Sie sind auf Seite 1von 24

Test - 7 (Paper-II)

Time : 3 Hrs.

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

MM : 186

TEST - 7 (Paper - II)


PART - I : PHYSICS
SECTION - 1
Only One Option Correct Type

This section contains 6 multiple choice questions. Each question has 4 choices (A), (B), (C) and (D) out of which ONLY
ONE is correct.
1.

In the given graph K line is drawn for square root of frequency and atomic number. Then choose the K line graph
in figure shown.

(a)

(c)
(b)

(d)

2.

3.

4.

(A) a

(B) b

(C) c

(D) d

The angle of incidence i for an equilateral prism of refractive index

3 so that the ray suffers minimum deviation is

(A) 30

(B) 60

(C) 45

(D) Either 30 or 60

A vessel is half filled with a liquid of refractive index . The other half of the vessel is filled with immiscible liquid of
refractive index 1.5 . The apparent depth of the vessel is 50% of the actual depth, then is
(A) 1.6

(B) 1.67

(C) 1.5

(D) 1.4

eye

Monochromatic light strikes normally on two thin different films,


which are in air as shown. If t denotes the film thickness and
denotes the wavelength of light in the film, which film(s) will produce
constructive interference as seen by observer?

(A) I only
(B) II only

t
5
t = 4

(C) I and II both

(I)

(D) None of these

t = 2
(II)

eye

Space for Rough Work

1/19

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014


5.

6.

Test - 7 (Paper-II)

In YDSE, one of the slits is wider than the other, so that, the amplitude of the light from one slit is double that from
the other slit. If Im be the maximum intensity, the resultant intensity when they interfere at a phase difference is
given by
(A)

Im
2
1 + 2cos
3
2

(B)

Im
2
1 + 4 cos
5
2

(C)

Im
2
1 + 8 cos
9
2

(D)

Im
2
8 + cos
9
2

The ratio of time period of revolution of 2nd orbit electron in He+ ion and 3rd excited state electron in Le++ is
(A)

9
32

(B)

32
9

(C)

4
37

(D)

37
4

SECTION - 2
One or More Options Correct Type
This section contains 5 multiple choice questions. Each question has 4 choices (A), (B), (C) and (D) out of which ONE
OR MORE are correct.

7.

A equi-biconvex length of focal length 10 cm is silvered as shown in figure. Refractive index of glass is equal to

3
.
2

(A) Focal length of mirror would be equal to 5 cm


(B) Focal length of mirror would be equal to 2.5 cm
(C) An object is placed at point on axis such that its image is also formed at same point, the distance of that
point from lens would be 10 cm
(D) An object is placed at point on axis such that its image is also formed at same point, the distance of that
point from lens would be 5 cm
Space for Rough Work

2/19

Test - 7 (Paper-II)
8.

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

A beam of white light incident on a combination of thin prisms with equal angles. In the outgoing beam, the rainbow
colours are observed as shown. stands for refractive index and for angle of dispersion. Then

2
R

White light

Y
1

(A) 1 < 2
(B) 2 = 1
(C) 1 > 2
(D) 1 > 2
9.

Two coherent monochromatic sources A and B emit light of wavelength . The distance between A and B is integral
multiple of . If a light detector is moved along a line CD, parallel to AB, from to +, 8 minimas are observed.
Choose the correct options.

Y
D
A
B
x=0

X
C

(A) The distance between AB is 4


(B) If the detector is moved along X-axis from B to , then 5 maximas will be observed
(C) At a distance of x =

15
first minima will be observed
24

(D) At a distance of x =

15
first minima will be observed
28
Space for Rough Work

3/19

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

Test - 7 (Paper-II)

10. ABC is a right angled prism having other angles of 30 and 60 as shown. Two rays 1, 2 are incident on prism such
that ray 1 just suffers TIR on second face. Ray 2 is incident on one face and emerges perpendicular to the other
face. If light incident has same wavelength, choose correct options.

