You are on page 1of 140

728 Answered Test Questions:

1. How do you add new fonts to Photoshop?


Answers:
select "add font" from the font drop-down menu
drag and drop the fonts into the Photoshop folder
simply add them to your operating system
2. What dpi are most print projects set to?
Answers:
250
300
72
3. In which format can you save an image with a transparent
background?
Answers:
JPEG
GIF
PSD
PNG
4. CTRL + T=
Answers:
TEXT TOOL
TRANSFER
DELETE
TRANSFORM
5. The magic wand tool allows you to:
Answers:
Save your image
Paint a raster texture
Fix cosmetic details and imperfections
Select an image area based on color
6. Which of the following can you NOT do with Photoshop?
Answers:
Create Flash movies

See a histogram of an image


Desaturate the lower half of an image
Open TIFF files
Create original artwork

7. A PSD file will save all layers in the document.


Answers:
Only if you select the "save layers" option
PSD is not a save option
True
False
8. What does ppi stand for?
Answers:
Pictures Per Inch
Pixels Per Inch
Probable Pixel Integration
Dots Per Inch
Pixels Per Increment
9. What does RGB stand for?
Answers:
Red, Green, Blue
Real Graphic Bit
Radial Graphic Base
Red, Green, Beige
10. What does RGB stand for?
Answers:
Red Green Burgundy
Red Yellow Gray
Rouge Yellow Green
Red Green Blue
11. What does the magic eraser tool do?
Answers:
Erases areas of same/similar color.
Lightens an area of an image.
Erases all images.
Blurs the image.

12. Which tool should you use to crop an image?


Answers:
The history brush tool
The crop tool
The brush tool
The hand tool
13. How many layers can you have in your layer palette?
Answers:
56
As many as your machine memory can handle.
75
30
50
14. How do you change the order of layers in photoshop?
Answers:
Drag and drop a layer upward or downward
Start a new document each time
You can't change the order of layers
Number them incrementally and then press sort
15. What does the Eyedropper tool do?
Answers:
Selects the color at the cursor
Creates a histogram of the area around the cursor
Paints a single dot of color at the cursor
Fades the colors of an area centered on the cursor
16. It is possible to avoid Adjustment Layers while working with the
Healing Brush tool?
Answers:
True
False
17. Which of the following can you NOT do with Photoshop?
Answers:
Open TIFF files
Restore old photographs

Create Flash movies


See a histogram of an image
Create original artwork
18. What does the Eyedropper tool do?
Answers:
Fades the colors of an area centered on the cursor
Creates a histogram of the area around the cursor
Paints a single dot of color at the cursor
Selects the color at the cursor
19. Which colorspace is most appropriate for print?
Answers:
RGB
LAB
CMYK
HSB
20. What does the burn tool do?
Answers:
Changes the hue in an area of an image
Changes the opacity of an image
Lightens the area of an image
Darkens the area of an image
Takes away the colors in an area of an image
21. How would you save a copy of your working document, but
switch over to continue working on the copy after it has saved?
Answers:
Go to File > Save As... > and check "As a Copy."
Drag the file icon from the document's title bar to your desktop.
Go to File > "Save for Web & Devices" and click "Done."
Copy and paste the open document to a new canvas.
Go to File > Save As... > and uncheck "As a Copy."
22. What does it mean to scale an image?
Answers:
None of these
Click on the top of the image
Add a fish-like pattern to aquatic photographs

Erase all or part of the image


Change an image's size proportionally
23. How do you group a number of different layers?
Answers:
Double-click the "bottom" layer to create a new group, drag the desired
layers into it.
Select layers, then Cmd/Ctl+G.
Opt/Alt-click the desired layers.
24. What does LPI stand for?
Answers:
Little Pixel Increments
Lines Per Increment
Lines Per Inch
Line Pixel Increments
25. In order to use the Clone Stamp, what must you do first?
Answers:
Use the Select tool to identify the area to clone
Toggle through brush types, and change the settings to "Clone"
Hold Atl (Option) and select a reference point
Enable the cloning option in the preferences menu
26. How do you move tool palettes around in the workspace?
Answers:
They don't move.
Right click on the palette and press the spacebar.
Click on the palette title tab and drag.
Double click on the palette and press the spacebar.
27. What is the shortcut for 'Crop'?
Answers:
"C"
CONTROL/COMMAND "C"
ALT/OPTION "C"
CONTROL/COMMAND and ALT/OPTION plus "C"
28. What does flattening the layers of an image do?

Answers:
Removes all of the high and low graphic colors.
Collapses all layers into a single layer.
Changes the color image to black and white.
Makes all of the colors come from the same palette.
Selects the magic lasso tool.
29. How can you make non-permanent changes to the Hue and
Saturation of an image?
Answers:
Select the Apply to Copy check box in the Hue/Saturation dialog box.
Turn on Lock Image Pixels for the image layer.
Adjust the Lighting Effects for the image layer.
Set the image layer's Blending Mode to Temporary.
Apply a Hue/Saturation Adjustment Layer.
30. What does Elliptical Marquee Tool do?
Answers:
It makes oval/circular selections.
It creates "aliased" selections.
It creates oval/circular paths.
It creates a rectangular path.
31. What file formats can Photoshop open?
Answers:
eps
All of these
png
pdf
32. Which is not an option when refining the edge of a selection?
Answers:
Contrast
Rotate
Smooth
Feather
Radius
33. What is a histogram when speaking about image editing?
Answers:

a graphical representation of the distribution of brightness values in a


digital image
a summary of a photo's stations in history
a list of your last editing steps which can be used to reverse your changes
34. To add a one-color gradient to an image, which gradient mode is
used?
Answers:
Neutral density
Foreground to background
Foreground to transparent
blue to white
35. What is the keyboard shortcut that will hide all the palettes
except the toolbar?
Answers:
Command (Ctrl) + &
Tab
F8
Command (Ctrl) + shift
36. What symbol do you use for decreasing the size of your brush?
Answers:
+
_
[
]
(
37. Not using global lighting on drop shadows does what?
Answers:
Allows for shadows to be rendered at the same angle in a document.
Applies shadows to all layers in a document.
Allows for shadows to be rendered at different angles in the same
document.
Applies shadows to no objects in a document.
38. Which Filter will allow you to directly manipulate the layer(s)
using a brush-like tool to push and pull the pixels?
Answers:

Stylize
Artistic
Distort
Render
Liquify

39. If you have "Snap" activated; holding down the Shift key while
dragging out a guide line will...
Answers:
Create a guideline every inch, pica, or centimeter.
Flip it between horizontal and vertical.
Snap it to the segments on the ruler or underlying grid.
Snap it to the exact center of the file.
40. Can you open a video file in Photoshop?
Answers:
No
Yes, but only certain formats.
41. what is the shortcut for closing a psd file?
Answers:
cmd ctrl+R
cmd ctrl+W
cmd ctrl+S
cmd ctrl+Q
cmd ctrl+A
42. Which Color Mode uses Subtractive Color?
Answers:
KIt
RGB
Lab
FRE
CMYK
43. What are Slices used for?
Answers:
Saving chunks of a document as individual images for use on the Web
Slicing an image to a smaller size
This is not a real tool

Cutting a single layer into several separate layers


44. What happens to the number of pixels when you downsample?
Answers:
They decrease in quantity
None of these
They disappear
They decrease in size
45. Which of the following is not a preset zoom option?
Answers:
Fit Screen
Actual Pixels
Double Pixels
Fill Screen
Print Size
46. What is the shortcut to duplicate a layer?
Answers:
Ctrl (Cmd) + J
Ctrl (Cmd) + D
Alt (Option) + D
Alt (Option) + J
47. Which is not a format for saving alpha channels?
Answers:
tiff
dsc
psd
psb
48. The Dodge tool...
Answers:
Smears colors.
Darkens pixels.
Adjusts the saturation of colors.
Lightens pixels.
49. What shortcut key do you use to toggle between standard mode
and quick mask mode?

Answers:
R
G
M
Q
F
50. Which menu allows you to create a guide at a specific place
according to ruler measurements?
Answers:
Window
View
Edit
File
Image
51. Which is not a range of the Burn and Dodge tools?
Answers:
Midtones
Halftones
Highlights
Shadows
52. What file menu would you select to make the exact same change
to multiple images at once?
Answers:
Edit>Preset Manager
Image>Duplicate
File>Automate>Batch
Window>Measurement Log
53. How do you deselect an image set to be cropped?
Answers:
ESC
ALT
TAG
CTRL
ALT D

54. Tasks that you can record and play back to alter an image that
consist of menu commands, panel options, work done with tools,
etc., are called:
Answers:
Actions
Batch Process
History
Profile
Presets
55. Which of the following is one way to change the opacity of a
selected layer?
Answers:
Ctrl + Shift + O, then enter the opacity value using the number keys.
Shift + press any number keys.
Shift + O, then enter the opacity value using the number keys.
O, then enter the opacity value using the number keys.
Enter the opacity value into the box using the number keys.
56. Which of the following file formats is not an option when Saving
for Web and Devices?
Answers:
.jpg
.gif
.png-8
.tif
57. If you require the alpha channel to be stored with the image
data, in a single file, and applied to the image when displayed, then
you need to use:
Answers:
PNG
GIF
JPG
58. What does the Dodge tool do?
Answers:
Takes away the colors in the selected pixels of an image
Lightens the selected pixels of an image
Changes the opacity of an image

Changes the hue in the selected pixels of an image


Darkens the selected pixels of an image
59. How do you turn a standard layer into a background layer?
Answers:
Click on the layer name in the layers panel and rename background
Drag to the convert to background icon on the layers panel
Layer > New > Background from current layer
Click the convert to Background Button on the options bar
60. What is the keyboard shortcut to quickly duplicate a selected
layer?
Answers:
cmd/crtl + C, cmd/crtl + D
cmd/crtl + J
61. What option can you use to create a semi-transparent
transitional boundary between the edges of a selection and the
surrounding pixels?
Answers:
Divide
Feather
Contrast
Anti-alias
Blur
62. Luminosity, darken, exclusion and color dodge are examples of
__________ you may use to allow graphics to interact with background.
Answers:
Layer Styles
Adjustment Layers
Blend Modes
63. Which unit of measurement does Photoshop not support?
Answers:
Inches
Picas
Feet
Points

64. Pressing Cmd (Ctrl) + Z Toggles the last history state in


Photoshop. What do you press to keep undoing?
Answers:
Cmd (Ctrl) + Alt + Z
Alt + Shift + Z
Cmd (Ctrl) + Z,X
65. Which is not a mode available in the image menu?
Answers:
PDF
CMYK
Lab color
Duotone
66. What is the shortcut key for the horziontal type tool, Vertical
type tool, horizontal type mask tool and the vertical type tool?
Answers:
B
T
U
V
F
67. Which file format does not retain layers in Photoshop?
Answers:
psd
jpg
tiff
All of these
68. What does Elliptical Marquee Tool do?
Answers:
It makes oval/circular selections.
It creates a rectangular path.
It creates oval/circular paths.
It creates "aliased" selections.
69. What is the shortcut for the Magic Wand and the Quick Selection
tools?

Answers:
M
W
V
P
L
70. Guides can be cleared through what menu?
Answers:
Layer
View
Window
Image
71. Which tool allows you to erase the color currently under the
centerpoint of the cursor?
Answers:
Outside eraser tool
Marquee tool
Background eraser tool
Brush tool
Hand tool
72. What is a dock?
Answers:
A collection of Files
A collection of Layers
Collection of panel or panel groups displayed together
A collection of filters
73. How could you convert a color image to grayscale?
Answers:
Window > Color > Grayscale
Window > Color > Black & White
Image > Adjustments > Grayscale
Image > Mode > Grayscale
74. What is the set of standardized information about a file, such as
author name, resolution, color space, and key words applied to a
image

Answers:
File Folder
Dog tags
Metadata
Targs
75. Where can you go to change the screen mode?
Answers:
Click on File and Document Setup
Click on Image and Screen
Click on Edit and Screen
Click on View and Screen Mode
Use the screen window
76. What command makes a selection based on a color or tonal
range?
Answers:
Alpha color
Color edge
Refine edge
Color Range
77. Which selection tool works by selecting pixels that are close in
color range to the targeted pixels?
Answers:
Magic wand
Square marquee
Direct select pen
Eye dropper
78. What tool makes rectangular, elliptical, single row and single
column selections
Answers:
Quick Selection Tool
Magic Wand
Lasso
Marquee
79. How many pixels are in 1 inch?
Answers:

78
Depends on the mode you are in (RGB or CMYK)
Depends on the output printing size
180
Depends on the resolution of the image

80. Which tool would you use to choose the same color as one
already in a document?
Answers:
Eyedropper Tool
Healing Brush Tool
Clone Stamp Tool
All of these
81. What is the format extension for Photoshop Brushes?
Answers:
CSH
GRD
TIFF
ACT
.ABR
82. What is the shortcut for the type tool?
Answers:
Command + T
T
Shift + Command + T
Alt + T
83. Which command creates a smooth transition between selected
and unselected pixels?
Answers:
Feather
Transform selection
Glow
Expand
84. Double clicking on the background layer icon does what?
Answers:

Opens the Layer window, turning the background into a normal layer if you
press "OK"
Fills in the background layer with the selected color
Makes a selection around the background layer
Deletes the background layer
Copies the background layer
85. Which of the following is not a layer style?
Answers:
Pattern Overlay
Flat
Bevel and Emboss
Inner Glow
Satin
86. Which choice will allow you to manipulate a layer without
making changes to the source file?
Answers:
Convert to Smart Object
Flatten layer
Merge layers
87. What key can be used to keep a line segment going in a straight
horizontal path, a straight vertical path, or a 45 degree angle?
Answers:
Control
Shift
Command/Windows Key
Option/Alt
88. Which tool lets you select rectangles, ellipses, and single-pixel
rows and columns?
Answers:
Polygonal Lasso Tool
Marquee Tool
Crop Tool
Cookie Cutter Tool
89. What must you do before you can manipulate a text layer?
Answers:

Rasterize
Spell the text correctly
Have more than one layer of text
Make it the biggest size possible

90. How many unique channels are in an RGB image by default?


Answers:
6
3
1
12
91. What is the correct resolution for images used on the web?
Answers:
200 ppi
72 ppi
300 ppi
150 ppi
92. What is NOT an available format when exporting images for web
using the Adobe Device Central?
Answers:
GIF
PNG
JPG
TIFF
93. How many shades of gray are used in an 8 bit Grayscale color
mode?
Answers:
10
256
125
16 million
94. Which of the following best describes feathering?
Answers:
Blurring of edges of a selection.
Quality level of an image
Blurry spots in an image

