Sie sind auf Seite 1von 18

Trang 2/3 - M : 290

S GD-T Tnh Kin Giang


Trng PT Dn Tc Ni Tr tnh

Kim tra HKI - Nm hc 2014-2015


Mn: Ting Anh 10 Ban CB
Thi gian: 45 pht
M : 154
H tn hc sinh: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .SBD: . . . . . . . . .Lp: 10 . . .
oc oan van va chon t, cm t ( A, B, C hoac D) thch hp nhat cho
cac cau sau :
There are tens of thousands of robots doing work all (1) ................... the world.
Robot is the name given to any
(2) ...................that can do a certain job
automatically. These machines come in any shapes and (3) ................... . It is
possible to build a robot in the shape of a person, but most look like machines built
for specific purposes. They are (4) ................... by computers. The computers
(5) ...................the robot what to do and how to do it.
Cu 1. A. about
B. in
C. of
D. over
person
car
machine
Cu 2. A.
B.
C.
D.television
Cu 3. A. widths
B. heights
C. lengths
D. sizes
Cu 4. A. controlling B. to control
C. control
D. controlled
Cu 5. A. tell
B. says
C. tells
D. say
oc oan van va chon y ( A, B, C hoac D) thch hp nhat cho cac
cau sau :
Chantal's parents didn't have much money, so they sent her to a state primary
school when she was five. She enjoyed her reading and writing lessons, but there
were so many pupils in the class that the teacher found it difficult to control them.
When Chantal was eleven, her father got a better job, and decided to spend some
money on her education. He sent her to an expensive private school, where the girl
wore dark green uniforms and did two hours' homework every evening.
Chantal liked her new school, and did well. Because she studied hard, she passed
all her exams, and went to university at eighteen. She chose history course and was
an excellent student. In the end, she decided to become a teacher, and returned to
her old primary school to teach.
Cu 6. At university she studied ................... .
A. very badly
B. averagely
C. very poorly
D. very well.
Cu 7. What was an important event for Chantal when she was eleven?
A. passing the exams.
B. getting better education. C. leaving her home.
D. going overseas.
Cu 8. What profession did she finally decide to choose?
A. advertising
B. nursing
C. teaching.
D. cooking
Cu 9. Why did Chantal's parents send her to a state primary school?
A. They liked it.
B. They were poor.
C. It was near her house. D. It was
expensive.
Cu 10. What was her teachers' problem at the primary school?
A. low salary.
B. arge class.
C. disobedient pupils.
D. strict
headmaster.
Cu 11. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
He ................... go to school yesterday because he was sick.
A. don't
B. didn't
C. doesn't
D. wasn't
Cu 12. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Nam: Where do you go swimming ?
- Lan: .................. .
A. No, I play tennis
B. I usually go by motorbike

Trang 2/3 - M : 290

C. Every day from 5 to 6


D. I always go to the pool
Cu 13. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
You can change the TV channels with this ................... control.
A. special
B. remote
C. far
D. standby
Cu 14. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
The coffee ................... by the time I got up this morning.
A. would have already made
B. has already been made
was
already
made
C.
D. had already been made
Cu 15. Chon t co dau nhan khac vi cac t con la:
A. begin
B. contented
C. alarm
D. peasant
Chon
t
co
dau
nhan
khac
vi
cac
t
con
la:
Cu 16.
A. primary
B. suffer
C. subtract
D. effort
Cu 17. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
These adults, ............... come to my night class, are very eager to learn.
A. whom
B. whose
C. which
D. who
Cu 18. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Tom isn't on the phone,.makes it difficult to contact him.
A. what
B. which
C. that
D. who
Cu 19. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
If Mary ................... me, I will go to the party.
A. invites
B. inviting
C. invited
D. invite
Cu 20. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Daisy: ..?
- Tom : I play soccer with my
friends.
A. Where do you go
B. What do you do after school
C. Do you play soccer
D. Where do you work
Cu 21. Chon cau co ngha tng ng ( A, B, C, D) trong cau sau:
"I'm taking my English test tomorrow."Tom said.
- Tom said
. .
A. He is taking his English test the next day
B. I was taking his
English test tomorrow
C. He was taking his English test the next day
D. He was taking
the English test tomorrow
Cu 22. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
There are a lot of black clouds in the sky. It ................... .
A. rains
B. is going to rain C. is raining
D. will rain
Cu 23. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Tell me your plan, Lan. What ................... this saturday evening ?
A. will you do
B. would you do C. are you doing
D. were you doing
Cu 24. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Which of the followings only provides information and entertainment orally?

