Sie sind auf Seite 1von 14

Review Questions

85

1. According to the NTC memorandum circular, a spectrum user fee of Php 1000 per indoor radio station used for
Wireless Data Network shall be paid by Public Telecom Entity (PTE) with a data rate in excess of _______Mbps.
a. 0.64
b. 4.8
c. 1.44
d. 11
Answer d. 11
2. Under RA 9292, Electronics technicians may apply for registration without examination within ________years upon
the effectivity of the Republic Act.
a. 7
b. 12
c. 10
d. 5
Answer d. 5
3. Which among the IEEE standards refers to the global specifications for wireless LANs?
a. 802.3
b. 802.11x
c. 802.14
d. 802.11b
Answer d. 802.11b
4. In telecommunications, short haul connection refers to a connection not exceeding _____kilometers.
a. 200
b. 250
c. 150
d. 300
Answer c. 150
5. The meaning of MP3 is ________-.
a. Motion Picture Production Layer 3
c. Music Program Layer 3

b. Motion Picture Experts Group, Audio Layer 3


d. Motion Picture Experts Group, Video Layer 3

Answer b. Motion Picture Experts Group, Audio Layer 3


6. In data communications network, coaxial cable RG 11 is used for what type of application?
a. IBM 3270 computer terminals
b. thick ethernet
c. thin ethernet
d. cable TV systems
Answer b. thick ethernet
7. In a CMTS, the most important database in a GSM network is ________________.
a. VLR
b. AuC
c. BSC
d. HLR
Answer d. HLR
8. How many voice channels are there in a DS-2 Digital Signal Hierarchy for TDM signals?
a. 672
b. 48
c. 24
d. 96
Answer d. 96
9. A signal which varies between three levels.
a. alternate mark inversion
c. RZ

b. bipolar code
d. NRZ

Answer b. bipolar code


10. Right now, GSM is the accepted cellular standard in______________.
a. Philippines
b. North America

Macro Integrated Training and Review Center

86

Review Questions
c. Southeast Asia

d. all of the above

Answer d. all of the above


11. Which area of the world first deployed cellular services for commercial use?
a. Scandinavia
b. Central America
c. Central Asia
d. Western Europe
Answer a. Scandinavia
12. The most important services for mobile systems, normal speech service including emergency calls.
a. T11
b. T12
c. T21
d. T22
Answer a. T11
13. GSM specifications code for SM-MO
a. T11
c. T21

b. T12
d. T22

Answer c. T21
14. What is the basic service of cellular telephony?
a. location area
c. PLMN service area

b. cell
d. MSC service area

Answer b. cell
15. GSMs channel separation.
a. 200 KHz
c. 500 KHz

b. 300 KHz
d. 600 KHz

Answer a. 200 KHz


16. GSM modulation
a. GMSK
c. QPSK

b. BPSK
d. 8-PSK

Answer a. GMSK
17. GSM uses which of the following access methods
a. TDM
c. TDM and FDM

b. FDM
d. CDMA and TDMA

Answer c. TDM and FDM


18. GSM uses which of the following speech coding methods.
a. LPC
b. APC
c. CELP
d. TEC
Answer a. LPC

19. A 3G terminology for Network Monitoring System


a. Operations and Maintenance Center

b. Operation and Support System

Macro Integrated Training and Review Center

Review Questions

87

c. Network Monitoring Center

d. Network Operations Center

Answer b. Operation and Support System


20.Considered as the most important database as it stores permanent data about subscribers including subscribers
service profile, location information and activity status
a. VLR
b. HLR
c. MSC
d. AuC
Answer b. HLR
21. The first GSM call in the world took place in Finland on
a. October 4, 1983
c. November 23, 1990

b. July 1, 1991
d. November 4, 2006

Answer b. July 1, 1991


22. A network element acting as a bridge between a mobile network and a fixed network is called
a. MSC
b. trunk line
c. GMSC
d. EIR
Answer c. GMSC
23. This term is used for describing the signalling between the MS and the MSC when a disconnected mobile station
is switched on.
a. IMSI attach
b. IMSI detach
c. De-registration
d. handover
Answer a. IMSI attach
24. Maximum GPRS throughput
a. 64 Kbps
c. 171 Kbps