Small bits of dust or feathers on old photographs


95. When you change the size of a brush, you are changing its what?
Answers:
Density
Point
Diameter
Sable
96. You create and manipulate your documents and files in
Photoshop using various elements, such as panels, bars, and
windows. What is the arrangement of these elements called?
Answers:
Design preference
File Folder
Workspace
Desktop
Container
97. How would you save a copy of your working document, but
switch over to continue working on the copy after it has saved?
Answers:
Go to File > Save As... > and check "As a Copy."
Go to File > "Save for Web & Devices" and click "Done."
Copy and paste the open document to a new canvas.
Go to File > Save As... > and uncheck "As a Copy."
Drag the file icon from the document's title bar to your desktop.
98. What is the eyedropper used for?
Answers:
To sample color
To paint
To draw
To fill an area with color
99. Where can you change a document's "Working RGB space"?
Answers:
Preferences > Transparency and Gamut
Any of these
Image > Mode

Preferences > File Handling


View > Proof Setup
100. The Color Replacement tool...
Answers:
samples colors in an image.
replaces any color with a random color.
replaces a selected color with a new color.
inverts the selected color.
replaces a selected color with a darker color.
101. The Burn Tool is used to:
Answers:
Manually darken specific areas in an image
Apply a fire effect to an image
Erase certain colors in an image
Make colors more vivid in an image
102. How do you add a mosaic texture?
Answers:
Use the brush tool
Filter > Texture > Mosaic Tiles
New Layer > Fill with Mosaic Tiles
Edit > Transform > Mosaic Tiles
Filter > Mosaic Tiles
103. What erases solid-colored areas to transparency with a single
click?
Answers:
The dodge tool
Color range
Magic eraser tool
The sponge tool
104. Which color mode would you use to print images commercially?
Answers:
Web Safe RGB
All of these
CMYK
RGB

105. What keyboard shortcut brings up the Levels?


Answers:
Command (Ctrl) + Y
None of these
L
Command (Ctrl) + L
106. What do plugins do?
Answers:
Upgrade software version.
Launch Photoshop help.
Automatically save work.
Add functionality with third-party code.
107. What is the hotkey for transforming an image?
Answers:
Control/Command + I
Control/Command + T
Control/Command + Shift + T
108. Which panel contains tools for creating and editing images,
artwork, page elements?
Answers:
Document window
Control Panel
Tool Panel
109. Which panel contains tools for creating and editing images,
artwork, page elements?
Answers:
Document window
Control Panel
Tool Panel
110. The basic function of the crop tool is to:
Answers:
Fill an area of the canvas with color
Copy a portion of an image
Trim excess from image edges

111. A GIF image file can:


Answers:
Not contain animation
Hold as many as 16 million colors
Contain the highest photo quality
Only contain up to 256 colors
112. Which of the following tools would you use to cut an image
down to only the parts you want?
Answers:
Crop tool
Fill tool
None of these
Scissors tool
113. To sample a color from any part of the image canvas:
Answers:
Use the Color Correction tool from the Image menu
Use the eyedropper tool
Press Ctrl (Command) + C
Access the Color window on your workspace
114. Which is not one of the three lasso modes?
Answers:
Lasso
Magnetic lasso
Ergonomic lasso
Polygonal lasso
115. What does a blending mode determine?
Answers:
How different shapes are displayed
How two layers are blended together
How text layers are connected
How an image layer connects to a text layer
116. What menu would you use to export paths to Illustrator?
Answers:
File>Export

Edit>Paths
Window>Paths
Window>Export
117. How do you make the grid visible?
Answers:
View > New guides > Grid
Image > Adjustments > Show grid
View > Show > Grid
118. What does LPI stand for?
Answers:
Line Pixel Increments
Little Pixel Increments
Lines Per Increment
Lines Per Inch
119. Holding Opt (Alt) and clicking a layer's mask thumbnail will..
Answers:
Allow you to edit the mask as an alpha channel
Delete the mask
Disable the mask
120. What are the correction options for the Adaptive Wide Angle
filter?
Answers:
Full Spherical
Perspective
All of the above
Fisheye
121. What does the burn tool do?
Answers:
Lightens the area of an image
Darkens the area of an image
Takes away the colors in an area of an image
Changes the hue in an area of an image
Changes the opacity of an image

122. What is the short cut is for the marquee, and the elliptical
marquee tool?
Answers:
V
E
M
Q
123. PSD format is limited to a maximum height/width of 30,000
pixels. .PSB (Photoshop Big) format, also known as "large
document format" within Photoshop, is the extension of PSD format
to images up to 300,000 pixels in width/height.
Answers:
True
False
124. One way to delete items from your history is to drag them into
the trash can.
Answers:
False
True
125. What file types can you save your work in for web and
devices?
Answers:
JPG, GIF, PDF
JPG, GIF, PNG
GIF, BMP, PNG
JPG, BMP, PDF
126. Which of these file formats natively supports animated frames
in all web browsers?
Answers:
PNG-24
GIF
JPG
PNG-8
TIFF
127. When using an image that is to be used in a 2-color black and
white ad, what is the best mode to use?

Answers:
Lab Color
RGB
CMYK
Grayscale
128. Which features allows the browsing and preview of every filter?
Answers:
Filter gallery
Image menu
View menu
Proof set up
129. The History window:
Answers:
Records your key strokes and logs them
Tracks the color palettes used on your image
Documents the amount of space left on your hard drive
Records your document changes
130. What happens when you press Control D?
Answers:
Move tool will be selected
You will get the draw tool
Direct pen tool will be selected
Any selected items will be deselected
131. When you export a graphic for your website, that needs
transparency, which image format listed below should you generally
choose?
Answers:
.jpg
.wbs
.bmp
.png
132. What Photoshop tool can duplicate pixels (as opposed to whole
layers) from a source area to a target area?
Answers:
The Move tool.

The Magnetic Lasso tool.


The Clone Stamp tool.
The Spot Healing brush.
133. What file format can Photoshop NOT open?
Answers:
.cdr
.eps
.jpg
.tiff
.pdf
134. Which palette allows the user to take steps backwards in the
file?
Answers:
History
Actions
Navigator
Info
135. Which file extension can not be created in Photoshop?
Answers:
.tiff
.psd
.jpg
.pdf
.nef
136. Pressing command (Ctrl) + I does what to an open document or
selection?
Answers:
Resizes image
Inverts
Deletes
Fills with color
137. What does the burn tool do to areas of an image?
Answers:
Creates an outer glow
Blurs the image

Creates an inner glow


Darkens areas
138. How do you create a new file in Photoshop using the drop down
menu?
Answers:
File > New
File > Open Start > New File
Start > New File
File > Open
139. If you apply the Threshold adjustment to an image, what is the
result?
Answers:
The image becomes white
The image becomes black and white
The image becomes black
140. Which of these measuring units is NOT used in Photoshop?
Answers:
Tesla
Millimeters
Pica
Pixels
141. The Quick Select tool and the Magic Wand tool share a place on
the toolbar.
Answers:
True
False
142. What does the Eyedropper tool do?
Answers:
Selects the color at the cursor
Paints a single dot of color at the cursor
Fades the colors of an area centered on the cursor
Creates a histogram of the area around the cursor
143. What is a gradual blend between two or more colors?
Answers:

An airbrush area
A gradient
Two painted colors next to one another
An area filled with the paintbucket

144. The Eraser Tool can be used to:


Answers:
Delete an image file from your hard drive
Trim an image
Remove pixels from the image canvas
Remove gradient fills
145. Layer masks are composed of resolution dependent pixel
grayscale images that can be edited with paint, eraser and selection
tools.
Answers:
False
True
146. Which image mode is most commonly used for print
applications?
Answers:
Black and White
CMYK
RGB
Grayscale
147. True or False: Once you build the layers in your graphic design,
you cannot rearrange them.
Answers:
True
False
148. How do you hide a layer, making it invisible in your document?
Answers:
Highlight the layer in the layer pallete and click the I key
Click Filter then click hide layer
Click the eye to the left of the layer title in the layer palette
Click Window and then click hide layer

149. how can you hide an image from the canvas


Answers:
click on the layer visibility icon in the Layers tab
Press D key
Press Ctrl + D
press F key
delete the layer
150. When designing for the web what mode of color should you
use?
Answers:
RGB
Greytone
CMYK
Indexed
151. Which palette helps you revert to earlier versions of your
document?
Answers:
Info
Adjustments
History
Measurement Log
152. To save a project under its' current file name, the keyboard
shortcut is:
Answers:
Alt + S
Shift + S
Cmd (ctrl) + S
Shift + V
153. GIF can contain up to how many colors?
Answers:
300
512
25
2
256

154. What does the Eyedropper tool do?


Answers:
Creates a histogram of the area around the cursor
Selects the color at the cursor
Paints a single dot of color at the cursor
Fades the colors of an area centered on the cursor
155. What happens to an image when it is flattened?
Answers:
All layers are combined into a single layer
All layers are converted to black and white
The image is saved as a gif image
156. What does the Burn tool do?
Answers:
Creates new layer from pixels painted with a brush like tool.
Darkens pixels with a brush like tool.
Deletes pixels with a brush like tool.
Sharpens images with a brush like tool.
157. What does HSB stand for?
Answers:
Hue, saturation, black
Hue, solid color, brightness
Hue, saturation, brightness
History, saturation, background
158. Which of the following affects tonal adjustments?
Answers:
All of these
Lighting
Color Range
Opacity
159. What is B the keyboard shortcut for?
Answers:
Blur
Background Color
Bevel

Pixelate
Brush
160. How do you rotate an image?
Answers:
Click on the rotate icon on the toolbar
Use the selection tool from the toolbox
Use Image > Image Rotation
This function is not available in Photoshop
161. Which of the following image modes are most commonly used
for web applications?
Answers:
Grayscale
CMYK
Full color
RGB
162. What is the keyboard shortcut for select all?
Answers:
Command (Ctrl) + A
Shift + S
Command (Ctrl) + S
Shift + Command (Ctrl) + A
163. Which mode do you need to use to prepare the image for
offset printing?
Answers:
CMYK
Bitmap
LAB
Indexed
RGB
164. What image mode is best for print materials?
Answers:
Lab Color
CMYK
RGB
Multichannel

165. Which is not a unit of measurement in Photoshop?


Answers:
Agates
Pixels
Inches
Picas
166. Which of the following is not a type tool?
Answers:
Horizontal Type Mask Tool
Radial Type Mask Tool
Horizontal Type Tool
Vertical Type Tool
167. When using the SAVE AS: feature, the ________ file type saves
my graphic design with all layers visible for changes upon opening
the next time.
Answers:
.gif
.jpeg
.psd
.png
168. Which file format is ideal for compressing low-res photos for
email and web use?
Answers:
jpg
tif
psd
eps
169. What is the shortcut for the lasso, polygonal lasso and
magnetic lasso tool?
Answers:
P
M
L
V

170. What key shortcut can you use to save your work without
having to open the "File" window
Answers:
Shift + S
Alt + L
Cmd (Ctrl) + S
Alt + S
171. Which of the following is one way to fix problems with your tool
settings?
Answers:
Restore Photoshop default settings
Reinstall Photoshop without plugins
Write down every change you make so you can see where you went wrong
Email Adobe to get a specialists opinion
172. Photoshop allows you to add notes and save them with your
images
Answers:
True
False
173. Which of the following can you NOT do with Photoshop?
Answers:
Create original artwork
Desaturate the lower half of an image
Create Flash movies
See a histogram of an image
Open TIFF files
174. What are the measurements that you can use in Photoshop
with the Rulers?
Answers:
inch
pixel
percent
All of the above
centimeters
175. What does the magic eraser tool do?

Answers:
Erases all images.
Erases areas of same/similar color.
Lightens an area of an image.
Blurs the image.
176. Can you customize keyboard shortcuts?
Answers:
Yes
No
Only in CMYK
Only in RGB
177. Of these, what is the most common DPI for printed photos?
Answers:
200
300
150
72
178. A PSD file will save all layers in the document.
Answers:
PSD is not a save option
Only if you select the "save layers" option
False
True
179. Which file format is not for displaying images on the web?
Answers:
gif
jpg
psd
png
180. True or False: The Refine Edge Tool is a way to modify your
selection.
Answers:
False
True

181. Where can you find lens flare option?


Answers:
Windows/layers
View
Windows/options
Windows/channels
Filter/Render/Lens flare
182. What keyboard shortcut quickly selects all of the working
canvas?
Answers:
A
X
Ctrl (Cmd) +A
Ctrl (Cmd) +D
183. How do you change the order of layers in photoshop?
Answers:
Start a new document each time
You can't change the order of layers
Drag and drop a layer upward or downward
Number them incrementally and then press sort
184. In CS6, what filters are not available when you are working in
the CMYK color mode?
Answers:
The Filter Gallery, Lens Distortion, Video, Vanishing Point, and Oil Paint.
Blur, Distort and Noise
185. What does ppi stand for?
Answers:
Pixels Per Increment
Probable Pixel Integration
Dots Per Inch
Pictures Per Inch
Pixels Per Inch
186. What is Command (Ctrl) + G the shortcut for?
Answers:

Greek Text
Green Background
Group Colors
Group Layers

187. True or False: It is possible to customize your own keyboard


shortcuts in Photoshop.
Answers:
True
False
188. To fill in a layer with a background color, which of the following
tools would be useful?
Answers:
smudge
line
paint bucket
lasso
189. Under what Edit menu category would you find the options to
scale, rotate, skew or distort an image?
Answers:
Variables
Purge
Transform
Define Shape
Trim
190. The pixel resolution can be described as:
Answers:
The type of ink cartridge your printer uses
The storage size of your image
The number of dots (or pixels) per inch
The amount of colors used in your image
191. What is the native Photoshop file format?
Answers:
.psd
.ai
.jpg

.eps
192. What are the three lasso tools in Photoshop?
Answers:
Cut, copy, paste
Lasso, polygonal, magnetic
Select, drag, drop
Save, rename, delete
193. What is the keyboard shortcut for the gradient tool and paint
bucket tool?
Answers:
G
L
U
Y
H
194. What is Photoshop's default Color mode?
Answers:
CMYK
Pantone
Lab
RGB
195. What is CS short for?
Answers:
Content Showroom
Cool Software
Convenient Solution
Creative Suite
196. An option for new fill layer is
Answers:
Gradient
Pattern
All
Solid
197. Which eraser tool is not in Photoshop?