Trang 2/3 - M : 290

A. radio
B. books
C. newspapers
D. magazines
Cu 25. Chon t, cum t sai ng vi (A, B, C hoc D) trong cau sau:
Only one of the people whom work in the company is qualified.
A
B
C
D
Cu 26. Chon cau thch hp ( A, B, C, D) trong cau sau:
" The film will be interesting" - She thought ................... .
A. the film would be interesting
B. the film wouldn't be
interesting
C. the film won be interesting
D. the film willing be interesting
Cu 27. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
Thien Mu ................... is on the left bank of the Huong river, 6 kilometres from
Hue.
A. pagoda
B. church
C. site
D. school
Cu 28. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
The boss ................... I was working for was very generous about overtime
payments.
A. whom
B. of whom
C. whose
D. which
Cu 29. Chon t va phan gach chan co cach phat am khac vi cac t
con lai:
A. how
B. down
C. know
D. now
Cu 30. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh
cau sau:
He................... in this town since he was born.
A. lives
B. is living
C. has lived
D. lived
Cu 31. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Marry didn't ................... in Vietnam.
A. lived
B. used to live
C. use to live
D. used to living
Cu 32. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
I could have seen him if I................... to the party last night.
A. to go
B. has gone
C. had went
D. had gone
Cu 33. Chon cau co ngha tng ng ( A, B, C, D) trong cau sau:
Eight years ago we started writing to each other.
A. We have been writing to each other for eight years.
B. Eight years is a long time for us to write to each other.
C. We have rarely written to each other for eight years.
D. We wrote to each other eight years ago.
Cu 34. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Trung ................... to a lot of parties when he was a student.
A. to use to go
B. used to goes
C. used to go
D. use to go
Cu 35. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Linda's house is near her school and it ................... her only 5 minutes to go
there.
A. has taken
B. is taking
C. took
D. takes
Cu 36. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
We live near a special school for people who can't hear.

Trang 2/3 - M : 290

A. the blind
B. the deaf
C. the sick
D. the dump
Cu 37. Chon t va phan gach chan co cach phat am khac vi cac t
con lai:
A. great
B. beat
C. feat
D. seat
Cu 38. Chon cau thch hp ( A, B, C, D) trong cau sau:
" Hoa has written Nam a letter"
- Quan told me ................... .
A. Hoa had written Nam a letter
B. Hoa has write Nam a letter
C. Hoa has wrote Nam a letter
D. Hoa had wrote Nam a letter
Cu 39. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
The computer was the most wonderful ................... in the 20th century.
A. invention
B. invent
C. invented
D. inventing
Chon
t,
cum
t
sai
ng
vi
(A,
B,
C
hoc
D)
trong
cau sau:
Cu 40.
Mr Tam lived in this town since he was born.
A
B
C
D
* THE END *

