Sie sind auf Seite 1von 271

L es s o n

01
lllsson
02
W h at i s TOEIC?
P ar t 1. Look. Observe, Appreciate
P ar t 3. Questions about Time
P ar t 1. Work. Fix. Take care of
P ar t 3. Why-Questions
P ar t 2. When-Questions
P ar t 4. Recorded Messages
P ar t 2. Who-Questions
P ar t 4. Advertisements
6
14
23
P ar t 2. What-Questions
P ar t 4. General Announcements
lllsson
03
L es s o n
04
P ar t 1. Move, Carry. Transport P ar t 2. Where-Questions
P ar t 3. Questions about the Speaker's Occupation P ar t 4. Office Announcements
P ar t 1. Walk, Hike, March
P ar t 3. Questions about the Location/
Setting of the Conversation
32
41
l es s o n
05
L es s o n
06
Lesson
07
L es s o n
08
Lesson
09
L es s o n
10
L es s o n
1 1
L es s o n
12
P ar t 1. Build. Construct
P ar t 3. Questions about the Topic of the
Conversation
P ar t 1. Play. Perform. Entertain
P ar t 3. Questions about How an Action Is/
Was Done
P ar t 1. Road Activities
P ar t 3. Questions about the Problem a
Speaker Is Having
P ar t 1. Around the House
P ar t 3. Questions about What Is Suggested/
Mentioned
P ar t 1. City Port / The Shore
P ar t 3. Questions about What the Speaker
Is Doing /Will Do
P ar t 1. Presentations / Lectures
P ar t 3. Questions about Places/ Locations
P ar t 1. Vacancies
P ar t 3. Questions about the People
Mentioned in the Conversation
P ar t 1. Exhibitions
P ar t 3. Detailed Questions
P ar t 2. How-Questions
P ar t 4. Press Conferences
P ar t 2. Why-Questions
P ar t 4. Weather Forecasts
P ar t 2. Questions with Whose / Which
P ar t 4. Traffic Announcements
P ar t 2. General Questions
P ar t 4. Radio Broadcasts
P ar t 2. Preference Questions
P ar t 4. Lectures and Presentations
P ar t 2. Suggestions / Requests
P ar t 4. Announcements
P ar t 2. Tag Questions
P ar t 4. Explanations
P ar t 2. Negative Questions and
Statements
P ar t 4. Tour-guide Instructions
50
59
68
77
86
95
104
113
4 TOf Ie Academy www.nhantnvlet.com
-~----------;-------.-.- . I
: I
. j I
,I , .. ~." , gk' TOEle Academy
-- ~'I
, ReadingComprehension
I
lesson
01
Sentence Structure
124
- - - .. e.
Lesson
02
lesson
03
Lesson
04
Nouns and Articles
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Adjectives and Adverbs
Agreement
130
136
142
._ -_ ................................................................................................................................
lesson
05
Pronouns and Demonstrative Adjectives
148
._ - ------ -_ -_ ----_ ---- --_ -_ ---- -_ ---_ ---_ ..
Lesson
06
Comparatives and Superlatives
154
._ ------- --- --- ---- -_ -_ --- --------_ -_ ......................-_ -------------
Lesson
07
To-infinitives and Gerunds
159
._ -_ .
Lesson
08
Participles
166
----- ...-_ ..---_ ... _ ...._ ... ---- -_ .--_ ..---_ ..------- ---_ . -----------
lesson
09
lesson
10
lesson
11
Active vs Passive Constructions
Tenses and Conditionals
..-_ .- .--------- ------------- ---------------- ------- ----- _ ..
Conjunctions and Prepositions
184
.--------------_ .--------_ ..--------..--_ .. -_ .-----------_ ..---_ ..----------- -------.-----_ ..
Lesson
12
Relative Clauses
192
. _ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _ ..- - _ .. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _ .._ - - - - - - - - - - - - - - -
Actual Test
Scripts &Answers
www.nhantriviet.com
201
247
5
". 1
. :-~_ .. _ "__~._~.T OJ E I,C_A cia d e m.y
What Is Toeie?
TOEIC, which stands for Test of English for International Communication, measures English
proficiency in awork-related environment at advanced and intermediate levels. It is designed
to give an accurate measurement of the English capabilities of people who do not use English
as their mother tongue. Each year there are 4 million people from more than 60 countries
taking the test for various purposes, fromseeking jobs to getting promotions.
TOEIC Test Areas
AsTOEICmeasures the candidate's proficiency in the workplaceand everyday communication, the
test questions are based on real-life work settings in an international environment (meetings,
travel, telephone conversations, etc).
TOBIC test questions include various settings and situations, such as:
(1)Corporate Development: research, product development
(2) Dining Out: business and informal lunches, banquet, receptions
(3) Entertainment: cinema, theater, music, art, exhibition, museum, media
(4) Finance and Budgeting: banking, investment, taxes, accounting
(5) General Business: contract, negotiation, mergers, marketing, sales, warranties, business
planning, conference, labor relation
(6) Health: medical insurance, visiting doctors, dentist, clinics
(7) Housing/Corporate Property: construction, specification, buying and renting, electric and
gas services
(8) Office: board meeting, committee, letters, telephone, fax, e-mail, office equipment
(9) Personnel: recruiting, hiring, retiring, salaries, promotion, job application
(10) Purchasing: shopping, ordering, supplies, shipping, invoice
(11) Travel: trains, airplanes, taxis, ferries, car rental, technical areas
To ensure that the test measures what it is supposed to in afair, valid and reliable way, these
characteristics are common of the test items:
Vocabulary, grammar and idioms are not specifically American English.
Culture-specific and job/profession-specific situations are avoided.
Names from different countries are included.
Different English accents are used throughout the test - mainly American, British,
Canadian and Australian accents.
6 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Structure of the Test
Section
f- t
Photographs
t
Listening
2 Question- Response
Comprehension
3 Short Conversations
4 Short Talks
5 Incomplete Sentences
Reading
6 Text Completion
Comprehension Reading Comprehension
7
(Single Passages)
Reading Comprehension
(Double Passages)
. .


. .
10
30
,45minutes
495
30
30
1
40
12
28
20

1. Listening Comprehension
This section measures the candidate's ability to understand spoken English. Varied accents,
including US, British, Australian, and Canadian can be heard in all parts of the test in order
to reflect the reality of the workplace. Practice with all these accents is therefore necessary
to help yourself get used to listening to English in the global business world.
PART 1_ Photographs
1 .
1 0 questions
Time for instruction: about 90 seconds
Time between questions: 5 seconds
In Part 1 you will see apicture in your test book and hear four
short statements. Youshould choose the statement that best
describes the picture and mark your answer on the given answer
sheet. All the statements will be read once only.
www.nhantriviet.com 7
PART 2_ Quest i on & Response
30 questions
Time for instruction: about 60 seconds
Time between questions: 5 seconds
11. Mark your answer on your answer sheet.
12. Mark your answer on your answer sheet.
13. Mark your answer on your answer sheet.
14. Mark your answer on your answer sheet.
26. Mark your answer on your answer sheet.
27. Mark your answer on your answer sheet.
28. Mark your answer on your answer sheet.
29. Mark your answer on your answer sheet.
In Part 2 you will hear a speaker asking a question or making a short statement. Then a
second speaker will give three possible responses. Youare to choose the best response to
the question or statement you have heard and mark your answer on the answer sheet. All
the questions and statements will be read once only.
PART 3_Short Conversat i ons
30 questions
Time for instruction: about 30 seconds
Time between questions: 8 seconds
41 . Where is the conversation taking place?
(A) In a travel agency
(B) In an airport
(C) In a post office
(0) In a convenience store
42. What is the woman doing?
(A) Sending a package
(B) Picking up an airline ticket
(C) Getting a physical checkup
(0) Buying some groceries
43. Where will the woman most likely go next?
(A)To the airport
(B)To the post office
(C) To a travel agency
(0) To a market
In Part 3you will hear short conversations between 2people. Youthen read three questions
inyour test book about each conversation. There arefour responses to each of the questions.
Youare to choose the best response in each caseand mark your answer onthe answer sheet.
Youwill hear each conversation onceonly.
8 I TOEICAcademy
www.nhantriviet.com
PART 4_Short Talks
30 questions
Time for instruction: about 30 seconds
Time between questions: 8 seconds
71. What is the talk mainly about?
(A)The launch of their new product
(B) Their sales record from last year
(C) Making more profits this year
(0) Getting rid of the inactive accounts
73. How are they going to achieve their goal?
(A) By getting extra phones in the office
(B) By employing more workers
(C) By going out to meet their clients
(0) By appointing a new board of directors
In Part 4 you will hear short talks given by single speakers. Each short talk is followed by
three questions printed in your test book. There are four responses to each of the questions.
Youare to choose the best response in each caseand mark your answer on the answer sheet.
Youwill hear each talk onceonly.
2. Reading Comprehension
PART 5_lncomplete Sentences
40 questions
101. Last year's job fair in London was a remarkable ---------, drawing over 200,000 participants
worldwide.
(A) success
(B) successes
(C) succeed
(0) succeeding
103. Guests can experience excellent --------- service at our newly opened Italian restaurant.
(A) dine
(B) dines
(C) dining
(0) dined
In Part 5 you will read incomplete sentences. Each sentence is followed by four answer
choices with words or phrases. Youare to choose the answer choice that best completes the
sentence and mark your answer onthe answer sheet.
www.nhantriviet.com
9
PART 6_Text Completion
12 questions
May 5 Shanghai - The Peking Dance Society made public last week that it will hold its biannual
modern dance festival at Shanghai's prestigious Heritage Performance Center from J une5 until the
end of the month. This announcement by Mr. Ming Chun Ru, the president
141. (A) made
(8) will be made
(C) was made
(D) had made
of the Peking Dance Society.
This year's performance will feature a solo dance performance by Ms. Xiaojian Hwang,
recently returned from the U.S. after a seriesof nationwide performances.
142. (A) who
(8) whom
(C) which
(D) whose
Tickets will be on sale starting May 15 at www.shanghaiperformance.org. Advance ticket
purchasing is as many of Ms. Hwang's fans have been waiting for this
143. (A) advice
(8) advise
(C) advising
(D)advised
opportunity for almost two years.
In Part 6 you will read four doze passages - passages with a word or phrase mIssmg in
some of the sentences. Each incomplete sentence is followed by four answer choices. You
are to choose the answer choice that best completes the sentence and mark your answer
on the answer sheet. Note that you may have to refer to other parts of the passage to
complete the sentence.
10 TOEICAcademy
www.nhantrivlet.com
PART 7_Readi ng Compr ehensi on
Lati no Hi stor y Month Poetr y and Musi c
Ti me: 3:00-4:00 PM, Satur day May 3. 2008
Location: Hi ghl and Par i <: Ar ts House l ocated i n mi d.par k on 65th Str eet
Shar e the Lati no.Amer i can exper i ence wi th r enowned poet Ger man Rober to i n Hi ghl and Par k.
Thi s speci al event has been pr epar ed to br i ng i nsi ghts i nto latino l i ter ar y wor ks. Not onl y can you
enjoy popul ar moder n poetr y r eadi ng, but you can al so i nter act wi th Mr . Rober to and the other
par ti ci pants i n the event.
Al so, get r eady for an exci ti ng gui tar per for mance by a l i ve band and the fol l owi ng si ng-a-Iong
sessi on. Thi s i s a par t 01 the Hi ghl and Par k's latino Hi stor y Month pr ogr ams. Admi ssi on's fr ee. Al l
ages ar e accepted. Fr ee ti ckets ar e avai l abl e at the Ar ts House, whi ch i s l ocated i n mi d-par k on
65th Str eet. star ti ng at 2:00 PM on May 3. For mor e i nfor mati on, call 917.466-2767.
To: Edmon1 Apar tments<r entOedmontapar tments.COfT\>
Fr om: Jean Chase<jear u:haseOnmai l .com:>
Date: Apr i l 26, 2007
Re: Apar tment Rent
To Et:l mont Apar tments.
I wi l l be r el ocati ng to the Et:l mont ar ea In Canada i n Jul y, and am now IOOki l 'l 9 for a studi o or one-bed-
r oom apar tment.. I wi l l be wor i :i l 'l 9 at Sun Engi ne.er i l 'l 9 In the Et:l mont Oowntown ar ea and wi sh to get an
apar tment near by. As I wi l l not have a car and wi l l rely on publ i c tr anspor tati on, I am InUr estedl n what
i s avai l abl e In the vi ci ni ty. Coul d you pl ease r epl y to me wi th the appr opr i aU Infor mati on?
I am pl anni ng a vi si t to Et:l mont i n May and would like to schedul e an appoi ntment for vl ewl l 'l 9 some
pl aces. Please send methe r el evant. i nfor mati on vi a e-mai l or faxat 208-44 7-3056.
51ncecely.
J ean
Edmont Aparunents enables landlords to improve the exposure of their vacant Edmont apartments,
villas, condominiums. and houses for rent Infonnation on aparunents and homes for rent in Edmont is
uploaded with romprehensive details of Edmont rental properties as wl'11 as its neighboring areas.
153. What is the notice mainly about?
(A) To celebrate a Latino-American holiday
(8) To encourage families to a':lend a special event
(C) To sell poetry books and tickets for guitar
per for mances
(D) To pr omote Ger man Robl~rtO'S musi cal event
154. What is true about the performance?
(A) There is an entrance fee.
(8) Advance enrollment is required.
(C) Children under 6 are not allowed to participate.
(0) Additional details are available with a phone
call.
181. What is Ms. Chase most concerned about?
(A) The price of the apartments
(8) The location of the apartments
(C) The size of the apartments
(0) The facilities in the apartMents
182. Why is Ms. Chase moving?
(A) She is starting a new job.
(8) She will be a student at a university.
(C) She plans to open a new business.
(0) She wants to live near he' family.
183. What housing complex will Ms. Chase most
likely be interested in?
(A) Alberta Villas
(8) Parkview Lofts
(C) Glenwood Court
(0) Central Peak
To learn more about how to post your Edmont rental, please visit our wf"bsite at www.Edmontapart-
ments.com. call us at 337.309-4422, or fax your questions to 337-309-4423.
Alberta Vills!I
Studios, I-bedroom and 2-bedroom suites avail-
able immediately. Rents start at $550 in a great
central location from where you can walk to Great
Miles. Direct bus services to the University of Al-
berta. Close to shopping and restaurants.
Gl enwood Cour t
Recently renovated studio. Perfect for those who
need to stay close to Edmont's downtown area.
Looking for a nice home on a budget? Then. this
is for you! Rent is $650 a month.
Gnmd Washington
Sparklin~clean two-bedroom condominium. Close
to bus stops! Near all amenities! Lovely Washin~-
ton Square location! Professionally Managed! Pet
friendly. Heat and water includl'<l.
A perfect place for a starting family! Prict"S start at
$1.200 a month.
Park\;('w Lofts
2nd floor I-bedroom apartment with I bathroom.
Coin-operated washers and dryers in the base-
ment Newly installed frid~t. and stove. Parking
available for an extra charge. Rents start at $800.
Central Peak
Roomy I-bt.'droom rt.>nt $750-$775. Surveillance
cameras. brand-new elevator. and laundry facilities
on each floor ... I Block from Great Miles.
184. What is NOT implied about the housing at Grand
Washington?
(A) It is quiet.
(8) It is convenient.
(C) Pets are permitted.
(0) Public transportation is a'/ailable.
185. What is not mentioned as a method of contact-
ing Edmont Apartments?
(A) Fax
(8) The Internet
(C) Telephone
(0) In person
InPart 7there are8-10 singlepassages and 4sets of doublepassages. Thepassages may bein
the forms of letters, emails, announcements and advertisements. Each single passage is
followed by 2-4 questions. You should select the best response to each of the questions
printed in your test book. Eachof the 4 double passage sets requires you to read two related
texts and answer questions about them. Youwill need to refer to information fromboth texts
tobeableto answer some of the questions.
www.nhantriviet.com 11
Listening
Comprehension

,
, H ~~~~~Li 5t,e,n,i,n g~F 0c,U.S~._~~
Look, Observe, Appreciate
Key Expressions
look out the window
examine an X-ray image
read a sign on a building
gaze out at the scenery
stare at a screen
admire a painting
appreciate a picture on the wall
Warm-up Fill in the blanks and mark if the statements are TRUE or FALSE. IIIIIIj'jlU
.
.
1. He is
(TO/ FO)
2. He is
(TO/ FO)
3. He is
(TO/ FO)
4. He is
(TD/FO)
5. He is
(TO/ FD)
14 I TOEI C Academy www.nhantriviet.com
Give It a Try!
Listen to four statements about the picture and choose the correct answer. I.I.P"
C D Listen again and take dictation on the answer choices. 1 . I . g l j j t M I
(A)
(8)
( C)
(D)
www.nhantriviet.com
(A) []
(8) []
(C)[]
(D) []
Lesson 01 I 15
When-Questions
Question & Answer Patterns
Pas t
When did +S +V - ? When did Paul take off?
When was [were] +S +p.p.? When was the form submitted?
A week ago.
Last week.
Yesterday morning.
At 7 o'clock.
C D Future

When is [are] +8?


When is the meeting?
When does [do] +8 +V -?
When does J ohn arrive?
When will +8 +V [be V-ing/be p.p.]?
When will the conference end?
During -.
While S was [were] here.
When S was [were] here.
When is [are] +8 +going to +V?
When are you going to start your project?
When is [are] +8+ expected to +V?
When are we supposed to get together?
rmm~.
At 8o'clock.
In an hour.
Sometime tomorrow.
This evening.
16 I TOEIC Academy
By Wednesday.
Not until -.
Not for another week.
As soon as-.
www.nhantriviet.com
Warm-up Listen and fill in the blanks.I'!'~mJ I
1. When did J erry go to the head office?
----> I think
2. When was Terry supposed to get here?
3. When were the directors supposed to be here?
4. When is the sales conference?
5. When does the meeting finish?
Give It a Try!
, Listen to each dialogue and
mark your answer.
: Listen again and fill in the blank . 1 ! J . m . r : ; . f ) . .
1.
(A) 0(8) 0(C) 0
Q. you _
(A) _
(8) _
(C)
work?
2.
(A) 0(8) 0(C) 0
www.nhantriviet.com
Q. J erry _
(A) _
(8) _
(C) __
here?
Lesson 01 I 17
3.
(A) 0(8) 0(C) 0
4.
(A) 0(8) 0(C) 0
5.
(A)O (8)0 (C)O
Q.
Q.
Q.
(A)
(8)
( C)
(A)
(8)
( C)
(A)
(8)
( C)
you
the company
J ane
Sandy?
?
?
18 TOEIC Academy www.nhantriviet.com
Questions about Time
Question Patterns
A When-Question asks you about aspecific time of something happening in the conversation.
Therefore you should remember the question being asked in the question booklet and at the
same time try to identify the exact point of time mentioned by the speakers in the conversation .
When will the man meet the woman?
When will the new printer be delivered?
When will the woman go to the meeting?
When was the original appointment?
Warm-up
" Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE. " 1 " "
1. The delivery arrived this morning.
2. The woman forgot to order copy paper.
3. The man cannot attend the meeting.
4. The woman will most likely call the supplier.
5. They ran out of copy paper.
Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. " I'!:"
(T[]I FO)
(T[]I FO)
(T[]I FO)
(T[]I FO)
(T[]I FO)
M Did you
' v J Yes, I
for the copy paper yet?
, and they said before
1 1 That's not good. Could you
some copies to make for
All right. I'll call right now and see if they
Q. When will the meeting take place?
(A)This morning
(8) This afternoon
(C) This evening
(D)Tomorrow morning
www.nhantriviet.com
and
, but we're completely
? We have
Lesson 01 I 19
Give It a Try!
Listen to the conversation and mark
our answer. II.
: Listen again and fill in the blanks.
I I
1. When will the seminar take place?
(A) Today
(8) This Friday
(C) Next week
(D) Next month
2. When did the woman place the order?
(A) This morning
(8) Yesterday
(C) Two days ago
(D) Last week
3. When will the delivery arrive?
(A) Today
(8) Tomorrow
(C) Friday
(D) Monday
M: Did you
brochures we need for
?
W:
M: That is good. Did you
W: Yes, I did. He said
the
to the printer
, and he said
?
20 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
Recorded Messages
Key Expressions
o Hello, and thank you for calling -.
o We are sorry for not being able to answer your call at the moment.
o All of our operators are on another line at the moment.
o Please wait on the line and -.
o Please leave a message.
o The estimated time of wait is about -.
o We will call you back as soon as possible.
o If this is an urgent call -.
Warm-up
" Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE. '.III ..li9
1. J ack is making the call.
2. The listener is asked to leave a phone number.
3. Those who need to talk to the Lee's should call another number.
4. J ack and J anet are not back from work yet.
5. J ack most likely carries a pager with him.
: Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. '.lfmJI
(T[] / FO)
(T[] / FO)
(T[] / FO)
(T[] / FO)
(T[] / FO)
Hi, you
your call
J ack and J anet Lee. We're sorry we are
. However, if you'd where you
, we will be glad to as soon as we can. If this is an
, please me at 755-5898. Thank you, and have a nice day.
Q. What should a caller. do to get in touch with J ack in a hurry?
(A) Dial another number.
(8) Call back again in five minutes.
(C) Stay on the line until someone answers.
(D) Come to the house in person.
www.nhantriviet.com Lesson 01 I 21
Give It a Try!
Listen to the talk and mark your answer. : Listen again and fill in the blanks.
I'
, and an operator will
1. Who most likely is listening to this
message?
(A) Mr. J ohnson
(8) A telemarketer
(C) A customer
(0) An employee
Communications. All of our
Please
answer your call
Technology
are
waiting, you will hear a
2. How long does the caller have to wait?
(A) About 5 minutes
(8) About 10 minutes
(C) About 15 minutes
(0) About 20 minutes
3. Who is Mr. J ohnson?
(A) A customer
(8) An operator
(C) The company CEO
(0) A company technician
The
our
is about
you're
from
, Mr. J ack J ohnson.
22 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
I Listening Focus
Work, Fix, Take care of
Key Expressions
work on the machine
fix the machine
repair the machine
concentrate on
look after
take care of
Warm-up Fill inthe blanks and mark if the statements are TRUE or FALSE . nF1" IU
1. The man is (T[] / FO)
2. The man is (T[] / FO)
3. The man is (T[] / FO)
4. The man is (TO/ FO)
5. The man is (T[] / FO)
www.nhantriviet.com Lesson02 I 23
Give It a Try!
6' Listen to four statements about the picture and choose the correct answer .,
(A) 0
(8)0
(C)O
(D) 0
C D Listen again and take dictation on the answer choices .
(A)
(8)
( C)
(D)
24 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
Who-Questions
Question & Answer Patterns
6' Past

Who +V-ed -? Who drew the portrait?


J ohn did.
I'm not sure.
e Future
Mr. Lee, I think.
Probably Ron.
~'~'_nll.'lbi9
Who's going [supposed] to +V -?
Who's going to make the speech?
Who's supposed to make the delivery today?
Who's V-ing -?
Who's coming by this afternoon?
Who will +V -?
Who will get the package from the mail room?
I will.
J ohn already picked it up.
Present 1
( ! } . 1 m . m n n Ura:IiIi)
Who +be +N/V-ing -?
Who is your new partner?
Who's heading this project?
One of the new staff members.
It has not been decided yet.
www.nhantriviet.com
Sarah is.
Paul said he will.
Lesson 02 I 25
Present 2
Who +V +O-?
Who has the report?
Who owns the folder on the table?
Who +Aux [can Ishould Ido Idoes] +(8) +Main V -?
Who can work overtime tonight?
Who should I take to the party?
Susan does.
I think it belongs to J ane.
I already have plans tonight.
I don't think J ennifer is doing anything.
Warm-up Listen and fill in the blanks. I tU : 1 j j 1 i l ! f
1. Who finished the work?
2. Who is supposed to drop by today?
3. Who will help out with the cleaning?
4. Who has the blue folder?
----> It's probably
5. Who can do that for you?
----> I've already
26 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
___ the fax?
(A) _
(8)
(C)
: Listen again and fill in the blank . I I
Q. 1.
(A) 0(8) 0(C) 0
Listen to each dialogue and
mark your answer. I'
Give It a Try!
2. Q. Who will J ohn
?
(A) 0(8) 0(C) 0 (A)
(8)
(C) _
3. Q. Who is in the ?
(A) 0(8) 0(C) 0 (A)
(8)
(C)
4. Q. Who the room?
(A) 0(8) 0(C) 0
(A) _
(8)
(C) _
5. Q. ___ does J ohn _
?
(A) 0(8) 0(C) 0 (A)
(8)
(C) _
www.nhantriviet.com ! p""r'm n'} I ?7
Question Patterns
Why-Questions ask you about the reason for somebody's actions or decisions. It is agood idea
to read the questions in advance and understand the development of the conversation.
Why will the man call Mr. Singh's secretary?
Why will Tom go to Hong Kong?
Why will J ohn miss the conference?
Why is the man worried?
Why will Paul leave the office early today?
Why is J ohn unable to listen to the story?
Why will another company get the contract?
Why does Ted's shoulder hurt?
Why is Eric being complimented?
Warm-up
Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE. I,I'JI"IU
1. The speakers are having lunch at the moment.
2. The woman packed her lunch today.
3. The woman's client is in the area.
4. The man will go and work out.
5. The man will eat with his co-workers.
49 Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. Iw"MI
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
David, I'm going to
Oh, really? Is the ?
today.
No, everything is fine. It's just that
sample he got from us yesterday. He is
office
and said
and
a
to my
Okay. I hope everything
members
28 I TOEIC Academy
. I'll just
today.
of the staff
www.nhantriviet.com
Q. Why is the woman not going to have lunch with the man?
(A) She brought her lunch today.
(8) She has to go to her client's office.
(C) She has to attend to something else.
(D) She has to have lunch with her co-workers.
Give It a Try!
Listen to the conve sation and mark
your answer. Cil'~m9
1 . Why is the woman calling?
(A) To make an appointment
(8) To speak with Dr. J ohnson
(C) To confirm an appointment
(D) To receive some medical advice
2. What does the woman ask the man to
do?
(A) Show up to his appointment a little
early
(8) Get more medical insurance
(C) Wait 10 minutes in the waiting area
(D) Always arrange his appointments a
day early
3. What will the man likely take to his
appointment?
(A) His past medical records
(8) Some insurance documents
(C) His appointment book
(D) An application form
www.nhantriviet.com
: Listen again and fill in t e blanks.
I'
W: Mr. Stone, this is Susan White from
the Speedy Medical Center. I am
that you
Dr. J ohnson
M: Ah, yes, thank you for reminding me.
You know, if you hadn't called, I
_______ all about it.
I've been so busy lately.
W: Well, we call all of our clients a day
________ .__ . Anyway,
please since
there are some forms that you
__ __ _ . Also, don't forget
to
M: Okay, I will with
me. Thanks, and I will see you
tomorrow then.
Lesson 02 I 29
Advertisements
Key Expressions
Our sales last for -.
Are you looking for -?
Then look no further.
This sale is only available for-.
If you are in the market for -.
All of our products are 30% off the regular price.
If you act now, we will give you a discount up to 25% off the regular price.
Warm-up
Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE. II!,';"
1. The advertisement is intended for seniors.
2. The place being advertised is very expensive.
3. The retirement home comes with furniture.
4. There are tennis matches every week.
5. The people living in the place are all very fit.
: Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. II!'HIIIB
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
If you are and are planning for your , come and
we have available here at the Golden Gate Retirement Home. Our
designed to include ,a
facilities like our
pool to help
a , and a for your convenience. In addition, we also provide
, the lawn bowling area, and the indoor swimming
. Once you visit our place, you will realize what
30 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Q. What does the speaker mention about the place?
(A) It is a good place for vacation.
(8) It is better than other places.
(C) It is inexpensive.
(D) It has long visiting hours.
Give It a Try!
Listen to the talk and mark your answer. : Listen again and fill in t e blanks.
____ . Also, this week, we are going
1 . What kind of business is being
advertised?
(A) A coffee shop
(8) A delivery service
(C) A newspaper company
(D) A stationery store
Supply Depot is
items this week. We have a
, and even _
to give you a
on all
at 30%
in
our store. to run off those
minimal cost. So, come to Supply Depot
doing. And, of course, _ at a
____ you have been thinking of
our big sale.
every day. ___ are from
this week, and
2. What is being offered at half the regular
price?
(A) Copy paper
(8) Weekend newspapers
(C) Photocopying service
(D) A local delivery service
3. When does the business open?
(A) At 7a.m.
(8) At 8 a.m.
(C) At 9 a.m.
(D) At 10 a.m.
www.nhantriviet.com Lesson 02 I 31

, ""'" '" _ Lis ten i,n.g F.o,c U s "~, "_


Move, Carry, Transport
Key Expressions
move a load of dirt
move the cartons
move some cement
carry a ladder
transport some building materials
guide a cart down the road
push a wheelbarrow
Warm-up Fill inthe blanks and mark i f the statements areTRUE or FALSE. I.W"
1. The man is
(TO/ FO)
2. The boxes are
(TO/ FO)
3. He is
(TO/FO)
4. The boxes are
(TO/ FO)
5. The man is
(TO/ FO)
32 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Give It a Try!
e Listen to four statements about the picture and choose the correct answer. l.gumJj
(A) 0
(8)0
(C)O
(0)0
e Listen again and take dictation on the answer choices. I .g
(A)_
(8) ~ ~. .
(C) .
(0) ~
www.nhantriviet.com Lesson 03 I 33
Where-Questions
Question &Answer Patterns
" Where +N
c g . m i. Db m l l m m m
Where is your work?
Where are the files?
At the corner.
In the downtown area.
Next to the mall.
Near the desk.
On the table.
Over by your desk.
4 8 Where+V
f i} . ~ . Db m m m m
Where did J ohn put the report?
Where do you go to work out now?
Where can I take my parents?
Where will the conference be held?
Where should Ron store the goods?
Where have you been over the last couple of days?
In the drawer.
At the gym.
To the new restaurant.
In the lecture hall.
34 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
Warm-up Listen and fill in the blanks. "8k"
1. Where are the copies?
2. Where did you go earlier?
------- --------------
3. Where should I take J ohn?
on the first floor.
4. Where did you go on the weekend?
5. Where will you be at 10 this morning?
Give It a Try!
Listen to each dialogue and
mark your answer. l ! ] ' bil
1.
(A) 0(8) 0(C) 0
: Listen again and fill in the blank . ,.
Q. Where is the new _
(A) _
(8) _
( C)
?
._---------------------------------- ---------------------------------------------------.
2.
(A) 0(8) 0(C) 0
Q. Where are
(A) _
(8)
(C) _
?
-- - -- - - -- - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - -- .- - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - -- -- - - - - - - - - -- - -.
www.nhantriviet.com
Lesson 03 I 35
3.
(A) 0(8) 0(C) 0
4.
(A) 0(8) 0(C) 0
5.
(A) 0(8) 0(C) 0
36 I TOEle Academy
Q. Where
(A)
(8)
(C)
Q. Where should I
(A)
(8)
( C)
Q. Where
(A)
(8)
(C)
earlier?
?
this afternoon?
www.nhantriviet.com
Questions about the Speaker's Occupation
Question Patterns
Youareasked about the speaker's occupation /job. Inmost of the cases, the speaker's occupation/
job is not mentioned directly; instead there are some key words that may giveyou ahint. Usually
there are more than one cue about the occupation / job, but the cues are just spoken once only;
therefore it is essential that you should try to identify key words that are related to a certain
specific occupation /job.
Who are they?
What is the man's job?
What is the woman's occupation?
Where does the man work?
What does the man do for a living?
Warm-up
6' Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE. " !Fi" IY
1. The interview is about to begin.
2. The highway construction is nearly complete.
3. The man wants to know when the woman will be available for
an interview.
4. The woman will not be able to see the interview on television.
5. The woman wants the man to tape the interview for her.
e Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. , . g t. J iiT M I
(T[]/ FO)
(T[]/ FO)
(T[]/ FO)
(T[]/ FO)
(T[]/ FO)
I'd like to thank you for
about the city's plan to
You are welcome. When did you say
out of your busy schedule
in the city.
?
Well, it will take to edit the film, so I think it will
Really? That is terrible. I didn't think it was
scheduled next week. I guess I am going to
me then.
Q. What most likely is the man's occupation?
(A)Construction worker (8) Reporter
(C) Editor (0) Politician
www.nhantriviet.com
. I have an
for
Lesson 03 I 37
Give Ita Try!
Listen to the conversation and mark
your answer. m'.8
: Listen again and fill in the blanks.
W: Really? I am . I
really want to listen to the talk
M: Yes, my patients have been asking
me about it, too. Hey, do you
?
1. Who most likely are they?
(A) J ournalists
(8) Physicians
(C) Lawyers
(D) Restaurant owners
2. Who has been mentioning the study to
the woman?
(A) Her patients
(8) Her mother-in-law
(C) Her doctor
(D) Her friends
3. When will they likely attend the
conference?
(A) Today
(8) Friday
(C) Saturday
(D) Sunday
38 I TOEIC Academy
M: I just
there.
been
W: All right. My
a visit
perfect.
in the paper about
in the city
. I'm really
have
lately.
are coming for
, so will be
www.nhantriviet.com
Office Announcements
Key Expressions
Could I have a moment of your time to -?
May I have your attention, please?
At this time, I'd like to tell you about - .
This is just a reminder that - .
The meeting will take place in -.
Warm-up
Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE. , , @ I t
1. This announcement is intended for the employees.
2. The meeting will be held on the fifth floor.
3. The conference room on the fifth floor will be repaired.
4. All employees have to attend the conference.
5. The president of the company is making the announcement.
: Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. ',~I,mw
(Te/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
Attention . The meeting
because of
o'clock today
on tfle third floor.
It is to attend;so please make sure
Thank you, and we will see you there.
Q. What does the speaker remind the listeners to do?
(A) Have lunch first
(B) Be prompt to the meeting
(C) Help out with the repairs
(D) Bring any important papers
www.nhantriviet.com Lesson 03 I 39
Give It a Try!
Listen to the talk and mark your answer.
I-
Listen again and fill in the blanks.
I-
began in Building A last Friday are
May I have your attention, please? Today's 1. Where will the meeting take place?
(A) In the cafeteria
(B) In the executive boardroom
(C) In the conference room
(0) In Building A
2. What time will the meeting be held?
(A) At 11:00
(B) At 12:00
(C) At 1:00
(0) At 2:00
3. When will the construction finish?
(A) Today
(B) Friday
(C) Wednesday
(0) At the end of the month
40 TOEIC Academy
meeting
morning
of
as was
expected to
you.
this
instead
in the South Building
. Also, that
. Thank
www.nhantriviet.com
Walk, Hike, March
Listening Focus
Key Expressions
walk on the path
stroll along the path
head toward the archway
hike along the pathway
step away from the bus
approach the door
march inthe same direction
move away from the building
Warm-up Fill inthe blanks and mark if the statements are TRUE or FALSE. I'mm;u
1. They're
-~-~-
(T[] / FO)
2. They're
--
~
(TO/ FO)
3. They're (T[] / FO)
4. They're
-~ --
(T[] / FO)
5. They're __ (TO/ FO)
www.nhantriviet.com Lesson 04 I 41
Give It a Try!
Listen to four statements about the picture and choose the correct answer .,~~
(A) 0
(8)0
(C)O
(0)0
;: Listen again and take dictation on the answer choices. "MuIU
(A)
(8)
( C)
(0)
42 I TOEICAcademy
www.nhantriviet.com
What-Questions
Question & Answer Patterns
" What+N

What questions were thrown at you?