b. 144 Kbps
d. 384 Kbps

Answer c. 171 Kbps


25. Under the NTC circular for 3G guidelines, public telecommunications entities will be required to deploy the
infrastructure for their 3G networks within
a. 12 months
b. 18 months
c. 24 months
d. 6 months
Answer b. 18 months
26. How many radio frequency bands will become available for 3G services in the country?
a. 3
b. 5
c. 9
d. 12
Answer b. 5
27. NTC approved the operator breakdown of the following 3G technologies.
a. 3 WCDMA, 1 CDMA 2000, 1 TDD
b. 1 WCDMA, 1 CDMA 2000,1 TDD
c. 3 WCDMA, 3 CDMA 2000, 3 TDD
b. 6 WCDMA,. 3 CDMA 2000, 3 TDD
Answer a. 3 WCDMA, 1 CDMA. 1 TDD
28. Qualified 3G applicants must post a performance bond of__________.
a. P300 million
b. P 450 million

Macro Integrated Training and Review Center

88

Review Questions
c. P600 million

d. P 1 billion

Answer d. P 300 million


29. Once the licensed is granted, how much is the upfront payment for 3G service providers?
a. P300 million
b. P450 million
c. P600 million
d. P1 billion
Answer d. P 1 billion
30. If there are more qualified applicants than the allocated frequency bands, the NTC will hold a bidding with a floor
price set at________.
a. P 300 million
b. P 450 million
c. P 600 million
d. P 1 billion
Answer b. P 450 million
31.The government will also charge annual spectrum user fees of ______________for each band.
a. p 100 million
b. P 450 million
c. P 300 million
d. P10 million
Answer a. P 100 million
32. Authorized 3G network operators will also have to pay an additional P 2 million for every_________ subscribers
above the first four million users.
a. 100 000
b. 250 000
c. 500 000
d. 750 000
Answer a. 100 000
33. Qualified applicants must build and install their 3G network facilities not later than ______-from the date of the
award.
a. 12 months
b. 18 months
c. 24 months
d. 30 months
Answer b. 18 months
34. NTC orders that within 5 years of the award date, the 3G networks must cover at least _______of the countrys
provincial capital cities, towns and chartered cities.
a. 50%
b. 75%
c. 80%
d. 90%
Answer c. 80%
35.Wi-fi is based on which of the following specifications?
a. IEEE802.11b
c. IEEE802.15c

b. IEEE802.13
d. IEEE802.3c

Answer a. IEEE802.11b
36. WiMax has a guaranteed range of
a. 500 meters
c. 5 km

b. 1 km
d. 30 miles

Answer d. 30 miles
37. Bluetooth is standardized by_____________.
a. 3GPP

b. ETSI

Macro Integrated Training and Review Center

Review Questions

89

c. SIG

d. WAP Forum

Answer c. SIG
38. GSM is standardized by_____________.
a. 3GPP
c. SIG

b. ETSI
d. GSM Forum

Answer b. ETSI
39. 3G is standardized by_______________.
a. 3GPP
c. SIG

b. ETSI
d. 3G Groups

Answer a. 3GPP
40. WAP is standardized by _______________.
a. 3GPP
c. WSL

b. ETSI
d. WAP Forum

Answer d. WAP Forum


41. MMS is standardized by _______________.
a. 3GPP
c. MMS interest Group

b. MSM
d. GSM Forum

Answer a. 3GPP
42. What is the maximum bluetooth data rate?
a. 514 Kbps
c. 1.544 Mbps

b. 721 Kbps
d. 2.048 Mbps

Answer b. 721 Kbps


43. Bluetooth technology was first proposed by
a. Nokia
c. Ericsson

b. Samsung
d. IBM

Answer c. Ericsson
44. What does the Bluetooth specification aims to met?
a. Convenient elimination of interconnecting wires
c. efficient use of the ISM band