Answers:
Gum Eraser
Eraser
Background Eraser
Magic Eraser
198. When resizing an image what is being added or subtracted
from the image?
Answers:
Pixels
Points
Colors
Files
199. What is the best color mode for producing web ready images?
Answers:
CMYK
RGB
Complementary
Triad
200. How do you change hue without changing brightness or
saturation?
Answers:
Image > Adjustments > Hue/Saturation
Edit > Select All > Change
Edit > Color Settings
Image > Adjustments > Vibrance
201. What does the HSB color model describe?
Answers:
Hue, Style, Brightness
Hard, Screen, Brightness
Hue, Saturation, Brightness
Hue, Screen, Blend
202. True or false: New selections can be saved to new channels or
layer masks.
Answers:
False

True
203. How many document windows can you have open at one time?
Answers:
64
12
128
Unlimited
204. What is the shortcut for the crop tool?
Answers:
V
T
D
S
C
205. What is the shortcut for the eraser tool, background eraser tool
and the magic eraser tool?
Answers:
J
B
E
M
H
206. Where do you change the diameter of a brush preset?
Answers:
In the Layers Menu
In the Filter Menu
In the brushes palette
In the Clone Source palette
207. What is Command (Ctrl) + Z the shortcut for?
Answers:
Undo
Toggle
Cut
Copy

208. What is Command (Ctrl) + T the shortcut for?


Answers:
Cut
Transform
Type
Toggle screens
209. When sending your document to be printed by a commercial
printer what color mode should you document be in?
Answers:
Grayscale
RGB
CMYK
Duotone
210. Which of the following can you not do in Photoshop?
Answers:
Restore old photos
Create original artwork
Open a jpeg file
Create flash animations
211. How many layers can a image have?
Answers:
10
As many as your RAM can handle.
100
100,000
1000
212. Which of the following is part of the workspace?
Answers:
Work area
All of these
Options bar
Palettes
213. When using a pen tablet, which of the following can you control
with pen pressure?

Answers:
Opacity Jitter
Roundness Jitter
Angle Jitter
All of the these.
Size Jitter
214. What is the keyboard shortcut for undo?
Answers:
Z
None of these
Cmd (Ctrl) + Z
Option (Alt) + Z
215. Where do you adjust a brush shape?
Answers:
Presets palette
Brush palette
Edit Menu
Texture Menu
216. All open image documents can be zoomed by using the zoom
tool.
Answers:
True
False
217. The letters DPI stand for:
Answers:
Dots per inch
Drag points independently
Divisions palette intensity
Done printing ink
218. What is the shortcut key for the pen tool and the Freeform pen
tool?
Answers:
Y
U
F

H
P
219. Which of the following tools can be used directly to edit a
path?
Answers:
Path selection tool
Blend tool
Type tool
Smudge tool
220. Which is the best compression format for photos on the Web?
Answers:
RAW
EPS
TIFF
JPEG
221. What does PDF stand for?
Answers:
Port Dampening Format
Portable Document Format
Portable Design File
Picture Density File
Pretty Darn Fast
222. What does PSD stand for?
Answers:
Photographic Document
Palette Display
None of these
Photoshop Document
223. What color models can photoshop use?
Answers:
grayscale
rgb
All of these
lab
cmyk

224. What does RGB stand for?


Answers:
Radial Graphic Base
Red, Green, Blue
Red, Green, Beige
Real Graphic Bit
225. When designing for the web you should size your document
using what unit of measurement?
Answers:
Pixels
Points
Centimeters
Inches
226. What is Photoshop's default file type when using Save As?
Answers:
JPG
TIFF
PSD
PDF
227. Of the following; what color mode should you use for a web
document?
Answers:
RGB
Advanced Coloring
CMYK
Dot Coloring
ACKK
228. What is the keyboard shortcut for saving a Photoshop
document?
Answers:
shift > s
s
command + s (ctrl + s)
f1
return

229. What does the "Align Left Edges" menu do?


Answers:
Aligns the left edges of multiple type layers
Aligns the left edges of multiple vector shapes
All of these
Aligns the left edges of multiple raster layers
230. What does CMYK stand for?
Answers:
Color Maps You Know
Color Magnification Y Kut
Cyan Magenta Yellow Black
Colors Mapped Yet Kept
231. What is the shortcut key for the Zoom tool?
Answers:
X
Z
F
S
A
232. What does PPI stand for?
Answers:
Picas Per Increment
Pixels Per Increment
Pixels Per Inch
Picas Per Inch
233. The main Adobe Photoshop project file extension is:
Answers:
.pdf
.ado
.psd
.aph
234. How many layers can you have in your layer palette?
Answers:
50

56
Infinite
75
30

235. What is Dpi?


Answers:
Dots printed inside
Dots per inch
Dated paper inside
Date per inch
236. Which of the following objects does Hide Extras make invisible?
Answers:
Guides
Transform tool handles
All of these
Selection outline
237. What does RGB stand for?
Answers:
Rouge Yellow Green
Red Yellow Gray
Red Green Blue
Red Green Burgundy
238. What is the fastest way to save a file?
Answers:
Command (Ctrl) + V
S
V
Command (Ctrl) + S
239. With which of the following file formats can the Crop tool be
used?
Answers:
.png
All of these
.gif
.jpg

240. Which tool should you use to crop an image?


Answers:
The brush tool
The hand tool
The crop tool
The history brush tool
The marquee tool
241. What is the shortcut for brush tool
Answers:
Y
M
V
T
B
242. What does the Eyedropper tool do?
Answers:
Paints a single dot of color at the cursor
Fades the colors of an area centered on the cursor
Creates a histogram of the area around the cursor
Selects the color at the cursor
243. What keyboard shortcut quickly deselects a current selection?
Answers:
Ctrl (Cmd) +D
Z
D
Ctrl (Cmd) +A
244. What dpi are most print projects set to?
Answers:
Time's Up!
250
72
300
245. True or False: Photoshop is primarily a raster image processing
application.

Answers:
True
False
246. Which of these selection tools are available in Photoshop CS5?
Answers:
Path selection tool
All of these
Move tool
Direct selection tool
247. What does LPI stand for?
Answers:
Lines Per Inch
Lorem Possim Ipsum
Lines Per Image
Lines Program Image
248. Which of the following can you NOT do with Photoshop?
Answers:
Open TIFF files
Restore old photographs
Create original artwork
Create Flash movies
See a histogram of an image
249. What are custom swatches?
Answers:
Shades of gray.
Primary colors.
Colors downloaded from Adobe.
Colors swatches you create yourself.
250. Which of the following is NOT an available type tool choice?
Answers:
Vertical Type Tool
Horizontal Type Mask Tool
Reverse Type Tool
Horizontal Type Tool
Vertical Type Mask Tool

251. Photoshop can be used with a touch sensitive Wacom device.


Answers:
True
False
252. What is ctrl + T
Answers:
copy
Transform
paste
save
253. What does it mean to scale an image?
Answers:
Click on the top of the image
Add a fish-like pattern to aquatic photographs
Change an image's size proportionally
Erase all or part of the image
None of these
254. Save For Web can do which of the following:
Answers:
Create a JPG file.
Save a gif with a transparent background.
Save a GIF animation.
All of the other answers.
Save a PNG file.
255. To verify which version of Adobe Photoshop you have installed,
you would:
Answers:
Contact Adobe directly
There is only one version of Photoshop
Check the Adobe website
Access the About section of the Photoshop menu.
256. Which tool allows you to select a color from anywhere in an
image?
Answers:

Brush Tool
Eyedropper Tool
Slice Tool
Magic Wand Tool
Clone Stamp Tool

257. How do you make the rulers default to pixels instead of inches?
Answers:
Right click rulers and choose the corresponding unit.
No option for this in Photoshop
Go Edit/Preferences/Units & Rulers and change the Set Units from Inches to
Pixels.
Email customer support and they will make the change for you.
258. What does RIP stand for?
Answers:
Raster Image Processor
Red Inner Page
Red Image Processor
None of these
259. To cut down the size of the entire graphic design, including all
layers, you should select the ______ tool.
Answers:
crop
magic wand
clone stamp
eraser
marquee
260. What is a drop shadow an example of?
Answers:
Layer Style
Quick Mask
Paragraph Style
New Adjustment Layer
261. what does feather option do?
Answers:
crops an image

Creates gradual transparency at the outer edges of a selection


converts an image into vector
selects an image
sharpens the edges from an image

262. Which tool allows you to copy one area of an image to another?
Answers:
Eyedropper
Clone stamp
Duplicate
Blur
263. True or False: Photoshop cannot do a dotted line.
Answers:
False
True
264. True or false? Images cannot be saved as a PDF file in
Photoshop.
Answers:
True
False
265. Which tool is used to make a circular selection?
Answers:
Rectangular Marquee Tool
Polygon Lasso Tool
Elliptical Marquee Tool
Lasso Tool
266. The _______ tool allows you to make a selection of an area of a
layer.
Answers:
Marquee
Zoom
Crop
Hand
267. How can you hide parts of an image without destroying the
original?

Answers:
Converting it to a smart object
Using a mask
Using the magic wand tool
Erasing the parts that you want
268. Drop shadow, inner glow and bevel are examples of _________
you can use with text.
Answers:
Fills
Layer Styles
Strokes
Adjustment Layers
269. In order to create Internet compatible image output, users
should...
Answers:
download an external conversion program.
use the Save for Web and Devices option.
Images created in Photoshop are not compatible with Internet browsers.
save the image as a Bitmap file.
270. What does feathering do to a selection?
Answers:
Softens the edges
Deletes the selection
Makes the selection transparent
Hardens the edges
271. What is the shortcut key to toggle forward between standard
screen mode and full screen mode with a menu bar and full screen
mode?
Answers:
M
F
K
B
J
272. What is the shortcut for the clone stamp, and pattern stamp
tool?

Answers:
F
G
R
S
D
273. Can you retrieve changes you made to your image while
editing?
Answers:
Yes, all the way to your very beginning
No, there is no way to undo what has been done
Yes, the history panel takes you through your most recent changes
No, like its inspiration MS Paint, you can only go back and forth through one
change
274. What tool can paint with a tiling pattern?
Answers:
Blur tool
Pattern Stamp Tool
Magic Eraser tool
Pattern Pencil tool
275. How do you control a layer's visabilty?
Answers:
By alt clicking the image in the document window
By double clicking the layers thumbnail
By alt clicking the layer in the layers panel
By Clicking the Eye Icon in the layers panel
By shift clicking the image in the document window
276. How do you deselect an image set to be cropped?
Answers:
Esc
Tab
Alt
Ctrl
277. What palette contains your text editing options?
Answers:

Styles
Swatches
Character
Paths

278. To make brush size bigger, press...


Answers:
)
(
]
[
279. To draw a straight line using the Brush...
Answers:
click a point in the image and drag the cursor.
click a point in the image, hold down Shift then click an ending point.
change to Text Tool and enter _ (underline) character several times
click a point in the image, hold down Alt then drag the cursor.
click a point in the image, hold down _ (underline key)
280. The Hand tool...
Answers:
removes blemishes and objects.
darkens areas in an image.
moves selections, layers, and guides.
smudges data in an image.
moves an image within its window.
281. Under what drop down menu can you resize canvas size?
Answers:
Edit>Canvas
Image>Ajustments>Canvassing
Image>Canvas Size
Window>Image>Size
282. What is the shortcut for the eyedrop tool, color sampler tool,
ruler tool, note tool and count tool?
Answers:
o
I

C
U
H
283. How do you hide a layer?
Answers:
Click on the eye next to the desired layer
Double click on the layer
Click on View and Hide Layer
Right click the layer and click Hide
Click on Edit and Hide
284. What is the default keyboard shortcut for deselecting an active
selection?
Answers:
Ctrl(Cmd)+D
Shift+D
Ctrl(Cmd)+Shift+D
D
285. Which of the following tools is the fastest way to select a black
object on a white background?
Answers:
Lasso
Magic Wand
Quick Select Mask
Shape Selection Tool
286. To delete a series of steps that you committed during a
working session, you would need to use the _________ palette.
Answers:
Path
Action
History
Color Swatch
Layer
287. How do you change an image from RGB to CMYK?
Answers:
Window> Color Scheme > Mode

Image > Mode


Filter > Adjustments
Edit > Color Settings
288. What would be the best way to remove part(s) of a layer, while
leaving yourself the ability to go back and edit it later?
Answers:
Use a Layer Mask
Use the Healing tool
Use the Magic Eraser tool
Use the Screen layer option
289. What could cause a tool not to work correctly?
Answers:
In default mode
New preset has not been saved
A hidden selection
290. What is undercolor addition (UCA) used for?
Answers:
Image density
Presence of cyan, magenta and yellow
Ink coverage
All of these
291. Which is not a layer style?
Answers:
Satin
Bevel and Emboss
Halo Shadow
Pattern Overlay
292. How do you move tool palettes around in the workspace?
Answers:
Click on the palette title tab and drag.
They don't move.
Right click on the palette and press the spacebar.
Double click on the palette and press the spacebar.

