Sie sind auf Seite 1von 5

Home

G.K.

Current Affairs

Descriptive Questions
Syllabus: AIBE

Legal Articles

Legal Problems

Leading Cases

Legal Personalities

Syllabus: Law Entrance Exams

Exam Result India

Solved Papers

Law Entrance Exam

Important Cases

Syllabus: HJS

Objective Questions

Syllabus: PCS(J)

Unsolved Papers

UPSC Civil Exam

Twitter

IAS Exam Papers

FREE E-MAIL ALERT


Enter your email address:

Syllabus: APO

Facebook

SPONSORED LINKS

Search Law/ Judicial Exams in India


Search

Subscribe

Syllabus for UPSC Exam


Public Service Commission
Civil Service Exam Paper
TOTAL PAGEHITS

4 4 1 5 9 7 1
SPONSORED LINKS

Law Entrance Exam


UPSC Civil Service Exam

Solved Paper | UPHJS (Pre) 2014 | Uttar Pradesh


Higher Judicial Service (Preliminary) Exam2014
MONDAY, AUGUST 4 , 2 01 4

Uttar Pradesh Higher Judicial Service (Preliminary)


Examination- 2014
Question Number: 41-50
41. What is the minimum percentage of total number of tenure
holders on whose representation the collector can provide chak
road or chak gul after notification under sub section (1) of
section 52 of the U.P. Consolidation of Holding Act, 1953.
(A) Twenty percent
(B) Fifty percent
(C) Ten percent
(D) None of the above
Ans. (C)
LATEST LEGAL RECRUITMENTS/ LATEST
LAW ENTRANCE NOTIFICATIONS
Law Clerks in Rajasthan High Court | Last Date:
20.08.2014
Law Clerks in Gauhati High Court | Last Date:
10.07.2014
Maharashtra District Judge Exam 2014 | Online Last

42. Which full bench decision of this court has held Deputy
Director of Consolidation has no power of review his judgement.
(A) Ram Kumar V. State of U.P. & others 2005 (99) RD 823
(B) Smt Guddi V. State of U.P. & others 1997 2 UPLBEC 872
(C) Smt. Shiv Raji and others v. Deputy Director of Consolidation
and others 1997 (88) RD 562

Entrance Exam Law

(D) Daya Ram Singh v. State of U.P. 2007 (3) ESC 1760

Date: 21.07.2014
SJM/ SMM | Allahabad High Court

Ans. (C)
LATEST LAW EXAMS RESULTS

43. Surcharge shall ceases to exist or can not be recovered.


MPHJS (Pre) Exam 2014

(A) After completion of five years from the occurrence of such

Manipur Judicial Service Grade-III (Pre) Exam

loss, waste or misapplication.


(B) After completion of ten years from the date on which the

Select List | Research Assistant in Orissa High


Court
UPHJS Pre Exam 2014

peson liable ceases to hold his office.


(C) After expiration of ten years from the occurrence of such

Final Select List | Legal Assistants in Gujarat High

loss, waster or ceases to hold his office, whichever is later.

Court

(D) No limitation

Tamilnadu Assistant Public Prosecutor Written


Exam

Ans. (C)

Rajasthan JUdicial Service Main Exam 2013

44. Which section of the U.P. Panchayat Raj Act, 1947 provides
LATEST LAW EXAMS SCHEDULES
Manipur Judicial Service Grade-III Main Exam
Law Clerks Exam 2014 | Gauhati High Court
Oral Test | Tamilnadu APO Exam
Exam Date | Chhattisgarh District Judge (Entry
Level) Exam 2014
DJS Main Exam 2014 | Exam Date

LATEST MISCELLANEOUS NOTIFICATIONS


Answer Key | UPHJS (Pre) Exam 2014
Marks obtained in UPHJS (Pre) Exam 2014
Haryana ADA Exam Postponed
Model Answers | MPHJS Preliminary Exam 2014
Cut-off Marks | Rajasthan Judicial Service Main
Exam 2013

the power of execution of decree or order passed by a NayayPanchayat.


