You are on page 1of 20

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.

com

Complete Current Affairs Questions PDF DownloadDownloadMarch 2014


Latest Current Affairs| GK | Latest Exams| Job Alerts| Exam Results & many more

http://www.CurrentAffairs4examZ.com

Join Our Facebook Page

For Curre urrent rent Affair airs, GK & Jobs Jobs Alerts::
https://www.facebook.com/Currentaffairs4examz

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Prepared by: http://www.currentaffairs4examz.com
March 2014 Current Affairs Questions and Answers for preparing Exams| Postal Assistant| IBPS | SSC CGL 2014| SBI PO 2014| UPSC | Civil Services | Bank | LD Clerk and all other Competitive Examinations.

First Week
Q1. Which Indian player on 9 March 2014 reclaimed the number one position in the ICC Player Rankings for ODI Batsmen? Ans. Virat Kohli Note: He is followed by South African ODI captain AB de Villers, who was at the first position before the Asia Cup. Q2. Election Commission of India on 5 March 2014 announced that the .th Lok Sabha elections will be held from 7 April 2014 to 12 May 2014 and the counting will take place on 16 May 2014? Ans. 16th

Q3. Election Commission has alos announced that Assembly elections to which states will be held simultaneously with the LS polls 2014? Ans. Sikkim, Odisha and Andhra Pradesh

Q4. Third BIMSTEC (Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical and Economic Cooperation) Summit was held from 1 March to 4 March 2014 at? Ans. Nay Pyi Taw, Myanmar.

Q5. Name the South African cricket team Captain who on 4 March 2014 announced his retirement from international cricket? Ans. Graeme Smith

Q6. Name the former chief minister of Delhi who was appointed as the 22nd Governor of Kerala on 4 March 2014?

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Ans. Sheila Dikshit

Q7. Who is the Worlds top richest Billionaire with worth of 76 billion dollars according to Forbes magazines 28th Annual World billionaires list released on 3 March 2014? Ans. Bill Gates

Q8. Which country won the ICC Under-19 Cricket World Cup 2014? Ans. South Africa Note: They have defeated two-time former champions Pakistan by six wickets at the Dubai International Cricket Stadium on 1 March 2014. Q9. Which film won the best picture award in the 86th Annual Academy Oscar Awards 2014 announced on 2 March 2014? Ans. 12 Years A Slave >> Best Actor: Matthew McConaughey, Dallas Buyers Club >> Best Actress: Cate Blanchett, Blue Jasmine >> Best Director: Alfonso Cuaron, Gravity Q10. President of India, Pranab Mukherjee Signed the Telangana Bill to carve out Telengana state on 1 March 2014. It will become the ..... state of India? Ans. 29th

Q11. President of India, Pranab Mukherjee signed the proclamation to impose President Rule in which state on 1 March 2014? Ans. Andhra Pradesh Note: Andhra Pradesh Chief Minister N Kiran Kumar Reddy resigned on 19 February 2014 over Telangana issue. Q12. Union Cabinet on 2 March 2014 cleared reservation for which community under the central list of OBC (other backward castes quota) category in nine northern states? Ans. Jat community

Q13. Government of India on 4 March 2014 hiked the interest rates on fixed deposit scheme that is offered by post offices by up to ..... percent?

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Ans. 0.2

Q14. Which state on 4 March 2014 became the first state in India to observe State Child Protection Day? Ans. Assam

Q15. Which team won the 68th senior National football championship of Santosh Trophy by defeating Railways 3-0 in the final match played at Kanchenjungha Stadium in Siliguri, West Bengal on 9 March 2014? Ans. Mizoram

Q16. Which country emerged as the largest non oil trading partner for Dubai in 2013-14 as per report released by Dubai Department of Economic Development on 10 March 2014? Ans. India

Q17. International Women Day was observed across the world on 8 March 2014. What was the theme for the day for 2014? Ans. Equality for Women is Progress for all

Q18. Name the exclusive health insurance cover for girl child announced on 7 March 2014 by Public sector general insurer New India Assurance? Ans. Asha Kiran

Q19. Who has been appointed as the new Chief Executive Officer (CEO) of Vedanta Resources on 6 March 2014? Ans. Tom Albanese

Q20. Which country replaced India at the number two position in the Test team rankings of cricket released on 5 March 2014? Ans. Australia