What kind of a car did you get?
What are your plans for the summer?
The usual kinds.
There were too many to remember.
A sports car.
A compact car.
A fuel-efficient car.
I'm thinking of taking a trip to Europe.
I don't have anything planned yet.
C D What+V
~'ml].bbD
What is going on with the report?
What did you do over the weekend?
What should I do if Rob doesn't show up?
It's almost finished.
It's being copied right now.
I went to a theater.
I just stayed home.
Start the meeting without him.
Don't worry. He'll show up.
www_nhantriviet.com Lesson 04 I 43
Warm-up Listen and fill in the blanks. ' I H . m w
1. What changes were made to the schedule?
2. What kind of a printer will you buy?
3. What is your goal for this year?
4. What is happening with the report?
5. What should I do if I get the job offer?
Give Ita Try!
Listen to each dialogue and
n ark your answer. I.
: Listen again and fill in the blank . I':
1.
(A) D (8) D (C) D
2.
(A) D (8) D (C) D
44 TOEIC Academy
Q. What
(A)
(8) I am going to
(C) It's
Q. What
(A)
(8) Yes,
(C) You should
your new van?
around the city.
to the company party?
www.nhantriviet.com
3.
(A) D (B) D (C) 0
4.
(A) D (B) D (C) D
5.
(A) D (B) D (C) D
www.nhantriviet.com
Q. What's from here?
(A) .
(B) _
(C) _
Q. What are ?
(A) .
(B)
(C) _
Q. What kinds of ._watching?
(A)
(B) _
(C) .
Lesson 04 I 45
Questions about the Location / Setting of the Conversation
Question Patterns
The questions ask you about the location where the conversation is taking place. Youshould listen
for akey word that reveals the most probable placewhere the conversation is taking place, then
read the answer choices and find the choice that best matches the setting/place you have heard
fromthe conversation.
Where is the conversation taking place?
Where does this conversation take place?
Where are the speakers?
Where most likely are the speakers?
Where are they?
Where could this conversation be heard?
Warm-up
Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE. 1.~,.mt1
1. They are waiting to board the plane.
2. The man came to pick up the woman.
3. The woman is eager to talk to her boss.
4. The woman will likely go home in a car.
5. The man will get a ride from the woman.
: Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. 1'/01'"
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
That was a . I to go home, , and relax.
Yes, I am quite tired, too. But you know I feel good because the trip
well. I all about it on Monday. Anyway, where did
you ?
Mine is parked on level B. Where is yours?
my car. I am going to home.
Q. Where most likely are the speakers?
(A) In a car (B) At a hotel room
(C) At an airport (0) In a local bus terminal
46 I TOEle Academy
www.nhantriviet.com
Give It a Try!
Listen to the conversation and mark
your answer. I
1. Where is the conversation taking place?
(A) At a computer store
(8) In a bookstore
(C) At a theater
(D) In a bank
2. What is near the front door?
(A) Magazines
(8) New computers
(C) New releases
(D) A fruit counter
3. Where most likely will the man go next?
(A) To the front of the store
(8) To take out some money
(C) To check out the computers
(D) To buy a new-release book
www.nhantriviet.com
: Listen again and fill in t e blanks.
M: Excuse me. Do you on
computer programming?
W: Well, we have _ . If
you're looking for a , they're
over in near the
front counter.
M: Thank you. Could you also tell me if
you have on that topic?
W: Of course. They're __
Lesson 04 I 47
General Announcements
Key Expressions
Would the owners of the -?
Please remember that -.
It will be towed away at the owner's expense.
This is also a reminder that -.
The store will be closing in -.
We are open from 9 to 5 from Monday to Friday.
So take advantage of this sale.
Warm-up
Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE. ' e' " 1 "
1. This announcement is intended for the shoppers.
2. The store will be closing soon.
3. The blue signs indicate that the cashier is available.
4. The Big Store will open tomorrow at its normal hour.
5. The store will be closed on Thursday.
6) Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. ' e" " "
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/FO)
(TO/FO)
, you must go to any of the 5 open cashiers,
. This is also a reminder that the Big Store
. However, we will
May I have your attention,
. If you wish to
who are situated
since it is a
!The Big Store is for the night
Thank you, and have a good evening.
Q. What is being announced?
(A) The day's sale
(B) The closing of the store
(C) The store's new hours
(0) The upcoming holiday
48 I TOEle Academy www.nhantriviet.com
:: Listen again and fill in t e blanks.
plate is MBO-232 please
immediately? You are parked _
If the vehicle ,
Thank you, and have a nice day..
plate REM-343: Your headlights
Give Ita Try!
Listen to the talk and mark your answer.
1. Where most likely is the announcement
taking place?
(A) At a shopping center
(B) At an auto dealership
(C) At a police station
(0) At a sporting event
2. Why is the minivan mentioned?
(A) It is illegally parked.
(B) Its lights are on.
(C) It has been towed away.
(0) It was vandalized.
3. What is the owner of the sports car
asked to do?
(A) Turn off its lights
(B) Move the car
(C) Pay for parking
(0) Park underground
I.
May I have your attention,
Would
it will be
whose license
. Also,
with the license
www.nhantriviet.com
Lesson 04 I 49

. __ _ __ ~_ Listen,ing Focus_ . ~, J
Build, Construct
Key Expressions
is in progress
is under construction
do some construction work
is being built
has been placed at the construction site
build a brick wall
Warm-up Fill inthe blanks and mark if the statements are TRUE or FALSE. 1 . ! 0 1 J ii1 U
1. is being used at the moment.
(TO/ FO)
2. The of the building
(TO/ FO)
3. The house is
(TO/ FO)
4. The workers are
(TO/ FO)
5. The of the building is
(TO/ FO)
50 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Give It a Try!
e Listen to four statements about the picture and choose the correct answer. l ' 1 0 1 : 1 t i T M l
(A) []
(8) []
(C) []
(D)CI
49 Listen again and take dictation on the answer choices. Il l O t m J I
(A)
(8)_
(C) _
(D)
www.nhantriviet.com Lesson 05 I 51
How-Questions
Question & Answer Patterns
" Means and Methods
How are you going to the head office tomorrow?
How do I get to the head office?
How will you get the tickets?
By car.
Try taking Highway 13.
Quantities
I'm getting a lift with J ohn.
From a friend.
How many people are coming to the party?
How much is the book?
Around 50.
Twenty dollars.
I'm not sure.
Durations
How long will it take to get there?
Roughly 2 hours.
Two hours by car.
52 TOEle Academy www.nhantriviet.com
0) Frequencies
( f t . m I - nt m l l m l m m
How often do you come here?
Once a week.
Every other day.
Twice a month.
How soon
~ . m - r i 1 I b J n J J i : a m m
How soon can you get the work done?
How quickly do you want this?
Within an hour.
As soon as possible.
By 5 o'clock today.
In an hour.
Warm-up Listen and fill in the blanks. I l r { 1 1 j j 1 M I
1. How will you pay for that?
2. How many folders do you need?
3. How long is the meeting?
4. How often does he come in?
5. How quickly can you get this work done?
www.nhantriviet.com
Lesson 05 I 53
Give It a Try!
listen to each dialogue and
mark your answer. I.
: Listen again and fill in the blanks. I.
1.
(A) 0(8) 0(C) 0
2.
(A) 0(8) 0(C) 0
Q.
Q.
(A)
(8)
(C)
(A)
(8)
( C)
are you
is this ?
New York?
.- - -- - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - -- - _. - - - - - - - - - -- - - - - - -- - - - - - -- - - - - -- - - - - - - -- - - - -- - - - - --
3.
(A) 0(8) 0(C) 0
4.
(A) 0(8) 0(C) 0
Q.
Q.
(A)
(8)
(C)
(A)
(8)
(C)
is
do you
from here?
?
------------------------ ----------- --------------- -----
5.
(A) 0(8) 0(C) 0
54 I TOEIC Academy
Q.
(A)
(8)
( C)
do you have to ?
www.nhantriviet.com
Questions about the Topic of the Conversation
Question Patterns
These questions ask you about the main idea, or topic of the conversation. In general, the topic
of the conversation is mentioned in the beginning of the talk, so you should concentrate on the
first half of the conversation .
What is the conversation mainly about?
What is the topic of their conversation?
What are they talking about?
What are they discussing?
What is being discussed?
Warm-up
" Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE. I l t . t J i i 1 M I
1. The weather is very hot today.
2. The man has not seen the woman for a long time.
3. The man has an event to attend this evening.
4. The woman wore too many clothes.
5. The woman forgot to bring a jacket.
e Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. l , r. ' 1 ij tM !
(T[] / FO)
(T[] / FO)
(T[] / FO)
(T[] / FO)
(T[] / FO)
It's been since we have
like this.
I know. I am completely
to
Yeah, but remember to
evening.
Really? I'll make sure to
. I think I'm going to go home to
. I heard it's going to
then.
and
this
Q. What are they mainly talking about?
(A) Some new clothes they recently bought
(8) How long it has been since they last met
(C)This evening's party
(D)The weather conditions
www.nhantriviet.com
Lesson 05 I 55
Give Ita Try!
Listen to the conversation and mark
your answer. ,.
1. What are they talking about?
(A) A newly released product
(B) The duration of the warranty
(C) A customer they helped
(0) A vehicle the man recently fixed
2. According to the man, what was the
customer most satisfied with?
(A) The low cost of the repair work
(B) The free service they provided
(C) The competitive price of their
products
(0) The length of the warranty period
3. What do the speakers feel makes
customers happy?
(A) The low price
(B) The great service
(C) The free gifts
(0) The store hours
56 I TOEle Academy
: Listen again and fill in the blanks.
I.. .
W: I think
we provided.
M: Yes, I think he was
because he thought
. He managed
to to him.
W: Well, I am glad that we
. You know, it's customers
like that who will continue to come
back to our store.
M: Yes, I . I think it's very
important that we try to
www.nhantriviet.com
Press Conferences
Key Expressions
The top news of the day is - .
A spokesman for the company said that - .
at a press conference
close its doors
out on the market
is ready to hit the market
was announced this morning
Now we go to J ohn who is at - .
I will be back in one hour with more news updates.
Warm-up
Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE. 'Ir.)j"IU
1. The news report is about a new translation device.
2. The people will likely use this device during an overseas trip.
3. This new gadget takes great pictures.
4. This new device is very difficult to use.
5. This new device is now being sold at all department stores.
Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. 'I}'."
(T[]IFO)
(T[]IFO)
(T[]IFO)
(T[]I FO)
(T[]I FO)
A new that will make traveling much easier is ready to
This new handheld gadget will
All you have to do is
in any
with this new gadget. he picture is
then a main server that into English. It's as as that.
This revolutionary gadget is expected to
Q. When will the new product become available to customers?
(A)Today (8) In two weeks
(C) In a month (D) In six months
www.nhantriviet.com Lesson 05 I 57
Give It a Try!
Listen to the talk and mark your answer. Listen again and fill in the blanks.
'.. .
I I
near future.
in the
the closing, according to a spokesperson
for Alex Irvine. The plant hopes to
announced this morning. The plant, which
employs over 500 people, will finally
after enduring
was
, which caused a
, is the main reason for
of the Alex Irvine The
The
1. What is the report mainly about?
(A) A new automobile plant being built
in the city
(8) The shutdown of a factory inthe city
(C) A newly released sports car
(0) A trend in car sales
2. According to the report, what is the
main reason for the decision being
announced?
(A) The rise of gasoline prices
(8) The lack of machines and
equipment in the plant
(C) The increase in the use of bicycles
(0) The walkout by the employees
3. What will Alex Irvine do in the near
future?
(A) Promote its new car
(8) Get rid of its used machines
(C) Hire more employees
(0) Upgrade its equipment
58 I TOEle Academy www.nhantriviet.com

- - -~~ -- ---- - -
;
I
I Listening Focus
Play, Perform, Entertain
Key Expressions
play [make] music together
perform indoors
entertain the audience
playa musical piece
playa piece of music
play the same musical instrument
perform on stage
play ina concert hall
Warm-up Fill inthe blanks and mark if the statements areTRUE or FALSE. 'lfjmJ
1. They're
(T[]/ FO)
2.
The musicians are
(T[] / FO)
3. They're
(T[] / FO)
4.
The musical instruments are
(T[] / FO)
5. They
(T[] / FO)
wwwnh;mtriviet.com
Lesson06 I 59
Give It a Try!
" Listen to four statements about the picture and choose the correct answer. Iitt"
(A) 0
(8)0
(C)O
(D) 0
49 Listen again and take dictation on the answer choices. Il t; 1j j l ' M I
(A)
(8)
( C)
(D)
60 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
Why-Questions
Question & Answer Patterns
Why +V

Why did you leave your position?


Why do you walk to work?
Why aren't you eating?
Why has the plan been changed?
I didn't get along with my boss.
I don't have a car.
I'm not very hungry.
Some staff members can't make it today.
o Why+A

Why is the factory so far away?
Why was Lynn not here this morning?
Why are the stores so busy today?
The rent is too expensive in the city.
She went to the dentist.
They're having a sale.
www.nhantriviet.com
Lesson 06 I 61
Warm-up Listen and fill in the blanks. ,..,
1. Why didn't you pick up your jacket?
2. Why are you so early today?
3. Why aren't you going to the meeting?
4. Why is the bus so late?
- Most likely
5. Why aren't the buses here yet?
any minute now.
Give Ita Try!
rsten to each dialogue and
nark your answer. I
: Listen again and fill in the blanks. I.
1.
(A) D (8) D (C) D
Q.
you
(A) My car
(8)
(C) No,
to the meeting?
--- - --- - - ----- - - - - - - - - - --- - - - - - - --- - - - - - - --- - - ---- - - -- - - - - ---- - - - - --- -- - - - -----
2.
(A) D (8) D (C) D
62 TOEIC Academy
Q. do you think Sarah
meeting?
(A) She had to
(8) Yes,
(C) No,
to the
www.nhantriviet.com
3.
(A) D (8) D (C) D
Q. is she
(A) on your desk.
(8) She __ elsewhere.
( C)
?
4.
(A) D (8) D (C) D
5.
(A) D (8) D (C) D
Q.
Q.
was the presentation
(A) The main speaker _
(8) Yes,
( C)
J ohn today?
(A) He
(8) He _
(C) Yes, _
?
www.nhantriviet.com
Lesson 06 I 63
Questions about How an Action Is / Was Done
Question Patterns
These questions ask you about how an action is/ was performed in the conversation. To find
the correct answer, read the question carefully before listening to the conversation. Keep in
mind that the correct answer choice may be paraphrased from the original expressions in the
conversation, while the wrong choices often contain some exact words or expressions that you
have heard in the conversation. This is to test whether you understand the conversation as a
whole; therefore, it is important to practice listening to different statements that have the
same meaning.
How did the man find his place?
How did the man find his job?
How will the man get to the meeting?
How will the man receive the report?
How will the woman get the news?
Warm-up
Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE. ' I t 1 J i i l ' M I
1. J ack got the promotion.
2. The woman will make the announcement soon.
3. The news will be posted in the afternoon.
4. Sarah is being considered for a promotion.
5. Sarah has been working hard lately.
,
: Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. ' 1 t4 : G 1 M I
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/FO)
J ack, did you from the boss
?
Not yet, but I was told that
company
That's good. I am wondering if Sarah is
She's been
I know. I am sure that she will
will be posted on the
she deserves.
she has done.
Q. How will J ack get the news about his promotion?
(A) From his boss (8) From Sarah
(C) From the company bulletin board (0) From his assistant
64 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
: Listen again and fill in t e blanks.
M: Congratulations! I heard
you it?
have been ~ _
every day. But, surprisingly, I found
. Anyway, W: He did, but it didn't
I start work
M: Really? I thought you __ ~_ Terry.
I was talking to him yesterday, and he
said that he _ you.
W: Well, as you know, I've been
_________ in town and
Listen to the conversation and mark
your answer. I'
3. When will the woman start her new
position?
(A) Today
(B) Friday
(C) Monday
(0) Tuesday
2. What did Terry do for the woman?
(A) He set up her computer.
(B) He recommended a job to her.
(C) He drove her around town.
(0) He got her a job.
1. How did the woman find the job?
(A) From her friend Terry
(B) Through a newspaper ad
(C) From an online site
(0) Through an employment agency
Give Ita Try!
www.nhantriviet.com
Lesson 06 I 65
Weather Forecasts
Key Expressions
The weekend weather forecast looks -.
The heavy rainfall we have been getting -.
The temperature ranges in -.
The gust of wind from the northwest -.
We will be right back right after-.
The next weather update will -.
Thank you for joining us -.
Warm-up
Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE. 'I!:n,m.
1. The weekend weather looks bad.
2. The rain has been coming down for a few days.
3. There is an event scheduled at the park this weekend.
4. It will be the city's first flower show.
5. J eff is a reporter.
C D Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. ' 1 1 : 1 ' ' '
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
The
getting
the city will be
J eff with more of
forecast looks
is expected to stop
we have been
. This is good news because
at the park this weekend. Now, here is
Q. What will the weather most likely be like on Saturday afternoon?
(A) Rainy
(8) Sunny
(C) Snowy
(D) Muggy
66 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
:: Listen again and fill in t e blanks.
_______ as high as 37 degrees
this afternoon in some parts of the
country. The _ _ __ __ sits at twenty
six degrees here in our city this evening.
Now, here is Ted with __ _ __ _ _ _
______ on the streets this evening.
Give It a Try!
Listen to the talk and mark your answer.
1. How long has the weather been hot?
(A) For one day
(8) For two days
(C) For one week
(0) For two weeks
2. When will the weather probably cool
down?
(A) This evening
(8) Tomorrow
(C) This Saturday
(0) Early next week
3. What will be aired next?
(A) What the weather will be like next
week
(8) Opinions from some citizens
(C) Where to go to cool down a bit
(0) The best places to go in town
WIII/W nh"ntrivipt (om
I :~
The terrible
getting
we have been
will finally
. However,
. ::
~ ._ ~_ .. ~_ . _ _ .. '. _ _ - .........- ....L is t e n,i ng. F D,C,U,S' ;..
Road Activities
Key Expressions
Stripes are being painted - .
L ines are being painted - .
lampposts on the side of the road
stand on the road
have been planted along the street
wait to cross the street
parked along the street
pulled up to the curb
parked against the curb
on either side of the road
Warm- up F ill inthe blanks and mark if the statements areTRUE or F AL SE. "MuiU
1. The road is
2. There are trees
68 TOEIC Academy
(TO/ F O)
(TO/ F O)
www.nhantriviet.com
3. There are cars
4. There are cars
5. The
Give It a Try!
are crossing the road.
(T[]I FO)
(T[ll FO)
(T[ll FO)
" Listen to four statements about the picture and choose the correct answer. 1II: t .m t l
(A) 0
(8) []
(C)D
(D) []
CD Listen again and take dictation on the answer choices. 1 1 ! : t l i j T M !
(A) _
(8)
(C)
(D)
wwwnh;mtrivif't.com Lesson 07 I 69
Questions with Whose / Which
Question & Answer Patterns
Whose-Questions
t! 1 . trI - nbm D~
Whose bag is that?
Whose wallet is on the table?
Whose turn is it?
That's J ohn's.
It belongs to Dave.
Probably Mike's.
: Which-Questions
l ! l . ~ . nbm Gmi~
Which desk is yours?
Which man is your new assistant?
Which room will you use?
Which movie do you want to check out?
The one in the back.
The one with the red tie.
The last one down this aisle.
The one starring J ack London.
70 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
Warm-up Listen and fill in the blanks. 1 1 ! : ! : 1 j j 1 i Q I
1. Whose report is this?
2. Whose turn is it?
3. Which cup is yours?
4. Which copier is broken?
5. Which one of you came in last?
Give Ita Try!
Listen to each dialogue and
mark your answer. I:'
= Listen again and fill in the blanks. 1'1
1.
(A) D (8) D (C) D
2.
(A) D (8) D (C) D
\I\./\."I\."} _nh~ntri \li pt rAm
Q.
Q.
(A) No,
(8) Yes,
(C) That
(A)
(8)
(C)
is it to
is this?
?
CA"'son 07 I 71
3.
(A) D (8) D (C) D
4.
(A) D (8) D (C) D
5.
(A) D (8) D (C) D
72 I TOEIC Academy
Q.
Q.
Q.
(A)
(8)
( C)
(A)
(8) Yes,
( C)
(A)
(8)
(C)
is
do you
of you
next to the fence?
?
this picture?
www.nhantriviet.com
Questions about the Problem a Speaker Is Having
Question Patterns
These questions ask you to identify the problem aspeaker is having or what is wrong in acertain
situation.
What is the problem?
What is the matter?
What is wrong?
What is the man concerned about?
Warm-up
" Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE. , . @ m .
1. The man will visit his doctor this morning.
2. The man is complaining about the cost of drugs.
3. The woman has medical insurance.
4. The man will try gargling with salt water.
5. The man will go back to see his doctor in a couple of days.
: Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. " kO ' mw
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
I went to this morning for my
for me. I can't believe it is.
,and he some medicine
I know. The
better just
That always
I did, but it didn't
Well, take your medicine, and
recently. If you don't have insurance, it is
. By the way, did you try ?
. Anyway, I have to
. That will make you
Q. What is the man's problem?
(A)His throat is hurting him.
(B) He got the wrong medicine.
(C) He forgot to gargle with salt water.
(D) He doesn't have a family doctor.
www.nhantriviet.com Lesson 07 I 73
Give It a Try!
Listen to the conversation and mark
your answer. ,.
1. What is the man's problem?
(A) He doesn't like to go to the doctor's
office.
(8) He can't find a good pharmacy.
(C) He has a problem with his ears.
(0) He doesn't like taking medicine.
2. Where did the man go this morning?
(A) He went to pick up some medicine.
(8) He went to see one of his friends.
(C) He went to get some medical
treatment.
(0) He went to a meeting.
3. What does Mary mention about her mend?
(A) She is a doctor.
(8) Her ears bother her.
(C) She works at a pharmacy.
(0) Her office is nearby.
74 I TOEIC Academy
: Listen again and fill in the blanks.
I.'
M I'm sorry for this
morning's meeting, Mary. I had to
W: I thought you from the
pharmacy , Rob.
M: I did, but it didn't . Anyway,
I have to . The
inner part of apparently.
W: Really? You have to
. I have a friend who
, and she says it still
from time to time.
www.nhantriviet.com
Traffic Announcements
Key Expressions
Traffic is backed up for miles.
The road is jammed with cars.
Traffic is at a standstill.
The cars are moving at a very slow pace .
Traffic is running smoothly.
An accident involving two vehicles - .
Traffic is flowing again.
Take alternate roads.
Avoid Highway 13.
The road is blocked.
Warm-up
Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE. lelfl.8"ig
1. There were four cars involved in the accident.
2. Main Street has been closed due to road construction.
3. The police have figured out what caused the accident.
4. Some people have gotten hurt very badly.
5. The next update will air in one hour.
Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. 1m'"
(Te/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
This is just in. A major
College streets
at the intersectio of Main and
. The police, who have just arrived on the
the scene of the
scene, are busy
been seriously
accident.
. We will
of the accident. Fortunately,
as we
has
Q. What caused the traffic jam?
(A)An accident
(B) A stalled vehicle
(C)A roadblock
(D)A police check
www.nhantriviet.com Lesson 07 I 75
Give It a Try!
Listen to the talk and mark your answer.
' 0
: Listen again and fill Ir the blanks
..: .
The road conditions outside
around the city.
been Rob with the 7o'clock traffic update.
I'll be back
this morning. The snowstorm we had last
night most of the streets very
, and on two of
the city's major highways is
much either. Those of you
who are getting ready for work this morning
should seriously consider
. This has today and
2. What does the speaker advise the
listeners to do?
(A) Leave their houses early
(8) Take public transportation
(C) Clean the snow off their driveways
(0) Put on their winter coats
3. When will the next traffic news air?
(A) In 30 minutes
(8) Right after the commercial break
(C) At seven o'clock this evening
(0) Tomorrow morning
1. What is causing the traffic jams on the
highways?
(A) Construction
(8) Accidents
(C) Roadblocks
(0) Stalled cars
76 I TOEle Academy www.nhantriviet.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1
- L. I .
, c I stenlng Focus
Around the House
Key Expressions
sit on the porch
parked inthe driveway [garage]
trim the lawn
water the plants
work inthe garden
relax inthe yard
care for the flowers
grow around the house
Warm- up Fill inthe blanks and mark if the statements are TRUE or FALSE. I .> ' , ' "
l. The man is
(T[] / FO)
2. The man is
(T[] / FO)
3. He is ready to
(T[] / FO)
4. He is
(T[] / FO)
5. He is
(T[]/ FO)
IAJ IAJ IAJ nh::lntrivipt rom Lesson 08 1 77
Give It a Try!
" Listen to four statements about the picture and choose the correct answer. IlIl'ljmD
(A) 0
(8)0
(C)O
(D) 0
: Listen again and take dictation on the answer choices. IIIII"I!i
(A)
(8)
( C)
(D)
78 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
General Questions
Question & Answer Patterns
Is / Are / Was / Were
. -
Is there a way to get this done faster?
Was there any mail?
Are you going to take that?
I'm afraid not.
A little.
Yes, I will.
o Does / Do / Did

Do you have any milk in stock?
Did you get the work done?
Do you think we will get there on time?
Sorry, we're out.
No, not yet.
Most likely not.
H as / Have
@ ' i m - L t t m i i l J J i l b m
Have you gone over the report?
Has he been here before?
Yes, twice.
Yes, several times.
www.nhantriviet.com
Lesson 08 I 79
I Will / Would
Will you be going to the mall today?
Would you like to take it with you?
No, not today.
Yes, if you don't mind.
Warm-up Listen and fill in the blanks. 1 I' P J i i 1 U
1. Is there any way to do this faster?
2. Was J ohn available today?
3. Did you pick up the newspaper?
4. Have you finished your report?
5. Would you like to come along?
80 TOEle Academy
?
www.nhantriviet.com
Give It a Try!
Listen to each dialogue and
mark your answer. I
1.
(A) 0(8) 0(C) 0
2.
(A) 0(8) 0(C) 0
: Listen again and fill in the blanks.. I,
Q. Are you now?
(A) No, .'
(8) Yes,
(C) _
Q. Do you ?
(A) _
(8) _
(C) _
3. Q. Has Peter _ yet?
(A) 0(8) 0(C) 0
4.
(A) 0(8) 0(C) 0
(A)
(8) _
( C)
Q. Will you _
(A) _
(8) _
(C)~ _
?
5.
(A) 0(8) 0(C) 0
www.nhantriviet.com
Q. Would you like to ?
(A) _
(8)
(C) ~
Lesson 08 I 81
Questions about What Is Suggested / Mentioned
Question Patterns
These questions ask youabout what is suggested or mentioned by aspecific speaker in the
conversation. Toget the correct answer, youhave to understand exactly what is stated in each
answer choice, then listen to the part that the specific speaker says in the conversation.
What does the woman suggest?
What does the woman suggest the man do?
What does the woman recommend?
What does the woman mention?
What does the woman say?
Warm-up
Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE. ' h ! i J " ID
1. The sales have not been good.
2. They will hire more sales reps.
3. The woman believes hiring more sales staff will increase their revenue.
4. The man suggests having a meeting.
5. They will most likely have a meeting next week.
: Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. ' Ilt.mJ l
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/FO)
(TO/ FO)
Our sales lately. We should
Actually, what we really need is to
I hiring more salespeople will
Yes, you may be right. Why don't we
. I'll set something up for
Q. What does the woman suggest?
(A) Hiring more employees
(8) Opening more retail stores
(C) Providing training to the workers
(0) Visiting a client together next Monday
82 I TOEIC Academy
this issue further?
www.nhantriviet.com
Give It a Try!
Listen to the conversation and mark
your answer. I
1. What does the man suggest he will do?
(A) Make the copies
(8) Get someone else to do the job
(C) Go to lunch with the woman
(D) Ask J ohn to work on the report
2. When will the woman meet her client?
(A) Right now
(8) This morning
(C) At lunch
(D) In the afternoon
3. What will the man most likely do next?
(A) Meet with his client
(8) Go to lunch
(C) Talk to J ohn
(D) Make the copies
www.nhantriviet.com
: Listen again and fill in t blanks.
I;
W: David, did you make _
yet?
M: Sorry, Ms. Lewis, but I had to __
____ , so I haven't had _
_ __ yet. Tell you what... I'll __
it if it's
W: Yes, could you do that for me? I need
them for a
M: Okay, 1'11 _
to you before lunch.
Lesson 08 I 83
Radio Broadcasts
Key Expressions
Welcome to this week's edition of - .
We have a guest here - .
We will be talking to - .
He is here to tell us about - .
He recently won the -.
Please welcome -.
Warm-up
" Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE. I m tJ j j 1 M l
1. Dr. William Larson is the host of the show.
2. Mr. Larson is currently working on a book.
3. Dr. Larson will soon head a research department.
4. Dr. Larson was recently awarded a prize.
5. Dr. William Larson will come on the show next.
C D Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. l I u l ij l ' M l
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/FO)
(TO/ FO)
We Dr. William Larson in the studio today. He is here
, The Mountain Gorillas, which deals with the subject of how
of human civilization is their . Dr. Larson is also
of the Wildlife Preservationist Group at the University of Alberta.
He was their most , the Lantern Prize. Would everyone
, Dr. William Larson?
Q. What is the purpose of the talk?
(A) To alert the public about the dangers of gorillas becoming extinct
(8) To ask for help in saving the mountain gorillas
(C) To introduce a guest on a talk show
(D) To invite people to a speech given at the University of Alberta
84 I TOEle Academy
www.nhantriviet.com
television viewers perceive advertisements.
everyone here on Viewer's Cable Network.
She is going to for us
to
and
_____ at Langley University
_____ . Today, Dr. J ane Lulu
around the world
on how
: Listen again and fill in e blanks.
and has recently
Dr. J ane Lulu is
It is my honor to
Listen to the talk and mark your answer.
1. Who is Dr. Lulu?
(A) A physician
(8) A television anchor
(C) An economist
(D) A company executive
2. When did Dr. Lulu leave the university?
(A) One month ago
(8) One year ago
(C) 20 days ago
(D) Today
Give Ita Try!
3. What will Dr. Lulu discuss on the show?
(A) Her recent book
(8) Sales techniques
(C) Her latest study
(D) Company policies
here . Now, would everyone
________ for Dr. J ane Lulu?
www.nhantriviet.com
Lesson 08 I 85
.', . , ~.
,
~.o....-"~ ,..~_~_. __ A J .-.. ...~~~_~~L,iIS t.ein1i1njg . F.... o C.UIS.'-'" ..-----... .... -'-_ -
City Port / The Shore
Key Expressions
docked at the city port
float on the water
overlook the water
along the shore
along the water's edge
next to the dock
link the boats together
tied along the water's edge
walk along the shore
The water is very calm.
row a boat
stand up on the boat
Warm-up Fill in the blanks and mark if the statements are TRUE or FALSE. 1I,IIjiTD
86 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
1. The boat is
2. One of the boats is
3. The rope has
4. The boat is
5. One boat is
Give It a Try!
(T[J/ FO)
(T[] / FO)
(T[]/ FO)
(T[]/ FO)
(T[]/ FO)
Listen to four statements about the picture and choose the correct answer. "UiNN!
(A) []
(B) []
(C) []
(D) []
: Listen again and take dictation on the answer choices .!lID
(A)
(B) _
( C)
(D)
www nh;mtrivipt ,()m Lesson 09 I 87
Preference Questions
Question & Answer Patterns
Preferences for items (N )
rfl ' ! m] . DbEWmm
Would you like some juice or water?
Will you stay or go?
Either is okay with me.
Neither. I'd like some coffee instead.
I'm going to stay.
: Preferences for time
( ! } . m' l mm1 m:m~
Do you want to eat now or later?
Is the seminar today or tomorrow?
Should we get together now or later?
Can you do this today or tomorrow?
Are we going to discuss it today or next week?
I'm hungry right now.
I think it's tomorrow.
Let's meet later.
I will take care of it today.
Let's get together this afternoon.
88 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com

Preferences for actions (I ) (V )


C O ' m l i- bbiii'm
Do you want to do it now or later?
Are you driving or getting a lift?
Have you heard from J im, or are you still waiting for his call?
I'd rather take care of it right now.
Actually, I'm thinking of taking the bus.
I talked to him this morning.
Preferences for actions (I I )
.-
Can we go now, or do we have to wait for Paul?
Should I take care of it, or will you do it?
Have you made the copies, or do you still have to do that?
I am in the middle of doing something right now.
We should waitJ or Paul.
I'll do it later. .
I have not had the time to make the copies yet.
Warm-up Listen and fill in the blanks. IIf."
1. Will you rent it or buy it?
2. Do you want to stay in or go out?
3. Should we get a new copier or fix the one we have?
->It would be in the long run.
4. Are you going home now or later?
5. Have you sent the letter, or do you want me to send it?
www nh;\ntriviM rnm
I """on nq I 89
Give It a Try!
Isten to each dialogue and
ark your answer.
1.
(A) 0(B) 0(C) 0
: Listen again and fill in the blan s
Q. Would you like to
(A)
(B)
(C)
?
2. Q. Is the meeting ?
(A) 0(B) 0(C) 0
3.
(A) 0(B) 0(C) 0
(A)
(B) Sure,
(C) I believe
Q. Can you
(A)
(B) Yes,
this week's sales.
, or are you ?
right now.
(C) not a good time to meet.
4.
(A) 0(B) 0(C) 0
Q. Did you
(A )
(B) Sorry,
(C)
or in ?
last week.
5.
(A) 0(B) 0(C) 0
Q. Have you
(A)
(B) I think
( C)
, or are you
an appointment.
?
90 TOEIC Academy www.nhantriviet.com
Questions about What the Speaker Is Doing / Will Do
Question Patterns
Youare asked about what the speaker is doing or will do. If the question asks what the speaker
will do next, you probably have to listen to the last thing he or she says in the conversation.
What will the man do?
What is the man doing?
What will the man do next?
Warm-up
" Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE . "
1. The man is looking for a pen.
2. The woman is a receptionist.
3. The woman is helping the man fill out a form.
4. There are usually a lot of pens on the desk.
5. The forms are kept at the reception desk.
Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. If { ' f i' il' M I
(TO/ FO)
(T[]/ FO)
(T[]/ FO)
(T[]/ FO)
(T[]/ FO)
Do you have ?
I'm sorry, Steve, but I only have this one. Why don't you
?
Rachel,
Okay, I'll
pen anywhere.
We usually
today.
Q. What will Steve do next?
(A)Go to the reception desk
(B) Fill out a form
(C) Buy a pen
(D)Go back to his office
www.nhantriviet.com
. I need to
on the desk here. I guess
, but I can't a blue
forms
Lesson 09 I 91
Give Ita Try!
Listen to the conversation and mark
your answer.
1. What is the man doing?
(A) Getting a checkup
(B) Buying an item
(C) Meeting with a client
(D) Booking an appointment
2. What will the man do on Friday at
lunchtime?
(A) Meet with the woman
(B) See a client
(C) Get his teeth examined
(D) Check out a new restaurant
3. When will the man see Dr. Skelly?
(A) Today at 2
(B) Today at 4
(C) Friday at 2
(D) Friday at 4
92 I TOEIC Academy
: Listen again and fill in the blanks.
W: Hello, Dr. Skelly's office.
?
M: Hi. I was wondering if I could
this Friday for a
W: Of course. Let me see ... We have
would you
?
M: I have a and
won't be back until after 2. I guess
I come in at 4 then.
www.nhantriviet.com
Lectures and Presentations
Key Expressions
Welcome, everyone, to the meeting of -.
The first thing on our agenda this morning is -.
The speech will be about -.
We will then break off for lunch at - .
And lastly, -.
Warm-up
Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE. I f M ti1 M 1
1. Sarah Long is a computer programmer.
2. Sarah has been with the company for 10 years.
3. Sarah can speak two languages very well.
4. Sarah is from France.
5. Sarah will most likely work with French clients in the future.
Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. I f J I ! j j m iI
I'd like to introduce a very
(T[]/ FO)
(T[]/FO)
(T[]/FO)
(TO/ FO)
(T[]/FO)
who will be
starting next Monday. Sarah Long, who has over
, is going to be a great help in
our company has many French clients, so she is
Would everyone please
Sarah is also ,so she can very fluently. As you know,
as well.
here?
Q. What is the purpose of the speech?
(A)To announce a new software program
(8) To let everyone know of Sarah's promotion
(C) To introduce a new employee
(0) To notify people about the language class
wwwnhilntriviptrom I ",,:;,:;on Oq I 93
Give It a Try!
L , ten to the talk and mark your answer. Listen again and fill in he anks.
And I'd like to mention that I would not
I'd like to welcome each one of you this
evening. This night is
because it marks
1. Who most likely is listening to the
speech?
(A) Business clients
(B) Company employees
(C) Special guests
(0) Newspaper journalists be standing here all of you
Now, is everyone ready?
the upcoming year. There have been
our company is taking.
Here and now, I'd like to
2. What is the special occasion?
(A) The retirement party of an employee
(B) A company anniversary
(C) The launching of a company
product
(0) An awards night for special
employees
3. What will the speaker talk about I}ext?
(A) The new year's plan
(B) Last year's achievements
(C) A rumor about the president
(0) The newest employees
sitting in the audience. The first thing
is in
94 TOEle Academy
www.nhantrivle.com
I
Presentations / Lectures
Key Expressions
give a speech
give a talk
give a lecture
make a presentation
address the audience
deliver a speech
convey a message
Warm-up Fill in the blanks and mark if the statements are TRUE or FALSE. ' t .j l i i f Ml
1. A man is
2. One man is
3. The
4. The people are
5. The people in the"audience are
www.nhantriviet.com
(T[]/FO)
(T[]/FO)
are seated in the chairs. (T [] / FO)
(T[]/ FO)
(T[]/FO)
Lesson 10 I 95
Give It a Try!
" Listen to four statements about the picture and choose the correct answer. 'pi:mJ1
(A) 0
(8)0
(C)O
(D) 0
:: Listen again and take dictation on the answer choices. 'Pi'mJ!
(A)
(8)
( C)
(D)
96 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Suggestions / Requests
Question & Answer Patterns
" Suggestions

Why don't we check out the mall?


