Sie sind auf Seite 1von 7

Name

Date

Vocabulary
Multiple Choice
Select the definition that most nearly defines the given word.
1.

Myopic
A. Lacking foresight or scope.
B. Perceiving the significance of events before they occur.
C. critical and distrustful of human nature and motives
D. Word Forms: concisely, conciseness, concision

2.

pragmatic
A. A small illustrative sketch (as sometimes placed at the beginning of chapters in
books).
B. Concerned with practical matters.
C. To honor, to highly respect, to venerate, to regard with awe.
D. Wander from a direct or straight course.

3.

reticent
A. Lacking self-confidence; unduly timid; shy
B. Brief interesting story that tells a point.
C. Word Forms: constrainable, constrainably, constrainedly, constrainingly, constraint,
constrainer
Related Words: strain
D. Reluctant to draw attention to yourself.

4.

disingenuous
A. Threatening or telling of trouble to come
B. an indirect and usually negative reference; an insinuation
C. (vb) to excuse, overlook, or make allowances for
D. not straightforward; lacking in sincerity; pretending to know less than one actually
does

5.

prescient
A. Work together on a common enterprise of project.
B. not straightforward; lacking in sincerity; pretending to know less than one actually
does
C. Having or showing advance knowledge of what is going to happen.
D. Large in number or quantity (especially of discourse).

6.

collaborate
A. Changeable.
B. Work together on a common enterprise of project.
C. The quality of affording easy familiarity and sociability.
D. so slight that it is difficult to see or understand; not obvious

7.

subtle
A. Cool and formal in manner.
B. To show that you are happy by moving the corners of your mouth up and brightening
your eyes.
C. so slight that it is difficult to see or understand; not obvious
D. n. a severe shortage or insufficient quantity

Name

Date

8.

vignette
A. Showing a lack of judgment or experience.
B. A photograph whose edges shade off gradually.
C. charaterized by the certainty of always being right and that others are wrong; highly
opinionated and arrogant
D. extremely angry; furious; overcome with anger

9.

revere
A. To honor, to highly respect, to venerate, to regard with awe.
B. open and straightforward
C. characterized by a lack of moral discipline especially in sexual conduct; dissolute
D. A disagreement between two or more people.

10.

cynical
A. concerned about the general welfare of others; charitable; generous
B. critical and distrustful of human nature and motives
C. to lower someone's spirits; make downhearted
D. hardworking; thorough, persistent

11.

antithetical
A. Of or concerning the theory of pragmatism.
B. extraordinarily large in size, amount, or exten
C. Sharply contrasted in character or purpose.
D. Not convinced.

12.

dubious
A. Express strong disapproval of.?
B. Marked by harshly abusive criticism.
C. Conforming with accepted standards.
D. Not convinced.

13.

Vituperative
A. Marked by harshly abusive criticism.
B. The occurrence of a water flow resulting from sudden rain or melting snow.
C. Doing or producing good.
D. Emotionally hardened.

14.

candid
A. To bring out or call forth.
B. Harsh criticism or disapproval.
C. Lacking in harmony or compatibility or appropriateness.
D. open and straightforward

15.

dispute
A. Establish or strengthen as with new evidence or facts.
B. Lack of respect accompanied by a feeling of intense dislike.
C. A disagreement between two or more people.
D. characterized by a critical tone and biting words that cause hurt feelings

16.

ominous
A. deception by artful trickery; subterfuge
B. Sharply contrasted in character or purpose.
C. Threatening or telling of trouble to come
D. Lessen the authority, dignity, or reputation of.

17.

Chicanery
A. deception by artful trickery; subterfuge
B. To honor, to highly respect, to venerate, to regard with awe.

Name

Date
C. Intending or showing kindness.
D. Present as worthy of regard, kindness, or confidence.

18.

