You are on page 1of 6

11/2/2016

AllMedicalQuestionsandAnswers

AllMedicalQuestionsandAnswers
Home

Medical Interview Questions

Medical Multiple Choice Questions

All Surgical Questions

HomePostsfiledunderPediatricsObjectiveTypeQuestionsAndAnswers

ShowingpostswithlabelPediatricsObjectiveTypeQuestionsAndAnswers. Showallposts
Tuesday,13October2015

TrickyPediatricsObjectiveTypeQuestionsAndAnswers
81.Breastfeedingiscontraindicatedifthemotheristaking
a)Propranolol
b)Broadspectrumantibiotics
c)Sulfonylureas
d)Insulin
Ans:c
82.FattyAcidnecessaryduring0to6monthsofageis
a)Linolicacid
b)Linolenicacid
c)Arachidonicacid
d)Palmiticacid
Ans:b
83.Whichoneiswrongabouthumanmilk
a)Givesenergyof67Kcal/L
b)Carbohydrateforms40%oftotalenergy
c)Fatsform>50%oftotalenergy
d)Proteinsform33%oftotalenergy

SearchHere

Labels

20TopRealTimeBACTERIAMultiple
choiceQuestionsandAnswers
Abdominalwallandacuteabdomen
ObjectiveTypeQuestionsAndAnswers

Ans:a

ActinomycetesandNonSporing
AnaerobesQuestions

84.Oneofthefollowingisnotreportedtobeaclinicalmanifestationofzincdeficiencystateinchildren
a)Dwarfismandhypogonadism
b)Liverandspleenenlargement
c)Impairedcellmediatedimmunity
d)Macrocyticanaemia

Analagesics&AntipyreticsMultiple
ChoiceQuestionsAndAnswers

Ans:b

AnesthesiologyJobInterviewQuestions

85.Thecompositionofbreastmilk,per100ml
a)67calories,3.5protein,3.5gfatand4.5gcarbohydrate
b)67calories,1.2gprotein,4gfatand4.5gcarbohydrate
c)67calories,1.2gprotein,4gfatand7gcarbohydrate
d)100calories,3.5protein,4gfatand7gcarbohydrate
e)100calories,3.5gprotein,3.5gfatand4.5gcarbohydrate
Ans:c
86.ThefollowingareradiographicfeaturesofRicketsexcept
a)Increasedinwidthofgrowthplate
b)Decreasedbonedensity
c)Ricketyrosary
d)Subperiostealbleeding

Analagesics&AntipyreticsObjective
TypeQuestionsAndAnswers
AnatomyObjectiveTypeQuestionsAnd
Answers
AntiBioticsObjectiveTypeQuestionsAnd
Answers
ANTIGENANTIBODYREACTION
QuestionsandAnswers
BACTERIAMORPHOLOGYInterview
QuestionsandAnswers
BacterialGrowthObjectiveType
QuestionsAndAnswers
BacterialNutritionObjectiveType
QuestionsAndAnswers
BasicSurgicalBackgroundObjectivetype
QuestionsandAnswers
BioChemistryQuestionandAnswers
BiotechnologyQuestionsandAnswers
BiochemistryMultipleChoiceQuestions
AndAnswers

Ans:d

BiochemistryObjectiveTypeQuestions
AndAnswers

87.Breastmilkatroomtemperaturestoredfor
a)4hrs
b)8hrs
c)12hrs
d)24hrs

BRUCELLAObjectivetypeQuestionsand
Answers

Ans:b
88.Whichvitamindeficiencyisnotseeninnewborn?
a)E
b)c
c)D
d)K
Ans:a

http://medicaliq.blogspot.com/search/label/Pediatrics%20Objective%20Type%20Questions%20And%20Answers

CardiologistQuestionsandAnswers
CardiologyMultipleChoiceQuestionsAnd
Answers
CardiologyObjectiveTypeQuestionsAnd
Answers
CardiovascularDrugsMultipleChoice
QuestionsAndAnswers
CardiovascularDrugsObjectiveType
QuestionsAndAnswers
CellBiologyQuestionandAnswers
CellCultivationsMicrobiologyQuestions
andAnswers
ClostridiumMicrobiologyQuestionsand

1/6

11/2/2016

AllMedicalQuestionsandAnswers
Ans:a
89.A4yearoldboyderivesmostofhiscaloricrequirementsfrom
a)Carbohydrates
b)Proteins
c)Fatsd
d)Minerals