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q21. Which teams won the Federation Cup Volleyball titles in mens and womens category respectively on 5 March 2014? Ans. Tamil Nadu and Railways

Q22. Name the new health scheme launched on 6 March 2014 by North Delhi Municipal Corporation (NDMC) for women? Ans. Stri Swasthya Suraksha Yojna

Q23. 64th National Basketball Championship concluded on 5 March 201 . Where was the event held? Ans. New Delhi Note: Chhattisgarh won the women's title beating Indian Railways 81-77. The men's title was won by Tamil Nadu. Q24. Union Minister of Youth Affairs and Sports on 5 March 2014 inaugurated the Sports Authority of India National Cycling Academy (SAI NCA) at Indira Gandhi Sports Complex. Who is the present sports Minister? Ans. Jitendra Singh Q25. World Dentist Day was observed across the world on? Ans. 6 March 2014

Q26. Name the Chief Financial Officer (CFO) of Apple Inc who announced his retirement on 4 March 2014? Ans. Peter Oppenheimer

Q27. Ministry of Youth Affairs and Sports on 3 March 2014 declared which body as the sole body responsible towards promoting Hockey in India? Ans. Hockey India

Q28. Pranab Mukherjee, the President of India on 8 March 2014 conferred Stree Shakti Puruskar 2013 to how many womens in recognition of their achievements? Ans. Six

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q29. Saudi Arabia on 7 March 2014 declared which group as a Terrorist Group? Ans. Muslim Brotherhood

Q30. Technology firm Avaya on 6 March 2014 appointed whom as Managing Director for its India and SAARC operations? Ans. Priyadarshi Mohapatra

Q31. Who won 2 Gold and 1 Silver in the 16th Asian Youth Weightlifting Championship held on 6 March 2014? Ans. Ragala Venkat

Q32. Low-cost carrier SpiceJet appointed whom as its Chief Financial Officer (CFO) on 4 March 2014? Ans. R.Neelakantan

Q33. Name the latest released book by Jaswant Singh, former minister in the NDA government recently? Ans. India at Risk

Q34. Who won singles title of the Dubai Duty Free Tennis Championship by defeating Tomas Berdych 3-6, 6-4,6-3 in the final? Ans. Roger Federer

Q35. Who won the mens singles German Open Grand Prix title against Danish HansKristian Vittinghus 24-22 19-21 21-11 in Mulheim an der Ruhr, Germany on 3 March 2014? Ans. Arvind Bhat

Q36. Bharti Airtel and which international telecom giant signed a pact on 4 March 2014 to set up a multi-service regional network infrastructure node in India? Ans. Etisalat

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q37. Which Indian writer on 9 March 2014 won Windham Campbell Literature Prize 2014 in non-fiction category? Ans. Pankaj Mishra

Q38. Name the 13-year old Indian-American student on 9 March 2014 who won the National Spelling Bee Competition in the US in a verbal duel at Kansas City Public Library, Missouri? Ans. Kush Sharma

Q39. Which autonomous republic in the southeastern region of Ukraine Voted to become a part of the Russian Federation on 6 March 2014? Ans. Crimea

Second Week
Q1. Who was voted as the Cricketer of the Generation by ESPN Cricinfo comprising a 50member jury that included current and former cricketers and journalists? Ans. Sachin Tendulkar Note: Sachin defeated his competitors spin legend Shane Warne and all-rounder Jacques Kallis. The ESPNcricinfo Awards recognises the best individual batting and bowling performances in cricket over the calendar year. Q2. Who has resigned as chairman of the Unique Identification Authority of India (UIDAI) on 13 March 2014? Ans. Nandan Nilekani Note: Nilekani joined the Congress Party on 10 March 2014 and he is contesting from the Bangalore South constituency in Lok Sabha polls. Q3. Which states became the first two states to be issued with Plastic Photo Identity Card for elections in India? Ans. Nagaland and Assam Note: The voters of Nagaland and Assam will be using the cards for the first time in the upcoming Lok Sabha elections. The Election commission decided to provide plastic

