Sie sind auf Seite 1von 20

1) When ___________ contacts are actuated, they disrupt the power supply through

them.
a. normally open type
b. normally closed type
c. both a. and b.
d. none of the above
ANSWER: normally closed type
2) The type of memory which is fast and temporarily stores the data which are
immediately required for use is called as______.
a. HDD
b. ROM
c. RAM
d. SSD
ANSWER: RAM
3) How is the speed of operation of conventional relay system as compared to
digital controllers?
a. very slow
b. very fast
c. same
d. almost similar
ANSWER: very slow
4) The capability of convention relay systems for complex operations is ___________
that of the PLCs .
a. poor than
b. excellent than
c. as good as
d. unpredictable as
ANSWER: poor than
5) How is the noise immunity of PLCs to electrical noises as compared to that of
conventional relay controllers?
a. poor
b. excellent
c. as good as noise immunity of conventional relay controllers
d. unpredictable
ANSWER: poor

6) __________ of PLCs can be done in very little time.


a. Programming
b. Installation
c. Commissioning
d. All of the above
ANSWER: All of the above
7) PLC can be ___________ in plant to change the sequence of operation.
a. only programmed
b. only reprogrammed
c. programmed and reprogrammed
d. able to give a set point
ANSWER: programmed and reprogrammed
8) The PLC is used in _______.
a. machine tools
b. automated assembly equipment
c. moulding and extrusion machines
d. all of the above
ANSWER: all of the above
!
9) Which of the following can be the output of PLC?
1. Relay coils
2. Solenoids
3. Indicators
4. Motors
5. Lamps
6. Alarms
a. Only (1), (2), (3) and (4)
b. Only (3), (4), (5) and (6)
c. Only (1), (2), (3) and (5)
d. All the (1), (2), (3), (4), (5), and (6)
ANSWER: All the (1), (2), (3), (4), (5), and (6)
10) Which of the following cannot be an input that is given to the PLC?
a. Manual switches
b. Relays
c. Sensors
d. None of the above
ANSWER: None of the above

1) Which of the following functions can a control system carry out?


a. The system output can be controlled to some desired particular value for
particular input
b. If certain conditions are satisfied, it can give a particular sequence of output,
corresponding to given input
c. Either a. or b.
d. None of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: Either a. or b.
Explanation:
No explanation is available for this question!
2) A group of components which can complete certain tasks or achieve certain
desired results in a desired manner while working together is called as_____
a. output system
b. sequence system
c. control system
d. all of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: control system


Explanation:
No explanation is available for this question!
3) In which system does the output not affect the process in any way?
a. Open loop system
b. Closed loop system
c. Both a. and b.
d. None of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: Open loop system


Explanation:
No explanation is available for this question!
4) The temperature control system which maintains the temperature of a room at
30 oC when it is set is an example of_____
a. Open loop system
b. Closed loop system
c. Both a. and b.
d. None of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: Closed loop system


Explanation:
No explanation is available for this question!
5) Which control system does not have a stability problem?
a. Open loop system

b. Closed loop system


c. Both a. and b.
d. None of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: Open loop system


Explanation:
No explanation is available for this question!
6) The displacement of a mass attached to a spring in mechanical system is
corresponding to _______ in the electrical system
a. inductance
b. resistance
c. capacitance
d. current
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: current
Explanation:
No explanation is available for this question!
7) What is the transfer function of an electrical system given below?
Where,
I: Current
V: Voltage
R: Resistance

a. V
b. 1/V
c. I
d. 1/R
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: 1/R
Explanation:
No explanation is available for this question!
8) Which of the following statements are true for block diagrams?
1. Block diagrams are the pictorial representation of the system
2. The complicated systems can be easily represented by connecting different
blocks
3. Block diagram represents the relationship between input and output of the
system
a. Statements (1) and (2)
b. Statements (2) and (3)
c. Statements (1) and (3)
d. Statements (1), (2) and (3)
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: Statements (1), (2) and (3)