293. Which tool would you use to get rid of wrinkles on someones
face?
Answers:
Face Brush Tool
Pattern Brush Tool
Cover Up Brush Tool
Healing Brush Tool
Blemish Brush Tool
294. Which of the following is not a tool that can be used to create a
vector path?
Answers:
Ellipse tool
Clone stamp
Pen tool
Custom shape tool
295. Where do you find the command to add a Vector Mask?
Answers:
View menu.
Select menu.
Layers menu.
Filters menu.
296. The Levels tool:
Answers:
adjusts the contrast and tonal range of an image histogram
allows you to change the visibility of stacked layers
sorts and rearranges filters that have been applied to the image
opens a file browser which displays previous versions of your current
project
297. Holding Ctrl and clicking on the thumbnail of a layer in the
Layers Panel does what?
Answers:
Selects the contents of that layer
Fills the contents of that layer with the background color
Inverse selects the area around the contents of that later
Crops the area around the contents of that later
Fills the contents of that layer with the foreground color

298. How do you group a number of different layers?


Answers:
Opt/Alt-click the desired layers.
Select layers, then Cmd/Ctl+G.
Double-click the "bottom" layer to create a new group, drag the desired
layers into it.
299. In order to use the Clone Stamp, what must you do first?
Answers:
Toggle through brush types, and change the settings to "Clone"
Use the Select tool to identify the area to clone
Enable the cloning option in the preferences menu
Hold Atl (Option) and select a reference point
300. Where can the Delete Anchor Point Tool be found?
Answers:
Within the Eraser Tool family.
Within the Move Tool family.
Within the Pen Tool family.
301. If you want to scale down a raster layer and preserve the
underlying data as much as possible, what feature would you use?
Answers:
Convert to Smart Object
Linear Interpolation
Convert to Vector Layer
Bicubic Interpolation
302. Which file format will not retain transparency?
Answers:
tif
png
gif
jpg
303. What is the shortcut to deselect an active selection?
Answers:
Ctrl/Cmd + D
Shift + D

Shift + Ctrl/Cmd + D
Alt + Ctrl/Cmd + D
304. Under which menu can you find the option to sharpen or
unsharpen a mask?
Answers:
Image
View
Select
Edit
FIlter
305. What does the Load Files Into Stack menu let you do?
Answers:
Save multiple Photoshop files
Merge multiple images
Export open files as Photoshop files
Load multiple images at the same time
306. How do you change the canvas size?
Answers:
Select Window>Canvas Size from the menu bar.
Select File>Canvas Size from the menu bar.
Select View>Canvas Size from the menu bar.
Select Edit>Canvas Size from the menu bar.
Select Image>Canvas Size from the menu bar.
307. How can you apply non-destructive filters to a layer?
Answers:
Use history brush tool
Use filter gallery
Convert the layer into a smart object
308. If you place an adjustment layer above a layer group what
layers are affected?
Answers:
All layers below the adjustment layer
Only layers from the layer group
First layer from the layer group

309. What are composite images?


Answers:
Saved images
Images made of multiple images
Images that are imported from Illustrator
Images that are black and white
310. Which tool listed below "paints" by sampling an image
Answers:
The Sharpen Tool
The Blur Tool
Clone stamp tool
Eraser Tool
Pattern stamp tool
311. Where would you find the option to add a drop shadow to a
text or image?
Answers:
Layer Mask
Layer Properties
Layer Texture
Layer Style
312. How do you non-destructively change what is shown in an
image?
Answers:
Select and Shift+Delete
Eraser
Layer Mask
Select and Backspace
313. What is the shortcut to switch to previous document?
Answers:
ctrl+m
ctrl +alt+v
shift +control +d
shift + control + tab
314. Which selection tool on the tool bar makes selection by
selecting similar colors

Answers:
Marquee Tool
Quick Selection Tool
Magic wand
Lasso Tool
315. Double clicking on the background layer will...
Answers:
All of these
Copy the layer background
Delete the layer background
Change the background layer into a standard layer
316. What does DPI mean?
Answers:
Dots Per Inkling
Dots Per Inch
Dimensional Pixel Ink
Dimensions Per Inch
317. To access the "spherize" command, the tree is:
Answers:
File> Distort> Spherize
Filter> Distort> Spherize
Edit> Stroke> Spherize
318. How does rasing the color tolerance setting of the Magic Wand
affect the selection?
Answers:
It remove the colors of higher value.
It puts colors out of gamut.
It increases the range of color values that are included in the selection.
It decrease the range of color values that are included in the selection.
319. Which palette would you use to center, right or left align text?
Answers:
Swatch
Paragraph
Writing
Character

320. What is the best tool for creating precise paths?


Answers:
Free Transform
Pen
Pencil
Scale
Brush
321. Where are saved layer styles found?
Answers:
Styles palette
Swatches palette
Color
Actions
322. Where is the option to increase or decrease the number of
History States?
Answers:
Window
Select
Preferences
Analysis
323. What is the option that is used to improve selection in
Photoshop?
Answers:
Refine Selection
Expand
Feather
Contract
324. What is the customary resolution for a document to be printed?
Answers:
none of these
300
72
150
325. What is EXIF?

Answers:
Extra information appended to image files
Panel to create designer notes
External marks delineating spacing or distance
Information found on the x axis of a grid
326. Which of the following would you use to stretch, shrink or
distort a person's face or body?
Answers:
Liquify
Stylize
Sharpen
Lens Correction
327. Which tool paints with sampled pixels from an image or layer?
Answers:
Dodge tool
Burn tool
Eye dropper
Clone stamp
328. What is the difference between Raster and Vector graphics?
Answers:
Raster graphics are composed of paths, while Vector graphics are
composed of pixels.
Vector graphics contain no visual data.
Raster graphics are composed of pixels, while Vector graphics are
composed of paths.
Raster graphics are measured in points, while Vector is measured in pixels.
329. What does pressing the tab key do?
Answers:
Hides or displays Palettes and the Toolbar
Opens the color palette
Automatically selects the hand tool
Opens every recent document
330. Holding Cmd/Ctrl+Opt/Alt+Shift when launching Photoshop
does what?
Answers:

Uninstalls Photoshop
Allows you to reset Photoshop to its default settings
Deactivates the serial number
Forces all documents in the recent documents list to open

331. Which palette allows the user to change the font in a text box?
Answers:
Paragraph
Adjustments
Character
Actions
332. How do you add new fonts to Photoshop?
Answers:
select "add font" from the font drop-down menu
simply add them to your operating system
drag and drop the fonts into the Photoshop folder
333. What is a shortcut to zoom in?
Answers:
Cmd/Ctrl & +
Opt/Alt & Up Arrow
Opt/Alt & +
Cmd/Ctrl & Up Arrow
Cmd/Ctrl & Mouse wheel forward
334. Which tool is NOT considered suitable for removing blemishes
on a photograph of a person?
Answers:
Erase
Clone stamp
Healing brush
Spot healing brush
335. Of the following; what will "dither" do to an image?
Answers:
Reduce visible banding in gradients.
Place crop marks around an image.
Contain an image within a box.

336. Which one is not a tool ?


Answers:
Custom shape tool
Blur tool
Pen tool
Slice tool
Layer tool
337. Which tool selects contiguous areas of similar color?
Answers:
Quick Selection Tool
Magic Wand Tool
Magnetic Lasso Tool
Clone Stamp Tool
338. Which of the following are layers that contain image data from
raster or vector images?
Answers:
Smart objects
Layer masks
Filters
Simplified layers
339. Clicking and holding the mouse button on a toolbar icon...
Answers:
increases the size or strength of that tool
reveals help text for that tool
locks that tool as the default action
shows additional tools related to that tool
340. The Window menu option allows you to:
Answers:
Save an image to your desktop
Toggle which windows you see in your workspace
Record a macro
Maximize or minimize the Photoshop window
341. Which is the maximum grid size that you can set on the Lens
Correction filter?

Answers:
256
128
99
100
25
342. Halftones are made up of which of the following?
Answers:
Dots
Triangles
Squares
Lines
343. Twirl, Ripple and Spherize are examples of distortion __________
you may use to change the look of your graphic.
Answers:
filters
layer modes
image adjustments
blending options
344. What is not a photoshop supported Video format
Answers:
MOV
Vob
Mpeg-1
Mpeg-4
AVI
345. What is the lowest Tolerance for Photoshop tools?
Answers:
0
5
10
2
346. What does the color format CMYK stand for?
Answers:
Cyan, metal, yellow, key

Cyan, magenta, yellow, key


Cyan, manila, yellow, key
Cyan, magenta, yellow, keynote
347. The canvas size tool...
Answers:
will add or subtract pixels from the current image; it does not affect current
pixels unless it crops them out
is used to stretch or expand an image itself, affecting the resolution of the
current image data
348. How can you make non-permanent changes to the Hue and
Saturation of an image?
Answers:
Turn on Lock Image Pixels for the image layer.
Adjust the Lighting Effects for the image layer.
Set the image layer's Blending Mode to Temporary.
Apply a Hue/Saturation Adjustment Layer.
Select the Apply to Copy check box in the Hue/Saturation dialog box.
349. The shortcut for the eyedroper tools is
Answers:
I
Cmd E
E
Cmd I
350. Which tool would you use to select a section of an image of a
similar color?
Answers:
eye dropper
paint bucket
crop tool
magic wand
351. Which tool allows the selection to expand and automatically
follow defined edges in the image?
Answers:
Smart Brush Tool
Color Replacement Tool

Crop Tool
Quick Selection Tool
352. Which tool lets you click-drag over an area to make a selection
based on color and texture similarities?
Answers:
The Lasso tool
The Quick Selection tool
The Marquee tool
353. What is the shortcut for the Zoom Tool?
Answers:
Alt + X
Alt + Z
X
O
Z
354. What is the shortcut for the Eyedropper tool?
Answers:
J
u
I
K
E
355. Which one of the following is not one of the Blend Modes?
Answers:
Lighten
Overlay
Contrast
Darken
356. The ________ tool can be used to select an image of any shape in
a layer.
Answers:
clone stamp
lasso
Slice
eyedropper

crop
357. For all filters to be utilized, the document must be in what
mode?
Answers:
RGB
Grayscale
Lab Color
CMYK
358. What is the shortcut for the move tool?
Answers:
I
V
Alt + M
L
X
359. What does the Magic Eraser tool do?
Answers:
Erase the background
Erase parts which are similar to your foreground color
Erase parts which are a similar color to the pixel you first click on
Erase parts of an image
Erase multiple colors
360. "B" is a keyboard shortcut for
Answers:
Bevel
Select Box
Paintbrush
Blur
361. How do you view only the red, green, or blue portions of an
image?
Answers:
Go the the channels palette and select Red, Green, or Blue
Go to Image > View > Select Colors and select Red, Green, or Blue
Press Ctrl (Command) +R, Ctrl+G, or Ctrl+B
Use the Monochrome tool, and select one of Red, Green, or Blue

362. What program can be used to Batch Process images for


Photoshop?
Answers:
InDesign
Illustrator
Bridge
Reader
363. Which feature blurs edges by building a transition boundary
between the selection and its surrounding pixels?
Answers:
Adjust sharpness
Feathering
Blur
Unsharp mask
364. What is rasterization?
Answers:
Converting
Converting
Converting
Converting

a pixel based item into a Vector Graphic


an image to low res for use on the web
an image to hi-res for print
a vector graphic into a pixel based item

365. Which palette accesses the color libraries?


Answers:
Swatches
Channels
Styles
Color
366. Magic Eraser tool...
Answers:
rotates all non-selected pixels.
inverts color on all similar pixels.
changes all similar pixels to black.
changes all similar pixels to transparent.
is the same as Magic Wand tool.
367. What does holding shift do while using any of the lasso tools?

Answers:
Subtracts from selection
Adds to selection
Creates a quick mask
Loads selection
368. How do you display the Layers Panel if it is not present on the
desktop?
Answers:
Window > Layers
Image > Layers
View > Layers
Selections > Layers
Edit > Layers
369. Which is NOT part of the marquee tool set?
Answers:
Single row marquee tool
Elliptical marquee tool
Rectangular marquee tool
Single column marquee tool
Triangular marquee tool
370. Which is NOT a distort filter?
Answers:
Wood
Glass
Ripple
Wave
Twirl
371. How do you hide multiple layers at the same time?
Answers:
Select layers,
Select layers,
Select layers,
Select layers,

then
then
then
then

choose
choose
choose
choose

Layer>Hide Layers
Layer>Turn Off Layers
Layer>Blind Layer
Layer>Make Layers Invisible

372. Which two formats can not be used for a gradient fill?
Answers:

8-bit Bitmap and Indexed Color


JPEG and RAW
JPEG and TIFF
TIFF and RAW

373. Which of the following is not a file extension for the JPEG
format?
Answers:
JEG
JPE
JPEG
JPG
374. The shortcut for the Clone Stamp Tool is
Answers:
Cmd C,S
Cmd S
S
Shift S
375. The Dodge tool...
Answers:
creates slices.
lightens areas in an image.
paints hardedged strokes.
blurs hard edges in an image.
smudges data in an image.
376. How many colors can a GIF have (including transparency)?
Answers:
more than 512
64
512
256
100
377. What is the definition of a snapshot?
Answers:
Temporary copy of an image that can be accessed after many edits
A small file

A file that contains information regarding size, date and colors


a jpeg
378. Which tool was based upon a traditional darkroom printing
technique?
Answers:
Patch tool
Brush tool
Clone stamp
Dodge tool
379. When you use the Magic Wand tool, what kind of selection will
you get if you check the "Contiguous" option?
Answers:
Only adjacent areas of a similar color to where you first click will be
included in the selection.
Colors from all visible layers are included in your selection
Pixels with 100 percent black are deleted
The selection border is smoothed to form a unbroken line
380. With what tool is the Paint Bucket paired on the Tool palette?
Answers:
The Gradient tool
The Spot Healing Brush tool
The Dodge tool
The Brush tool
The Eraser tool
381. In the layer pull down menu, where can you find the drop
shadow menu?
Answers:
Layer Style
New Adjustment Layer
Layer Mask
Layer Properties
Group Layers
382. What brush allows you to mix pixels colors to simulate the
process of inks being mixed by a painter?
Answers:

Crosshatch Tool
Eyedropper
Swirl Tool
Mixer Brush Tool
Magic Wand

383. The keyboard shortcut for activating the Move Tool is?
Answers:
E
V
M
O
384. How do you hide or show all panels, including the Toolbar and
Control Panel.
Answers:
Press Ctrl + F6
Press the Tab key
Press the F6 key
Press Shift + F6
Press Alt +F6
385. When using the Brush Tool, dissolve mode:
Answers:
Removes parts of the canvas
Deletes a file of your workspace
Adds "noise" to brush edges
Allows you to erase parts of an image
386. How do you invert a selection?
Answers:
Ctrl/Cmd+I
Ctrl/Cmd+Shift+U
Ctrl/Cmd+Shift+I
Ctrl/Cmd+Shift+Space
387. Which of the following is not a marquee tool?
Answers:
Elliptical
Single Row

Rectangular
Octagon
388. What does Ctrl+Shift+I (Command+Shift+I) do?
Answers:
Goes to Image Properties
Inverts the image or layer
Inverts the selection
Increases size of selection
389. What is the shortcut key to the Crop tool?
Answers:
Ctrl + C
C
Cr
Ctrl + Shift + C
Alt + C
390. If you want to apply a non-destructive Levels adjustment,
which of these would be the method that you would use?
Answers:
Levels Menu Command
Smart Layer
32-bit Color Mode
Adjustment Layer
391. Double clicking on the layer icon in the layers palette does
what?
Answers:
Bring up the layers style window.
Selects the entire layer.
Brings up the Filter Gallery.
Hides the layer.
392. What would cause the paintbrush to remain a crosshair even if
you tried to make it bigger or smaller using keyboard shortcuts?
Answers:
Having Caps Lock on
Making the brush as big as it will go
Selecting the Pencil Tool by mistake

