Sie sind auf Seite 1von 3

6/19/2015

Admission Tests: Computers MCQs (Practice Test 2 of 21)- Examrace

CBSE UGC NET-JRF: Computers MCQs (Practice Test


2 of 21)
Previous Practice Test (1)

Practice Test

Next Practice Test (3)

1. A (n) ____ contains commands that can be selected.


1. pointer
2. menu
3. icon
4. button
5. None of these
Answer: b
2. An error is also known as:
1. bug
2. debug
3. cursor
4. icon
5. None of these
Answer: a
3. Arithmetic Operations:
1. involve matching one data item to another to determine if the first item is greater
than, equal to, or less than the other item
2. sort data items according to standard, predefined criteria in ascending order or
descending order
3. use conditions with operators such as AND, OR and NOT
4. include addition, subtraction, multiplication and division
5. None of these
Answer: d
4. Sending an e-mail is similar to:
1. picturing an event
2. narrating a story
3. writing a letter
http://www.examrace.com/CBSE-UGC-NET/CBSE-UGC-NET-Objective-Questions/General-Studies-Questions/Computers/Computers-MCQs-Practice-Tes

1/3

6/19/2015

Admission Tests: Computers MCQs (Practice Test 2 of 21)- Examrace

4. creating a drawing
5. None of these
Answer: c
5. Promotion in Marketing means:
1. passing an examination
2. elevation from one grade to another
3. selling the products through various means
4. selling the product in specific areas
5. None of these
Answer: c
6. Microsoft Word is an example of:
1. an operating system
2. a processing device
3. application software
4. an input device
5. None of these
Answer: b
7. Sources of Sales Leads are:
1. Data Mining
2. Market Research
3. Media Outlets
4. Promotional Programs
5. All of these
Answer: e
8. Any data or instruction entered into the memory of a computer is considered as:
1. storage
2. output
3. input
4. information
5. None of these
http://www.examrace.com/CBSE-UGC-NET/CBSE-UGC-NET-Objective-Questions/General-Studies-Questions/Computers/Computers-MCQs-Practice-Tes

2/3

6/19/2015

Admission Tests: Computers MCQs (Practice Test 2 of 21)- Examrace

Answer: a
9. Which part of the computer displays the work done?
1. RAM
2. printer
3. monitor
4. ROM
5. None of these
Answer: c
10. One of the methods for Market Monitoring is:
1. to watch TV serials
2. to discuss with other sales persons
3. to monitor media outlets
4. All of these
5. None of these
Answer: c

Latest @ CBSE UGC NET-JRF:


CBSE NET JRF Result for December 2014 declared
(on Jun 16, 2015)
Examrace congratulates thousands of students who have benefitted from our resources. The
result for the CBSE NET JRF examination held in December 2014 is now declared, you can
check out the result at CBSE NET Official website by entering
CBSE NET JRF Exam to be conducted on 28th June 2015
(on Apr 14, 2015)
View/Subscribe
to All
NET-JRF
CBSE NET exmaination
will be conducted
byCBSE
CBSEUGC
on 28th
JuneUpdates
2015. The forms can be filled
online starting Thrusday - 16th April 2015 and the last date to fill the forms is 15th May 2015.
Last date of submission

http://www.examrace.com/CBSE-UGC-NET/CBSE-UGC-NET-Objective-Questions/General-Studies-Questions/Computers/Computers-MCQs-Practice-Tes

3/3