Sie sind auf Seite 1von 4

Approved by. /D.

Tsogtoo/
2010 English Olympics for the 9th grade
2011 Duration: 60
I.Grammar and Vocabulary tasks. Select the correct one./ 5 points /
1. He -------------------- sports more often.
A) played
B) used to played
C) used to play
2. Aerobics is an activity --------------------- helps you keep fit.
A) where
B) who
C) which
3. My sister had her hair ---------------------- last week.
A) to perm
B) permed
C) to permed
4. We will not go by plane. We will go by ----------- car --------- train.
A) either.or
B) neithernor
C) either..nor
5. A: I dont drink coffee very often.
B: __________________________
A) So do I.
B) Nor dont I.
C) Nor do I.
6. Chinese characters are similar ------------ Japanese characters.
A) as
B) to
C) from
7.
A: My mother has never ridden a bicycle.
B: _______________________.
A) So does my mother.
B) Not has my mother.
C) Nor has my mother.
8. Foriegn --------------------is important for the development of the country.
A) invester
B) invest
C) investment
9. They talk so that -------------------- an agreement.
A) they can reach
B) to reach
C) reach
10. A: Shall we go to the cinema?
B: No, -------------- wash my hair.
A) I will
B) Im going to
C) I go to
II.Vocabulary. Choose the word that has close meaning./5points/
1.Different means
A) like all the rest

B) under the house

2. A hungry person
A) needs something to drink
C) talks to a lot
3.To wonder means to
A) think about something
C) take a long walk
4.To mail means to

C)cant be beaten

B) wants something to eat


D) gets mad quickly

B) bake some bread


D) win the game.

D) not the same

A) hammer it in

B) wash a dish

C) know a girl

5.You can use a basket


A) inside your pocket
B) to carry things C) to sing a song

D ) send a letter
D) to write a letter

III.Read the story and circle the best answer./5 points/


Mr.Kenny went to the post office to ..1 a package to his daughter for
2 birthday. He sent her a big, beautiful dictionery that was on sale for three
dollars. It didnt cost him very.3 money. The dictionery was very heavy. It
weighed seven pounds and eight ounces. It cost him over eleven dollars to send it
first4 . It cost him more ..5 to send it than to buy it.
1. A) sent
B) send
C) sends
2. A) his
B) hers
C) her
3. A) a lot
B) much
C) some
4. A) a class
B) class
C) hour
5. A) a cash
B) dollars
C) money
IV.Communicative tasks.Choose the best respond to each expression./5 points/.
1. Would you like strong or weak coffee?
A) Thanks. B) Yes, please.
C) Strong and weak.
D) Strong please.
2. What does he look like?
A) He is looking at the picture.
B) He looks after his mother.
C) He has black hair and he is tall.
D) He is smart.
3. If I am not at my office, leave a note on my desk.
A)Why is it?
B) It would be wonderful. C) Oh, thats good. D) Ok, Ill do it.
4. How much is the rent?
A) How much is the rent?
B) I have two parents.
C) Yes, I will rent.
D) Its a hundred dollars.
5. Whats the matter with you?
A) Im sick. B) Well, I am here. C) Good.
D) My parents live with me.
V. Read the text and do the following tasks./10 points/
Jazz
Americans have contributed to many art forms from different parts of the world, but
jazz, a type of music, is an art form that was created in the United States. Improvisation is
an important part of jazz music. This means that the musicians make it up as they go
along. This is why a jazz song might sound a little different each time it is played.
Jazz was created by black Americans. Jazz is a mixture of many differents kind of
music. It is a combination of the music of West Africa, the songs the slaves sang, and
religious music. Jazz bands formed in the late 1800s. They played in the bars and clubs
in many cities of the South, especially New Orleans.
New Orleans was an international seaport, and people from all over the came to
New Orleans to hear Jazz. By the 1920s, jazz was popular all over the U.S. By the 1940s,
you could hear jazz not only in the clubs and bars, but also in concert halls! Today, people

from all over the world play jazz. Jazz musicians from U.S., Asia, Africa, South America
and Europe meet and share their music at festivals on every continent.
A. Choose the most appropriate word for each sentence.
1.Americans were the first to perform jazz music . It was . in the United
States.
A) contributed

B) created

C) improvised

D) changed

2. Many ships come to New Orleans because it is a big .


A) seaport

B) continent

C) harb

D) village

3.The black slaves sang and played the music of West Africa. West Africa was their
. .
A) combination

B) nature

C) homeland

D) civilization

4.When you join with others and give ideas to create something , you to it.
A) improvise

B) arrive

C) play

D) contribute

5.Jazz musicians from all over the world meet at to play and share
their music.
A) concert halls

B) festivals

C) theatres

D) stadiums

6.Jazz musicians create music as they play. They . their music .


A) to grow and change

B) chance

C) improvise

D) become popular

B. Find the correct answer to these questions.


7. What is Jazz?
A) Jazz is type of music.
B) Jazz is a kind of dance.
C) Jazz is a game from West Africa.
8.When did jazz become popular all over the United States.
A) In the late 1800s.
B) In the 1920s.
C) In the 1940s.
9.Who plays jazz today?
A) Only Children play jazz.
B) People all over the world play jazz.
C) Africans play jazz.
VI.Composition /Write a short 60-80 word composition about the topic: /
What is your favorite kind of music? Why?

Good luck

Key
I.
1. c
2. c
3. b
4. a
5. c
6. b
7. c
8. c
9. a
10. b
II.

III.

IV.

V.

1.
2.
3.
4.
5.

d
b
a
d
b

1.
2.
3.
4.
5.

b
c
b
b
c

1.
2.
3.
4.
5.

d
c
d
d
a

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

b
a
c
d
b
c
a
b
b