393. What does pressing Q do?


Answers:
Quits Photoshop
Enables QuickPaint
Opens QuickBrush options
Toggles QuickMask mode
394. You've adjusted the size, hardness, spacing, etc. to a brush;
how do you add it to your Brush Palette?
Answers:
Click Select then Brushes from the drop down menu; choose Load Brushes
Click on the eye dropper icon in the tool bar and then select load brushes
Open the brush palette and click the Create new brush icon
Navigate through File > Load Brushes from the drop down menu
395. What happens if you use the gradient tool on a layer mask?
Answers:
You flood the layer with a gradient fill.
You add a multiply layer effect.
You fade out the layer from 0% visible to 100% visible depending on where
the gradient starts and stops in the mask.
You mask the layer with black.
You mask the layer with white.
396. In the CMYK mode...
Answers:
uses different shades of gray in an image.
uses one of two color values (black or white)
is based on the human perception of color.
each pixel is assigned a % value for each of the process inks.
397. What is the maximum number of inks allowed under the
duotone color mode option?
Answers:
12
6
8
2

398. When you hold down the shift key while dragging with the
elliptical marquee tool what will your results be?
Answers:
A circle
A egg shape
A square
A Black Filled selection
A white filled selection
399. To change the color mode to a Duotone, the document must
first be changed to what?
Answers:
Indexed Color
Multichannel
CMYK
Grayscale
400. What is the Puppet Warp tool used for?
Answers:
A coloring tool for RGB layouts
A Jim Henson plugin download
A line tool for creating shapes around anchor points
Moving content around virtual pushpins to alter its form.
401. Which of the following color modes can be converted to
Duotone?
Answers:
CMYK Color
RGB Color
Grayscale
Indexed Color
402. Which of the following is not an option for gradients?
Answers:
Angle
Linear
Radial
Diamond
Base

403. When using Blend Modes, the original color in an image is


called the:
Answers:
Original Color
Base Color
Result Color
Blend Color
404. Which of these can you do with a layer mask?
Answers:
Remove the background of a photo
Merge two layers
Add text to an image
Paint on an image
405. What does the Histogram show?
Answers:
Saturation of colors in an image.
The Radon transform of an image.
Transparent image areas.
Brightness value distribution of pixels in an image.
406. Adjustment layers are used for...
Answers:
destructive edits
optional edits
non-destructive edits
permanent edits
407. To apply the last transformation to another element, you can
use the following short cut
Answers:
CTRL/CMD + SHIFT + T
CTRL/CMD+Shift+D
CTRL/CMD+Shift+E
CTRL/CMD+Shift+R
408. What appears as nonprinting lines that float over the image?
Answers:

guides
paths
rulers
margins

409. What does using Global Light accomplish?


Answers:
The appearance of larger drop shadows.
Layer effects on different layers will have the appearance of a variety of
lighting sources.
The appearance of darker drop shadows.
Layer effects on different layers will have the appearance of a common
lighting source.
410. What does EPS stand for?
Answers:
Every Photographic System
Entire Photoshop System
Enclosed PostScript
Encapsulated PostScript
411. What does GIF stand for?
Answers:
Graphics
Graphics
Graphics
Graphics
Graphics

international format
interpolate format
interchange format
insert format
inverse format

412. How do you close a selection made with a lasso tool?


Answers:
alt + c
Alt+ space bar
Right click
Ctrl + c
Press enter or Double Click
413. You can convert an image to Bitmap without flattening the
visible layers
Answers:

True
False
414. What do you need in order to be able to open RAW files in
Photoshop?
Answers:
Windows Photo Viewer
Adobe Bridge
Camera RAW plug-in
Microsoft Paint
415. How do you add 3D content to your Photoshop file?
Answers:
New Layer from 3D File
Open Command
Import 3D file as 2D layer
Import Command
416. When setting text you have 4 (four) anti-aliasing settings. They
are:
Answers:
Sharp, crisp, bold, smooth
Sharp, crisp, strong, smooth
web, print
none of these
417. What does Shape Dynamics in the brush palette allow you to
do?
Answers:
Change brush shape and size during use
Change the brush hardness during use
Create a new brush with multiple shapes
Transition from one color to another seamlessly
418. What does the folded over page icon in the layers palette
mean?
Answers:
Bookmark a layer
Create new fill or adjustment layer
Create a new group

Delete layer
Create a new layer
419. To change ruler increments you can:
Answers:
Cmd R
Cmd Option R
Shift Cmd Option R
Double click on the ruler.
420. Which of the following transforms cannot be performed using
Free Transform?
Answers:
Rotate
Skew
Crop
Perspective
421. Which pixel aspect ratio is not available in Photoshop?
Answers:
NTSC
Square
Hexagon
PAL
422. What setting/tool will change the apparent light source when
you apply a layer effect?
Answers:
Even Light
Global light
3d light
Spot light
423. True or False: You can feather a layer or a vector mask.
Answers:
True
False
424. What is the shortcut for altering Image Size?
Answers:

Ctrl (Cmd) + I
Alt (option) + I
I
Ctrl (Cmd) + Alt (option) + I

425. What is the shortcut to apply the last filter used?


Answers:
Shift F
F
Ctrl (Cmd) F
Alt (option) F
426. Which of the following is one way to expand a selection made
with the magic wand tool?
Answers:
Choose Select > Expand
Choose Filter > Render > Grow
Ctrl/Cmd +
Double click
427. How do you toggle the Rulers?
Answers:
Shift R
Alt R
Shift + Cmd (Ctrl) R
Cmd (ctrl) R
Alt U
428. What is the definition of an alpha channel?
Answers:
A channel that contains transparency information
Any color that cannot be seen on screen in daylight
All of these
A series of colors in alphabetical order
429. Which command can be used to identify highest and lowest
brightness values in an image?
Answers:
Threshold
History

None of these
Spot color
430. Which key will reset your view of an image while rotating it?
Answers:
1
0
esc
F1
F2
431. What is the Shortcut to adjust the image size?
Answers:
Ctrl (Cmd) + Alt (Option) + I
I
Ctrl (Cmd) + I
Alt (Option) + I
432. After selecting with the marquee tool, which of these is a
method to move your selection?
Answers:
How down Alt/Opt + Shift to move the selection.
Hold down the Shift key to move the selection.
Use the Arrow keys to move the selection.
Hold down Alt/Opt while using the arrow keys to move the selection.
Hold down the Alt/Opt key to move the selection.
433. Which of these filters will result in sharpening your image?
Answers:
Fibers
Pointillize
Shear
Reticulation
Unsharp Mask
434. What is a keyboard shortcut (i.e., a "hotkey") for activating the
Move tool?
Answers:
None of the above
v

mv
m
cmd/ctrl + m
435. Which key do you hold down to subtract an area from a
selection?
Answers:
Command (Ctrl)
Option (Alt)
Shift
Spacebar
436. Regarding a multi-color image, which of the following produces
a bigger file size?
Answers:
JPG
PNG
437. What is the keyboard shortcut to make a new layer by copying
the current layer?
Answers:
Command
Command
Command
Command

(Ctrl)
(Ctrl)
(Ctrl)
(Ctrl)

+
+
+
+

J
L
Y
C

438. Channels can not be added to which of the following image


modes?
Answers:
Bitmap
RGB
Lab
CMYK
439. Which color mode is based upon subtractive colors?
Answers:
LAB
RGB
CMYK

440. Which tool lets you create a vector shape without having to
make individual anchors?
Answers:
Pen tool
Freeform pen tool
Brush tool
Eraser tool
441. When creating a mask from an image, which of the following
makes creating a selection easier?
Answers:
Amount of contrast with the rest of the image
Soft edges
Grey tones
Brightness in equal proportions with the rest of the image
442. Tool presets...
Answers:
let you save and reuse tool settings.
allows you to cycle through a set of hidden tools.
let you use tools from other applications.
are how to return tools to their default settings.
displays cross hairs in the center of tools.
443. Which of the following file formats can be used without
compression?
Answers:
tiff
gif
jpg
png
444. Where is the Pencil Tool located?
Answers:
Within the
Within the
Within the
Within the
Within the

Pen Tool
Eraser Tool
Brush Tool
Move Tool
Gradient Tool

445. What are Adjustment Layers an example of?


Answers:
Layer Blending Modes
Floating edits
Non-destructive editing
Object placements
Temporary placeholders
446. What process does Photoshop carry out when you resize an
image?
Answers:
Rasterizing
Resampling
Resetting
Converting to a Smart Object
447. Which tool(s) would you use to create a vector layer?
Answers:
Only Brush Tool
Pen Tool or Custom Shape Tool
Brush Tool, Pen Tool, Pencil Tool, or Custom Shape Tool
Brush Tool or Pencil Tool
Pen Tool only
448. A saved selection can be loaded from which menu?
Answers:
Edit
Select
Window
View
449. When you merge or flatten layers you help conserve which of
the following?
Answers:
Disk space
Burning time
Image clarity
Layer space
450. Which of the following cannot be found in Image > Mode ?

Answers:
RGB color
Multichannel
Grayscale
Lab color
Singlechannel
451. Which shortcut will close a document without closing the
program?
Answers:
CTRL(CMD)+1
ALT(OPTION)+Q
CTRL(CMD)+W
CTRL(CMD)+Q
452. What keyboard shortcut quickly switches the foreground and
background colors?
Answers:
d
f
s
x
v
453. If you Invert an image layer that has an active selection, which
pixels will be inverted?
Answers:
All the pixels inside the selection
All the pixels on the layer
All the pixels outside the selection
454. What happens when holding CTRL/CMD and selecting the
thumbnail preview in the layers palette?
Answers:
The layer style window opens
A selection is made of the non-transparent pixels on that layer
Nothing
The selected layer merges down
The layer is inverted
455. Vector masks are...

Answers:
Resolution Independent
Rasterized
Resolution dependent
Pixel-based
456. How do you check spelling in Photoshop?
Answers:
This is an addon that you must download.
You can't. Try copy and pasting into Microsoft Word.
Spelling is checked as you type.
Edit > Check Spelling...
457. You can refine the edge of a vector mask but not a layers mask.
Answers:
False
True
458. Already having a section selected, what does holding "option"
(or "alt") do while using any of the lasso tools?
Answers:
Creates a quick mask
Adds to selection
Subtracts from selection
Loads selection
459. By default, an adjustment layer applies to...
Answers:
The group in which it is located within the layers pane
All layers of the image
All layers listed below it in the layers pane
All layers listed above it in the layers pane
460. The Style options are disabled when the...
Answers:
...rectangular marquee tool is selected
...single row or single column marquee tool is selected
...rectangular or elliptical marquee tool is selected
...elliptical marquee tool is selected

461. What is RGB?


Answers:
A subtractive color model
A Pantone color
The standard colors used for print
An additive color model
462. To edit the kerning of text you would use the... ?
Answers:
Text Menu
Paragraph Menu
Layers Menu
Character Menu
Actions Menu
463. You apply a hue/saturation adjustment to a completely black
layer. You drag the hue slider all the way to the left or right. What
is the result?
Answers:
It turns red.
The layer remains black
The layer becomes 50% gray
The layer becomes white
464. Which color mode should you use when the final output will be
done as web offset print?
Answers:
Grayscale
RGB color
Indexed color
CMYK color
Multichannel
465. How do you vectorize a Text layer?
Answers:
Export the layer to Adobe Illustrator.
Use the magic wand tool with anti-alias and contiguous checked and
tolerance 1 to select the transparent area. Press (Ctrl or Cmd) + Shift + I to
inverse the selection. Make a workpath from the selection with tolerance 0,5.
Right click the layer and select "Vectorize text layer".

Text layers are already vector based!


None of these.
466. HDR, now an option in Photoshop, stands for...
Answers:
Hue, Dimensions, and Rate
Huge Defined Rate
High Definition Rendering
High-Contrast, Dramatic, and Regulated
High Dynamic Range
467. How do you make a layer fade from 0% into 100% transparency
from one side to another.
Answers:
By using
By using
By using
By using

layer fade effects


the fading tool.
a layer Mask
smart objects

468. Can you use the Free Transform tool on a layer mask?
Answers:
Yes
No
It depends on the layer mask
469. Where can you adjust the number of states that can be saved
in the History?
Answers:
The Performance Preferences
The history drop down menu.
Window>History
470. What does pressing Cmd/Ctl+ Y do?
Answers:
Opens the Layer Comps Window
Undo
Shortcut for Clone Stamp Tool
Toggle between Working Color Mode and Proof colors.
471. Which of the following options will merge selected layers?

Answers:
CMND/CTRL
CMND/CTRL
CMND/CTRL
CMND/CTRL
CMND/CTRL

M
E
L
M+L
S

472. How do you change a color photo to grayscale while keeping all
color information?
Answers:
Create a Black and White adjustment layer.
None of these
Scan it
Convert the color mode to duotone or halftone
Go to Image, Mode, Grayscale
473. When you create a selection with the quick selection tool which
is NOT an option?
Answers:
Subtract
Add
Intersect
Cross over
New
474. What happens when you press Caps Lock while using the Brush
tool?
Answers:
Nothing happens
All panels are temporarily hidden so you have a better view on your work
Precise mode is turned on
475. Nondestructive editing refers to?
Answers:
Editing duplicate layers so that the original pixel information remains
intact.
Turning on the lock icon in the Layers panel to preserve transparent
pixels
Turning on history state levels to allow for an easy way to step back
Editing in such a way that the original image pixels remain unchanged.

476. The shortcut key Alt + Shift + Ctrl + S selects all the hidden
layers.
Answers:
True
False
477. What is the shortcut to the reuse last used filter on the current
layer?
Answers:
Ctrl + L
Ctrl + F
Ctrl + Shift + F
Ctrl + H
Ctrl + Shift + H
478. To show/hide Extras (i.e. Guides, Grids, Smart Guides) we can
use this keyboard shortcut...
Answers:
Cmd/Ctl +
Cmd/Ctl +
Cmd/Ctl +
Cmd/Ctl +
Cmd/Ctl +

H
I
Y
U
R

479. Which of the following is NOT a valid unit for measuring type in
Photoshop:
Answers:
Pixels
Points
Millimeters
Percent
480. What is the difference between the Spot Healing brush and the
Healing brush?
Answers:
You can define the pixel source with the Healing brush.
The Spot Healing brush is only for "spotting" the image.
The Healing brush can use the brush presets.
The Spot healing brush is limited to 50 pixels in width.