A
30

1
2
B
(A) Refractive index of the prism is

60

(B) Deviation suffered by ray 2 is 60


(C) Angle of deviation suffered by ray 2 is 30
(D) The refractive index of the prism is 2
11. A gas of hydrogen like atoms has some atoms in the lowest ground energy level A and some atoms in a particular
upper excited energy level B and there are no atoms in any other energy level. The atoms of gas make transition
to higher energy level by absorbing monochromatic light of photon energy 2.7 eV. Subsequently the atoms emit
radiation of only six different energy photons. Some of the emitted photons have an energy 2.7 eV, some have
more and some less than 2.7 eV.
(A) The principal quantum number of initially excited level B is 2
(B) The ionisation energy of gas atoms is 14.4 eV
(C) Maximum emitted energy of photon is 13.5 eV
(D) Minimum emitted photon has energy 0.7 eV
SECTION - 3
Paragraph Type
This section contains 2 paragraphs. Each describing theory, experiment, data etc. Four questions relate to two paragraphs
with two questions on each paragraph. Each question of a paragraph has only one correct answer among the four choices
(A), (B), (C) and (D).
Paragraph for Question Nos. 12 to 13
Consider a neutron and an electron bound to each other due to gravitational force. Assume that the electron orbits
around the neutron in circular path. Bohr's quantization rule for angular momentum is applicable in this case. Take
mass of neutron as m1 and mass of electron as m2. (assume m1>>>m2)
Space for Rough Work

4/19

Test - 7 (Paper-II)

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

12. Radius of orbit of electron for nth quantum number is


(A)

n 2h2
2Gm1m22

(B)

n 2h2
22Gm1m22

(C)

n 2h2
2Gm1m22

(D)

n 2h2
4 Gm1m22
2

13. Speed of electron in nth orbit is


(A)

2Gm1m2
nh

(B)

Gm1m2
nh

(C)

Gm1m2
nh

(D)

4Gm1m2
nh

Paragraph for Question Nos. 14 to 15


A cylinder of height h and radius R is kept in the path of a parallel beam of light of large aperture. If beam carries
an intensity I.

14. If surface of cylinder is perfectly reflecting, the force on cylinder would be


(A)

8IhR
3C

(B)

IhR
C

(C)

2IhR
C

(D)

2IhR
3C

15. Let the surface of cylinder has reflection co-efficient 0.8, then force on cylinder would be
(A)

8IhR
3C

(B)

38 IRh
15 C

(C)

2IhR
15C

(D)

64 IRh
15 C

Space for Rough Work

5/19

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

Test - 7 (Paper-II)

SECTION - 4
Matching Column Type
This section contains 2 multiple choice questions. Each question has matching Columns. The codes for the Columns
have choices (A), (B), (C) and (D) out of which ONLY ONE is correct.
16. In YDSE as shown in figure, is the angular position of any point on screen. Both the slabs are of same thickness
= 10 m.
Match column-I with column-II in the codes given below the columns.

slab1

2
slab2

Screen

Column I

Column II

(P) Central maxima must be above O

(1) If > 37 and 1 2

(Q) Central maxima must be below O

(2) If = 37, 1 = 1.25, 2 = 1.5

(R) Central maxima must be at O

(3) If = 0 and 1 = 2

(S) Central maxima may be below O

(4) If = 0 and 1 < 2

Codes :
P

(A) 1

(B) 1

(C) 4

(D) 4

2
Space for Rough Work

6/19

Test - 7 (Paper-II)

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

17. An electron is orbiting around the nucleus in nth orbit, of a hydrogen like atom. Assuming Bohr's model to be true,
match the physical quantities given in column-I with their dependence on the principal quantum number in
column-II, in the codes given below the columns.
Column I

Column II

(P) Magnetic field at the site of nucleus

(1)

(Q) Magnetic dipole moment

(2)

1
n4

(R) de-Broglie wavelength

1
n5
(3) n

(S) Centripetal acceleration

(4) n3

Codes :
P

(A) 2

(B) 3

(C) 2

(D) 3

4
SECTION - 5
Integer Value Correct Type

This section contains 3 questions. The answer to each of the question is a single digit integer, ranging from 0 to 9. The
appropriate bubbles corresponding to the respective question numbers in the ORS have to be darkened. For example,
if the correct answers to question numbers X, Y and Z (say) are 6, 0 and 9, respectively, then the correct darkening of
bubbles will look like the following :

18. A radioactive sample contains two radioactive nuclides A and B having decay constant hr1 and 2 hr1. Initially
25% of total decay comes from A. How long (in hr) will it take before 75% of total decay comes from A ? [Take = ln 3]
19. A light of wavelength is incident on a metal sheet of work function 2 eV. The wavelength varies with time as =
3000 + 40t, where is in and t is in second. The time (second) after which the photoelectric emission will stop
to the nearest integer is 16n, find n. [Take hc = 12400 eV ]
20. To measure the volume of the blood of an animal, the following experiment was done. A 10 ml sample of solution
containing radioactive element (t1/2 = 40 min) with an activity of 450 dps was injected into the animals blood stream.
20 min required for complete circulatory mixing. After 80 min, a 4.0 ml sample was withdrawn and found to have an
activity of 5 dps. If the volume of the blood in animal is 10 n (in ml), then find n.
Space for Rough Work

