Sie sind auf Seite 1von 15

Oracle 1Z0-035

Oracle9i DBA New Features for Oracle 7.3


and Oracle 8 OCPs
168 Q&A

Looking for Real Exam Questions for IT Certification Exams!


We guarantee you can pass any IT certification exam at your first attempt with just 10-12
hours study of our guides.
Our study guides contain actual exam questions, you will get word to word same on your
actual test; accurate answers with detailed explanation verified by experts and all graphics
and drag-n-drop exhibits shown just as on the real test.
To test the quality of our guides, you can download the one-fourth portion of any guide from
http://www.certificationking.com absolutely free.
Besides, we also offer complete version of following exams absolutely free. You can start
your certification from these free guides and if you are satisfied you can buy the rest
Microsoft: 70-270, 70-305, 70-526, MB2-421
Cisco 642-901, 642-871, 642-611, 642-502, 642-425, 646-561
Oracle: 1Z0-001, 1Z0-007, 1Z0-040, 1Z0-200 Novell: 50-676, 50-565
Adobe: 9A0-019 Apple: 9L0-004, 9L0-505, 9L0-606 3COM: 3M0-211
Citrix: 1Y0-223, 1Y0-256 CIW: 1D0-420 EMC: E20-001 Enterasys: 2B0-011
Exam Express: EE0-011 Foundry: FN0-100 Hyperion: 4H0-002
HP: HP0-045, HP0-052, HP0-055, HP0-090, HP0-216, HP0-417
Juniper: JN0-120, JN0-330 Lotus: 190-510 Network Appliances: NS0-121
Network General: 1T6-520 Nortel: 920-430, 920-803 OMG: UM0-100
Sybase: 510-015 SAIR: 3X0-101, 201 SAS: A00-201 Tibco: TB0-103 ..

For pricing and placing order, please visit http://certificationking.com/order.html


We accept all major credit cards through www.paypal.com
For other payment options and any further query, feel free to mail us at
info@certificationking.com

Q: 1 In the Oracle9i Data Guard architecture, what is the purpose of the Log
Transport Services?
A. to transfer redo log information to one or more destinations
B. to apply redo log records sent from the primary database to a standby database at the receiving location
C. to synchronize changes to the control files on all standby databases with changes on the primary database
when a log switch occurs
D. to batch archived log files on the primary database until a defined number of checkpoints have been
processed and then to distribute the archives to each standby database
Answer: A
Q: 2 Consider the following statement:
SQL> EXECUTE DBMS_STATS.GATHER_SCHEMA_STATS (2> ownname => 'OE', 3> estimate_percent => DBMS_STATS.AUTO_SAMPLE_SIZE, 4> method_opt => 'for all columns size AUTO');
What is the effect of 'for all columns size AUTO' of the METHOD_OPT option?
A. The Oracle server creates a new histogram based on existing histogram definitions for all table, column,
and index statistics for the OE schema.
B. The Oracle server creates a histogram based on data distribution regardless of how the application uses the
column/s for all table, column, and index statistics for the OE schema.
C. The Oracle server creates a histogram based on data distribution and application usage of the column/s for
all table, column, and index statistics for the OE schema.
D. The Oracle server creates a histogram based on application usage, regardless of data distribution, for all
table, column, and index statistics for the OE schema.
Answer: C
Q: 3 What criterion does Oracle9i use to determine whether a database file is an
Oracle Managed File?
A. the filename format
B. information stored inside a data dictionary table
C. information stored in the ALERT.LOG file for the corresponding instance
www.CertificationKing.com
-3-

D. information stored inside the corresponding initialization parameter file for the instance

Answer: A
Q: 4 Which CREATE TABLE parameter should you be concerned with if the
length of rows in an index-organized table vary over a wide range of values?
A.
B.
C.
D.

PCTFREE
PCTUSED
PCTINCREASE
PCTTHRESHOLD

Answer: D
Q: 5 In order to speed foreign key creation, Oracle9i will cache the first _____
primary key values only where there are multirow DML statements.
A.
B.
C.
D.

