Sie sind auf Seite 1von 2

Mustafizur Rahman

Drama 1, Section 06
Hamlet, Act III
03.12.2013

First, Stanislavski:
1. Who is Hamlet? What concrete facts do we know of him by the end of this Act?
Answer : Hamlet was the main character of this play who was the Prince of Denmark
and the son of the Late King and Queen Gertrude. Hamlet appears more in control of his
own behavior in this act than in the one before and was waiting for the revenge.
2. How goes Hamlet go about getting what he wants in this Act? What actions does
he take?
Answer : In this Act he seems to prove that he is not insane after all, given the
effortlessness with which he alternates between wild, inconsistent behavior and focused,
sane behavior. He is excited but balanced during his conversation with Horatio before the
play, but as soon as the king and queen enter, he begins to act insane, a sign that he is
only pretending. In this act he was being able to plot the play and was determined about
the murderer of his father.
3. Does Hamlet get what he wants in this Act?
Answer : His desire is not full filled yet but he is almost there to achieve the goal and
certain about what he want because through the play he was almost sure about his fathers
assassination by Claudius.
Next, the text itself:
Scene 1
4. What is Hamlet debating in his To be or not to be speech? Who is he talking to? How
does this speech fit into his praxis? Does it contradict it?
Answer: By saying To be or not to be Hamlet seems liked showing some confusions
about the fact. However, one reason is that they are a stunning example of Shakespeares
ability to make his characters seem three-dimensional. The audience senses that there is
more to Hamlets words than meets the earthat there is something behind his words
that is never spoken. Or, to put it another way, the audience witnesss signs of something
within Hamlets mind that even he isnt aware of. Hamlet is a fictional character who
seems to possess a subconscious mind. It seems it made contradiction with the main
theme of the play in the audience mind.

5. Consider Hamlets treatment of Ophelia. What is Ophelias emotional state at the end
of the scene? Why does he treat her so poorly? Does it alter your opinion of him? Is it
excusable? Is he feigning madness, or is he actually mad?
Answer : Hamlet said that he did love her once but that he doesnt love her now. There
are several problems with concluding that Hamlet says the opposite of what he means in
order to appear crazy. For one thing, if he really does love her, this is unnecessarily selfdestructive behavior. Its unnecessary because it doesnt accomplish very much; that is, it
doesnt make Claudius suspect him less.
Scene 2
6. Consider Hamlets emotional state after the play within the play. How would you
describe it?
Answer : The play-within-a-play tells the story of Gonzago, the Duke of Vienna, and his
wife, Baptista, who marries his murdering nephew, Lucianus. Hamlet believes that the
play is an opportunity to establish a more reliable basis for Claudiuss guilt than the
claims of the ghost. Since he has no way of knowing whether to believe a member of the
spirit world, he tries to determine whether Claudius is guilty by reading his behavior for
signs of a psychological state of guilt.
Scene 3
7. Why does Shakespeare reveal Claudius to be the killer here? And why does Hamlet not
kill him?
Answer : In Act III, scene iii, Hamlet finally seems ready to put his desire for revenge
into action. He is satisfied that the play has proven his uncles guilt. He was fascinated by
another philosophical term that is to be or not to be thats why he wasnt kill him.
8. Consider Hamlet and Gertrude. How would you describe their relationship?
Answer: Hamlet was pretty much annoyed with his mother and relationship between
them was not going good. Hamlet was disturbed with her mother due her marriage of his
own uncle suddenly after death of his father and for that reason he accused her several
time.