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Electors Photo Identity Card (EPIC) instead of laminated paper card to voters in India to avoid duplication and forgery. Q4. IPL 2014 to be held in three phases across which countries? Ans. UAE, Bangladesh and India Note: This is because of the Lok Sabha elections held during the period. The tournament will be played in three different phases and the first phase at least 16 matches will be played in United Arab Emirates (UAE) from 16 April to 30 April 2014. The second phase of the tournament from 1 May to 12 May 2014 will be held in Bangladesh only if Union Home Ministry doesnt permits to hold the event in India. Q5. Name the first Android phone launched by Finnish company Nokia, on 10 March 2014? Ans. Nokia X Note: It is a unique combination of Nokia quality and experiences, Microsoft services and Android apps. Q6. Who took oath as the Governor of Kerala on 11 March 2014? Ans. Sheila Dikshit Note: The oath was administered to her by the Kerala High Courts Chief Justice Dr Manjula Chellur. Her appointment to the post came following resignation of Nikhil Kumar. Q7. Name the Malaysian Airlines flight operating a Boeing 777-200ER aircraft which vanished from the radar screens over the South China Sea with 239 people on board on 8 March 2014? Ans. MH370

Q8. Which Indian player on 9 March 2014 reclaimed the number one position in the ICC Player Rankings for ODI Batsmen? Ans. Virat Kohli Note: He was able to claim the first position by gaining 12 points during the Asia Cup by scoring 189 runs in three innings with 136 against Bangladesh.

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q9. Which state won the 68th senior National football championship of Santosh Trophy by defeating Railways 3-0 in the final match played at Kanchenjungha Stadium in Siliguri, West Bengal? Ans. Mizoram

Q10. Who won the Templeton Prize for 2014 recently? Ans. Tomas Halik Note: He is a Czech priest. The award was announced by the John Templeton Foundation on 13 March 2014 and under the award he will receive 1.1 million Euro. The award was established in 1972 by the late Sir John Templeton. The Prize is a monetary award of 1.1 million Euros and is the largest annual award in terms of cash in the world. Q11. Who has resigned as Chairman of MCX-SX on 14 March 2014? Ans. GK Pillai Note: Current Vice Chairman and former LIC Chairman, Thomas Mathew T was elected as new Chairman and Ashima Goyal was elected as Vice Chairperson by the Board members. Q12. First ever Asian Grand Prix Archery Championships was recently held at? Ans. Bangkok Note: Indian archers bagged 2 gold and a silver in the team events. Q13. Spice Jet and which international aviation Company signed a deal worth 4.4 billion dollar (26000 crore rupees) on 12 March 2014? Ans. Boeing Note: The deal was signed at the inauguration of India Aviation 2014 in Hyderabad. Q14. Who was appointed as Chairman and Managing Director (CMD) of Allahabad Bank on 12 March 2014? Ans. Rakesh Sethi Note: Sethi will take charge of CMD with immediate effect as the post was lying vacant since January 2014 when Shubhlakshmi Panse retired. Q15. Who was appointed as the Chairman of Financial Planning Standards Board India (FPSB) on 11 March 2014?

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Ans. Justice (Retd.) BN Srikrishna

Q16. Government of Chhattisgarh on 11 March 2014 ordered a high-level departmental inquiry into the Maoist (Naxal) attack near Tongpal in ....... district recently? Ans. Sukma

Q17. Who won the Gold medal in the Womens Air pistol event at the 7th Asian Air Gun Championship in Kuwait on 10 March 2014? Ans. Heena Sidhu

Q18. Which country emerged as the largest non-oil trading partner for Dubai in 2013-14? Ans. India

Q19. Name the Indian writer who on 9 March 2014 won Windham Campbell Literature Prize 2014 in non-fiction category? Ans. Pankaj Mishra

Q20. Who won Gold medal at Asian Air Gun Championship recently? Ans. Pooja Ghatkar

Q21. Name the largest yellow star measuring 1300 times more than the diameter of sun discovered by researchers recently? Ans. HR 5171 A

Q22. Indian Oil Corporation (IOC) sold ....... percent of government stake (for 5340 crore rupees) to the Oil India Limited (OIL) and Oil and Natural Gas Corporation (ONGC) on 14 March 2014? Ans. 10 Note: The aim of this deal was to encourage the disinvestment programme by the government of India. Q23. Which German luxury car maker on 13 March 2014 announced that it had commenced assembling the S-Class sedan in India at Chakan near Pune?