ClostridiumMicrobiologyQuestionsand
Answers
CultureMedia&PureCultureTechniques
MultipleChoiceQuestionsAndAnswers
CultureMedia&PureCultureTechniques
ObjectiveTypeQuestionsAndAnswers
DentalQuestionsandAnswers
DermatologyMultipleChoiceQuestions
andAnswers

Ans:a

DermatologyQuestionsandAnswers

90.Perioralrash,pigmentationofskincreasesandneuritisisseenindeficiencyof
a)Zinc
b)Copper
c)Magnesium
d)Biotin

DNAMetabolismMultipeChoice
Questions&Answers
DNAReplicationPracticeTestQuestions
dnareplicationshortanswerquestions
drugallergyinterviewquestions
drugallergymultiplechoicequestions
andanswers

Ans:a

MoreQuestions&Answers:
Page1Page2Page3Page4Page5Page6Page7Page8Page9
Page10

DrugsActingOnAutonomousNervous
SystemObjectiveTypeQuestionsAnd
Answers
DrugsActingOnCentralNervous
SystemObjectiveTypeQuestionsAnd
Answers
DrugsUsedinRespiratoryMultiple
ChoiceQuestionsAndAnswers
DrugsUsedinRespiratoryObjectiveType
QuestionsAndAnswers
EcologyQuestionsandAnswers
EconomicBotanyquestionsandanswers

PostedbyMedicalat22:46

Nocomments:

Recommend this on Google

Labels:PediatricsObjectiveTypeQuestionsAndAnswers

FrequentlyAskedPediatricsObjectiveTypeQuestionsAndAnswers
71.Whenachildisnotabletoperformthefollowingmotorfunctionssuchasskipping,walkingonheels,
hoppinginplaceorgoingforwardsintandemgait,hismotordevelopmentisconsideredtobebelow
a)3years
b)4years
c)6years
d)7years
Ans:b
72.Birthweightofachilddoublesatfivemonthsofagewhilethebirthlengthdoublesattheageof
a)1year
b)2years
c)3years
d)4years
Ans:d
73.Breathingmovementsandswallowingmovementseeninthefoetusby
a)1314weeks
b)1824weeks
c)1518weeks
d)>30weeks
Ans:c
74.Lengthofaneonateis
a)40cm
b)50cm
c)70cm
d)100cm

EmbryologyQuestionandAnswers
EndocrinologyQuestionsandAnswers
EnergyReleaseandConservation
MicrobiologyQuestionsandAnswers
ENZYMEREACTIONBiochemistry
QuestionsandAnswers
EpidemiologyQuestionsandAnswers
forensicmedicinequizquestionsand
answers
GastroenterologyMultipleChoice
QuestionsAndAnswers
GastroenterologyMultipleChoice
QuestionsAndAnswers
GastroenterologyObjectiveType
QuestionsAndAnswers
GeneralPharmacologyMultipleChoice
QuestionsAndAnswers
GeneralPharmacologyObjectiveType
QuestionsAndAnswers
GeneralPropertiesOfMicroorganisms
MultipleChoiceQuestionsAndAnswers
GeneralPropertiesOfMicroorganisms
ObjectiveTypeQuestionsAndAnswers
GeneticsMultipleChoiceQuestionsAnd
Answers
GeneticsQuestionsandAnswers
GynecologyMultipleChoiceQuestions
andAnswers
GynecologyQuestionsandAnswers
GynocologyQuestionsandAnswers
HematologyMultipleChoiceQuestions
andAnswers
HematologyQuestionsandAnswers
HistologyMultipleChoiceQuestionsand
Answers
HistologyQuestions
HistoryofMicroBiologyMultipleChoice
QuestionsAndAnswers

Ans:b

HistoryofMicroBiologyObjectiveType
QuestionsAndAnswers

75.Achildtakesselfdecisionsattheageof_____years.
a)3
b)5
c)7
d)9

HospitalAdministrationMultipleChoice
QuestionsandAnswers

Ans:c
76.Childisnotexpectedtodoat40weeksoflife
a)Creepscrawl
b)Walkswithonehandheld
c)Sitsupalone
d)Pullstostandingposition
Ans:b
77.Breastfeedingisrecommendedatleastfor
a)4months
b)6months
c)9months
d)1year