32
128
256
512

Answer: C
Q: 6 Consider the following scenario using incremental backups. A level 1 backup
is taken on the first of the month. A level 2 backup is taken every Sunday, and a level 3 backup is taken
daily. If the database gets corrupted on the second Wednesday of the month and is lost, which scenario
would restore the database completely?
A.
B.
C.
D.

the weekly backup (level 2) and the daily backup (level 3)


the monthly backup (level 1) and the daily backup (level 3)
a base level backup (level 0) is missing and nothing can be recovered
the monthly backup (level 1), the weekly backup (level 2) and the daily backup (level 3)

Answer: C
Q: 7 Online index rebuild functionality has been extended to include which four
index structures? (Choose four.)

www.CertificationKing.com
-4-

A.
B.
C.
D.
E.

bitmap indexes
reverse key indexes
function-based indexes
key-compressed indexes on regular tables
key-compressed indexes on IOT (including secondary indexes)

Answer: B, C, D, E
Q: 8 Which two statements about dimensions are true? (Choose two.)
A.
B.
C.
D.

A hierarchy can consist of multiple levels.


A dimension can be based on multiple tables.
A dimension can contain only a single hierarchy.
No special privileges are required to create a dimension.

Answer: A, B
Q: 9 Examine the statement:
DROP TABLESPACE IND2
INCLUDING CONTENTS
AND DATAFILES;
What is the result of the statement?
A. The contents and data files belonging to the IND2 tablespace are dropped.
B. The statement will only succeed if the IND2 tablespace was built using Oracle-Managed Files (OMF) data
files.
C. The statement will only succeed if the data files belonging to the IND2 tablespace are Oracle-Managed
Files (OMF) or if the database was created using OMF.
D. The contents of the tablespace are dropped along with all its data files except those identified with the
Oracle-Managed Files (OMF) naming convention.
Answer: A
Q: 10 What do you need to do in order for the Database Resource Manager to
estimate, in advance, the execution time of a statement?
A. Set the TIMED_STATISTICS initialization parameter.
www.CertificationKing.com
-5-

B. Gather optimizer statistics on related objects.


C. Set the TIMED_OS_STATISTICS initialization parameter.
D. Nothing
Answer: B
Q: 11 Which type of index should be created to spread the distribution of index
updates across the index tree?
A.
B.
C.
D.

B-tree indexes
bitmap indexes
reverse-key indexes
function-based indexes

Answer: C
Q: 12 What statement is true about taking a database default temporary
tablespace offline?
A.
B.
C.
D.

You cannot take a default temporary tablespace offline.


The database must be quiesced before you perform this action.
You must ensure that all users are assigned to an alternative temporary tablespace first.
You must first ensure that the default temporary tablespace has the permanent tablespace characteristic.

Answer: A
Q: 13 What is true about version-enabled tables?
A.
B.
C.
D.

The unit of versioning is the schema.


It is possible to version enable a table pertaining to SYS.
There are as many segments as versions for the same base table.
It is possible to create workspaces if there is no version-enabled table in the database.

Answer: D
Q: 14 Which four are true regarding the Workspace Manager in Oracle9i?
(Choose four.)

www.CertificationKing.com
-6-

A.
B.
C.
D.
E.

automatically versions all tables


automatically installed with Oracle9i
merges changes with parent rows or discards changes
provides mechanism to identify and resolve conflicts
allows for version enabling tables by use of a packaged procedure