How about watching a movie today?
Let's go for a drive today.
I'm sorry, but I can't today.
Sure, what do you want to see?
Okay, but where do you want to go?
6) Requests

Could you give me a hand with these boxes?
Would you mind looking at this for me?
Do you happen to have an extra pen handy?
Of course. Give me a second.
Okay, I'll take a look later.
Sorry, this is the only one I have.
www.nhantriviet.com
Lesson 10 I 97
Warm-up Listen and fill in the blanks.'i!'"
1. Why don't we talk about the project later?
->All right.
2. How about meeting in the cafeteria?
3. Let's talk about it over lunch.
->Sure,
4. Could you lend me your notebook?
->I'm sorry, but
5. Would you mind taking this over there?
->Sure,
Give It a Try!
Listen to each dialogue and
mark your answer.
: Listen again and fill in the blanks.
1.
(A)O (B)O (c)O
Q.
we
street?
(A)Because
(B)
(C)Sure,
across the
- - - - - - ---- - - - - -- - - - - - -- - - - - - - - - -- - _. - - -- - - - -- - - -- - -- - - - - -- - - -- - - - -- - - - -- - - - -- - - - - - - - - --
2.
(A) 0(B) 0(C) 0
Q.
meeting
(A)
(B) sounds all right with me.
(C)
?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _. -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
98 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
while I'm away? 3.
(A) D (8) D (C) D
4.
(A) D (8) D (C) D
Q. Could you
(A) _
(8) No,
(C) Sure, _
Q. Will you ~ _ ___ for me?
(A) Okay, ?
(8)
(C) No, _
5.
(A) D (8) D (C) D
www.nhantriviet.com
Q. _______ this tomorrow.
(A)
(8) _
(C)----------------
Lesson 10 I 99
Questions about Places / Locations
Question Patterns
These questions ask you to identify the location of the event or the person mentioned in the
conversation. It is important that you should read the question first to decide what to focus
ondue to the numerous places/locations that may beheard during the conversation.
Where is the man going?
Where would the man like to live?
Where did the speakers meet?
Where will the man travel next?
Where will the meeting be held?
Warm-up
Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE. l ac Ui Il U
1. The woman grew up in Detroit.
2. The man moved to Detroit a year ago.
3. They both lived in Toronto at one time.
4. The woman moved to Chicago when she was 17.
5. The man has fond memories of living in Toronto.
: Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. II\~"
(TO/ FO)
(TO/FO)
(TO/FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
Did you
No, I
in Detroit?
Toronto but Buffalo. I only
Really? I was , but my parents
Where in Toronto did you live?
I lived in the east end, but I don't really
moved when I was only two years old.
Q. Where did the man spend his childhood?
(A) Toronto (B) Detroit
(C) Buffalo (D) Chicago
100 I TOEIC Academy
years old.
Toronto because I
www.nhantriviet.com
Give It a Try!
your answer.
1. Where is Bill going to have lunch today?
(A) At the cafeteria
(B) At a restaurant
(C) At his office
(0) At a sandwich shop
2. Who will the woman have lunch with
today?
(A) Bill
(B) Susan
(C) A client
(0) J ohn
3. What will the man do tomorrow
morning?
(A) Reserve a table at the restaurant
(B) Work on his report
(C) Meet with a client
(0) Go to the woman's office
www.nhantriviet.com
: Listen again and fill in t e blanks.
W: Bill, _ _ _ my office __ , and we
can today.
M: I'd like to, but I have to _
I'm just going to _
W: All right. I guess I'll _
then. Maybe we can go together
tomorrow.
M: Tomorrow sounds fine. I have to
, but I should
be back in the office by 12. Hey, why
don't we __ ,___ as well?
He was really to the
restaurant.
Lesson 10 I 101
Announcements
Key Expressions
I have asked you here today to tell you about -.
Would everyone gather here -.
I have some great news to tell all of you.
As you know -.
The board of directors made a decision to -.
Mr. Keller is up for a promotion this year.
We are planning a surprise party for-.
Please keep this in low profile.
Warm-up
Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE. I p f J i i 1 M I
1. The speaker is planning a surprise party.
2. Mr. Keller is a member of the board of directors.
3. The news will be told at the surprise party.
4. The speaker will not attend the party.
5. The party will be held this Friday.
: Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. Ipl:"
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/FO)
(TO/ FO)
I've asked you here this morning to
you may have already heard, Mr. Keller is
for Mr. Keller. As
this year. The board of
directors , and Mr. Keller will we
are planning for him. Would everyone please
want him to be surprised.
Q. What is the purpose of the talk?
(A) To invite the staff members to a party
(8) To ask some people to help out
(C) To announce a get-together for a co-worker
(0) To plan a retirement party for Mr. Keller
102 TOEle Academy
until this Friday? I really
www.nhantriviet.com
. . .
: Listen again and fill in t e blanks.
We are proud to say that we've
to date. This
, so
. First,
we'd like you to
I'd like to stress the importance of
morning, we _
Listen to the talk and mark your answer.
. .
1. Who is the intended audience of this
talk?
(A) Supervisors
(B) Safety inspectors
(C) Plant employees
. (0) Insurance agents
Give Ita Try!
_' Second,
. The goggles
2. Why is the speaker mentioning the
safety record?
(A) They've had an accident.
(B) Some newequipment has been set up.
(C) The safety gear is being ignored.
(0) A safety inspector is coming today.
are
please pick up
front of me, and spend some time
in
3. What safety equipment is used at the
factory?
(A) Hard hats
(B) Steel-toed boots
(C) Glasses
(0) Bright clothing
www. nhantriviet. com
Lesson 10 I 103
_ Listening_Focus _
Vacancies
Key Expressions
unoccupied at the moment
is available right now
not being used now
not in use at the moment
is empty at the moment
is vacant right now
Warm-up Fill inthe blanks and mark if the statements are TRUE or FALSE. It'"
l. The people are
(TO/ FO)
2. Some tourists are
(TO/ FO)
3. The grassy area is
(TO/ FO)
4. The benches are
(TO/ FO)
5. There are seats
(TO/ FO)
104 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Give It a Try!
Listen to four statements about the picture and choose the correct answer. I U J j ' i T ' N I
(A) 0
(8)0
(C)O
(D) 0
8 Listen again and take dictation on the answer choices. Itg;mgl
(A)
(8)
(C)
(D)
www.nhantriviet.com
Lesson 11 I 105
Tag Questions
Question & Answer Patterns
Affirmative Stems, Negative Tags
This is J ohn's desk, isn't it?
We're getting closer, aren't we?
Our new fax machine is here, isn't it?
You do like her, don't you?
The boxes are here, aren't they?
You've checked out the store, haven't you?
No, that belongs to Susan.
Yes, we're almost there.
No, not yet.
Yes, very much.
Yes, they're in the back.
Yes, this morning.
: Negative Stems, Affirmative Tags
This is not yours, is it?
Dave never pays for anything, does he?
You're not coming to work tomorrow, are you?
You didn't happen to find this here, did you?
You wouldn't have any extra tickets, would you?
You haven't looked over the report, have you?
No, that's Rick's.
No, he's always broke.
No, I'm staying home.
No, in the next room.
Sorry, these are the only ones.
In fact, I did.
106 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Warm-up Listen and fill in the blanks. 1~~1jj1i9I
1. This is your report, isn't it?
2. You're due up next, aren't you?
--->
3. You do want a day off next week, don't you?
--->
4. You didn't drive to work, did you?
--->
5. You haven't read this book, have you?
Give It a Try!
Listen to each dialogue and
mark your answer.
: Listen again and fill in the blank
1.
(A) 0(B) 0(C) 0
Q. You're
(A)
(B)
(C)
, aren't you?
. _ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _ .
2.
(A) 0(B) 0(C) 0
www.nhantriviet.com
Q. Mr. Chow
(A)
(B)
( C)
, isn't he?
Lesson 11 I 107
3.
(A) D (8) D (C) D
4.
(A) D (8) D (C) D
5.
(A) D (8) D (C) D
108 TOEIC Academy
Q. You
(A)
(8)
( C)
Q. The road
(A)
(8)
( C)
Q. You
(A)
(8)
( C)
like this one, don't you?
, won't it?
yet, have you?
www.nhantriviet.com
Question Patterns
These questions ask you to find out information about the people that various actions in the
conversation refer to. Since many different names are heard in the conversation, you have to
read the question first to decide which one you should concentrate on to answer the question.
Who is the man speaking to?
Who got promoted?
Who is going to leave the company?
Who is going to call the restaurant?
Who is going to attend the workshop?
Who is waiting in the reception area?
Warm-up
" Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE. ' G t J i i I 0 9 !
1. Tony works at the New J ersey office.
2. Mr. Brown is Ms. Shaw's assistant.
3. Ms. Shaw is planning to leave the company.
4. Ken will take over the vacant position.
5. Ken has a lot of work experience.
C D Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. ' G I : 1 ' j j l ' ! I
(T[] / FO)
(T[] / FO)
(T[] / FO)
(T[] / FO)
(T[] / FO)
Tony, there is a
Ah,
she
Mr. Brown. He is
of the month.
in the reception area.
Ms. Shaw's position when
Really? I thought
Well, he was considered, but
yet.
Q. Who is waiting for Tony?
(A)A client
(B) The receptionist
(C) A job candidate
(D)The assistant manager
www.nhantriviet.com
Ken was going to
that he just
Lesson 11 I 109
Give It a Try!
Listen to the conversation and mark
'our answer. .'
: Listen again and fill in the blanks
I
W: No, I was for the
sales manager this morning. However,
I was just going to the
travel agency right now.
W: Oh, that's good news. I wonder if she
can
I have to go there to meet Mr. Wong.
1. What did the woman do this morning?
(A) She picked up the plane tickets.
(8) She did some work for a co-worker.
(C) She attended a meeting with Mr.
Wong.
(0) She made a big sale.
2. Who will pick up the flight tickets?
(A) The sales manager
(8) Sophia
(C) Karen
(0) Mr. Wong
3. When does the woman have to go to
Hong Kong?
(A) This week
(8) Next week
(C) Next month
(0) Next year
M: Sophia, have you
next Monday yet?
M. In that case, you
Karen says she can
a travel agency she knows.
for
because
with
110 I TOEle Academy
www.nhantriviet.com
Explanations
Key Expressions
I'm going to explain about - .
The first thing you have to do is -.
Secondly, please - .
And, lastly, - .
And don't forget to - .
If you have any questions, please -.
Are there any questions?
Warm-up
Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE. IfUGW'
1. Mr. Lee is visiting for the first time.
2. The listener is asked to fill in all the blank lines.
3. The listener has health insurance.
4. Mr. Lee is advised to talk to a nurse if he has a question.
5. Mr. Lee will see the doctor next.
Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. IlOtmJI
(T[] / FD)
(T[] / FD)
(T[] / FD)
(T[] / FD)
(T[] / FD)
Now, since this is
. Please
our office, Mr. Lee, you are going to
and the back section of the
form if you have . If you are , please ask any of the nurses
here. They will be glad to . When you are , return the form to me,
and I will
Q. What is the listener asked to do?
(A)Wait in the reception area
(B) Provide some information
(C) Go back to his office
(D) Call his insurance company
www.nhantriviet.com Lesson 11 I 111
Give It a Try!
: Listen again and fill in the blanks
You have a very busy day today, Mr. King.
At ten o'clock this morning, you are
at the
to the sales representatives.
Then, at 12, you will be
the company cafeteria. At 1o'clock, Mr.
Santos is coming to see you about the
Leeman project. Then, at three o'clock,
1. What will Mr. King do first today?
(A) Have lunch
(B) See Mr. Santos
(C) Visit the Sales Department
(D) Give a talk
2. Where will the sales meeting take
place?
(A) At the conference room
(B) At the head office
(C) In the cafeteria
(D) In the general manager's office
3. Who will Mr. King have lunch with?
(A) Mr. Santos
(B) The sales manager
(C) The general manager
(D) Mr. Lee
112 I TOEIC Academy
sales meeting
you are
the board of directors.
to
at
to meet with
www.nhantriviet.com
I .
I
L
. I.
. . Istenln9 Focus
Exhibitions
Key Expressions
is on display
is arranged
is stacked
is filled with
is stocked with
is being shown to
is being showcased
Warm-up Fill inthe blanks and mark if the statements are TRUE or FALSE.1I0000" I! d
1. There is an
on display. (TD/FD)
2. The boy is
(T[]I FD)
3. There are fruits
(T[] I FD)
4. is the baskets. (TO/ FO)
5. Some fruits are
on the scale. (TO/ FD)
www.nhantriviet.com
Lesson 12 I 113
Give It a Try!
Listen to four statements about the picture and choose the correct answer. 1 I 0 0 0 0 w g
(A) 0
(B) 0
(C)O
(0)0
: Listen again and take dictation on the answer choices. 1 I O t I i 1 m ! I
(A)
(B)
( C)
(0)
114 I TOEle Academy
www.nhantriviet.com
Negative Questions and Statements
Question & Answer Patterns
" Negative Questions

Aren't we going to the theater today?


Weren't you studying earlier?
Wasn't the seminar today?
Doesn't Peter know you?
Didn't we take care of the problem yet?
Don't you want to eat in today?
Hasn't Paul arrived yet?
Haven't the parcels arrived yet?
Won't you be going home soon?
Wouldn't you prefer Chinese today?
Yes, right after work.
No, I just came.
Yes, but it got canceled.
No, we've never met.
J ohn is looking at it now.
Yes, let's order something to eat.
No, not yet.
It got here five minutes ago.
No, I have too much work left.
Yes, that will be fine.
www nhantriviet.com Lesson 12 I 115
.
.
Statements
I wonder if it's okay to park there.
We have to pick up J ohn now.
Oh, so you decided to come after all.
The boss is waiting for you.
I'm sure it's okay.
Okay, let's take off.
Yes, my work finished earlier than I had expected.
Oh? I wonder what he wants.
Warm-up Listen and fill in the blanks. ' 1 0 1 : 1 i ' j 1 N l
1. Aren't we taking the car?
-->
2. Weren't you late today?
-->
3. Doesn't Paul drive to work?
-->
4. Hasn't Mary arrived yet?
-->
5. That cake looks delicious.
-->
116 TOEle Academy
www.nhantriviet.com
this week?
we _
(A) _
(B)
(C) _
: Listen again and fill in the blanks. .1
Q. 1.
(A) 0(B) 0(C) 0
Listen to each dialogue and
mark your answer. '.
Give It a Try!
2.
(A) 0(B) 0(C) 0
Q. Ms. Brown anymore?
(A)
(B) _
(C) _
3.
Q. __ you __ yet?
(A) 0(B) 0(C) 0
(A) _
(B) _
(C)_
4.
Q. That movie.
(A) 0(B) 0(C) 0
(A) _
(B) _
(C) _
5.
Q. I've several times already.
(A) 0(B) 0(C) 0
(A)
(B)
(C) _
?
Detail Questions
Question Patterns
These questions ask you about the details of aspeaker's words or actions. It is important to
identify who is speaking and followthe flowof the conversation to get the correct answer.
What does the man want to do?
What does the woman want to purchase?
What does Ralph say about the product?
What does the man mention about his new job?
Warm-up
Listen to the conversation and mark if the statements are TRUE or FALSE. " . ' 1 "
1. The woman is a computer technician.
2. The man is used to the new program.
3. The woman will teach the man how to use the new program.
4. They will talk over lunch today.
5. The man will likely meet the woman at two o'clock.
Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. ""'WI
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
on your computer? It is supposed to
Well, I realize that it is
, but I am so
the old program.
Don't worry. I will
Yes, I have
later today. Are you free after lunch?
at one, so I should be
Q. What does the man say about the new program?
(A) It is very easy to use.
(8) It is much quicker.
(C) It is very expensive.
(D) It is not working properly.
118 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
1. What are they talking about? W: What do you think we should
(A) A purchase they recently made
? The weather is
(8) What to get for someone they know
getting cold these days, and I have
(C) How to improve their golf game
not seen him wearing any gloves.
(0) Where to go on vacation laterthis year
M: He's already __ ' I on
his birthday. Let's go and see if we
2. What recently happened to Ron?
can find something
-
(A) He got promoted.
W: Actually, let's go to
(8) He changed jobs.
for him. He said he will be doing a lot
(C) He took on a new sport.
of that this year.
(0) He lost a pair of gloves.
M: Okay, that sounds perfect. And I want
3. What will they probably buy for Ron?
to that's on sale
(A) A pair of gloves
there.
(8) A new golf club
(C) A sweater
(0) A set of balls
Give Ita Try!
Listen to the conversation and mark
your answer.
IAIIMIAI nh::lntrivipt rom
: Listen again and fill in t e blanks.
Lesson 12 I 11 9
Tour-guide Instructions
Key Expressions
I will be your tour guide.
Welcome aboard Flight 707.
This is your captain speaking.
The time now is-.
We have just departed from -.
We will make 3 stops along the way.
The trip is expected to take -.
We are being delayed due to -.
Please stay in your seats.
I will keep you updated on any new happenings -.
Warm-up
Listen to the talk and mark if the statements are TRUE or FALSE . ' ' ' ' ' " I B
1. The talk is intended for travelers.
2. The snowstorm is expected to stop in a while.
3. The airport employees are now working hard to clear the runways.
4. All the flights are being delayed.
5. The listeners are asked to get refunds on their tickets.
: Listen again and mark your answer. Then fill in the blanks. , ' { . J j j 1 ' M I
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
(TO/ FO)
May I have your attention,
to
, and our
!As you can see outside, the snow has started
is now working hard to
At the moment, all flights will
. We will
Q. What does the speaker say he will do?
(A) Clear the snow
(8) Talk to the ground crew
(C) Keep the listeners updated
(0) Give refunds for the tickets
120 I TOEle Academy
, but if this
of any changes.
, there
www.nhantriviet.com
menu this afternoon is lobster. After lunch,
: Listen again and fill in t e blanks.
beachside. Around twelve o'clock, we will
restaurant. On the
the
. I know that
.: .
I hope you all
you must all be , but we have
a full day planned for you. First, you will
__ and freshen up a little. Then,
at 10 o'clock, we will all meet down at
the hotel lobby and
Listen to the talk and mark your answer.
1. Who is giving the talk?
(A) A hotel clerk
(8) A tour guide
(C) A waiter
(D) A bus driver
2. Where are they?
(A) In a hotel lobby
(8) In a restaurant
(C) On a bus
(D) In an airport
Give It a Try!
seashore. There are many fun things to
see and buy there. Now, we will be
. Would all of you
3. What will the listeners do first?
(A) Check in to the hotel
(8) Drive to the beachside
(C) Have lunch at a seafood restaurant
(D) Walk around the market
we will __ by the
____ until
___ ? Thank you.
Reading
Comprehension

Sentence Structure
Reading Focus
1 Basic Parts of Speech
(1) Nouns: refer to names of people, things, places or concepts
Flowers can be a good present.
Roy is a reliable accountant.
We are supposed to meet at the airport.
(2) Pronouns: substitute for nouns that are previously introduced
Tom is an engineer. He (=Tom) wants to study computers, too.
(3) Verbs: describe actions, experience or state of asubject
J ulie runs every morning.
He is a smart and diligent student.
(4) Adjectives: modify nouns
She likes cute animals.
The flowers are very beautiful.
(5) Adverbs: modify verbs, adjectives, other adverbs, prepositional phrases or awhole
sentence
His team did the work carefully.
Leslie is a very diligent person.
Bradley reviewed his contract extremely cautiously.
Unfortunately, Irene didn't get the award.
(6) Prepositions: precede nouns to show place, time, direction etc.
J ohn is staying in his office right now.
You may send your resume by fax.
Cheese is made from milk.
(7) Conjunctions: join parts of asentence
She is Qretty and friendly.
I can't gQ because it is raining.
(8) Articles: indicate nouns and specify their application
The dog is running with a cat.
124 I TOEIC Academy
www.nhantrivipt ,om
2 Basic Sentence Patterns
(1) Pattern 1 (5 + V)
,.._ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I
: Typical verbs: arrive, rise, exist, appear, happen, take place, expire, e erge
I
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _ . _ - - ~ - - - - - - - - _ . _ ,
The dog runs .
He studied very hard.
Last year's sales rose dramatically .
Tim arrived at the conference later than the other managers.
(2) Pattern 2 (5 + V + Complement)
, . _ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ~
I I
: Typical verbs: be, become, get, stay, remain :
I I
, - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _ . '
Iam so happy.
Tombecame a dentist.
The weather is getting cold these days .
Please remain seated until we stop completely.
(3) Pattern 3 (5 + V + 0)
, . _ - - - - - - - - - - - - - . - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ~ - - - - _ . _ - - - - - - - - - - - - - ,
f
: Typical verbs: like, raise
I
, - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _ . _ ,
Ilove flowers and plants .
The company raised their salaries.
(4) Pattern 4 (5 + V + Indirect Object + Direct Object)
, _ . _ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I
: Typical verbs: give, make, bring, buy, offer, send, ask
I
~ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ...'
Can you give me your e-mail address?
The firm offered J im a good position .
We bought her a new laptop computer .
She asked me my name.
www.nhantriviet.com Lesson 01 I 125
(5) Pattern 5 (5 + V + 0 + Object Complement)
_ .._ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ~ - - - - - . - - - - - - - - . - - - - - - - - - - - - - - - - - - . -
: Typical verbs: keep, make, have, let, get, consider, regard
I
Please let me have your account information.
We consider Tracy the most successful web designer.
Can you have the jacket washed?
The manager had all the employees work overtime.
- ...... _. - .... -- #
1. Please (submit / submission) your vacation request form to your boss.
2. A new manager was hired for the railway (constructive / construction).
3. Billy usually (goes / is) to work by subway but sometime he drives.
4. The computer learning device (is / likes) modern and effective.
5. (Man / The man) standing at the bus stop is my co-worker.
6. We decided to go to the (exhibition / exhibit) of Roman paintings.
7. My friend George studied hard and (became / appeared) a lawyer.
8. They (presented / presentation) the report on international market trends at the meeting.
9. A dictionary may be a wonderful (gift / good) if you are studying a foreign language.
10. You have to get the manager's (approve / approval) before going on a business trip.
126 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
Reading Comprehension
Incompl et e Sent ences
Quest ions 1-10 Choose t he word t hat best compl et es each sent ence.
3. A small accident __ while driving to work this morning.
(A) became (8) happened (C) offered (0) considered
2. __ , Christopher received full compensation for the tuition for his graduate program.
(A) Luck (8) Lucks (C) Lucky (0) Luckily
1. Most __ have agreed on the new overtime policy.
(A) directors (8) directions (C) direct (0) directly
4. I amglad that all the sales staff worked __ during the holiday season.
(A) cooperate (8) cooperative (C) cooperation (0) cooperatively
5. Nicole became __ after completing several projects.
(A) success (8) succeed (C) successful (0) successfully
6. Greta complained that __ didn't get a bonus this year.
(A) it (8) this (C) she (0) they
7. We should stay home __ it is getting cold outside.
(A) because (8) and (C) but
8. The report __ each individual's work performance.
(A) corresponds (8) expects (C) prepares
(0) or
(0) details
9. Upgrading the system will eventually __ the production costs.
(A) increase (8) contribute (C) prevent (0) approve
10. The suitcases are guaranteed to __ longer than previous models.
(A) retain (8) last (C) pass (0) spend
www.nhantriviet.com
Lesson OJ I 127
Questions 1-3 refer to the following letter.
Dear Mr. Yang:
Please remember that your dental appointment has been scheduled for next Monday,
August 25, at 11 A.M. If this suitable for you, please let us know immediately.
1. (A) was not
(B) will not be
(C) has not been
(D) would not have been
r .......................................................................................................................................................................................................................... .,
.
.
.
.
.
.
.
.
,
.
.
,
.
.
Additionally, we are pleased to let you that we have recently created an e-mail
2. (A) known
(B) to know
(C) knowing
(D) know
account to help our patients familiarize themselves with more dental related information:
dentinformation@willsons.com.
We promise to respond to our clients' questions with accurate and prompt
3. (A) advice
(B) reminders
(C) cleaning
(D) delivery
We are looking forward to meeting you next week.
Sincerely,
Dr. Wilson
128 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
Reading Comprehension
Questions 1-2 refer to the following notice.
00f:2Q00QQf:)QQQ~2Q;()f;))
o 0
Q Simple tips for exciting vacations: 0
~ Don't Miss Your Ride 0
8
" 0 Always check the bus schedule and plan to board the bus at least 15 minutes before
~ departure. Bus schedules are available at all bus stops and with all bus drivers.
" 0 0
Be Prepared
Prepare your bus ticket, money, and identification before boarding the bus.
Safety First
Stay seated until the bus stops. When getting off the bus, tightly hold the handrails.
Show Manners
Talk in a soft voice and use earphones when listening to music. Be sure not to block the
aisle.
Thank you for choosing to ride with Triple Transportation.
1. What is the purpose of the notice?
(A) To make suggestions to passengers
(B) To threaten passengers with warnings
(C) To inform bus drivers of the rules
(D) To inform passengers of a bus fare increase
2. According to the notice, what can the passengers obtain from the driver?
(A) Snacks and drinks
(B) Books for reading
(C) Disposable cameras
(D) Bus schedules
www.nhantriviet.com Lesson 01 I 129
I
Nouns and Articles
_ .. Reading Focus .'
1
Nouns
A noun refers to the name of a person, thing, place or concept.
,---- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - . - . - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I
: Thomas, student, lawyer
I
: Seoul, London, China
flower, cabinet, computer
wealth, beauty, disappointment
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ,
2 Kinds of nouns
(1) Countable nouns: may be in singular or plural forms
Nouns that are not the name of any particular person, place, or thing
employee, computer, restaurant
Refer to all things or people considered as aunit
family, team, committee
(2) Uncountable nouns: always in singular form
Liquids or substances that do not have a fixed shape
water, food, money, rain
Feelings, emotions and concepts
love, English, history
3 Main functions of nouns
(1) Subject of averb
The renovation job was satisfactory.
(2) Object of averb or apreposition
They will start the renovation work next week.
The hospital is under construction.
(3) Head word of an adjective, article or apossessive
His team works very cooperatively.
130 TOEIC Academy www.nhantriviet.com
4 Formation of nouns: (Suffixes)
5 The formation of V-ing when an action is the subject or object of the
main verb
crisis
happiness
denial
enrollment investment
basis
attendance maintenance
kindness
removal security
compassion
exposure
applicant
departure
attendant
inquiry
application completion
extension
o Apply for the job is hard. (X)-+Applying
Applications must be received by Friday. (0)
o They suggested develop a new product. (X)-+developing
oThey will start the development of a new product. (0)
IIArticles
1 A/an, the
(1) The indefinite article a/an precedes acountable noun when it is mentioned for
the first time, meaning "one".
o We need to talk to a lawyer.
o He ate an apple.
(2) The definite article the precedes a noun that has become definite as aresult of
being mentioned asecond time.
o Imet a girl. The girl was very kind.
2 The use of nouns and articles together
(1) Before a countable noun there must be an article (or apossessive). Before an
uncountable noun there can be a definite article (or apossessive), but not an
indefinite article.
a person the flower his teacher
an information (x) -+the / your information
a knowledge (x) -+the / your knowledge
(2) Indefinite articles can precede singular nouns only.
o A catalogs is also available on our company website. (x) -+A catalog
www.nhantriviet.com
Lesson 02 I 131
(3) Nouns must be in plural forms if there are no articles (or possessives)
preceding them.
Applicant should have at least two years' experience. (x) - An applicant I Applicants
We ask customer to be careful with their bags. (x) - customers
(4) Countable nouns in plural forms often do not take articles.
They are students.
We bought expensive chairs.
(5) Articles are not often used before uncountable nouns.
Registration forms are available for distribution inthe reception area.
1. (Competitive I Competition) may be a good thing while performing difficult tasks.
2. The (resign I resignation) of the manager disappointed the employees.
3. The (construction I constructive) of Central Hotel was successful.
4. Please let us have your bank account (inform I information) immediately.
5. Dortel negotiated with several major book (publishers I publishing) last year.
6. The (operate I operation) of photographic devices is not allowed in the museum.
7. People gain (access / accessible) to the Internet from their personal computers.
8. The company is responsible for all travel (expenses I expend).
9. (A I The) survey forms are available at the main office.
10. Her recent test scores declined in (comparison I compared) with last year's.
132 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
, 'lI
; '7", '
r~",
h."U
'=
-~ ..-
Reading Comprehension
Incompl et e Sent ences
Quest ions 1-10 Choose t he word t hat best compl et es each sent ence.
1. The__ for the building renovation is nowavailable onthe company bulletin board.
(A)schedule (8) scheduled (C)schedules (0) schedulers
2. Faster Shipping offers exceptional __ incustomer satisfaction.
(A)performer (8) performing (C)performed (0) performance
3. The bank will celebrate the __ of the senior accountant at the upcoming monthly
meeting.
(A)retire (8) retirement (C)retiring (0) retired
4. Thanks to his __ to the project, we could complete it ontime.
(A)commit (8) committed (C)commitment (0) committing
5. The newly installed systemrequires that every__ haveasavings account.
(A)user (8) useful (C)used (0) using
6. Weintroduced aninnovative compensation planto increase staff __ '
(A)produce (8) product (C)productive (0) productivity
7. Ittook the division almost aweek to receive a fromthe manufacturer.
(A)response (8) respond (C)responding (0) responsive
8. When you receive your __ to the grand opening, please respond to us ASAP.
(A)honor (8) invitation (C)expression (0) ovation
9. Executives agreethat there is a__ for better equipment andfinancial resources.
(A)need (8) look (C)control (0) center
10. Employees can find out about the __ of the recent survey onthe Web.
(A)events (8) chances (C)matters (0) results
www.nhantriviet.com
Lesson 02 I 133
Text Completion
Questions 1-3 refer to the following letter.
/'----------------------------------------."
Dear Prudent Investment customer,
We are writing to inform you that an error might have occurred on your bill due
to a recent to our online system.
1. (A) update
(B) updated
(C) updating
(D) to update
Please contact our customer service representative regarding any suspected
discrepancies within 30 days of receiving your bill.
The Prudent Investment Group feels about any inconvenience this
2. (A) regret
(B) regretted
(C) regrettable
(D) regrettably
might cause, and we will try our best to resolve any problems as as
3. (A) temporarily
(B) currently
(C) effortlessly
(D) promptly
possible. We sincerely appreciate your support and will continuously provide
you with the best quality service you will ever experience.
Best regards,
Francesca Gonzalez
Customer Relations
The Prudent Investment Group
134 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Reading Comprehension
Questions 1-2 refer to the following advertisement.
Special Summer-Only Offer
Purchase aticket to ride on the
Appalachian Express
and afriend rides for free!
This coupon allows the ticketholder to one free ticket for afriend or
family member on anAppalachian Express train when buying one adult
ticket at full price.
Our train tours provide wonderful sightseeing and an elegant five-course
lunch while you are enjoying the beautiful scenery of theAppalachian
Mountains.
Not valid on weekends or holidays
Not valid when used with any other offer
Expiry date of September 24
1 . What is the advertisement for?
(A) A ski resort
(8) A train tour
(C) A hotel dinner
(D) A mountain resort
2. What limitation is written on the coupon?
(A) It cannot be used during the weekdays.
(8) It can only be used after September 24.
(C) It cannot be used with another coupon.
(D) It can be used only during lunch hours.
www.nhantriviet.com
Lesson 02 I 135

Adjectives and Adverbs . .


