Sie sind auf Seite 1von 12

11/08/2016

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

Search your Topic HERE....


Search

Featured Post
Multiplication Tables Audio (MP3)
Files Download Links

computer Awareness

Want to share anything with us ?


You can reach us at

for bank exams


MP3
Audio
Lessons
Free Download

Gr8AmbitionZ @ Gmail.com

Friday,September14,2012

Connect with US

ComputersforBankExams

sponsoredlinks

June 2016
Current Affairs
Pdf Download

Home
nglish Grammar
In
60 Days

English

Notifications 2016
LIC AAO 2016
Study Materials
IBPS Specialist
Officers Study
Materials

BPS PO V Interview
Experiences

21%

31%

85%

77%

84%

20%

Aptitude

Reasoning

G.K.

Computers

Current Affairs 2016

s number of people are


askingustopostsomeuseful
information
Computer

about

the

Awareness

for

Bank Exams, we have decided to post


the complete short notes on Computer
Awareness. As an initiative we are
giving you 40 Questions of Computer
Basicswhichwillcomeinhandyforthe
upcoming SBI Associate and IBPS

nglish Vocabulary
From
THE HINDU

Clerical Exams. If you are not satisfied


withthispost,youcanreadmoreshort

http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

1/12

11/08/2016

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

notes on computers for bank exams


- IBPS RRB IVInterview
Experiences

anking Awareness
Quick Reference
Guide
For
IBPS PO 2015
Pdf Download

21%

85%

77%

31%

84%

20%

Here.GoodDayandHappyReading:)
1. Information on a computer is stored
aswhat?
(A)Analogdata
(B)Digitaldata
(C)Modemdata
(D)Wattsdata
(E)Noneofthese
Ans:(B)
2. C, BASIC, COBOL and Java are

anking Awareness
For
BPS PO And Clerks
2015

IBPS PO V
reliminary Online
Exam 2015
Last Minute Tips

PS PO V Study Plan
2015

Home

examplesoflanguages.
(A)lowlevel
(B)computer
(C)systemprogramming
(D)highlevel
(E)Noneofthese
Ans:(D)
3. Most Web sites have a main page,
the , which acts as a doorway to
therestoftheWebsitepages.
(A)searchengine
English
Aptitude

Reasoning

G.K.

Computers

(B)homepage

NICL AO 2015
(C)browser
Notifications
2016
Current Affairs 2016
Reviews
(D)URL
And
Study Materials
(E)Noneofthese

Ans:(B)
Home

4. An email account includes a storage


area,oftencalleda(n)

Union Budget 2015


Pdf Download

IBPS Clerks IV
Interview
periences And Tips
2015

Bank Of Maharashtra
Recruitment Of POs And Clerks
- No IBPS Score Required
F Riends, The Bank Of Maharashtra Is

(A)attachment

Inviting Applications From Eligible

(B)hyperlink

Aspirants For Filling Up The Posts Of

(C)mailbox

Probationary Ocers (500...

(D)IPaddress

GK Questions Asked In Today's

(E)Noneofthese

(7th August 2016) United Bank

Ans:(C)

Of India Manipal PO Exam

5. The is the box that houses the

SBI Asso. Clerks


ractice Tests 2015

Popular Posts

most important parts of a computer


system.

http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

(Second Shift)
51st Jnanapith Award Winner - Raghuveer
Chaudhary Aadhar Card Enrollments
Crosses - 100 Cr AIIB Capital - $100bn

2/12

11/08/2016

BI Asso Clerks 2015


Study Plan

PS Clerks IV Online
Exam Study
Materials 2014

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

Crosses - 100 Cr AIIB Capital - $100bn

(A)software

Among Options Which I...

(B)hardware
(C)inputdevice
(D)systemunit

Questions For SSC CGL 2016

(E)Noneofthese

Nobel Prize Winner In


Chemistry Ahmed Zewail Died On August

Ans:(D)
6. What type of computer could be

BI Clerks Interview
Special 2014

United India
nsurance AO Exam
Special 2014

foundinadigitalwatch?
(B)Supercomputer

Notications 2016 -17

(C)Embeddedcomputer
(D)Notebookcomputer
Ans:(C)

SBI Associates PO
udy Materials And
Preparation Plan

(D)Phoneline

BPS PO 2014 Special


IBPS RRB CWEIII
Materials

Clerks Recruitment 2016 BOB Manipal PO


Recruitment 2016 Notication Out SSC
CHSL 2015 Exam Results Out I...
SSC CGL 2016 General
Awareness Expected Questions

(A)Processor

- Part 2

(B)Motherboard

In Pitcher Plant, Pitcher Is Developed

(C)Printer

From? Flower Apical Bud Stem Leaf

(E)Noneofthese

None Of These Which One Of The


Following Is A Bio...