Explanation:
No explanation is available for this question!
9) A corresponding block of an element is drawn by inserting ________ of that
element inside the block.
a. the value of corresponding input
b. a transfer function
c. the value of corresponding output
d. the name
ANSWER: a transfer function
Explanation:
No explanation is available for this question!
10) What is/are the maximum number of arrow/s (Input/s) allowed to go inside the
block?
a. One
b. Two
c. Three
d. Four
ANSWER: One
1. An example of discrete (digital) control is:
a. Varying the volume of a music system
b. Turning a lamp ON or OFF
c. Varying the brightness of a lamp
d. Controlling the speed of a fan
2. A solenoid is an example of an output device.
a. True
b. False
c. None of the above

3. To increase the number of inputs and outputs of the PLC, one can
use expansion modules.
a. True
b. False
c. None of the above
4. The part that monitors the inputs and makes decisions in a PLC is
the CPU.
a. True
b. False
c. None of the above
5. One of the following is an input device
a. Motor
b. Light
c. Valve
d. Sensor
6. Which one of the following is not a PLC manufacturer
a. Siemens
b. Mitsubishi
c. Microsoft
d. ABB
7. Solenoids, lamps, motors are connected to:
a. Analog output
b. Digital output
c. Analog input
d. Digital input
8. In a PLC I is used for output and Q is used for input
a. True
b. False
c. None of the above
9. PLC stands for programmable logo controller
a. True
b. False
c. None of the above

PLC means _________ Logic Controller.


A]Programmable
b]Peripheral

c]Periodic

HMI means ________ Machine Interface


A]Human
b]Hard
c]Heart
Unitary PLC has 20 inputs and ___outputs.
A]20
b]12
c]10
PLCs having less than ______ inputs and outputs are called as Small PLC
A]50
b]200
c]100
Small PLCs have a memory from ___________ to store the users logic programs.
A] 2KB to 10KB
b] 10KB to 20KB
c] 20KB to 30KB
Medium PLC have ____________ inputs and outputs.

A]4000 to 8000

b] 1000to 4000

c] 100 to 200

To protect a PLC from any incoming surges from the field , isolated devices such as
_________are used.
A]Transformer
b]ADC
c]Transducer
________ language can be programmed interactively with the PLC
A]online
b]offline
c]Basic
________ language can be generated separately and then downloaded separately in the PC.
A]online
b]offline
c]Basic
The__________ instruction is used to turn an output on or off after its timer has been on for a
preset time interval.
A] Retentive Time
b]timer on delay
c]Timer off delay
In process control the basic objective is to _________ the value of some quantity.
a] Regulate
b]Control
c]Both a&b
_________is a complex assembly of phenomena that relate to some manufacturing sequence.
a] Controlled variable
b] Process
c]manipulated variable
__________ refers to the time for the processcontrol loop to make necessary adjustments to the final
control element
a] Control lag
b] Process
c]manipulated variable
________ is the elapsed time between the instant deviation occurs and when the corrective action first
occurs.
a] Controlled variable
b] Process
c] Dead time.
On-Off is the type of ____________Mode.
a] Discontinuous controller
b] on off control

c]Continuous Controller

The two position control mode is best adapted to large scale system with relatively slow process rates.
a] small
b] large
c]medium
___________________control mode is used in an attempt to reduce the cycling behavior , overshoot,
undershoot inherent in the two position mode.
a] Continuous
b] on off control
c] multiposition
A controller operates with __________ when an increasing value of the controlled variable causes an
increasing value of the controller output.
a] Direct action
b] reverse Action
c]manipulated variable
A controller operates with ____________ when an increasing value of the controlled variable causes an
decrease in value of the controller output.
a] Direct action
b] on off control
c]reverse action
floating control the specific output of the controller is not uniquely determined by the error.
A] Multiposition Control
b] on off control
c]floating control