Trang 2/3 - M : 290

S GD-T Tnh Kin Giang


Trng PT Dn Tc Ni Tr tnh

Kim tra HKI - Nm hc 2014-2015


Mn: Ting Anh 10 Ban CB
Thi gian: 45 pht
M : 188
H tn hc sinh: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .SBD: . . . . . . . . .Lp: 10 . . .
oc oan van va chon y ( A, B, C hoac D) thch hp nhat cho cac
cau sau :
Chantal's parents didn't have much money, so they sent her to a state primary
school when she was five. She enjoyed her reading and writing lessons, but there
were so many pupils in the class that the teacher found it difficult to control them.
When Chantal was eleven, her father got a better job, and decided to spend some
money on her education. He sent her to an expensive private school, where the girl
wore dark green uniforms and did two hours' homework every evening.
Chantal liked her new school, and did well. Because she studied hard, she passed
all her exams, and went to university at eighteen. She chose history course and was
an excellent student. In the end, she decided to become a teacher, and returned to
her old primary school to teach.
Cu 1. At university she studied ................... .
A. very badly
B. very well.
C. very poorly
D. averagely
Cu 2. What was an important event for Chantal when she was eleven?
A. passing the exams.
B. going overseas.
C. getting better
education.
D. leaving her home.
Cu 3. What was her teachers' problem at the primary school?
A. strict headmaster.
B. low salary.
C. disobedient pupils.
D. arge class.
Cu 4. What profession did she finally decide to choose?
A. cooking
B. nursing
C. teaching.
D. advertising
Cu 5. Why did Chantal's parents send her to a state primary school?
A. It was expensive. B. They liked it.
C. It was near her house.
D. They
were poor.
Cu 6. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
He................... in this town since he was born.
A. lives
B. has lived
C. is living
D. lived
Chon
t
hoac
cum
t
thch
hp
(
A,
B,
C,
D)
e
hoan
thanh cau sau:
Cu 7.
These adults, ............... come to my night class, are very eager to learn.
A. whom
B. whose
C. who
D. which
Cu 8. Chon t co dau nhan khac vi cac t con la:
A. peasant
B. contented
C. alarm
D. begin
Cu 9. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
The computer was the most wonderful ................... in the 20th century.
A. inventing
B. invented
C. invention
D. invent
Cu 10. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
We live near a special school for people who can't hear.
A. the dump
B. the blind
C. the sick D. the deaf
Cu 11. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
There are a lot of black clouds in the sky. It ................... .
A. is raining
B. will rain
C. rains
D. is going to rain

Trang 2/3 - M : 290

Cu 12. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau


sau:
The boss ................... I was working for was very generous about overtime
payments.
A. which
B. of whom
C. whom
D. whose
Cu 13. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
I could have seen him if I ................... to the party last night.
A. had went
B. had gone
C. to go
D. has gone
Cu 14. Chon cau co ngha tng ng ( A, B, C, D) trong cau sau:
"I'm taking my English test tomorrow."Tom said.
Tom said . .
A. He is taking his English test the next day
B. He was taking the
English test tomorrow
C. He was taking his English test the next day
D. I was taking his
English test tomorrow
Cu 15. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Marry didn't ................... in Vietnam.
A. use to live
B. used to live
C. lived
D. used to living
Cu 16. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Nam: Where do you go swimming ?
- Lan: .................. .
A. I always go to the pool B. Every day from 5 to 6 C. I usually go by motorbike D.
No, I play tennis
Cu 17. Chon t, cum t sai ng vi (A, B, C hoc D) trong cau sau:
Mr Tam lived in this town since he was born.
A
B
C
D
Cu 18. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
Linda's house is near her school and it ................... her only 5 minutes to go
there.
A. is taking
B. takes
C. took
D. has taken
Cu 19. Chon cau co ngha tng ng ( A, B, C, D) trong cau sau:
Eight years ago we started writing to each other.
A. We wrote to each other eight years ago.
B. Eight years is a long time for us to write to each other.
C. We have rarely written to each other for eight years.
D. We have been writing to each other for eight years.
Cu 20. Chon t, cum t sai ng vi (A, B, C hoc D) trong cau sau:
Only one of the people whom work in the company is qualified.
A
B
C
D
Cu 21. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Tom isn't on the phone, ................... makes it difficult to contact him.
A. which
B. who
C. that
D. what
Cu 22. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
He ................... go to school yesterday because he was sick.
A. didn't
B. don't
C. wasn't
D. doesn't
Cu 23. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:

Trang 2/3 - M : 290

Trung ................... to a lot of parties when he was a student.


