Sie sind auf Seite 1von 8

SPOTTING ERROR

Every sentence is divided into


three sections marked A, B and C. Read the sentence
carefully and mark the section that contains an error. If
there is no error in the sentence, mark (D).
1. Although it was hot (A)/but Mohan was wearing (B)/ a woolen
suit. (C)/No error. (D).
2. We were all very happy (A)/at Mr. Khurana being awarded
(B)/the Nobel Prize. (C)/No error. (D).
3. The Bible preaches (A)/that we should (B)/love each other.
(C)/No error. (D).
4. I saw him leaning over the wall (A)/with a cigarette
(B)/between his lips. (C)/No error. (D).
5. The matter has been discussed (A)/both in the press (B)/and
the platform. (C)/No error. (D).
6. Pratibha Patil (A)/is elected (B)/the President of India. (C)/No
error. (D).
7. Because it rained (A)/in torrents (B)/therefore, there were
heavy floods. (C)/No error. (D).
8. Not only he beat me (A)/but (B)/abused me also. (C)/No error.
(D).
9. I never have (A)/and will never disobey (B)/my elders. (C)/No
error. (D).
10. One must put it (A)/in exactly the right place (B)/in relation
with the other words. (C)/No error. (D).
11. He never goes (A)/in an arrows flight (B)/of her. (C)/No error.
(D).
12. Good night! (A)/I am very glad to see (B)/you again after
along time. (C)/No error. (D).

For More Questions And Notes Visit


http://www.mynotesworld.in

13. I asked him (A)/that why he was (B)/beating about the bush.
(C)/No error. (D).
14. Intelligent people (A)/always avail of (B)/the opportunity.
(C)/No error. (D).
15. Money has become (A)/modern God (B)/which every man is
hankering. (C)/No error. (D).
16. The patient died (A)/before (B)/the doctor arrived. (C)/No
error. (D).
17. Each of these books (A)/are very useful (B)/to college
students. (C)/N error. (D).
18. She is more beautiful (A)/than (B)/anyone of her two sisters.
(C)/No eroor. (D).
19. He is the same man (A)/who has helped us (B)/in our work.
(C)/No error. (D).
20. He was taking exercise for three hours (A)/before he (B)/was
called by his father. (C)/No error. (D).
21. He sat in darkness (A)/for the light (B)/went out. (C)/No error.
(D).
22. He as well they (A)/were here (B)/for their dinner. (C)/No error.
(D).
23. He was very(A)/fond of her;(B)/he thought of marrying her
more than once.(C)/No error. (D).
24. This institution was set up in memory of Alfred (A)/who was
(B)/by accident shot by his son. (C)/No error. (D).
25. Due to carelessness, (A)/he failed (B)/in the examination.
(C)/No error. (D).
26. Everyone says (A)/that his folly has brought (B)/his ruins.
(C)/No error. (D).

For More Questions And Notes Visit


http://www.mynotesworld.in

27. The Indian farmers have been reeling (A)/under the weight of
poverty (B)/since time immemorial. (C)/No error. (D).
28. I do not see a fun (A)/in (B)/practical joking. (C)/No error. (D).
29. He showed courage (A)/worthy of (B)/an older man. (C)/No
error. (D).
30. No less than fifty dacoits (A)/were killed (B)/in an encounter
with the police. (C)/No error. (D).
31. He is the kindest (A)/and (B)/generous man. (C)/No error. (D).
32. I work much (A)/on Sundays (B)/than on other days. (C)/No
error. (D).
33. Kalidas is greater (A)/than any dramatist (B)/of the world.
(C)/No error. (D).
34. No country of the world (A)/is as beautiful as (B)/India. (C)/No
error. (D).
35. I am too glad (A)/to see you looking (B)/well today. (C)/No
error. (D).
36. It is too long (A)/a journey (B)/to make in one day. (C)/No
error. (D).
37. I declared (A)/that all will go wrong (B)/without her. (C)/No
error. (D).
38. I respect him (A)/as (B)/he is my father. (C)/No error. (D).
39. Make hay (A)/when (B)/the sun shines. (C)/No error. (D).
40. No sooner does he see his mother (A)/when (B)/he touches
her feet. (C)/No error. (D).
41. Hardly had he stepped out (A)/than (B)/it started raining
heavily. (C)/No error. (D).