7/19

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

Test - 7 (Paper-II)

PART - II : CHEMISTRY
SECTION - 1
Only One Option Correct Type
This section contains 6 multiple choice questions. Each question has 4 choices (A), (B), (C) and (D) out of which ONLY
ONE is correct.
21. Which of the following statement is incorrect ?
(A) Cyclopentanone undergoes faster nucleophilic addition reaction than cyclohexanone
(B) In water, HCHO exists majorly as geminal diol
(C) In CH2Cl2, aldehydes and ketone can never form diol hence are not oxidized by PCC in CH2Cl2
(D) Chloral majorly exists in form of dihydrate
22. In the reaction sequence

P2O5

NH2

(i) CH3MgBr (Dry ether)

(ii) H3O

I2
Ca(OH)2

R + yellow ppt
'R' is taken out from solution and dry heated which produces 'S'.
P and S respectively are

O
(A)

NH2 and

(C)

NH 2 and

O
and

(B)

NH2

(D)

N and

NH2
A

23.

(M = 113 g/mol)

NaNO2
HCl

yellow oily liquid

Which of the following is incorrect for above reaction?


(A) "D" is having molecular formula C7H15N

(B) Reagent "C" can be H2/Ni or LiAlH4

(C) "B" has a characteristic smell

(D) Reagent "A" is present in acidic medium


Space for Rough Work

8/19

Test - 7 (Paper-II)

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014


CH3

24.

20
OH

17

CH3
6

3
4

NaOD
D2 O/ THF

When the above reaction takes place several hydrogens are readily exchanged by deuterium. The readily exchangeable
hydrogens are on atoms numbered
(A) 2 and 20 only
(B) 2, 4 and 17 only
(C) 2, 4 and 20 only
(D) 1, 2, 17 and 20

O
25.

Cl +

NH2

The major product in above reaction is

O
Cl

(A)

(B)

NHCH2CH3

NHCH2CH3

NHCH2CH3

(C)

(D)

NH2

Cl

26. Which of the following reactions would not be an acceptable method for the preparation of methyl benzoate?

(A)

C Cl

CH3OH

CH3I

C OCH3

(B)

C O Na

C OCH3

(D)

C O C

C OCH3

O
(C)

C O Na

CH3OH

CH3OH

C OCH3
O

Space for Rough Work

9/19

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

Test - 7 (Paper-II)

SECTION - 2
One or More Options Correct Type
This section contains 5 multiple choice questions. Each question has 4 choices (A), (B), (C) and (D) out of which ONE
OR MORE are correct.
27. Which of the following give single organic product on treatment with KOH ?
(A) PhCOCOPh

(B) OHCCHO

(C) OHC(CH2)5CHO

(D)

CHO

28. Which is true about the following reaction sequence ?

(C2 H5)3 N : + : CCl2

C2H4 +

H2O/OH
C
..
(A) CCl2 is acting as nucleophile

(B) Compound "B" is

N CHCl2

(C) "A" to "B" is effective in polar aprotic solvent

(D) Compound "C" is

N CHO

29. The type of possible interaction/s in Nylon-6, 6 is/are


(A) Hydrogen bonding

(B) Diple-dipole interaction

(C) van der Waal interaction

(D) Induced dipole - Induced dipole interaction

CO
CuCl, HCl
AlCl3

30.

(major
product)

HCHO
conc. KOH

B+C

(major products)

Which of following is true for above reaction sequence?


(A) B =

COOK

(B) C = CH3OH

(C) C =

CH2OH

(D) B = HCOOK
Space for Rough Work

10/19

Test - 7 (Paper-II)

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

31. In which of the following reaction/s cyclic intermediate / transition state is involved?
(A) Perkin reaction

(B) Wittig reaction

(C) Decomposition of -keto acid

(D) Heating of -hydroxy acid


SECTION - 3
Paragraph Type

This section contains 2 paragraphs. Each describing theory, experiment, data etc. Four questions relate to two paragraphs
with two questions on each paragraph. Each question of a paragraph has only one correct answer among the four choices
(A), (B), (C) and (D).
Paragraph for Question Nos. 32 to 33
An ordinary D-(+)-glucose has melting point 146C and specific rotation [] = + 112. One another form of D - (+)glucose has melting point 150C and specific rotation [] = 18.7. The form of low melting point for glucose is
known as form and other form as -form.
When any of the pure form is allowed to stand in acidic solution then optical rotation changes till reaches to fix
value 52.7. This change in optical rotation towards an equilibrium value is called mutarotation.
32. Mutarotation is the characteristic feature of
(A) Enantiomer