A. used to goes
B. used to go
C. use to go
D. to use to go
Cu 24. Chon t va phan gach chan co cach phat am khac vi cac t
con lai:
A. feat
B. seat
C. great
D. beat
Cu 25. Chon t co dau nhan khac vi cac t con la:
A. subtract
B. suffer
C. effort
D. primary
Cu 26. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Tell me your plan, Lan. What ................... this saturday evening ?
A. were you doing
B. would you do
C. will you do
D. are you doing
Cu 27. Chon t va phan gach chan co cach phat am khac vi cac t
con lai:
A. how
B. now
C. down
D. know
Cu 28. Chon cau thch hp ( A, B, C, D) trong cau sau:
" The film will be interesting" - She thought ................... .
A. the film would be interesting
B. the film willing be
interesting
C. the film won be interesting
D. the film wouldn't be interesting
Cu 29. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
The coffee ................... by the time I got up this morning.
A. was already made
B. had already been made
C. would have already made
D. has already been made
Cu 30. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
You can change the TV channels with this ................... control.
A. special
B. remote
C. far
D. standby
Cu 31. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
If Mary ................... me, I will go to the party.
A. invites
B. invite
C. invited
D. inviting
Cu 32. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Daisy: ..?
- Tom : I play soccer with my
friends.
A. Where do you go B. What do you do after school C. Where do you work D. Do
you play soccer
Cu 33. Chon cau thch hp ( A, B, C, D) trong cau sau:
" Hoa has written Nam a letter"
- Quan told me ................... .
A. Hoa has wrote Nam a letter
B. Hoa has write Nam a letter
C. Hoa had wrote Nam a letter
D. Hoa had written Nam a letter
Cu 34. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Which of the followings only provides information and entertainment orally?
A. newspapers
B. radio
C. books
D. magazines
Cu 35. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Thien Mu ................... is on the left bank of the Huong river, 6 kilometres from
Hue.

Trang 2/3 - M : 290

A. church
B. school
C. pagoda
D. site
oc oan van va chon t, cm t ( A, B, C hoac D) thch hp nhat cho
cac cau sau :
There are tens of thousands of robots doing work all (36) ................... the world.
Robot is the name given to any (37) ................... that can do a certain job
automatically. These machines come in any shapes and (38) ................... . It is
possible to build a robot in the shape of a person, but most look like machines built
for specific purposes. They are (39) ................... by computers. The computers
(40) ................... the robot what to do and how to do it.
Cu 36. A. in
B. of
C. about
D. over
Cu 37. A. machine
B. person
C.television
D. car
Cu 38. A. lengths
B. widths
C. sizes
D. heights
Cu 39. A. control
B. controlled
C. to control
D. controlling
Cu 40. A. say
B. says
C. tells
D. tell
* THE END *

Trang 2/3 - M : 290

S GD-T Tnh Kin Giang


Trng PT Dn Tc Ni Tr tnh

Kim tra HKI - Nm hc 2014-2015


Mn: Ting Anh 10 Ban CB
Thi gian: 45 pht
M : 222
H tn hc sinh: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .SBD: . . . . . . . . .Lp: 10 . . .
Cu 1. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
The computer was the most wonderful ................... in the 20th century.
A. invention
B. inventing
C. invent
D. invented
Cu 2. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
If Mary ................... me, I will go to the party.
A. invited
B. invites
C. invite
D. inviting
Cu 3. Chon t, cum t sai ng vi (A, B, C hoc D) trong cau sau:
Mr Tam lived in this town since he was born.
A
B
C
D
Cu 4. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
These adults, ............... come to my night class, are very eager to learn.
A. who
B. whom
C. which
D. whose
Cu 5. Chon t co dau nhan khac vi cac t con la:
A. begin
B. contented
C. alarm
D. peasant
Cu 6. Chon t co dau nhan khac vi cac t con la:
A. suffer
B. primary
C. subtract
D. effort
Cu 7. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
We live near a special school for people who can't hear.
A. the sick
B. the blind
C. the dump
D.
the deaf
Cu 8. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
I could have seen him if I . to the party last night.
A. had went
B. has gone
C. had gone
D. to go
Cu 9. Chon cau thch hp ( A, B, C, D) trong cau sau:
" Hoa has written Nam a letter"
- Quan told me ................... .
A. Hoa has write Nam a letter
B. Hoa has wrote Nam a letter
C. Hoa had written Nam a letter
D. Hoa had wrote Nam a letter
Cu 10. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Nam: Where do you go swimming ?
- Lan: .................. .
A. I always go to the pool B. Every day from 5 to 6 C. No, I play tennis D. I usually
go by motorbike
Cu 11. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
He ................... go to school yesterday because he was sick.
A. doesn't
B. didn't
C. don't
D. wasn't
Cu 12. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Trung ................... to a lot of parties when he was a student.
A. use to go
B. used to goes
C. to use to go
D. used to go
Cu 13. Chon t, cum t sai ng vi (A, B, C hoc D) trong cau sau:
Only one of the people whom work in the company is qualified.
A
B
C
D
Cu 14. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:

Trang 2/3 - M : 290

Tell me your plan, Lan. What ................... this saturday evening ?


A. are you doing
B. will you do C. would you do
D. were you doing
Cu 15. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh
cau sau:
He................... in this town since he was born.
A. lived
B. lives
C. is living
D. has lived
Cu 16. Chon cau co ngha tng ng ( A, B, C, D) trong cau sau:
"I'm taking my English test tomorrow."Tom said.
Tom said . .
A. He is taking his English test the next day
B. I was taking his
English test tomorrow
C. He was taking his English test the next day
D. He was taking the
English test tomorrow
Cu 17. Chon t va phan gach chan co cach phat am khac vi cac t
con lai:
A. great
B. beat
C. feat
D. seat
Cu 18. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Linda's house is near her school and it ................... her only 5 minutes to go
there.
A. took
B. has taken
C. is taking
D. takes
Cu 19. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Daisy: ..?
- Tom : I play soccer with my
friends.
A. What do you do after school
B. Where do you go
C. Do you play soccer
D. Where do you work
Cu 20. Chon cau thch hp ( A, B, C, D) trong cau sau:
" The film will be interesting" - She thought ................... .
A. the film won be interesting
B. the film wouldn't be interesting
C. the film would be interesting
D. the film willing be
interesting
Cu 21. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
Thien Mu ................... is on the left bank of the Huong river, 6 kilometres from
Hue.
A. church
B. site
C. school
D. pagoda
Cu 22. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Tom isn't on the phone,.makes it difficult to contact him.
A. what
B. that
C. which
D. who
Cu 23. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Marry didn't ................... in Vietnam.
A. use to live
B. lived
C. used to living D. used to live
Cu 24. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Which of the followings only provides information and entertainment orally?
A. magazines
B. books
C. radio
D. newspapers
Cu 25. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:

Trang 2/3 - M : 290

There are a lot of black clouds in the sky. It ................... .


A. is going to rain B. will rain
C. rains
D. is raining
Cu 26. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
The coffee ................... by the time I got up this morning.
A. would have already made
B. had already been made
C. has already been made
D. was already made
Cu 27. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
You can change the TV channels with this ................... control.
A. standby
B. special
C. remote
D. far
Cu 28. Chon cau co ngha tng ng ( A, B, C, D) trong cau sau:
Eight years ago we started writing to each other.
A. Eight years is a long time for us to write to each other.
B. We have been writing to each other for eight years.
C. We wrote to each other eight years ago.
D. We have rarely written to each other for eight years.
Cu 29. Chon t va phan gach chan co cach phat am khac vi cac t
con lai:
A. down
B. know
C. now
D. how
Cu 30. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
The boss ................... I was working for was very generous about overtime
payments.
A. whose
B. whom
C. which
D. of whom
oc oan van va chon y ( A, B, C hoac D) thch hp nhat cho cac
cau sau :
Chantal's parents didn't have much money, so they sent her to a state primary
school when she was five. She enjoyed her reading and writing lessons, but there
were so many pupils in the class that the teacher found it difficult to control them.
When Chantal was eleven, her father got a better job, and decided to spend some
money on her education. He sent her to an expensive private school, where the girl
wore dark green uniforms and did two hours' homework every evening.
Chantal liked her new school, and did well. Because she studied hard, she passed
all her exams, and went to university at eighteen. She chose history course and was
an excellent student. In the end, she decided to become a teacher, and returned to
her old primary school to teach.
Cu 31. At university she studied ................... .
A. very poorly
B. very well.
C. averagely
D. very badly
Cu 32. What was an important event for Chantal when she was eleven?
A. going overseas. B. passing the exams.
C. getting better education. D.
leaving her home.
Cu 33. Why did Chantal's parents send her to a state primary school?
A. It was expensive. B. They liked it.
C. It was near her house. D. They were
poor.
Cu 34. What was her teachers' problem at the primary school?
A. disobedient pupils.
B. low salary.
C. strict headmaster.
D. arge class.