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Ans. Mercedes Benz

Q24. Who was appointed as the first woman director (commercial) of Navratna Public Sector Unit (PSU) National Aluminium Company Ltd (NALCO) on 12 March 2014? Ans. Soma Mondal

Q25. Name the multi-pronged National campaign on Dengue launched on 11 March 2014 to eradicate dengue across six Indian cities with public private partnership? Ans. U & Me Against Dengue Note: The campaign is joint initiative of Mortein (pest control brand) in association with All Indian Institute of Medical Sciences (AIIMS), Indian Medical Association (IMA), New Delhi Municipal Council (NDMC), Rotary Blood Bank and NGO SAHAYOG. Q26. Worlds Longest aircraft Airlander or HAV304 was unveiled at which country in the first week of March? Ans. Britain

Q27. Name the Indian-American student who won the National Spelling Bee Competition in the US in a verbal duel at Kansas City Public Library, Missouri? Ans. Kush Sharma

Q28. Election Commission of India organized which campaign which aims to raise the number of women voters in the upcoming Lok Sabha elections on 8 March 2014? Ans. Election Awakening for Women and Youth

Q29. Pranab Mukherjee, the President of India on 8 March 2014 conferred Stree Shakti Puruskar 2013 to how many womens in recognition of their achievements in New Delhi? Ans. Six

Q30. French company Airbus launched its wholly owned subsidiary in India called ......... on 11 March 2014? Ans. Airbus India

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q31. Who was sworn-in as the President of Chile in Valparaiso recently? Ans. Michelle Bachelet Note: She succeeded the conservative President Sebastian Pinera. Q32. World Kidney Day was observed on 13 March 2014. What was the theme of the day for 2014? Ans. Chronic Kidney Disease (CKD) and aging. Note: World Kidney Day is observed annually on the second Thursday in March.

Third Week
Q1. World Water Day was observed on 22 March 2014 with the theme? Ans. Water and Energy Note: World Water Day is observed to preserve and ration consumption of water. Q2. Who was selected for the 23rd G D Birla Award for scientific research for the year 2013? Ans. Rajesh Gopakumar Note: Gopakumar has been awarded for his important contributions on topics in Quantum Field Theory and String Theory. At present he is working as a theoretical physicist at Harish Chandra Research Institute, Allahabad. Q3. Name the Deputy Governor of the Reserve Bank of India who resigned on 20 March 2014, three months ahead of the completion of his term? Ans. Dr KC Chakrabarty

Q4. Name the Malaysia Airlines flight which disappeared in the South China Sea on 8 March 2014? Ans. MH370

Q5. Name the renowned author and journalist who died on 20 March 2014 at the age of 99 at his home in Sujan Singh Park in Delhi? Ans. Khushwant Singh

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q6. Which team won the Vijay Hazare Cricket Trophy 2013-14 by defeating Railways by four wickets at the Eden Gardens in Kolkata on 16 March 2014? Ans. Karnataka

Q7. Which country is the worlds largest arms importer as per report published by as Swedish Think Tank, Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) on 17 March 2014? Ans. India

Q8. Government of India divested its 9 percent stake in which private bank on on 21 March 2014? Ans. Axis Bank Note: The divestment resulted into generation of 5500 crore rupees. Q9. Which day was was observed across the world on 21 March 2014 to support linguistic diversity through poetic expression and to offer endangered languages the opportunity to be heard within their communities? Ans. World Poetry Day

Q10. Reserve Bank of India (RBI) issued notice to banks on 19 March 2014 to take measures to counter the threat expected to arise from discontinuation of Windows XP. From which date Windows will withdraw support for XP? Ans. 8 April 2014

Q11. e-Commerce firm & online travel company ibiboGroup on 20 March 2014 announced to acquire Bangalore-based which startup to strengthen the offers in the bus travel space? Ans. YourBus.in

Q12. Name the scheme extended recently by RBI to import gold to five private banks? Ans. 80:20 scheme Note: The five banks which have been allowed to import gold under the 80:20 scheme are HDFC Bank, Axis Bank, Kotak Mahindra Bank, IndusInd Bank and Yes Bank.