__________is a set of technologies that results in operation of machines and systems without
significant human intervention and achieves performance superior to manual operation
a] Control System

b] Automation

c]Mechatronics

d]instrumentation

For studying detailed variations with time, one uses


a] indicator

b] digital indicator

c]integrator

d]recorder

It is the variable which is manipulated to make the controlled variable at set point value.
a] manipulated variable
b] process variable c]control variable
It is that variable which is measured monitored and controlled?
a] manipulated variable
b] process variable c]control variable
Any variable which is measured as a differential value with reference to some point.
a] manipulated variable
b] process variable c]Across variable
__________is an interconnection of components forming a system configuration that will
provide a desired system response.
a] Control System
b] Automation c] Mechatronics
d]instrumentation
The _________ is a function which describes the process and provides the
information about other process parameters which influence the controlled variable.
a] Control System
b] Automation c] process equation d]instrumentation
Whenever a process load change or transient occurs, it causes a change in the controlled
variable. The process control loop responds to this change to ensure that, after some finite time
the controlled variable reaches the setpoint. The part of this time consumed by process itself is
called __________.
a] Control lag
b] Automation
c] process equation d]process lag
The deviation of controlled variable from the setpoint is called________.
a] Control lag
b] Automation
c] error
d]process lag
Control lag refers to the time for the process control loop to make necessary adjustments
to the final control element.
a] Control lag
b] Automation
c] error
d]process lag
91) The output device on a ladder diagram is represented by
a. square
b. circle
c. rectangle
d. semicircle
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: circle
Explanation:
No explanation is available for this question!
92) Which of the following is used an output device on a ladder diagram?
a. proximity sensor

b. detent switch
c. relay
d. all of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: relay
Explanation:
No explanation is available for this question!
93) What is the DC range of of solenoids in pneumatic systems?
a. 12 V and 24 V
b. 110 V and 220 V
c. both a. and b.
d. none of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: 12 V and 24 V
Explanation:
No explanation is available for this question!
94) How is strong magnetic field in a solenoid achieved?
a. strong magnetic field in a solenoid is achieved, if coil acts as conductor
b. coil is surrounded by a iron frame
c. iron core is placed at the centre of the coil
d. all of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: all of the above


Explanation:
No explanation is available for this question!
95) When is a pressure reducing valve used?
a. it is used when higher pressure than system pressure is required
b. it is used when lower pressure than system pressure is required
c. when absolutely zero pressure is required
d. all of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: it is used when lower pressure than system pressure is required


Explanation:
No explanation is available for this question!
96) What is the function of sequence valve used in hydraulic circuits?
a. sequence valves are used to perform number of operations one after the other
after the set pressure is reached
b. sequence valves are used to perform number of operations continuously before
the set pressure is reached
c. sequence valves after reaching set pressure oil is flown to the tank
d. all of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: sequence valves are used to perform number of operations one after the other after the set
pressure is reached
Explanation:

No explanation is available for this question!


210) What is the function of electric actuator?
a. converts electrical energy into mechanical torque
b. converts mechanical torque into electrical energy
c. converts mechanical energy into mechanical torque
d. none of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: converts electrical energy into mechanical torque


Explanation:
No explanation is available for this question!
211) Which type of motion is transmitted by hydraulic actuators?
a. linear motion
b. rotary motion
c. both a. and b.
d. none of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: both a. and b.