b. high speed data transfer


d. reduced noise

Answer a. Convenient elimination of interconnecting wires


45. Guaranteed Bluetooth range.
a. 5 m
c. 20 m

b. 10 m
d. 30 m

Answer d. 30 m

46. Who coined the name Bluetooth?


a. Jaime Licuanan

b. Jim Kardach

Macro Integrated Training and Review Center

90

Review Questions
c. Harald Blatand

d. Jay Lo

Answer b. Jim Kardach


47. The title of RA 9292.
a. ECE Act of the Philipines
c. Electronics Engg Law of 2004

b. The New ECE Law


d. Electronics Engg Act of the Philippines

Answer. c Electronics Engg Law of 2004


48. This is a new DVD disc with 25 GB for single layer of storage capacity for holding video and other data as
compared to current DVD discs that have 8.5 GB of storage at most.
a. Sting Ray
b. Blue Ray
c. Sun Ray
d. Sugar Ray
Answer b. Blue Ray
49. What company is responsible for the development of the worldwide popular iPod?
a. Apple
b. Guava
c. Banana Republic
d. Mango
Answer a. Apple
50. It is tech industry term that describes the demise of a company caused by the premature announcement of new
products while their predecessor models are still being sold in the market.
a. market effect
b. Osborne effect
c. hall effect
d. MAC effect
Answer b. Osborne effect
51. He is the present CEO of Apple who made a shocking announcement that their company will start producing Mac
computers with Intel microprocessors.
a. Steve Jobs
b. Paul Allen
c. Paul Ang
d. John Volhem
Answer a. Steve Jobs
52. According to the recent survey, it is the number 1 mobile units producer in the world sharing the largest market
share.
a. Nokia
b. Samsung
c. LG
d. Sony Ericcson
Answer a. Nokia
53. Bluetooth technology is being operated in the ISM band in what particular frequency?
a. 2.4 MHz
b. 2.4 GHz
c. 2.4 KHZ
d. 2.4 THz
Answer b. 2.4 GHz

54. What kind of connection Bluetooth supports


1. point to point

Macro Integrated Training and Review Center

Review Questions

91

2. point to multipoint
3. multipoint to point
4. multipoint to multipoint
a. 1 and 2 only
c. 1, 2 and 4 only

b. 1, 2 and 3 only
d. 1, 2, 3 and 4

Answer a. 1 and 2 only


55. Bluetooth was named after 10th century Danish King who loves eating blueberries very much who unified
Denmark. Who was he?
a. Harald Blatand
b. George Devol
c. Harold Blaine
d. Herald Bland
Answer a. Harald Blatand
56. The protocol used by Bluetooth for carrying data over low power radio transmission
a. TCP/IP
b. WAP
c. PPP
d. PIP
Answer a. TCP/IP
57. It is a network topology of Bluetooth wherein there is one master and several salves
a. Micronet
b. Internet
c. Piconet
d. Scatternet
Answer c. Piconet
58. What is the scenario being represented by having two piconets very close together that they have overlapping
coverage areas
a. closenet
b. scatternet
c. crosstalk
d. associatenet
Answer b. scatternet
59. Bluetooth has the following characteristics except______.
a. wireless
b. low power
c. robustness
d. long range
Answer d. Long range
60. It is the fastest peripheral standards ever developed.
a. Firewall
c. Firewire

b. Finewire
d. DSL

Answer c. Firewire
61. A new non voice value added service that allows information to be sent and received across a mobile telephone
system network. It supplements todays circuit switched data and short message service.
a. GPS
b. GPRS
c. WAP
d. FTP
Answer b. GPRS