(B) Anomer

(C) Epimer

(D) Ring chain isomers

33. What percentage of -(D) (+) glucopyranose is found at equilibrium in aqueous solution?
(A) 50%

(B) 74%

(C) 36%

(D) 64%
Paragraph for Question Nos. 34 to 35

A well known aromatic compound (A) is put up in following sequence of reaction

H2/Pd

B
(C10H18)

(i) Br2
h

C
(C10H18O)

(mono
bromination)

ZnCl2
(H2O)

(i) aq.KOH
Na2CO3,
F
(Major product)

(i) O3
E

(i) DMS

34. What is the double bond equivalence of "F"?


(A) 3

(B) 2

(C) 4

(D) 5
Space for Rough Work

11/19

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

Test - 7 (Paper-II)

35. If "F" is put up in reductive ozonolysis then formed product is

O
O
(A)

(B)

(C)

(D)

SECTION - 4
Matching Column Type
This section contains 2 multiple choice questions. Each question has matching Columns. The codes for the Columns
have choices (A), (B), (C) and (D) out of which ONLY ONE is correct.
36. In column (I) acids are given their respective acidic strength order is given from right to left in column (II).
Column I

Column II

(P) CH2F COOH, Cl2CH COOH, Cl3CCOOH

(1) Increases, Increases

+
(Q) Me3 NCH2COOH, O2NCH2COOH, NCCH2COOH

(2) Decreases, Decreases

(R) m-hydroxy benzoic acid, o-hydroxy benzoic acid,


p-hydroxy benzoic acid

(3) Decreases, Increases

(S) Oxalic acid, Succinic acid, Propanedioic acid

(4) Increases, Decreases

Codes :
P

(A) 1

(B) 2

(C) 3

(D) 2

4
Space for Rough Work

12/19

Test - 7 (Paper-II)

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

37. Compounds given in column (I) are treated with CH3MgBr (excess) in dry ether followed by addition of H2O and
qualitative test on formed products are given in column II.
Column I

Column II

(P) CH3 C Cl
||
O

(1) Positive DNP

(Q) CH3 C N

(2) Gas is insoluble in H2O

(R) CH3 C NH2


||
O

(3) Blue colour in Victor Meyer test

(S) H C OCH3
||
O

(4) Instantaneous white turbidity with Lucas reagent

Codes :
P

(A) 4

(B) 3

(C) 1

(D) 1

2
SECTION - 5
Integer Value Correct Type

This section contains 3 questions. The answer to each of the question is a single digit integer, ranging from 0 to 9. The
appropriate bubbles corresponding to the respective question numbers in the ORS have to be darkened. For example,
if the correct answers to question numbers X, Y and Z (say) are 6, 0 and 9, respectively, then the correct darkening of
bubbles will look like the following :

38. Succinaldehyde on reaction with P2O5 produces organic compound 'X'. How many electrons are there in 'X' in
electron cloud?
39. Phthalic anhydride is treated with phenol in acidic medium. How many aromatic rings are there in one molecule of
product?
40. How many functionality are present in monomer of Nylon-6?
Space for Rough Work

13/19

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

Test - 7 (Paper-II)

PART - III : MATHEMATICS


SECTION - 1
Only One Option Correct Type
This section contains 6 multiple choice questions. Each question has 4 choices (A), (B), (C) and (D) out of which ONLY
ONE is correct.
41. If xdy = y(dx + ydy), y 0, y(1) = 1 and y() = 3, then '' is equal to
(A) 5

(B) 5

(C) 15

(D) 15

42. A term is selected from the expansion of (x + y + z)10 at random. The probability that two variables out of x, y and
z have the same power is
(A)

5
22

(B)

3
11

(C)

3
22

(D)

9
22

 

 
 
  

43. Let r = (a b )sin x + (b c )cos y + 2(c a ) , where a, b, c are non-zero and non-coplanar vectors. If r is orthogonal
x2 + y 2
  
to a + b + c , then find the minimum value of
99

(A)

(C)

5 2

5
4 99

(B)

(D)

