrat's

be fine.

Score:
I

Slde

bySlr 2 Chapter Page 4 of 4

l3

Test

@ 2003 Pearcon Educaton, lnc. Duplioatlon for classroom use is permltted.

SIDE BY SIDE
Bogk 2
Student's Name
Course Teacher

FINAL TEST
l.D. Number
Date

cHoosE
Exmple: to work all day this

I've
Saturday.

My children and I
beach.

enjoyed

at the

a. b.

must
have got going
6.

(9
1.

d.

a. themselves b. ourselves c. theirselves d. myself


I don't think
me to school.

My brother Marty plays the piano

there's

who can drive

a. more terrible b. terribly c. the most terrible d. verybad


2.

a. somebody b. something c. anybody d. someone


7.

Susan
out.

when the lights went

If you speak too


able to understand you.

no one will be

a. reads b. read c. is reading d. was reading


3. sewing at five o'clock tomorrow.
8.

a. fast b. faster c. fastly d. longly

-,

Grandpa
a. can't b. couldn't c. shouldn't d. had to

go to the picnic because

he was too tired.

a. I'll be b. I'm going to c. I might d. I was


4,

If Sam eats his dinner, he hungry later.

be

9. My doctor says food.

should eat

spicy

a. could b. doesn't c. won't d. should


Sldo by Sldo 2 Final Test

a. fewer b. a few c. less d. many

Pagel of5

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Studentt Name

Date

10. The electrician's prices are usually very

16. That isn't his cell phone. It's

a. reasonably b. more reasonable c. most reasonable d. reasonable


11. My niece hurt her leg while
tennis.
she

a. my b. mine c. him d. me
t7. My brother and I
every day.

walk

the park

a. b.
c.

played plays was playing will be playing

d.
12.

a. down b. up c. through d. at
18. Can you do your homework by

Barry stop eating fatty foods because he's a little heavy.


a. going to b. must c. doesn't have to d. mustn't

-? b. yourselves
c. ourselves d. youself
19. He

a.

myself

18. I think you should try to drive

to speak English perfect

a. more carefully b. more careful c. too carefully d. carefuller


14.

a. will be able b. might c. should d. was able to


20, If you want to keep this job, you get to work on time.

Marvin
was sick.

go to work because he

a. had to b. wanted to c. could d. wasn't able to


15. My husband will phone for a while.

a. mustn't b. shouldn't c. don't have to d. have to


talking on the
2L. How much online?

longer

chatting

a. is b. going to be c. be d. might be

a. will be he b. will he be c. he will be d. is he be

Slde by Slde

2 Final Test

Page 2 of 5

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

22, I won't go to college


years.

four more

28. Do you know


electricians?

good

a. until b. at c. for d. from

a. b. c. d.
TV.

any anybody
anyone
someone

28. While he was playing basketball, to rain.

29. When I was a teenager, I never

a. it's starting b. it started c. it starts d. it'll be starting


24. If it snow my grandmother will take a walk today.
30.

a. was watching b. will watch c. watch d. watched

Mario
rang.

when the phone

a. will b. won't c. doesn't d. will not


25.
post
you tell me how to get to the
ofnrce?

a. was vacuuming b. vacuumed


c.

d.

vacuums was vacuumed

31. I have to
food.

eat

spicy

a. Could b. Should c. Must d. Do


26, I have to lose weight. My doctor says I eat fatty foods.

a. a few b. fewer c. less d. much


82. The nurse pressure. my blood

a. should - mustn't b. c. have to d. want to


27.
'We

a. did b. had c. stood d. took


33. If he

won't be at the game

six thirty.

basketball too ofben, he might hurt his knees.

a. for b. in c. until d. to
Slde by Slde 2 Final

a. practice b. practices c. practicing d. will be practicing


Test
@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Page 3 of 5

Studentt Name

Date

34. Is this wallet

a. you b. your c. yours d. yous


85. Get

88. How much working?

longer

my mother be

-?

a. b.
c.

does

are
rffas

the bus at First Street.

d. will
89. You
boss.

a. off b. of c. for d. to
,;a,

speak impolitely to your

a. b.
c.

mustn't
don't have to have to should

be able to come 36. I'm sorry. We to your party on Saturday.

d.

a. might b. can't c. won't d. must

40. Mary can't come to the meeting. She's take her husband to the hospital.

87. My new computer wasn't too

a. has to b. going c. will d. got to

a. expensrve b. expensively c. much expensive d. most expensive

Slde by Slde 2 Final

Test

Page 4 of 5

@ 2003 Pealson Education, Inc. Duplication for classroom use is permitted.