Ans:(D)

9th August 2016 - Important

8. A(n) is a collection of

Current Aairs Updates

information
that
determines
which files
English
Aptitude
Reasoning
you can access and which settings you

Current Affairs 2016

G.K.

International Aairs Today (9th

Computers

August) Is International Day Of The Worlds


Indigenous Peoples . This Day Is Observed
Every Year To P...

(A)network
7th August 2016 - Important

(B)useraccount

Current Aairs Updates

(C)operatingsystem
(D)filesystem

Bank Interview Tips

Bank Of Maharashtra PO &

7.Whatisamodemconnectedto?

use. 2016
Notifications

SSC CGL Study


Materials And
Previous Papers

Jordan None Of These ...


Upcoming Bank Exam

: Important :
anking Awareness
ne - November 2014
Free Download
For IBPS Clerks IV

Marketing Study
Material For SBI
sociates PO Exams

2, 2016. He Belonged To: Egypt Iraq Libya

(A)Mainframecomputer

(E)Noneofthese

Descriptive Test
Home
tudy Material For
SBI Associates PO

General Awareness Expected

International Aairs Today


(First Sunday Of August) Is International

(E)Noneofthese

Friendship Day . National Aairs Today

Ans:(B)

(7th August) Is 2nd Na...

9. The space in your computer that

5th August 2016 - Important

loadsandworkswithdata

Current Aairs Updates

(A)cachememory

International Aairs 41st 'Twins

(B)CPU

Days Festival', The Largest Gathering Of

(C)megabyte

Twins In The World, Began Today In United

(D)RAMmemory

States'...

(E)ROMmemory

RBI's Third Bi-Monthly

Ans:(D)

Monetary Policy Review 2016

http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

Highlights

3/12

11/08/2016

I Assistants Online
Exam 2014 Study
Materials

BI Grade B Officers
2014
Study Materials
Useful Tips

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

10. hard drives are permanently

Highlights

located inside the system unit and are

T He Reserve Bank Of India's (RBI)

not designed to be removed, unless


theyneedtoberepairedorreplaced.

I Clerks 2014 Study


Materials

BPS PO, Clerks, SO


xams Syllabus And
tudy Plan 2014-15

AP Forest Officers
xam Syllabus And
Preparation Plan

Home

8th August 2016 - Important


Current Aairs Updates

(C)External

International Aairs Today (8th


August) Is International Cat Day. Misery

(E)Noneofthese

Index 2016 South American Nation

Ans:(B)

Venezuela , With A Score O...

11.

Blog Archive

computer

August (60)

consists of
two

July (220)

or

June (184)

more
computers

May (95)

andotherdevicesthatareconnectedfor

April (112)

the purpose of sharing data and

March (131)

programs.

February (138)

(A)network

January (149)

(B)system
(C)workstation
English
Aptitude

Reasoning

(D)device

I Specialist Officers
(E)Noneofthese
2016
Current Affairs 2016
allabus AndNotifications
Study
Ans:(A)
Materials

Andhra Pradesh
nchayat Secretary
Exam Special

PS IT Officers Study
Materials

VRO VRA Exams


udy Materials, Bits

BSNL TTA Exam


Syllabus And
Preparation Plan

Of 6.5% In RBI's...

(B)Internal

Postal / Sorting
sistants Exam 2014
Study Materials

Repo Rate Unchanged At A Five-Year Low

(A)Static

(D)Remove

urrent Affairs 2016

Governor Raghu Ram Rajan Has Kept The

December (171)

G.K.

Computers

November (179)
October (181)

September (193)

12.Thetaskbarislocated

August (210)

(A)ontheStartmenu

July (155)

(B)atthebottomofthescreen

June (105)

(C)ontheQuickLaunchtoolbar
(D)atthetopofthescreen
(E)Noneofthese
Ans:(B)
13. Once information is input into a

May (138)
April (206)
March (201)
February (269)

computer,itbecomes

January (247)

(A)objects

December (160)

(B)data

November (136)

(C)ideas

October (170)

(D)facts

(E)Noneofthese
http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

September (172)

4/12

11/08/2016

LIC AAO Previous


Papers And Study
Materials

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

(E)Noneofthese

September (172)

Ans:(B)