For More Questions And Notes Visit


http://www.mynotesworld.in

42. I believe that the persons engaged in the teaching line


(A)/are doing (B)/the best services to the nation. (C)/No error. (D).
43. Work hard (A)/lest (B)/you may not fail. (C)/No error. (D).
44. I have come to the final conclusion (A)/that students should
not take part (B)/in politics. (C)/No error. (D).
45. The police would not allow (A)/anyone (B)/to enter into the
hall (C)/No error. (D).
46. He came on (A)/a very interesting advertisement (B)/in the
newspaper. (C)/No error. (D).
47. The manager brought forward (A)/his many arguments (B)/in
support of his scheme. (C)/No error. (D).
48. When she parted with her parents, (A)/there were tears (B)/in
her eyes. (C)/No error. (D).
49. I will stand by you (A)/in (B)/thick and thin. (C)/No error. (D).
50. Many people go without (A)/two square meal (B)/in India.
(C)/No error. (D).
51. You can hang the picture (A)/wherever (B)/you will like. (C)/No
error. (D).
52. Had you been to Kolkata, (A)/I would also go (B)/with you.
(C)/No error. (D).
53. I liked to see the newspaper (A)/as soon as (B)/you have seen
it. (C)/No error. (D).
54. Had you worked hard in time, (A)/you would certainly succeed
(B)/in the examination. (C)/No error. (D).
55. He ran so fastly (A)/that he was able to overtake (B)/the
escaping thief. (C)/No error. (D).
56. The two friends were (A)/hand and glove (B)/with each other.
(C)/No error. (D).
For More Questions And Notes Visit
http://www.mynotesworld.in

57. I must admit (A)/that I do not feel quite in home (B)/in your
company. (C)/No error. (D).
58. The speaker would have cut a sorry figure (A)/if he did not
come (B)/well prepared. (C)/No error. (D).
59. I would overpower the thief (A)/if he had not jumped (B)/over
the wall. (C)/No error. (D).
60. We cannot take the politicians seriously (A)/because they
blow hot and cold (B)/in the same breath. (C)/No error. (D).
61. India and Pakistan have always been (A)/at loggerheads
(B)/with one another on the Kashmir issue. (C)/No error. (D).
62. The division of their fathers property (A)/proved an apple of
discord (B)/among the two brothers. (C)/No error. (D).
63. The alleged murderer of the innocent children (A)/are stillat
large in (B)/spite of the best efforts of the police. (C)/No error. (D).
64. You will get (A)/the right of vote (B)/when you come of age.
(C)/No error. (D).
65. The question of NPT (A)/is still (B)/hanging in the fire. (C)/No
error. (D).
66. He keeps himself (A)/abreast with (B)/what is happening in
the world. (C)/No error. (D).
67. It is no use learning by wrote (A)/any phrase (B)/which you do
not understand. (C)/No error. (D).
68. Can you lain aside (A)/your work for some time (B)/to talk to
me? (C)/No error. (D).
69. He talks (A)/as if (B)/he was my boss. (C)/No error. (D).
70. If he will apologize, (A)/he will (B)/be excused. (C)/No error.
(D).

