Sie sind auf Seite 1von 14

quiz | Hareesh Academy

1 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

Language:

Home

Model Papers

Previous Papers

Current Affairs

GK

--Select--

Quiz Section

Hareesh Academy KUC 'X' road, Hanamkonda, Warangal ph No. 0870-2425585, 94936-82595

For daily updates visit: www.Facebook.com/HareeshAcademy


Follow Us:

Online Tests
GROUP-II ONLINE TEST
GROUP-IV ONLINE TEST

Quiz
1. How much blood an health human has on an average ?
(1) 5 Litres
(2) 6 Litres
(3) 7 Litres
(4) 5 1/2 Litres

Previous Papers
GROUP-II, PAPER-III
ECONOMY KEY
APPSC PREVIOUS
CURRENT AFFAIRS

Correct Answere: 5 Litres

Show Answer

GROUP-4 GS KEY
HOSTEL WELFARE
OFFICERS KEY
APPSC POLYTECHNIC
LECTURERS-2007 GS
PAPER
More Previous Papers

GK

2. K. Landsteiner classified human blood into ?


(1) 4 Groups
(2) 5 Groups
(3) 3 Groups
(4) 2 Groups

Correct Answere: 4 Groups


History
Science
Geography
Polity

Show Answer

3. Number of bones in an adult person ?

Economy
(1) 206

Current Affairs
JULY 2012

(2) 216
(3) 226
(4) 236

AUGUST 2012
Important Days

Correct Answere: 206

Monthly Current Affairs Bits


IMPORTANT SUMMITS-2012
INDIA'S RANK

Show Answer

AWARDS

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

2 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

4. A new born baby has ?

Quiz Section
Current affairs

(1) 300 Bones


(2) 320 Bones

Gk
Science

(3) 330 Bones


(4) 340 Bones

Geography
Polity

Correct Answere: 300 Bones

Economy
Disaster Managment
History
Environmental science

Show Answer

5. The shortest bones in the human body ?


Banking sector
Banking Current Affairs
Banking PO Questions
Computer Awareness

(1) Stirrup bone


(2) Stiripee bone
(3) Steeper bone
(4) Strider bone

Budget's Highlights
PUNCH LINE OF BANKS

Correct Answere: Steeper bone

Abbreviation in News

Show Answer

WHO'S WHO

6. The originator of First Aid was ?

National
International
Cabinet Ministers
Present MInisters of Andhra
Pradesh
State Governors and Chief
Ministers

(1) Esmarch
(2) Went
(3) Darwin
(4) Funk

Correct Answere: Esmarch

viewers
Visitors

Show Answer
232896

ERROR
The
requested
URL
could
not be
retrieved

7. Respiratory rate per minute in a new born baby ?


(1) 32 Times
(2) 26 Times
(3) 28 Times
(4) 72 Times

Correct Answere: 32 Times

Show Answer

8. The vitamin that helps in the healing of wounds and fractures of bones ?

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

3 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

(1) C
(2) B
(3) B12
(4) B1

Correct Answere: C

Show Answer

9. Percent of total forest cover to total geographic area of India ?


(1) 21%
(2) 24%
(3) 28%
(4) 31%

Correct Answere: 21%

Show Answer

10. Chemical name for Lime ?


(1) Calcium Oxide
(2) Calcium Carbonate
(3) Calcium Sulphate
(4) Calcium Hydroxide

Correct Answere: Calcium Hydroxide

Show Answer

11. Brass is alloy of ?


(1) Copper and Zinc
(2) Copper and Nickel
(3) Copper and Aluminium
(4) Copper and Magnesium