5
99

5
4 99

44. Two urns contains, respectively m1 and m2 white balls and n1 and n2 black balls. One ball is drawn at random
from each urn and then from the two drawn balls one is taken at random. The probability that the drawn ball is white

m2 n2
1 m1n1
(A) 2 m + n + m + n
1
2
2
1

m2
1 m1
(B) 2 m + n + m + n
1
2
2
1

m2 n1
1 m1n2
(C) 2 m + n + m + n
1
1
1 1

m1
1 n1
(D) 2 m + n + m + n
1
1
1 1
Space for Rough Work

14/19

Test - 7 (Paper-II)

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014


45. Let a = ( log3 x ) i + 2 j + k

b = ( log3 x ) i + ( log3 x ) j k



Given angle between a and b lies in the range , for every x (0, ). Then belongs to
2

(A) [0, 1]

(B) [1, 0]

(C) [1, 1]
(D) [0, 2]
  
46. If u, v , w are non-zero and non-coplanar vectors, then find the number of ordered pairs (p, q) so that



 




pv pw ] [ pv w qu ] [ 2w qv qu ] = 0

[3u

p, q, R
(A) 1

(B) 2

(C) 3

(D) More than 3


SECTION - 2
One or More Options Correct Type

This section contains 5 multiple choice questions. Each question has 4 choices (A), (B), (C) and (D) out of which ONE
OR MORE are correct.
47. Which of the following statement(s) is/are true for any two events A and B ?
(A) Suppose that P(A/B) = P(B/A), P(A B) = 1 and P(A B) > 0 then P(A) >
(B) If P(BC) =
(C) If P(A) =

1
2

5
1
1
and P(A/B) =
then maximum value of P(A) =
8
4
2
1
2
1
and P(B) = , then P(AC BC)C + P(AC BC)C =
3
3
2

(D) If A is subset of B, then P(B/A) is 1, where P(A) 0




48. Let first and second row vectors of matrix A be r1 = [1 1 3] and r2 = [2 1 1] and let the third row vector be in the



plane of r1 and r2 and perpendicular to r2 with magnitude 5 , then which of the following is /are true ?
(A) Tr (A) = 3

 
 
(B) Volume of parallelopiped formed by r2 , r3 and r2 r3 equals 30

(C) Row vectors are linearly dependent


     
(D) [ r1 r2 r2 r3 r3 r1 ] = 0
Space for Rough Work

15/19

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

Test - 7 (Paper-II)

49. If g(x) be a function defined on [1, 1]. If the area of the equilateral triangle with two of its vertices at (0, 0) and (x,
g(x)) is

3
, then the function is
4

(A) g ( x ) = x 2 1

(B) g ( x ) = 1 x 2

(C) g ( x ) = 1 x 2

(D) g ( x ) =

x2 1

50. The chance of occurrence of an event A is the square of the chance of occurrence of event B but the odds against
the event A are the cube of the odds against the event B. The chances of the events are
(A) P ( A ) =

1
9

(B) P ( A ) =

1
8

(C) P ( B ) =

1
3

(D) P ( B ) =

1
2

51. The solution of

dy ax + h
=
represents a parabola when
dx by + k

(A) a = 0, b 0

(B) a 0, b 0

(C) b = 0, a 0

(D) a = 0, b R
SECTION - 3
Paragraph Type

This section contains 2 paragraphs. Each describing theory, experiment, data etc. Four questions relate to two paragraphs
with two questions on each paragraph. Each question of a paragraph has only one correct answer among the four choices
(A), (B), (C) and (D).
Paragraph for Question Nos. 52 to 53

 8i

Let L1 : r = ( 2i + j k ) + ( i 2 j + k ) and L2 : r = 3 j + k + (2i j + k ) where and R be two lines in
3

space. A line L from origin meets the line L1 and L2 at P and Q respectively.


52. The equation of the plane passing through the points P and Q and perpendicular to the plane r .(i j + k ) + 1 = 0 is

(A) r .(2i 3 j ) = 0


(B) r .(3i + 2 j ) = 0


(C) r .(i j) = 0


(D) r .(i + j) = 0
Space for Rough Work

16/19

Test - 7 (Paper-II)

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

53. The volume of the tetrahedron OPAB where 'O' is the origin and A(0, 1, 3) and B(2, 0, 5) is equal to
(A)

32
3

(B)

51
2

(C)

17
2

(D)

13
3

Paragraph for Question Nos. 54 to 55


The probability that a family has exactly 'n' children is pn, n 1. All sex distributions of n children in a family have
the same probability.
54. The probability that a family contains exactly 'k' boys is (where k 1)
(A) pk (1 p)k1

(B) 2pk (2 p)k1

(C) 2p (2 p)k

(D) 2pk1 (2 p)k1

55. Given that a family includes at least one boy, show that the probability that there are two or more boys is
(A)

p
(2 p )

(B)

p
1 p

(C)

p
(2 p )2

(D)

p
(1 p )2

SECTION - 4
Matching Column Type
This section contains 2 multiple choice questions. Each question has matching Columns. The codes for the Columns
have choices (A), (B), (C) and (D) out of which ONLY ONE is correct.


