You are on page 1of 3

TEST DE EVALUARE INIIAL

Anul colar 2011-2012 Limba englez


Clasa a X-a, L2 Numele i prenumele elevului: Data susinerii testului:

Pentru rezolvarea corect a tuturor cerinelor din Partea I i a II-a se acord 90 de puncte. Din oficiu se acord 10 puncte. Timpul efectiv de lucru este de 45 de minute. Partea I_______________________________________________________________________ I. Read the text below and complete the following tasks. Write all your answers on the Answer Sheet.

Automobiles have helped the growth of the suburbs in the United States. During this century, a large part of the US population has moved to areas outside the big cities. However, the invention of the elevator has helped to keep many people working in tall city buildings. Therefore, many Americans work in the city but live in the suburbs. These people are called commuters. They sometimes travel for one or two hours in order to get home at night.

I. 1. Read the text and mark the following sentences as T (true) or F (false):
a. The suburbs have appeared as the result of the invention of automobiles. b. During the 19th century, a great part of the US population moved outside the big cities. c. The invention of the elevator has helped people to work in skyscrapers. d. Many Americans work in suburbs but live in the cities. e. The commuters travel all day long.

(20 points)

I.2. Match the words in bold in the text to their definition given below. Write your answers on the answer sheet. (10 points)
A B C D E an increase, as in size, number, value, or strength; extension or expansion a platform or an enclosure raised and lowered in a vertical shaft to transport people or freight the residential area on the outskirts of a city or large town those that travel regularly from one place to another, as from suburb to city and back a period of 100 years

I.3. Complete these sentences with used to or use to and the correct form of the verb in brackets. (10 points)
1. At first I found it difficult to wake up so early, but now I (get up) at 5.30 every day. 2. When we were young, my sister and I .. (fight) like cat and dog. 3. My last English teacher made us work really hard; she (never give) us any free time. 4. I.. (not like) seafood, but now Im mad about it! 5. I.. (not) this horrible weather. I prefer sunshine and warmth.

I.4. Choose the best alternative to complete these sentences.


1

(20 points)

1. He seems a bit rude when you first meet him, but when youto know him better, hes really very friendly. A. do B. go C. get D. make 2. I dont think I. to go out tonight. A. Should B. ought C. must D. shouldnt 3. ..my holidays, I like to take things easy and relax. A While B. at C. with D. during 4. We had. a great time we didnt want to come home. A. So B. very C. really D. such 5. They .us not to walk on the ice in case it broke. A. Said B. suggest C. warned D. explained 6. He was nervous because he..been on an airplane before. A. wasnt B. hadnt C. Isnt D. didnt 7. We spent a more money than we had intended. A. lot B. much C. far D great 8. He is afraid to..speak with you. A. talk B. wish C. sing D. speak 9. I love that story you wrote; it was.. excellent. A. very B. extremely C. such D. absolutely 10. This computer costs $850. Its only acheaper than the one you brought last week. A. little B.less C. much D. slightly

Partea a II-a

(30 points)

Write about what people should in order to live a healthy life. Give arguments and examples to support your ideas. (10-15 lines)

BAREM DE EVALUARE I DE NOTARE Pentru rezolvarea corect a tuturor cerinelor din Partea I i a II-a se acord 90 de puncte. Din oficiu se acord 10 puncte.

PARTEA I (60 points) ___________________________________________________________ I. 1. Read the text and mark the following sentences as T (true) or F (false). 4p x 5 sentences = 20p a. F b. F c. T d. F e. F I.2. Match the words in bold in the text to their definition given below. A. growth B. elevator C. suburbs D. commuters E. century 2p x 5 sentences = 10 p

I.3. Complete these sentences with used to or use to and the correct form of the verb in brackets.
2p x 5 sentences = 10 p 1. I am used to getting up 2. Used to fight 3. Never used to give 4. Didnt use to like 5. Am not used to I.4. Choose the best alternative to complete these sentences. 1. C 2. B 3 .D 4. D 5. C 6. B 7. A 8 .D 9 .D 10. A 2p x 10 sentences = 20 p

Partea a II-a (30 points) _______________________________________________


Marking Scheme Task: narrative paragraph (creative writing) task achievement & original input relevance of ideas to topic - organization - organization / layout - cohesion and coherence - length constraint - language accuracy and variety - correct use of grammar structures - accurate spelling and punctuation - register and vocabulary - appropriate register and vocabulary -range of vocabulary 10p 4p 6p 3p 2p 1p 6p 5p 1p 4p 1p 3p