HospitalAdministrationObjective
QuestionsAndAnswers
HospitalAdministrationQuestions
ImmunologyMultipleChoiceQuestions
andanswers
ImmunologyObjectivetypeQuestions
andAnswers
ImmunologyQuestionsandAnswers
IndustrialMicroBiologyMultipleChoice
QuestionsAndAnswers
IndustrialMicroBiologyMultipleChoice
QuestionsAndAnswers
IndustrialMicroBiologyObjectiveType
QuestionsAndAnswers
InfectioncontrolMultipleChoice
Questionsandanswers
InfectioncontrolObjectivetype
Questionsandanswers
InfectiousDiseasesObjectiveType
QuestionsAndAnswers
LocalAnestheticPracticeTestQuestions

Ans:b

MedicalMicrobiologyObjectiveType
QuestionsAndAnswers

78.Themostimportantfactortoovercomeproteinenergymalnutritioninchildrenlessthan3yearsis.
a)Supplyofsubsidizedfoodfromrationshop
b)Earlysupplementationofsolidsininfants
c)Immunizationtothechild
d)Treatmentofanaemiaandpneumoniaininfantandtoddlers

MedicalObjectivetypeQuestionsand
answers

http://medicaliq.blogspot.com/search/label/Pediatrics%20Objective%20Type%20Questions%20And%20Answers

MedicalPharmacologyLocalAnesthetic
PracticeQuestions
MetabolismObjectiveTypeQuestions
AndAnswers

2/6

11/2/2016

AllMedicalQuestionsandAnswers
AndAnswers
MetabolismMultipleChoiceQuestions
andanswers

Ans:b
79.A2yearoldchildhasaweightof6.4kgandhasvitaminAdeficiency.Whatisthegradeofmalnutritionin
thischild?
a)Firstdegree
b)Seconddegree
c)Thirddegree
d)Fourthdegree

MetabolismObjectivetypeQuestionsand
answers
MicrobiologyMultipleChoiceQuestions
andanswers
MicrobiologyObjectivetypeQuestions
andAnswers
MolecularBiologyMultipleChoice
QuestionsAndAnswers

Ans:d

MolecularBiologyObjectiveType
QuestionsAndAnswers

80.Windsweptsign/deformityisseenin
a)Scurvy
b)Rickets
c)Achondroplasia
d)Osteoporosis

NephrologyMultipleChoiceQuestions
AndAnswers

Ans:a

NeroAnatomyObjectiveTypeQuestions
AndAnswers

NephrologyObjectiveTypeQuestions
AndAnswers
NeroAnatomyMultipleChoiceQuestions
AndAnswers

MoreQuestions&Answers:
Page1Page2Page3Page4Page5Page6Page7Page8Page9
Page10

NeurologyMultipleChoiceQuestionsAnd
Answers
NeurologyObjectiveTypeQuestionsAnd
Answers
NeurologyQuestionsandAnswers
NewDrugsObjectiveTypeQuestions
AndAnswers
NursingMultiplechoiceQuestionsand
Answers
NursingObjectivetypeQuestionsand
Answers
NutritionQuestionsandAnswers

PostedbyMedicalat22:42

1comment:

+2 Recommend this on Google

Labels:PediatricsObjectiveTypeQuestionsAndAnswers

MostrecentaskedPediatricsObjectiveTypeQuestionsAnd
Answers

OpthalmologyObjectiveTypeQuestions
AndAnswers
OralRadiologyQuestionsandAnswers
OrthopaedicsMultipleChoiceQuestions
andAnswers
OrthopaedicsObjectiveTypeQuestions
AndAnswers
OrthopaedicsQuestionsandAnswers

61.Pincergraspisseenat
a)4weeks
b)6weeks
c)16weeks
d)36weeks
Ans:d
62.Whichofthefollowingwouldbeconsiderednormalina4yearchild?
a)Tics
b)Hyperexcitability
c)Anxiety
d)Hyperkinesis
Ans:d
63.Aschoolagechildismostapttohavefearsabout
a)Snakes
b)Highplaces
c)Loudnoises
d)Deathorinjury
Ans:d

PediatricsMultipleChoiceQuestionsand
Answers
PediatricsObjectiveTypeQuestionsAnd
Answers
PediatricsQuestionsandAnswers
PharmacologyMultipleChoiceQuestions
AndAnswers
PharmacologyObjectiveTypeQuestions
AndAnswers
PhysicianMultipleChoiceQuestionsand
answers
PhysicianObjectivetypeQuestionsand
Answers
PsychiatryObjectiveTypeQuestionsAnd
Answers
PsychologyMultipleChoiceQuestions
andAnswers
PsychologyObjectiveTypeQuestionsand
Answers
RealTimeALGAEInterviewQuestions
andAnswerspdf
RenalPhysiologyObjectiveType
QuestionsAndAnswers
RespiratoryMultipleChoiceQuestions
AndAnswers