Answer: B, C, D, E
Q: 15 What is one benefit of using the ALTER TABLE ... MOVE command
rather than a CREATE TABLE ... AS SELECT command?
A. row chaining is eliminated.
B. index definitions are retained.
C. duplicate space is not required while the command executes.
D. all operations, such as INSERT, UPDATE, DELETE, and SELECT can be performed while the operation
completes.
Answer: B
Q: 16 Which type of ROWID does Oracle use for global indexes on partitioned
tables?
A. local
B. extended
C. restricted
Answer: B
Q: 17 Users complain that SQL statements using a particular index fail. Using
DBVERIFY, you find that two separate blocks in the index have become corrupt. The database data files
for user data and index are very large.
What is the least disruptive recovery strategy available in Oracle9i?
A. Rebuild the index using the online option.
B. Take the individual data file offline (not the whole tablespace), restore and recover the data file from
backup with RMAN, then set the data file online again.
C. Without setting the individual data file offline, use RMAN with Block Media Recovery to restore and
recover only those blocks.

www.CertificationKing.com
-7-

D. Take the individual data file (not the whole tablespace) offline, use RMAN with Block Media Recovery to
restore and recover only those blocks, then set the data file online again.
Answer: C
Q: 18 Which three features are provided by Recovery Manager and NOT
provided by user-managed backup and recovery? (Choose three.)
A.
B.
C.
D.
E.

online backups
skipping unused blocks
partial database backups
incremental block-level backup
detection of corrupted blocks during backup

Answer: B, D, E
Q: 19 Which two are true regarding external tables? (Choose two.)
A.
B.
C.
D.

External tables can be updated.


External tables are read-only tables.
Indexes can be created on external tables.
Indexes cannot be created on external tables.

Answer: B, D
Q: 20 Which two statements are true? (Choose two.)
A.
B.
C.
D.

Composite partitioning enables you to prevent partition elimination.


Composite partitioning supports hash partitioned global indexes.
Composite partitioning is ideal for both historical data and data placement.
Composite partitioning provides high performance and manageability, like range partitioning.

Answer: C, D
Q: 21 What should you look at first to compute the number of undo blocks
written per second to disk?
A. V$UNDOSTAT
www.CertificationKing.com
-8-

B.
C.
D.
E.

V$ROLLSTAT
V$TRANSACTION
DBA_UNDO_EXTENTS
DBA_ROLLBACK_SEGS

Answer: A
Q: 22 The EMPLOYEES table is stored in the SAMPLE tablespace.
The corresponding IPK_EMP index for the EMPLOYEES table's primary key is stored in the INDX
tablespace.
Out of 12 partitions, only partition P1 of the SALES table is stored in the SAMPLE tablespace.
Which objects will be exported by this command?
exp system/manager tablespaces=SAMPLE
A.
B.
C.
D.

only the EMPLOYEES table


only the EMPLOYEES table and its corresponding primary key index
the EMPLOYEES table and partition P1
the EMPLOYEES table, IPK_EMP index, and the SALES table

Answer: D
Q: 23 Which two data types can be converted to LOBs using an ALTER
TABLEODIFY command? (Choose two.)
A.
B.
C.
D.

RAW
LONG
VARCHAR
LONG RAW

Answer: B, D
Q: 24 What is characteristic of autonomous transactions?
A. They share resources with the calling transaction.
B. Committed changes in an autonomous transaction are visible to other transactions (except possibly the
calling transaction) regardless of whether the calling transaction commits or rolls back.
C. Deadlocks between the autonomous transaction and its calling transaction are prevented.
www.CertificationKing.com
-9-

D. Savepoint names need to be unique between the calling transaction and the autonomous transaction.

Answer: B
Q: 25 Which statement is true when using the DBVERIFY utility to detect
corruptions in an Oracle data block?
A.
B.
C.
D.

The utility can be used with the database shut down.


The utility can be used to verify redo-log files for corruption.
The utility is useful only when the database is in ARCHIVELOG mode.
The utility can cause contention in the shared pool when there is high activity in the database.

Answer: A
Q: 26 Which statement describes the distinction between Fine-Grained Audit
(FGA) and Fine-Grained Access Control (FGAC)?
A.
B.
C.
D.

FGA is an extension of FGAC.


FGAC prohibits access by row; FGA enables access by row.
Both use Application Context, but only FGAC can use the Secure Application role.
FGA tracks when sensitive rows have been accessed; FGAC prevents access to sensitive rows.