481. Which tool must be selected for the alignment buttons to


display?
Answers:
the Hand tool
the Move tool
the Free Form Lasso tool
the Direct Selection tool
482. True or False: It is possible to create a hyperlink in Photoshop.
Answers:
True
False
483. What is the keyboard shortcut to send the selected layer to the
top of the layer stack?
Answers:
Cmd/Ctl+Shift+)
Cmd/Ctl+Shift+R
Cmd/Ctl+Shift+}
Cmd/Ctl+Shift+E
484. Which of these tools does not exist in Photoshop?
Answers:
Pen Tool
Replace Tool
Rectangle Marquee Tool
Pattern Stamp Tool
Content-Aware Move Tool
485. What is the default color mode for a new file in Photoshop?
Answers:
CMYK, 16 bit color.
RGB, 16 bit color.
RGB, 32 bit color.
RGB, 8 bit color.
486. Which of these image formats are not supported when
exporting an image for web and devices?
Answers:

PNG
WBMP
TIF
GIF
JPG

487. What shortcut is for saving an image for Web and devices?
Answers:
Shift + Ctrl/Cmd + Alt/Opt + S
no shortcut, a File menu item could be used only
Shift + Alt/Opt + S
Ctrl/Cmd + Alt/Opt + S
Shift + Ctrl/Cmd + S
488. What is the definition of color depth?
Answers:
The range of black used in an image
The number of colors used in a given image
The percentage of the printable gamut
Number of bits used to represent a color
489. Which features allow you to create, manage, and view multiple
versions of a layout as a single file?
Answers:
Alpha channels
Image sets
Layer comps
History palette
490. Random bright and/or off-color pixels found in poorly
compressed jpeg images are called...
Answers:
Desaturation
Artifacts
Side-Effects
Decay
Crud
491. You have two layers and want to hide all the white pixels on
the top layer. What is one blend mode you can assign to the top
layer?

Answers:
Dissolve
Multiply
Screen
492. What is the key command to fill a layer with the selected
background color?
Answers:
Ctrl (Cmd) + Backspace (Delete)
Shift + Alt + B
Ctrl + Alt + F
Shift + Alt + F
493. Where can you find hyphenation options?
Answers:
In the hyphenation window
In the paragraph window
In the tools panel
There are no hyphenation options
Click on Edit and Hyphenation
494. Which method combines a mask of an image with its negative
to reduce blur in the image?
Answers:
Filter > Unsharp Mask
Filter > Despeckle
Filter > Sharpen Edges
Filter > Find Edges
495. Which of the following methods would NOT give you a gray
scale image?
Answers:
Creating a black layer with the Overlay layer mode
Reducing the saturation of the image
Using a gradient map adjustment layer with a monochrome gradient
Going to Image > Adjustments > Desaturate
496. Which of the following allows the user to duplicate a layer
inside Photoshop?
Answers:

Cmd/Ctl+J
Right click on the current layer and select duplicate.
Layer>Duplicate layer.
Drag current layer onto the page icon at bottom of Layers palette.
All of these duplicate a layer.

497. What is the shortcut for the History Brush Tool?


Answers:
T
M
D
Y
B
498. A vector mask is?
Answers:
A way to put a mask shape on a 3D object.
A mask using pixels to show/hide part of an image.
A way to apply color over all layers of an image.
A mask using bezier curves to show/hide part of an image.
499. Which of the following keyboard shortcuts enables you to edit
the image size?
Answers:
Ctrl(Cmd)+Alt(Opt)+C
Ctrl(Cmd)+Alt(Opt)+I
Alt(Opt)+Shift+I
Ctrl(Cmd)+I
500. If you have two layers and you want to hide all the black pixels
from the top layer, what blend mode you assign to the top layer?
Answers:
Screen
Multiply
Overlay
501. Which is not a Photoshop tool?
Answers:
The Patternmaker Tool
The Custom Shape tool

The Red-Eye Tool


The Healing Brush
The Perspective Crop Tool
502. What happens when the ruler is double clicked?
Answers:
A guide is placed at either the vertical or horizontal zero point.
Unit increments change on the ruler.
The Units & Rulers preferences window opens.
All guides will be hidden.
The ruler will disappear.
503. Which of these Standard Workspaces does NOT exist in
Photoshop CS5?
Answers:
Animation
Design
Painting
Essentials
504. What does the Fuzziness slider in the Color Range dialog box
control?
Answers:
None of these
Increases or decreases selection of similar colors
The sharpness of an image
The image's grayscale percentage
505. Which of the following blend modes will increase the contrast
of an image if a curves adjustment layer has already been added?
Answers:
Exclusion
Darker Color
Overlay
Lighter Color
506. On a layer mask, white represents areas that:
Answers:
Are shown
Will be deleted

Are selected
Are hidden
507. If you apply a High Pass filter to a duplicate layer, then change
its blend mode to overlay, the result will be:
Answers:
A sharpened image
A blurred image
A darkened image
508. Which of the following will help eliminate a moire pattern from
a previously printed scanned image?
Answers:
Spread Blur
Fix Blur
Dot Blur
Gaussian Blur
Pixel Blur
509. What shortcut changes the foreground and background colors
back to default black and white?
Answers:
shift + B
B
shift + D
D
510. How do you quickly reset the default foreground and
background colors?
Answers:
By pressing
By pressing
By pressing
By pressing
By pressing

the
the
the
the
the

A key.
D key.
B key.
X key.
F key.

511. Which of these is NOT a category in Preferences?


Answers:
3D
Interface

Printing
Scratch Disk
512. How do you change the print document size of the image?
Answers:
Go to Image -> Document Size
Go to Image -> Image Size -> Document Size
Go to Image -> Image Size and change the Document Size of the image
513. What is maximum possible zoom in Photoshop CS5?
Answers:
2800%
3200%
4000%
4600%
514. What displays the files you are working on and can be tabbed
and in certain cases, grouped and docked?
Answers:
Tools Panel
Document window
Panels
Control Panel
Application bar
515. "_______" is the best choice to make a precise adjustment to an
individual channel of a image.
Answers:
Curves
Brightness and Contrast
Hue
Selective Color
Saturation
516. An non-masking adjustment layer gets applied to:
Answers:
All the layers listed above it in the layers panel
Only the layer directly under it in the layers panel
All the layers in the document
All the layers below it in the layers panel

All selected layers


517. To align multiple layers to their Top Edges you...
Answers:
Lock first layer, select other layers to align, go to Layer>Position>Align Top
Select the layers then go to Layer > Align > Top Edges
Select the layers, open the Align tab, click on Align Top Edges
518. What is the shortcut for the history brush tool and the art
history tool?
Answers:
N
V
H
Y
G
519. What keyboard shortcut would you use to open the 'Curves'
dialog?
Answers:
Command/Ctrl + M
M
C
Shift + C
Shift + Option/Alt + C
520. How does the smudge tool behave when the option "Sample all
layers" is enabled?
Answers:
Samples
Samples
Samples
Samples

from
from
from
from

all
all
all
all

layers / paints on Active layer


visible layers / paints on Active layer
layers / paints on Top layer
visible layers / paints into a New layer

521. Which is not available in the Preferences window?


Answers:
Color Palettes
File Handling
Cursors
Interface

522. Which of the following is one way to decrease the area of a


marquee-selected region while constraining that region to its
original proportions?
Answers:
Image > Crop
Image > Trim
Edit > Modify > Contract
Edit > Free Transform
Select > Modify > Contract
523. What would you use to save a multi-layer document as a single
layer?
Answers:
Any of these
Flatten Image
Merge Up
Save All Layers As One
524. Which of the following is NOT a category under Preferences?
Answers:
Units and Rulers
Printing
Cursors
Interface
3D
525. What is the default keyboard shortcut to step backward
multiple times?
Answers:
Cmd/Ctrl + Z
Z
Alt/Option + Cmd/Ctrl + Z
Alt/Option + Z
Shift + Cmd/Ctrl + Z
526. What is the keyboard shortcut for the Spot Healing Brush?
Answers:
T
P
S

J
K
527. The Black and white adjustment is not available while...
Answers:
in CMYK
8 Bits/Channel
RGB
16 Bits/Channel
528. How do you define a source point for the tools that use them?
Answers:
Alt/Option + Click
Ctrl + Click
Shift + Click
Right Click
The first click will define the source point
529. What's the shortcut for the Curves Menu?
Answers:
(Ctrl or Cmd) + M
(Alt or Option) + M
(Ctrl or Cmd) + C
(Ctrl or Cmd) + (Alt or Option) + C
(Alt or Option) + C
530. Which of the following is a way to enable the *.BMP extension
mode in the "Save As" menu?
Answers:
Change the image type to CMYK mode.
First, Save the working file to *.PSD extension. And then, after open the
*.PSD file, you can save it to *.BMP extension.
Change the image type to RGB mode.
531. What default keyboard shortcut brings up the Layers palette?
Answers:
Command (Ctrl) + L
Command (Ctrl) + L + 7
F7
Shift + L

532. A histogram...
Answers:
is a list of all past states displayed in the History palette.
add details in the shadows, midtones and highlights.
specify the maximum number of items to include in the History palette.
illustrates the number of pixels in an image at each brightness level.
correct the tonal range of the image.
533. What is the keyboard shortcut for the Dodge, Burn and Sponge
tools?
Answers:
S
All of these
D
B
O
534. What is the shortcut for the rectangle tool, rounded rectangle
tool, ellipse tool, polygon tool, line tool, and custom shape tool?
Answers:
V
G
R
D
U
535. What does the shortcut Ctrl + Shift + E do?
Answers:
Selects visible layers.
Merges visible layers.
Merges all layers.
Inverts selection of layers.
Groups layers.
536. A gradient map converts an image to greyscale and then
replaces each level of grey with colours of your choice.
Answers:
False
True

537. What is the keyboard shortcut to desaturate an image?


Answers:
Cmd (Ctrl)
Cmd (Ctrl)
Cmd (Ctrl)
Cmd (Ctrl)
Cmd (Ctrl)

+
+
+
+
+

Shift + Option (Alt) + D


Shift + D
Option (Alt) + D
Shift + U
Shift + Option (Alt) + U

538. Double clicking the zoom tool makes your image zoom to?
Answers:
Print size
100%
Fit to screen
150%
539. How do you open a closed note?
Answers:
Select Edit>Notes from the menu bar.
Select View>Open All Notes from the menu bar.
Either double click, right click (ctrl click) on the note icon.
540. Is it possible to choose a source for the Clone Stamp Tool in a
different document than the active one?
Answers:
Yes
Only if the source is a Smart Object
No
541. What is the highest tolerance for Photoshop tools?
Answers:
200
255
225
300
542. How many modes of creating and combining selections are
available?
Answers:
8

4
5
3
543. What's the maximum number of saved Color Samplers that can
be used in a layered document in order to monitor its color?
Answers:
8
9
2
6
4
544. The minimum value of feather is:
Answers:
0.1 px
.05 px
.5 px
2 px
1 px
545. How many filters are available in the Filter Gallery when
working on a CMYK document?
Answers:
20
All filters
You cannot use the Filter Gallery with a CMYK document
30
546. Which is the maximum number of sample points that
Photoshop CS5 support with the Color Sampler Tool?
Answers:
9
2
5
4
8
547. What is the unit of measure for hardness of a brush?
Answers:

Points
Percent
Centimeter
Inches
Pixels

548. What is the shortcut key for the path selection tool and direct
selection tool?
Answers:
N
S
B
P
A
549. What does the Direct Selection Tool do?
Answers:
Selects an entire vector shape
Selects all pixels of the same color
Selects a single point in a path
Selects a layer automatically
550. Which of these does not require you to specify a sample area
when it automatically samples from neighboring pixels?
Answers:
Eyedropper tool
Quick selection
Spot healing brush
Impressionist brush
551. How large of a file does a PSD support?
Answers:
1GB
4GB
6GB
2GB
8GB
552. What is the version of Adobe Bridge that can be used from a
palette within Photoshop CS5 and later?

Answers:
PSBridge
Mini Bridge
No such thing exists.
Bridge Lite
Adobe Bridge
553. What does .psb stand for?
Answers:
PhotoShop
PhotoShop
PhotoShop
PhotoShop

Bulky
Big
Bantam
Bit

554. What function does holding down the CTRL (CMD) key have
when using the Pen tool?
Answers:
It auto selects the Path Selection Tool
It forces the path to only move in straight lines
It auto selects the Path Scale tool
It fills any selected paths with ink.
555. What is the function of the .psb file format?
Answers:
It means
It means
It means
It means

the file size exceeds 1 GB.


the file includes true vector information.
the file includes embedded font files.
it can handle files larger than 2 GB.

556. Which of the following is NOT an option for modifying a


selection.
Answers:
Distort
Feather
Expand
Smooth
Border
557. Alt/Opt + Ctrl/Cmd + G is used for:
Answers:

entering Quick Mask


creating an alpha mask
creating a Clipping Mask
creating a vector mask

558. Under which menu is the Displace option located?


Answers:
Image > Adjustments > Gradient Map
File > Displace
Filter > Distort
3D > Displace
Layers > Function
559. Which of the following is not an auto-select option for the move
tool?
Answers:
Group
Layer
Selection
560. Which of the following is one use for alpha channels?
Answers:
Saving a file in CMYK color mode
Storing and editing selections as masks
Storing and hosting original image history states
None of these
Saving a file in RGB color mode
561. What is the shortcut for Refine Edge?
Answers:
Ctrl + R
Alt + Cmd/Ctrl + R
Shift + Ctrl + R
Alt + Ctrl + M
Shift + Ctrl + U
562. Under which menu would you make a high pass adjustment?
Answers:
Image+Mode
Filter+Other

Image+Adjustments
Image+Variables
Filter+Render
563. What is the keyboard shortcut to access the Fill panel which
includes Content Aware fill?
Answers:
Ctrl/Cmd+F
Shift+Backspace/Delete
Ctrl/Cmd+Shift+F
Shift+8
564. What is the best way to apply a filter to a layer without
destroying the original content of that layer.
Answers:
There is currently no way to keep the original content of that layer when
applying a filter to it.
Press (Crtl or Cmd) + A to select the whole canvas and press (Crtl or Cmd)
+ C and then (Crtl or Cmd) to copy and paste the layer into a new layer.
Apply the filter to the new layer.
Convert the layer into an intelligent layer and apply the filter.
Convert the layer into a smart object and apply the filter.
Duplicate the layer and apply the filter to the duplicated layer.
565. To close a selection drawn using the Magnetic Lasso tool you
can:
Answers:
Double click on the tool icon in the Layers panel
Hold Ctrl/Cmd and click the last point
Hold down the Alt/Opt and click in the document window
Press the Enter or Return key
Press the space bar
566. What will loading an .ase file, or an .aco file, change in
Photoshop?
Answers:
opens a 3D file in the open window
the custom shape tools
the dictionary files
the color swatches.

