Sie sind auf Seite 1von 4

TOPIC 4: Contribute to privacy policy

Worksheet

Topic 4: Contribute to privacy policy


Worksheet
Complete the answers to all questions. Submit your completed worksheet
to your teacher using the Task 4 link.
Use the Topic 4 Reading Contribute to privacy policy and Internet
research to help you answer the questions.
1. Give examples of the type of information that can be considered
personal information.
Answer: Name, Date of Birth, medical records, bank
accounts are an examples of Personal information.
2. What is the main legislation in Australia that governs the privacy of
personal information?
Answer: Privacy Act 1988 is a main legislation that governs
the privacy information in Australai.
3. To comply with the Privacy Act, organisations should have a

document which contains information about how personal information is


handled in the business. Which is the relevant National Privacy Principle?
What is this document normally called?

Answer: NPP5 is a relevant National Privacy Policy to


manage the personal information in business. NPP5
openness is a document.
4. Explain why it is important for organisations to have a Privacy Policy and

what the implications are when an organisation does not properly manage
and secure data.

Answer: Privacy Policy is a document which contains


information about the organization which secure the
information of the organization from any stealing and
breaching.
5. What are the key elements that would be contained in a Privacy policy?
Answer:

The key elements of a privacy policy are:


The kind of personal information the organisation holds
The main purposes for which the organisation uses that
information
The steps a person needs to take to if they think the
organisation may hold personal information about them and they
wish to get access to
Other statements regarding how the organisation conforms to
the National Privacy Principles
Whether the organisation has decided to be bound by a code
approved under the Privacy Act rather than the NPPs
Any other relevant matters, for example, any outsourcing of the
organisation's activities
Page 1 of 4

TOPIC 4: Contribute to privacy policy


Worksheet

Page 2 of 4

TOPIC 4: Contribute to privacy policy


Worksheet

6. Read or listen to Article 1 Privacy Legislation and answer the


following questions:
a) How can a photograph be considered personal information?
Answer: Photograph can be used to identify the person so it
is a personal information.
b) Explain the challenges that the Internet presents challenges to

privacy lawmakers, particularly for sites which are hosted overseas.

Answer: In Australia, there is no privacy law to protect the


websites which are run by company or individuals in overseas
even they contain the information about Australias so internet is
a biggest challenges to lawmakers.
7. Read or listen to Article 2 Privacy issues and IT and answer the
following questions:
a) The article states Collection of personal information must be lawful and relevant to
the intended purpose. Which is the relevant National Privacy Principle?

Answer: NPP1 collection


b) Once the information is collected, it must be stored securely. Give

examples of the procedures that IT staff should follow to ensure that


this happens.

Answer:
Data and information should be safe from hackers,
thefts , and computer viruses
Data and information should not be kept for any longer
than necessary
Advices should be taken before deleting the
information
c) Describe how the loss of a laptop can lead to the loss of security for
personal information. What is one method you might recommend to
prevent the loss of security for this data?

Answer: Laptop may contains the personal information of


the owner such as Date of birth , medical reports, bank
details etc which are most crucial information and that can
be used by another person for different purposes. Restricting
the ability of users to make changes to databases is an important
security feature. However, there should be some ability for
authorised system administrators to make necessary changes.

d) Under the Privacy Act, are people allowed to ask for access to
their personal information? Which is the relevant National
Privacy Principle?

Answer: Yes, but there should be a particular specified


circumstances. It is NPP 6 Access.

Page 3 of 4

TOPIC 4: Contribute to privacy policy


Worksheet

Page 4 of 4