Trang 2/3 - M : 290

Cu 35. What profession did she finally decide to choose?


A. cooking
B. nursing
C. teaching.
D. advertising
oc oan van va chon t, cm t ( A, B, C hoac D) thch hp nhat cho
cac cau sau :
There are tens of thousands of robots doing work all (36) ................... the world.
Robot is the name given to any (37) ................... that can do a certain job
automatically. These machines come in any shapes and (38) ................... . It is
possible to build a robot in the shape of a person, but most look like machines built
for specific purposes. They are (39) ................... by computers. The computers
(40) ................... the robot what to do and how to do it.
Cu 36. A. in
B. over
C. about
D. of
Cu 37. A. machine
B. car
C.television
D. person
Cu 38. A. widths
B. sizes
C. heights
D. lengths
Cu 39. A. control
B. controlling
C. to control
D. controlled
Cu 40. A. says
B. tells
C. say
D. tell
* THE END *

Trang 2/3 - M : 290

S GD-T Tnh Kin Giang


Trng PT Dn Tc Ni Tr tnh

Kim tra HKI - Nm hc 2014-2015


Mn: Ting Anh 10 Ban CB
M : 256
Thi gian: 45 pht
H tn hc sinh: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .SBD: . . . . . . . . .Lp: 10 . . .
Cu 1. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
Thien Mu ................... is on the left bank of the Huong river, 6 kilometres from
Hue.
A. pagoda
B. church
C. school
D. site
Cu 2. Chon cau thch hp ( A, B, C, D) trong cau sau:
" Hoa has written Nam a letter"
- Quan told me ................... .
A. Hoa has wrote Nam a letter
B. Hoa had written Nam a letter
C. Hoa has write Nam a letter
D. Hoa had wrote Nam a letter
Cu 3. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
You can change the TV channels with this ................... control.
A. standby
B. special
C. far
D. remote
Cu 4. Chon cau co ngha tng ng ( A, B, C, D) trong cau sau:
Eight years ago we started writing to each other.
A. Eight years is a long time for us to write to each other.
B. We wrote to each other eight years ago.
C. We have rarely written to each other for eight years.
D. We have been writing to each other for eight years.
Cu 5. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
These adults, ............... come to my night class, are very eager to learn.
A. whom
B. which
C. whose
D. who
Cu 6. Chon t co dau nhan khac vi cac t con la:
A. subtract
B. primary
C. effort
D. suffer
Cu 7. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
There are a lot of black clouds in the sky. It ................... .
A. is raining
B. rains
C. is going to rain D. will rain
Cu 8. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
We live near a special school for people who can't hear.
A. the dump
B. the sick
C. the blind
D. the deaf
Cu 9. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
He................... in this town since he was born.
A. is living
B. lived
C. lives
D. has lived
Cu 10. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
The computer was the most wonderful ................... in the 20th century.
A. invent
B. inventing
C. invented
D. invention
Cu 11. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Nam: Where do you go swimming ?
- Lan: .................. .
A. I usually go by motorbike
B. Every day from 5 to 6
C. I always go to the pool
D. No, I play tennis
Cu 12. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Trung ................... to a lot of parties when he was a student.
A. use to go
B. used to go
C. to use to go
D. used to goes

Trang 2/3 - M : 290

Cu 13. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:


The boss ................... I was working for was very generous about overtime
payments.
A. which
B. whom
C. whose
D. of whom
Cu 14. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Tell me your plan, Lan. What ................... this saturday evening ?
A. will you do
B. would you do C. were you doing
D. are you doing
Cu 15. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
The coffee ................... by the time I got up this morning.
A. would have already made
B. had already been made
C. was already made
D. has already been made
Cu 16. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
If Mary ................... me, I will go to the party.
A. inviting
B. invited
C. invites
D. invite
Cu 17. Chon t, cum t sai ng vi (A, B, C hoc D) trong cau sau:
Only one of the people whom work in the company is qualified.
A
B
C
D
Cu 18. Chon cau thch hp ( A, B, C, D) trong cau sau:
" The film will be interesting" - She thought ................... .
A. the film would be interesting
B. the film won be
interesting
C. the film wouldn't be interesting
D. the film willing be interesting
Cu 19. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau sau:
I could have seen him if I ................... to the party last night.
A. had gone
B. to go
C. had went
D. has gone
Cu 20. Chon cau co ngha tng ng ( A, B, C, D) trong cau sau:
"I'm taking my English test tomorrow."Tom said.
Tom said . .
A. He was taking the English test tomorrow
B. I was taking his
English test tomorrow
C. He was taking his English test the next day
D. He is taking his
English test the next day
Cu 21. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Which of the followings only provides information and entertainment orally?
A. radio
B. books
C. newspapers
D. magazines
Cu 22. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
He ................... go to school yesterday because he was sick.
A. wasn't
B. don't
C. didn't
D. doesn't
Cu 23. Chon t co dau nhan khac vi cac t con la:
A. alarm
B. peasant
C. contented
D. begin
Cu 24. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Daisy: ..?
- Tom : I play soccer with my
friends.

Trang 2/3 - M : 290

A. Where do you go B. Do you play soccer C. What do you do after school D. Where
do you work
Cu 25. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Linda's house is near her school and it ................... her only 5 minutes to go
there.
A. took
B. has taken
C. takes
D. is taking
Cu 26. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Marry didn't ................... in Vietnam.
A. used to live
B. lived
C. use to live
D. used to living
Cu 27. Chon t va phan gach chan co cach phat am khac vi cac t
con lai:
A. beat
B. feat
C. seat
D. great
Cu 28. Chon t, cum t sai ng vi (A, B, C hoc D) trong cau sau:
Mr Tam lived in this town since he was born.
A
B
C
D
Chon
t
va
phan
gach
chan
co
cach
phat am khac vi cac t
Cu 29.
con lai:
A. how
B. now
C. know
D. down
Cu 30. Chon t hoac cum t thch hp ( A, B, C, D) e hoan thanh cau
sau:
Tom isn't on the phone,.makes it difficult to contact him.
A. which
B. that
C. what
D. who
oc oan van va chon t, cm t ( A, B, C hoac D) thch hp nhat cho
cac cau sau :
There are tens of thousands of robots doing work all (31) ................... the world.
Robot is the name given to any (32) ................... that can do a certain job
automatically. These machines come in any shapes and (33) ................... . It is
possible to build a robot in the shape of a person, but most look like machines built
for specific purposes. They are (34) ................... by computers. The computers
(35) ................... the robot what to do and how to do it.
Cu 31. A. over
B. of
C. in
D. about
car
machine
person
Cu 32. A.
B.
C.
D.television
Cu 33. A. sizes
B. widths
C. heights
D. lengths
Cu 34. A. control
B. controlled
C. to control
D. controlling
tell
say
says
Cu 35. A.
B.
C.
D. tells
oc oan van va chon y ( A, B, C hoac D) thch hp nhat cho cac
cau sau :
Chantal's parents didn't have much money, so they sent her to a state primary
school when she was five. She enjoyed her reading and writing lessons, but there
were so many pupils in the class that the teacher found it difficult to control them.
When Chantal was eleven, her father got a better job, and decided to spend some
money on her education. He sent her to an expensive private school, where the girl
wore dark green uniforms and did two hours' homework every evening.
Chantal liked her new school, and did well. Because she studied hard, she passed
all her exams, and went to university at eighteen. She chose history course and was
an excellent student. In the end, she decided to become a teacher, and returned to
her old primary school to teach.

