Sie sind auf Seite 1von 4

A)

B)
C)
D)

1.The role of repressed childhood conflicts in personality disorders is most clearly


emphasized by the ________ perspective.
trait
social-cognitive
psychoanalytic
humanistic

A)
B)
C)
D)

2.Jaydon doesn't realize that his alcohol abuse and neglect of his family is leading to the
destruction of both his family and career. A psychoanalyst would suggest that Jaydon
shows signs of a
strong ego.
weak id.
strong superego.
weak ego.

A)
B)
C)
D)

3.Freud suggested that adults with a passive personality marked by a childlike dependency
demonstrate signs of
an oral fixation.
an inferiority complex.
reaction formation.
an Oedipus complex.

A)
B)
C)
D)

4.Bryce often acts so daring and overly confident that few people realize he is actually
riddled with unconscious insecurity and self-doubt. Bryce best illustrates the use of a
defense mechanism known as
regression.
projection.
displacement.
reaction formation.

A)
B)
C)
D)

5.Carl Jung emphasized the importance of ________ in personality functioning.


inferiority feelings
psychosexual stages
the collective unconscious
unconditional positive regard

A)
B)
C)
D)

6.Hermann Rorschach introduced what has become the most widely used ________ test.
empirically derived
self-esteem
factor analytic
projective

Page 1

A)
B)
C)
D)

7.Abraham Maslow suggested that individuals who are open, spontaneous, and not
paralyzed by others' opinions illustrate
extraversion.
reaction formation.
self-actualization.
an external locus of control.

A)
B)
C)
D)

8.Humanistic psychology has been most closely associated with an emphasis on the
importance of
empirically derived tests.
reciprocal determinism.
a positive self-concept.
an external locus of control.

A)
B)
C)
D)

9.Which technique would psychologists use to assess whether a cluster of characteristics


that includes ambition, determination, persistence, and self-reliance reflects a single
personality trait?
projective testing
factor analysis
empirically derived testing
free association

A)
B)
C)
D)

10.During a phone call to the Psychic Network, Mark was told that you often worry about
things much more than you admit, even to your best friends. Mark's amazement at the
psychic's apparent understanding of his personality best illustrates
the spotlight effect.
an external locus of control.
the Barnum effect.
the self-reference phenomenon.

A)
B)
C)
D)

11.One of the Big Five personality factors is


reciprocal determinism.
self-actualization.
agreeableness.
free association.

12.Sarah's optimism is both a contributor to and a product of her successful career


accomplishments. This best illustrates
A)
self-serving bias.
B)
reciprocal determinism.
C)
unconditional positive regard.

Page 2

D)

the spotlight effect.

A)
B)
C)
D)

13.Marcy believes that the outcome of athletic contests depends so much on luck that it
hardly pays to put any effort into her own athletic training. Her belief most clearly
illustrates
the spotlight effect.
the Barnum effect.
the false consensus effect.
an external locus of control.

A)
B)
C)
D)

14.Although she is intelligent and a good athlete, Abigail believes that her low grades in
school and losing the quarter-mile race are reflections of her own intellectual and athletic
incompetence. Her conclusion best illustrates
the false consensus effect.
reciprocal determinism.
the spotlight effect.
a pessimistic attributional style.

A)
B)
C)
D)

15.When Vanessa noticed that she was wearing mismatched socks, she overestimated the
extent to which others would also notice. Her reaction best illustrates
the spotlight effect.
defensive self-esteem.
reciprocal determinism.
the Barnum effect.

Page 3

Answer Key
1.C
2.D
3.A
4.D
5.C
6.D
7.C
8.C
9.B
10.C
11.C
12.B
13.D
14.D
15.A

Page 4