August (188)

14. Generally, you access the Recycle

July (175)

Binthroughaniconlocated
IBPS Clerks II
Interview
Experiences

Math Speed
mprovement Tests

IBPS Specialist
Officers Interview
Experiences

June (138)

(A)onthedesktop

May (130)

(B)ontheharddrive

April (91)

(C)ontheshortcutmenu
(D)inthePropertiesdialogbox
(E)Noneofthese

February (183)

Ans:(A)

January (187)

15.Computerprogramsarewrittenina

December (145)

highlevel

November (99)

programming

language

however,the humanreadable version of


aprogramiscalled

SBI PO Study
Materials

BI Assistants Study
Materials
Motivational
Articles

Home

March (102)

October (109)
September (87)

(A)cache

August (80)

(B)instructionset
(C)sourcecode

July (97)

(D)wordsize

June (114)

(E)Noneofthese

May (87)

Ans:(C)

April (83)

16. The Recycle Bin stores discarded


itemsuntil
(A)anotheruserlogson
English
Aptitude

Reasoning

(B)thecomputerisshutdown
(C)theendoftheday
Notifications
2016
Current Affairs 2016

March (83)
February (65)

G.K.January
Computers
(102)
December (87)

(D)youemptyit

November (38)

(E)Noneofthese

October (114)

Ans:(D)

September (63)

17.Aisacollectionofinformation

August (89)

savedasaunit.
(A)folder
(B)file
(C)path
(D)fileextension

July (46)
June (48)
May (60)
April (33)

(E)Noneofthese

March (2)

Ans:(B)

February (34)

18. Input, output, and processing

January (13)

devicesgroupedtogetherrepresenta(n)

December (10)

(A)mobiledevice
http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

January (1)

5/12

11/08/2016

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

(A)mobiledevice

January (1)

(B)informationprocessingcycle
(C)circuitboard
(D)computersystem

This Blog is Copyright


Protected

(E)Noneofthese
Ans:(D)
19.Onethousandbytesisa
(A)kilobyte
(B)megabyte
(C)gigabyte
(D)terabyte
(E)Noneofthese
Ans:(E)
20.Whatpartofthecomputerprovides
onlytemporarystorageoffiles?
(A)ROMmemory
(B)RAMmemory
(C)Harddrive
(D)Motherboard
(E)Processor
Ans:(B)
21.A(n)backupcontainsacopyof

Home

everyprogram,data,andsystemfileon
English
Aptitude
Reasoning

G.K.

Computers

acomputer.
(A)restoration
Notifications
2016
Current Affairs 2016
(B)bootstrap
(C)differential
(D)full
(E)Noneofthese
Ans:(D)
22. Every component of your computer
iseither
(A) application software or system
software
(B)softwareorCPU/RAM
(C)hardwareorsoftware
(D)inputdevicesoroutputdevices
(E)Noneofthese
Ans:(C)
23.Ablinkingsymbolonthescreenthat
http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

6/12

11/08/2016

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

23.Ablinkingsymbolonthescreenthat
shows where the next character will
appear
(A)deletekey
(B)arrowkey
(C)cursor
(D)returnkey
(E)Esckey
Ans:(C)
24. Being means being familiar
enough with computers that you
understand

their

capabilities

and

limitations.
(A)computerliterate
(B)computercompetent
(C)computersavvy
(D)technologyliterate
(E)Noneofthese
Ans:(A)
25.Whichofthefollowingcouldyoudo
to remove a paragraph from a report
youhadwritten?

Home

(A)Deleteandedit
English
Aptitude

Reasoning

G.K.

Computers

(B)Copyandpaste
(C)Cutandpaste
Notifications
2016
Current Affairs 2016
(D)Undotyping
(E)Highlightanddelete
Ans:(E)
26.Thecomputermonitoriswhichtype
ofdevice?
(A)Scanning
(B)Input
(C)Processor
(D)Software
(E)Output
Ans:(E)
27.Thearrowkeyscanbeusedto
(A)deletetext
(B)movethecursorinthetextthathas
http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

7/12

11/08/2016

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

(B)movethecursorinthetextthathas
alreadybeenentered
(C)savethedocument
(D)movethecursorwhiledeletingtext
(E)Noneofthese
Ans:(B)
28. Numbers in table columns are
usually
(A)rightaligned
(B)leftaligned
(C)justified
(D)centered
(E)Noneofthese
Ans:(A)
29.Toindentthefirstparagraphofyour
report,youshouldusethiskey
(A)esc
(B)spacebar
(C)returnkey
(D)shiftkey
(E)tabkey
Ans:(E)

Home

30.Eachboxinaspreadsheetiscalled
English
Aptitude
Reasoning

G.K.

