Sie sind auf Seite 1von 2

Questionnaire

I. IDENTIFICATION. Write your answer before each number.


1. A questionnaire has been defined by __________ as a list of planned written questions.
2. Commonly used in measurement in attitudes and opinions.
3. Commonly used in behavioral or social research.
4. Responses are objectified and standardized.
5. There is no interviewer to influence the respondent
6. is about what a person has done or is doing
7. is about what a person thinks about a topic
8. is a note that respondents sometimes respond with "I think ..."
9. facts about a topic
10. is about what people have seen, touched, heard, tasted or smelled
11. Are questions, such as age, education, etc..
12. Closed form or restricted type of questionnaire.
13. Only one answer is chosen.
14. Two or more options may be chosen.
15. A question which there is a veiled suggestion for an answer.
16. All questions should gather data relevant to the study.
17. Underline the negative word to avoid misinterpretation.
18. To make the respondent give information freely and more accurately.
19. It should be written as courteously and cordially as possible.
20. A set of questions that supply the necessary information in a research or study.
II. MULTIPLE CHOICE. Encircle the letter of the correct answer.
1. . Only one answer is chosen.
a. Multiple Choice
b. Multiple response
c. Dichotomous
d. Recognition
2. Closed form or restricted type of questionnaire.
a. Free- answer type b. Guided response type
c. Restricted response type
d. Both b
and c
3. A questionnaire has been defined by __________ as a list of planned written questions.
a. Aquino
b. Best
c. Cadag
d. Good
4. Commonly used in measurement in attitudes and opinions.
a. survey
b. interview
c. Question
d. none of the above.
5. Responses are objectified and standardized.
a. Responses are easy to tabulate
b. Objectified responses
c. Responses are standardized
d. Both b and c
6. You learn these from books and similar studies in your library search.
a. Related data
b. Making a questionnaire
c. Mastering the Guidelines
d.
None of the above
7. To make the respondent give information freely and more accurately.
a. Make the respondent anonymous
b. Organized the questions
c. Avoid Biased questions
d. Both b and c
8. In a questionnaire you should state all questions _______
a. Negatively
b. Double barreled
c. Biased
d. Affirmatively
9. In questionnaire what type of question you should avoid?
a. Both C and D
b. Affirmative Questions
c. Confidential
d. Biased
e. All of the
above
10. What type of word or phrase you should add in multiple response answer?
a. Catch all
b. none
c. Reject all
d. Secret
11. Getting permission from people before you involve them in any primary research you are conducting

a.Voluntary participation b. Confidentiality c. Anonymity d. Researcher bias


12. An easy way to do this is to create a pseudonym.
a.Voluntary participation b. Confidentiality c. Anonymity d. Researcher bias
13. Used for preventing sensitive information to be revealed in your questionnaire.
a.Voluntary participation b. Confidentiality c. Anonymity d. Researcher bias
14.Learning about something if you already think you know the answer.
a.Voluntary participation b. Confidentiality c. Anonymity d. Researcher bias
15.It is about what a person thinks about a topic.
a.Observation b. Thought c. Distraction d. Behavior
III. TRUE OR FALSE. Write T if the statement is correct at F otherwise.
1.
Knowledge is about what people have seen, touched, heard, tasted or smelled.
2.
Opinions are the notes that respondents sometimes respond
3.
Conversational interview is also called open-ended interview.
4.
In a preparation for interview, choose a setting with moderate distractions.
5.
Being bias is being be aware of the difference between an observation and an interpretation.
6.
language should be clear, accurate, & formal.
7.
Your observations should describe behaviour as specifically as possible.
8.
Ask for permission to record the interview or bring along someone to take notes.
9.
Explain the type of interview you are conducting and its nature.
10. Note any terms of confidentiality.
11. Clearly articulate to yourself what problem or need is to be addressed
12. One method to remove the bias is by using Double-entry Notebook.
13. You must separate your feelings and judgments about the facts.
14. If you are doing a survey or interview, your participants must first agree to fill out your survey or
to be interviewed.
15. Consent for observations can be more complicated, and is discussed later in the essay.
IV. MATCHING TYPE. Write the letter before each number.
1. Only one answer is chosen.
2. Closed form or restricted type of questionnaire.
3. Other term for conversational interview
4.Other term for open ended interview
5.Other term for fixed response interview
easy to tabulate
6.Individual persons
Guided Approach
7.Manuscripts
8.Page of the book where Aquino get the definition of Questionnaire
Interview
9. Responses are objectified and standardized.
10. Commonly used in measurement in attitudes and opinions.
Response type
V. ENUMERATION
(1-16) Guidelines in making questionnaire
(17-23) Advantages of A questionnaire
(24-29) Disadvantages of a questionnaire
(30-33) Types of interview
(34-37) Drafting and revision stages In research
(38-40) Types of question asked in survey questionnaires

A. CLosed Response Interview


B. Secondary Data
C. 435
D. Questionnaire
E. Responses are
F. General Interview
G.Multiple Choice
H.Informal
I. Primary data
J. Guided-

ANSWER KEY
QUESTIONNAIRE
I. IDENTIFICATION
1.Good
2. Questionnaire
3. Questionnaire
4. Responses are easy to tabulate
5. Respondents replies are free
6. Behaviors
7. Opinions/Values
8. feelings
9. knowledge
10. Sensory
11. Background/demographics
12. Guided response type
13. Multiple choice
14. Multiple response
15. Biased Questions
16. Relate all the questions to the topic under study
17. State all questions affirmatively
18. Make the respondent anonymous
19. Cover Letter
20. Questionnaire
II.MULTIPLE CHOICE
1. A
2.D
3.D
4.D
5.A
6.C
7.A
8.D
9.A
10.A
III. TRUE OR FALSE
1.
FALSE
2.
FALSE
3.
FALSE
4.
FALSE
5.
FALSE
6.
TRUE

11.A
12.C
13.B
14.D
15.B

7.
TRUE
8.
TRUE
9.
TRUE
10. TRUE
11. TRUE
12. TRUE
13. TRUE
14. TRUE
15. TRUE
IV. MATCHING TYPE
1. G
2. J
3. H.
4. F
5.A
6. I
7. B
8. C
9. E
10. D
V. ENUMERATION
(1-16) .
Make all directions clear and unequivocal
Use correct grammar
Make all questions unequivocal
Avoid biased questions
Objectify the responses
Relate all the questions to the topic under study
Create categories or classes for approximate answers
Group the questions in logical sequence
Create sufficient number of response categories
Word carefully or avoid confidential questions
Explain and illustrate difficult questions
State all questions affirmatively
The questions should just be enough for the amount of data needed
Add a catch all word or phrase
Place all spaces for replies at the left side
Make the respondents anonymous
17-23
Easy to construct
Distribution is easy and inexpensive
Responses are easy to tabulate
The respondents replies are free
Confidential information may be given freely
The respondent can fill out the questionnaire at will

The respondent can give more accurate replies


24-29
The questionnaire cannot be used with those who cannot read or
write
Many respondents may not return the filled up copies of the
questionnaire purposely or forgetfully
The respondents give a wrong information
Respondent may leave some or many questions unanswered
Some questions may be vague
The number of choices may be limited that the respondent may be
forced to select responses that are not his actual choices
30-33
Informal, conversational interview
General interview guide approach
Standardized, open-ended interview
Closed, fixed-response interview
34-37
Organizing and transcribing data
Analyzing data
Drafting results
Revisions
38-40
According to form
According to the kind of data
Bonus