Sie sind auf Seite 1von 2

How to Fix and troubleshoot Canon Pixma MP287 Printer Error Codes

When your printer Alarm lamp is lit Orange and error code is displayed on the
LED,
1. E02: The printer is out of paper or paper does not feed.
SOLUTION -> Reload the paper correctly
2. E03: Jammed Paper or Paper output tray is closed.
SOLUTION -> Open the paper output tray and if not Resolved, try to removed
the jammed paper. Reload the paper correctly.
3. E04 or E05: The FINE Cartridge can not be Recognized. The cartridges are
not installed properly or not compatible.
SOLUTION -> Try to remove the FINE cartridge and install again and push the
locking cartridge cover until it clicks into place. Unresolved If not, contact
your authorized service center.
4. E07: The FINE Cartridge is not installed in the correct position.
SOLUTION -> Check if the Black and Color cartridge is in the correct position
and try to remove and install the cartridges again.
5. E08: Ink absorber is almost full.
SOLUTION -> Press the printer Black or Color button to Continue printing.
Contact your authorized service center.
6. E13: The Remaining ink level can not be detected. The ink may not have
RUN OUT.
SOLUTION -> Replace the ink with new genuine Canon ink cartridges. If you
want to Continue printing without this function, press the printers STOP /
RESET button for at least 5 seconds. Note: Canon Shall not be liable for any
malfunction due to ink out of condition.

Use your BearShare Canon Pixma MP287 On Screen Manual for


Troubleshooting Guide
7. E14: The FINE Cartridge can not be Recognized.
SOLUTION -> Install the appropriate FINE Cartridges.
8. E15: The FINE Cartridge can not be Recognized. The cartridges are not
installed properly.
SOLUTION -> Try to remove the FINE cartridge and install again and push the
locking cartridge cover until it clicks into place.
9. E16: The ink has RUN OUT.
SOLUTION -> If printing is in progress and you want to Continue printing,
press the printer STOP / RESET button for at least 5 seconds Then the printing

cans Continue. Replace the empty ink cartridge.


10. E30: The document is too small When the Fit to Page Copying is selected.
SOLUTION -> Check the position and direction of the documents on the
Platen glass.
11. E31: The printer is not connected with the computer. Connect the USB
cable of the printer to the USB port of computer.
12. E50: Scanning the Print Head alignment sheet has failed.
SOLUTION -> To remove the error, press the STOP / RESET. Make sure that's
Loaded paper (A4 or letter sized) is suitable for automatic print head
alignment, in the correct position and orientation in the Platen Platen glass
and paper and glass are not dirty. Also make sure that's Print Head Nozzles
are not clogged.

When your printer flashes Green and Alarm Lamp Lamp flashes Orange
Alternately,
13. P02: Cancel printing and turn off your printer. Clear the paper jammed or
material that's prevents the FINE cartridge holder from moving. Maybe the
cartridge is Faulty, Damaged or broken. Turn ON your printer.
14. P10: Turn off the printer and restart your printer. If the SAME error occurs,
contact your authorized service center.
15. Other Cases of Errors: Turn off the printer and unplug the power chord.
Plug the printer back and turn it ON, if the problem is not Unresolved contact
your authorized service center.