Sie sind auf Seite 1von 4

A)

B)
C)
D)

1.Which theory suggests that you would not experience intense anger unless you were first
aware of your racing heart or other symptoms of physiological arousal?
the relative deprivation theory
the James-Lange theory
the adaptation-level theory
the Cannon-Bard theory

A)
B)
C)
D)

2.Antonio's car stalls in the middle of a railroad crossing just as a train is rapidly
approaching. His emotional arousal is likely to be accompanied by
a decreased blood sugar level.
a decreased respiration rate.
contraction of the arteries.
dilation of his pupils.

A)
B)
C)
D)

3.Exuberant infants and alert, energetic adults are especially likely to show high levels of
brain activity in the
limbic system.
sensory cortex.
cerebellum.
left frontal lobe.

A)
B)
C)
D)

4.An approach to lie detection that assesses a suspect's physiological response to details of
a crime known only to police investigators is called the
relative deprivation principle.
catharsis hypothesis.
adaptation-level principle.
guilty knowledge test.

A)
B)
C)
D)

5.The arousal that lingers after an intense argument may intensify sexual passion. This best
illustrates
relative deprivation.
the spillover effect.
the adaptation-level phenomenon.
the feel-good, do-good phenomenon.

A)
B)
C)
D)

6.Feigned smiles are initiated ________ abruptly and last for a ________ time than genuine
smiles.
more; shorter
less; longer
more; longer
less; shorter

Page 1

A)
B)
C)
D)

7.The most universally understood way of expressing emotion is through


hand gestures.
body postures.
facial expressions.
tone of voice.

A)
B)
C)
D)

8.If people wrinkle their noses in disgust when presented with a strange-looking food, they
are likely to experience an increasingly intense emotional aversion to the food. This best
illustrates the
Cannon-Bard theory.
relative deprivation principle.
feel-good, do-good phenomenon.
facial feedback effect.

A)
B)
C)
D)

9.A celebrity actress experiences ever-increasing levels of professional acclaim following


each successful movie role. Yet with each success, she experiences no more than a
temporary surge of subjective well-being. This is best explained in terms of the
catharsis hypothesis.
James-Lange theory.
two-factor theory.
adaptation-level phenomenon.

A)
B)
C)
D)

10.One person, alone in a house, dismisses its creaking sounds and experiences no stress;
someone else suspects an intruder and becomes alarmed. These different reactions
illustrate the importance of
biofeedback.
stress appraisal.
spontaneous remission.
the general adaptation syndrome.

A)
B)
C)
D)

11.The second phase of the general adaptation syndrome is characterized by


resistance.
exhaustion.
an alarm reaction.
low blood pressure.

A)
B)
C)
D)

12.Who is the best example of a Type A personality?


Bonnie, a relaxed, fun-loving professor.
Susan, a brilliant, self-confident accountant.
Clay, a reflective, open-minded artist.
Andre, a competitive, easily-angered journalist.

Page 2

A)
B)
C)
D)

13.B lymphocytes are formed in the


adrenal gland.
brainstem.
liver.
bone marrow.

A)
B)
C)
D)

14.People tend to use emotion-focused coping rather than problem-focused coping when
they
believe they cannot change a stressful situation.
appraise a stressful event as a challenge rather than a threat.
enter the resistance phase of the general adaptation syndrome.
deal with the stress of daily hassles such as obnoxious cell-phone talkers.

A)
B)
C)
D)

15.Aerobic exercise ________ the body's production of serotonin and ________ its
production of the endorphins.
decreases; decreases
increases; increases
decreases; increases
increases; decreases

Page 3

Answer Key
1.B
2.D
3.D
4.D
5.B
6.C
7.C
8.D
9.D
10.B
11.A
12.D
13.D
14.A
15.B

Page 4