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q13. What was India's rank in a Microsoft report in the list of the countries sending out spam e-mails released by Microsoft on 28 February 2014? Ans. Fourth

Q14. Name the World largest TV which was unveiled for the first time at the Texas Motor Speedway in Fort Worth, US on 21 March 2014? Ans. Big Hoss Note: Big Hoss was recorded as world largest TV in the Guinness Book of World Records. Q15. Name the Indian journalist who won digital activism award on 20 March 2014 for regional news service? Ans. Shubranshu Choudhary

Q16. Union health ministry on 19 March 2014 revoked the ban on which painkiller and anti-pyretic drug? Ans. Analgin

Q17. Which day was observed on 20 March 2014 to create awareness about the House Sparrow? Ans. World Sparrow Day

Q18. Who won in Womens doubles final of the BNP Paribas Open by defeating Sania Mirza and Cara Black from Zimbabwe 7-6(5), 6-2 recently? Ans. Hsieh Su-Wei of Taiwan and Peng Shuai

Q19. International Day of Forests was observed across the world on 21 March 2014 with the theme? Ans. Celebrating Forests for Sustainable Development.

Q20. India has nominated which sites for UNESCOs World Heritage Site Status for 2014? Ans. Rani-ki-Vav located in Patan, Gujarat and the Great Himalayan National Park (GHNP) in Himachal Pradesh

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q21. Who has been selected for the 17th Gollapudi Srinivas National Award 2013 for his debut film as a director, The Good Road in Gujarati? Ans. Gyan Correa

Q22. Who was unanimously elected as the first women President of Indian Journalists Association (IJA) in London? Ans. Aditi Khanna

Q23. Name the former Brazilian international footballer who died on 21 March 2014? Ans. Hilderaldo Luiz Bellini

Q24. Which country announced to lift state of emergency on 18 March 2014? Ans. Thailand

Last Week
Q1. Who was appointed as the interim president of the Board of Control for Cricket in India (BCCI) by the Supreme Court on 28 March 2014? Ans. Sunil Gavaskar Note: He was appointed as acting president of BCCI to discharge the functions of the Indian Premier League (IPL) 2014. Sunil Gavaskar replaced the present BCCI chief N Srinivasan. Q2. Reserve Bank of India (RBI) extended the timeline for full implementation of the Basel III capital regulations. Now the banks are required to comply with the Basel III norms by? Ans. 31 March 2019

Q3. World Health Organisation (WHO) on 27 March 2014 certified India as free from which disease? Ans. Polio Note: This action of WHO made India one of the 11 countries of South-East Region to be free from polio virus.

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q4. Who won cricket's Deodhar Trophy 2014? Ans. West Zone Note: They lifted the trophy after defeating North Zone in the Day-Night final at Dr. Y.S. Rajasekhara Reddy ACA-VDCA Cricket Stadium in Visakhapatnam by a margin of 133 runs. Q5. Which state became the first state in the country to declare all election booths as No Smoking Areas in Lok Sabha elections 2014? Ans. Jammu and Kashmir

Q6. Third Nuclear Security Summit was held from 24 to 25 March 2014 at? Ans. The Hague, Netherlands

Q7. Who won the Pritzker Architecture Prize 2014? Ans. Japanese architect Shigeru Ban Note: The world's most prestigious architecture award was announced by the Hyatt Foundation on 25 March 2014. The Prize will be awarded to Ban on 13 June 2014 in Amsterdam. Q8. Who was appointed as the Revenue Secretary on 25 March 2014? Ans. Rajiv Takru

Q9. Name the acting Chief Executive Officer (CEO) and Chief Financial Officer (CFO) of Jet Airways who has resigned on 25 March 2014? Ans. Ravishankar Gopalakrishnan

Q10. Name the light-weight revolver launched by Indian Ordinance factory on 25 March 2014? Ans. Nirbheek Note: This revolver is designed especially for women to defend themselves from assault. Nirbheek that weighs 500 gm is a .32 bore revolver and it can be carried by women in their purses or handbags.

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q11. Which public sector bank has launched first of its type Instant Money Transfer (IMT) scheme on 24 March 2014? Ans. Bank of India

Q12. Who won Sarawasti Samman for the year 2013 for his book Dhool Paudho Par published in 2008? Ans. Govind Mishra Note: He is a renowned Hindi author. This honour will make Mishra the second Hindi author to receive the honour after Harivansh Rai Bachchan. In 1991, Harivansh Rai Bachchan became the first Hindi author to receive this honour. Saraswati Samman is an annual award and is given in recognition of outstanding prose or poetry literary works in Indian languages that are listed in Schedule VII of the constitution of India. The award was established in 1991 by K. K. Birla Foundation and carries a prize amount of 10 lakh rupees along with a certificate. Q13. Who was appointed as the Secretary General of North Atlantic Treaty Organisation (NATO)? Ans. Jens Stoltenberg Note: Stoltenberg will take charges of Secretary General of NATO on 1 October 2014. Q14. Name the Super Hercules transport aircraft of Indian Air Force (IAF) which on 28 March 2014 crashed in Karoli district of Rajasthan? Ans. C-130J