Correct Answere: Copper and Zinc

Show Answer

12. A nation which has elected head is known as ?


(1) Republic
(2) Democratic Nation
(3) Secular Nation

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

4 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

(4) Multi-Lingual Nation

Correct Answere: Democratic Nation

Show Answer

13. A person of which of the following blood groups is called universal donor ?
(1) O
(2) AB
(3) A
(4) B

Correct Answere: O

Show Answer

14. E. C. G. is used for the diagnosis of ailment of ?


(1) Heart
(2) Lungs
(3) Brain
(4) Kidneys

Correct Answere: Heart

Show Answer

15. Photosynthesis occurs in which part of the plant cell ?


(1) Chloroplasts
(2) Nucleus
(3) Cytoplasm
(4) Mitochondria

Correct Answere: Chloroplasts

Show Answer

16. Chemical name of Vitamin E ?


(1) Tocoferol
(2) Calciferol
(3) Carotene
(4) Biotin

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

5 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

Correct Answere: Tocoferol

Show Answer

17. Length of Indian Coastline ?


(1) 7516 Km
(2) 5616 Km
(3) 7616 Km
(4) 5716 Km

Correct Answere: 7516 Km

Show Answer

18. Mercury is used in ?


(1) Thermometer
(2) Barometer
(3) Manometer
(4) All the above

Correct Answere: All the above

Show Answer

19. Iron, Chromium, Nickel and Carbon are components of the alloy ?
(1) Stainless Steel
(2) Gun Metal
(3) Bronze
(4) Delta Metal

Correct Answere: Stainless Steel

Show Answer

20. Head Quarters of UNO are at ?


(1) New York
(2) Geneva
(3) Paris
(4) Hague

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

6 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

Correct Answere: New York

Show Answer

21. Which of the following is used to remove Ink and rust stains on cloth ?
(1) Oxalic acid
(2) Alcohol
(3) Ether
(4) Kerosene

Correct Answere: Oxalic acid

Show Answer

22. The National Forest Policy of India was announces in the year ?
(1) 1951
(2) 1952
(3) 1953
(4) 1954

Correct Answere: 1952

Show Answer

23. India's Finance Minister, who later became President of India ?


(1) R. Venkataraman
(2) N. Sanjeeva Reddy
(3) S. D. Sharma
(4) Zail Singh

Correct Answere: R. Venkataraman

Show Answer

24. A person of which of the following blood group can receive blood of any group
?
(1) AB
(2) O
(3) A
(4) B

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

7 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

Correct Answere: AB

Show Answer

25. The animal in which skin is not a respiratory organ ?


(1) Cockroach
(2) Earthworm
(3) Leech
(4) Salamander

Correct Answere: Salamander

Show Answer

26. Types of forest in India ?


(1) Evergreen Forests
(2) Dry Forests
(3) Hill Forests
(4) All of the above

Correct Answere: All of the above

Show Answer

27. Chemical name for washing soda ?


(1) Sosium Carbonate
(2) Sodium Nitrate
(3) Sodium Chloride
(4) Sodium Hydroxide

Correct Answere: Sosium Carbonate

Show Answer

28. Percentage of Earth's surface covered by India ?


(1) 2.4 Percent
(2) 2.8 Percent
(3) 2.9 Percent
(4) 3.4 Percent

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

8 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

Correct Answere: 2.4 Percent

Show Answer

29. Instrument used to detect ailments in heart, brain etc. ?


(1) Ultra sonoscope
(2) Tachometer
(3) Spherometer
(4) Sextet

Correct Answere: Ultra sonoscope

Show Answer

30. Dibrugarh is in the state of ?


(1) Assam
(2) Bihar
(3) Rajasthan
(4) West Bengal

Correct Answere: Assam

Show Answer

31. Leukemia is a disease of the ?


(1) Blood
(2) Ears
(3) Lungs
(4) Nerves

Correct Answere: Blood

Show Answer

32. Respiration occurs in ?


(1) Plants only
(2) Plants and animals
(3) All living organisms
(4) None

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

9 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

Correct Answere: All living organisms

Show Answer

33. State having largest area under forest cover in India ?


(1) Assam
(2) Haryana
(3) Rajasthan
(4) Madhya Pradesh

Correct Answere: Madhya Pradesh

Show Answer

34. Distance from East to West in India ?


(1) 2833 Km
(2) 2933 Km
(3) 3133 Km
(4) 3233 Km

Correct Answere: 2933 Km

Show Answer

35. Instrument used to measure the amount of sugar content in a solution ?


(1) Mano meter
(2) Micrometer
(3) Sacchari meter
(4) Salino meter

Correct Answere: Sacchari meter

Show Answer

36. Gold dissolves in ?


(1) Acetic acid
(2) Aqua-Regia
(3) Hydrochloric acid
(4) Nitric acid

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

10 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

Correct Answere: Aqua-Regia

Show Answer

37. Ideals of Indian Constitution are mentioned in ?


(1) Directive Principles
(2) Fundamental Duties
(3) Fundamental Rights
(4) Preamble