Explanation:
No explanation is available for this question!
218) In hydraulic systems,
a. the mechanical energy is transferred to the oil and then converted into
mechanical energy
b. the electrical energy is transferred to the oil and then converted into mechanical
energy
c. the mechanical energy is transferred to the oil and converted into electrical
energy
d. none of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: the mechanical energy is transferred to the oil and then converted into
mechanical energy
Explanation:
No explanation is available for this question!
11) Which of the following is/are characteristic/s of mechatronic products and
systems?
a. Functional interaction between mechanical, electronic and information
technologies
b. Spacial interaction of subsystems in one physical unit
c. Intelligence related to the control functions of the mechatronics system
d. All of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: All of the above


Explanation:
No explanation is available for this question!
12) The mechatronics is an interdisciplinary field in which the disciplines those act
together are _________

a. Mechanical systems and Electronic systems


b. Mechanical systems and Information technology
c. Electronic systems and Information technology
d. Mechanical systems, Electronic systems and Information technology
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: Mechanical systems, Electronic systems and Information technology


Explanation:
No explanation is available for this question!
13) Group the followings into Mechanical systems, Electronic systems and
Information technology.
1. Automation
2. Mechanical elements
3. Software engineering
4. Precision mechanics
5. Microelectronics
6. Artificial intelligence
7. Sensors and actuators
a. Mechanical Systems: 2, 4
Electronic System: 5, 7
Information Technology: 1, 3, 6
b. Mechanical Systems: 2, 7
Electronic System: 4, 5, 6
Information Technology: 1, 3
c. Mechanical Systems: 2, 4
Electronic System: 5, 6, 7
Information Technology: 1, 3
d. Mechanical Systems: 2, 7
Electronic System: 4, 5
Information Technology: 1, 3, 6
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: Mechanical Systems: 2, 4


Electronic System: 5, 7
Information Technology: 1, 3, 6
Explanation:
No explanation is available for this question!
14) What is used to make considerable simplification in the devices such as
watches and cameras etc. as compared to pure mechanical designs?
a. Actuators with electrical auxiliary energy
b. Amplifiers with electrical auxiliary energy
c. Both a. and b.
d. None of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: Both a. and b.


Explanation:
No explanation is available for this question!

15) In which stage the measurement system comes in contact with the measurand
or the quantity to be measured?
a. Transducer Stage
b. Signal Processor Stage
c. Output Stage
d. None of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: Transducer Stage


Explanation:
No explanation is available for this question!
16) Arrange the following components of temperature measurement system
according to measurement system
Hot body, Display system, Thermocouple, Amplifier and converter
a. Hot body----Display system-----Thermocouple-----Amplifier and converter
b. Hot body----Amplifier and converter-----Thermocouple-----Display system
c. Hot body----Thermocouple-----Amplifier and converter-----Display system
d. Display system-----Hot body----Thermocouple-----Amplifier and converter
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: Hot body----Thermocouple-----Amplifier and converter-----Display system


Explanation:
No explanation is available for this question!
17) The characteristic that provides an output with respect to the relation with the
input is called as ___________
a. calibration of a system
b. response of a system
c. characteristic relation of a system
d. instrumentation of a system
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: response of a system


Explanation:
No explanation is available for this question!
18) The study of relationship between the input and output, when the input is
invariant with respect to time is called as_____
a. static characteristics of instruments
b. dynamic characteristics of instruments
c. variable characteristics of instruments
d. none of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: static characteristics of instruments


Explanation:
No explanation is available for this question!
19) The process of establishment of a relationship between the input to the
instrument and output from the instrument is called as_____
a. static sensitivity

b. static characterization
c. static accuracy
d. static calibration
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: static calibration


Explanation:
No explanation is available for this question!
20) ________ is the curve plotted between input and output by giving known inputs
to an instrument and obtaining corresponding outputs.
a. characteristic curve
b. accuracy curve
c. calibration curve
d. sensitivity curve
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: calibration curve


Explanation:
No explanation is available for this question!
36) Micro-controllers are ________________ than the PLCs.
a. bulky and expensive
b. bulky but cheaper
c. portable and cheaper
d. portable but expensive
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: portable and cheaper


Explanation:
No explanation is available for this question!
37) Digital to Analog Conversion is ______________ Analog to Digital Conversion.
a. less complex than
b. more complex than
c. as complex as
d. unpredictable
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: less complex than


Explanation:
No explanation is available for this question!
38) According to Nyquist theorem, the sampling rate should be _________ as fast as
the highest frequency of the signal being measured or sampled.
a. twice
b. thrice
c. ten times
d. hundred times
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: twice
Explanation:
No explanation is available for this question!