Answer: D
Q: 27 When does Oracle9i flag an index as being used in the V$OBJECT_USAGE
view?
A.
B.
C.
D.

during a query's parse time only


during a query's execution time only
during any kind of DML statement execution
during the execution of an INSERT statement only

Answer: A
Q: 28 You are managing a complex multi-protocol networking environment.
Which Oracle networking solution can you use to provide multiplexing of connections?
A. Oracle Names
www.CertificationKing.com
- 10 -

B. Connection Manager
C. Advanced Networking Option
D. Security Server
Answer: B
Q: 29 Oracle Enterprise Manage (OEM) can generate database reports. Which
statement about this feature is true?
A.
B.
C.
D.

Generating reports requires a repository.


Report generation is scheduled in the job system.
The report is placed in a table for suitable selects.
The reports are in HTML format for viewing in a browser.

Answer: D
Q: 30 Which two factors can influence the time taken for instance recovery?
(Choose two)
A.
B.
C.
D.
E.
F.

size of the redo log buffer


value of FAST_START_IO_TARGET
size of the system tablespace
value of RECOVERY_PARALLELISM
the number of archived redo logs that have to be read
the number of tables stored in the database buffer cache at the moment of failure

Answer: B, D
Q: 31 What must you do to enable Automated SQL Execution Memory
Management?
A. Execute the DBMS_STATS.GATHER_SYSTEM_STATS procedure with appropriate values
B. Set the instance parameters PGA_AGGREGATE_TARGET and WORKAREA_SIZE_POLICY to
appropriate values.
C. Set the instance parameters SORT_AREA_SIZE, BITMAP_MERGE_AREA_SIZE,
CREATE_BITMAP_AREA_SIZE, HASH_AREA_SIZE, SORT_AREA_SIZE, and
SORT_AREA_RETAINED_SIZE all to AUTO.
D. Unset the instance parameters SORT_AREA_SIZE, BITMAP_MERGE_AREA_SIZE,
CREATE_BITMAP_AREA_SIZE, HASH_AREA_SIZE, SORT_AREA_SIZE, and
SORT_AREA_RETAINED_SIZE.
www.CertificationKing.com
- 11 -

Answer: B
Q: 32 In which tablespace are temporary LOBs stored?
A.
B.
C.
D.

in the SYSTEM tablespace


in the user's temporary tablespace
in the user's default tablespace
any tablespace depending on the temporary LOBs' definition

Answer: B
Q: 33 Examine this fragment from a SQL*Plus session:
SQL> SELECT name, value FROM v$sysstat
2> WHERE name LIKE 'work area executions%';
NAME
VALUE
--------------------------------------------work area executions - optimal
1544
work area executions - onepass
11
work area executions - multipass 1038
What can you conclude about the setting of the PGA_AGGREGATE_TARGET initialization parameter?
A. You cannot conclude anything because these statistics are not related to the
PGA_AGGREGATE_TARGET parameter.
B. It may be set too low because there are many more multipass work area executions than one pass
executions.
C. It may be set too high because there are many more multipass work area executions than one pass
executions.
D. It is probably at its optimal setting because the ratio of one pass to multipass work area executions is below
0.10 (ten percent).
Answer: B
Q: 34 You are attempting to create an Oracle-Managed Files (OMF) tablespace in
a production database with the following statement and receive the following error message:
CREATE TABLESPACE tbs1;

www.CertificationKing.com
- 12 -

ORA-02199: missing DATAFILE/TEMPFILE clause


oerr ora 2199
02199, 00000, "missing DATAFILE/TEMPFILE clause"
*Cause: A CREATE TABLESPACE statement has no DATAFILE/TEMPFILE clause.
*Action: Specify a DATAFILE/TEMPFILE clause.
What is the corrective action to create the OMF based tablespace?
A.
B.
C.
D.

Issue the CREATE TABLESPACE tbs1 DATAFILE SIZE 10M; command.