56. For the non-zero vectors a and b , match the following.

Column I
 
 
(P) If a.b = a.c b = c
 
 
   
(Q) a.b = a.c and a b = a c b = c
 
   

(R) a b = a c and b c , then a is
 
perpendicular to b c

 


(S) a + b = a b a . b = 0

Column II
(1) Always true
(2) Always false
(3) May be true, may be false it will depends


upon b and c



(4) True only for unit vector b and c
Space for Rough Work

17/19

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

Test - 7 (Paper-II)

Codes :
P

(A) 3

(B) 3

(C) 2

(D) 2

57. Match the following :


Column I

Column II

(P) If the function y = e4x + 2ex is a solution of the differential equation

(1) 3

d3y
dy
13
k
3
dx = k then the value of
dx
is
3
y
(Q) Number of straight lines which satisfy the differential equation

(2) 4

dy
dy
+ x
y = 0 is
dx
dx

(R) If real value of 'm' for which the substitution, y = um will transform
the differential equation, 2 x 4 y

(3) 2

dy
+ y 4 = 4 x 6 into a homogeneous
dx

equation then the value of 2m is

d 2y
dy
+ 2x
= 12y is
2
dx
dx
then number of possible non-zero values of

(S) If the solution of differential equation x 2


y = Axm + Bxn
|m + n| are
Codes :
P

(A) 2

(B) 2

(C) 1

(D) 1

4
Space for Rough Work

18/19

(4) 1

Test - 7 (Paper-II)

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014


SECTION - 5
Integer Value Correct Type

This section contains 3 questions. The answer to each of the question is a single digit integer, ranging from 0 to 9. The
appropriate bubbles corresponding to the respective question numbers in the ORS have to be darkened. For example,
if the correct answers to question numbers X, Y and Z (say) are 6, 0 and 9, respectively, then the correct darkening of
bubbles will look like the following :

58. A six digit number is selected at random the probability that sum of square of its digit is 9 is
of digits of k is
59. If 2xy dy = (x2 + y2 + 1)dx, y(1) = 0 and y(x0) =

k +1
then sum
900000

3 , then sum of all possible values of x0 is







60. Let a = 3i + 2 j + 4k ; b = 2(i + k ) and c = 4i + 2 j + 3k . If the equation xa + yb + zc = ( xi + yj + zk ) has a nontrivial solution, then find the sum of all distinct possible values of .

Space for Rough Work

19/19

Test - 6 (Paper - II) (Answers & Hints)

All India Aakash Test Series for JEE (Advanced)-2014

TEST - 6 (Paper - II)


ANSWERS
PHYSICS

CHEMISTRY

MATHEMATICS

1.

(B)

21.

(B)

41.

(B)

2.

(D)

22.

(D)

42.

(B)

3.

(B)

23.

(A)

43.

(A)

4.

(D)

24.

(B)

44.

(D)

5.

(D)

25.

(B)

45.

(C)

6.

(B)

26.

(D)

46.

(B)

7.

(A,B,C)

27.

(A, B)

47.

(B, D)

8.

(B,C,D)

28.

(B, C)

48.

(A, B)

9.

(A,C)

29.

(A, B, C)

49.

(A, B)

10.

(B,C)

30.

(B, C, D)

50.

(A, B)

11.

(A, C)

31.

(A, B, D)

51.

(A, C)

12.

(B)

32.

(D)

52.

(B)

13.

(D)

33.

(A)

53.

(D)

14.

(B)

34.

(C)

54.

(A)

15.

(B)

35.

(D)

55.

(B)

16.

(C)

36.

(A)

56.

(B)

17.

(B)

37.

(C)

57.

(A)

18.

(1)

38.

(7)

58.

(2)

19.

(2)

39.

(4)

59.

(0)

20.

(4)

40.

(4)

60.

(3)

1/10