R e.a d.i.n.g~F 0c us'
1
Adjectives
Functions
(1) Adjectives modify nouns.
We provide useful information onstock trading.
The company is experiencing big trouble inthe international markets.
(2) Adjectives function as subject complements in the structure be/ become/ get /
remain / stay... + adjective.
Their products and services are reliable .
Our financial problems became manageable after a few months.
We should make aneffort to remaincompetitive inthe market.
(3) Adjectives can also function as object complements .
Everyone found the report satisfactory.
Patty's team made the proposal almost perfect.
J ohn declared the goal impossible.
2 Formation (adjectival suffixes)
136 TOEle Academy
considerable
effective
successful
exceptional
necessary
reliable
impressive
respectful
intentional
risky
realistic
famous
significant
private
costly
specific
spacious
convenient
moderate
timely
www.nhantriviet.com
Adverbs
1 Functions
(1) An adverb can modify a whole sentence.
Fortunately, we were able to com lete the reRort on time.
(2) Adverbs modify verbs.
The team Qerformed the project successfully .
An annual report may incorrectly redict the future market.
(3) Adverbs modify adjectives or other adverbs.
Mr. Kimis relatively Qroductive compared to the other newcomers .
Our sales division staff worked extremely hard.
The project was finally finished.
(4) Adverbs modify prepositional phrases and adverbial clauses.
Information on the job opening is downloadable directly from the website .
They started production promptly after the shi ment arrived.
2 Notes on confusable adverbs
(1) late/lately
The speaker arrived at the workshop late. (= after the expected time)
Sales have increased lately. (= recently)
(2) hardlhardly
He should work hard to finish the report on time. (= diligently; attentively)
The manager hardly stays in his office. (= almost not)
(3) highlhighly
The city is well known for its high office buildings. (= tall)
We offer a highly competitive salary. (= very)
(4) near/nearly
They built a shopping mall near a subway station. (= close to)
Attendance at the conference reached nearly 200 this year. (= almost)
www.nhantriviet.com
Lesson 03 I 137
(5) Adjectives end by -ly: friendly, timely, costly ...
The sales staff was very friendly and eager to help us.
They need to complete the project in a timely manner.
The new healthcare service is quite costly.
1. This brochure provides (reliable / reliably) information on our products.
2. The new project will bring us (finance / financial) success.
3. The manager became (extreme / extremely) happy about the report.
4. After weeks of delay, the shipment has (final/finally) arrived at the factory.
5. Mike and Anna came to the party very (late / lately).
6. (Usual/Usually), we upgrade our system once a week.
7. Compared to last year, sales increased (near / nearly) 30% this year.
8. They have (complete / completely) agreed on the contract terms.
9. The employees were (cooperative / cooperatively) during the system upgrade.
10. Customers have remained (satisfied / satisfaction) with the after-sales service.
138 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Reading Comprehension
Incompl et e Sent ences
Quest ions 1-10 Choose t he word t hat best compl et es each sent ence.
1. Theteleconference is scheduled to start __ at 10A.M. next Tuesday.
(A)precisely (B) preciseness (C) precision (D)precise
2. Replacing the old building with anewone was a__ impossible task.
(A)near (B) nearby (C)nearly (D)nearing
3. The construction site makes avisual impact that is __ ' .
(A)impress (B) impression (C)impressed (D)impressive
4. The sales figures have been revised__ due to the miscalculation.
(A)significant (B) significantly (C)significance (D)signification
5. The sales staff was especially __ and willing to helpthe customers.
(A)friend (B)friends (C)friendly (D)friendship
6. Theteammembers would reach anagreement under more __ circumstances.
(A)favor (B)favorite (C)favorable (D)favorably
7. The insurance company does not seemto be__ sound.
(A)finance (B)finances (C)financial (D)financially
8. Best Computers is __ to increase its customer base in European countries.
(A)frequent (B) common (C)large (D)eager
9. NewYork state residents are__ to apply for a NYS library card.
(A)capable (B)valuable (C)eligible (D)flexible
10. Students who have not received their IDs should visit the Registrar's Office __ .
(A)recently (B) especially (C)unexpectedly (D)immediately
www.nhantriviet.com
Lesson 03 I 139
Text Completion
Questions 1-3 refer to the following letter.
1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111I 111111111111111111111111111111111111f 1l 1l 11l 1l 1l 1
Dear Ms. Angela,
Please be informed that we have recently obtained your request to renew your
subscription to Economy Weekly. Your new 2-year subscription will start on May B,
200B, and the payment of $4B.00 is due on the first day of each month __ the end of
1. (A) because of
(8) beyond
(C) regarding
(D) throughout
your contract term. In the __ that you need to contact us regarding this subscription,
2. (A) affair
(8) event
(C) happening
(D) opening
please include your full subscription number (EW-200B05223) on any correspondence
with us.
This __ a timely response and efficient processing of your request or problem.
3. (A) ensure
(8) has ensured
(C) will ensure
(D) ensured
Respectfully,
Serena Glory
Economy Weekly
111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111
140 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Reading Comprehension
Questions 1-2 refer to the following invitation.
Peterson Environmental Awareness members
are warmly invited to a talk
entitled "Protecting the Oceans for our Children"
at the residence of
Michael and Kathy Mendez
5834 Lakeview Road
Los Angeles
Guest Speaker: Dr. Robert Harrison
of the Environmental Action Agency
J uly 18
6:00 P.M.
Snacks and drinks will be provided.
Responses are requested before J uly 1.
Send e-mail toMichaeI.Mendez@PEA.jz.co.
I
1 . Who is giving a lecture?
(A) Dr. Robert Harrison
(B) Kathy Mendez
(C) Michael Mendez
(D) Both Michael and Kathy Mendez
2. By what date must members respond?
(A) J uly 18
(B) J uly 1
(C) J une 1
(D) J une 18
www.nhantriviet.com Lesson 03 I 141
IA
Agreement
Reading Focus _
1 Subject and Verb Agreement
(1) Verb forms of to be must agree with their subjects.
Iam an amateur photographer.
You are qualified for the engineering job.
He/She is satisfied with the current procedures.
They are eligible to get a refund.
(2) "s is added to apresent tense verb if the subject is a third person singular.
They want to develop a new ventilation system.
She wants to get a job in marketing.
(3) A verb has to agree with its subject in number, not with the word or phrase
closest to it.
Managers in the Design Department agree on the upgraded computer program.
The suggestion that our team made is going to be effective next month.
2 Determiner and Noun Agreement
(1) Each, every and another always take singular nouns.
Every member of the team worked cooperatively on this research project.
Each ~Qplicant must submit all of the materials prior to the March 4 deadline.
Another ~Ioyee was hired to replace Sally.
(2) Many, few, various, several always take plural nouns.
The boss doesn't think many em 10 ees would argue with that.
Few customers thoroughly understand the revised payment system.
We will discuss various issues at the next meeting.
Several emQ!Qyees got laid off due to the company's decreasing profits.
(3) Much and little must be followedby uncountable nouns.
Little information on our new vacation policy is known to newcomers.
We do not need too much ~~ment for our home offices.
142 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
*The following table shows the relationship between nouns and determiners
D
.1
etermmers
,. ~ .
many, several, few, a few
a variety of, various, several
other
alan, every, each, another
much
little, a little, less
all, some, most
a lot of, any, no
Plural nouns
Singular nouns
Uncountable nouns
Uncountable nouns/
countable nouns
in plural forms
Exa pIes
many students are-
few ~Ioyees were-
various skills are-
every/each em~lo ee is-
another problem was-
much com etition is-
little information was-
all students are-
some information is-
most problems were-
most of the e9J dlRmentis-
3 Articles and Nouns
(1) Countable nouns
CD Alwaysuse an article (a/ an/ the) before asingular countable noun.
< l > If no articles are used before a countable noun, the noun must be in the plural form.
o We need accountant. (x)
-4an accountant / accountants
* A list of countable nouns that frequently appear in the TOBIe test
Nouns about
occupations
Nouns about
things
Nouns in
combination
with make
Nouns in
expressions
about finance
Other
expressions
\Af\Af\AI nhAntrh,i,:at r m
a customer, an accountant, an employee,
an attendant, a representative, a participant
an account, a month, a year
make an announcement, make an attempt, make a decision,
make an effort, make a reservation, make a request,
make a suggestion
give a discount, get a refund, offer a replacement,
at a high price, at an additional cost
in an effort to, reach an agreement, as a result of, as a symbol of
(2) Uncountable nouns
CDThe can precede an uncountable noun, but a/an cannot.
~ Uncountable nouns do not have plural forms.
Q) One, every, each, another, many, several, few... cannot be used with
uncountable nouns.
* A list of uncountable nouns that frequently appear in the TOEle test
,---- - -- ---. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - . - - . - . - - - - - - . - - - - - - - - - - - - - - . - - - - . - - - -
I
advertising, advice, baggage, correspondence, evidence, equipment, furniture, :
information, luggage, mail, merchandise, permission, work, clothing, housing, seating :
I
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ,
1. He always (perform / performs) his duties efficiently.
2. You can get a (refund / refunds) if the item is not satisfactory.
3. Several (employee / employees) had to work overtime to help plan the budget.
4. (Few / Little) information on their products is available on the Internet.
5. Every (director / directors) at the company was required to show up for the meeting.
6. The advertising company that worked with us (is / are) well known in the industry.
7. The timetable showing this month's classes (is / are) posted on the bulletin board.
8. The suggestions made by the security personnel (was / were) presented at the
monthly meeting.
9. Most (customer / customers) will take advantage of this month's special offer.
10. Mr. Kobayashi (direct / directed) the marketing team and worked brilliantly.
144 ITOEIC Academy
Reading Comprehension
Incomplete Sentences
Questions 1-10 Choose the word that best completes each sentence.
1. Our call center has recently received several __ about the defective item.
(A)complain (B) complaints (C)complaining (D)complained
2. The CEOdecided to hire anew__ for the upcoming conference.
(A)interpret (B) interpreter (C) interpreting (D)interpretation
3. __ incomputer technology allow people to communicate faster.
(A)Advancement (B)Advanced (C)Advance (D)Advances
4. __ people anticipated Dawson's rapid growth insales volume.
(A)Little (B) Few (C) Much (D)Every
5. Mr. Brown's superb attention to details __ won hima positive reputation.
(A)are (B)were (C)has (D)have
6. All __ to the factory should report to the security office before entering.
(A)visit (B)visitor (C)visiting (D)visitors
7. With little __ to technological subjects, the publication did not get good reviews.
(A)relevant (B) relevance (C) relate (D)relating
8. The charity concert will be held inthe outdoor __ of the DB Museum.
(A)posting (B)exterior (C)event (D)area
9. Readers gave the mayor's recently published biography outstanding --'
(A)reviews (B) surveys (C)articles (D)inspections
10. Deluxe Storage can also assist you with your __ to an international location.
(A)transport (B)designation (C) move (D)position
www.nhantriviet.com
Lesson 04 I 145
Questions 1-3 refer to the following e-mail.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . e :
: :
Date: J une 13
To: Linda Wine
From: Tim Reynolds
Re: Our Singapore warehouse
Dear Linda,
Thanks for showing me around the warehouse last week. I have come back to my
office and had a meeting with my staff __ our local warehouse in Singapore.
1. (A) before
(B) following
(C) regarding
(D) within
Overall, we received positive feedback; however, I have come up with one
suggestion. The stock managing system seemed to experience some minor system
malfunctions, so we need to upgrade it.
This should definitely __ storage efficiency. Iwas thinking that maybe we should
2. (A) increase
(B) contribute
(C) prevent
(D) approve
schedule a meeting sometime next week to discuss this in detail. Please let me know
what day is convenient for you.
Ilook forward to __ from you shortly.
3. (A) hear
(B) hearing
(C) heard
(D) have heard
Best regards,
Tim
. .
.........................................................................................................
146 I TOEle Academy
www.nhantriviet.com
Questions 1-2 refer to the following fax message.
,/
Reading Comprehension
- -
)
)
)
)
)
)
l~l\X
Recipient: J . Harrison (1-847-562-2533)
Sender: J eremy Lee (1-312-455-7000)
Remarks: Lease Contract
Message:
I am contacting you regarding the lease contract we previously discussed.
Attached to this facsimile is a copy of this contract. Please note that this is only
a copy and is therefore not the original. You must visit our office to sign the
original contract within 15 days. If the contract is not signed by then, the lease
will be provided to someone else.
Sincerely,
J eremy Lee
1. What is the subject of the message?
(A) A lease agreement
(8) A lease cancellation
(C) A late payment on a lease
(0) A confusing facsimile
2. What must Mr. Harrison do to accept the lease?
(A) Return a signed copy of the contract by fax
(8) Ignore the fax for 15 days
(C) Sign the original copy of the contract
(0) Sign the contract after waiting 15 days
www.nhantriviet.com
Lesson 04 I 147

Pronouns and Demonstrative Adjectives


Rea din 9 F 0 c U s~ _
1 Personal Pronouns
(1) Forms of personal pronouns
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - .- - - - - - - - - - - - - - .-- - - - - - - - - - - - -
my
Objective
me mine
'. .
myself
you your you yours
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _ .. "- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
he his. him his
- - - - - - - - - - - - - .- - - - - - - - - - - - - _.. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
she her her hers
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - .- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
yourself
himself
herself
it its it
itself
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - .- - - - - - - - - - - - - - .-- - - - - - - - - - - - - "- - - - - - - - - - - - - -
we our us ours ourselves
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - .- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - .- - - - - - - - - - - - - -
you (plural) your you yours yourselves
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - .- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
they their them theirs themselves
(2) Personal pronouns are used to substitute for nouns that are previously introduced.
Tomapplied to GU Electronics, and he got a job offer there.
Mar and Anderson know each other, and they are both engaged in computer
programming.
The comQany is proud of its competitive benefits package.
(3) Reflexive pronouns are personal pronouns compounded with - self to show that
the agent's action affects itself.
CDWhen the subject and object are identical
He looked at himself.
<VWhen an emphasis is laid on the subject or object
He visited the branch office himself.
@ Note the use of oneself and by oneself:
She wrote the report by herself. (= without the help of anyone else)
The light turned itself off. (= it turned off automatically)
(4) The introductory it and to- infinitive
When an infinitive is the subject of a sentence, we usually begin the sentence with it
and put the infinitive later.
Tosta com etitive is necessary. =It is necessary to stay competitive.
It is important LQLuSto increase efficiency.
148 TOEle Academy
www.nhantriviet.com
2 Demonstrative Adjectives and Pronoun Determiners
(1) Demonstrative adjectives
Singular :'
'.jL --' ~~:..'~. ",.'. ';; .~
this these
that those
This pen writes well, but that does not.
These files contain important customer information .
Can you hand over those papers?
(2) Pronoun determiners: used to refer to aperson, thing, idea etc that has already
been mentioned or already known about.
The weather of Korea is colder than J aRan. (X)
->The weather of Korea is colder than the weather of J apan. (0)
->The weather of Korea is colder than that of J apan. (0)
Current TV commercials look more attractive than last year. (X)
->Current TV commercials look more attractive than those of last year. (0)
(3) Those =the people who/ the things which...
Those interested in our products may request information by phone .
Those who cannot participate in the company outing must talk to their manager.
3 Other Pronouns
(1) Either / Neither and Both
(either) A or B (both) A and B
neither A nor B not only A but (also) B
not A but B
We accept applications either by fax or mail.
Neither eating nor drinking is allowed in the warehouse.
www.nhantriviet.com Lesson 05 I 149
(2) Another / others / the other / the others
Pronouns
Adjectives
another (is)
others (are)
the other (is)
the others (are)
another employee (is)
other employees (are)
the other employee (is)
the other employees (are)
CDone ... another
We hired one accountant two months ago and another last month.
CVone ... the other
I have two brothers: One is a lawyer, and the other is a teacher.
@ some/most ... others
We bought some desks from a retailer and others from a secondhand store.
@ each other/one another
Ben and I know each other very well.
Teammembers should help one another.
1. My staff and I would like to extend (their / our) congratulations on your accomplishment.
2. J eremy will leave the company and start (him/ his) own business.
3. Let me have (your / yours) bank account information so I can make an automatic
money transfer.
4. Richard will attend the sales conference by (him/ himself) this time.
5. (Those / These) who cannot attend the workshop must notify their immediate supervisor.
6. (That / It) is necessary for the manufacturing division to increase its efficiency.
7. You need to cancel your current order to purchase (another / other) model.
8. Not the CEO (nor / but) the vice president is in charge of special promotions.
9. (Both / Either) your education and work experience seem promising for the job.
10. Our storage devices are inexpensive compared to (that / those) of SunMacro.
150 I TOEle Academy
www.nhantriviet.com
Reading Comprehension
Incomplete Sentences
Questions 1-10 Choose the word that best completes each sentence.
1. For detailed information on our products, please refer to __ brochure.
(A)we (8) our (C)ours (D)ourselves
2. If you are interested inthe job position, you can __ fax or mail your resume to us.
(A)either (8) any (C) both (D)neither
3. All employees must answer all of the items on the questionnaire by __ .'
(A)himself (8) herself (C)yourself (D)themselves
4. Please be reminded that neither eating __ drinking is allowed inside the movie theater.
(A)or (8) and (C) nor (D)both
5. The director asked Andrea to finish the monthly budget report __ '
(A)she (8) her (C) hers (D)herself
6. The company wants to distinguish its product from__ of the other company.
(A)this (8) that (C)these (D)those
7. The purpose of the seminar is to keep employees in different branches in touch with
(A)other (8) another (C)each other (D)one another
8. Construction materials for the newparking garage will arrive on__ '
(A)schedule (8) appointment (C)authority (D)condition
9. Dr. Watson has made significant __ to the field of hospital management.
(A)evaluations (8) medicines (C)attempts (D)contributions
10. Take advantage of our free budget calculator to reduce your living __ and to save
money.
(A)values (8) customs (C)expenses (D)refunds
www.nhantriviet.com Lesson 05 I 151
Text Completion
Questions 1-3 refer to the following memorandum.
From: Helen Kwan
To: Michelle Dewey
Sent: Monday, September 18
Subject: Product information on the website
Hi, Michelle.
Mr. J enson asked me to update the product __ on our website this morning.
1. (A) information
(8) orders
(C) companies
(D) approval
There are several new items missing from the product catalog. Would you add this
year's products to the product list?
While I__ the site, Ialso noticed that some of the prices were inaccurate. Iguess
2. (A)will have been reviewing
(8) am reviewing
(C) was reviewing
(D) had been reviewing
they are the old ones from last year.
Could you __ the entries when adding the new ones?
3. (A) restore
(8) improve
(C) validate
(D) correct
Thanks for your support.
Helen
152 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Readi ng Compr ehens i on
Questions 1-2 refer to the following e-mail.
To: All Employees <AE - AE@7hz.com>; managers <mng@7hz.com>
From: Frank Berks <F.Berks@7hz.com>
Subject: J ennifer's Surprise Party
Date: J anuary 14
Toall employees.
Weare organizing a special party for J ennifer Zhang tocongratulate her for her upcoming
promotion to Senior Manager at our company. 7 Harks &Zenith Corporation. J ennifer
has contributed much tothe success of the company since she began working here 5
years ago. Her first position was that of a customer service representative. but she
quickly moved into finance after her managers noticed her dedication toher work and her
qualifications. Now.she has proven herself once moreand will receiveanother promotion.
Sarah Foster is in charge of the party and is asking for volunteers to help with the
preparations for the party and with the cleanup after the celebration is over. If you would
liketohelp.please contact Sarah as soon as possible. Theparty is set for February 14. so
please respond quickly. Also. please remember tokeepthis party a secret. especially from
J ennifer!
Frank Berks
Human Resources Director
+ H I
1 . What is the subject of this e-mail?
(A) A company anniversary party
(B) A company holiday party
(C) A company party for an employee
(D) A company farewell party
2. What position did J ennifer Zhang first have at the company?
(A) Finance manager
(B) Human resources assistant
(C) Customer service employee
(D) Saleswoman
www.nhantriviet.com
Lesson 05 I 153

Comparatives and Superlatives
Rea din 9 _ F 0 c U5_ ~ ..
1 Comparatives
(1) Formations
C D One-syllable adjectives / adverbs: stem + -er: faster, bigger...
< l > Multi-syllable adjectives / adverbs: more + stem: more successful, more difficult...
* Irregular comparative forms
good/well - better
many/much - more
bad/ill- worse
little - less
(2) Examples of comparatives
C D as + adjectives/adverbs+ as
Carey speaks French as well as Miranda.
Carey speaks as good French as Miranda.
Youcan take as many brochures as you want.
We will offer as much information as possible.
< l > -er / more ... than
Public transportation is safer than driving.
Rachel works better than most of her co-workers.
The new building is more beautiful than the old one.
Dennis examined the proposal more carefully than his supervisor.
(3) Special expressions of comparatives
C D much, even, still, far ...intensify degrees of comparatives
The new program functions much better than the old one.
Our marketing team works even more efficiently than ever before.
< l > of the two
Mr.Vickson seems to be the better of the two candidates.
@ the .. the ...
The more, the better.
The more salary you receive, the higher tax rate you have to pay.
@ -er / more ... than expected / anticipated / thought / scheduled
Production was higher than anticipated.
The shipment arrived later than scheduled.
154 I TOEle Academy
www.nhantriviet.com
2 Superlatives
(1) Formations
C D One-syllable adjectives / adverbs: stem + -est: largest, smallest...
C V Multi-syllable adjectives / adverbs: most + stem: most successful, most difficult...
* Irregular superlative forms
good/well - better - best bad/ill - worse - worst
many/much - more - most little - less - least
(2) Examples of superlatives: -est/most + in the company/of a11Iofthe threelhave (ever) p.p.
Mike has the highest position in his company .
Kelly is the most promising of all the applicants .
She is the most attractive girl I have ever met.
3 Common Expressions of Comparisons
as soon as possible as well as
no later than at the latest
You need to contact us as soon as possible .
Full-timers are offered transportation as well as free meals.
The report should be completed no later than J une 25.
Submit the survey by next week at the latest.
1. Tommy has (good / better) qualifications than the other applicants.
2. Credit cards are issued more (easier / easily) now than in the past.
3. Using two chemicals together produces much (strong / stronger) results than using
one of them.
4. Our revised regulations are as (strict / stricter) as the previous ones.
5. This English program is more effective (than / as) those of other educational centers.
6. We would like you to respond to us (as / so) soon as you can.
7. The larger a company is, (less / the less) satisfied its employees.
8. J enny has proven to be the (more / most) successful engineer of all.
9. The automobile company posted the (higher / highest) profits in the entire industry.
10. Please complete the budget report no later (than / as) September 24.
www.nhantriviet.com Lesson 06 I 155
Reading Comprehension
Incompl et e Sent ences
Quest ions 1-10 Choose t he word t hat best compl et es each sent ence.
1. Singapore Airlines cancelled more flights __ any other airline this month.
(A) as (8) while (C) than (0) whether
2. Our new blender functions __ than any of our other competitors' products that are on
the market.
(A) so efficiently (8) as efficiently (C) most efficiently (0) more efficiently
3. Sales in the third quarter this year were not __ satisfactory as last year's.
(A) as (8) so (C) more (0) most
4. According to the news article, M-Net sold the __ MP3 players in the country.
(A) many (8) much (C) most (0) more
5. The newcomer had a(n) __ better job performance than the long-term employees.
(A) very (8) even (C) so (0) such
6. The joint production of several factories has caused more problems __ they had
predicted.
(A) as (8) than (C) when (0) rather
7. Newly hired employees are expected to get to work by 7:30 A.M. at the '
(A) late (8) later (C) latest (0) lately
8. Computers are installed in the classrooms as __ as in the computer labs.
(A) far (8) good (C) near (0) well
9. After careful examination, the CEO has __ decided to sign the contract.
(A) finally (8) equally (C) annually (0) increasingly
10. We are __ seeking assistants for the upcoming summer camp.
(A) slightly (8) currently (C) completely (0) significantly
156 I TOEle Academy www.nhantriviet.com
Text Completion
Questions 1-3 refer to the following letter ..
~""""~""'~~"""""""'~'~""~""~~"""""""'~,~,~,~""~~""~,~"""""""~,~""""""~"""~,~,~""""'~""""~"""'~~ ~"""""""""'~~~'~'''z
~ ~
~ ~
~ ~
~ Power Finance Incorporated ~
~ ~
~ 2533 Patrick Street ~
~ ~
~ London, UK ~
~ ~
~ ~
~ ~
~ Dear Mr. Thompson: ~
~ ~
~ ~
~ ~
~ We appreciate your request for the automatic loan payment received on J une 23. As ~
~ ~
~ requested, your monthly payment will be automatically deducted from your account. ~
~ ~
~ ~
~ __ you need further information, you can contact our service representatives by ~
~ ~
~ 1. (A) Did ~
~ (8) Had ~
~ ~
~ (C) Should ~
~ ~
~ (D) Could ~
~ ~
~ ~
~ ~
~ phone during our regular office hours. ~
~ ~
~ In case you wish to stop this service, you may mail us an .__ request form to the ~
~ ~
~ 2. (A) equivalent ~
~ (8) official ~
~ ~
~ (C) intended ~
~ ~
~ (D) outstanding ~
~ ~
~ ~
~ above address. __ , you can fax it to us at 467-332-4778. i
~ 3. (A) Favorably ~
~ ~
~ (8) Originally ~
i (C) Accordingly ~
~ (D) Alternatively ~
~ ~
~ ~
~ ~
~ Sincerely, ~
~ %
~ ~
~ ~
~ Andrea Limerick ~
~ ~
~ ~
~ ~
~ " " " ~ ~ ~ " " " " " " " " " , ' \ : : ~ " " " " " " ' ~ ~ " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " ~ " " " " " " ' " " ~ " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " ~ ~ " " " ~ : : - . . " " " " " " " " " , ~ ~ , , , J i .
www.nhantriviet.com
Lesson 06 I 157
Reading Comprehension
Questions 1-3 refer to the following advertisement.
Living Well
Cordially invites you
to a free information session
Learn how to become healthy, feel great, and have fun!
All new members receive a free month of personal training.
Membership comes with no contracts and no penalty fees.
A children's playroom and babysitting are available at all times at no cost.
We have state-of-the-art equipment and educated personal trainers.
This Monrh's Special:
No enrollment fee for newmembers who signup this month!
The usual enrollmenr fee is$200.
663) Denver St.
Newark) 0723
352-753-0906
1 . Who is this advertisement intended for?
(A) New customers
(8) Mothers with young children
(C) Fitness instructors
(0) Fitness equipment salesmen
2. What can members receive for free?
(A) Coupons for refreshments
(8) The use of babysitting services
(C) Personal training for two months
(0) A two-month future membership
3. What is the customary enrollment fee?
(A) $150
(8) $175
(C) $200
( 0) $50
158 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
. .
To-infinitives and Gerunds
Reading Focus
To-infinitives
1 Form: To +V
2 Functions:
(1) To-infinitives can function as subjects or subjective complements .
To study hard is necessary to pass the exam.
The purpose of the workshop is to understand company policies.
(2) To-infinitives can function as subjects when used in combination with the
preparatory it.
Tostudy is important.
= It is important to study .
It is important for himto study to pass the exam.
(3) To-infinitives can function as objects or part of an object.
After verbs I
.1
-~f;~r- ~dj~~;iJ ~~ --
(in idiomatic I
expressions)
------------ ----
After nouns
afford to, agree to, attempt to, decide to, expect to, need to,
plan to, refuse to, hope to, want to, wish to
be able to, be about to, be going to, be likely to,
be supposed to, be willing to, inan effort to, inorder to,
have to, used to, would like to
ability to, right to, time to
I wish to get ajob at a stable company after graduating .
The manager was supposed to show up earlier.
We need someone to attend the exhibition.
(4) To-infinitives can function as objective complements.
v+ 0+ to- j
infinitive .
----------------
Passive
construction
advise, ask, allow, cause, enable, encourage, expect, permit,
persuade, remind, request, require
be advised to, be asked to, be allowed to, be encouraged to,
be expected to, be permitted to, be persuaded to,
be prepared to, be requested to, be required to
Weadvise all passengers to remain seated while landing.
Museum visitors are not permitted to take photographs inside the museum.
www.nhantriviet.com Lesson 07 I 159
: Gerunds
1 Form: V-ing
2 Functions:
(1) Gerunds can function as subjects or subjective complements.
Improving one's quality of life is very important.
Increasing prices will result in the reduction of sales.
Seein~ is believing.
(2) Gerunds can function as prepositional objects.
We are interested ill. purchasing your office supplies .
We are looking forward to meeting you at next year's exhibition.
Please call the customer service for ordering items.
(3) Gerunds can function as objects of verbs.
admit, avoid, consider, discontinue, enjoy, finish, postpone,
quit, recommend, stop, suggest
.- - - - - - - - - - - -- - -- - -- - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - -- -- - - --
be accustomed to, be/become used to, be committed to,
be dedicated to, be devoted to, look forward to, object to
Computer users are not accustomed to handling the new operating system.
He stopped smoking .
He stopped to smoke.
3 To-infinitives or Gerunds?
(1) To-infinitives are used to express purposes.
(In order) To pay for the repairs, they need $5,000.
We have to work harder to meet the deadline.
(2) used to is followed by abare infinitive, but be used to is followedby agerund.
We used to deal with complaints.
We are used to dealing with complaints.
=: We are accustomed to dealing with complaints.
160 I TOEle Academy
www.nhantriviet.com
(3) Other commonly used expressions
In an effort to improve employee morale, we offer everyone a paid vacation .
We are looking forward to seeing you soon.
1. Profits are expected (to double / doubling) in the next quarter.
2. Those interested in (apply / applying) for the job position should send their resume.
3. We look forward to (discuss / discussing) the possibility of working together.
4. In order to (maintain / maintaining) the air purifying system, we hired another
mechanic.
5. Fun Printing used to (offer / offering) over fifty different printer toners.
6. I enjoyed (to talk / talking) with many representatives from overseas branches.
7. You are strongly advised (to purchase / purchasing) medical insurance before traveling
overseas.
8. They are considering (to offer / offering) a special discount for the upcoming season.
9. We asked our reception staff (to check / checking) the registration list very carefully.
10. Our staff members became accustomed to (communicate / communicating) with
customers from foreign countries.
www.nhantriviet.com
Lesson 07 I 161
Incompl et e Sent ences
Quest ions 1-10 Choose t he word t hat best compl et es each sent ence.
1. Please contact one of our customer service representatives to _ _ a membership.
(A)renew (8) renewing (C)renewed (0) renewal
2. Coal production for the following quarter is __ to exceed the last quarter by five
percent.
(A)expected (8) expecting (C)expects (0) expect
3. Inorder to _ Western Hotel's image, executives started to focus more on publicity.
(A)promoting (8) promoted (C)promotes (0) promote
4. Youshould call the hotel __ confirm your reservation at least one day inadvance.
(A)for (8) to (C)so (0) at
5. The newair conditioning systemwill performa better job of __ the temperature.
(A)regulating (8) regulate (C)regulation (0) regulated
6. Weare nowconsidering __ a better maintenance systemto increase productivity.
(A)to develop (8) develop (C)developed (0) developing
7. Candidates for managerial positions at TIC _ to have at least five years of experience.
(A)require (8) requires (C)are required (0) has required
8. The newly renovated museum is expected to _ many tourists fromthroughout the
country.
(A)capture (8) attract (C)observe (0) value
9. Weare now __ e-mailed applications for engineering positions.
(A)advising (8) running (C)renovating (0) accepting
10. If you have anyfurther questions or suggestions, please do not __ to contact us.
(A)provide (8) qualify (C)hesitate (0) compete
162 TOEle Academy
www.nhantriviet.com
Text Completion
Questions 1-3 refer to the following notice.
Intelligent Software, one of the world's biggest software companies, is .__ into
1. (A) evaluating
(8) expanding
(C) fluctuating
(0) concentrating
Asian countries. Intelligent Software will open approximately ten branch offices
in the Asia Pacific region. In accordance with its development plan, the company
__ 100software engineers to work at the new offices in the Asia Pacific region.
2. (A) is recruiting
(8) recruiting
(C) recruited
(0) has recruited
Candidates must have a minimum of five years' hands-on experience and should
be __ about the local market they wish to work in.
3. (A) know
(8) known
(C) knowledge
(0) knowledgeable
www.nhantriviet.com l p.!':!':on 07 I 163
Readi ng Compr ehensi on
Questi ons 1-3 r efer to the followi ng job adver ti sement.
Far mi ng & Development Offi cer
Association of RiceProduction ResearchCorporations (ARPRC)
ARPRC islooking for an agricultural engineer to work at our three branch offices in East
Asia in the countries of South Korea, J apan, and China. The individual will become apart
of adiverse team made up of scientists, economists, and financial analysts. "Themain goal of
the team will be to research current and new technologies to improve riceproduction and
distribution. The successful candidate will be based in South Korea but will be required to
travel throughout East Asia and the European Union. Responsibilities include developing
better farming equipment, researching more efficient routes for rice distribution, and
cooperating with government agencies.
Successful candidates will have amaster's degree from areputable university, have much
experience in agricultural engineering, and be trained in economics. Candidates should
be fluent in English and have a working knowledge of Korean, J apanese, or Chinese.
Candidates should also have excellent writing skills and research abilities. Please send a
cover letter, resume, and three letters of recommendation to:
Human Resources Department
Reference Position #598686
ARPRC - Beijing, China Office
1859 Zhang Tze Street
164 I TOEI C Academy
www.nhantriviet.com
1. What is NOT a listed responsibility for this job?
(A) Working with farming equipment
(B) Finding better ways to distribute rice
(C) Corresponding with government offices
(0) Purchasing new farm equipment
2. What is a requirement for this job?
(A) An education that includes economics
(B) A doctorate degree from a university
(C) An ability to speak Russian
(0) Average writing abilities
3. Which of the following is NOT mentioned as a required document?
(A) References
(B) A cover letter
(C) Research papers
(0) A curriculum vitae
www.nhantriviet.com
Lesson 07 I 165
. :
Participle's .
_ _.. . ..... Read,i.ng_.F.ocus __ .
1 Form
(1) Present Participles:V + -ing/ Past Participles:V + -ed
The news of his layoff will surprise everyone inthe division.
His speech disappointed most of the attendants.
* Verbs often used in participial forms include:
bore, challenge, demand, depress, disappoint, discourage, distract, embarrass,
excite, frustrate, impress, interest, locate, overwhelm, satisfy, surprise, please, tire
, - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _ . _ - - - - - - - - - - - - - - -
I
.
.
- - - - - . _ __ . w, ~~.,
- - --'
(2) Present participles have active meanings.
The news of his layoff is surprising.
His speech was disappointing.
(3) Past participles have passive meanings.
Everyone was surprised at the news of his layoff.
Most of the attendants were disappointed with his speech.
2 Functions
(1) Participles can precede nouns to modify them.
Iheard the depressing news that Ididn't get the job. (active)
The excited fans kept cheering for the winning team. (passive)
(2) Participles can be placed after nouns to modify them.
Staff purchasing the machine should readthe manual carefully. (active)
People interested inthe position should contact Ms. Langley. (passive)
(3) Participles can function as subjective complements when they follow linking verbs
(be, become, get, feeL).
The presentation was extremely boring. (active)
The audience 9.Q!bored by the extremely long presentation. (passive)
(4) Certain verbs take the present participle forms only.
,.._ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I
, dining, existing, demanding, emerging, lasting, missing, opening, remaining
I
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - ..'
Our existing equipment requires comprehensive upgrading.
The lasting impression of a company is vital to establishing a positive corporate image.
166 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
*A list of participles that frequently appear in the TOEle test
I
Present participles
" "_..I _ .
an amazing result
a challenging task
a demanding job/supervisor
a dining experience
existing equipment
a lasting impression
an opening remark
missing baggage/luggage
an overwhelming task
a promising architect
remaining staff
a rising cost
a worrying consequence
.. Past.participles
, .& .a1;'
an attached file
a complicated issue
a designated parking area
a dignified manner
distinguished service
an enclosed document
a finished product
limited capacity
motivated staff
an upgraded resume
revised regulations
a signed contract
a celebrated landmark
1. The hiring committee was (impressive / impressed) by his work experience.
2. The trip to Malaysia was (tiring / tired) due to the changing weather.
3. Editors are required to review their (finishing / finished) products before printing them.
4. Ideleted some old files because of my computer's (limiting / limited) storage capacity.
5. We should improve the (existing / existed) tax system, which causes delays in
processing.
6. Any inaccurate information (giving / given) on one's personal background may lead
to dismissal.
7. Thanks to the newly (purchasing / purchased) printer, we now have fewer problems.
8. With our renovations, customers will enjoy a pleasant (dining / dined) experience.
9. The contract terms (signed / is signed) by the manager will be confirmed by the CEO.
10. Anyone (ordering / ordered) our new laptop computer will receive a free optical
mouse.
www.nhantriviet.com
Lesson 08 I 167
Reading Comprehension
Incompl et e Sent ences
Quest ions 1-10 Choose t he word t hat best compl et es each sent ence.
1. Enclosed is the complete listing of the __ banks inthe neighboring area.
(A)distinguish (B) distinguishing (C)distinguished (D)distinguishability
2. The recent oil spill along the Belgian coast resulted in__ consequences for the industry.
(A)worried (B)worrying (C)worries (D)worrier
3. Please refer to the bank statement for detailed information.
(A)enclose (B) enclosing (C)enclosure (D)enclosed
4. The keynote speech at the conference was both informative and __ '
(A) interest (B) interested (C) interesting (D)to interest
5. The renovation project has been led by a highly __ group of designers.
(A) motivate (B) motivation (C) motivating (D)motivated
6. We were __ by Dr. Albert's outstanding contributions to the development of the new
vaccine.
(A) impression (B) impressive (C) impressed (D) impresses
7. Employees who have not submitted a__ report should discuss it with their manager.
(A)revised (B) revising (C) revision (D)revise
8. We expect museum patrons to make continuous donations for the __ season.
(A) prior (B)first (C) upcoming (D)current
9. Extra specialists were employed due to an__ need to secure the mobile devices.
(A)accidental (B) increasing (C)outgoing (D)effective
10. We regret to informyou that repairs for __ applications will not be available any longer.
(A)conditional (B)temporary (C) partial (D)discontinued
168 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Text Compl et i on
Questions 1-3 refer to the following memorandum.
~I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I 1I 1111111111111111111111111111111111111111111111111111I 11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111-
~ ~
g~ ~~
To: All Employees
From: J ohn Parrison, Personnel Manager
Date: August 16
Re: Workshop
Please be informed that the System Management Workshop has been scheduled
weekly in J uly and August. The workshop will be held in Room 310 of the main
building from 4 P.M. to 5:30 P.M. every Thursday during the two-month period.
The __ of this workshop is to familiarize our employees with our upgraded in-
1. (A) study
(8) purpose
(C) influence
(D) decision
company communication system. All employees are __ to attend one of the
2. (A) required
(8) imposing
(C) determined
(D) equal
sessions. Employees __ to schedule their participation with J amie Song, a
3. (A) advised
(8) have advised
(C) are advised
(D) were advised
human resources coordinator, at least one week in advance.
~% ~~
"';111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111"
www.nhantriviet.com Lesson 08 I 169
Reading Comprehension
Questions 1-3 refer to the following letter.
5232 Left Terrace, Evanston, CA 93309
October 22
Mrs. Michelle Rodgero
Customer Service and Complaints
Wellphone, Inc.
254 Business Plaza
Springfield, CA 95379
RE:Account#7399345-5746
Dear Madam:
I have been a customer of your company for nearly three years and subscribe to your services
for telephone calls, caller identification, and three-way calling. The usual monthly charge for these
services is $65, but I was recently sent a bill for $87 for September. The $87 charge applies only
for an upgraded service package, but I only subscribe to the basic package. Since I first became
one of your customers, I have never changed my service plan.
I have been a satisfied customer for many years and have never made a complaint before this
letter. I wish to continue to remain a customer and hope that you will resolve this problem as
soon as possible. Please check your records for the error and contact me at (283) 234-6823.
If you should need any more information, please contact me at your convenience.
I hope to hear from you in a timely manner.
Thank you for your continual service and help.
Sincerely,
1 . What is the purpose of this letter?
(A) To voice a complaint
(B) To congratulate the company
(C) To cancel a subscription
(0) To apply for a different service
3. What service plan does Mr. Bands have?
(A) An Internet phone plan
(B) The most expensive plan
(C) A television and telephone plan
(0) The basic plan
2. What is the phone company asked to do for Mr. Bands?
(A) Provide him with a copy of his bill
(B) Contact him about a mistake
(C) Cancel his subscription
(0) Visit him at his home
170 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com

