Sie sind auf Seite 1von 6 Numerical Reasoning Test 2

Solutions 1 20 x 100 25% = (15+20+45) 2 Nov + Dec = Jan + Feb = 15 + 10 35 + 45 = 25 = 80 (80 - 25) x 100 220% = 25 3 20 : (30 + 20 + 15) 20 : 65 65 3.25 = 20 1 : 3.25 4 30 × (1-0.8) = 6 10 - 6 = 4 5 Step 1 – Calculate the time taken for each of the coach journeys that serves breakfast.

Departures: 06:30 and 08:00 take 3 hrs 15 mins; 09:10 and 09:30 departures take 3 hours 20 mins;

10:00 departure takes 3 hours 15 mins

Step 2 – Calculate the total cost for two return tickets

10:00 departure;

2 x £85

Thus the correct answer is, £170 Numerical Reasoning Test 2

Solutions 6 Step 1 – Work backwards from the taxi journey Agent must leave Manchester’s coach/train station by coach/train Step 2 – Which coach/train travel option(s) arrives before 12:25/12:35 respectively? The 09:10 and 09:30 coach departures both arrive too late The 09:20 train departure arrives in time at 11:50 and is cheaper than the 9.00 train Thus the correct answer is, 09:20 train departure 7 Step 1 – Calculate the Time taken for the 2 train journeys between London and Manchester 07:50 train: 2 hours 15 mins 10:30 train: 2 hours 25 mins = 2.250 hours = 2.417 hours Step 2 – put ﬁgures into the formula: Average speed = Distance / Time taken Average speed = 164 miles / Time taken = miles per hour 07:50 train: 164 miles / 2.250 10:30 train: 164 miles / 2.417 = 72.9 mph = 67.9 mph Difference between the two = 72.9 - 67.9 = 5mph Thus the correct answer is, 5 mph 8 Step 1 – Calculate the journey times for the train departures with wireless (marked with a “w” in the timetable)

07:50: 2 hours 15 mins 09:00: 2 hours 25 mins 10:05: 2 hours 40 mins

Step 2 - Calculate the journey times for the coach departures that arrive in Manchester before 13:00

06:30: 3 hours 15 mins 08:00: 3 hours 15 mins 09:10: 3 hours 20 mins 09:30: 3 hours 20 mins

Step 3

Single ticket on 07:50 train

=

£65.00

Thus the correct answer is, £65.00 Numerical Reasoning Test 2

Solutions

(75,000 - 40,000)

£35,000 ÷ 115 x 100

(35,000 - 20,000) (40,000 - 10,000) 30,000 - 15,000

15,000 15,000

x 100

85,000 - 55,000 90,000 - 65,000

55,000 6 months

35,000 - 15,000 40,000 - 10,000 30,000 - 20,000

10,000 20,000

x 100

 = £35,000 = £30,435 = 15,000 = 30,000 = 15,000 = 100% = 30,000 = 25,000 = £9,167 = 20,000 = 30,000 = 10,000 = 50%

Step 1 – Calculate the saving on the monthly fee

(6 - 5.49) x 12

=

£6.12

Step 2 – Calculate the saving on the mobile calls (same network)

(0.26 - 0.25) x 12 x 50

=

£6.00

Step 3 - Calculate the saving on the mobile calls (other networks)

(0.32 - 0.30) x 12 x 50

=

£12.00

Step 4 – Calculate the saving on the annual fee

59.49 – 54.99

=

£4.50

Step 5 – Sum Step 1 to Step 3

Thus the correct answer is (E), £28.62 Numerical Reasoning Test 2

Solutions

Step 1 – Sum the Gem Plan’s allocation for 5 months 250 mins x 5 = 1,250 mins 200 texts x 5 = 1,000 texts

Step 2 – Sum the Royale Plan’s allocation for 4 months

 300 mins x 4 = 1,200 mins 150 texts x 4 = 600 texts

Step 3 – Sum Steps 1 and 2

 1,250 mins + 1,200 mins = 2,450 mins 1000 texts + 600 texts = 1,600 texts

Thus the correct answer is (E), 2,450 mins; 1,600 texts

Step 1 – Update the costs Standard calls: 24p x 1.2 = 28.8p Mobile calls (same network): 26p x 1.2 = 31.2p Mobile calls (other networks): 32p x 1.2 = 38.4p Texts: 11p x 1.2 = 13.2p Step 2 - Calculate the new costs Mobile calls (same network): 31.2p x 35 = £10.92 Mobile calls (other networks): 38.4p x 45 = £17.28 Texts: 13.2p x 62 = £8.18

Step 3 – Sum the above

£10.92 + £17.28 + £8.18 = £36.38 = £36 (to the nearest £)

Thus the correct answer is (B), £36 Numerical Reasoning Test 2

Solutions 16 Step 1 – Calculate the number of monthly hours (outside allocation) 52 x 60 = 3,120 mins Step 2 – Subtract the free monthly minutes 3,120 mins – 300 mins = 2,820 mins chargeable Step 3 – Multiply by 3 (months) 2,820 mins x 3 = 8,460 mins Step 4 – Calculate excess charge per call 30p – 24p = 6p Step 5 - Multiply by 6p excess per call rate 8,460 mins x 6p = £507.60 = £510 (to the nearest £10) Thus the correct answer is (E), £510 17 2,000 × 1.08 = USD 2,160 2,160 ÷ 1.02 = CHF 2,117.65 18 GBP decreased in value = (0.76 - 0.68) x 100 = 11.76% decrease 0.68 19 1,500 ÷ 0.93 = 1613 1,613 x 0.95 = 1532

OR you can use:

 CHF 1 = EUR 0.93 1 ÷ 0.93 = 1.075
 1500 x 1.075 = 1613 1613 x 0.95 = 1532 Numerical Reasoning Test 2

Solutions 20

GBP

USD

JPY

EUR

0.76 - 0.68 0.68

1.02 - 1.07 1.07

90.87 - 83.87 83.37

0.95 - 0.82 0.82

 x 100 = 11.8% x 100 = - 4.5% x 100 = 8.9% x 100 = 15%