Correct Answere: Preamble

Show Answer

38. Number of countries in the world is approximately ?


(1) 180
(2) 190
(3) 200
(4) 250

Correct Answere: 250

Show Answer

39. India's Finance Minister, who later became Prime Minister of India ?
(1) Charan Singh
(2) Morarji Desai
(3) V. P. Singh
(4) All the above

Correct Answere: All the above

Show Answer

40. In Andhra Pradesh the two districts which are leading in Manganese production
are ?
(1) Nellore and Prakasam
(2) Krishna and Guntur
(3) Srikakulam and Visakhapatnam
(4) West Godavari and East Godavari

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

11 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

Correct Answere: Srikakulam and Visakhapatnam

Show Answer

41. Bauxite deposits are available in Andhra Pradesh in the district of ?


(1) Adilabad
(2) Kurnool
(3) Nellore
(4) Visakhapatnam

Correct Answere: Visakhapatnam

Show Answer

42. The Battle of Waterloo took place in the year ?


(1) 1814
(2) 1815
(3) 1816
(4) 1817

Correct Answere: 1815

Show Answer

43. Boers mean ?


(1) The British
(2) The Dutch
(3) The French
(4) The Portuguese

Correct Answere: The Dutch

Show Answer

44. Napoleon was defeated in the ?


(1) Battle of Leipzig
(2) Battle of Paris
(3) Battle of Munic
(4) Battle of Waterloo

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

12 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

Correct Answere: Battle of Waterloo

Show Answer

45. 'India Gate' is a place of interest in ?


(1) Bombay
(2) Jaipur
(3) Lucknow
(4) New Delhi

Correct Answere: Bombay

Show Answer

46. Founder of Nazi Party ?


(1) Churchil
(2) Hitler
(3) Roosevelt
(4) Mussolini

Correct Answere: Hitler

Show Answer

47. Gateway of India is a place of interest in ?


(1) Bombay
(2) Jaipur
(3) Lucknow
(4) New Delhi

Correct Answere: Bombay

Show Answer

48. In 1949, People Republic of China emerged under the leadership of ?


(1) Chiang Kai Shek
(2) Chouen Lai
(3) Jiyanq
(4) Mao Tse Tung

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

13 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

Correct Answere: Mao Tse Tung

Show Answer

49. The rule of East India Company came to an end in ?


(1) 1857
(2) 1858
(3) 1859
(4) 1860

Correct Answere: 1858

Show Answer

50. Astronomer of ancient India ?


(1) Ramanuja
(2) Kautilya
(3) Sankaracharya
(4) Varaha Mihira

Correct Answere: Varaha Mihira

Show Answer

9 thoughts on Scroll Content


vidya on September 7, 2012 at 1:53 pm said:
sir ur material is too good.can u kindly add information on para olympics too
Reply

veeresh on September 11, 2012 at 6:42 am said:


will u provide last 3 years municipality AE gs papers
Reply

U VENKATA SUBBAIAH on September 14, 2012 at 10:27 am said:


useful for u thanku
Reply

U VENKATA SUBBAIAH on September 15, 2012 at 10:34 am said:


good
Reply

PENTUBABU on September 23, 2012 at 3:04 pm said:

Thursday 12 February 2015 09:46 AM

quiz | Hareesh Academy

14 of 14

http://hareeshacademy.com/quiz/?id=199

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Name *

Email *

Website

Comment
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b>
<blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Comment

Home

Model Papers

Previous Papers

Current Affairs

GK

Quiz Section

Page Readers

Contact

Copyright Hareeshacademy.com

Thursday 12 February 2015 09:46 AM