You are on page 1of 16

Checklist (You should know how to do them!

)
NO QUESTION (MV/LESSON/THEME)
1 one of the themes
2

theme of loyalty

one moral value that is significant

a valuable lesson you have learnt

a lesson

NO QUESTION (CHARACTER)
6

a character you admire

a character that you find interesting

a character whom you like

favourite character

NO QUESTION (EVENT/INCIDENT)

TASK

TASK

TASK

10 an interesting event
11 an incident that you think is important
12 an event that fills you with joy
NO QUESTION (FULL)

TASK

13 do you like or dislike the story?

TASK 1

CHARACTER

Jean Passepartout

THEME

Loyalty

MORAL
VALUE

Loyalty

LESSON

We must be loyal at all times.

EVENT /
INCIDENT /
MOMENT

Is when Passepartout protects his master, Phileas, and Aouda along the
journey.

EVIDENCE

A) Passepartout helps Phileas to save Aouda from the bandits.

On their way to Calcutta, Phileas and Passepartout see a group of


bandits pulling a lady, named Aouda.
When Phileas orders the rescue of Aouda from the bandits,
Passepartout helps him without questioning.
Finally, both of them manage to rescue Aouda.

B) Passepartout does not believe that Phileas Fogg is a bank robber.

Passepartout keeps telling Detective Fix that Phileas is the most


honourable man and gentleman.

Passepartout insists that his master is innocent.

As they arrive at Liverpool, Phileas is arrested and jailed by Fix.

Passepartout hit Fix angrily because Phileas does nothing wrong.


Passepartout has trust in Phileas Fogg.

QUESTION 1:
Based on the novel you have studied, write about one of the themes of the novel.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. One of the themes
of the novel is loyalty. This is seen in Jean Passepartout.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, Passepartout remained loyal to Phileas even after Phileas married Aouda.

?
QUESTION 2:
Based on the novel you have studied, write about its theme of loyalty.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. The theme of the
loyalty is seen in Jean Passepartout.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, Passepartout remained loyal to Phileas even after Phileas married Aouda.

QUESTION 3:
Based on the novel you have studied, write about one moral value that is significant.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. One moral value
that is significant is loyalty. This is seen in Jean Passepartout.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, Passepartout remained loyal to Phileas even after Phileas married Aouda.

?
QUESTION 4:
Based on the novel you have studied, write about a lesson of the novel.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. The lesson of the
novel is that we must be loyal at all times. This is seen in Jean Passepartout.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, Passepartout remained loyal to Phileas even after Phileas married Aouda.

QUESTION 5:
Based on the novel you have studied, write about a character that you find interesting.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. The character that I
find interesting is Jean Passepartout. I like him because of his loyalty to Phileas Fogg and
his bravery act.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, Passepartout remained loyal to Phileas even after Phileas married Aouda.
That is why I find Passepartout is an interesting character.

?
QUESTION 6:
Based on the novel you have studied, write about a character you admire.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. The character that I
admire is Jean Passepartout. I like him because of his loyalty to Phileas Fogg and his
bravery act.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, Passepartout remained loyal to Phileas even after Phileas married Aouda.
That is why I admire Passepartout.

QUESTION 7:
Based on the novel you have studied, write about an interesting event.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. An interesting event
in this novel is when Passepartout protects his master, Phileas, and Aouda along the
journey.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, Passepartout remained loyal to Phileas even after Phileas married Aouda.
That is why I find this event is interesting.

?
QUESTION 8:
Based on the novel you have studied, write about an incident that you think is important.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. An incident that I
think is important in this novel is when Passepartout protects his master, Phileas, and
Aouda along the journey.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, Passepartout remained loyal to Phileas even after Phileas married Aouda.
That is why I think this incident is important.

16 Phrases You Must KNOW~!

Be loyal at all times

Protect his master along the


journey
Aouda

Save Aouda from the bandits

Calcutta

On the way to Calcutta

See a group of bandits pulling


a lady
Aouda

Order the rescue of Aouda

Aouda

Manage to save Aouda

Phileas Fogg Do not believe that Phileas Fogg


is a bank robber
Detective Fix

Keep telling Detective Fix

The most honourable man and

Insist that his master is innocent

Arrive at Liverpool

Is arrested and jailed

Fix

Hit Fix angrily

Do nothing wrong

Has trust in
7

16 Phrases You Must KNOW~!

Aouda
Calcutta

Aouda
Aouda
Phileas Fogg
Detective Fix

Fix

TASK 2

CHARACTER

Phileas Fogg

THEME

Life challenges

MORAL
VALUE

Life challenges

LESSON

We must face challenges bravely

EVENT /
INCIDENT /
MOMENT

Is when Phileas Fogg faces many challenges


along his journey.

LIKE OR
DISLIKE
THE STORY

I admire the quality of life challenges shown


throughout the story.

EVIDENCE

A) The journey of Phileas Fogg and his companions to Calcutta by


train is delayed because the rail is incomplete.

There is still a 50 mile gap.

To solve problem, Phileas buys an elephant for 2000 pounds.

They hire a guide, named Ali, to take them to Allahabad.

B) Phileas Fogg and his companions are attacked by the outlaws


when travelling to New York.

This fight takes away his precious time.

His butler is taken by the outlaws as prisoner..

Phileas Fogg and some 30 men go to save Paasepartout..

As a result, the trains leave them. They continue their journey by


taking a sled.

QUESTION 1:
Based on the novel you have studied, write about a valuable lesson you have learnt.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. A valuable lesson I
have learnt is that we must face challenge bravely. This is seen in Phileas Fogg.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, it is clear that Phileas Fogg manages to overcome many challenges along
his journey. It makes this novel interesting. .

QUESTION 2:
Based on the novel you have studied, write about a character whom you like.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. A character whom I
like is Phileas Fogg. I like Phileas Fogg because he manages to overcome many challenges
along his journey.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, it is clear that Phileas Fogg manages to overcome many challenges along
his journey. It makes this novel interesting. .

10

QUESTION 3:
Based on the novel you have studied, write about an event that fills you with joy.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. An event that fills
me with joy is when Phileas Fogg faces many challenges along his journey.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, it is clear that Phileas Fogg manages to overcome many challenges along
his journey. That is why I find this event fills me with joy.

QUESTION 4:
Based on the novel you have studied, do you like or dislike the story?
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. I like the story. It is
because I admire the quality of life challenges shown throughout the story.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, it is clear that Phileas Fogg manages to overcome many challenges along
his journey. That is why I like the story.

11

QUESTION 5:
Based on the novel you have studied, write about one of the themes of the novel.
ANSWER:
(Opening)
The novel I have read is Around the World in 80 Days by Jules Verne. One of the themes
of the novel is life challenges. This is seen in Phileas Fogg.
(Content)
In this novel,[1st evidence]
Moreover, [2nd evidence]
(Ending)
In conclusion, it is clear that Phileas Fogg manages to overcome many challenges along
his journey. It makes this novel interesting.

12

16 Phrases You Must KNOW~!

Face challenges bravely

Face many challenges along the


journey

Admire the quality of life


challenges shown throughout the

story
Phileas Fogg The journey of Phileas Fogg and
his companions to Calcutta
Calcutta

Is delayed

The rail is incomplete

50

There is still a 50 mile gap

2000

Buy an elephant for 2000 pounds

Hire a guide

Are attacked by the outlaws

When travelling to New York

Take away his precious time

Is taken as prisoner

Passepartout

go to save Passepartout

As a result

Continue their journey by taking


a sled
13

16 Phrases You Must KNOW~!

Phileas Fogg
Calcutta

50
2000

Passepartout

14