Credulous
A. disposed to believe reports and stories based upon little evidence; disposed to be
overly gullible
B. Lack of respect accompanied by a feeling of intense dislike.
C. A disagreement between two or more people.
D. extremely angry or furious enough to cause a possible stroke or seizure

19.

corroborate
A. Lacking foresight or scope.
B. Establish or strengthen as with new evidence or facts.
C. critical and distrustful of human nature and motives
D. forecasting an ill-fortune.

20.

Prodigious
A. Not convinced.
B. Word Forms: concisely, conciseness, concision
C. extraordinarily large in size, amount, or exten
D. Brief interesting story that tells a point.

21.

Spate
A. not straightforward; lacking in sincerity; pretending to know less than one actually
does
B. so slight that it is difficult to see or understand; not obvious
C. An indirect (and usually malicious) implication.
D. The occurrence of a water flow resulting from sudden rain or melting snow.

22.

Innuendo
A. Lacking self-confidence; unduly timid; shy
B. Having or showing advance knowledge of what is going to happen.
C. An indirect (and usually malicious) implication.
D. Support with evidence or authority : make more certain or confirm.

23.

censure
A. extraordinarily large in size, amount, or exten
B. concerned about the general welfare of others; charitable; generous
C. Rebuke formally.
D. to lower someone's spirits; make downhearted

24.

diffident
A. Showing a lack of judgment or experience.
B. Lacking self-confidence; unduly timid; shy
C. open and straightforward
D. The quality of affording easy familiarity and sociability.

25.

camaraderie
A. To bring out or call forth.
B. The quality of affording easy familiarity and sociability.
C. Large in number or quantity (especially of discourse).
D. Lacking in harmony or compatibility or appropriateness.

26.

constrain
A. (vb) to excuse, overlook, or make allowances for
B. Word Forms: constrainable, constrainably, constrainedly, constrainingly, constraint,
constrainer
Related Words: strain

Name

Date
C. Express strong disapproval of.?
D. deception by artful trickery; subterfuge

27.

decry
A. Express strong disapproval of.?
B. Sharply contrasted in character or purpose.
C. Reluctant to draw attention to yourself.
D. characterized by a lack of moral discipline especially in sexual conduct; dissolute

28.

callous
A. Emotionally hardened.
B. Conforming with accepted standards.
C. Present as worthy of regard, kindness, or confidence.
D. Changeable.

29.

deject
A. to lower someone's spirits; make downhearted
B. Emotionally hardened.
C. A small illustrative sketch (as sometimes placed at the beginning of chapters in
books).
D. hardworking; thorough, persistent

30.

altruistic
A. concerned about the general welfare of others; charitable; generous
B. to wander off course in speaking or writing
C. Word Forms: constrainable, constrainably, constrainedly, constrainingly, constraint,
constrainer
Related Words: strain
D. A facial expression characterized by turning up the corners of the mouth; usually
shows pleasure or amusement.

31.

diminish
A. Characterized by arrogant assertion of unproved or unprovable principles.
B. The occurrence of a water flow resulting from sudden rain or melting snow.
C. Lessen the authority, dignity, or reputation of.
D. n. a severe shortage or insufficient quantity

32.

diligent
A. Harsh criticism or disapproval.
B. hardworking; thorough, persistent
C. Marked by harshly abusive criticism.
D. Of or concerning the theory of pragmatism.

33.

Licentious
A. characterized by a critical tone and biting words that cause hurt feelings
B. Word Forms: collaboration, collaborative, collaboratively, collaborator
C. Lessen the authority, dignity, or reputation of.
D. characterized by a lack of moral discipline especially in sexual conduct; dissolute

34.

anecdote
A. Lack of respect accompanied by a feeling of intense dislike.
B. An entertaining short story about an event.
C. Lacking self-confidence; unduly timid; shy
D. Showing a lack of judgment or experience.

35.

Incongruous
A. Lacking in harmony or compatibility or appropriateness.
B. Conforming with accepted standards.