(A) Section 90
(B) Section 85
(C) Section 93

Ans. (C)
45. What maximum sentence a Nayay Panchayat or any member
thereof can award for its contempt.
(A) Imprisonment for not more than ten days
(B) Fine not exceeding Rs. 100
(C) Both (A) and (B)
(D) Fine not exceeding ten rupees
GOOGLE+ BADGE

46. Under which section of U.P. Panchayat Raj Act, 1947


members and servants of Gram Panchayat are deemed to be

Oct 2014
Manipur Judicial Service Grade-III (Main) Exam:

public servant with in the meaning of section 21 of the Indian


Penal Code.

27th, 29th & 30th Sep 2014

(A) Section 27

Uttarakhand HJS (Main) Exam 2014: 30th- 31st Aug

(B) Section 42

2014

(C) Section 43
(D) Section 28

MPHJS (Mains) Exam 2014: 23rd- 24th Aug 2014


Delhi Higher Judicial Service (Main) Exam 2013:

Law Exams
All about Law/ Judicial
Examinations in India.

Ans. (D)

09th Aug 2014

STATE WISE SEARCH

Andhra Pradesh Arunachal Pradesh Assam


Bihar Chhattisgarh Delhi Gujarat Haryana
Himachal Pradesh Jammu and Kashmir
Jharkhand
Kerala
Madhya
Pradesh
Meghalay a

Mizoram Nagaland

Orissa Punjab Rajasthan

Sikkim Tamilnadu

Uttar Pradesh Uttarakhand

West Bengal

Flat 50% off.


One day
exclusive
Offer.Use
Promo Code
SHOP50 to buy.

(D) None of the above

Delhi Judicial Service Main Exam 2014: 11th- 12th

Tripura

paytm.com/s

Ans. (D)

LAW/ JUDICIAL EXAMS DATES

Maharashtra Manipur

Paytm
Online
Shopping

47. Under Rule 32 of U.P. Panchayat Raj Act Rules, 1947 the
notice of meeting of Gaon Sabha shall be given at least.
(A) 5 days before the date of meeting
(B) 7 days before the date of meeting
(C) Two weeks before the date of meeting
(D) Fifteen days before the date of meeting

Follow
+ 102

INDIAN COURTS
Supreme Court
Allahabad HC
Andhra Pradesh HC

Ans. (D)

Bombay HC
Calcutta HC

48. The preamble to the Constitution of India was first amended


vide.
(A) Constitution 42nd Amendment Act, 1976
(B) Constitution 24th Amendment Act, 1971
(C) Constitution 75th Amendment Act, 1993
(D) Constitution 77th Amendment Act, 1995

Chhattisgarh HC
Delhi HC
Gauhati HC
Gujarat HC
Himachal Pradesh HC
Jammu & Kashmir HC
Jharkhand HC

Ans. (A)

Karnataka HC

+1

Kerala HC

49. The Eight Schedule of the Constitution of India provides for


(A) Panchayat Raj
(B) Anti Defection

Madhya Pradesh HC

(C) Validation of certain Acts and Regulations


(D) Official Languages

Meghalaya HC

Madras HC
Manipur HC
Orissa HC
Patna HC

Ans. (D)

Punjab & Haryana HC


Rajasthan HC

50. Puisne judge of a Supreme Court means.


(A) A judge of inferior scale

Sikkim HC

(B) An additional judge


(C) An associate judge
(D) An adhoc judge

Uttarakhand HC

Ans. (C)

UPSC

<== Previous Next ==>


DISCLAIMER: The answers provided here are for views
purposes only. For any accuracy it should be double checked.
Read More...

Tripura HC

LINKS TO PSC'S

Andhra Pradesh PSC


Arunachal Pradesh PSC
Assam PSC
Bihar PSC
Chhattisgarh PSC
Goa PSC
Gujarat PSC
Haryana PSC

Subscribe to Law Exams by Email

Related Posts

Himachal Pradesh PSC


Jammu & Kashmir PSC
Jharkhand PSC
Karnataka PSC

Solved Paper | UPHJS Pre 2012 | Uttar Pradesh

Kerala PSC

Higher Judicial Service (Preliminary) Examination-

Madhya Pradesh PSC

2012

Maharashtra PSC
Manipur PSC

Answer Key | UPHJS Pre Exam 2014

Mizoram PSC
Orissa PSC

Marks Obtained in UPHJS (Preliminary) Exam 2014


Result | UPHJS Pre 2014 | Uttar Pradesh Higher
Judicial Service (Preliminary) Exam 2014