567. True of false? It is possible to have rectangular (non-square)


pixels.
Answers:
True
False
568. To erase the last fastening point put down by the Magnetic
lasso Tool
Answers:
Press the delete key
Press the Space bar
Press the Shift Key
Backtrack and click the last point
Press the Alt Key
569. Which type of light is NOT an option in the lighting effects
filter?
Answers:
Omni
Directional
Spotlight
Global
570. Which of the following is NOT a shortcut for the "Fit on Screen"
view?
Answers:
Ctrl (Cmd)-F
Double Click on Hand tool
Ctrl (Cmd)-0(zero)
571. What is the keyboard shortcut for the Path Selection tool?
Answers:
A
P
O
C
S
572. Apart from the keyboard shortcut (Alt+Ctrl+G), how can you
quickly create a clipping mask from a layer?

Answers:
Alt(Opt)+Click between the layers to be clipped on the Layers Panel.
Alt+LeftClick and drag the layer to be clipped on top of the masking layer.
Ctrl+Alt+RightClick on the layer to be used as the clipping mask.
573. If you have two layers, what blend mode will hide the lighter
pixel everywhere they overlap?
Answers:
Color Dodge
Pin Light
Darken
Difference
574. Which modes are available in the Sponge tool?
Answers:
Normal, Highlight & Screen
Desaturate & Saturate
Normal & Difference
Desaturate, Saturate & Normal
Desaturate & Screen
575. How do you duplicate a Smart Object that will not be affected if
you edit the original?
Answers:
Dropping the Smart Object on the New Layer Icon
Create a New Smart Object via Copy
Right Click and Duplicate Layer...
Renaming the New Smart Object
576. What modifier keys allow you to cycle through tools in the
same "family?"
Answers:
Cmd/Ctrl + (tool's shortcut key)
Space + (tool's shortcut key)
Alt/Option + (tool's shortcut key)
Cmd/Ctrl + Shift + (tool's shortcut key)
Shift + (tool's shortcut key)
577. What is NOT a light type in Photoshop 3D panel?
Answers:

Global light
Spot light
Point light
Infinite light

578. On the Rectangle Marquee Tool, Which style is not an option?


Answers:
Normal
Fixed Size
Constrain Proportion
Fixed Ratio
579. The keyboard shortcut to liquify is...
Answers:
Alt + Cmd/Ctrl + Shift + X
Shift + Cmd/Ctrl + X
Alt + Cmd/Ctrl + X
Shift + X
580. Which of these filters does not exist in Photoshop?
Answers:
Lens Flare Filter
Offset Filter
Overlay Filter
581. Which of the following is NOT an option in the options bar for
the Marquee tool?
Answers:
Fixed Size
Fixed ratio
Square
Normal
582. What is NOT an available option in the Blur Effects panel?
Answers:
Distortion
Light Bokeh
Bokeh Color
Light Range

583. When the brush tool is selected, how can you change its
opacity to 75% by using the keyboard instead of the slider?
Answers:
Shift + 7 then 5
Press 7 then 5
You can only change the opacity by increments of 10.
Cmd/Ctrl + 7 then 5
Alt/Option + 7 then 5
584. What is one way to create a new swatch using the foreground
color?
Answers:
Click on the Create New Swatch icon in swatch window
Click on the Create New Swatch icon in the color window
Right click the foreground color and select Create New Swatch
585. What is the default keyboard shortcut for filling the selection
with the background color?
Answers:
Ctrl(Cmd)+Del
Ctrl(Cmd)+Alt(Opt)+Ins
Shift+Alt(Opt)+Del
Alt(Opt)+Del
586. You open a document and some of the filters are disabled in
the Filter menu. Which of the following could be a reason for this?
Answers:
You are working in Safe Mode
The screen resolution is too low
Any of these
The document is a 16bit or 32bit file
587. What is the maximum number of History States?
Answers:
512
256
100
1000

588. If you have an active selection and you paste an image into
your document, what is the result?
Answers:
The selection disappears and the pasted image is totally visible
The pasted image is visible only inside the selection
The pasted image is visible only outside the selection
589. You can copy and paste a selection into a layer's mask but not
a vector mask.
Answers:
True
False
590. Photoshop actions are saved under which file format?
Answers:
.atn
.act
.tif
.psd
591. When using the pencil tool, what happens when the Alt(Opt)
key is held down?
Answers:
The pencil draws with the background color
The cursor switches to a crosshair
The tool switches to eyedropper
The tool switches to marquee
The tool switches to eraser
592. Which Image Mode uses a Color Table?
Answers:
Indexed Color
Multichannel
CMYK
Lab Color
593. What modifier key allows you to reposition an in-process
selection without tracing a path?
Answers:

Option
Command/Control
Shift
Space bar

594. Holding Opt (Alt) after you start to draw a marquee selection
will...
Answers:
Force the selection to draw with a 1:1 ratio
Force the selection to draw outward from the centre of the original cursor
position
Add the new selection to a currently active selection
Intersect the new selection with a currently active selection
595. If you use the eraser tool on a black layer mask with white
foreground and black background colors, what is the result?
Answers:
The layer mask remains unchanged
The brushed area becomes 50% gray
The brushed area becomes white
596. The brush parameter known as "spacing" refers to...
Answers:
the distance between each image of the brush
the distance between brush strokes
the amount of softness around the edges of the brush
the amount of whitespace in the brush preset
597. The keyboard command to fill a selection or layer with the
Foreground color is...
Answers:
Option/Alt+Shift+F
Command+Delete
Command+Shift+F
Option/Alt+Backspace
598. You can change the hardness of your current tool (such as a
brush) by doing the following:
Answers:
Shift + Alt + [ or ] keys

Alt + Right Click (or Ctrl) and move your mouse up or down.
Shift + PgUp / PgDn
Alt + S and move your mouse up or down.
599. When resizing an image, which resampling method does not
employ any anti-aliasing smoothing?
Answers:
Bicubic Sharp
Bicubic
Nearest Neighbor
Bicubic Smooth
Bilinear
600. What happens when you press the arrow keys while holding
shift?
Answers:
The action is incremented by 10 instead of 1.
Up/Down changes brush size, Left/Right changes Hardness
Selects next or previous Tool
The action is incremented by 5 instead of 1.
The entire canvas is nudged by one pixel instead of just the selected layer.
601. Which of the following is NOT a text warp option?
Answers:
Arch
Bloat
Fisheye
Arc
Twist
602. Where can you find the option to reverse the layer order?
Answers:
Under File menu and Scripts
Under Arrange in the Layers Menu
There is no such thing.
In the Layer Options
603. How can you make the opacity and blend mode of an applied
filter editable after the fact?
Answers:

By applying
By applying
By applying
By applying
filter.
By applying

a
a
a
a

filter
filter
filter
filter

to
to
to
to

a
a
a
a

Smart
Smart
Smart
Smart

Object and using Fade.


Object and then Rasterizing it.
Object.
Object and adjust it again using the same

a filter on any layer and use Fade.

604. Which tool prevents you from clicking Fade on the Edit menu?
Answers:
The quick selection tool
The magic eraser tool
The gradient tool
605. What is the default Spacing value for a brush?
Answers:
25%
100%
50%
0%
1%
606. Is there a standard shortcut for Vanishing Point?
Answers:
Yes, it is Ctrl(Cmd)+Alt(Opt)+Shift+P
Yes, it is Ctrl(Cmd)+Alt(Opt)+V
Yes, it is Ctrl(Cmd)+V
No
607. You can change the size of your current tool (such as a brush)
by doing the following:
Answers:
Alt + S and scroll on your mouse
Alt + Right Click (or Ctrl) and move your mouse left and right
Alt + S and move your mouse left and right
Alt + Right Click (or Ctrl) and scroll on your mouse
608. What's the keyboard shortcut for the Keyboard Shortcuts and
Menus dialog?
Answers:
Shift+Option + j (Mac); Shift+Alt + j (Windows)

Cmd + k (Mac); Alt + k (Windows)


Shift+Option + k (Mac); Shift+Alt + k (Windows)
Shift+Option+Cmd + k (Mac); Shift+Alt+CTRL + k (Windows)
Shift+Option+cmd + j (Mac); Shift+Alt+CTRL + j (Windows)

609. To temporarily draw freehand with the Polygonal Lasso, you:


Answers:
Hold down
Hold down
Hold down
Hold down

the
the
the
the

Ctrl/Cmd key
Alt/Opt key
Shift key
Alt/Opt + Shift

610. What rasterizing engine Photoshop uses for rendering font?


Answers:
Photoshop uses OS API for rendering fonts OR its own engine, depending
on settings
Photoshop uses OS API for rendering fonts
Photoshop uses its own font rendering technique
Fonts are already pre-rendered, so no need for that
611. Ten picas equal how many points?
Answers:
130
120
150
None of these
612. When using the Brush tool, Shift + [...
Answers:
Increase brush size
Decrease brush hardness
Decrease brush size
Rotate brush
Increase brush hardness
613. How can you view the Photoshop Splash Screen again after
Photoshop has been started and has finished loading?
Answers:
Help > About Photoshop
Help > About Photoshop > Photoshop Splash Screen

Help > About Photoshop > Developers


About > Photoshop
Help > About > About Photoshop
614. A layer in an open document, A, can be duplicated into another
open document, B, by
Answers:
Holding Shift and double clicking the layer in document A
Right Click > Duplicate.. > Destination > Document B
All of these choices.
Dragging the layer in document A onto document B
615. Which filter will likely be used for creating seamless tiling
images from normal images:
Answers:
The displace filter
The tile filter
The render filter
The offset filter
616. If you try to create a brush from your current document but
nothing is selected:
Answers:
The whole image is used
A pop up will request that you choose a portion of the image
Nothing will happen
Define brush preset will only work if you are in RGB mode
617. Which Photoshop commands or tools support the ContentAware option in CS5?
Answers:
Fill and Spot Healing Brush
Paint Bucket and Healing brush
Canvas and Fill
Fill and Paint Bucket
Canvas Size and Spot Healing Brush
618. Which sort of type expands or contracts as you edit it, but does
not wrap to the next line.
Answers:

Faux Type
Paragraph type (click/drag)
Open type
Point Type (single click)

619. What is the key command to bring up the last used Filter to
apply again, but also show the options dialogue box? (Only applies
to Filters that have options).
Answers:
Command(Ctrl) + F
Option(Alt) + Shift + F
Option(Alt) + F
Command(Ctrl) + Option(Alt) + F
Command(Ctrl) + Shift + F
620. What format is a DCS (Desktop Color Separations) file based
on?
Answers:
PSD
PNG
EPS
JPG
Tiff
621. Holding Cmd (Ctrl) while in Free Transform...
Answers:
temporarily enables Distort mode
forces the transformation to maintain its original ratio
switches to Warp mode
622. Which of the following is NOT a Duotone option?
Answers:
Monotone
Tritone
Quintone
Quadtone
Duotone
623. After you save a selection, it can be modified in...
Answers:

the
the
the
the

Select menu.
Mask panel.
Channels panel.
Presets folder.

624. How do you print without displaying the print dialog box?
Answers:
File>Print One Copy
None of these
F9
File>Print
625. How do you delete a saved selection?
Answers:
Choose Delete Selection from the Select menu
Ctrl+click/right-click inside the selection area and select Delete
Delete the selection's alpha channel in the Channels panel
626. What keyboard command will load a channel as a selection
while still keeping all color channels visible?
Answers:
Cmd/Ctrl + Shift + Channel number
Cmd/Ctl + Opt/Alt + Shift + Channel number
Cmd/Ctl + Option/Alt + Channel number
Opt/Alt + Shift + Channel number
627. Which of these is NOT a valid Sample Size when using the
Eyedropper tool?
Answers:
5 x 5 Average
11 x 11 Average
31 x 31 Average
101 x 101 Average
7 by 7 Average
628. Which one is a new Adjustment Layer in Photoshop CS6?
Answers:
All of the above
Vibrance
Selective Color

Color Lookup
629. How can you zoom in or out using a mouse wheel?
Answers:
Space + Mouse Scroll
Shift + Mouse Scroll
Ctrl(Cmd) + Mouse Scroll
Option(Alt) + Mouse Scroll
630. A hollow/white lock icon in the Layers panel means:
Answers:
The layer cannot be locked
Layer has been altered
Layer has been moved
The layer is partially locked
The layer is locked
631. Which one is NOT a default script in Photoshop under the
File>Scripts> menu?
Answers:
Flatten all Layer Effects
Flatten all Masks
Flatten all Smart Objects
632. The following is always true about filter masks:
Answers:
They are stored as a path in the Paths panel.
They can be applied to non-smart object layers.
They are stored as alpha channels in the Channels panel.
They can be applied to any layer.
633. Which of these shortcuts changes the active layer up or down
in the layers panel?
Answers:
Shift + [ or ]
Ctrl (Cmd) + [ or ]
Ctrl (Cmd) + Alt + [ or ]
Alt + [ or ]
634. Which of the following is NOT included in the purge menu?