Name

Date
C. (often followed by `of') a large number or amount or extent.
D. An entertaining short story about an event.

36.

benevolent
A. Characterized by arrogant assertion of unproved or unprovable principles.
B. Intending or showing kindness.
C. Express strong disapproval of.?
D. Work together on a common enterprise of project.

37.

smile
A. an indirect and usually negative reference; an insinuation
B. Word Forms: concisely, conciseness, concision
C. so slight that it is difficult to see or understand; not obvious
D. A facial expression characterized by turning up the corners of the mouth; usually
shows pleasure or amusement.

38.

condone
A. A disagreement between two or more people.
B. shortsighted; lacking foresight
C. Marked by harshly abusive criticism.
D. (vb) to excuse, overlook, or make allowances for

39.

contempt
A. Large in number or quantity (especially of discourse).
B. (vb) to excuse, overlook, or make allowances for
C. Lack of respect accompanied by a feeling of intense dislike.
D. Emotionally hardened.

40.

Apoplectic
A. Intending or showing kindness.
B. To bring out or call forth.
C. to wander off course in speaking or writing
D. extremely angry or furious enough to cause a possible stroke or seizure

41.

dearth
A. Word Forms: constrainable, constrainably, constrainedly, constrainingly, constraint,
constrainer
Related Words: strain
B. n. a severe shortage or insufficient quantity
C. Of or concerning the theory of pragmatism.
D. Lacking in harmony or compatibility or appropriateness.

42.

Copious
A. extremely angry; furious; overcome with anger
B. Threatening or telling of trouble to come
C. Not convinced.
D. Affording an abundant supply.

43.

digress
A. Establish or strengthen as with new evidence or facts.
B. concerned about the general welfare of others; charitable; generous
C. to wander off course in speaking or writing
D. Perceiving the significance of events before they occur.

44.

elicit
A. A facial expression characterized by turning up the corners of the mouth; usually
shows pleasure or amusement.
B. To honor, to highly respect, to venerate, to regard with awe.

Name

Date
C. to lower someone's spirits; make downhearted
D. To bring out or call forth.

45.

Caustic
A. characterized by a critical tone and biting words that cause hurt feelings
B. Present as worthy of regard, kindness, or confidence.
C. hardworking; thorough, persistent
D. Changeable.

46.

commend
A. Starkly realistic.
B. Harsh criticism or disapproval.
C. n. a severe shortage or insufficient quantity
D. to praise

47.

dogmatic
A. Lessen the authority, dignity, or reputation of.
B. charaterized by the certainty of always being right and that others are wrong; highly
opinionated and arrogant
C. The quality of affording easy familiarity and sociability.
D. not straightforward; lacking in sincerity; pretending to know less than one actually
does

48.

capricious
A. Changeable.
B. Sharply contrasted in character or purpose.
C. doubting that people are ever sincere, honest or good
D. extraordinarily large in size, amount, or exten

49.

concise
A. characterized by a lack of moral discipline especially in sexual conduct; dissolute
B. Word Forms: concisely, conciseness, concision
C. A small illustrative sketch (as sometimes placed at the beginning of chapters in
books).
D. deception by artful trickery; subterfuge

50.

conventional
A. n. a severe shortage or insufficient quantity
B. Conforming with accepted standards.
C. Cool and formal in manner.
D. Word Forms: collaboration, collaborative, collaboratively, collaborator

Answer Key
1. A
2. B
3. D
4. D
5. C
6. B
7. C
8. B
9. A
10. B
11. C
12. D
13. A
14. D
15. C
16. C
17. A

18. A
19. B
20. C
21. D
22. C
23. C
24. B
25. B
26. B
27. A
28. A
29. A
30. A
31. C
32. B
33. D
34. B

35. A
36. B
37. D
38. D
39. C
40. D
41. B
42. D
43. C
44. D
45. A
46. D
47. B
48. A
49. B
50. B