Computers

a
(A)cell
Notifications
2016

Current Affairs 2016

(B)emptyspace
(C)record
(D)field
(E)table
Ans:(A)
31. A small picture that represents
somethingonyourscreensuchasa(n)

(A)table
(B)application
(C)photo
(D)modem
(E)icon
Ans:(E)
32. When a file is saved for the first
http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

8/12

11/08/2016

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

32. When a file is saved for the first


time
(A)acopyisautomaticallyprinted
(B)filenameandfoldernamemustbe
thesame
(C)itdoesnotneedaname
(D) it only needs a name if it is not
goingtobeprinted
(E)itmustbegivenanametoidentify
it
Ans:(E)
33.Exampleofnonnumericdatais
(A)EmployeeName
(B)Testscore
(C)BankAccountNo.
(D)Allofthese
(E)Noneofthese
Ans:(A)
34.Whichtypeoffileiscreatedbyword
processingprograms?
(A)Databasefile
(B)Storagefile

Home

(C)Worksheetfile
English
Aptitude

Reasoning

G.K.

Computers

(D)Documentfile
(E)Graphicalfile
Notifications
2016
Current Affairs 2016
Ans:(D)
35. The information you put into the
computeriscalled
(A)directory
(B)facts
(C)data
(D)files
(E)output
Ans:(C)
36. This can be another word for
program
(A)peripheral
(B)disk
(C)floppy
(D)hardware

http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

9/12

11/08/2016

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

(D)hardware
(E)software
Ans:(E)
37.Ifapreviouslysavedfileisedited
(A)itcannotbesavedagain
(B) the changes will automatically be
savedinthefile
(C) the file will only have to be saved
again if it is more than one page in
length
(D)itsnamemustbechanged
(E)thefilemustbesavedagaintostore
thechanges
Ans:(E)
38.Mr.XYZwantstosendanelectronic
messagetoafriend.Heshouldusethis
typeofapplication
(A)wordprocessing
(B)email
(C)spreadsheet
(D)paperandpencil
(E)Noneofthese

Home

Ans:(B)
English

Aptitude

Reasoning

G.K.

Computers

39.Toprintadocument
(A) select
Print command
and then
Notifications
2016 the
Current
Affairs 2016
selectOK
(B) select the Ready Printer command
thenselectOK
(C)typePRINTandthenpressEnter
(D)closethedocument,selectthePrint
command,thenselectOK
(E)Noneofthese
Ans:(A)
40. Each on a menu performs a
specificaction.
(A)client
(B)server
(C)node
(D)command
(E)folder

http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

10/12

11/08/2016

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

(E)folder
Ans:(D)
Read

more

about

Computer

AwarenessforBankExamsHere

Computer
Awareness
Questions
Bank Exams

for

Youmightalsolike:

Home

SouthIndianBank
Probationary
Clerks

English

Notifications 2016

Exampleproblems
ofRadarCharts
(Graphs)with...

Aptitude

Today's(20th
Setember2015)
IBPSRRBOffice
Reasoning
Assistants...G.K.

Current Affairs 2016

Computers

Linkwithin

Recommend this on Google

Disqus seems to be taking longer than usual.


Reload?

21%

http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

85%

11/12

11/08/2016

computerAwarenessforbankexams|Gr8AmbitionZ

21%
77%
84%

Newer Post

85%
31%
20%

Older Post
Home

Join us at
Facebook

Follow us on
Google

Join Gr8AmbitionZ
Followers(5494)Next

Gr8AmbitionZ
256,443likes

ShivRK
Addtocircles

LikePage

Share

Bethefirstofyourfriendstolikethis

Home

English

Notifications 2016

8,186havemeincircles

Aptitude

Reasoning

Current Affairs 2016


Viewall

Categories
G.K.

Computers
InterviewTips

AptitudeShortcuts
Copyright 2016
Gr8AmbitionZ.com - All
Rights Reserved. Powered
by Blogger.

ReasoningShortcuts
EasyEnglishTips
CurrentAffairs
ComputerKnowledge
IBPSSpecialistOfficers
StudyMaterials
BankingAwareness

2014 Gr8AmbitionZ All Rights Reserved. Designed By Gr8AmbitionZ Team.


http://www.gr8ambitionz.com/2012/09/computerawarenessforbankexamstest1.html

12/12