For More Questions And Notes Visit


http://www.mynotesworld.in

71. I shall be very angry (A)/if you will break (B)/any more plates.
(C)/No error. (D).
72. Much of your success and prosperity in life (A)/depend upon
(B)/your own efforts. (C)/No error. (D).
73. Many a men have fallen (A)/a victim(B)/to his temptation.
(C)/No error. (D).
74. I who is (A)/at your service (B)/ should not be ignored. (C)/No
error. (D).
75 Most children remain (A) at school (B) at the age of six and
sixteen. (C)/No error. (D).
76. I saw the teacher sitting (A)/ on a desk (B)/ in the class.
(C)/No error. (D).
77. I revenged on Subhash (A)/ for the wrong (B)/he had done to
me. (C)/No error. (D).
78. The Times of India (A)/has the largest circulation (B)/of any
daily paper. (C)/No error. (D).
79. He is (A)/the most ablest man (B)/of the town. (C)/No error.
(D).
80. The thief was arrested (A)/and his pockets (B)/searched.
(C)/No error. (D).
81. The patient will die (A)/before (B)/the doctor comes. (C)/No
error. (D).
82. The young man (A)/refused (B)/having stolen the watch.
(C)/No error. (D).
83. She met me five days ago (A)/but she never told me (B)/about
her fathers death. (C)/No error. (D).
84. This room is (A)/too much small (B)/for six persons. (C)/No
error. (D).

For More Questions And Notes Visit


http://www.mynotesworld.in

85. Why should the rich (A)/look down (B)/the poor. (C)/No error.
(D).
86. This pen is (A)/as bad (B)/if not worse than that. (C)/No error.
(D).
87. There are six hundred seventy (A)/students (B)/in our college.
(C)/No error. (D).
88. Although I have the work with me (A)/yet (B)/I will not submit
it to the office. (C)/No error. (D).
89. Tilak and Sudhas books (A)/are (B)/worth praising. (C)/No
error. (D).
90. Not only the principal (A)/but also the students (B)/was
playing. (C)/No error. (D).
91. These news were broadcasted (A)/from All India Radio
(B)/only yesterday. (C)/No error. (D).
92. Both Mohan (A)/as well as Sohan (B)/are intelligent. (C)/No
error. (D).
93. The murderer (A)/was ordered (B)/to be hanged by the judge.
(C)/No error. (D).
94. Chand loved Sangeeta more than anything alse in the world
(A)/and wanted to marry her (B)/several times. (C)/No error. (D).
95. All (A)/his family members (B)/are settled in Europe. (C)/No
error. (D).
96. He has written (A)/an autobiography (B)/of his father. (C)/No
error. (D).
97. I saw the tigress was weak (A)/and was badly wounded
(B)/but still she runs fast. (C)/No error. (D).
98. Unless you do not (A)/labour hard, (B)/you will not pass.
(C)/No error. (D).

For More Questions And Notes Visit


http://www.mynotesworld.in

99. She is more beautiful (A)/but not so intelligent (B)/as her


sister. (C)/No error. (D).
100. What to speak of English (A)/he cannot read even (B)/Hindi.
(C)/No error. (D).

ANSWERS
1. (B) 2. (D) 3. (C) 4. (A) 5. (C) 6. (B) 7. (C) 8. (A) 9. (A) 10. (C) 11. (B)
12. (A) 13. (B) 14. (B) 15. (C) 16. (A) 17. (B) 18. (C) 19. (B) 20. (A) 21.
(C) 22. (B) 23. (C) 24. (C) 25. (A) 26. (B) 27. (C) 28. (A) 29. (C) 30. (A)
31. (C) 32. (A)
33. (B) 34. (A) 35. (A) 36. (D) 37. (B) 38. (B) 39. (B) 40. (B) 41. (B) 42.
(A) 43. (C) 44. (A) 45. (C) 46. (A) 47. (B) 48. (A) 49. (B) 50. (B) 51. (C)
52. (B) 53. (C) 54. (B) 55. (A) 56. (D) 57. (B) 58. (B) 59. (A) 60. (D) 61.
(C) 62. (C) 63. (B) 64. (B) 65. (C)
66. (B)
67. (A) 68. (A) 69. (C) 70. (A) 71. (B) 72. (B) 73. (A) 74. (A) 75. (C) 76.
(B) 77. (A) 78. (C) 79. (B) 80. (C) 81. (A) 82. (B) 83. (B) 84. (B) 85. (B)
86. (B) 87. (A) 88. (A) 89. (A) 90. (C) 91. (A) 92. (B) 93. (C) 94. (B) 95.
(B) 96. (B) 97. (C) 98. (A) 99. (A)
100. (A)

For More Questions And Notes Visit


http://www.mynotesworld.in