62. What is the meaning of GPRS?


a. General Packet Radio Service

b. Global Positioning Radio System

Macro Integrated Training and Review Center

92

Review Questions
c. Global Packet Radio Service

d. General Phone Radio System

Answer a. General Packet Radio Service


63. The following are applications of GPRS except:
a. BISDN
c. Still pictures

b. visual information
d. Chat

Answer a. BISDN
64. In computer networking media, 10Base2 and 10Base5 uses BNC connectors as media attachments units, what is
the meaning of BNC?
a. BIOS network connector
b. Bias Network Connector
c. Bayonet Neill Concelman
d. British Naval Connector
Answer c. Bayonet Neill Concelman / d. British Naval Connector
65. An application environment for wireless devices designed to enable manufacturer, vendor and technology
independent access to the internet and value added services.
a.TCP
b. WAP
c. PIP
d. PPP
Answer b. WAP
66. Firewire speeds up the movement of multimedia data and large files at a transfer speed up to_____.
a. 700 Mbps
b. 800 Mbps
c. 900 Mbps
d. 1000 Mbps
Answer b. 800 Mbps
67. By its simplest sense, it is a transmission technique that carries several data channel over a common wire.
a. Wideband technology
b. Broadband
c. Ultra Wide Band
d. Narrowband
Answer b. Broadband
68. It is a service platform that acts as a gateway between the wireless network and WAP applications residing in the
Internet and corporate intranets.
a. WAP gateway
b. WAP interface
c. WTP
d. HTTP interface
Answer a. WAP gateway
69. AN intermediary between the internet and the mobile network. It converts WAP request into a Web request when
we send information from a mobile phone to the internet and vice versa.
a. WAP gateway
b. WAP interface
c. WTP
d. HTTP interface
Answer a. WAP gateway
70. The WAP gateway transport layer that sends and receives messages via any available bearer network
a. WTLS
b. WTP
c. WDP
d. WSP
Answer c. WDP
71. Used to create pages that can be delivered using WAP.
a. WAE

b. WSP

Macro Integrated Training and Review Center

Review Questions

93

c. WTLS

d. WML

Answer d. WML
72. What is the maximum speed of a dial up connection?
a. 28.8 Kbps
c. 64 Kbps

b. 56.6 Kbps
d. 128 Kbps

Answer b. 56.6 Kbps


73. It is a high speed symmetric connection for Internet Access over a dedicated line.
a. VDSL
b. ADSL
c. SDSL
d. HDSL
Answer c. SDSL
74. What is the modulation scheme for Symmetric Digital Subscriber Line?
a. Discrete MultiTone
b. 2B1Q
c. FDMA
d. TDMA
Answer b. 2B1Q
75. What is the theoretical maximum downstream transmission speed of ADSL?
a. 8 Mbps
b. 16 Mbps
c. 32 Mbps
d. 64 Mbps
Answer a. 8 Mbps
76. A new technology which offers both internet access and interactive television programming.
a. Interactive TV
b. Web TV
c. Satellite TV
d. both a and b
Answer d. both a and b
77. A packet switched data network protocol which defines an international recommendation for the exchange of data
as well as control information between a user device and a network node.
a. X.1
b. X.2
c. X.25
d. X.52
Answer c. X.25
78. This technology is an extension of a wired LAN and uses RF to transmit and receive data over the air minimizing
the need for wired connections.
a. Wap
b. Wireless LAN
c. Satellite Internet Access
d. Direct PC
Answer b. Wireless LAN
79. In a LAN configuration, this connects the wired network from a fixed location, receives, buffers and transmits data
between the wireless LAN and the wired network infrastructure.
a. Extension point
b. LAN card
c. Access point
d. Demarcation point
Answer c. Access point
80. It is a wireless communications technology that can currently transmit data at speeds between 40 to 60 Mbps
even up to 1 Gbps.
a. Bluetooth
b. Zigbee

Macro Integrated Training and Review Center

94

Review Questions
c. Ultra Wide Band

d. Wi Max

Answer c. Ultra Wide Band


81. It is a wireless communications technology that is very difficult to detect because it transmits ultra-low power
radio signals with very short electrical pulses across all frequencies.
a. Bluetooth
b. Zigbee
c. Ultra Wide Band
d. Wi Max
Answer c. Ultra Wide Band
82. It is a high performance, cell oriented switching and multiplexing technology that utilizes fixed length packets to
carry different types of traffic.
a. X.25
b. Frame relay
c. ATM
d. BISDN
Answer c. ATM
83. The basic unit in ATM which carries a single stream of cells in order from user to user.
a. PVC
b. Virtual Channel
c. Virtual Path
d. trunk lines
Answer b. Virtual Channel
84. An ATM cell has ____bytes.
a. 48
c. 128

b. 53
d. 133

Answer b. 53
85. The ATM layer which defines the cell format, how cells are transported and how congestion is handled, virtual
circuit creation and termination
a. physical
b. network
c. adaptation
d. application
Answer b. network
86. The meaning of MP3 is_______.
a. Motion Picture Production Layer 3
c. Music Production Layer3