Answers:
Histories
Delete
All
Undo
Clipboard
635. Which of the following formats cannot be imported as a 3D
object?
Answers:
Collada DAE
AutoCAD native files
U3D
Google Earth
3D Studio
636. Which of the following helps you monitor and modify your
work, and can be grouped, stacked, docked or closed?
Answers:
Panels
Files
Channels
Layers
Frames
637. What is the shortcut key for opening the brush option
windows?
Answers:
F8
F5
Ctrl + Shift + B
Ctrl + B
638. If a brush has the blend mode clear, does it behave like the
eraser tool?
Answers:
Yes
It depends on the brush
No

639. Which blending mode has a random replacement of the result


color with the base color or the blend color?
Answers:
Dissolve
Exclusion
Hard Mix
Linear Dodge
Difference
640. Which control in camera raw lets you quickly recover detail in
the shadows without unduly affecting highlights or causing
posterization ?
Answers:
Curves
Fill Light
Exposure
Levels
641. Which file format supports 16-bit color, 8-bit color, indexed
color, grayscale, and alpha channels, but not CMYK?
Answers:
TIFF
PNG-8
PNG-24
JPG
PSD
642. In CS6, what is the shortcut for applying a feather to a
selection that has already been created?
Answers:
Press Shift + F6 (fn + Shift + F6 on a Mac laptop)
Press T
Press Ctrl/Cmd + F
Press Alt/Opt + F
Press Alt/Opt + Shift + F
643. How do you import DICOM files?
Answers:
Click on File and Import and Import DICOM Files
Click on File and Scripts and Load Multiple DICOM Files

Click on File and DICOM Files


Click on File and Import and Scripts
Click on File and Import
644. What is NOT a color swatch file format?
Answers:
ASE
ACT
ACO
ASL
645. Which is NOT a texture option on the Underpainting filter?
Answers:
Brick
Canvas
Sandstone
Burlap
Waves
646. Which type of files can be used as a displacement map on the
displace filter?
Answers:
PSD
JPG
PNG
GIF
Grayscale
647. Which is the maximum positive value you can set for tracking
in the Character palette?
Answers:
512
1000
100
10000
200
648. How can you rotate the view of your document (compassassisted) while still anchoring it to it's original position?
Answers:

Rotate View Tool


Rotate Image
Transform > Rotate
Rotate Canvas

649. What threshold value sharpens all pixels in an image equally?


Answers:
256
12
10
0
650. In the LAB colour space, what does the B stand for?
Answers:
Below
B-channel
Brightness
Black
Bravo
651. Which of the following is a time-saving feature of Photoshop
when creating data-driven graphics?
Answers:
Layers
Variables
Actions
Layer Comps
652. If you apply the difference blend mode to a new layer
duplicate, what is the result?
Answers:
All pixels are white
All pixels are black
All pixels are 50% gray
653. True or False: You can reverse areas of a layers mask but not a
vector mask.
Answers:
True
False

654. In which color mode is Lightness a channel in itself?


Answers:
RGB
Lab
Greyscale
CMYK
Multichannel
655. Which is the shortcut for Auto Tone?
Answers:
Opt/Alt + Shift + A
Cmd/Ctl + Opt/Alt + T
Cmd/Ctl + Shift + R
Cmd/Ctl + Shift + L
Cmd/Ctl + Shift + C
656. Which option replaces the color of any edge pixels with the
color of pixels farther in from the edge of the selection?
Answers:
Eyedropper Tool
Anti-aliasing
Clone Stamp Tool
Defringe
657. What command allows you to "soft-proof" your image onscreen in the profile you will print from?
Answers:
Preview Image
Proof Colors
Print Preview
Print One Copy
658. When you export a 3D Layer from Photoshop CS5, which format
is not an option?
Answers:
3DS
KMZ
DAE
U3D
OBJ

659. How do you prevent a panel from docking while moving it?
Answers:
Press Alt/Opt
Press Shift
Press Esc
Press Ctrl/Cmd
660. Which of the following is NOT an available Export options?
Answers:
Paths to Illustrator
Render video
Export for Web
Zoomify
661. What is the neutral color of the multiply blend mode?
Answers:
White
10% Gray
50% Gray
Black
662. What is NOT a filtering option for the Layers panel?
Answers:
Effect
Opacity
Kind
Mode
663. Which attribute is one NOT able to animate on a normal layer?
Answers:
Position
Style
Scale
Opacity
664. What can you NOT do in Save for Web and Devices?
Answers:
Preview 4 versions of the image side by side
Create and edit slices

Generate HTML
Preview image gamma in different values
665. Which of the following will rotate the canvas?
Answers:
File > Document Setup
Edit > Canvas
Edit > Rotate Canvas
View > Transform
Image > Image Rotation
666. In a single selection you can have both straight lines and
curved lines by...
Answers:
Using the Polygonal Lasso Tool and the Option key.
Using the Lasso tool and Alt+Shift keys.
Using the Polygonal Lasso Tool and Control key.
667. While using the Free Transform command, which modifier key
will change it to Perspective mode?
Answers:
Ctrl/CMD + Alt
Ctrl/CMD
Shift
Alt
668. Which tool does not have an anti-aliasing option?
Answers:
Magnetic Lasso Tool
Rectangular Marquee Tool
Elliptical Marquee Tool
Polygon Lasso Tool
669. Which is the maximum value for horizontal and vertical scale
on the Displace Filter?
Answers:
+/- 50
+/- 999
+/- 256
+/- 1024

+/- 100
670. How can you export multiple layers to separate files?
Answers:
Not possible.
Go to Layers drop down menu.
Drag the layer to the desktop.
Go to Scripts menu.
671. Which is not an option of type of texture on the glass filter?
Answers:
Blocks
Canvas
Spheres
Frosted
Tiny lens
672. In the Crop Tool, the Cropped Area options are disabled
if_________.
Answers:
the selected layer is a Group.
the document's Background layer is selected.
the active layer is a Smart Object.
the document's Background layer is the only layer in the document.
673. What groups all the workspace elements in a single, integrated
window thet lets you treat Photoshop as a single unit?
Answers:
application bar
document window
control panel
Application Frame
document frame
674. What keyboard shortcut rotates the clone source
Answers:
Opt/Alt + Shift + { or }
Opt/Alt + Shift + < or >
Cmd/Ctl + Shift + < or >
Cmd/Ctl + Shift + { or }

675. The area that contains a workspace switch, menus and other
application controls is called?
Answers:
Control Panel
Panels
Document window
Application Bar
676. To quickly convert text into all caps, highlight the text and use
the keyboard shortcut:
Answers:
Ctrl+Shift+K(PC) or Cmd+Shift+K(Mac)
Ctrl+Shift++(PC) or Cmd+Shift++Mac)
Ctrl+Shift+C(PC) or Cmd+Shift+C(Mac)
Ctrl+Alt+K(PC) or Cmd+Opt+K(Mac)
Ctrl+Shift+U(PC) or Cmd+Shift+U(Mac)
677. What is the shortcut to close an open file in Photoshop and
open Bridge?
Answers:
Alt + Cmd/Ctrl + F4
Shift + Cmd/Ctrl + B
Alt + F4 + B
Shift + Cmd/Ctrl + W
678. Which menu allows you to Auto Align Layers?
Answers:
Select
Analysis
Layer
Edit
Window
679. To resize an item in a layer, select the Move tool, then
select____________in the Options Bar to see selection handles.
Answers:
resize
transform
show bounding box
show handles

680. Which of these is not an option for "Background Contents" in


Photoshop when creating a new document?
Answers:
Black
Transparent
Background Color
White
681. Where do we find the Global Light option?
Answers:
Image > Adjustments
Filter > Render > Lighting Effects
Layers > Layer Style
682. For an action to be saved and then emailed to someone, what
must be created first?
Answers:
A new action
A new set
A gradient map
A playback option
683. How do you create a selection from intersection of current
selection and a new one?
Answers:
Selection -> Intersect
Selection -> Load Selection -> Intersect
Choose "Intersect with selection" in an Options toolbar.
Selection -> Modify -> Intersect
684. If you open the Liquify filter with an active selection in place it
results in:
Answers:
Only the selected area appearing in the filter view
The area inside the selection being frozen
You cannot open the Liquify filter with an active selection in place
The area outside the selection being frozen
685. Do all Adjustments have Presets?

Answers:
Yes
No
686. In which Layer Style would I find the check box labeled 'Link
with Layer'?
Answers:
All the Above
Pattern Overlay
Drop Shadow
Inner Glow
687. To switch between foreground and background color:
Answers:
Hit X.
Click on the switch swatch arrows above the swatches.
Both.
688. How much more file space does a CMYK image use compared to
an RGB image?
Answers:
33%
None of these
50%
25%
689. If a brush has the blend mode behind, can it be used to paint
opaque pixels?
Answers:
It depends on the brush
No
Yes
690. When working in RGB mode how many Alpha Channels does
Photoshop support?
Answers:
10
53
24
8

691. How do you toggle the layer mask on/off as a Rubylith with the
layer mask selected?
Answers:
/ (forwardslash)
\ (backslash)
Pageup
Page down
Tab
692. Which interior effects are affected by the Blend Interior Effects
as a Group checkbox in the Advanced Blending Options?
Answers:
Satin, Color Overlay, Bevel and Emboss
Inner Shadow, Pattern Overlay, Bevel and Emboss
Inner Glow, Satin, and Overlays
693. Which blending mode compares the total of all channel values
for the blend and base color and displays the lower value color as
the result color?
Answers:
Darker Color
Darken
Hard Mix
Multiply
Linear Dodge (Add)
694. What does GCR stand for?
Answers:
Gray Continuous Resolution
Graphic Component Resolution
Gray Component Replacement
Graphic Clear Resolution
695. What tool does not have the option to select anti-aliasing?
Answers:
Elliptical marquee
Magic wand
Polygonal Lasso
Rectangular marquee

696. When defining a pattern, the file may not...


Answers:
have more than 5 layers.
contain a layer mask.
contain a shape layer.
be rectangular, it must be square.
be a CMYK file.
697. What is the maximum number of unique channels an image can
have?
Answers:
1
56
256
300
698. With a layer or group selected, what does pressing Shift + and
Shift - do?
Answers:
Moves the layer or group up or down in the Layers Palette.
Increases and decreases the opacity of the layer or group.
Cycle through the layer blend modes.
Toggles on/off the visibility of the layer or group.
Cycles through the layer or group's channels.
699. If you apply a high pass filter to a layers duplicate, change
its blend mode to overlay, then invert the layer, the result will be:
Answers:
A sharpened image
A darkened image
A blurred image
700. Which of the darkening blending modes is the darkest?
Answers:
Color Burn
Darker Color
Linear Burn
Darken
Multiply

701. To quickly convert text into small caps, highlight the text and
use the keyboard shortcut:
Answers:
Ctrl+Shift+H (Win) or Command+Shift+H (Mac)
Ctrl+Shift+L (Win) or Command+Shift+L (Mac)
Ctrl+Shift+- (Win) or Command+Shift+- (Mac)
Ctrl+Shift+K (Win) or Command+Shift+K (Mac)
Ctrl+Alt+H (Win) or Command+Option+H (Mac)
702. In order to view the different channels of a duotone image:
Answers:
It must be converted to Multichannel mode
Select View>Screen Mode>Duotone
One must go to the Channels window
It must be converted to RGB
703. Which panel displays options for the currently displayed tool?
Answers:
Application Bar
Tool Panel
Application Frame
Tool Box
Control Panel
704. What is the keyboard command to switch to the Darken
blending mode?
Answers:
Alt/Opt + Shift + K (FN + Alt/Opt + K on a Macbook Pro)
Cmd/Ctrl + Shift + D (FN + Cmd/Ctrl + Shift + D on a Macbook Pro)
Cmd/Ctrl + Shift + K (FN + Cmd/Ctrl + Shift + K on a Macbook Pro)
Alt/Opt + Shift + D (FN + Alt/Opt + K on a Macbook Pro)
705. Which tool lets you paint with stylized strokes such as Tight
Curl, Dab, Loose Medium, and Tight Short?
Answers:
Art History Brush Tool
History Brush Tool
Pattern Stamp Tool
Airbrush Tool

706. What does UCA stand for?


Answers:
United Color Attributes
Under Content Aware
United Calligraphers Association
Under Color Addition
Universal Color Attributes
707. F6 is used to open the...
Answers:
Layer Comps Palette
Swatches Palette
Layer Palette
Color Palette
708. To expand the borders of a selection to include more pixels that
are not adjacent Pixels
Answers:
Choose Select >modify>Border
Choose Select >Simliar
Choose Select >Grow
Choose Select> Modify> Expand
709. Which command would you use to copy an image into a mask?
Answers:
Edit > Convert Image to Mask
Image > Calculations
Layer > Create Layer Mask
Image > Apply Image
710. Which is not a Dither method when you are saving a image as
GIF?
Answers:
Pattern
Diffusion
Average
Noise
711. What is the maximum file size for a .TIFF file?

Answers:
4GB
2GB
There is no maximum.
1GB
8GB
712. Hue values are measured using what method?
Answers:
Percent
Pixels
Degrees
HEX
713. Which is the maximum number of scans in the Progressive
Format Option when you are saving a JPEG file?
Answers:
5
4
9
3
8
714. How many channels does a duotone image display on the
Channels window?
Answers:
1
2
4
3
715. To adjust the range of color selected in the color range dialog
box, which value must be adjusted?
Answers:
Fuzziness
Tolerance
Anti-aliasing
Feather
716. Where do you change the Pixel Aspect Ratio?

Answers:
Click on File and Document Setup
Use the pixel aspect ratio window
Click on File and Pixel Aspect Ratio
Click on Edit and Pixel Aspect Ratio
Click on View and Pixel Aspect Ratio
717. How can you toggle between the pen tool, the add anchor point
tool, the delete anchor point tool, and the convert point tool?
Answers:
Shift + P
Shift + C
Ctrl/Cmd + Shift + C
There is no way to toggle these options
718. You can scale a layer mask with out compromising quality.
Answers:
False
True
719. In CS5, any filter can be applied to a Smart Object
except___________.
Answers:
Liquify
Vanishing Point
Liquify, Pattern Maker, and Vanishing Point
Liquify and Vanishing Point
Pattern Maker
720. What Filter is normally used to blur a noisy image and retain
the edges with specific threshold?
Answers:
Reduce Noise Filter.
Dust & Scratches.
Surface Blur.
Lens Blur.
Despeckle.
721. In order to reset the Point of Origin in Photoshop, you must
single click the Point of Origin area.

Answers:
True
False
722. What default keyboard shortcut brings up the brushes palette?
Answers:
Command (Ctrl) + F
Command (Ctrl) + B
F5
B
723. In LAB color mixing, the "a" slider changes...
Answers:
Color saturation
Color temperature
Color tint
Color lightness
724. While using a selection tool, what key combination allows you
to keep the intersection of a selection you have already drawn?
Answers:
Command(Ctrl) + Option(Alt) + Shift + Space Bar
Command(Ctrl) + Option(Alt) + Shift
Option(Alt) + Shift
Shift
Command(Ctrl) + Shift
725. What can you change for multiple selected layers in versions
prior to CS6?
Answers:
Only Opacity
Only Blend Modes
Both Opacity and Blend Modes
726. What is keyboard shortcut for Gamut Warning?
Answers:
Y
Shift+Alt/Opt+Y
Shift + Alt/Opt + Ctrl/Cmd + Y
Ctrl/Cmd + Alt/Opt + Y

Shift + Ctrl/Cmd + Y
727. To view a document at 100%
Answers:
(Cmd or Ctrl) + 0
Window > Workspace > Design
(Cmd or Ctrl) + 1
View > Fit on Screen
728. How do you change color handling options?
Answers:
Click on File and Color Settings
Click on Edit and Color Properties
Click on Edit and Color Settings
Click on Edit and Preferences and General
Click on File and Print