Punjab PSC
Rajasthan PSC
Tamilnadu PSC
Tripura PSC
Uttar Pradesh PSC
Uttarakhand PSC

Download Admit Card | UPHJS 2014 | Uttar

West Bengal PSC

Pradesh Higher Judicial Service (Pre) Exam 2014


BLOG ARCHIVE

List of Ineligible Candidates | UPHJS (Pre) Exam


2014
Solved Paper | UPHJS (Pre) 2014 | Uttar Pradesh
Higher Judicial Service (Preliminary) Exam- 2014
Solved Paper | UPHJS (Pre) 2014 | Uttar Pradesh
Higher Judicial Service (Preliminary) Exam- 2014
Solved Paper | UPHJS (Pre) 2014 | Uttar Pradesh
Higher Judicial Service (Preliminary) Exam- 2014

2014 (450)
August (15)
Aug 04 (5)
Law Clerk-cum-Legal
Research
Assistant in
Rajastha...
Solved Paper |
UPHJS (Pre) 2014
| Uttar Pradesh
Hi...
Question Paper |

Solved Paper | UPHJS (Pre) 2014 | Uttar Pradesh


Higher Judicial Service (Preliminary) Exam- 2014

Punjab Superior
Judicial Service ...
Question Paper |

Solved Paper | UPHJS (Pre) 2014 | Uttar Pradesh

Haryana Superior

Higher Judicial Service (Preliminary) Exam- 2014

Judicial Service...
Judicial Exams in

Solved Paper | UPHJS Pre 2012 | Uttar Pradesh


Higher Judicial Service (Preliminary) Examination-

India | State wise


News about al...
Aug 03 (4)

2012

Aug 02 (3)

Solved Paper | UPHJS Pre 2012 | Uttar Pradesh

Aug 01 (3)

Higher Judicial Service (Preliminary) Examination-

July (82)

2012

June (39)
May (63)

Solved Paper | UPHJS Pre 2012 | Uttar Pradesh

April (64)

Higher Judicial Service (Preliminary) Examination-

March (39)

2012

February (88)
January (60)

Solved Paper | UPHJS Pre 2012 | Uttar Pradesh

2013 (339)

Higher Judicial Service (Preliminary) Examination-

2012 (318)

2012

2011 (181)
2010 (29)
2009 (24)

Links To
Solved

Personalities
Meanings

Syllabus
Collector

0 COMMENTS:
Post a Comment

Post a Comment
Enter your comment...

Comment as:

Publish

Newer Post

Google Account

Preview

Home

Older Post

Subscribe to: Post Comments (Atom)

:: Search by Keywords ::
Additional Legal Adviser (1) Adviser (2) Advocates-on-Record

(10) AIBE (5) AIBE Notification (3) AIBE Result (1) AIBE Syllabus (1) AILET (5) AILET Syllabus (1)
Allahabad High Court (14) Andhra Pradesh APP (3) Andhra Pradesh Civil Judge Junior Division (21) Andhra Pradesh HJS (11) APO Syllabus
(12) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-I (7) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-II (3) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-III (5)
Assam HJS (26) Assam Judicial Service (27) Assistant District Attorney (2) Assistant Government Advocate (1) Assistant Legal Adviser (1) Assistant Public
Prosecutor (1) Assistant Registrar (1) Assistant Secretary cum Law Assistant (1) Asst Estate Superintendent (1) Bar Council of India (4) Bihar APO (26) Bihar
Civil Judge Junior Division (13) Bihar HJS (14) Budget (8) CBI (2) CBI APO (1) CCI (2) Census (1) Chhattisgarh APO (5) Chhattisgarh Civil Judge
Junior Division (14) Chhattisgarh High Court (4) Chhattisgarh HJS (29) Civil Judge Junior Division Syllabus (17) Civil Judge Question
Papers (121) Civil Judge Solved Papers (20) CLAT (15) CLAT Syllabus (2) Constitution of India (4) Current Affairs (10) Delhi High Court (1) Delhi
HJS (10) Delhi Judicial Service (22) Deputy District Attorney (1) Deputy Legal Adviser (1) Director (2) District Legal Aid Officer (3) Eminent Legal Personality
(6) General Knowledge (1) Gujarat Civil Judge Junior Division (12) Gujarat High Court (6) Gujarat HJS (17) HAL (1) Haryana ADA (2) Haryana Superior
Judicial Service (33) HCS Judicial Branch (49) High Court of Bombay (12) High Court of Calcutta (5) Himachal Pradesh ADA (3) Himachal
Pradesh Civil Judge Junior Division (21) Himachal Pradesh High Court (2) Himachal Pradesh HJS (8) Hindu Law (2) HJS Question Papers (59)
HJS Solved Papers (25) HJS Syllabus (19) Important Cases (7) Jammu and Kashmir HJS (11) Jharkhand APO (15) Jharkhand Civil Judge