.." 1
Active vs Passive Constructions
Reading Focus
IITheActive Construction
1 Basic pattern: S +V +0
2 Basic elements in an active construction:
Weare planning to open another branch inthe Southwest region.
S (doer) V (action) 0 (recipient)
They have been working with the supplier for years.
The vice president has not considered the proposal.
3 Intransitive verbs can only be used in active constructions.
, - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I I
: appear, arrive, deteriorate, disappear, emerge, exist, expire, happen, last, remain, occur, :
: rise, take place :
I I
, - - - . - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ,
The contract will expire next month.
The young lady disappeared three years ago.
Production has been risen. (X)-. has risen
The event will be taken place next month.(X) -. will take place
& I The Passive Construction
1 Basic pattern: S +be V-ed +(by +doer)
2 The transformation fromactive into passive constructions
.pa~
-. An essay is written (by Paul).
The company accepted new applications.
-. New applications were accepted (by the company) .
They will deliver the document in person.
-. The document will be delivered inperson (by them).
He is preparing the booklet.
-. The booklet is being prepared (by him).
The team has ordered the item.
-. The item has been ordered (by the team).
www.nhantriviet.com Lesson 09 I 171
3 The subjects of the passive constructions will depend on the original
active sentence patterns (Ref. Lesson 1).
(1) Pattern 3: The active sentence has only one object.
We recently purchased a laser Qrinter.
->A laser Qrinter was recently purchased.
(2) Pattern 4: The active sentence has two objects.
The company offered him a good salary.
->He was offered a good salary.
->A good salary was offered to him.
(3) Pattern 5: The active sentence has an object and an objective complement.
Everyone considers Dr. Talis an effective lecturer.
->Dr. Talis is considered an effective lecturer.
IIMain verbs vs participial phrases
1 Without the main verb correct forms, the sentences are incomplete.
Iwriting a letter. (X) ->Iam writing a letter. (0)
Iwritten a letter. (X) ->Ihave written a letter. (0)
The letter written by Ms. Anderson. (X)
->The letter was written by Ms. Anderson. (0)
2 Even without the participial phrases, the sentences are complete in
meaning and correct in grammar.
The people [using the service] are satisfied.
The service [used on the Internet] is convenient.
Anyone [is ordering an item] should sign up first. (X) ->ordering
Complete the form [isprovided in the envelope]. (X) ->provided
3 Commonly used expressions with past participle +preposition
172 I TOEle Academy
be impressed by, be accompanied by
be accompanied with, be equipped with, be concerned with,
be impressed with, be satisfied with
be committed to, be dedicated to, be devoted to
www.nhantriviet.com
in
--------------
at
._---------------------------------------------------------------_.
be interested in, be involved in
.- - - - - - - - - - -- - - - - -- - - - - -- - - - - -- - - - --- - - - - -- - - - - -- - - - - - -- - - - --- - - - _ .
be surprised at, be disappointed at
The DVD player is accompanied by cables and a remote control.
This cafeteria is equipped with modern lighting devices.
1. The schedule (listing / is listing) our activities is posted on the board.
2. His family is deeply involved (in / by) his educational matters.
3. Updates on stock prices will (be listed / have listed) on a real-time basis.
4. Some part-timers (were / have) complained about their wages.
5. The book was (publishing / published) five years ago and still sells well.
6. Your completed questionnaire must be (submitting / submitted) to the division head.
7. The incident (happened / were happened) because of an industrial dispute.
8. Revisions to the installation manual are currently being (making / made).
9. Please examine very carefully the material (attaching / attached) to this e-mail.
10. Oil prices have been (rising / risen) dramatically for the last few months.
www.nhantriviet.com
Lesson 09 I 173
Reading Comprehension
Questions 1-4 refer to the following advertisement.
-----------
----
SaveMoreWith Our Points Program!
http://WWW.OfflcebuildersforpeoPle.com/po Ints
We offer the lowest prices to save you money. We have recently begun our Points
Program to save our wonderful customers even more. All customers are able to
sign up for a Points Program membership, and ten lucky customers will receive a
$500 gift card. Please be aware that this program does not apply to electronics and
computer equipment purchases.
Spend $1 -$2,000 and receiveone point per dollar.
Spend $2,001 -$5,000 and receivetwo points per dollar.
Spend $5,001 or more and receivethree points per dollar.
You can make purchases by visiting our stores, by using the Internet, or by calling
us on the phone. To obtain your points, please remember to tell us your Points
Program membership number when making payments for purchases. A monthly
statement will be sent to you showing the number of points you have accumulated
up to this time as well as the various rewards that you can redeem your points for.
Some examples of exciting rewards are office furniture and OVOs.
This offer is available only at our stores in the United States.
You may apply for the Points Program by visiting our stores or our website.
1. Who is eligible to sign up for membership?
(A) Customers who spend over $1,000
(B) Customers anywhere in the world
(C) Only customers in the United States
(0) Only customers with credit cards
2. How can customers benefit from the
program?
(A) By receiving discounts off purchases
(B) By being able to buy special products
(C) By receiving weekly newsletters
(0) By receiving points for everydollar spent
176 TOEIC Academy
3. How will customers be informed of prizes?
(A)Through the mail
(B) By visiting the store
(C) Over the Internet
(0) By calling the store
4. What is a limitation placed on the program?
(A) Customers must spend at least $500.
(B) Electronics are not included.
(C) Office furniture and OVOs are not
included.
(0) Customers must live in Canada.
www.nhantriviet.com
..- . ~
Tenses and Conditionals
Rea'd i n 9 Foe U s
11Tenses
1 English Tense Overview
1 ' = = ; -0 --0 -- 0 - .
Further past past present future
I hadeaten. I ate. I eat. I will eat.
P:st Perfec; 1 Present Perfec; 1 Future Perfect:::>1
(had+pp) (have/has+pp) (willhave+pp)
I hadeaten. I haveeaten. I will haveeaten.
Past Continuous Present Continuous Future Continuous
(was/were-ing) (am/is/are-ing) (will be-ing)
I waseating. I ameating. I will beeating.
2 The Simple Tenses
(1 ) Present: habitual actions, routine, truth. . . (often used with always, usually, every. . .)
Healways comes to work beforehis manager.
Theyhaveameetingevery Monday.
Thesunrises intheeast.
(2) Past: events that already happened (with definite time indicators: yesterday, last
month, 2 hours ago. . .)
Theysent out theshipment threedays ago.
Last weekend, somesalespeoplegathered at thebusiness center.
Ms.Brownjoined our divisionin2005.
(3) Future: events / actions that will happen in the future (often used with future
expressions such as next year / month, soon. . .)
Themanagerswill meet next Friday.
Themanagerswill come back inaweek.
3 The Perfect Tenses
(1 ) Present Perfect: actions that began in the past and continue to the present
(used with fori since)
Wehaveworked for two hours.
Theyhaveknown eachother since highschool.
www.nhrlntriviet.com Lesson 1 0 I 1 77
-----------
-----
(2) Past Perfect:
C D actions that happened before other actions in the past
By the time I arrived at the airport, Mr. Tan had already left.
~ actions that began at some point earlier and continued to apoint of time in the
past
Ms. Stewart had worked as a lawyer for twenty years when she retired last year.
(3) Future Perfect: actions which at agiven future time will be in the past or will just
have finished
By 11 A.M. tomorrow, we will have completed the report.
By the time Francis retires next month, she will have worked for the company for over
10 years.
4 The C ontinuous Tenses
(1) Present C ontinuous: actions that are happening at the moment of speaking (often
used with now, right now...)
I am working on the report right now.
(2) Past C ontinuous: actions that were in progress when another action happened in
the past
J was working on the report when my manager came in.
While I was watching Tv, my brother was working on the computer.
(3) Present Perfect C ontinuous: actions which began in the past and are still continuing
I have been working on the report since yesterday.
(4) Future C ontinuous: actions that start before agiven time in the future and continue
up to that time
I will still be working on the report next week.
:; C onditionals
1 Patterns
If C lause: Present tense, Main C lause: will + V
If C lause: Past tense, Main C lause: would + V
If C lause: Past Perfect tense, Main C lause: would have + pp
---- ------------------------------------- ---------
-- - -- - - - - - -- - - - - - - - - -- - - - - - -- - - - - - - - - - -- - -- - - - - - -- - -- - - - - ---
2 Uses
(1) Type 1: C onditional Sentences imply that the action in the if-clauseis quite probable.
If you agree to the contract, we will fax it to you immediately .
If a product is defective, a specialist inspects it carefully.
If you have any questions, we will help.
= Should you have any questions, we will help.
178 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
f)Ifyou have any questions, please contact us.
* Can, must, should may be used instead of will in the main clause.
(2) Type 2: Conditional Sentences are used when the suppositions are contrary to known
facts in the present .
IfI were you, I would accept the offer.
IfI knew his number, I would contact him.
* Could, might may be used instead of would in the main clause.
(3) Type 3: Conditional Sentences imply that the condition cannot be fulfilled because
the action in the if-clause did not happen.
IfI had known his number, I would have contacted him.
=Had I known his number, I would have contacted him.
1. Please do not hesitate to call us ifyou (notice / noticed) any problems.
2. He usually (spends / is spending) an hour reading a newspaper every morning.
3. Every month, we (update / have updated) the movie list on our website.
4. The clothing store (has / had) experienced financial problems for the last three years.
5. The president (was / will be) out of town until next Thursday.
6. The meeting had already started when he (arrived / had arrived) there.
7. Mellissa (started / has started) working for me five years ago.
8. Ifwe had tried harder, we (would complete / would have completed) the project on time.
9. IfI (understand / understood) the system better, I could complete this project by myself.
10. Maintenance staff will be (working / worked) on the leak early tomorrow morning.
www.nhantriviet.com
Lesson 10 I 179
Incompl et e Sent ences
- at t he Gl or y Business Cent er for t he annual conference last Friday.
(B) convened (C) convenes (D) conveni ng
Sales execut i ves
(A) convene
Quest ions 1-10 Choose t he Word t hat best complet es each sent ence.
) . In the last ten years, the number of College graduates majoring In computer by
almost 20%.
(A) has risen (B) wi l l have risen (C) was r i si ng (D) had risen
2. Starting next month, salaries _ paid through a neWly installed electronic-paYing
syst em.
(A) were (B) are (C) had been (D) wi l l be
3.
4. Aft er Ms. Wi l l i ams - - Levi ne Adver t i si ng, she made some i nnovat i ve suggest ions t o
reduce expendit ures.
(A)J oins (B) joined (C) is joining (D) has been joining
5. When I returned lrom my summer vacation, I found that some of my best associates
a week ear l i er .
(A) tired (B) have been fired (C) had been fired (D) will have been fired
6. you need secretarial services during your stay, please contact the hotel receptionist.
(A) May (B) Whet her (C) Perhaps (D) Should
7. If you - - t he i r r egul ar i t i es earlier, we Coul d have avoi ded doing t he same Work t wice.
(A) find (B) had found (C) finding (D) were found
8, The construction materials have just _, so we will be able to resume work next week.
(A) sent (B) ar r i ved (C) del ayed (D) examined
9. The Human Resources Depart ment wi l l __ a sur vey on t he new employee handbook.
(A) det ail (B) conduct (C) associat e (D) foresee
10, Quest ions regarding shipping schedul es are __ by cust omer service r epr esent at i ves.
(A) expired (B) replied (C) ret ained (D) handled
180 I TOE/C Academy
www.nhant r;viet .com
Text Completion
Questions 1-3 refer to the following e-mail .
.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _ .. _-----.
~. .~

To: All employees
From: Henry Morrison, Vice President
Subject: Employee Parking
I was told that there are concerns about the __ amount of employee
1. (A) unable
(8) inadequate
(C) attractive
(0) frequent
parking spaces. Thus, the executives have finally decided to __ the current
2. (A) expand
(8) expansion
(C) expanded
(0) expanding
employee parking lot. __ , we have agreed to compensate employees for
3. (A) On the contrary
(8) Therefore
(C) Furthermore
(0) In spite of
public transportation fees should they choose to take buses or trains to work.
The decision on the amount of compensation will be made very soon.
This should also prompt our employees to utilize more public transportation,
I thereby ensuring adequate parking spaces.
I
I
I Regards,
I
I
I Henry Morrison, VP
I
I

~. .~
. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _ .. _----_.
www.nhantriviet.com
Lesson 10 I 181
Reading Comprehension
Questions 1-5 refer to the following list and e-mail.
Employee Name
Cynthia Parks
Marie Louis
Mark J acobs
Phillip Goldstein
Roger Menendez
William Smith
Identification Number
4-26230521
5-92832823
2-75028475
9-28950125
3-85810582
6-28110034

The first number of each I.D. shows the floor on which the employee works .
Dear Mr. Venys,
To:
From:
Date:
Subject:
Henry Venys
Marie Louis
Friday, December 12
Employee Mail
I am writing this letter as a reminder that I moved my office from the fourth floor to
the fifth floor last month. I have switched offices with Cynthia Parks. I believe that I
previously sent a letter telling you of this change.
However, I continue to receive numerous mail and correspondence in my office that
is addressed to Mrs. Parks. The large amount of mail that I receive daily is eating
into my time and making me frustrated. In addition, I have not received any mail that
is addressed to me although I usually receive a few letters every week.
I ask that you please fix this problem as soon as possible and collect Mrs. Parks'
mail for proper delivery to her new office. In addition, please send any mail intended
for me to my office.
Thank you for your time and assistance.
Marie Louis
182 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
1. Who works on the sixth floor according to this list?
(A) Roger Menendez
(8) William Smith
(C) Mark J acobs
(D) Phillip Goldstein
2. How many letters has Mrs. Louis previously written to Mr. Venys?
(A) One
(8) Two
(C) Five
(D) None
3. In the e-mail, the phrase "eating into" in line 2 of paragraph 2 is closest in meaning to:
(A) Providing
(8) Capturing
(C) Hunting
(D) Destroying
4. According to the e-mail, which of the following is true about Marie Louis?
(A) She is receiving gifts.
(8) She has too many friends.
(C) She enjoys reading much mail.
(D) She exchanged offices with someone.
5. What is Marie Louis' current identification number?
(A) 4-26230521
(8) 5-92832823
(C) 4-92832823
(D) 6-28110034
www.nhantriviet.com Lesson 10 I 183
Conjunctions and Prepositions . ~
. . .... Readin"g~.Focus _~~~
1
Conjunctions
Co-ordinating Conjunctions
Co-ordinating conjunctions join pairs of words, phrases or clauses.
,-- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - . . - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I
: and, but, or, yet, for, so
I
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - _ . '
The new product is mY1ishand innovative.
Youcan contact us Qy_phoneor bye-mail.
Their items are 0ular, for their ualit is reliable.
There was snow everywhere, so schools were closed.
For the weather was bad, the outdoor event was rescheduled. (X)
-+The outdoor event was rescheduled, for the weather was bad. (0)
=Because the weather was bad, the outdoor event was rescheduled. (0)

2 Subordinating Conjunctions
Subordinating conjunctions introduce subordinate adverbial clauses or noun clauses.
Conjunctions
introducing adverbial
clauses of time
------ --- -- -- --- -- ---
Conjunctions
introducing adverbial
clauses of reason
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Conjunctions
introducing adverbial
clauses of concession/
contrast
._------------ --- ---.-
Conjunctions
introducing adverbial
clauses of condition
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Conjunctions
introducing other
adverbial clauses
after, as, as soon as, before, by the time, once, since, until,
when, while, whenever
as, because, now that, since
although, eventhough, though, while, whereas
as long as, if, incase(ot), provided (that), unless
so that, whether (=it)
Trains have become more affordable as fuel prices have dropped.
Now that the weather is cooler, it is important to keep warm.
Although the suitcases areexpensive, they last for a long time.
Incase of fire, please do not usethe elevators.
184 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
3 Conjunctive Adverbs
(1) They function as adverbs.
(2) When used to connect two clauses, they are placed in between, often separated by a
semicolon and a comma.
I
: however, moreover, nevertheless, otherwise, therefore, thus
I
~ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ~ - - - - - - -------- - - - - - - - - - - - - _ . '
, _ . _ - - - - - - - - . - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nevertheless, he attended the meeting.
Prices have been rising; however, it does not seemto continue .
The terms were satisfactory; therefore, we signed the contract.
Unless otherwise stated, your warranty is valid for a year.
II
.p
repositions
1 Commonly Used Prepositions
Prepositions
of time
at four o'clock, by the end of the month, for two weeks,
in March, in 2008, in the morning, on Monday,
until next year, throughout the week, within two months
Prepositions
of place
. _ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
at the airport, in the world, in my division, on the second floor,
under your seat, throughout the region
Other
prepositions
.- - - - - -- - - -- - - - - - - -- - - - -- - -- - - -- - - - - - - -- - - -- - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - .
as a representative, at a reasonable price, under the supervision of
Right after graduating from college in 2006, Kendall joined our team.
The upgrading process will be continued throughout the week.
The main office is located on the third floor.
We provide reliable items at reasonable prices.
2 Expressions that Frequenly Appear in the TOEIC Test
I
: according to, as well as, due to, in advance, instead of, on behalf of, on he market,
: prior to, regardless of, take advantage of, to the point
I
, - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ,
According to a recent survey, the item is not very popular.
On behalf of the CEO, Ipresent this award to Mr. Hu.
You can take advantage of our free software for three months .
Passengers are advised to arrive at the airport two hours prior to departure.
www.nhantriviet.com
Lesson 11 I 185
Conjunctions vs Prepositions
1 Conjunctions are followed by subjects and verbs.
Although some division members did not arrive, the meeting started on time.
We offer a full refund as long as the item~ in its original condition.
2 Prepositions are followed by nouns, noun phrases, or gerunds.
Despite the heavy rain, the event was held as scheduled.
Due to the ri~e in oiipJ :ices, people drive less these days.
3 Some conjunctions and prepositions have similar meanings.
because, since, as, now that
although, even though, though, while
if, as long as, in case
unless
while, when
because of, due to, owing to
in spite of, despite
in case of
without, except (for)
during
She did not take the job offer due to the working hours were long. (X l -----+ because
Because of the bad weather, we didn't go out. (0)
Although the shortage of manufacturing staff, we were able to complete the order. (X)
-----+ Despite
Although it is expensive, it lasts a long time. (0)
4 If the verb in the main clause is in the future tense, the verb in the
clause introduced by a conjunction must be in the present tense.
\,.::':j~"""1J w.1,,~; -... " .::~ ~~
: ~' LonjU'Iidi<ins introd~ing ',", ",'- ,
, adverbial clauses of time
,
,..h.. " _ LI' _H_ "
when, after, before, as soon as, by the time
186 TOEIC Academy
if, once, as long as
www.nhantriviet.com
I will leave when she will come back. (X) ->comes
As soon as the shipment will arrive, they will start production. (X) arrives
By the time the project will be complete, another project will have begun. (X) is
We will appreciate it if you will reply to us ASAP. (X) reply
1. Stewart Road is designated a bus-only street (during / while) peak hours.
2. Construction work will start as soon as the materials (arrive / will arrive).
3. You can get free repairs (so that / as long as) your warranty remains valid.
4. You will be allowed to move in (because / once) you sign the contract.
5. (Despite / Although) the beautiful design of the recorder, its quality is not satisfactory.
6. The meeting should start promptly (on / at) two o'clock in the afternoon.
7. Passengers are advised to arrive at least two hours (instead of / prior to) departure.
8. Harry applied for the job; (however / although), he did not submit any supporting
documents.
9. (Because / Due to) the economy is picking up, Ennex showed a profit.
10. She quit her first job (because / even though) her work was not rewarding.
www nh;mtrivipt.com Lesson 11 I 187
Reading Comprehension
Incompl et e Sent ences
Quest ions 1-10 Choose t he word t hat best compl et es each sent ence.
1. _ _ Mr. Sanchez was transferred to headquarters in New York, his wife decided to
move, too.
(A) Whether (B) For (C) Since (D) Which
2. _ the adverse weather conditions, the outdoor concert will begin on time.
(A) Prior to (B) Although (C) Because (D) Inspite of
3. the construction work on Benson Highway has finished, there will be much less
traffic congestion.
(A) Now that (B) Regarding (C) Usually (D) Due to
4. The downtown shopping mall will be closed __ further notice due to the renovation
project.
(A) next to (B) in case (C) until (D) except
5. _ the factory is short of staff right now, the Human Resources Department will hire
extra workers soon.
(A) Although (B) Yet (C) Meanwhile (D) But
6. When Ms. Samantha __ Beijing for a workshop next week, she will stay at the Ramada
Hotel.
(A) visits (B) to visit (C) was visiting (D) visiting
7. _a news article inthe Newark Times, the domestic economy will pick up inthe coming
quarter.
(A) Based on (B) According to (C) Even though (D) Nevertheless
8. For a limited time only, all of our customers can take __ of our free online contents.
(A) merit (B) service (C) advantage (D) improvement
Seminars will be offered 9.
(A) at (B) by
no additional cost to the workshop participants.
(C) over (D) from
10. _ the management of Te, Inc., I would liketo express my appreciation to the staff.
(A) Due to (B) In spite of (C) Inasmuch as (D) On behalf of
188 TOEle Academy www.nhantriviet.com
Text Completion
Questions 1-3 refer to the following e-mail.
From: david@creamsonbooks.com
To: Aaron@gmail.com
Date: September 29
Subject: Your order
We regret to __ you that the book you are interested in purchasing is currently
1. (A) notify
(B) notice
(C) note
(D) notification
out of stock.
However, we were informed by the publishing company that it will be available __
2. (A) until
(B) between
(C) within
(D) since
the next two weeks.
If this __ is still acceptable to you, please let us know by return e-mail so that we
3. (A) moment
(B) author
(C) advantage
(D) option
can order the item for you.
We look forward to hearing from you soon. Thank you for placing an order with us.
Regards,
David Martin
Creamson Books
www.nhantriviet.com
Lesson 11 I 189
Readi ng Compr ehensi on
Questi ons 1-5 r efer to the followi ng adver ti sements.
J OB POSTING - 847008
Highly qualified individuals are needed for work on an important H5-4 vaccine research
program. The Health First Organization is looking for statisticians or mathematicians to
work on ateam of world-renowned researchers beginning J une 15.
Duties: Individuals will be in charge of organizing and analyzing research data. Creating
presentations for government agencies will also be aduty.
Requirements: Applicants should possess amathematics or statistic degree from a
respected university and have extensive experience in data analysis and presentation.
Applicants should also be familiar with the 6HOP data compiling program.
Successful applicants must send their resume, cover letter, and three letters of
recommendation by May 12.
J ob listing 79875 Dreamland Cruise Ships: Posted August 9
Do you want to travel the world while getting paid and working at a fun and career-
building job? Dreamland Cruise Ships has immediate positions available that will allow
you to travel throughout North and South America from our main port in Miami. Both
highly experienced service representatives and inexperienced new workers are welcome
to apply. This is the perfect opportunity to better your career or begin it.
Candidates must be enthusiastic to work with many people. Our cruise ships carry an
average of 3,500 vacationers, and, therefore, there are many positions that may be perfect
for you. How about becoming a restaurant manager, a lifeguard, a day-trip tour guide, or a
children's daycare representative? For more information about these great positions, visit
our website at www.dreamlandcruises.co.ui.
Our contracts are on a monthly basis, and the compensation is very competitive. Payment is
made in U.S. dollars. Your roomand meals are free. So apply and begin your new adventure
where you can seethe world and saveto payoff debts or purchaseyour first home.
Dreamland Cruise Ships
Employment Offices
Cli ck Her e to Apply
190 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
1. When is the deadline to apply for the Health First Organization job?
(A) J uly 1
(B) May 12
(C) August 9
(0) August 1
2. What requirement is implied in the cruise ship posting?
(A) An ability to work 16hours a day
(B) An ability to survive by oneself on the ocean
(C) An ability to be friendly to all passengers
(0) An ability to compete in any cruise ship sports programs
3. What is mentioned as an available position on a cruise ship?
(A) Lifeguard
(B) Chef
(C) Ship engineer
(0) Security guard
4. According to the posting, what is NOT true about a job on the cruise ship?
(A) Employees can travel around the world while working.
(B) Salaries are not higher than other companies'.
(C) There will be complimentary room and meals.
(0) Employees are paid in U.S. dollars.
5. According to the postings, what skill should applicants at both companies have?
(A) At least 5years' experience
(B) An ability to work on teams
(C) A bachelor's degree
(0) Math skills
www.nhantriviet.com
Lesson 11 I 191
Relative Clauses
'Lc __ L__~~ ~Rea d,i_n 9 __F 0 C U S _ __
1 Relative Pronouns: persons
who/that
Object
whom / who / that whose
(1) Subject
He has three sisters. +They are teachers.
---> He has three sisters, and they are teachers.
---> He has three sisters who are teachers.
Leslie is the person. +She is in charge of shipments.
---> Leslie is the person who is in charge of shipments.
(2) Object
He is the a2plicant. +We interviewed him.
---> He is the applicant whom/who we interviewed.
=He is the aQplicant we interviewed.
(3) Possessive
I know a man. +His father is a lawyer.
---> I know a man whose father is a lawyer.
He is an ambitious man. +His work performance outdoes others'.
---> He is an ambitious man whose work performance outdoes others'.
192 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
2 Relative Pronouns: things
Subjec: J
which/that
, Object
which/that whose/of which
(1) Subject
Wayne read an article. +It was really unusual.
->Wayne read an article, and it was really unusual.
= Wayne read an article which/that was really unusual.
He has work. +It requires a lot of time and effort.
->He has work which/that requires a lot of time and effort.
(2) Object
He got a job offer. +He wanted it so much.
->He got a job offer which/that he wanted so much.
=He got a job offer he wanted so much.
Keith finally got the promotion. +He aimed for it.
->Keith finally got the promotion which/that he aimed for.
=Keith finally got the promotion he aimed for.
(3) Possessive
.1 bought a book. +Its focus is on food.
->I bought a book whose focus is on food.
= I bought a book of which focus is on food.
I bought a computer. +Its storage capacity has been recently upgraded.
->I bought a computer whose storage capacity has been recently upgraded.
=I bought a computer, the storage capacity of which has been recently upgraded.
www.nhantriviet.com
Lesson 12 I 193
3 Which, What, in Which etc.
(1) Which can introduce anon-defining relative clause.
He speaks good English, which helps the company. (which =He speaks good English.)
(2) After a comma, only which or who can be used, not that.
He got a pay raise, that also offered himfinancial stability. (X)---+ which
We hired Mr. Presley, who has broad knowledge of Asian markets.
(3) What = the thing(s) that
This is the thing that I needed.
---+ This is what I needed.
I know the thing what you need. (X)
---+ I know the thing that/which you need. (0)
= I know what you need. (0)
What matters is to stay knowledgeable about current issues.
(4) Relative adverbs are used to indicate reasons, means or places.
This is the city. +We wanted to live in the city.
---+ This is the city in which we wanted to live.
---+ This is the city where we wanted to live.
That is the reason. +He wanted to quit his job for the reason.
---+ That is the reason for which he wanted to quit his job.
---+ That is the reason why he wanted to quit his job.
This is the way. +They handle customer requests in the way.
---+ This is the way in which they handle customer requests.
---+ This is the way they handle customer requests.
---+ This is how they handle customer requests.
oThis is the way how they handle customer requests. (X)
Now is the time. +She needs you most at the time.
---+ Now is the time at which she needs you most.
---+ Now is the time when she needs you most.
194 I TOEle Academy www.nhantriviet.com
4 Reduced Relative Clauses
(1) When the relative pronouns are in the objective case
He is the ani candidate whom we selected.
= He is the onl candidate we selected .
This is the book that I bought yesterday.
= This is the book I bought yesterday.
(2) When the relative pronouns are used with the verb to be
The man who is talking with J anet is my brother.
= The man talking with J anet is my brother.
The reRort which was written by Mike is accurate.
= The re ort written by Mike is accurate .
The proposal was revised by Phil was outstanding. (X)
---+ The rop-osal that was revised/revised by Phil was outstanding. (0)
1. The employee (who / whom) makes the most sales will get a bonus.
2. He is the person (who / which) is responsible for online purchases.
3. The people (who / whose) sales exceed $10,000 will get a bonus.
4. We are offering a salary (that / that it) is highly competitive.
5. The candidate (whom / whose) they selected has extensive work experience.
6. Ms. Chao gave a presentation (that / whom) we fully appreciated.
7. The budget report (was submitted / submitted) by the Planning Department had
some flaws.
8. She lived in France for several years, (which / that) helped her do businesses with
Europeans.
9. J ob applicants (whom / whose) resumes were received by last week will be
contacted soon.
10. We are looking for a location (why / where) we can build our next factory.
www.nhantriviet.com
Lesson 12 I 195
Reading Comprehension
Incompl et e Sent ences
Quest ions 1-10 Choose t he word t hat best compl et es each sent ence.
1. Passengers __ wish to have vegetarian meals will have to notify flight attendants
before takeoff.
(A) who (8) whose (C) when (D) what
2. Please refer to the attached agenda of yesterday's seminar __ you asked for.
(A) then (8) that (C) what (D) when
3. We would like to welcome Dr. Zhang, __ made such an excellent contribution by
opening a branch office inAfrica.
(A) that (8) which (C) when (D) who
4. Our overseas staff is required to speak Spanish, __ is essential to doing businesses in
Latin America.
(A) which (8) whose (C) who (D) that
5. Inorder to stay competitive inthe global market, we should know __ our customers need.
(A) that (8) when (C) which (D) what
6. The training session is for programmers __ jobs involve entering computer codes and data.
(A) who (8) whom (C) whose (D) that
7. __ is shown in commercials does not always affect the purchasing decisions of smart
buyers.
(A) Who (8) What (C) Which (D) That
8. Inaccordance with federal law, applicants must be treated equally __ age and gender.
(A) whatever (8) based on (C) whether (D) regardless of
9. __ the manual, all software programs should be shut down before installation.
(A) Incommon with (8) Incase of (C) According to (D) On behalf of
10. According to the report, items stay on the __ for periods of three to six weeks before
they are sold.
(A) market (8) place (C) sale (D) advertisement
196 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Text Completion
Questions 1-3refer to the following letter.
Dear Mr. Kurtz,
My name is Daniel Goddard, and I am a journalist from Entrepreneur Weekly. We are
preparing our next __ I which will feature the growth of advertising companies.
1. (A) show
(B) investment
(C) issue
(D) episode
We listed some of the most __ business leaders in the field, and you were selected
2. (A) successful
(B) accurate
(C) consistent
(D) dramatic
as one of them.
We __ to meet with you for an interview if you are available and willing to do so.
3. (A) would like
(B) will be liked
(C) have liked
(D) liked
Please contact me at 217-447-2314.
We are looking forward to hearing from you soon.
Best regards,
Daniel Goddard
ENTREPRENEUR WEEKLY
wwwnh;mtrivipt (om Lesson 12 I 197
Readi ng Compr ehensi on
Questi ons 1-5 r efer to the followi ng letter and r ecei pt.
Mark Smithy, Manager
Farmer'sMarket
185Main Street
J uliam, NJ 08865
Dear Mr. Smithy,
After carefully reviewing the receipt for my most recent grocery purchases at your market,
I found an error. It seems that I was charged for two bags of potato chips although I
purchased only one. I wanted to return to your market to fix the error, but I could not
because I was leaving for avacation that sameday. I will be on vacation for the next month,
but I amwriting you this letter sothat we canfix this error in atimely way.
I believe this was a simple and honest error by the cashier. I have been a customer of
your market for many years, and I hope that you will correct this error at your earliest
convenience. I amwilling to accept store credit instead of cashif you find this to be easier. I
would appreciate your contacting me bye-mail at J imHenrys@comtech.co.uk.
Sincerely,
J imHenrys
FARMER'S MARKET
185 Main Street J uliam, NJ 08865
Telephone: 877-234-2455
Receipt of Purchase
1 Chicken Salad 4.45
1Tuna Sandwich 3.15
2 Bags Potato Chips @2.50
5.00
1 Frozen Pizza 9.55
1 Box Ice Cream 7.25
1Tissue Box 2.50
TOTAL 31.90
Cashier J . Hearts
5:23 P.M.
Wednesday, September 1
Thank you for visiting Farmer's Market.
Hours of Operation 7A.M. - 10P.M.
198 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
1. Why did Mr. Henrys write the letter?
(A) To return a bad-tasting product
(B) To complain about a cashier's error
(C) To request a market membership card
(0) To invite the manager on a vacation
2. When did Mr. Henrys leave for his vacation?
(A) September 1
(B) September 27
(C) September 2
(0) September 15 .
3. How should the store manager contact Mr. Henrys?
(A) By visiting Mr. Henrys' home
(B) By mail
(C) By telephone
(0) Bye-mail
4. What was most likely the cause of the error?
(A) The cashier stealing money
(B) A sincere cashier mistake
(C) A mispriced product
(0) A manager's mistake
5. Who is J. Hearts?
(A) The manager
(B) The customer
(C) The cashier
(0) The store owner
www.nhantriviet.com
Lesson 12 I 199
Scripts &
Answers
Give It a Try!
(C) The man is working on a machine.
'1iI E l!tmiE . m J . .
(A) The man is buying a drink.
(8) The man is putting a coin into the vending
machine.
(C) The man is working on a machine.
(D) The man is reaching to pick up a can.
Who-Questions
Warm-up
3. Who is the new guy in the Sales Department?
(A) For two years.
(8) He's very nice.
(C) His name is Ron.
4. Who has the key to the storage room?
(A) To get some test tubes.
(8) Check with the receptionist.
(C) I have to store some goods.
5. Who does J ohn report to?
(A) Mr. Rodriguez.
(8) Yes, I have to report it.
(C) J ohn usually does it.
Why-Questions
1. Who finished the work?
->I believe J ohn did.
2. Who is supposed to drop by today?
->J ohn is at 3.
Warm-up
( )
3. Who will help out with the cleaning?
->Paul said he will.
4. Who has the blue folder?
->It's probably in the file cabinet.
5. Who can do that for you?
->I've already asked Cindy to take care of it.
Give It a Try!
B) f 'i Al
. .. ... . ...
1. Who sent the fax?
(A) I'll take it over.
(8) Larry did earlier.
(C) This afternoon.
2. Who will pick J ohn up at the airport?
(A) At the checkout counter.
(8) At exactly 3 o'clock.
(C) Probably Mary.
250 I TOE IC Academy
W- David, I'm going to have to cancel our lunch
today.
M: Oh, really? Is anything the matter?
W: No, everything is fine. It's just that a client
of mine called and said he has to talk to me
about a sample he got from us yesterday. He is
in the neighborhood and wants to come over
to my office right away.
M: Okay. I hope everything works out. I'll just go
have lunch with the rest of the staff members
at the company cafeteria today.
I( I
Give It a Try!
~:E!li~rnJ .:ID1. .iQiltID4~!1ID
------ ----
1 {\
www.nhantriviet.com
B Listenagainandfill inthe ~Ianks. B Listenagainandfill inthe b
W: Mr. Stone, this is SusanWhitefromthe Speedy
Medical Center. I amcalling to remindyouthat
you have an appointment with Dr. J ohnson
tomorrow at 11.
M: Ah, yes, thank youfor remindingme. Youknow,
if you hadn't called, I would've completely
forgotten all about it. I've beenso busylately.
W: Well, we call all of our clients a day before
their scheduled appointment. Anyway, please
get here 10minutes before your appointment
since there aresome forms that you haveto fill
out. Also, don't forget to bring your insurance
information.
M: Okay, I will remember to bring it with me.
Thanks, and I will seeyoutomorrow then.
Supply Depot is having a big sale on all items
this week. We have a special deal on paper,
pens, and even file folders at 30% off their
regular prices. Also, this week, we are going
to giveyou a 50% discount on anycopies you
make inour store. This is a great time to runoff
those bulk copies you have been thinking of
doing. And, of course, delivery is available at a
minimal cost. So, come to Supply Depot this
week, and take advantage of our big sale. Our
store hours arefrom9to 8everyday.
~L~,;:;son. 03 -r-----~--
Advertisements
Warm-up
Where-Questions
(C)Some boxes arestacked onthe cart.
,
out the picture
er.
.. .
Fill inthe blanks and markif th
TRUEor FALSE.
(A)A manis placing some fruit intothe boxes.
(8) Theworker is loadingthe cart with boxes.
(C)Some boxes arestacked onthe cart.
(D)Therearecars stuck onthe road.
B Listenagainandtake dicta
choices.
1. Themanis pushing acart across the road. (F)
2. Theboxes arebeing loaded onto the cart. (F)
3. Heis guiding the cart loadedwith boxes. (T)
4. Theboxes arebeingmoved at the moment. (T)
5. Themanis deliveringthe boxes to his client. (F)
Give It a Try!
A Listento the talk andmarkif the statements
areTRUEor FALSE. I
0.(8)
If you are over the age of 60 and are planning
for your retirement, come and take a look at
the facilities we have available here at the
Golden Gate Retirement Home. Our fully
furnished rooms designed to meet all your
needs include central air-conditioning, a group
dining area, a game room, and a personal
nurse for your convenience. In addition, we
also provide facilities like our tennis court, the
lawn bowling area, and the indoor swimming
pool to help keep you fit. Once you visit our
place, you will realizewhat sets us apart from
the others.
B Listenagainandmarkyour answer.Thenfill in
the blanks. - _ I I
1. (T 2 (F) 3 (T) 4. (F) 5. (F)
Warm-up
Give It a Try!
A Listento the talk andmar1<your answer.
1. (D) 2. (C) 3. (C)
Warm-up
Listenandfill inthe blanks.
1. Wherearethe copies?
-. Onthe conference table.
www.nhantriviet.com Scripts& Answers I 251
2. Wheredid yougo earlier?
-+Toaclient's office.
3. Whereshould I take J ohn?
-+Trythe newrestaurant onthe first floor.
4. Wheredid yougo onthe weekend?
-+I went to the city museum.
5. Wherewill you be at 10this morning?
-+Inmyoffice.
Give It a Try!
A List~n to eachdialogue and markyour answer.
< p
8Listenagainandfill inthe blanks.
1. Whereis the newfax machine?
(A)Over inthe corner.
(8) Tosendsome documents.
(C)J ohn is using it.
2. Wherearethe contract papers?
(A)Toreadsomething.
(8) Inthe filing cabinet.
(C)I will contact them.
3. Wheredid you go earlier?
(A)No, I was late.
(8) Yes, I will go with you.
(C)Toseemydentist.
4. Whereshould I put this box?
(A)Thesepapers.
(8) Inthe next room.
(C)Yes,youshould.
5. Wherewill Peter go this afternoon?
(A)At 1o'clock.
(8) Nearthe office.
(C)Tothe home office.
8Listenagainand markyour answer. Thenf,1Iin
the blanks.
M. I'd like to thank you for taking the time out of
your busy schedule to talk to me about the
city's planto construct ahighway inthe city.
W: You are welcome. When did you say this
interviewwill be aired?
M: Well, it will take a couple of days to edit the
film, so I think it will air on next week's show.
W: Really? That is terrible. I didn't think it was
going to be aired that fast. I have an out-of-
town tripscheduled next week. I guess I am
going to haveto asksomeone to tape it for me
then.
' 8
Give It a Try!
A Listento theconversationandm'.lrkyouranswer.