39) Data acquisition of all the physical quantities in the real world is done in
a. the analog mode
b. the digital mode
c. either analog mode or digital mode
d. none of the above
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: the analog mode


Explanation:
No explanation is available for this question!
40) The task of time sharing, in which large number of data signals are sent
through cables or buses, is performed by____
a. sensors or transducers
b. central processing unit (CPU)
c. multiplexer
d. analog to digital converter
Answer

Explanation

Related Ques

ANSWER: multiplexer
Explanation:
No explanation is available for this question!
1) PLCs are _____________ designed for use in the control of a wide variety
of manufacturing machines and systems.
a) special-purpose industrial computers
b) personal computers
c) electromechanical systems
d) All of the above
2) The PLC was invented by _____________.
a) Bill Gates
b) Dick Morley
c) Bill Landis
d) Tod Cunningham
3) The first company to build PLCs was _____________.
a) General Motors
b) Allen Bradley
c) Square D
d) Modicon
4) Which of the following statements is not correct?
a) The PLC rung output [-( )-] is a discrete output instruction or bit in
memory.
b) Each rung of the ladder logic represents a logical statement executed
in software - inputs on the right and outputs on the left.
c) Input and output instructions in ladder logic do not directly represent
the switches and actuators.
d) PLC input instructions are logical symbols associated with voltage at
the input module terminals.
5) Which of the following statements is correct?
a) Ladder logic is a PLC graphical programming technique introduced in
the last 10 years.
b) A ladder logic program is hard to analyze because it is totally different
when compared with the equivalent relay logic solution.

c) The number of ladder logic virtual relays and input and output
instructions is limited only by memory size.
d) The number of contacts for a mechanical relay is limited to number of
coils on the relay.
6) Which of the following statements is NOT correct?
a) The status of each input can be checked from one location and outputs
can be forced on and off.
b) All symbols in the RLL represent actual components and contacts
present in the control system.
c) PLCs are not as reliable as electromechanical relays in RLL.
d) Input (-| |-) and output (- ( ) -) instruction symbols in the ladder logic
represent only data values stored in PLC memory.
7) Which of the following statements is NOT correct?
a) If a problem in a PLC module occurs, the module can be changed in a
matter of minutes without any changes in wiring.
b) Outputs can be paralleled on the same rung.
c) The physical wires between the input and output field devices and the
PLC input and output modules are the only signal wires required in the
PLC system.
d) The cost and size of PLCs have increased significantly in the last 10
years.
8) Which of the following statements about a single pole double throw relay
is NOT true?
a) It is called an SPDT type of relay.
b) It has one common contact.
c) It has two positions (NC and NO).
d) It has a center off position.
9) Which of the following statements about a single pole double throw relay
is true?
a) Insulators are used in the armature to isolate the electrical switching
contacts from the rest of the relay components.
b) The NC contact and the pole are in contact when the relay is off.
c) It has just one coil.
d) All of the above.
10)Which of the following statements about RLL is NOT true?
a) NO contact symbol has two parallel lines to indicate an open contact.
b) RLL stands for Relay Ladder Logic.
c) NC contact symbol has the same two parallel lines with a line across
them to indicate closed contacts.
d) The right power rail is positive or the high side of the source, and the
left power rail is the power return or ground.
11)The ______________ is moved toward the relay electromagnet when the
relay is on.
a) Armature
b) Coil
c) NO contact
d) NC contact
12)When a relay is NOT energized:
a) There is an electrical path through the NO contacts
b) There is an electrical path through the NC contacts

