Sie sind auf Seite 1von 5

4,020 PTCE Questions in One Simulation Program

Over 900 math/calculation questions alone.


Free Sample Questions
http://www.atipharmtech.com
Try The Program Now, 100% Risk Free, Exam Pass Guaranteed or money back
http://www.atipharmtech.com

1. A physician prescribes Myochrisine for a patient. What do you think are some of the
diseases this patient might have and what is another name for this drug?
a) Myochrisine, also called Sodium Thiomalate, is used to treat anemia
b) Myochrisine, also called Auranofin, is used to treat leucopenia
c) Myochrisine, also called Sodium Thiomalate, is used to treat thrombocytopenia
d) Myochrisine, also called Sodium Thiomalate, is used to treat all of the above

Answer: d
Explanation: Sodium Thiomalate, also called Myochrisine is used to treat leucopenia,
thrombocytopenia, and anemia.

2. The same physician calls you after a week and tells you that the Myochrisine he
prescribed is not working for his patient and asks you for a prescription for Solganal for
the same patient. What is another name for Solganal?
a) Auranofin
b) Sodium Thiomalate
c) Aurotheoglucose
d) Methotraxate

Answer: c
Explanation: Solganal is also called Aurotheoglucose.

3. The same physician calls you a third time to ask you to change the prescription he
gave you for Solganal to Ridaura. What is another name for Ridaura?
a) Auranofin
b) Methotraxate
c) Glucothioamalate
d) Methothiamolate

Answer: a
Explanation: Ridaura is also called Auranofin.

4. A physician calls in an order for Methodtraxate. What conditions does Methodtraxate


treat and what is another name for it?
a) Methotrex, and it is used to threat hepatoxicity, renal toxicity, leucophenia,
thrombocytopenia, and anemia.
b) Rheumatrex, and it is used to treat rheumatoid arthritis, leucopenia,
thrombocytopenia, and anemia
c) Allotrex, and it is used to treat leucopenia, thrombocytopenia, anemia, and
hemoglobin toxicity
d) Rheumatrex, and it is used to treat hepatoxicity, renal toxicity, anemia,
leucopenia, and thrombocytopenia

Answer: d)
Explanation: Methodtrexate, also called Rheumatrex, is usd to treat hepatoxicity, renal
toxicity, leucopenia, thrombocytopenia, and anemia.

5. You are told by a physician that Penicillamine is another drug used to treat
leucopenia, thrombocytopenia, and anemia. What is its other name?
a) Plaquenil
b) Depen
c) Hydroxychoroform
d) Hydroxychlorofin

Answer: b)
Explanation: Penicillamine is also called Depen.

4,020 PTCE Questions in One Simulation Program


Over 900 math/calculation questions alone.
Free Sample Questions
http://www.atipharmtech.com
Try The Program Now, 100% Risk Free, Exam Pass Guaranteed or money back
http://www.atipharmtech.com

6. A patient comes into your pharmacy with a prescription for Hydroxychloroquine.


What is this drug used to treat and what is its other name?
a) Hydrocylifex, and it is used to treat infections of the cornea
b) Hydroxylate, and it is used to treat glaucoma
c) Plaquenil, and it is used to treat retinopathy
d) Hydrochlorinate, and it is used to treat myopia

Answer: c)
Explanation: Hydroxychloroquine, also called Plaquenil, is used to treat retinopathy.

7. One of your students asks you what types of drugs are used to create a state in the
body in which pain from a painful disease is not felt. What do you answer?
a) anesthetics
b) analgesics
c) opiate type narcotics
d) morphine

Answer: b)
Explanation: Analgesics create a state in the body in which pain from a painful medical
condition is not felt.

8. You explain to your student that there are two types of analgesics that are used to
treat mild to moderate pain. What are they?
a) NSAIDs and seleniates
b) NSAIDs and opiates
c) NSAIDs and salicylates
d) NSAIDs and anesthetics

Answer: c
Explanation: NSAIDs and salicylates are the types of analgesic drugs used to treat mild
to moderate pain.

9. You tell your students that severe pain is treated by a different category of
analgesics. What is this category called?
a) Opiates
b) Serums
c) Morphine
d) Quininates

Answer: a
Explanation: Opiate-type narcotics are used to treat severe pain.

10. Your students ask you if there are any naturally occurring opiates. What do you tell
them?
a) There are two naturally occurring opiates—opium and codeine
b) There are two naturally occurring opiates—cocaine and quinine
c) There are two types of naturally occurring opiates—opium and cocaine
d) There are two types of naturally occurring opiates—morphine and codeine

Answer: d
Explanation: Morphine and Codeine are two types of naturally occurring opiates.

11. You continue to explain to your students that other opiate drugs are synthetics
rather than naturally occurring. What are they?
a) Quinine and Meperidine
b) Meperidine and Propoxyphene
c) Quinine and Propoxyphene
d) Meoperidine and Oxycodeine

Answer: b
Explanation: Meoperidine and Propoxyphene are synthetic opiates.

12. One of your students asks you how analgesics work. How do you explain this to
her?
a) Analgesics slow down the pituitary gland, which connects with the nerve
endings that are stimulated by pain
b) Analgesics depress the thyroid gland, which sends out signals picked up by
nerves in parts of the body that are in pain
c) Analgesics depress the thalamus, which transmit pain impulses
d) Analgesics slow down the endocrine system, which is responsible for
transmitting the signals of nerve endings throughout the body.

Answer: c
Explanation: The thalamus transmits pain impulses and it is depressed by analgesics.

13. You are writing a research paper for a pharmacy course and need to explain what
part of the body regulate body temperature. What part does this?
a) The Thalamus
b) The Hypothalamus
c) The Endocrine Glands
d) The cerebellum

Answer: b
Explanation: The hypothalamus regulates body temperature.

14. Narcotics and acetaminophen are both types of pain relievers. Your student asks
you if these pain relievers work the same way in the body. What do you tell her?
a) Yes, they work the same way, by binding the opioid receptors in the brain and
spinal chord
b) No, they work differently. Acetaminophen decreases the formation of
prostaglandins and Narcotics bind the opioid receptors in the brain and spinal chord
c) Yes, they work the same way, by decreasing the formation of prostaglandins
d) No, they work differently. Narcotics decrease the formation of prostaglandins
and Acetaminphen binds the opioid receptors in the brain and spinal chord

Answer: b
Explanation: Narcotics bind the opioid receptors in the brain and spinal chord and
Acetaminophen decreases the formation of prostaglandins.

15. One of your employees asks you what Sertraline and SSRI are. What do you tell
her?
a) Both are types of Acetaminophen
b) Both are Zoloft
c) Both are opioids
d) Both are types of Propoxyphene

Answer: b
Explanation: Zoloft is also called Sertraline and SSRI.

4,020 PTCE Questions in One Simulation Program


Over 900 math/calculation questions alone.
Free Sample Questions
http://www.atipharmtech.com
Try The Program Now, 100% Risk Free, Exam Pass Guaranteed or money back
http://www.atipharmtech.com