b. Motion Picture Experts Group, Audio Layer3


d. Motion Picture Experts Group, Video Layer3

Answer b. Motion Picture Experts Group, Audio Layer3


87. Bluetooth wireless technology uses_____technique to produce the spreading function of spectrum signals.
a. hybrid direct sequence
b. direct sequence
c. hybrid-frequency hopping
d. frequency hopping
Answer d. frequency hopping
88. In data communications network, coaxial cable RG 11 is used for what type of application?
a. IBM 3270 computer terminals
b. thick Ethernet
c. thin Ethernet
d. cable TV systems
Answer b. thick Ethernet
89. What term is used in asynchronous transfer mode (ATM) system to describe a byte?
a. harmonics
b. octet
c. octave
d. bit

Macro Integrated Training and Review Center

Review Questions

95

Answer b. octet
90. it is the simplest construction format of DVD being single sided and single layered.
a. DVD-5
b. DVD -9
c. DVD-10
d. DVD-18
Answer a. DVD-5
91. A nickname given to a family of international standards used for coding audio visual information in a digital
compressed format.
a. JPEG
b. MPEG
c. DCT
d. DAB
Answer b. MPEG
92. He is the founder of the MPEG group.
a. Charlemagne
c. Ampego

b. Chiariglione
d. Ma. Pedrosa Enriquez Galvez

Answer b. Chiariglione
93. This is responsible in translating the pixel integer into 8-bit unsigned information that is used for further
processing of the picture data.
a. quantizer
b. Encoder
c. vocoder
d. Discrete cosine transform
Answer d. Discrete cosine transform
94. DOLBY is a lossy audio compression technology by Dolby laboratories. One popular system of Dolby is Dolby
Digital System 5.1. What is the .1 signify or emphasize?
a. subwoofer
b. overhead
c. stereo
d. center
Answer a. subwoofer
95. Analog television systems includes NTSC, PAL and SECAM. What is SECAM stands for?
a. Sequential Color and Memory
b .Sequence Coding and Multiplexing
c. Selection and Color Amplitude Modulation
d. Sequence of Codes and Mapping
Answer a. Sequential Color and Memory
96. It is a special adapted television set designed to allow internet connection connects to a standard TV
a. spider WEB
b. WEB TV
c. WEB, Jason
d. WEB Channel
Answer b. WEB TV
97. The technology that caters service like mobile multimedia and supports packet data at very high bit rates, 2 Mbps
or higher for indoor traffic
a. EDGE
b. GPRS
c. 3G
d. 4G
Answer c. 3G
98. HDTV is a digital TV system that allows higher resolution, what is the resolution if the HDTV is 720i?
a. 1280x 720 interlaced
b. 1280 x 720 progressive
c. 720 x 1280 interlaced
d. 720 x 1280 progressive

Macro Integrated Training and Review Center

96

Review Questions

Answer a. 1280x 720 interlaced


99. According to NTC these refers to areas where industries require high speed networks, services and connectivity.
a Hotspots
b. IT Hub areas
c. White Spots
d. IT Hot areas
Answer b. IT Hub areas
100. It is the provision of voice communication using Internet protocol instead of traditional circuit switched
technology.
a. VoIP
b. Public Telecommunications entity
c. Customer Premise Equipment
d. Value Added Service
Answer a. VoIP
101. It is an unlicensed band that is used by devices in the IEEE 802.11 networks, microwave ovens and monitors
a. GSM
b. ISM
c. GGSN
d. IBM
Answer b. ISM (Industrial,Scientific,Medical Band)
102. Blu-ray dics with as much as 50 GB capacity is currently in a format war with what rival?
a. DVD
b. HD-DVD
c. HD-CD
d. flash
Answer b. HD-DVD
103.DVD disc is much like that of the CD. Both are optical formats containing digital information with laser pick-up to
read the digital data. What is the typical diameter of the disc itself?
a. 10 cm
b. 12 cm
c. 13 cm
d. 15 cm
Answer b. 12 cm
104. DVD-5 format has a capacity of 4.7 GB which is considered as the simplest construction of a DVD format. In
comparison, what is the maximum capacity of a standard CD?
a. 500 MB
b. 650 MB
c. 800 MB
d. 1GB
Answer. b. 650 MB
105. Radio frequency Identification System (RFIDs) are operated at the following frequency bands 13.553-13.567
MHz band, 918 920 MHz band and ________.
a. 2446-2454 MHz
b. 174-470 MHz
c. 895-1915 MHz
d. 54-60 MHz
Answer. a. 2446-2454 MHz
106. A microchip attached to an antenna that picks up signals and sends signals to a reader with a unique
information.
a. Microchip tag
b. RFID tag
c. telemeter controller
d. RFID code
Answer. b. RFID tag
107. According to RA 9292, the release of the results of the licensure examination is _________days after the exam.
a. 15
b. 10
c.5
d.19