c) Neither the NO or the NC contacts have an electrical path


d) Both the NO and the NC contacts have an electrical path
13)Which of the following RLL applications is not normally performed in early
automation systems?
a) On/off control of field devices
b) Logical control of discrete devices
c) On/off control of motor starters
d) Proportional control of field devices
14)Current flows into the ___________.
a) Input terminal of a sinking DC input module
b) Input terminal of a sinking output field device
c) Output terminal of a sinking input field device
d) All of the above
15)In a current sinking DC input module _____________.
a) The current flows out of the input field device
b) Requires that a AC sources be used with mechanical switches
c) The current flows out of the input module
d) Currents can flow in either direction at the input module
16)AC output field devices can interface to _______________.
a) AC output modules
b) Relay output modules
c) Both a and b
d) Neither a or b
17)What one item in the output module circuit above should be changed to
make it correct.
a) The battery polarity
b) Output module should be sourcing
c) Field device should be sinking
d) Current flow direction
18)What one item in the input module circuit below should be changed to
make it correct.

a) The battery polarity


b) Input module should be sinking
c) Field device should be sinking
d) Current flow direction
PLC Programming Test
Cart

1
This ladder diagram as ...
Input
Output

2
This ladder diagram as ...
Input
Output

3
This ladder diagram:
with condition A is ON and B is OFF then ...
Y is ON
Y is OFF

4
This ladder diagram:
with condition A is ON , B is OFF , and C is ON then ...
Y is ON
Y is OFF

5
This ladder diagram:
with condition A is ON and B is ON then ...
Y is ON
Y is OFF

6
This ladder diagram:
with condition A is ON , B is OFF , and C is OFF then ...
Y is ON
Y is OFF
1. What is the name for information sent from robot sensors to robot controllers?
a) temperature
b) pressure
c) feedback
d) signal
e) output
View Answer
Answer: c
Explanation: None.
2. Which of the following terms refers to the rotational motion of a robot arm?
a) swivel
b) axle
c) retrograde
d) roll
e) yaw
View Answer
Answer: d
Explanation: None.
3. What is the name for the space inside which a robot unit operates?
a) environment
b) spatial base
c) danger zone
d) exclusion zone

e) work envelop
View Answer
Answer: e
Explanation: None.
4. Which of the following terms IS NOT one of the five basic parts of a robot?
a) peripheral tools
b) end effectors
c) controller
d) drive
e) sensor
View Answer
Answer: a
Explanation: None.
advertisements
5. Decision support programs are designed to help managers make:
a) budget projections
b) visual presentations
c) business decisions
d) vacation schedules
e) None of the above
View Answer
Answer: c
Explanation: None.
6. PROLOG is an AI programming language which solves problems with a form of
symbolic logic known as predicate calculus. It was developed in 1972 at the
University of Marseilles by a team of specialists. Can you name the person who
headed this team?
a) Alain Colmerauer
b) Nicklaus Wirth
c) Seymour Papert
d) John McCarthy
e) None of the above
View Answer
Answer: a
Explanation: None.
7. The number of moveable joints in the base, the arm, and the end effectors of the
robot determines .. ?
a) degrees of freedom
b) payload capacity
c) operational limits
d) flexibility
e) cost
View Answer
Answer: a
Explanation: None.
8. Which of the following places would be LEAST likely to include operational robots?
a) warehouse
b) factory
c) hospitals
d) private homes

e) chemical research laboratories


View Answer
Answer: d
Explanation: None.
advertisements
9. For a robot unit to be considered a functional industrial robot, typically, how many
degrees of freedom would the robot have?
a) three
b) four
c) six
d) eight
e) ten
View Answer
Answer: c
Explanation: None.
10. Which of the basic parts of a robot unit would include the computer circuitry
that could be programmed to determine what the robot would do?
a) sensor
b) controller
c) arm
d) end effector
e) drive
View Answer
Answer: b
Explanation: None.