Student's Name

Date

WHICH WORD? Jack is a very good plumber. He always

helping
them

helped

people

quick

41

quickly

fastly

, and he doesn't charge

many is

much

little

money. Last week

while

who

how

Ethel

will

be

u
$'as

washing the dishes, she saw something \Mrong with her sink. She called Jack, and he was there

1n

for

until

thirty minutes.

Where \hile

\hen

he arrived, he

was

able had

could

to repair the sink very quickly.

So,

if you don't know

something anyone
{s

anything

about plumbing, you


50

shouldn't couldn't

must

try to fix a problem by

youself yourself

itself

You should call Jac the plunrber.

Score:

Sldo y Slde 2 Final Test

Page 5 of 5

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

SIDE BY SIDE
Book 2
CHAPTER Cxoose 1. d
1

ANSu|ER KHY
Wxntr's rrle Wono? 21. are 22. they 23. it 24. much Cnoose

2.c 3.b 6.c 7.a 8.d

4.b 5.a

11. b 12. c 13. d 16. c 17. b 18. d

14. b 15. a

25.

is

Cnoose

Cxoose

9.c
10. b

CHAPTER 3 Cnoose

19. a 20. b

Cxoose 11. b 12. c 13. d 14. c 15. a


Wncn Wono? 21. went

d b c a 2O. c

16. 17. 18. 19.

2.c 3.a 6.b 7.d 8.a

1. b

4.d 5.c

Gnoos

9.c
10. b

Wrcr Wono? 21. might 22. Are you 23. might 24. W',t 25. might CHAPTER 5 Cxoose 1.

22. 23. 24. 25.

work
Last her likes to

Croose 11. c 12. b 13. a


Cnoose 16. b 17. c 18. a

14. d 15. c

c 2.b 3.d 4.a 5.a

6. b

10.b

7.d 8.a 9.c

CHAPTER 2 Cxoose 1. c

19. d 20. b

2.d 3.a 6.b 7.d 8.a

4.b 5.c

Cnoose

9.c
10. b

Wttt's rxe Wono? 21. pint 22. o 23. lt 24. lot 25. is
CHAPTER 4 Cnoose

Cnoosr 11. d 12. a 13. b


Opnros

14. c 15. d

16. b 17. a 18. c

19. a 20. b

Cxoose 11. a 12. c 13. d

14. b 15. c

1.c 2.d 3.a


WneH?

4.b 5.c

Wnrcx Wono? 21. friendlier than 22. disagree 23. used 24. isn't as 25. safer

Cnoos 16. c 17. b 18. d

19. a 20. d

6.c 7.b 8.d

9.a
10. c

Slde by Slde 2 Answer Key Page 1 of 3

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

CHAPTER 6

Wxrcx Wono Dosst't Belonc? 1. c

Wner's rne WoRo? 21. to

'

2.d 3.c 4.b 5.a

22. ol 23. off 24. at 25. on


MID-BOOK TEST Croose

Cxoose 16. b 17. c 18. d

19. a 20. c

Cnoose

6.b 7.c 8.a


Cxoose 11. b 12. a 13. c Cnoose 16. b 17. d 18. b

9.d
10. c

14. d 15. a

19. a 20. c

Wxrr's rxe Wono? 21. cleaner 22. comortable 23. expensive 24. healthy 25. tastiest
CHAPTER 7 WneRe ls lr?

1.b 2.c 3.d 4.b 5.c 6.d 7.c 8.b 9.a 10. d 11. c 12. a 13. b 14. c 15. b 16. d 17. c 18. a 19. a 20. b

21.d 22.b 23.d 24.c 25.a 26.d 27.c 28.d 29.c


30. a 31. c 32. d 33. a 34. c 35. a 36. d 37. a 38. c 39. b 40. c 46. the nicest 47. might 48. good 49. across 50. he'll

Wxrcx Wono? 21. more quickly 22. might not 23. shouldn't 24. late 25. comes CHAPTER 9 Cxoose

1. c 2.b

3.d
Wxr

4. a 5. b

Heppeneo?

6.b 7.c
8.d

10.a

9.b

Cnoose 11. b 12. a

14. a 15. b

13. c
CnoosE 16. c 17. b 18. d

Wxrcx Wono?

1. b 2.d

4. a

3.c

5.d

41. some 42. going 43. bought 44. few 45. thin

19. a 20. c

Wxer's rxe Wono? 21. while

Wnrr's rx Quesnox?