. -........
M: I just read an article in the paper about the
medical conference being held in the city this
weekend. I'm really looking forward to going
there.
W: Really? I amthinking of going as well. I really
want to listen to the talk on that study about
soybeans. A lot of my patients have been
mentioning it to me lately.
M: Yes, my patients have been asking me about
it, too. Hey, do you want to go together this
Saturday?
W: All right. My in-laws are coming for a visit this
Sunday, so Saturdaywill be perfect.
Office Announcements
uestions about the Speaker's Occupation
Warm-up
Warm-up
A Listento the conversation and mark if the
statements areTRUEor FALSE.
I }
252 I TOEICAcademy
I) tl. 1=)
www.nhantriviet.com
B Listenagain and markyour answer. Thenfill in
the blanks. I
B Listenagainandtake dicta
choices.
Attention staff. The meeting scheduled for two
o'clock today will be held in the conference
roomon the fifth floor because of the repairs
being done to the main conference room on
the third floor. I t is mandatory for all employees
to attend, so please make sure to be there on
time. Thankyou, andwe will seeyouthere.
(A)They're walking across the road.
(B)They'rewaitingfor thetraffic lightto change.
(C)They're painting lines on the road.
(0) They're strolling toward their car.
What-Q.uestions
Q. (B)
Warm-up
Listenandfill inthe blanks.
Give I t a Try!
A Listento the talk and mar1<your answer.
1. What changes were made to the schedule?
-+I 'mnot sure.
1. (A) 2. (A) 3. (C)
2. What kind of a printer will you buy?
-+A laser printer.
5. What should I do if I get the job offer?
-+Takeit.
markyour answer.
lanks.
1. (B) 2. (C) 3. (B) 4. (
A Listento each dialogue an
B Listenagainandfill inthe
3. What is your goal for this year?
-+Toget over 100sales.
4. What is happening with the report?
-+I t is nearlydone.
Give I t a Try!
1. What will you do with your newvan?
(A)Todrive the clients around the city.
(B)I amgoing to use it for mynewbusiness.
(C)I t's for the out-of-town visitors.
Walk, Hike, March
May I have your attention, please? Today's
meeting scheduled for all the executives at
11 this morning will be held in the cafeteria
instead of the main conference room in the
South Building as was originally scheduled.
Also, the repairs that began in Building A
last Friday are expected to last until this
Wednesday. Thankyou.
Fill inthe blanks and mark if he statements are
TRUE or FALSE. j
B Listenagainandfill inthe blanks.
- ~~------ ---~---- - - - -
Lesson 04 . I ,
Warm-up
1. They're walking toward home. (F)
2. They're heading inthe same direction. (T)
3. They're about to cross the road. (F)
4. They're strolling onthe sidewalk. (T)
5. They're moving some boxes. (F)
2. What should I wear to the company party?
(A)Tocelebrate J ohn's birthday.
(B)Yes, I will definitely bethere.
(C)Youshould put on your newsuit.
A Listen to four statements:about the picture
and choose the correct answer.
3. What's the fastest way to get to the factory
Give I t a Try! fromhere?
(A)Meet me infront of the plant.
(B)Probably the highway.
(A)They're walking across the road. (C)Onlyabout one hour.
www.nhantriviet.com Scripts& Answers I 253
4. What are your plans for the day?
(A) I'm going to the home office.
(B) Yes, I'm free all day today.
(C) No, the day will go really fast.
5. What kinds of movies do you like watching?
(A)At the local theater.
(B) With Paul and Steve.
(C) I like all kinds.
Questions about the Location/Setting of
the Conversation
Warm-up
M That was a long flight. I can't wait to go home,
take a cold shower, and relax.
IN' Yes, I am quite tired, too. But you know I feel
good because the trip turned out well. I can't
wait to tell the boss all about it on Monday.
Anyway, where did you park your car?
Mine is parked on level B. Where is yours?
\IV' I didn't bring my car. I am going to take the
subway home.
Give It a Try!
. .
Excuse me. Do you carry any books on
computer programming?
I Well, we have many books in aisle C. If you're
looking for a new release, they're over in the
new-release section near the front counter.
M Thank you. Could you also tell me if you have
any magazines on that topic?
IV Of course. They're by the front entrance.
254 TOEIC Academy
General Announcements
Warm-up
T
May I have your attention, shoppers! The Big
Store is going to be closing for the night in
ten minutes. If you wish to make a purchase,
you must go to any of the 5 open cashiers,
who are situated under the blue light signs.
This is also a reminder that the Big Store will
not be opening tomorrow since it is a national
holiday. However, we will open on Thursday at
our normal hour. Thank you, and have a good
evening.
Give It a Try!
May I have your attention, shoppers! Would
the owner of the minivan whose license
plate is MBD-232 please remove your
vehicle immediately? You are parked in a no-
parking zone. If the vehicle is not removed in
ten minutes, it will be towed at the owner's
expense. Also, to the owner of the red sports
car with the license plate REM-343: Your
headlights are on. Thank you, and have a nice
day.
www.nhantriviet.com
Give It a Try!
A Listen to each dialogue an mark your answer.
Build, Construct
1. (A) 2. (B) 3 (A) 4. (
2. How much is this ring?
(A) I'll bring it with me.
(B) Two hundred dollars.
(C) It looks beautiful.
1. How are you going to New York?
(A) I'm thinking of taking the train.
(B) To visit a client of mine.
(C) Around two o'clock today.
Warm-up
Fill in the blanks and mark if the statements are
TRUE or FALSE. i
1. Heavy machinery is being used at the moment. (F)
2. The construction of the building has finished. (F)
3. The house is under construction. (T)
4. The workers are getting ready to leave for the
day. (F)
5. The construction of the building is in progress. (T)
B Listen again and fill in the lanks.
Give It a Try!
A Listen to four statements' about the picture
and choose the correct ahswer.
(C) The construction of the house is in progress.
3. How long is the drive from here?
(A)Around an hour.
(B) Yes, I'm taking my car.
(C) Yes, I drove my car here.
and mark if the
LSE.
Questions about the rfopic of the
Conversation
1. (T) 2. (F) 3 (T) 4.
A Listen to the conversation
statements are TRUE or F
Warm-up
5. How soon do you have to be ther~?
(A)Within the hour.
(B) I don't have it.
(C) Sure, let's go.
4. How often do you go to the gym?
(A) It's on the first floor.
(B) To work out.
(C) Three times a week.
How-Questions
Listen and fill in the blanks. I
2. How many folders do you need?
~ Tenwill be enough.
B Listen again and take dictation on the answer
choices. I
(A)The ladders are being removed fromthe site.
(B) Some workers are cutting the boards.
(C) The construction of the house is in progress.
(D) The workers are painting the house.
1. How will you pay for that?
~ With my credit card.
Warm-up
3. How long is the meeting?
~ An hour.
B Listen again and mark you
the blanks.
answer. Then fill in
4. How often does he come in?
Once a week.
5. How quickly can you get this work done?
~ I'll have it on your desk by one o'clock.
W: It's been a long time since we have had such
hot weather like this.
M: I know. I am completely soaked. I think I'm
going to go home to take a shower and to get
a change of clothes for this evening's party.
www.nhantriviet.com
Scripts & Answers I 255
W Yeah, but remember to dress warmly. I heard
it's going to start getting cooler this evening.
M Really? "II make sure to bring along a jacket
then.
Give It a Try!
a
Play, Perform, Entertain
. .
The closing of the Alex Irvine automobile plant
was announced this morning. The plant, which
employs over 500 people, will finally close
its doors after enduring financial difficulties
for some time. The increasing cost of fuel,
which caused a decrease in car sales, is the
main reason for the closing, according to a
spokesperson for Alex Irvine. The plant hopes
to sell its tools, machines, and equipment in
the near future.
Warm-up
1. They're making music together. (T)
2. The musicians are performing on stage. (F)
3. They're each playing a different musical
instrument. (T)
4. The musical instruments are being tuned. (F)
5. They have just finished their performance. (F)
he conversation and mark your answer.
Press Conferences
:~
Give It a Try!
A Listen to the talk and mark if the statements
are TRUE or FALSE.
.. .. .. llIIIlIiIIllI l'
W' I think the customer was quite satisfied with
the service we provided.
M. Yes, I think he was especially happy because
he thought the warranty had expired. He
managed to get the repair done at no cost to
him.
W Well, I am glad that we were able to help a
good customer. You know, it's customers like
that who will continue to come back to our
store.
M Yes, I agree with you. I think it's very important
that we try to keep all of our customers happy.
Warm-up
B Listen again and mark your answer. Then fill in
the blanks.
Give It a Try!
A new translation device that will make
traveling much easier is ready to hit the market.
This new handheld gadget will translate any
written words in any foreign language during
your trip. All you have to do is take a picture
of the foreign words with this new gadget. The
picture is then transmitted to a main server that
translates the text into English. It's as simple
as that. This revolutionary gadget is expected
to hit the market in two weeks.
A Listen to four statements about the picture
and choose the correct answer.
(C) The people are performing indoors.
Listen again and take dictation on the answer
choices
(A) The musicians are walking off the stage.
(8) The musicians are performing in front of an
audience.
(C) The people are performing indoors.
(0) The people are packing up their instruments.
256 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Warm-up
5. Why didn't J ohn come bytoday?
(A)Hegot stuck ina meeting.
(B) Hewill be doing it by himself.
(C)Yes, I will let himknowwhen hegets here.
1. Whydidn't you pick up your jacket?
-+It's not readyyet.
Questions about How an Actions Is/Was
Done
2. Why areyou so earlytoday?
-+I woke up earlier than usual.
3. Why aren't you going to the meeting?
-+I haveto meet a client.
Warm-up
A Listento the conversation
statements areTRUEor F
1. (F) 2. (F) 3. (T) 4. (
nd mark if the
SE.
4. Why is the bus so late?
-+Most likelybecause of the rain.
B Listenagainand mark you
the blanks. I
answer. Thenfill in
Q. (C)
M: Congratulations! I heard you got a job. How
did you find it?
W: Well, as you know, I've been looking through
all the papers in town and have been going
to the employment agency every day. But,
surprisingly, I found this position on the
Internet.
lanks.
dmarkyour answer.
1. (C) 2. (B) 3. (C)
A Listento theconversation
B Listenagainandfill inthe
Give It a Try!
W: J ack, did you get the word from the boss
about your promotion?
M: Not yet, but I was told that the announcement
of all the promotions will be posted on the
company notice board right after lunch.
W: That's good. I amwondering if Sarah is going
to get the assistant position she deserves.
She's beenworking very hard.
M: I know. I am sure that she will get recognized
for the work she has done.
A Listento each dialogue ~ndmark your answer.
1. Whydid you showup lateto the meeting?
(A)Mycar stalled onthe road.
(B)I'mpleasedto seeyou, too.
(C)No, shedidn't showit to meyet.
2. Why do you think Sarahdidn't come to the
meeting?
(A)Shehadto meet someone this morning.
(B)Yes, it was very informative.
(C)No, she'll meet me later today.
4. Whywas the presentation postponed?
(A)Themainspeakercouldn't makeittoday.
(B)Yes,down at the post office.
(C)I sent Maryto buythe present.
3. Why is she leavingthe company?
(A)I'll leaveit onyour desk.
(B)Shegot a better offer elsewhere.
(C)I'll keep her company.
B Listenagainand fill inthe blanks.
Give It a Try!
5. Why aren't the buses hereyet?
-+They're due anyminute now.
www.nhantriviet.com
Scripts& Answers I 257
M Really? I thought you got it through Terry. I was
talking to him yesterday, and he said that he
had referred ajob to you.
W' He did, but it didn't work out. Anyway, I start
work next Monday.
Lesson 07
Road Activities
Warm-up
Weather Forecasts
Warm-up
1. The road is busy with cars today. (F)
2. Therearetrees along only one side of the road. (F)
3. There are cars parked by the curb. (T)
4. Therearecars parkedoneithersideof the road. (T)
5. The pedestrians are crossing the road. (F)
(C)The vehicles are parked alongside the road.
Give It a Try!
(A) Pedestrians are walking across the street.
(8) There are parking meters on both sides of
the road.
(C)The vehicles are parked alongside the road.
(D)The people are coming out of the building.
. Il.~'~,trilIE I.i1!.!IU i.~r~. li'~li1.i~. oolil~1i1
The weekend weather forecast looks excellent.
The heavy rainfall we have been getting for the
last few days is expected to stop by Saturday
morning. This is good news because the city
will be hosting the tenth annual flower show at
the park this weekend. Now, here is J eff with
more of next week's weather.
Give It a Try!
l!!lm~.
Questions with WhoselWhich
...
The terrible hot weather we have been getting
for the last two weeks will finally come to an
end by the weekend. However, the temperature
went up as high as 37 degrees this afternoon
in some parts of the country. The current
temperature sits at twenty-six degrees here
in our city this evening. Now, here is Ted with
some comments from some people on the
streets this evening.
Warm-up
1. Whose report is this?
-+That's Mike's.
2. Whose turn is it?
-+Rick's up next.
3. Which cup is yours?
-+The red one.
4. Which copier is broken?
-+The one in the back.
5. Which one of you came in last?
-+David just walked in.
258 TOE IC Academy
www.nhantriviet.com
Give It a Try!
A Listento eachdialogue and markyour answer.
1 (C) 2. (A) 3. (C) 4. (C) 5. (B)
B Listenagainandfill inth~blanks.
M: I did, but it didn't do much good. Anyway, I
haveto go back to see himina couple of days.
W: Well, take your medicine, and get some good
rest. That will make youfeel a lot better.
a.(A)
M: I'msorry for not showing up to this morning's
meeting, Mary. I had to drop by the doctor's
office for myearache.
W: I thought you got some medicine from the
pharmacy the other day, Rob.
M: I did, but it didn't do much good. Anyway, I
haveto go back there ina couple of days. The
inner part of myear is infected apparently.
W: Really?Youhaveto be reallycareful about that.
I havea friend who hadthe same problem, and
she says it still bothers her fromtime to time.
1. Whose laptop is this?
(A)No, onthe bottom.
(B)Yes, I will use it.
(C)That belongs to J ack.
2. Whose job is it to order the copy paper?
(A)I believe it's Ted's.
(B)There is too much to do.
(C)The papers are inthe cabinet.
3. Whose bike is parked next to the fence?
(A)At the park.
(B) Inthe parking lot.
(C)Probably Rick's.
4. Which street do you live on?
(A)I usedto livethere.
(B)Yes, I will leavewith you.
(C)UniversityStreet.
Give It a Try!
A Listento the conversationa
1. (C) 2. (C) 3. (B)
B Listenagainandfill inthe
dmarkyour answer.
lanks.
5. Which one of you drewthis picture?
(A)With this camera.
(B)Sarahdid that one.
(C)Sure, I will draw it.
Questions aDout tlie ProD em a SpeaKer
Is Having
Warm-up
A Listento the conversation and mark if the
statements areTRUEor FALSE.
1. (F) 2. (T) 3. (F) 4. (F) 5. (T)
B Listenagainand markyour answer. Thenfill in
.' the blanks. I
M: I went to see a doctor this morning for mysore
throat, and he prescribed some medicine for
me. I can't believe howexpensive it is.
W: I know. The cost of medicine has risenrecently.
If you don't have insurance, it is better just not
to take any medicine. By the way, did you try
gargling with salt water? That always helps.
www.nhantriviet.com
Traffic Announceme ts
Warm-up
A Listento the talk and mar
areTRUEor FALSE.
1. (T) 2. (F) 3. (F) 4. (
B Listenagainand mark you
the blanks.
This is just in. A major accident involving
4 vehicles at the intersection of Main and
College streets has traffic backed up for
miles. The police, who have just arrived on the
scene, are busy trying to figure out the cause
of the accident. Fortunately, no one has been
seriously hurt. Wewill keepyou updated as we
get more news fromthe scene of the accident.
a.(A)
Scripts& Answers I 259
Give It a Try!
General Questions
Warm-up
again and fill in the blanks.
The road conditions outside aren't looking too
bright this morning. The snowstorm we had
last night has made most of the streets very
slippery, and the road construction on two
of the city's major highways is not helping the
flow of traffic much either. Those of you who
are getting ready for work this morning should
seriously consider leaving your cars at home
today and using public transportation. This
has been Rob with the 7 o'clock traffic update.
I'll be back in half an hour with more traffic
updates around the city.
1. Is there any way to do this faster?
->No, I don't think so.
2. Was J ohn available today?
->No, he was out.
3. Did you pick up the newspaper?
->Yes, it's on the table.
4. Have you finished your report?
->No, not yet.
5. Would you like to come along?
->Sure, where are we going?
Give It a Try!
Lesson 08
(A) ) (B, I'
Warm-up
Give It a Try!
.. ~ ... ...
=
1. Are you going home now?
(A)No, I still have some work to do.
(B)Yes, I will be staying home tonight.
(C) I'mgoing to take the bus now.
2. Do you have any money?
(A)To withdraw money.
(B)Sorry, I'mall out.
(C)To buy a gift.
Around the House
1. The man is relaxing on the porch. (T)
2. The man is petting the dog. (F)
3. He is ready to take the dog for a walk. (F)
4. He is reading a newspaper. (T)
5. He is about to sit on the chair. (F)
(D)Some people are relaxing on the lawn.
(A)The trees have surrounded the house.
(B)The people are sitting in the living room.
(C)The grass is being mowed at the moment.
(D)Some people are relaxing on the lawn.
3. Has Peter cleaned the storage roomyet?
(A)I believe he has.
(8) I store it there.
(C) No, the next room.
4. Will you be coming back?
(A)It's in the backroom.
(B) I came with Susan.
(C) No, not today.
260 TOEICAcademy
www.nhantriviet.com
5. Wouldyou liketo borrowthis book?
(A)Yes, if youdon't mind.
(B)I've readit twice already.
(C)At the local library.
Warm-up
A Listento the talk andmark
areTRUEor FALSE.
f the statements
Questions about What Is Suggested/
Mentioned
1. (F) 2. (F) 3. (F) 4. (T
Q. (C)
We have Dr. William Larson here with us in
the studio today. He is here to discuss his
bestselling book, The Mountain Gorillas, which
deals with the subject of howthe technological
advancement of human civilization is
destroying their habitats. Dr. Larson is also
the current head researcher of the Wildlife
Preservationist Group at the University of
Alberta. He was recently awarded their most
prestigious award, the Lantern Prize. Would
everyone give a big round of applause to our
next guest, Dr.WilliamLarson?
Warm-up
A Listento the conversatio~andmarkif the
statements areTRUEor FALSE.
1 (T) 2 (F) 3. (F) 4. (T) 5. (T)
B Listenagainandmarkyour answer.Thenfill in
the blanks. !
M: Our sales have been really slow lately. We
should hiresome newsales reps.
W: Actually, what we reallyneedisto trainthe staff
members we already have. I don't think hiring
moresalespeople will increaseour revenue.
M: Yes, you may be right. Why don't we have a
meetingto discuss this issuefurther?
W: All right. I'll set something upfor next Monday.
B Listenagainandmarkyour
the blanks.
nswer. Thenfill in
Q. (C)
A Listento the talk andmark
Give It a Try!
It is my honor to introduce our next guest
speaker to everyone here on Viewer's Cable
Network. Dr. J ane Lulu is the author of more
than 20 books and taught economics at
Langley University until a year ago. Today, Dr.
J ane Luluconsults for manylargecorporations
around the world and has recently finished
a research project on how television viewers
perceiveadvertisements. Sheis going to reveal
the outcome for us here on our show. Now,
would everyone give a warmhand of applause
for Dr.J ane Lulu?
lanks.
1. (C) 2. (B) 3. (C)
B Listenagainandfill inthe
W: David, did you makethe copies I askedyou to
do yet?
M: Sorry, Ms. Lewis, but I had to work on this
report, so I haven't had the time to get to that
yet. Tell you what... I'll ask J ohn to do it if it's
urgent.
w: Yes, could you do that for me? I needthemfor
ameeting I havewith aclient this afternoon.
M: Okay, I'll askJ ohn right awayto get the copies
to youbeforelunch.
1. (B) 2. (D) 3. (C)
B Listenagainandfill inthe blanks.
A Listentotheconversation~ndmarkyouranswer.
Give It a Try!
www.nhantriviet.com
Scripts& Answers I 261
Lesson09
. .
Give It a Try!
1. Would you liketotakeoff now or later?
(A) Let's goinfiveminutes.
(8) Sure, I will take it along.
(C) No, I amnot late.
2. Isthemeeting today or tomorrow?
(A)Todiscuss this week's sales.
(8) Sure, let's meet over a cup of coffee.
(C) I believeit'sset for this afternoon.
City Port/The Shore
Warm-up
Give It a Try!
1.Theboat isintheport. (F)
2. Oneof theboats isdocked at thepier. (F)
3. Theropehas linked theboats together. (T)
4. Theboat isunder a bridge. (F)
5. Oneboat isbigger thantheother. (T)
(A)They're strolling along theshore.
Listenagainand takedictation ontheanswer
choices.
3. Canyou dothis now, or areyou too busy?
(A) I amworking onsomething right now.
(8) Yes, I will betherelater today.
(C) Now isnot a good timetomeet.
(A)They're strolling along theshore.
(8) They're fishing at thewater's edge.
(C)They're swimming inanoutdoor pool.
(D)They're sunbathing onthebeach.
4. Did you pay cash or ininstallments?
(A) It was installed last week.
(8) Sorry, I don't haveany cash onmenow.
(C) I get billed monthly.
Preference Questions
Warm-up
Listen d fill intheblanks.
5. Haveyou read that book, or areyou still
reading it?
(A)Tobook anappointment.
(8) I think it hasa happy ending.
(C) I'monthelast chapter.
1. Will you rent it or buy it?
->I'll just rent it.
2. Doyou want tostay inor goout?
->Let's check out a movie.
Questions about What the Speaker Is
Doing/Will Do
Warm-up
M- Doyou havea penI canborrow?
W' I'm sorry, Steve, but I only havethis one. Why
don't you goand ask Rachel, thereceptionist?
3. Should weget a new copier or fix the onewe
have?
->It would becheaper toget a new oneinthe
long run.
4. Areyou going homenow or later?
->I'm going tocall it a day now.
5. Haveyou sent theletter, or doyou want meto
send it?
->I went by thepost office earlier.
(T I F )
..
262 I TOEleAcademy
www.nhantriviet.com
M: Okay, I'll go and ask her right now. I need to
fill out this form, but I can't seem to find a blue
pen anywhere.
W: We usually keep a stack on the desk here.
I guess a lot of people are filling out forms
today.
many French clients, so she is going to be a
great help in that area as well. Would everyone
please make her feel at home here?
Q. (C)
Q.(A)
Give It a Try!
. . our answer.
Give It a Try!
1. (B) 2. (B) 3. (A)
A Listen to the conversation and mark your answer.
B Listen again and fill in the b anks.
1. (0 2. (B) 3. (D)
B Listen again and fill in the iblanks.
W: Hello, Dr. Skelly's office. How may I help you?
M: Hi. I was wondering if I could come in this
Friday for a checkup.
W: Of course. Let me see... We have openings
in the afternoon at 2 and 4. Which would you
prefer?
M: I have a luncheon meeting with a very
important client and won't be back until after
2. I guess I have no choice but to come in at 4
then.
I'd like to welcome each one of you this
evening. This night is special to our company
because it marks our tenth year in business.
And I'd like to mention that I would not be
standing here if it were not for all of you sitting
in the audience. The first thing I am going to
talk about is how we are going to change in the
upcoming year. There have been many rumors
about the direction our company is taking.
Here and now, I'd like to give you the details.
Now, is everyone ready?
Presentations/Lectur s
statements are Fill in the blanks and mark if t
TRUE or FALSE.
~---_._---
Warm-up
Lectures and Presentations
1. (T) 2. (F) 3. (T) 4. ( 1 = ) 5. (T)
A Listen to the talk and mark if the statements
are TRUE or FALSE. I
Warm-up
(C) One man is addressing the audience.
1. A man is raising his hand to ask a question. (F)
2. One man is approaching the front of the room. (F)
3. The audience members areseated inthe chairs. (T)
4. The people are gathering infront of the room. (F)
5. The people inthe audience arefacing the front. (T)
B Listen again and mark your answer. Then fill in
. the blanks. t
I'd like to introduce a very talented computer
programmer who will be joining our team
starting next Monday. Sarah Long, who has
over 10 years of experience in this field, is
going to be a great help in building our new
computer software program. Sarah is also
bilingual, so she can speak French and English
very fluently. As you know, our company has
Give It a Try!
A Listen to four statements a
and choose the correct an
out the picture
er.
www.nhantriviet.com ScriDts & Answers I 263
SuggestionslRequests
(A)The lecture room is unoccupied.
(B) The people are entering the room.
(C) One man is addressing the audience.
(D)One of the students is asking a question.
tion on the answer 4. Will you look after this for me?
(A)Okay, but for how long?
(B) I've looked everywhere.
(C) No, that is not for me.
5. Let's continue this tomorrow.
(A) For two hours.
(B)That is correct.
(C) Sure, that's fine.
Warm-up
1. Why don't we talk about the project later?
-+All right. I'll see you after lunch then.
Questions about Places/Locations
Warm-up
2. How about meeting in the cafeteria?
-+That sounds all right.
3. Let's talk about it over lunch.
Sure, I'll see you downstairs at twelve.
4. Could you lend me your notebook?
-+I'm sorry, but I lent mine to J eff.
5. Would you mind taking this over there?
-+Sure, give it to me.
Give It a Try!
.'.
isten again and fill in the blanks.
1. Why don't we try the new restaurant across the
street?
(A) Because the food is delicious.
(B) It's located at the corner.
(C) Sure, let's check it out.
2. How about meeting tomorrow?
(A) It'll be held in the conference room.
(B) Tomorrow sounds all right with me.
(C)To discuss the latest product.
3. Could you look after my dog while I'm away?
(A) Every day around the park.
(B) No, I didn't take it.
(C) Sure, I'd be glad to.
264 TOEIC Academy
W Did you grow up here in Detroit?
M. No, I was born in Toronto but grew up in
Buffalo. I only moved here a year ago.
W Really? I was born in Toronto too, but my
parents moved to Chicago when I was 17
years old. Where in Toronto did you live?
M I lived in the east end, but I don't really
remember much about Toronto because I
moved when I was only two years old.
Give It a Try!
. .
1 (
W Bill, come by my office at noon, and we can
check out that new Greek restaurant today.
M' I'd like to, but I have to finish a report by one.
I'm just going to grab a sandwich and eat it at
my desk.
www.nhantriviet.com
statements are
out the picture
er.
Vacancies
A Listento four statements a
andchoose the correct ans
Fill inthe blanks and markif th
TRUEor FALSE.
~~-'r ---~-
~: Lesson 11 .
Give Ita Try!
1. Thepeople arerestingonthe benches. (F)
2. Some tourists are enjoying the beautiful flowers.
(F)
3. Thegrassyareais off-limits to visitors. (F)
4. Thebenches areunoccupied at the moment. (T)
5. Thereareseats availableat the moment. (T)
Warm-up
Announcements
1. (T) 2. (F) 3. (T) 4. (F) 5. (T)
. .
B Listenagainand markyour answer.Thenfill in
the blanks. I
Warm-up
W: All right. I guess I'll haveto have lunch with
Susan at the cafeteria then. Maybe we can go
together tomorrow.
M: Tomorrowsounds fine. I have to meet a client
early in the morning, but I should be back in
the office by 12. Hey, why don't we ask J ohn
to come along as well? He was really looking
forward to going to the restaurant.
(0) Theroomis not inuseat the moment.
nonthe answer
Tag Q.,uestions
B Listenagainandtake dictat
choices.
(A)Thechairs havebeenstacked up.
(8) A graph is being drawn right now.
(C)Theaudience is crowding intothe room.
(0) Theroomis not inuseat the moment.
Listenandfill inthe blanks.
1. This is your report, isn't it?
->No, mine's over there.
Warm-up
1. (C) 2. (8) 3. (C)
A Listento the talk andmar~your answer.
Q. (C)
I've asked you herethis morning to talk to you
about a surprise party for Mr. Keller. As you
may have already heard, Mr. Keller is up for
a promotion this year. The board of directors
made its decision last night, and Mr. Keller will
find out about this great news at the surprise
party we areplanning for him. Wouldeveryone
please keep this low profile until this Friday? I
reallywant himto besurprised.
B Listenagainandfill inthe~Ianks.
Give It a Try!
We are proud to say that we've had an
excellent safety record here in our factory
to date. This morning, we installed some
new machines, so we'd like you to take
extra precautions. First, I'd like to stress the
importance of using safety goggles when
handling these machines. The goggles are
located in the cabinet by the front entrance.
Second, please pick up a safety handbook
here on the desk in front of me, and spend
sometime going through it carefully.
2. You'redue up next, aren't you?
->Yes,and I amvery nervous right now.
3. Youdo want adayoff next week, don't you?
->Yes, nextThursday.
4. Youdidn't drive to work, did you?
->No, I took the bus.
5. Youhaven't readthis book, haveyou?
->No, I haven't.
www.nhantriviet.com
Scripts&Answers I 265
Give It a Try!
..
1. You're still running behind schedule, aren't
you?
(A) Yes, it's running great.
(B) He said he will be here soon.
(C) No, I amall caught up now.
2. Mr.Chow is from Shanghai, isn't he?
(A) He'll be here soon.
(B) Actually, he's from Hong Kong.
(C) Yes, he can speak Chinese.
W' Tony, there is a person from our New J ersey
office waiting for you in the reception area.
M. Ah, that must be Mr. Brown. He is being
considered to take over Ms. Shaw's position
when she leaves at the end of the month.
W' Really? I thought our assistant manager Ken
was going to take over the position.
M. Well, he was considered, but management felt
that he doesn't have enough experience just
yet.
Give It a Try!
3. You have a sweater like this one, don't you?
(A)Yes, it's very sweet.
(B) No, I don't like it.
(C)Yes, but in a different color.
(t
4. The road will be congested at this time of the
day, won't it?
(A) I amgoing to take the subway.
(B) Yes, it's rush hour now.
(C) I amgoing to take the highway.
5. You haven't given a speech yet, have you?
(A) No, I'm up next.
(B) Inthe conference room.
(C) He can speak French.
M: Sophia, have you picked up the flight tickets
for next Monday yet?
W- No, I was busy doing something for the sales
manager this morning. However, I was just
going to head downstairs to the travel agency
right now.
M In that case, you don't need to make the trip
because Karen says she can get us a group
discount with a travel agency she knows.
W: Oh, that's good news. I wonder if she can get
me a cheap flight ticket to Hong Kong for next
month. I have to go there to meet Mr.Wong.
Explanations
Warm-up
Questions about the People Mentioned
in the Conversati n
A Listen to the conversation and mark if the
st"""ents are TRUE or FALSE.
Warm-up
266 I TOEICAcademy www.nhantriviet.com
(A)Therearegoods on display inthe store.
(A)Therearegoods on display inthe store.
(B)A woman is paying for her purchase.
(C)Thewoman is pricing the items inthe store.
(D)The shopping cart is being stacked with
goods.
B Listenagainand mark yout answer. Thenfill in
the blanks. !
Now, since this is your first visit to our office,
Mr. Lee, you are going to have to fill out this
patient information form. Please fill in all the
blank lines and the back section of the form if
you have health insurance. If you are unsure
of anything, please ask anyof the nurses here.
They will be glad to help you out. When you
are done, return the form to me, and I will let
you into seethe doctor.
Give It a Try!
A Listento four statements a
andchoose the correct ans
B Listenagainandtake dictat
choices.
ut the picture
er.
on on the answer
O.(B)
Give I t a Try!
NegativeQuestions dStatements
A Listento the talk and marI your answer.
Warm-up
1.(0) 2. (A) 3. (C)
Listenandfill inthe blanks.
B Listenagainandfill inthe'blanks.
1. Aren't we taking the car?
->No, we're walking over.
markyour answer. A Listento eachdialogue an
5. That cake looks delicious.
->Yes, it's myfavorite.
4. Hasn't Maryarrived yet?
->Yes, she's inher office now.
3. Doesn't Paul drive to work?
->Yes, hejust bought a newcar.
Give It a Try!
2. Weren't you latetoday?
->No, not me.
You have a very busy day today, Mr. King. At
ten o'clock this morning, you are scheduled
to make an appearance at the sales meeting
in the third floor meeting room to give a little
pep talk to the sales representatives. Then, at
12, you will be having lunch with the general
manageratthe company cafeteria. At 1o'clock,
Mr. Santos is coming to see you about the
Leemanproject. Then, at three o'clock, you are
expected at the head office to meet with the
board of directors.
Exhibitions B Listenagainandfill inthe 'anks.
Warm-up
Fill inthe blanks and mark if the statements are
TRUEor FALSE. I .
1. Thereis anassortment of fruits on display. (T)
2. The boy is picking fruit inanorchard. (F)
3. Therearefruits stacked onthe display stand. (T)
4. Produce is being placed into the baskets. (F)
5. Somefruits arebeing weighed onthe scale. (F)
1. Aren't we meeting this week?
(A)The meeting was successful.
(B) No, it's beenpostponed.
(C)No, I'msurewe didn't.
2. Doesn't Ms. Brown work hereanymore?
(A)Shewon't need it anymore.
(B) I think I'll walk there now.
(C)No, she got transferred.
www.nhantriviet.com
Scripts& Answers I 267
3. Haven't you hired an assistant yet?
(A) I found someone this morning.
(8) Sarah is a great assistant.
(C) She is not here yet.
4. That was an excellent movie.
(A) It's a two-hour movie.
(8) Yes, I liked it, too.
(C) At the local theater.
5. I've beento that restaurant several times already.
(A) Neither am I.
(8) Really, how was it?
(C) Let's get some lunch.
Detailed Questions
Warm-up
Give I t a Try!
W: What do you think we should get Ron for his
promotion? The weather is getting cold these
days, and I have not seen him wearing any
gloves.
M' He's already got a pair. I got them for him on
his birthday. Let's go and see if we can find
something at the clothing store.
W Actually, let's go to the golf store and pick up a
set of balls for him. He said he will be doing a
lot of that this year.
M: Okay, that sounds perfect. And I want to check
out a new golf club that's on sale there.
Tour-guide Instructions
Warm-up
W How do you like the new program I installed on
your computer? It is supposed to make your
work much easier.
M Well, I realize that it is much faster than the old
one, but I amso used to the old program.
W Don't worry. I will teach you how to use it later
today. Are you free after lunch?
M: Yes, I have a client coming for a visit at one, so
I should be okay at two.
268 I TOEle Academy
May I have your attention, passengers! As
you can see outside, the snow has started to
come down very hard, and our ground crew is
now working hard to clear the runways. At the
moment, all flights will depart as scheduled,
but if this snowfall continues, there may be
some delays. We will keep you posted of any
changes.
www.nhantriviet.com
Give It a Try!
A Listento the talk andmarkyour answer.
1. (8) 2. (C) 3. (A)
B Listenagainandfill inthe blanks.
I hope you all had a wonderful flight. I know
that you must all be jetiagged, but we have a
full day planned for you. First, you will check
into the hotel and freshen up a little. Then, at
10 o'clock, we will all meet down at the hotel
lobby andgo for a drive out to the beachside.
Around twelve o'clock, we will have lunch at
a famous seafood restaurant. On the menu
this afternoon is lobster. After lunch, we will
spend the entire day visiting the market by
the seashore. There are many fun things to
see and buy there. Now, we will be arriving
at our hotel in five minutes. Would all of you
stay inyour seats until the bus has come to a
complete stop? Thankyou.
www.nhantriviet.com
Scripts& Answers I 269
Reading
Comprehension
Lesson 03 Adjectives and Adverbs
Check-up Quiz
1. reliable 2. financial 3. extremely 4. finally
5. late 6. Usually 7. nearly 8. completely
9. cooperative 10. satisfied
Lesson 01Sentence Structure
Practice Test
Check-up Quiz
1. submit 2. construction 3. goes 4. is
5. The man 6. exhibition 7. became
8. presented 9. gift 10. approval
Part 5 Incomplete Sentences
Part 6 Text Completion
Practice Test
Part 5 Incomplete Sentences
Part 7 Reading Comprehension
Part 6 Text Completion
Lesson 04 Agreement
Part 7 Reading Comprehension
Check-up Quiz
1. performs 2. refund 3. employees 4. Little
5. director 6. is 7. is 8. were 9. customers
10. directed
Lesson 02 Nouns and Articles Practice Test
Part 6 Text Completion
( e ( A
Part 5 Incomplete Sentences
)
(0)
Check-up Quiz
1. Competition 2. resignation 3. construction
4. information 5. publishers 6. operation
7. access 8. expenses 9. The 10. comparison
Practice Test
Part 5 Incomplete Sentences
) :;)
Part 7 Reading Comprehension
( e
Part 6 Text Completion
Lesson 05 Prono~ns and Demonstrative
Adjectives
Part 7 Reading Comprehension
Check-up Quiz
1. our 2. his 3. your 4. himself
5. Those 6. It 7. another 8. but
9. Both 10. those
270 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Practice Test
Part 5 Incomplete Sentences
1 (B) 2 tAl 3 (0) . (C) 5 (0)
6. (B, 7 (0) 8. (A
J
9 (0) 10. (C)
Part 7 Reading Comprehension
Check-up Quiz
1. better 2. easily 3. stronger 4. strict
5. than 6. as 7. the less 8. most
9. highest 10. than
Practice Test
Part 5 Incomplete Sentences
1 (C) 2 (0) 3 (A) 4. (C) 5. (B)
6 (B) 7 (C) 8 (0) 9. (A) 10. (B)
Part 6 Text Completion
1. (C) 2 (B) 3. (0)
Part 7 Reading Comprehension
1 (A) 2 (B) 3. (C)
Check-up Quiz
1. to double 2. applying 3. discussing
4. maintain 5. offer 6. talking 7. to purchase
8. offering 9. to check 10. communicating
Practice Test
Part 5 Incomplete Sentences
1. (A) 2. (A) 3. (0) 4. (B) 5. (A)
6. (0) 7. (C) 8. (B) 9. (0) 10. (C)
www.nhantriviet.com
Part 6 Text Completion
1 (B) 2. (A) 3. (0)
Part 7 Reading Comprehension
1 (0) 2. (A) 3 (C)
Check-up Quiz
1. impressed 2. tiring 3. finished 4. limited
5. existing 6. given 7. purchased 8. dining
9. signed 10. ordering
Practice Test
Part 5 Incomplete Sentences
1 (C) 2. (B) 3. (0 4 (el
6. (C) 7. (A) 8. (C) 9. (B)
Part 6 Text Completion
1. (B) 2. (A) 3. (C)
Part 7 Reading Comprehension
1 fA) 2. (B) 3 (0)
Check-up Quiz
1. listing 2. in 3. be listed 4. have
5. published 6. submitted 7. happened
8. made 9. attached 10. rising
Practice Test
Part 5 Incomplete Sentences
1. (A) 2. (0) 3. (C) 4. (B)
6. (0) 7. (A) 8. (0) 9. (B)
Part 6 Text Completion
1. (A) 2. (B) 3. (0)
Part 7 Reading Comprehension
1. (C) 2. (0) 3. (A) 4. (B)
Scripts & Answers I 271
Lesson 12Relative Clauses
Check-up Quiz
1. notice 2. spends 3. update 4. has
5. will be 6. arrived 7. started
8. wouldhavecompleted 9. understood
10.working
Check-up Quiz
1. who 2. who 3. whose 4. that
5. whom 6. that 7. submitted 8. which
9. whose 10.where
PracticeTest
Part5 Incomplete Sentences
2 (
7.
Part6 Text Completion
2
Practice Test
Part5 Incomplete Sentences
Part6 Text Completion
Part7 Reading Comprehension
Part7 Reading Comprehension
2 ) 3. (0
Lesson 11Conjunctions and Prepositions
Check-up Quiz
1. during 2. arrive 3. aslongas 4. once
5. Despite 6. at 7. priorto 8. however
9.8ecause 10.because
PracticeTest
Part5 Incomplete Sentences
4. C) 5 A)
. ( 10 (0)
Part6 Text Completion
Part7 Reading Comprehension
3 (8 5 8)
272 TOEle Academy
www.nhantriviet.com
Actual Test
listening Test
In the Listening Test, you will be asked to demonstrate how well you understand spoken English.
The entire Listening Test will last approximately 45 minutes. There are four parts, and directions are
given for each part. You must mark your answers on the separate answer sheet. Do not write your
answers in your test book.
Part 1 .'
Directions For each question in this part, you will hear four statements about a picture in your test
book. When you hear the statements, you must select the one statement that best describes what
you see in the picture. Then find the number of the question on your answer sheet and mark your
answer. The statements will not be printed in your test book and will be spoken only one time.
Look at the example item below.
Example
Statement (8), "The man is working at the desk," is the best description of the picture, so you
should select answer (8) and mark it on your answer sheet.
202 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
1.
2.
www.nhantriviet.com
3.
4.
204 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
5.
6.
www.nhantriviet.com '+l.lIit.iiii~ I 205
7.
8.