64.Infantbodyweightistripledbyageof
a)5months
b)11months
c)2years
d)18months

RespiratoryObjectiveTypeQuestions
AndAnswers

Ans:b

StatisticsObjectiveTypeQuestionsAnd
Answers

65.Anteriorfontanelleclosesattheageof
a)lyear
b)2years
c)3years
d)4years

Sterilisation

Ans:b

SurgeryMultipleChoiceQuestionsand
answers

66.Weightgainduringthefirst3monthsofage
a)1/4kg/month
b)1/3kg/month
c)1/2kg/month
d)3/4kg/month

SurgeryObjectiveTypeQuestionsand
Answers

Ans:d
67.Asinfantbeingstositwithsupportby_____months
a)4
b)5
c)6
d)7
Ans:b
68.Peakstageinheightgrowthcorrespondsto
a)I

http://medicaliq.blogspot.com/search/label/Pediatrics%20Objective%20Type%20Questions%20And%20Answers

SkinMultipleChoiceQuestionsand
answers
SkinObjectiveTypeQuestionsand
Answers

Sterlisation
StructureOfDNA&RNAObjectiveType
QuestionsAndAnswers
SurgeryObjectiveTypeQuestionsAnd
Answers

SurgicalBackgroundInterviewQuestions
andAnswers
SurgicalBackgroundMultiplechoice
Questions
SurgicalBackgroundMultiplechoice
QuestionsandAnswers
SurgicalBackgroundObjectivetype
QuestionsandAnswers
TraumaandBurnsMultiplechoice
QuestionsandAnswers
TraumaandBurnsObjectivetype
questionsandAnswers
Vitamins&MineralsMultipleChoice
QuestionsAndAnswers
Vitamins&MineralsObjectiveType
QuestionsAndAnswers

3/6

11/2/2016

AllMedicalQuestionsandAnswers

a)I
b)II
c)ffl
d)rv
Ans:b
69.Mostfrequentlyoccurringemotionaldisorderofchildren
a)Schizophrenia
b)Neurosis
c)Mentalretardation
d)Autism
Ans:b
70.Childsmilesatfamiliarpersonsattheageof
a)1month
b)2months
c)4months
d)6months
Ans:b

MoreQuestions&Answers:
Page1Page2Page3Page4Page5Page6Page7Page8Page9
Page10

PostedbyMedicalat22:39

Nocomments:

Recommend this on Google

Labels:PediatricsObjectiveTypeQuestionsAndAnswers

CommonPediatricsObjectiveTypeQuestionsAndAnswers
51.Visualacuityreachesadultacuitybytheage
a)7
b)9
c)5
d)3
Ans:a
52.Abstractthinkingoccurattheageof
a)2years
b)3years
c)9years
d)12years
Ans:b
53.Asixweekoldinfantcannot
a)Graspdanglingobjects
b)Fixgaze
c)Liftandholdhead
d)Turnheadtowardssound
Ans:a
54.Numberofdeciduousteethis
a)20
b)24
d)32
c)28
Ans:a
55.Shakirtapeisusedfor
a)measurementofheight
b)measurementoflengthofinfant
c)measurementofmidarmcircumference
d)measurementofskinpadthickness
Ans:c
56.Heightincreases(mean)inchildrenfrom2to10yearsperyearis
a)2cms
b)4cms
c)6cms
d)8cms
Ans:c
57.ThecommonestcauseofEnuresisinchildrenis
a)Urinarytractinfection
b)Spinabifida
c)Psychologicstress
d)Diabetesmellitus
Ans:c
58.Watercontentininfant
a)6070%

http://medicaliq.blogspot.com/search/label/Pediatrics%20Objective%20Type%20Questions%20And%20Answers

4/6

11/2/2016

AllMedicalQuestionsandAnswers
a)6070%
b)7580%
c)8090%
d)>90%
Ans:b
59.Theuppersegment:Lowersegmentratioat2yearsofageinanormalchildis
a)1.8:1
b)1.5:1
c)1.25:1
d)1.12:1
Ans:d
60.Whichoneisnotunfavorableforfetaldevelopment
a)Herpes
b)Rubella
c)Alcohol
d)Tetracycline
Ans:a

MoreQuestions&Answers:
Page1Page2Page3Page4Page5Page6Page7Page8Page9
Page10

PostedbyMedicalat22:35

1comment:

Recommend this on Google

Labels:PediatricsObjectiveTypeQuestionsAndAnswers

BestPediatricsObjectiveTypeQuestionsAndAnswers
41.Neonatalperiodextendsupto
a)21daysoflife
b)30daysoflife
c)28daysoflife
d)35daysoflife
Ans:c
42.Firstpermanenttoothtoeruptis
a)1stPremolar
b)1stMolar
c)1stIncisor
d)2ndpremolar
Ans:b
43.Howmanydigitscanafiveyearoldchildremember
a)4
b)5
c)8
d)10
Ans:b
44.Increaseinheightinfirstyearisby
a)40%
b)50%
c)60%
d)75%
Ans:b
45.TheaverageB.Pofa1yearoldchildis
a)120/80
b)75/50
c)95/65
d)60/30
Ans:b
46.Delayedspeechina5yearoldchildwithnormalmotorandadaptivedevelopmentismostlikelydueto
a)Mentalretardation
b)Cerebralpalsy
c)Kernicterus
d)Deafness
Ans:d
47.Anthropometricassessmentwhichdoesnotshowmuchchangein14years
a)Midarmcircumference
b)Skinfoldthickness
c)Chestcircumference:Headcircumferenceratio
d)Height
Ans:a
48.A5yearoldchildisassessedtohavedevelopmentalageofoneyear.Hisdevelopmentalquotientwouldbe

http://medicaliq.blogspot.com/search/label/Pediatrics%20Objective%20Type%20Questions%20And%20Answers

5/6

11/2/2016

AllMedicalQuestionsandAnswers
48.A5yearoldchildisassessedtohavedevelopmentalageofoneyear.Hisdevelopmentalquotientwouldbe

a)100
b)80
c)60
d)20
Ans:d
49.Truebreathholdingattacksgenerallydonotoccurafter
a)1year
b)5years
c)2years
d)18months
Ans:b
50.SittingHeightisequalto
a)Headcircumference
b)ChestCircumference
c)Uppersegment
d)Crownrumplengui
Ans:d

MoreQuestions&Answers:
Page1Page2Page3Page4Page5Page6Page7Page8Page9
Page10

PostedbyMedicalat22:03

Nocomments:

Recommend this on Google

Labels:PediatricsObjectiveTypeQuestionsAndAnswers

Home

OlderPosts

Subscribeto:Posts(Atom)

PopularPosts

122TOPEndocrinologyMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestEndocrinologyMultipleChoiceQuestionsandAnswersforpdffreedownload1.Cortisolissecretedfromwhere?A....
102TOPPediatricsMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestPediatricsMultipleChoiceQuestionsandAnswersforPDFFreedownload1.AtwoyearoldchildwasbroughttotheOPDbyhisparen...
80TOPHematologyMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestHematologyMultipleChoiceQuestionsandAnswersforpdffreedownload1.CausesspuriousdecreaseinMCVA.Cryo...
130TOPEpidemiologyMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestEpidemiologyMultipleChoiceQuestionsandAnswersforpdffreedownload1.Allofthefollowingaretrueofoddsratioexcept:...
100TOPMicrobiologyMultipleChoiceQuestionsandanswers
LatestMicrobiologyMultipleChoiceQuestionsandanswerspdffreedownloadfree1)Regardingserratusanteriormusclewhichisincorrec...

92TOPHistologyMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestHistologyMultipleChoiceQuestionsandAnswersforpdffreedownload1.Withinthecell,DNAisfoundinthenucleus.Whichof...
125TOPDermatologyMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestDermatologyMultipleChoiceQuestionsandAnswersforpdffreedownload1.Whichofthefollowingwouldbeprescribedforacne?...
125TOPNursingMultiplechoiceQuestionsandAnswers
NursingInterviewquestionsandanswersforfreshersandexperiencedpdffreedownload1.Whenanurseistriedundercriminallaw,t...

100TOPOrthopaedicsMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestOrthopaedicsMultipleChoiceQuestionsandAnswersforfresherspdf1.Whichisnotaprincipleofcompoundfracturetreatment?a)...
42TOPGynecologyMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestGynecologyMultipleChoiceQuestionsandAnswersforpdffreedownload1.A48yearoldwomanpresentswithintermenstrualbleedin...

PoweredbyBlogger.

http://medicaliq.blogspot.com/search/label/Pediatrics%20Objective%20Type%20Questions%20And%20Answers

6/6