Q15. Name the Indian-origin who won UK Twitter Prize? Ans. Gopal Rao

Q16. Which actor was named as the brand ambassador of the Earth hour 2014? Ans. Arjun Kapoor Note: Earth Hour 2014 will be observed on 29 March 2014 from 8:30 p.m. to 9:30 p.m. Q17. Indian Computer Emergency Response Team (CERT-In) on 26 March 2014 detected a Smartphone Virus called? Ans. Dendroid

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q18. Which Provident Fund Organisation on 24 March 2014 announced to provide Universal Account Number (UAN) to its five crore subscribers from 1 October 2014? Ans. Employees Provident Fund Organisation (EPFO)

Q19. Facebook on 26 March 2014 decided to acquire which two year old virtual reality technology firm for 2 billion dollar? Ans. Oculus VR

Q20. Which country won the 3rd South Asian Handball Championship title played at Genesis Global School in Noida? Ans. India

Q21. Google signed a deal on 25 March 2014 with which company to make Google Glass spectacles into a stylish consumer product? Ans. Luxottica

Q22. Which bollywood film was screened recently (Mar 2014) at seventh Asian Film Festival 2014 in Saudi Arabia? Ans. Bhaag Milkha Bhaag

Q23. Name the book on former Prime Minster Lal Bahadur Shastri released by the spiritual leader Dalai Lama in New Delhi on 23 March 2014? Ans. Lal Bahadur Shastri: Lessons in Leadership

Q24. Name the World War II heroine of Indian origin whose postage stamp was issued by Royal Mail in Britain on 25 March 2014? Ans. Noor Inayat Khan

Q25. Name the Veteran film actress of Hindi and Marathi films who died on 25 March 2014 in Mumbai at the age of 75? Ans. Nanda

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Q26. Name the programme which has been launched by WHO-India, with an aim to protect and increase the population of the one-horned rhinoceros (Rhinoceros unicornis)? Ans. IVR 2020 programme

Q27. Who was sworn-in as the new Defence Minister and Army Chief of Egypt on 27 March 2014? Ans. General Sedki Sobhi

Q28. Tata Teleservices limited (TTL) on 27 March 2014 launched new Wi-Fi business in which city? Ans. Chennai

Q29. Japan has signed an agreement to hand over its nuclear materials to which country recently? Ans. United States

Q30. Who won the inaugural Tata T1 Prima Truck Racing Championship at Buddh International Circuit (BIC) in Greater Noida on 23 March 2014? Ans. Stuart Oliver Note: He is an experienced British racer. Q31. Which team won the 4th Hockey India Senior Women National Championship (Division A) in Bhopal? Ans. Railway Sports Promotion Board (RSPB)

Q32. Who appointed as Managing Director (MD) of Britannia Industries on 25 March 2014? Ans. Varun Berry

Q33. A non-profit group Vandana Foundation on 23 March 2014 launched AQUATM in Mumbai. What is AQUATM?

Visit>> http://www.CurrentAffairs4examZ.com
Ans. AQUATM is a water vending machine from which water can be purchased. This water wending machine will release 1 liter water at a price of 1 rupee.

Q34. Name the first elected Prime Minister of Spain who died on 23 March 2014? Ans. Adolfo Suarez

Q35. Which company launched the white label Automated Teller Machines (ATMs) network on 20 March 2014 under the brand name of Indicash? Ans. Tata Communications Payment Solutions Ltd. (TCPSL)

Other Important Articles in our blog!!!!!!

Daily Quiz>>
http://www.currentaffairs4examz.com/search/label/Daily%20Quiz

Daily Current Affairs Updates>>


http://www.currentaffairs4examz.com/search/label/Daily%20Current%20Affairs

Weekly Current Affairs updates>>


http://www.currentaffairs4examz.com/search/label/Weekly%20Current%20Affairs

http://www.CurrentAffairs4examZ.com We are on facebook!!!! Visit>> www.facebook.com/currentaffairs4examz