Macro Integrated Training and Review Center

Review Questions

97

Answer. a. 15
108.Voice over Internet Protocol (VoiP) is classified as what kind of service under RA 7925 known as the Public
Telecommunications Policy Act?
a. special services
b. VAS
c. contemplated services
d. commercial services
Answer b. VAS (Value Added Service)
109. It is the determination of
properties of radio waves.
a. Radio Acquisition
c. Radio determination

the position, velocity and characteristics of an object by means of propagation


b. Ratio transmission
d. Radio Retrieval

Answer c. Radio determination


110. EDGE stands for
a. Engineered, Digital and Globally Expandable
c. Enhanced Data Rate for GSM Environment

b. Enhanced Data Rate for GSM Evolution


d. Enhanced Data for Global Evolution

Answer b. Enhanced Data Rate for GSM Evolution


111. The IRR of the Electronics Engineering Law of 2004 as signed by the three board of examiners namely Engr.
Sylvia Marcelo , Engr. Nestor Dacanay and Engr. Joel Bajador became official when?
a. August 2, 2007
b. August 31, 2007
c. August 12, 2007
d. August 26, 2006
Answer b. August 31, 2007
112.This technology has a limited through rate of 250 Kbps.
a. Bluetooth
c. Ultra Wide Band

b. Zigbee
d. Wi Fi

Answer. b. Zigbee
113. Firewire speeds up the movement of multimedia data and large files at a transfer speed up to_____.
a. 700 Mbps
b. 800 Mbps
c. 900 Mbps
d. 1000 Mbps
Answer. b. 800 Mbps
114. As defined by NTC radio microphone are wireless microphones that are small and low power with a wattage
of__________.
a. 10 mW
b. 25 mW
c. 50 mW
d. 100 mW
Answer c. 50 mW
115. Authoried VoIP Service Provider refers to person or entity that provides VoIP services and must have a paid up
capital of_______.
a. Php10M
b. Php20M
c. Php30M
d.Php40M
Answer a. Php10M
116. Each registered VoIP service provider is assigned a VoIP service prefix of_____.

Macro Integrated Training and Review Center

98

Review Questions
a. 09xx
c. 07xx

b. 08xx
d. 06xx

Answer a. 09xx
117. Radio systems based on magnetic fields generally at low RF frequencies with applications like car immobilizers,
proximity sensors,wireless voicelinks etc.
a. Inductive Application Systems
b. MICS
c. HipeRLAN
d. SRD
Answer b. MICS
118. HSDPA is an upgrade of the 3G communications system in terms of speed and quality. In Asia and most
countries,what is the bandwidth of operation allotted for this service?
a. 5 MHz
b. 1.25 MHz
c. 10 MHz
d. 7.5 KHz
Answer a. 5 MHz
119. The scope for the licensure examination for electronics engineers include mathematics, applied sciences,
engineering economics, laws and ethics, communications, computers and ________.
a. ICT
b. accounting
c. ballistics
d. physical sciences
Answer a. ICT
120. The dry seal of Professional Electronics Engineer consist of 2 concentric circles, the outer has a diameter of 48
mm while the inner circle has a diameter of ___________as pertain to the regulation of RA9292.
a. 28 mm
b. 32 mm
c. 52 mm
d. 16 mm
Answer b. 32 mm

Macro Integrated Training and Review Center