206 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
9.
10.
www.nhantriviet.com
I 207
Part 2
Directions Youwill hear a question or statement and three responses spoken in English. Theywill
not be printed inyour test book and will be spoken only one time. Select the best responseto the
question or statement and mark the letter (A),(8), or (C)on your answer sheet.
Example
Youwill hear Whereis the meeting room?
Youwill also hear (A)Tomeetthe newdirector.
(8) It's the first roomonthe right.
(C)Yes,at two o'clock.
The best response to the question "Where is the meeting room?" is choice (8), "It's the first room
on the right," so (8) is the correct answer. Youshould mark answer (8) on your answer sheet.
11. Mark your answer on your answer sheet. 26. Mark your answer on your answer sheet.
12. Mark your answer on your answer sheet. 27. Mark your answer on your answer sheet.
13. Mark your answer on your answer sheet. 28. Mark your answer on your answer sheet.
14. Mark your answer on your answer sheet. 29. Mark your answer on your answer sheet.
15. Mark your answer on your answer sheet. 30. Mark your answer on your answer sheet.
16. Mark your answer on your answer sheet. 31. Mark your answer on your answer sheet.
17. Mark your answer on your answer sheet. 32. Mark your answer on your answer sheet.
18. Mark your answer on your answer sheet. 33. Mark your answer on your answer sheet.
19. Mark your answer on your answer sheet. 34. Mark your answer on your answer sheet.
20. Mark your answer on your answer sheet. 35. Mark your answer on your answer sheet.
21. Mark your answer on your answer sheet. 36. Mark your answer on your answer sheet.
22. Mark your answer on your answer sheet. 37. Mark your answer on your answer sheet.
23. Mark your answer on your answer sheet. 38. Mark your answer on your answer sheet.
24. Mark your answer on your answer sheet. 39. Mark your answer on your answer sheet.
25. Mark your answer on your answer sheet. 40. Mark your answer on your answer sheet.
208 TOEle Academy
www.nhantriviet.com
Part 3
Directions You will hear some conversations between two people. You will be asked to answer
three questions about what the speakers say in each conversation. Select the b st response to
each question and mark the letter (A), (B), (C), or (D)on your answer sheet. The conversations will
not be printed inyour test book and will be spoken only one time.
41 . What is the problem?
(A)The woman does not know how to
get to the man's office.
(8) The copy machine is not working
properly.
(C)The man is late for his appointment.
(D)The woman can't go to the office
today.
42. Who most likely is the man?
(A)An auto mechanic
(8) A photocopier technician
(C) A new assistant
(D)A coffee shop owner
43. When will the man most likely get to the
woman's office?
(A) Inthe morning
(8) During lunch
(C) Inthe afternoon
(D) Inthe evening
www.nhantriviet.com
44. Who most likely are they?
(A)J ournalists
(8) Photographers
(C) Office workers
(D) Party organizers
45. Who has the pictures now?
(A)The receptionist
(8) The photographer
(C) Ellen
(D) J ohn
46. What will the man most likely do next?
(A) Pick out the pictures he wants
(8) Take a walk to the photo shop
(C) Post the pictures on the bulletin board
(D) Go to see a co-worker
' M .l I' i .l i i Ji i !3U. I 209
210 I TOEI C Academy www.nhantriviet.com
59. What are they talking about? 65.
What does the man suggest the woman
(A)The man's promotion
do?
(B) A newspaper article
(A)Catch a taxi
(C) The woman's secretary
(B) Shop at the grocery store
(D)The man's computer
(C)Take a bus
(D) Park her car in the lot
60. What does the man ask the woman to do?
(A) Bring him a copy of the paper
66. Where is this conversation most likely
(B) Come and fix his computer
taking place?
(C) Conduct an interview in his place
(A) In a parking lot
(D)Talkto his client
(B) At a bus stop
(C) In an office building
61. How will J ack receive the article?
(D) Ina train station
(A) By fax
(B) By mail
67. What does the woman want to know?
(C) Bye-mail
(A) How often the bus comes
(D) By a messenger
(B) When the man will meet her at the
train station
(C) How far the train station is
62. What is the problem?
(D)Where to park her car
(A) Mr. Sanchez forgot to place an order.
(B) A delivery will be late.
(C)They are running late for a meeting.
68. When will the training session take place?
(D)The man made the wrong order.
(A) During lunch today
(B) Tomorrow afternoon
63. When will the man use the brochures? (C)This evening
(A)This weekend
(D)Tomorrow morning
(B) Next Monday
(C)Today
69. Where will the training be held?
(D)Tomorrow
(A) Inthe president's office
(B) Inthe executive lounge
64. What will the woman do for the man?
(C) In a big meeting room
(A) Hand out the brochures to the
(D) Ina coffee shop
seminar attendees
(B) Place an order for more brochures
70. What does the man want to do before
(C) Make a speech at the seminar
the training session starts?
(D)Arrange a special delivery on the
(A) Have lunch with the woman
weekend
(B) Review some things with the woman
(C) Relax in the executive lounge
(D) Drink coffee with a client
www.nhantriviet.com
Part 4
Directions Youwill hear some talks given by a single speaker. Youwill be asked to answer three
questions about what the speaker says in each talk. Select the best responseto eachquestion
and mark the letter (A),(B),(C),or (0) onyour answer sheet. Thetalks will not be printed inyour
test book and will be spoken only one time.
71. What is the current weather like outside?
(A) Sunny
(B) Rainy
(C) Cloudy
(0) Muggy
72. When will it rain?
(A)This afternoon
(B) This evening
(C)Tomorrow
(0) This weekend
73. What will the temperature be like on
Saturday?
(A)20 degrees Celsius
(B) 25 degrees Celsius
(C) 28 degrees Celsius
(0) 30 degrees Celsius
212 TOEIC Academy
74. Who most likely is talking?
(A)A bus driver
(B) A tour guide
(C)A store clerk
(0) A waiter
75. Why is the speaker talking?
(A)To ask the people to get back on the
bus
(B) To let the people know of the change
in schedule
(C)Towarn the people of the bad
weather expected today
(0) To provide some information about
the civic center
76. When will they most likely leave the civic
center?
(A) Right now
(B) At lunchtime
(C)After lunch
(0) Inthe evening
.www.nhantriviet.com
77.
When will the blood drive take place?
83.
Who most likely is giving the talk?
(A)Today
(A) Mr. Lester
(8) Monday
(8) A sales manager
(C) Wednesday
(C) One of the sales reps
(0) Friday
(0) A manager from the York regional
office
78.
Where will the event take place?
(A) Inthe cafeteria
84. What will Mr. Lester talk about?
(8) Inthe foyer
(A)The upcoming sales campaign
(C) At the hospital
(8) The know-how of selling
(0) Inthe conference room
(C) His new managerial position
(0) How to get to the York region
79.
How long will the blood drive last?
(A) 1 hour
85. What will happen next?
(8) 2 hours
(A)An award will be given out.
(C) 3 hours
(8) The manager will give everyone a gift.
(0) 4 hours
(C)The sales campaign will commence.
(0) Mr. Lester will give a speech.
80.
Who is the intended audience of this talk?
(A) Factory supervisors
86. What is the speech mainly about?
(8) Safety inspectors
(A)To thank Mary for making the biggest
(C) Production managers
sale in the company's history
(0) Plant employees
(8) To encourage employees to work
harder in the coming days
8l.
What should the listeners do first when
(C)To show gratitude to those who have
they come to work?
excelled at their jobs
(A) Put on their safety equipment
(0) To welcome new employees to the
(8) Punch in their times
company
(C) Read the schedule
(0) Check the notice board
87. How long has this award been given out?
(A) 5 years
82.
What are the listeners asked to put on
(8) 10 years
before entering the worksite?
(C) 20 years
(A) Safety glasses
(0) 25 years
(8) Long boots
(C) Hard hats
88. What will Ms. Carlson most likelydo next?
(0) Long pants
(A)Accept an award
(8) Go back to work
(C) Introduce the next speaker
(0) Present the award
www.nhantriviet.com
89. How long has Bargain City been in
95. Who is J ohn?
business?
(A)A reporter
(A) For 1year
(B) A policeman
(B) For 5 years
(C)A bus driver
(C) For 10 years
(D)An actor
(D) For 25 years
96. How many vehicles were involved in the
90. What does Bargain City sell?
accident?
(A) Sports equipment
(A)One
(B) Home appliances
(B) Two
(C) Stationery
(C)Three
(D) Clothing
(D) Four
91. How long will the sale last? 97. What will be aired next?
(A)Two days
(A)A weather update
(B) Three days
(B)A traffic update
(C) Four days
(C) Some advertisements
(D) Five days
(D)The headline news
92. When will the bus for Boston depart? 98. What is the talk mainly about?
(A)At 10:00
(A)An introduction of a new employee
(B) At 10:15
who has joined the company
(C)At 10:30
(B)An award the company staff won
(D)At 11:00
(C)A new building they will move into
(D)A plan for the company to hire more
93. What should those heading to Boston do workers
now?
(A) Sit in the waiting area 99. What will happen next week?
(B) Listen for an updated announcement
(A)The construction will come to an end.
(C) Get a refund on their tickets
(B) The employees will move into a new
(D) Line up at the gate
building.
(C)A new project will commence.
(D) Some new office supplies will be
94. What does the speaker mention about delivered.
the bus from Detroit?
(A) It broke down on the highway. 100. When will they start looking for new
(B) It is caught in heavy traffic. workers?
(C) It runs every half hour.
(A) Next week
(D) It will begin boarding in fifteen
(B) Intwo weeks
minutes.
(C) Next month
(D) Next year
214 TOEle Academy
www.nhantriviet.com
NO TEST MATERIAL ON THIS PAGE
www.nhantriviet.com
eoioUitoiiiiJ iiJ U. I 215
Read i n g Tes t
In the Reading Test, you will read a variety of texts and answer several different types of reading
comprehension questions. The entire Reading Test will last 75 minutes. There are three parts, and
directions are given for each part. You are encouraged to answer as many questions as possible
within the time allowed.
Part 5
Directions A word or phrase is missing in each of the sentences below. Four answer choices are
given below each sentence. Select the best answer to complete the sentence. Then mark the letter
(A), (8), (C), or (0) on your answer sheet.
101. Starting next month, the security
104. Thanks to the --------- of the deadline,
--------- working for eight hours a day.
the construction crew was able to com-
(A) was plete their work on time.
(8) are
(A) extended
(C) has been
(8) extend
(0) will be
(C) extendable
(0) extension
102. The hotel reservations --------- the
executive officer will be made by his
105. Candidates should send their appli-
secretary.
cation form and resume either by fax
(A) by --------- by mail.
(8) about
(A) or
(C) for
(8) as
(0) in
(C) nor
(0) and
103. The manager in charge of Europe
should visit all the branches in the
106. Customer --------- is one of the most
region ---------.
important factors in the hospitality
(A) regularly industry.
(8) widely
(A) satisfy
(C) recently
(8) satisfaction
(0) brightly
(C) satisfactory
(0) satisfactorily
216 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
107. Sales of the 30G storage device were
112. Please refer to the minutes of the last
not very satisfactory last month, but are
staff meeting --------- you requested.
expected to rise ---------. (A)then
(A) openly
(8) that
(8) nearly
(C) what
(C) urgently
(D)when
(D) shortly
113. In response to your request, we will
108.
Despite the bad weather, the outdoor
send your invoice --------- from your
concert was --------- attended by the
shipments.
band's excited fans. (A)jointly
(A)well
(8) diversely
(8) quite
(C) separately
(C) many
(D) partially
(D) some
114. Ms. Samantha will be the new director
109.
Please be informed that --------- entry
for the system update, and those work-
was chosen for the first-place prize this
ing with her should report to ---------.
year. (A) she
(A) you
(8) herself
(8) yourself
(C) hers
(C) yours
(D) her
(D)your
115. Due to lack of finance, the hospital res-
110.
The new city governor is considering
toration project has been --------- until
--------- the historic palace to its original next year.
shape. (A) expected
(A) restarting
(8) scheduled
(8) regaining
(C) continued
(C) restoring
(D) postponed
(D) replacing
116. Most serious problems with the com-
111. Overseas sales staff should speak fluent
puter system arise from people ---------
Spanish to communicate --------- with
installing illegal software.
the local customers.
(A) known
(A) effect
(8) knowingly
(8) effectively
(C) knowledge
(C) effective
(D) knowledgeable
(D) effectiveness
www.nhantriviet.com
117. The machine prints --------- a ticket 122. When Ms. Myer --------- Beijing for an
right after the customer enters his or her
international conference, she will meet
reservation number.
with the regional manager as well.
(A) of
(A)visits
(B) within
(B)to visit
(C) between
(C) was visiting
(0) out
(0) visiting
118. Thanks to their efficient work, the prod- 123. InfoWorks Technology has been dedi-
uct --------- will be offered a better
cated to offering --------- products at
contract.
reasonable prices.
(A) developers
(A)skilled
(B) developments
(B) earnest
(C) developed
(C)tactful
(0) develops
(0) reliable
119. We, at Smithan, Inc., ensure a --------- 124. --------- in the entertainment and art in-
working environment to improve
dustry has dramatically increased in the
employee morale. last few years.
(A) pleasant
(A)Competition
(B) tender (B) Competitor
(C) confident (C) Competitive
(0) fragile (0) Compete
120. Mr. Canberra removed some tables 125. --------- a news report, the agricultural
from the presentation slides because industry has recently generated more
they were too ---------. profits than ever before.
(A)distract
(A)According to
(B) distraction (B) Nevertheless
(C) distractedly (C) Eventhough
(0) distracting (0) As if
121. All employees are requested to attend 126. The city governor is taking ---------
the dinner in --------- of this year's measures to shift passenger traffic from
success. road to rail.
(A) progress (A) signify
(B) celebration
(B) significant
(C) approval (C) significantly
(0) encouragement (0) significance
218 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
127. The heating system malfunctioned due 132. After Mari Kaketa --------- Naltech Re-
to a maintenance problem that --------- search, she dramatically improved its
last night.
payroll system.
(A) emerged (A)joins
(B) engaged
(B)joined
(C) released
(C) is joining
(D) reacted
(D) has been joining
128. Last Friday, marketing staff from all of
the branches --------- at Canaan Valley 133. Unicendial Design has consistently
Resort for a quarterly meeting. focused on effective communication
(A) convene
---------its employees.
(B) convened (A) under
(C) convenes (B) past
(D) convening (C) among
(D) behind
129. Many --------- scientists around the
world were invited to the 20th annual 134. After only 2 months of use, the tires were
Science Expo held in Bangkok. beginning to show signs of ---------.
(A) definite (A) decrease
(B) customary (B) shape
(C) notable (C) limit
(D) elaborate (D)wear
130. Current sales trends reveal that custom- 135. The recent hike in sales of the IZIP
ers are --------- concerned with product mountain bike is mainly due to ---------
designs. efforts to improve product quality.
(A) excess (A)deliberates
(B) excessive (B) deliberately
(C) excessively (C) deliberate
(D)excessiveness (D) deliberating
13l. Halloween parades did not interest 136. By merging with Amico Electronics, ATE
many residents two years ago, but ac- will stay in the top --------- among flat
tively promoting them attracted more TV manufacturers.
people in --------- years.
(A) position
(A) subsequent (B) order
(B) next (C) schedule
(C) followed (D) record
(D) late
www.nhantriviet.com I 219
137. Adding more professionals to Linc
Realty will appeal to more homeowners
--------- the area.
(A)somewhat
(B) moreover
(C)throughout
(0) everywhere
138. Securing customers' personal informa-
tion may be a --------- element to tech-
nology executives.
(A) key
(B) handy
(C) marginal
(0) complete
220 I TOEIC Academy
139. Our new --------- account will earn you
higher interest on every dollar you
deposit.
(A)save
(B) saved
(C) savings
(0) safely
140. If you wish to know whether you ---------
for a mortgage, simply click on the link
provided below.
(A) equip
(B) supply
(C) arrange
(0) qualify
www.nhantriviet.com
Part 6
Directions A word or phrase is missing in some of the sentences below. Four answer choices are
given beloweachsentence. Select the best answer to complete the sentence. Then mark the letter
(A),(8), (C),or (0) on your answer sheet.
Questions 141- 143 refer to the following memo.
To: All employees
From: Travis N. Freeman, Vice President
Date: J une 2
Re: Employee of the Month
On behalf of Pine Mart, I would like to present this month's Employee of the Month
Award to Ms. Carla Mcfall. Ms. Mcfall has been with Pine Mart for almost three years.
She to work with us part-time while she was in high school.
141. (A) starts
(B) will start
(C) started
(D) is starting
Over the years, she committed herself to excellent customer service. As a result, her
division has received much fewer complaints from customers compared to other
sections. Additionally, she got involved in a new customer management system,
which led our company to an industry _ that it is today.
142. (A) leader
(B) leadership
(C) leading
(D) leads
In conjunction with the reward, Ms. Mcfall will be offered a to a manager of
143. (A) object
(B) increase
(C) notice
(D) promotion
the dairy section.
Congratulations to Ms. Mcfall on her performance.
Travis N. Freeman, Vice President
Pine Mart
www.nhantriviet.com
M a . i . p i ' . i .
I 221
Questions 144-146 refer to the following advertisement.
II 1'1111111111111, 111111 11111111111 I 11111111
11'1 II
Job Opportunity
October 5
In accordance with its rapid expansion, Amdated Technology Partners __ energetic
144. (A) sought
(8) was seeking
(C) is seeking
(0) will have sought
software developers to work at our Atlanta headquarters.
Successful candidates must have a minimum of three years' work experience in
commercial software development, especially in a dynamic work __ '
145. (A) nature
(8) environment
(C) office
(0) condition
Knowledge of foreign languages is a plus. The work will start __ November 1.
146. (A) until
(8) on
(C) since
(0) through
If interested, please send us your resume and a cover letter to J ennifer Bruening at
J enni@Amdated.com no later than October 15.
I I "1111 I 111111111111111111111 I I I I ' "" 111111
222 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
Questions 147- 149 refer to the following letter.
Dear customers of Equips Shipping,
A recent in fuel prices has made Equips Shipping adjust our shipping rates.
147. (A) rise
(8) proposal
(C) shortage
(0) benefit
Prices for deliveries within the NYC area will'remain unchanged; however, rates for out-
of-city and out-of-state shipments will increase by five percent. The revised price list is
148. (A) enclose
(8) enclosed
(C) enclosure
(0) enclosing
All the changes will be effective as of J uly 1. We sincerely any inconvenience this
149. (A) doubt
(8) bother
(C) concern
(0) regret
will cause you.
We appreciate your continuous support of Equips Shipping.
Sincerely,
Robert Matson
Marketing Manager, Equips Shipping
www.nhantriviet.com
'+#.lIii"iliJ li%iM~I 223
Questions 150- 152 refer to the following e-mail.
To: All managers (allmanagers@mategrated.com)
From: jacob j. Reagan (jacobreagan@mategrated.com)
Date: September 24, 2007
Re: Product Returns
Pleasebe advised that as of November 1, 2007, Mategrated Electronics a
150. (A) will implement
(8) implemented
(C) implementing
(D) is implemented
new policy that ensures a full refund on any purchase for a longer period of time. The
new policy will allow all merchandise to be returned within 180 days of purchase
that it has no signs of wear.
151. (A) whereas
(8) once
(C) provided
(D) however
For any refunds, customers should bring the item in its original package aswell as proof of
purchase. We request that managers notify everyone of this new policy so they can follow
all proper
152. (A) precautions
(8) procedures
(C) proposals
(D) productivity
Regards,
jacob
224 TOEle Academy www.nhantriviet.com
NO TEST MATERIAL ON THIS PAGE
www.nhantriviet.com
'a"'li".'w~ I 225
Part 7
Directions In this part, you will read a selection of texts, such as magazine and newspaper
articles, letters, and advertisements. Eachtext is followed by several questions. Select the best
answerfor eachquestion and markthe letter (A),(8), (C),or (0) on your answer sheet.
Questions 153- 154 refer to the following advertisement.
HM Communication Services has added an online payment option with
which you can quickly and automatically pay your monthly phone bill. Sign
up for the online payment service and add your credit card or bank account,
and we will automatically withdraw the payment amount from your financial
institution. In addition to never making a late payment again, our online
service provides you with access to past and current billing statements 24 hours
a day, 7 days aweek. Sign up today at ~.hmcommonline.co.kr.
153. What is an advantage of signing up for the online payment service?
(A) Nonstop access to billing statements
(B) Discounts on telephone bills
(C) An upgraded calling plan
(D) A waiver on all future late fees
154. How are customers able to sign up for the online payment service?
(A) By visiting an office
(B) By mailing an application
(C) By calling the local office
(D) By going to a website
226 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
Questions 155-156 refer to the following notice.
NOTICE OF PUBLIC MEETING
A voluntary neighborhood meeting is scheduled for J uly 15 in response to the city
council's plan to build a new water purification plant. The current propos d location
for the plant is at the intersection of Main Street and Columbus Avenue whereby
the existing plant on Rogers Avenue will be demolished. Construction is estimated
to last four months, and it will cause delays in traffic along Columbus Avenue.
At this meeting, city council representatives will outline the details of the
construction. Afterwards, community residents will be able to ask questions and
discuss the advantages and disadvantages of the proposal.
The location of the meeting is at the Niles East High School auditorium. It will start
at 6:30 P.M. and is scheduled to end by 8:00 P.M. If you have any inquiries about
the meeting, please call the City Council Head Office at 674-9900.
155. What will take place on J uly 15?
(A)An old water plant will be demolished.
(8) Residents will have a discussion about a proposal.
(C) Construction will begin on Columbus Avenue.
(0) A school will host a party in its auditorium.
156. What will the city council propose at the meeting?
(A)To construct a new water plant
(8) To build a new high school
(C)To add a new street
(0) To decrease traffic inthe city
www.nhantriviet.com
'a.t.!iii.iiii'" I 227
Questions 157-159 refer to the following advertisement.
Cr~stalla's on Michigan
924 S. Michigan St.
Chicago, Illinois
410-544-4455
Crystalla's on Michigan invites you to engage in fine dining while basking in genuine history.
We are open Monday through Friday for breakfast, lunch, and dinner, and we specialize
in our world-famous homemade custard desserts, which are served nightly along with
fine wine. Originally opened in 1812 as the Michigan Tavern, Crystalla's was renovated
in 1988 to further reinforce its reputation of warm, Victorian hospitality and historical
reverence. Today, you can take pleasure in the grand dining room and regal tavern with
hardwood Roors, crystal chandeliers, and original fireplaces that preserve the wonderful
history of the nineteenth-century tavern.
We offer: Private rooms for all occasions
Full-service catering
Live baroque quartet from 8 P.M. to 11 P.M.
Outdoor patio dining area (open during spring and summer)
Bring this ad and receive $15.00 off dinner for rwo
OR $10.00 off lunch for rwo.
This offer good until August 31.
157. What is being promoted?
(A) A restaurant
(8) A hotel
(C) A theater
(D) An historical tour
158. What's the last date the discount is
available?
(A) March 26
(8) J une 15
(C) August 31
(D) December 27
228 I TOEle Academy
159. What feature is NOT mentioned in the
advertisement?
(A) Private areas for celebrations
(8) Outdoor dining
(C) Live jazz entertainment
(D) Catering
www.nhantriviet.com
Questions 160-161 refer to the following memorandum.
160. What is mainly discussed in the memo?
(A) Moving unused equipment
(B) Collecting used equipment
(C) Selling unused equipment
(0) Servicing used equipment
)
)
)
)
)
)
)
)
To: All managers
From: J ohn Phillips, IT Manager, Technical Department
Re: Unused equipment
There is much unused electronic equipment that should be moved out of your
employees' offices. Bernardt Equipment Services will begin collecting the
unused equipment for only one week. Starting August I, BES staff ill pick
up the equipment and either redistribute the various items or donate them
to charitable groups. Please contact Thomas Edwards in the IT Department
by this Thursday to schedule collection. Please note that the only equipment
eligible for collection is that with aBES label on it.
Thank you for your cooperation.
(
(
(
(
(
(
(
(
161. What equipment will BES collect?
(A) Equipment that has been used
(B) Equipment with a BES identification
(C) Equipment that only managers use
(0) Equipment without any defects
www.nhantriviet.com
Ma'i.liil'Niill'. I 229
Questions 162-164 refer to the following e-mail.
Dear Mr. Michael Pearson:
YOUR ACCOMMODATIONS:
Roomrates:
Friday: $150
Saturday: $200
Total: $350
Room Description: 1king-sized bed;
wireless Internet access available for a
$30 fee
YOUR SCHEDULE:
Check-in: Friday, J uly 2
Check-out: Sunday, J uly 4
Number of rooms: 1
Number of guests: 2
Thank you for choosing the Tiffany Hotel in Beverly Hills.
We are delighted to confirm your reservation with our hotel. Please review the
following information for accuracy.
To: Michael Pearson
From: Customer Service Center
Subject: Reservation #884-394
Date: Monday, May 19, 10:24:08
DEPOSIT AND CANCELLATION POLICY
A deposit in the amount of half of your total expected bill will be charged to your
credit card. A full refund on your entire deposit is available only if you cancel your
reservation no later than two days before your check-in date. Cancellations the day
before your check-in date will incur a cancellation fee of $50. No refund on your
deposit is provided if you cancel your reservation on the day of your scheduled
check-in.
230 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
162. When is Mr. Pearson's scheduled departure from the hotel?
(A)J uly 21
(8) J uly 4
(C) J uly 2
(0) J uly 6
163. What is the amount of the deposit?
(A) $150
(8) $155
(C) $175
(0) $200
164. What will happen if Mr. Pearson cancels his reservation on the day of his scheduled arrival?
(A) He will not be refunded his deposit.
(8) He will be refunded only half the deposit.
(C) He will be refunded his deposit in full.
(0) He will be refunded his deposit less $50.
www.nhantriviet.com
Questions 165-168 refer to the following letter.
Firstar Banquet Hall
575 Wright Road
Dallas, TX 45654
Phillip Rogers
5254 J efferson Drive
Phoenix, AZ 85201
March 21
Dear Mr. Rogers,
This letter is to confirm your reservation at the Buckingham Ballroom on Saturday.
J une 16. from 5 P.M. to 10 P.M. When we last spoke. you informed us that there
will be 350 patrons attending the wedding reception on J une 16. I have made a
note of this in the company's reservation system. Please forward a final count to
my attention by May 15at the latest.
In order to complete your reservation, you must send us a nonrefundable deposit
of $1,000.00 by April I. We accept checks and credit cards. If you intend to pay by
check, please make it payable to the Firstar Banquet Hall. If you should choose
to pay by credit card, please call me directly. and I will personally process your
deposit payment.
Our chef has been working on a new bridal dinner menu, which I will send to you
by the end of the week. Please indicate which meals you would like to be served at
your reception by marking the corresponding items on the menu and returning the
menu to us.
We eagerly anticipate seeing you in J une. If you have any questions or concerns,
please feel free to call me directly at 1-800-677-5740 ext. 390588 at any time.
Sincerely,
J ames Lim
232 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
165. What is the purpose of this letter?
(A) To advertise a banquet hall
(B) To make a complaint
(C) To confirm a business interview
(0) To confirm a special plan
166. By what date does Mr. Lim want to know the final number of guests?
(A) March 21
(B) April 1
(C) May 15
(0) J une 1
167. What will Mr. Lim send to Mr. Rogers?
(A) A dinner menu
(B) A reservation application
(C) A list of the chefs' names
(0) A nonrefundable deposit
168. What is NOT mentioned in the letter?
(A) The operating hours of Firstar
(B) Mr. Rogers' address
(C) The date of the reception
(0) Mr. Lim's direct phone number
www.nhantriviet.com
Questions 169- 171 refer to the following notice.
To All DMC Employees Using the Newburgh Health Club
Effective J uly 1, corporate membership rates will change. While this means an
increase in the amount you will pay, remember that DMC employees and their families
still receive a considerable discount.
The Newburgh Health Club offers individual and family plans for weekdays only,
weekends only, or for seven days a week. The new monthly rates are listed below.
OMC Corporate Membership
The Newburgh Health Club Membership Plan
eekdays Only (Mon Fri 6 a.m. - 10p.m.)
eekends Only (Sat Sun 6 a.m. - 8 p.m.)
rull Membership (Weekends 6 a.m. - 8 p.m. and Weekdays
63.m - 10 p.m.)
Executive Membership (all the benefits of full membership
plUS the services of a nutritionist and personal trainers)
Individual
$22
$22
$40
$48
Family
$55
$55
$100
$120
DMC employees who are interested in becoming new members of the health club
can pick up application forms from Donna Lin in room 701.
169. What is the purpose of the notice?
(A) To advertise a job opening at a fitness
center
(8) To give notice of a price change at a
health club
(C) To inform club members of a sched-
uling change
(0) To publicize the opening of a new
health club
170. What is the monthly rate for full mem-
bership for the family of an employee at
OMC?
(A) $40
(8) $55
( C) $100
(0) $120
234 I TOEIC Academy
171. What is stated about the executive
membership?
(A) It is less expensive than the full
membership.
(8) It allows the use of the club on week-
days and weekends.
(C) It includes meals served at the club.
(0) It is available only to newly hired OMC
employees.
www.nhantriviet.com
Questions 172-175 refer to the following advertisement.
Phone calls regarding this position will not be accepted.
J im Beaman, Human Resources Director, CEO Solutions
21 Bowery Drive, New York, New York
If you are interested in the position, please send a copy of your c vcr letter,
resume, and salary requirements no later than September 25to:
The prominent computer parts supplier in the nation, CED Solution is seeking
a Sales Director to work in the Chicago office. The director is expected to travel
about 50% of the time to our office locations in Amsterdam, Seoul, and ubai. The
director's responsibilities will include increasing sales volume and servicing existing
customers. Applicant qualifications include an accredited university master"s
degree, at least 3 years' experience as a manager, and expert knowletlge in the
computer services field. A competitive salary and benefits are offer d with this
position.
.s' VV'VV'v"VVV'v VV'v"VVVVVVVVV'VVVVV'V"v'VVvVvVvVVVVVV VV'v VVV'v 'VVVVVVv-V-VvvV'V"V"'V'VV VVVVy \..-(
> ~
J ob Opening: Sales Director ~
~
<
<
~
<
$
<
<
~
$
~
~
~
~
?
~
~
~
5
~
,f
172. To what place must the resume be sent?
(A) Chicago
(B) New York
(C) Dubai
(D)Taiwan
173. What is a requirement for an applicant?
(A)2 years'experience in managing
(B) Knowledge of Internet security
(C)A mastery of sales and marketing
(D) Detailed knowledge of computer services
174. What was NOT asked of the applicant to send?
(A)A resume
(B) Information about the expected salary
(C) Information about ethnicity
(D)A cover letter
175. What is the deadline for an application?
(A) September 25
.(B) September 5
(C) September 15
(D) September 1
www.nhantriviet.com
Questions176-180 refer to the following information.
Ferreck- Tech.com
Business Prospectus
Business Prospectus
News and Events
Search
Products and Services
Ferreck- Tech: Business Prospectus
Ferreck- Tech specializes in the design and production of memory cards used in
computers, televisions, cameras, and slot machines. While our headquarters is
in St. Petersburg, Russia, we have production plants in Taiwan and Nigeria and a
regional sales office in Berlin, Germany.
Our acclaimed and reliable products, along with our excellent customer service,
have increased our sales by 30% since last year. Our company has been an
industry leader during the last decade and is expected to have sales of over US
$21 million this year.
We have serviced customers such as MicroTek Computers and ItaeHwan
Electronics. Our sales model only allowed us to do business with computer
and office supply companies, but, recently, we have made 10-year agreements
with some personal electronics companies. In addition to increasing our sales,
we have begun construction on a plant in the USA to begin marketing our
sales to North America. We expect that our international business will increase
substantially inthe next year.
To receive more information about our company, please send an e-mail to
information@Ferreck-tech.az.com.
236 I TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
176. What product does the company mainly sell?
(A) Computer monitors
(B) Memory equipment
(C) Camera batteries
(D) Computer keyboards
177. Where is Ferreck-Tech based?
(A) In Russia
(B) In Germany
(C) InTaiwan
(D) InAustralia
178. According to the information, what does Ferreck-Tech plan to do in the future?
(A) Begin production in North America
(B) Increase sales in South America
(C) Decrease production in all plants
(D) Purchase another company
179. How have Ferreck- Tech's sales been in recent years?
(A) Sales have decreased in North America.
(B) Sales have remained the same.
(C) Sales have increased since last year.
(D) Sales have decreased since last year.
180. What will occur in the USA?
(A)The company headquarters will move there.
(B) A production plant will be built there.
(C)A production plant will be relocated there.
(D) Some company employees will go on strike there.
www.nhantriviet.com
Questions181- 185refer to the following letter and fax.
1< Mr. &Mrs. Rogers
7164 Wright Street
Wilmont, IL
Mrs. J ennifer Beanie
Bayland Furniture
9900 S. 1st Avenue
Springfield, IL
Dear Mrs. Beanie,
We ordered and received our sofa yesterday, and we are very satisfied. The sofa's fabric
quality and style are excellent. We would also like to order the matching side table. Because
our apartment is so small, we can only order one side table, but the side tables are sold only
in pairs. We would like to know if it is possible to purchase only one side table. The sofa
and tables are on page 97 of your catalogue.
We hope that you can accommodate our request. We are very pleased with your service and
hope to purchase more furniture from your store in the future.
We hope to hear from you soon.
James and Phyllis Rogers
TO: Peter Travelers
FROM: J ennifer Beanie
Number: 150- 755- 6196
Number: 150- 533- 1396
flUrgent
Dear Peter,
nFor review DPlease comment 00 Please reply
I received an order from a customer for one side table even though the tables are
only built and sold in pairs. The customer is a long-time patron, and I amwondering
whether you can fulfill this request. They also have made many compliments about
the excellent way you build and design furniture. The side tables are on page 97 of
our catalogue.
Please inform me of the possibility of sending only one side table to our store. I
understand that you are very busy fulfilling other orders, but these customers are so
eager to purchase your products that they have asked us to inquire quickly.
Thank you for your consideration.
J ennifer
238 I TOEle Academy
www.nhantriviet.com
181. What are Mr. and Mrs. Rogers asking for from Mrs. Beanie?
(A)An itemfrom the catalogue
(B) An exchange
(C) A special discount
(D)A refund
182. Which of the following is true about Mr. and Mrs. Rogers?
(A)They are unhappy with their purchase.
(B)They have three young children.
(C)They own a very small apartment.
(D)They prefer sofas to beds.
183. Where does Mrs. Beanie work?
(A) Inthe city of Wilmont
(B) At Bayland Furniture
(C)At a store on Wright Street
(D)At Wilmont Furniture
184. What is NOT suggested about Mr. Travelers?
(A) He is busy at his job.
(B) His work is of good quality.
(C) He has agreed to Mrs. Beanie's request.
(D) He has worked with Mrs. Beanie before.
185. Inthe fax, the word "compliments" in line 3, paragraph 1 is closest in meaning to:
(A) Praise
(B) Criticism
(C) Disapproval
(D) Displeasure
www.nhantriviet.com ' q .t o i i i l .i i i i i i i ! 3' . i 239
Questions 186- 190 refer to the following e-mail messages .
." .
Date: November 21
To: J ared Bronks, Sylvia Stevens (S.Stevens@fruitseliers.com)
From: J onathan Humbrooks (J onHum@fruits4export.com)
Subject: Domestic Fruit Order #293945
We appreciate your continued business and have sent 3boxes of peaches to your store
in Atlanta this morning. However. we are sorry to inform you that we could not fulfill your
original order of a total of 6 boxes. All of our peaches are out of stock for the rest of the
year and will not beavailable for purchase until next October.
We always want to send all of the fruit that our customers order. but. due to the early
arrival of winter in North America this year. the peach harvest was very small. In addition.
peaches are in heavy demand due to the popularity of peach pies this year. We always want
to meet demand. but circumstances outside of our control have caused us trouble.
I have a good friend who owns a peach farm in Brazil and who may have peaches still available
for sale. If you are interested in having me arrange for the extra 3boxes of peaches to be
shipped to your address. I should beable to arrange an order for you.
Thank you for continued business and for ordering our world-famous peaches.
J . Humbrooks
Sales Manager
+ "
. " .
+11
Date: November 23
To: Miguel Hernandez, Brazil Peach Company
From: J onathan Humbrooks, Fruits4Export
Subject: International Fruit Order Inquiry
Hello. Mr. Hernandez.
I havejust run out of peaches and was wondering if you had any more left for sale. If you do.
could you please send at least 3boxes to my warehouse in Atlanta? I know that the price
of peaches has risen lately and would be willing to pay the extra cost.
Will I see you at the next Fruit Association of North America Conference at the Bowery
Hotel this J anuary? It has been a long time since I have seen you in person. and I am
wondering how you and your family are doing. When you get the chance. please give me a call
so that we can catch up.
Best wishes to you this season.
J . Humbrooks
240 I TOEle Academy
www.nhantriviet.com
186. What does the first e-mail show about Mr. Humbrooks?
(A) He is in charge of sales.
(B) He lives in Europe.
(C) He is a fruit expert for a newspaper.
(D) He only sells apples.
187. According to the first e-mail, what is a reason why the peaches are out of stock?
(A)The peaches were eaten by insects.
(B) The peaches were destroyed in a fire.
(C)The peaches were affected by cold weather.
(D)The peaches were used to make salads.
188. What solution is proposed to J ared Bronks by Mr. Humbrooks?
(A)To order apples instead of peaches
(B)To wait for the next season to order more peaches
(C) To cancel the remaining order of peaches
(D)To ask another company to provide the peaches
189. Where does Mr. Humbrooks ask Mr. Hernandez to send the peaches?
(A) Directly to J ared Bronks and Sylvia Stevens
(B) To Mr. Humbrooks' warehouse
(C)To a customer in Houston
(D)To a warehouse in Brazil
190. Where might Mr. Humbrooks and Mr. Hernandez meet in person?
(A)At a special conference
(B) At a warehouse in Brazil
(C) At Mr. Humbrooks' home
(D)At the Tiffany Hotel
www.nhantriviet.com
I 241
Questions 191-195 refer to the following memorandum and report.

