Sie sind auf Seite 1von 4

A)

B)
C)
D)

1.After the horror of 9/11, many people said the CIA and FBI should obviously have
foreseen the likelihood of this form of terrorism. This perception most clearly illustrates
replication.
hindsight bias.
random sampling.
the placebo effect.

A)
B)
C)
D)

2.When Leanne heard about experimental evidence that drinking orange juice triggers
hyperactivity in children, she questioned whether the tested children had been randomly
assigned to experimental conditions. Leanne's reaction best illustrates
the placebo effect.
hindsight bias.
critical thinking.
overconfidence.

A)
B)
C)
D)

3.Stacey suggests that because children are more impulsive than adults, they will have
more difficulty controlling their anger. Stacey's prediction regarding anger management
is an example of
a hypothesis.
hindsight bias.
an operational definition.
the placebo effect.

A)
B)
C)
D)

4.Professor Carter observes and records the behavior of grocery shoppers as they select
items to purchase. Which type of research is Professor Carter using?
survey research
case study
experimentation
naturalistic observation

D)

5.A negative correlation between people's work-related stress and their marital happiness
would indicate that
work-related stress has a negative impact on marital happiness.
marital unhappiness promotes work-related stress.
higher levels of marital happiness are associated with lower levels of work-related
stress.
marital happiness has no causal influence on work-related stress.

A)
B)
C)

6.Which method offers the most reliable way of assessing whether athletic performance is
boosted by caffeine consumption?
the survey
the case study
the experiment

A)
B)
C)

Page 1

D)

naturalistic observation

A)
B)
C)
D)

7.Participants in an experiment are said to be blind if they are uninformed about


the experimental hypothesis being tested.
whether the experimental findings will be statistically significant.
how the dependent variable is measured.
which experimental treatment, if any, they are receiving.

A)
B)
C)
D)

8.In drug-treatment studies, double-blind procedures minimize outcome differences


between experimental and control conditions that could be attributed to
replication.
operational definitions.
random sampling.
placebo effects.

A)
B)
C)
D)

9.To assess whether sense of humor is affected by sexual stimulation, researchers exposed
married couples to either sexually stimulating or to sexually nonstimulating movie scenes
prior to watching a comedy skit. In this research, the independent variable consisted of
reactions to the comedy skit.
level of sexual stimulation.
marital status.
sense of humor.

A)
B)
C)
D)

10.In an experimental study of the extent to which mental alertness is inhibited by sleep
deprivation, alertness would be the
control condition.
independent variable.
experimental condition.
dependent variable.

A)
B)
C)
D)

11.One person in a 10-person group is 10 times older than anyone else in the group. With
respect to age, it is MOST likely that the majority of group members are younger than the
group's
mode.
median.
mean.
standard deviation.

12.The ________ is a measure of ________.


A)
standard deviation; central tendency

Page 2

B)
C)
D)

mean; variation
median; central tendency
mode; variation

A)
B)
C)
D)

13.The maximum height of a normal curve corresponds to the ________ of a normal


distribution.
range
mean
standard deviation
statistical significance

A)
B)
C)
D)

14.Random samples provide ________ estimates of population averages if the samples have
small ________.
good; means
good; standard deviations
poor; means
poor; standard deviations

A)
B)
C)
D)

15.Ethical principles developed by psychologists urge investigators to


avoid the use of animals in experimental research.
minimize the use of the double-blind procedure with human research participants.
treat information about individual research participants confidentially.
avoid the use of financial incentives in any kind of research.

Page 3

Answer Key
1.B
2.C
3.A
4.D
5.C
6.C
7.D
8.D
9.B
10.D
11.C
12.C
13.B
14.B
15.C

Page 4