Trang 2/3 - M : 290

Cu 36. Why did Chantal's parents send her to a state primary school?
A. It was near her house. B. They liked it.
C. It was expensive.
They were poor.
Cu 37. What was an important event for Chantal when she was eleven?
A. leaving her home.
B. going overseas. C. passing the
exams.
D. getting better education.
Cu 38. What was her teachers' problem at the primary school?
A. disobedient pupils.
B. arge class.
C. strict headmaster.
low salary.
Cu 39. At university she studied ................... .
A. averagely
B. very well.
C. very badly
D. very poorly
Cu 40. What profession did she finally decide to choose?
A. cooking
B. advertising
C. teaching.
D. nursing
* THE END *

D.

D.

Trang 2/3 - M : 290

PHIU TR LI TRC NGHIM

Hc sinh ch :

- Gi cho phiu phng, khng bi bn, lm rch.


- Phi ghi y cc mc theo hng dn
- Dng bt ch en t kn cc trn trong mc S bo danh, M trc khi lm bi.
Phn tr li : S th t cc cu tr li di y ng vi s th t cu trc nghim trong . i vi mi cu
trc nghim, hc sinh chn v t kn mt trn tng ng vi phng n tr li ng.

01. ; / = ~

11. ; / = ~

21. ; / = ~

31. ; / = ~

02. ; / = ~

12. ; / = ~

22. ; / = ~

32. ; / = ~

03. ; / = ~

13. ; / = ~

23. ; / = ~

33. ; / = ~

04. ; / = ~

14. ; / = ~

24. ; / = ~

34. ; / = ~

05. ; / = ~

15. ; / = ~

25. ; / = ~

35. ; / = ~

06. ; / = ~

16. ; / = ~

26. ; / = ~

36. ; / = ~

07. ; / = ~

17. ; / = ~

27. ; / = ~

37. ; / = ~

08. ; / = ~

18. ; / = ~

28. ; / = ~

38. ; / = ~

09. ; / = ~

19. ; / = ~

29. ; / = ~

39. ; / = ~

10. ; / = ~

20. ; / = ~

30. ; / = ~

40. ; / = ~

Trang 2/3 - M : 290

p n m : 154
01. D; 02. C; 03. D; 04. D; 05. A; 06. D; 07. B; 08. C; 09. B; 10. B; 11. B; 12. D; 13. B; 14. D; 15. D;
16. C; 17. D; 18. B; 19. A; 20. B; 21. C; 22. B; 23. C; 24. A; 25. B; 26. A; 27. A; 28. A; 29. C; 30. C;
31. C; 32. D; 33. A; 34. C; 35. D; 36. B; 37. A; 38. A; 39. A; 40. @;
p n m : 188
01. B; 02. C; 03. D; 04. C; 05. D; 06. B; 07. C; 08. A; 09. C; 10. D; 11. D; 12. C; 13. B; 14. C; 15. A;
16. A; 17. @; 18. B; 19. D; 20. B; 21. A; 22. A; 23. B; 24. C; 25. A; 26. D; 27. D; 28. A; 29. B; 30. B;
31. A; 32. B; 33. D; 34. B; 35. C; 36. D; 37. A; 38. C; 39. B; 40. D;
p n m : 222
01. A; 02. B; 03. @; 04. A; 05. D; 06. C; 07. D; 08. C; 09. C; 10. A; 11. B; 12. D; 13. B; 14. A; 15. D;
16. C; 17. A; 18. D; 19. A; 20. C; 21. D; 22. C; 23. A; 24. C; 25. A; 26. B; 27. C; 28. B; 29. B; 30. B;
31. B; 32. C; 33. D; 34. D; 35. C; 36. B; 37. A; 38. B; 39. D; 40. D;
p n m : 256
01. A; 02. B; 03. D; 04. D; 05. D; 06. A; 07. C; 08. D; 09. D; 10. D; 11. C; 12. B; 13. B; 14. D; 15. B;
16. C; 17. B; 18. A; 19. A; 20. C; 21. A; 22. C; 23. B; 24. C; 25. C; 26. C; 27. D; 28. @; 29. C; 30. A;
31. A; 32. B; 33. A; 34. B; 35. A; 36. D; 37. D; 38. B; 39. B; 40. C;