Issue the CREATE TABLESPACE tbs1 EXTENT MANAGEMENT ORACLE; command.
Set the db_create_file_dest parameter using the ALTER SESSION command and re-issue the statement.
An OMF tablespace is not allowed; only control files and/or redo log files can be created by OMF.

Answer: C
Q: 35 Which command can you use to alter the active size of the SGA
dynamically, where the entered value differs from the current one?
A.
B.
C.
D.

ALTER SYSTEM SET SGA_MAX_SIZE=500M ;


ALTER SYSTEM DROP DB_2K_CACHE_SIZE ;
ALTER SYSTEM SET DB_CACHE_SIZE=AUTO ;
ALTER SYSTEM SET SHARED_POOL_SIZE=40M;

Answer: D
Q: 36 The enterprise data warehouse routinely receives data from various
production OLTP databases. The database block size on the data warehouse is 8192, and in the OLTP
databases it may be 2048, 4096 or 8192. The current SGA is 112 MB.
Oracle9i has the ability to transport tablespaces with different block sizes.
Which two parameters are required in order to "plug in" the OLTP tablespaces into the warehouse
database? (Choose two.)
A.
B.
C.
D.
E.
F.

DB_2K_CACHE_SIZE
DB_4K_CACHE_SIZE
DB_8K_CACHE_SIZE
DB_2K_BLOCK_BUFFERS
DB_4K_BLOCK_BUFFERS
DB_8K_BLOCK_BUFFERS
www.CertificationKing.com
- 13 -

Answer: A, B
Q: 37 Which three table transformations can be done using online redefinition of
tables? (Choose three.)
A.
B.
C.
D.
E.

delete rows
drop a column
change a heap table to an index-organized table
change the data type of a column from LONG to BLOB
change a range-partitioned table to a list-partitioned table

Answer: B, C, E
Q: 38 Which statement correctly describes the function of the Oracle9i Cache
Fusion feature?
A. It provides each session with its own view of the database at a different point in the past.
B. It enables you to execute scalable applications on a clustered database without having to partition the users
or the database tables.
C. It lets you dynamically reassign memory in your database buffer cache to different block buffer sizes.
D. It allows you to add new sites to multimaster replication environment without quiescing the master
definition site.
Answer: B
Q: 39 What happens during a complete refresh of a materialized view?
A.
B.
C.
D.

The materialized view is dropped and recreated.


Changes in the materialized view are applied to the underlying table.
Changes captured in the materialized view log are applied to the materialized view.
The materialized view is truncated or deleted and repopulated by re-executing the materialized view query.

Answer: D
Q: 40 Oracle9i extends the cursor sharing functionality with the new value of
SIMILAR for the CURSOR_SHARING parameter. With CURSOR_SHARING = SIMILAR, cursors
are shared for safe literals only.

www.CertificationKing.com
- 14 -

What is meant by 'safe literals only'?

A.
B.
C.
D.

No literal value is substituted for a shared cursor.


Different execution plans are generated for substituted literal values.
The substitution of a literal value will produce different execution plans.
The substitution of any literal value will produce exactly the same execution plan.

Answer: D
Q: 41 What can you see when querying V$LOGMNR_CONTENTS?
A.
B.
C.
D.
E.

the SQL statement run, and the old image


the SQL statement run, and the new image
only the redo generated by the current schema
the SQL statement run, and the relevant undo SQL statement
the old image and the new image of the row that was modified

Answer: D
Q: 42 Temporary tables retain data until the _____.

A.
B.
C.
D.
E.

database is exported
instance is shut down
database is backed up
transaction or session completes
statement needing sort space commits

Answer: D
Q: 43 What is the meaning of using "character semantics" to create a table?
A.
B.
C.
D.
E.

You use only CHAR data types.


All columns are a single character wide.
You use single letter names of all columns.
You specify the width of a column in characters, not in bytes.
You use only character type data types (CHAR, NCHAR, VARCHAR2, NVARCHAR2, CLOB, NCLOB).

www.CertificationKing.com
- 15 -