Sie sind auf Seite 1von 6

Name: AMODIA, JOHN CARLO

(5:30pm-6:30pm)

Subject &Time t: BASIC MECHANICAL

Prof. Engr. MERIAM LEOPOLDO

Group#: 1

1. What functional area is typically responsible for functions related to design,


construction, standards, and repair?
a. Engineering

c. Logistics

b. Facilities

d. Research and Design

Ans. B
2. Who are the customers of the occupational safety function?
a. All employees in an organization
b. All employees in an organization and the community as a whole
c. The safety manager, supervisor, peers, and subordinates
d. From the CEO-level of management to the line worker
Ans. B
3. Calculate the incidences rate for a company if the recordable incidents are 40
and the total hours worked are 1,500,000:
a. 2.6

c. 8.7

b. 5.3

d. 10.2

Ans. B
4. Workplace related injuries, illnesses and deaths impose costs upon?
a. Employers

c. The community

b. Employee

d. All of the above

Ans. D
5. What are the most common injuries in the hospitality industry?
a. Sprains and strains
b. Being hit by falling objects
Ans. D

c. Falls
d. a, b & c

6. What does the provision of security of peoples assets while at the


workplace entail?
a. Having all assets under lock and key
the security of the assets
b. Preventing theft, pilferage and damage of assets

c. Being vigilant with


d. b & c

Ans. C
7. What is the role of the workplaces health and safety representative?
a. To represent the workers views and concerns on the workplaces OH&S practices
to the
b. being vigilant with the security of the assets
c. Preventing theft, pilferage and damage of assets
d. To train and assess all workers in their knowledge of the workplaces OH&S
policies and practices
Ans. A
8. The following are the principle of health and safety? Except one.
a. All people should be given the highest level of protection against risks to their
health and safety that is reasonably practicable in the circumstances.
b. Any person who manages, owns or controls a work places is responsible for
eliminating or reducing those risks so far as practicable.
c. Both A&B
d. Physical, such as noise, heat/cold stress, equipment, vibration practices, UV, poor
work
Ans. D
9. What does duty of care mean in the workplace?
a. Duty of care is the legal obligation of one person towards another and him or
herself with regard to health, safety and security.
b. attending health and safety training helping to identify hazards and risks.
c. Any person who manages, owns or controls a work places is responsible for
eliminating or reducing those risks so far as practicable.
d. None of the above
Ans. A

10. Name the four categories of costs of workplace injuries to the


organization.
a. Human, social, economic, organizational
b. counseling of workers who witnessed the accident
c. fines from Work Cover and legal costs
d. Preventing theft, pilferage and damage of assets
Ans. A

a.
b.
c.
d.

11. Which one of the following situations would be most appropriate to use PPE?
a. Working in the rain
b. Working indoor
c. Both A&B
d. Working with chemicals
Ans. D
12. Which of the following is an example of safe working?
a. Lifting more than you can handle
b. Loading lifting equipment with as much material as possible
c. Wearing safety goggles to perform every task
d. All of the above
Ans. C
13. Which of the following statements is likely to result in an injury to the operator?
Selecting the right tool for the job
Wearing safety goggles or glasses
Using a tool with loose handles
Keeping cutting tools sharp
Ans. C
14. Which is the following pieces of health and safety legislation is mainly
concerned with the handling of hazardous materials?
a. HASAWA
b. COSHH
c. RIDDOR
d. DOH
Ans. A
15.

Why are workplace inspections important? Chose the best answer.


a) Help prevent injuries and illnesses.
b) To ensure that the workers work to their designated task.
c) Gain further understanding of jobs and tasks
d) All of the above

Ans. A
16. The system safety method, MORT, stands for:

a. More Observation and Repetitive Training


b. Management Oversight and Risk Tree
c. Management Obstacles and Responsive Techniques
d. Management Objectives and Regulatory Training
Ans. B
17. Which of the methods listed below is not allowed in supplying air for SCBA,
airline respirators, or combination units?
a) Filtered breathing air grade D or higher
b) Manifold cylinders of high pressure air
c) Oil pumped compressed air with filtering
d) Hospital grade oxygen
Ans. D
18. . What are the two main causes of incidents in the workplace?
a. Unsafe acts and unsafe people
b. Unsafe people and unsafe machines
c. Unsafe conditions and unsafe machines
d. Unsafe acts and unsafe conditions
Ans. A
19. Housekeeping requirements for safe construction sites include all of the
following EXCEPT:
a. Keeping site reasonably dry and clear of debris, scrap and protruding nails
b. Providing containers for the collection and separation of waste, trash, oily rags
and any other refuse.
c. Removing combustible scrap at regular intervals 5
d. Storing all flammable wastes in a barrel or similar container with open top for
convenient deposit and frequent removal.
Ans. D
20. What is chemical inventory?

a) Determine which chemicals are used in the workplace and whether


material safety data

sheets are available.

b) Know what type of machinery or equipment is present


c) Both A & B
d) Identify existing and potential hazards.
Ans. A