Date: February 15
From: Austin Sawyer, CEO
To: The Director of Accounting; the Director of Human Resources;
Chief Financial Officer
Attached is a copy of the company's previous year's spending report for extracurricular
activities. An independent accounting firm, Merck &Brothers, prepared this report.
Our total spending for last year did not exceed our budget, but we did see a slight
uptick in advertisement spending. As such, we must get together to discuss ways on how
we can control the amount of spending on advertisements. I have proposed a meeting
for Thursday, February 23. Please reply about your availability then.
2006 Expense Report
Company: Princeton Engineering
Contact: Lisa Goldsmith, Vice President of Operations
- . .
.. .. .

..
Recruitment $1,000 2,500 1,500 2,000 1,400 2,200
Advertisement $2,100 2,200 2,300 2,800 3,000 3,100
Equipment $2,000 2,100 1,900 2,000 2,200 1,800
Social Activities $200 150 450 100 650 150
Note:
Advertisement figures are calculated based on dollars paid to advertisement
agencies throughout 2006.
Advertisement expenses include payments for radio, television, and newspapers
ads. Princeton Engineering did not use Internet advertising.
242 I TOEIC Academy www.nhantriviet.com
191. Who wrote the memo?
(A)The Chief Executive Officer
(B)The Chief Financial Officer
(C)The accounting firm Merck &Brothers
(0) Lisa Goldsmith
192. Inthe memorandum, the word "uptick" in paragraph 2, line 2 is closest in meaning to:
(A)decrease
(B) increase
(C) stagnation
(0) drop
193. When is the meeting scheduled for?
(A) February 15
(B) February 28
(C) February 23
(0) February 18
194. Inwhat year was the memo written?
(A)2008
(B) 2007
(C) 2006
(0)2005
195. What type of advertising was not used by Princeton Engineering?
(A)Television
(B) Radio
(C) Internet
(0) Newspaper
www.nhantriviet.com i N o l l l i
o i i
: ! , ' " I 243
Questions 196- 200 refer to the following notice and letter.
Please support the Easterman Orchestra
The Easterman Orchestra has been a part of the local community for more than thirty years.
We have provided classical music and special events for people of all ages, and we wish to
continue to do this through the donations of our community residents. Your donations will
allow us to provide concerts at low prices for the whole community to enjoy.
Special benefits will be given to you for donating to the orchestra. The following list details
what benefits are given based on how much you donate.
Patron ($50 - $499):
Receive a free one-year magazine subscription to Orchestra Today along with two free
tickets to any weekday concert.
Artisan ($500 - $999):
Receive a 10% discount on all concert tickets for one year and two free tickets to any
concert of your choice, including weekends and holidays. You will also receive the
Orchestra Today year-long subscription and an Orchestra Today T-shirt.
Master Artisan ($1,000 or more):
Receive Artisan-level benefits plus two additional tickets. You will also be given a special
opportunity to dine with the orchestra conductor, Vladamir Meisterman, during a special
Christmas concert. Only Master Artisans will be invited to this special dinner session.
Donations should be sent to Michelle Pullman at 28692 Bowery Street, Dupage, WI. Please
make checks payable to the Easterman Orchestra.
For more ways on how to volunteer for and support the Easterman Orchestra as well
as other organizations in our local community, please contact Michelle Pullman at
(238)739-3739.
Thank you!
Dear Ms. Pullman,
As I do every year, I am excited ro donate ro the Easterman Orchesrra. I have enclosed a $1,500 check
payable ro your name.
I have also spoken to my family members about donating, and one in particular, my brother J ames, has
decided to donate at the Artisan level. However, he is unable to write checks at the moment and would
like to donate cash. Are donations in cash possible?
Please send my gratitude ro Mr. Meisterman for his continued dedication and the excellent
performances that he organizes every year. I sincerely anticipate another wonderful year of memorable
performances.
Sincerely,
Lisa Gromlin
244 TOEIC Academy
www.nhantriviet.com
196. Why was the notice published?
(A)To inform people of an emergency
(8) To ask people to support an organization
(C) To ask people to criticize the conductor
(0) To inform people of a new orchestra
197. What mistake did Ms. Gromlin make?
(A) She sent the letter to the wrong person.
(8) She sent too little money.
(C) She wrote the check to the wrong person.
(0) She misspelled Ms. Pullman's name.
198. What does Ms. Gromlin ask Ms. Pullman to do?
(A)Answer a question about ways to donate
(8) Provide a free T-shirt to her brother
(C) Refund a previous donation
(0) Send extra money to the conductor
199. What benefit will Ms. Gromlin receive that her brother will not?
(A)A 10%discount on all concert tickets
(8) A free T-shirt
(C)A free magazine subscription
(0) An invitation to a special party
200. What does J ames want to do?
(A) He wants to volunteer.
(8) He wants to give cash.
(C) He wants to visit the conductor.
(0) He wants to pay by credit card.
www.nhantriviet.com
' d o H ' ! . ' i : i J l i h
U
I 245
Actual Test
--~~~~~---------~~---
Li steni ng Comprehension i
I I
1. (8) 2. (C) 3. (C) L.. (8) 5. (8)
6. (A) 7 (C) 8. (0) a (A) 10. (0)
11 (A) 12 (8) 13. (C) 14. (8) 15. (C)
16. (AJ 17. (A) 18. (8) 9. (C) 20. (8)
21 (8) 22. (8) 23. (e) 24 (C) 25. (8)
26. (C) 27 (8) 28. (C) 29. (8) 30. (8)
31. (C) 32 (A) 33. (E) 34. (8) 35. (A)
36. (A) 37. (8) 38. (C) 39. (C) 40. (8)
41 (8) 42. (8) 43. (C) 44. (C) 45. (A)
46. (0) 47. (8) 48. (8) 49. (A) 50. (8)
51 (C) 52. (0) 53. (C) 54. (8) 55. (0)
56. (8) 07 (A) 58. (8) 59.(8) 60. (A)
61. (C) 62 (8) 63 (B) 64. (0) 65. (C)
66 (C) 67. (A) 68. (B) 69. (C) 70. (B)
71. (A) 72. (B) 73. (B) 74. (B) 75. (B)
76. (C) 77. (0) 78 (B) 79. (C) 80. (0)
81 (C) 82. (A) 83. (B) 84. (B) 85. (0)
86. (C) 87. (0) 88. (Al 89. (C) 90. (0)
91. (C) 92. (C) 93. (0) 94. (B) 95. (A)
96. (C) 97. (C) 98. (0) 99. (A) 100. (B)
Pi cture Descri pti ons
1. (A) The man is looking at the screen.
(B) The man is standing in the room.
(C) The man is pinning his nametag on.
(0) The man is putting on his tie.
2. (A) He is setting up a fence.
(B) He is walking down the mountain.
(C) He is looking at the scenery.
(0) He has reached the mountaintop.
3. (A) The books are being stocked.
(8) The librarian is helping the man.
(C) The shelves are filled with books.
(0) The tables are occupied at the moment.
www.nhantriviet.com
4. (A) Trees surround the bench.
(B) The bench is available at the moment.
(C) There is a pile of leaves on the bench.
(0) The trees in the park am being chopped
down.
5. (A) One man is talking to the other.
(B) One man is holding a book.
(C) The men are taking memos.
(0) The men are moving the chairs.
6. (A) Some boats are docked next to the pier.
(8) The water is very rough today.
(C) Some boats are drifting out to sea.
(0) There is a man fishing from the boat.
7. (A) The books are stacked on the floor.
(8) A man is examining a book.
(C) There are books filling the shelves.
(0) A man is booking a table.
8. (A) The car is parked in the driveway.
(B) The lawn is being mowed.
(C) The house is enclosed by a fence.
(0) There are steps leading down to the sidewalk.
9. (A) Some fruits are displayed on the stand.
(B) The woman is slicing a melon.
(C) The goods are being discounted.
(0) A customer is buying some fruit.
10. (A) The people are hurrying to their destinations.
(B) They are working together indoors.
(C) The commuters are on their way home.
(0) The people are strolling in the same direction.
Questi on & Response
11. What is the new accountant like?
(A) He seemed very nice.
(B) I'll count it over again.
(C) I'd like that very much.
Scripts & Answers I 273
12. Is there bank near here? 21. The toner needs to be replaced again.
(A) Roughly an hour ago. (A)Thank you. It will be very helpful.
(B) Yes, right around the corner. (B) Okay, I will take care of it now.
(C) I didn't hear himwell. (C) Yes, the place is quite nice.
13. When will you take off? 22. Who should I talk to about the vacant position?
(A) For a week. (A) I'm leaving for my vacation tomorrow.
(B) ToTokyo. (B) Go and ask the receptionist.
(C)This afternoon. (C) By the end of this week.
14. Why did you select that house? 23. If you want to go over to the store, just let me
(A)The house is around here. know.
(B) It has a big backyard. (A) I will store it in the back.
(C)J ust last week. (B) We can go over it later.
(C) Sure, I appreciate that.
15. Do you want to read this book after I'm done?
(A) No, I haven't read it yet. 24. They're predicting rain tonight, aren't they?
(B) Yes, it's almost done. (A) It will stop this afternoon.
(C) Yes, I do. Thank you. (B) Yes, the training starts soon.
(C)That's what I've been told.
16. Is David in his office today?
(A) No, he's gone to New York. 25. Are there any places to park around your office?
(B) The office is very big. (A)The place is two hours away.
(C) He's very close to him. (B)There is visitor parking in the front.
(C) I'll need to park my car there, too.
17. Where is the new guidebook for Montreal?
(A) Check the bottom shelf. 26. Why didn't you show up at the meeting?
(B) Susan will guide you there. (A)At 2 o'clock this afternoon.
(C) I really like that city, too. (B) Inthe main conference room.
(C) I had to visit a client.
18. Why is the door shut?
(A)With an electric lock. 27. When will you make the payment?
(B) The notice here says it's a restricted area. (A) Fromthe Payroll Department.
(C) Yes, that will be much safer. (B) I'll deposit the money tomorrow.
(C) I'll try to make it for you.
19. How long has she been with us?
(A) She'll be here soon. 28. Who is going to train the employees?
(B) There are 20 members. (A) I think that will be held next Monday.
(C) Since last year. (B) It is supposed to rain this afternoon.
(C) I heard Mike is going to do it.
20. Did you bring the registration form?
(A) No, we don't deal with that firm. 29. Why did you come back so quickly?
(B) Oh no. I forgot it in my car. (A) He already came by earlier.
(C) Please fill in the blanks. (B) The meeting ended early.
(C) It's quicker that way.
274 TOEICAcademy www.nhantriviet.com
30. Remember that the room gets very hot in the
afternoon.
(A) I'll take care of it in the morning.
(B) It's from the direct sunlight.
(C) I could use a new heater here.
31. How many employees are being transferred to
the new branch?
(A)Yes, for several years I believe.
(B) The new branch will open next month.
(C) Around 20 people will be moved.
32. Why can't I take College Street?
(A) It's blocked off.
(B) By bus.
(C) Five miles.
38. The latest version of this virus program is
downloadable from the website, isn't it?
(A) No, it's up there on the third floor.
(B) I don't think it's a new one.
(C) It should be available.
39. Pardon me, but where can I get a refund for
this shirt?
(A)Actually, he returned it a while ago.
(B) All items have been discounted today.
(C) Go to the window over there.
40. Would it be okay if I came in a little late
tomorrow?
(A) I'm sorry. I won't be late again.
(B) Sure, but what's the reason?
(C) I don't think he has come in yet.
33. The projector is not working again.
(A)The project is going very well.
(B) That's twice already this week.
(C) Yes, we will work late tonight.
Short Conversations
Questions 41-43 refer to the foil wing conversation.
W: Our copier has been acting strangely today.
Could you come and take a look at it for us?
M: Okay, but did you check to see if any paper is
jammed inside?
W: Yes, I did, but that's not the problem. I think
the problem may be more serious.
M: All right, but I have to run across town this
morning to fix a machine there, so I don't think
I can make it to your office until after lunch.
W: J ohn, did you see all the pictures we took at
the company party?
M: Yes, they were posted on the bulletin board,
and I ordered a list of the pictures I liked. Did
you already get them developed, Ellen?
W: Yes, I picked up the pictures this morning and
gave them to the receptionist. You should go
and see her.
M: Thanks. I'm thinking of printing some in the
company newsletter.
34. We sent the client our pamphlet, didn't we?
(A) No, we didn't receive anything.
(B) Yes, a couple of days ago.
(C) All of our products are listed.
35. Do you want a copy of the schedule now, or
can you wait until the convention?
(A) I'd like it now, please.
(B) No, we need 300 copies of it.
(C) Yes, in the main conference room.
36. Haven't I seen you somewhere?
(A) Yes, we met at a seminar last year.
(B) It should be around here somewhere.
(C) No, I will watch it tonight.
37. Could you tell me which bus goes to City Hall?
(A) Yes, I've been meaning to tell you.
(B) Sorry, I amnot from this area.
(C) The bus runs every ten minutes.
.. .... ... ~. . .
wing conversation .
www.nhantriviet.com
Scripts &Answers I 275
Questions 47-49 refer to the following conversation.
M: Did you find out when the plumber is going to
be here to fix the broken pipe?
W: Yes, I called at 1 o'clock, and he said he was
tied up in another building and would be here
by 2.
M: Okay, it's ten minutes to 2 right now. Could you
do me a favor and make sure the work goes
smoothly when he gets here? I have to step
out of the office to meet a client but should be
back by 4 o'clock.
W: Okay, I will see you later.
Questions 50-52 refer to the following conversation.
Questions 56-58 refer to the following conversation.
W: That was such a great movie. I amso glad that
you asked me to see it.
M' Well, I've been a real fan of Mark O'Reilly since
he made his debut in the baseball movie that
became a hit last year. Don't you think he's a
great actor?
W: Yes, he gave a wonderful performance in the
leading role of this movie. I think he is definitely
going to be nominated for an award this year.
M: Yes, I wouldn't be a bit surprised if he won the
best actor award.
Questions 59-61 refer to the following conversation.
W: Mr. Sanchez, I'm sorry to tell you this, but I
have some bad news.
M: I hope it's not about the order I made. I really
need the brochures by next week.
W: Actually, we are running a bit behind schedule,
so I'm afraid that it will be delayed by a few
days. However, if it is urgent, we will make a
special delivery on the weekend.
M: Yes, I really must have them on Monday to give
them out to the seminar attendees.
W: J ack, did you get a chance to read today's
newspaper? There is an article written about
the project you're working on.
M: Really? Could you bring a copy up to my office
for me?
W: Actually, I am a bit busy right now. I have a
couple of emails to send, and then I have to
step out of the office to meet a client. Tell you
what. .. I'll get my secretary to scan a copy and
e-mail it to you.
M: Okay, that will be fine. I'll take a look at it after I
come back from lunch.
W: J ohn, are you planning to go to Chicago to
attend the big conference tomorrow? I heard it's
going to be great.
M: Well, I really want to, but I can't. I just came
back from a business trip in Europe, so I have
so much work piled up on my desk.
W: I'm sorry to hear that. Tell you what... "II take
my video camera with me, and I will film the
speeches you'd like to see.
M: Oh, that would be great. Thanks, Susan.
Questions 53-55 refer to the following conversation.
W: Have you sent out the shipment of computers
to the electronics shop yet? The owner just
called and said he needs them within the hour.
M: The truck left ten minutes ago, so it should
arrive at the store in the next fifteen minutes.
Do you want me to check to see where the
driver is now?
W: That's okay. So long as it has left, it'll be fine.
Now could you do me a favor and get those
boxes loaded on to the truck parked over there?
M: Okay, I will take care of that right away.
. .. . . .. . .
276 TOEICAcademy www.nhantriviet.com
May I have your attention, staff? We have been
told that there is a shortage of blood at Memorial
Hospital, so we have gladly agreed to hold a
blood drive here at our company. This Friday, from
9 o'clock until 12, some of the nurses will be here
collecting blood inthe lobby. Those who give a pint
of blood will be given a free lunch at the cafeteria.
Wehope manyof you will showup.
Whenyou come onto the factory floor each
morning, you are asked to look at the schedule to
see which position you have been assigned to on
the production line for that particular day. Youmust
punch in your time to verify that you are present.
Also, don't forget to check the notice board by the
supervisor's office to makesurethat therearen't any
last minute changes in the day's schedule. Now,
before you enter the factory site, pick up a pair of
safety goggles andgloves. Thank you.
Questions65-67referto thefollowing conversation.
M: Youdon't need to take a cab to the train
station. There is an express bus that will take
you there.
W: Oh really? Canyou tell me where the bus stop
is?
M: Of course. J ust walk out of the building
through the back door. Go across the parking
lot, and there is one around the corner infront
of the grocery store.
W: Thank you. Do you also know how often it
runs?
Questions 68-70referto thefollowing conversation.
M: I'd liketo remindyou about the training session
scheduled for two o'clock tomorrow.
W: Yes, that's right. It's going to be held in the
main conference room next to the executive
lounge, right?
M: Yes, but let's meet in my office first. I'd like to
go over acouple of things over a cup of coffee
beforethe training session starts.
W: Sure, I'll be inyour office right after lunch.
Questions77-79refertothefoil
Questions 80-82referto thefo
Questions83-85referto thef
wingannouncement.
lowing instructions.
lowingtalk.
As your manager, I have beenworking hard to
come up with a plan to makethis sales campaign a
success. And inorder to do that, I have something
very special to give to each team member here
today. However, before I givethemto you, I want all
of you to meet someone first. Mr. J ohn Lester is a
leading salesperson at our branch office inthe York
region, and he is here to talk to us about his little
secrets today. Would everyone kindly give a warm
handof applause for Mr. Lester?
Short Talks
Questions71-73refertothefollowingweatherreport.
The weather outside at the moment is fantastic
with sunny skies and mild temperatures throughout
the city. However, by this evening, rain is expected
to come our way. Tomorrow, we will have beautiful
weather again. It is going to last throughout the
weekend with temperatures rising to the mid-20s
bySaturday afternoon.
Questions86-88referto the f 1I0wingspeech.
Questions74-76referto thefollowingtalk.
Hello, everyone!Wearegoing to haveto cancel our
trip to the beachside today because of the rainwe
are getting. However, we will stay here at the civic
center and have lunch. There is afood court where
you can enjoy food from all over the world on the
first floor. You may also want to check out the gift
shop and pick up some filmand batteries. The bus
is expected to arriveat 2o'clock to pick us up.
www.nhantriviet.com
The next thing on our agenda this evening is the
presentation of awards for the hardest-working
people in our company. Tonight is special because
it has been a quarter of a century since we started
giving out this award. The awards will be presented
to ten of our best people who have worked at our
company for more than ten years. The first person
to get this prestigious award is Mary Carlson. Now,
let's givea big round of applause for Mary.
Scripts& Answers I 277
Incomplete Sentences
101 (f
r ( 103 \A II I) f)
1lB. If
t I 1 .:l (t ([J
11t, (8) 11 ([ 118 (A) 1
I J r
{[l \
1 1 I~ "l
J
8. r
131 (Al
,3 (8) 1 3 e ) ( D ( e
(I
< 8
Text Completion
' A \ . > { D tJ
111E(B) 14 (A) 148 (B) 9 (D)
1 (A
1"
r )
Reading Comprehension
'i Il
" (B
(C)
"-
\
160. (A ,) . , 1 Ill) J P
(e
I )
)
tl U
lor
B
(D) (C 1 5. (A r IRI I, \
o I If;
0 C
tJ
II < ; p .
P- (D\ (B) o (A F)
'93 IC 9 (R) I
~
~\
r-
'I
1 9 A I )
IL 0 IB
Reading Comprehension
- ..
MayIhaveyourattention, passengers!Bus number
4- A heading for Boston will be boarding in a few
minutes. Pleaseproceed to Gate 2 at this moment.
The bus is scheduled to leave in fifteen minutes at
10:30. This is also a reminderto all passengers that
bus 17 coming from Detroit is being delayed 30
minutes due to aterrible traffic jamon the highway.
The heavyrainstormis the reason. Thank you, and
haveanice day.
..
Thank you, J ohn, forthe weekend weatherupdate.
Now, for our traffic update around the city. The
main highway leading into the downtown area is
backed up for miles due to an accident involving
a bus and two other vehicles. Fortunately, all the
drivers escaped with only minorcuts. According to
the police, the clean- up will take at least another
hour. All motorists are asked to avoid Highway 31
until about 5 o'clock. Wewill be right back with the
headlinenews right afterthe commercial break.
Come to Bargain City this week, and join us to
celebrate ourtenth yearin business. FromTuesday
to Friday,all nine stores throughout the city will be
havingsales of up to 25% off the regularprices on
suits and casual clothes and 35% off the regular
prices on sportswear. So, if you're looking for
bargains, don't miss out on this sale of the century
atthe BargainCitystore nearestyou.
I'd like to apologize forthe noise the construction
is makingduring the day. Iknowthis can be
somewhat disturbing, but we hope you will bear
with it fora short while. As all of you know, we are
expanding our office space to get ready for the
expansion that is expected to happen early next
year. The construction of the new offices will be
completed by next week, so we are planning to
interview candidates for the new project starting
the Mondayafternext.
278 TOEIC Academy www.nhantriviet.com