6.d 7.c
8.b

10.a

9.c

CHAPTER 8 Cnoose

22. saw 23. was 24. were 25. shouting

Cxoose 11. c 12. a 13. d

2.c 3.b
14. c 15. b Cxoose

1. a

4.d 5.c

CHAPTER 10 CxoosE 1. a

6.b
7. c

9.b
10. a

Wxrcx Wlv? 16. c 17. d 18. a

8.d
19. c 20. a
Cnoose 11. b 12. a 13. c

2.d 3.c 4.b 5.d

6.b 7.a 8.d 9.c


10. d 14. d 15. b

14. d 15. a

Cxoose 11. c 12. a 13. c

Slde by Slde 2

Answer Key

Page 2 of 3

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

Cxoose 16. 17. 18. d

Wxr's rxe Quesrox?


19. b 20. c

a c

6.b 7.d 8.c


Cnoose 11. a 12. b 13. d

9.a
10. c

Wxrcn Wono? 21. got

Wncx Wono? 21. plumber 22. someone 23. ls that 24. be working 25. That'll

22. can't 23. busy 24. have 25. be able


CHAPTER 11 Cuoose 1. c

14. c 15. d

F]NAL TEST
Croose

Wxet's rxe Response? 19. b 16. b 2O. a 17. c 18. d

2.a 3.b

4.a 5.b

Wxcx Wono? 21. arriving

Cxoose

6.c 7.b 8.d


Gxoose

9.c
10. c

22. in 23. until 24. will she be 25. she'll be


CHAPTER 13 Cnoose 1. d

1.b 2.d 3.a 4.c 5.b 6.c 7.a 8.b 9.c


10. d 11. c 12. b 13. a 14. d 15. c 16. b 17. c 18. b 19. a 20. d
Wnrcn Wono? 41. quickly 42. much 43. while 44. was

11. b 12. c 13. a

14. d 15. b

2.b 3.c

4.b 5.d

CNoose

Cxoose

21. b 22. c 23. b 24. c 25. a 26. b 27. c 28. a 29. d 30. a 31. c 32. d 33. b 34. c 35. a 36. c 37. a 38. d 39. a 40. d 46. When 47. was able 48. anything 49. shouldn't 50. yourself

16. c 17. b 18. d

19. c 20. b

6.c 7.b 8.c


Croose 11. b 12. d

9.a
10. b

Wxcn Wono? 21. must 22. less 23. fewer 24. don't have to 25. mustn't CHAPTER 12 Cnoose 1. c

14. a 15. b

45.

in

13. c
Cnoose 16. c 17. a

19. d 20. b

18. c

2.b 3.a

4.d 5.c

Slde by Sldo 2

Answer Key

Page 3 of 3

@ 2003 Pearson Education, lnc. Duplication for classroom use is permitted.

SIDE BY SIDE
Mid-Book & Final Tst Answer Sheet

BOOK
Gheck |--l ro-eooK TEST

One:
l.D. Number

= L__l F|NAL TEST

Studentt Name
Course Tacher

Date

1G)@@@
2 @)@@@ 3 G)@@@ 4 G)@@@

s G)@@@ G)@@@ 7 @)@@@ 8 G)@@@ e G)@@@ 10 @@@@


41

@@@@ 12 @@@@ 13 @@@@ 14 @@@@ 1s @@@@ 1 @@@@ 17 @@@@ 18 @@@@ 1e @@@@ 20 @@@@
11

2't @@@@
22 @ @@@ 23 @@@@ 24 @ @@@ 2s @@@@

31

32 33 34 35 3 37 38 39

@@@@ 27 @@@@ 28 @@@@ 2e @@@@ 30 @@@@


26

40

@@@@ @@@@ @@@@ @@@@ @@@@ @@@@ @@@@ @@@@ @@@@ @@@@

47

50

2003 Pearson Education, lnc

Duplication for classroom use is permitted.

SIDE BY SIDE
Ghapter Test Answer Sheet
Studentt Name
Course Teacher

BOOK CHAPTER
l.D. Number
Date

1G)@@@
2 3 4 5 7 @)@@@

G)@@@ G)@@@ G)@@@ G)@@@


@)@@@

I G)@@@
e G)@@@
10

@@@@

@@@@ 12 @@@@ 13 @@@@ 14 @@@@ 15 @@@@ f @@@@ 17 @@@@ f8 @@@@ 1e @@@@ 20 @@@@
11

25

@2003 Pearcon Educatlon, lnc

Duplication for classoom use ls permltted.

Related Interests