Junior Division (12) Jharkhand High Court (2) Jharkhand HJS (9) Joint Secretary Legal and Admn (1) Judicial Exams in India (1) Judicial Service Grade-II Syllabus
(1) Junior Judicial Assistant (3) Junior Legal Officer (2) Karnataka Civil Judge (11) Karnataka High Court (8) Karnataka HJS (3) KCS Judicial (7) Kerala
HJS (20) Kerala Judicial Service (34) Law Assistant (4) Law Clerk (51) Law Entrance Exam (20) Law Entrance Notification (9) Law Entrance
Result (2) Law Entrance Schedule (3) Law Entrance Syllabus (3) Law researcher (6) Legal Articles (8) Legal Assistant (15) Legal Assistant Syllabus (1)
Legal Personality (6) Legal Research Assistant (7) Legal Service Officer (5) Madhya Pradesh Civil Judge Junior Division (22) Madhya Pradesh High
Court (6) Madhya Pradesh HJS (25) Madhya Pradesh Legal Service Authority (4) Madras High Court (2) Maharashtra Civil Judge Junior Division (3)
Maharashtra Family Court Judge (1) Maharashtra HJS (21) Management Trainee Legal (1) Manipur HJS (2) Manipur Judicial Service (10) Meghalaya HJS (1)
Miscellaneous (3) Mizoram HJS (5) Nagaland Judicial Service Grade I (7) Nagaland Judicial Service Grade III (4) National Judicial Academy (1) NLU (1) NLU

Notifications (248)

Olympics (1) OPSC (1) Orissa APO (9) Orissa High Court (2) Orissa Judicial Service (16) Orissa Superior
Judicial Service (25) Patna High Court (3) PCS Judicial Branch (36) Public Law Officer (3) Public Prosecutor (2) Punjab SJS Pre 2012 Question
Paper (13) Punjab Superior Judicial Service (33) Rajasthan APP (4) Rajasthan Civil Judge Junior Division (38) Rajasthan High Court (4)

Delhi (4)

Rajasthan HJS (15)

Recruitment (194)

Judicial Service (1) Sikkim Superior Judicial Service (3)

Result (304)

Schedule (245)

RPSC (1)
Sikkim
Research Assistant (17)
SJM (11) SMM (11) Special Judge (2) Special Metropolitan Magistrate (1) Special Municipal Magistrate (1)

Supreme Court of India (11) Tamilnadu APO (6) Tamilnadu Civil Judge Junior Division (3) Tamilnadu HJS (5) Tripura HJS (5) Tripura Judicial Service (7)
UPHJS Pre 2014 Solved Paper (5) UPPSC (1) UPSC (7) Uttar Pradesh APO (11) Uttar Pradesh Civil Judge Junior Division (62) Uttar
Pradesh HJS (82) Uttarakhand APO (3) Uttarakhand Civil Judge Junior Division (96) Uttarakhand High Court (5) Uttarakhand HJS
(28) West Bengal APO (2) West Bengal HJS (19) West Bengal Judicial Service (29) West Bengal Legal Service (3)

|Home||About Me||About The Blog||Contact||Disclaimer||Privacy Policy|