Sie sind auf Seite 1von 117

1.

UNIVAC is
A) Universal Automatic Computer
B) Universal Array Computer
C) Unique Automatic Computer
D) Unvalued Automatic Computer
2. The basic operations performed by a computer are
A) Arithmetic operation
B) Logical operation
C) Storage and relative
D) All the above
3. The two major types of computer chips are
A) External memory chip
B) Primary memory chip
C) Microprocessor chip
D) Both b and c
4. Microprocessors as switching devices are for which generation
computers
A) First Generation
B) Second Generation
C) Third Generation
D) Fourth Generation
5. What is the main difference between a mainframe and a super
computer?
A) Super computer is much larger than mainframe computers
B) Super computers are much smaller than mainframe computers
C) Supercomputers are focused to execute few programs as fast as possible while
mainframe uses its power to execute as many programs concurrently
D) Supercomputers are focused to execute as many programs as possible while
mainframe uses its power to execute few programs as fast as possible.
6. ASCII and EBCDIC are the popular character coding systems. What does
EBCDIC stand for?
A) Extended Binary Coded Decimal Interchange Code
B) Extended Bit Code Decimal Interchange Code
C) Extended Bit Case Decimal Interchange Code
D) Extended Binary Case Decimal Interchange Code
7. The brain of any computer system is
A) ALU
B) Memory
C) CPU
D) Control unit

8. Storage capacity of magnetic disk depends on


A) tracks per inch of surface
B) bits per inch of tracks
C) disk pack in disk surface
D) All of above
9. The two kinds of main memory are:
A) Primary and secondary
B) Random and sequential
C) ROM and RAM
D) All of above
10. A storage area used to store data to a compensate for the difference in
speed at which the different units can handle data is
A) Memory
B) Buffer
C) Accumulator
D) Address
11. Computer is free from tiresome and boredom. We call it
A) Accuracy
B) Reliability
C) Diligence
D) Versatility
12. Integrated Circuits (Ics) are related to which generation of computers?
A) First generation
B) Second generation
C) Third generation
D) Fourth generation
13. CD-ROM is a
A) Semiconductor memory
B) Memory register
C) Magnetic memory
D) None of above
14. A hybrid computer
A) Resembles digital computer
B) Resembles analogue computer
C) Resembles both a digital and analogue computer
D) None of the above
15. Which type of computers uses the 8-bit code called EBCDIC?
A) Minicomputers
B) Microcomputers
C) Mainframe computers
D) Super computer

16. The ALU of a computer responds to the commands coming from


A) Primary memory
B) Control section
C) External memory
D) Cache memory
17. Chief component of first generation computer was
A) Transistors
B) Vacuum Tubes and Valves
C) Integrated Circuits
D) None of above
18. To produce high quality graphics (hardcopy) in color, you would want to
use a/n
A) RGB monitor
B) Plotter
C) Ink-jet printer
D) Laser printer
19. What are the stages in the compilation process?
A) Feasibility study, system design and testing
B) Implementation and documentation
C) Lexical Analysis, syntax analysis, and code generation
D) None of the above
20. Which of the following IC was used in third generation of computers?
A) SSI
B) MSI
C) LSI
D) Both a and b
21. The main electronic component used in first generation computers was
A) Transistors
B) Vacuum Tubes and Valves
C) Integrated Circuits
D) None of above
22. A dumb terminal has
A) an embedded microprocessor
B) extensive memory
C) independent processing capability
D) a keyboard and screen
23. One millisecond is
A) 1 second
B) 10thof a seconds
C) 1000thof a seconds
D) 10000th of a seconds

24. The output quality of a printer is measured by


A) Dot per sq. inch
B) Dot per inch
C) Dots printed per unit time
D) All of the above
25. Which of the following was a special purpose computer?
A) ABC
B) ENIAC
C) EDVAC
D) All of the above
26. What was the computer invented by Attanasoff and Clifford?
A) Mark I
B) ABC
C) Z3
D) None of above
27. Which of the following storage devices can store maximum amount of
data?
A) Floppy Disk
B) Hard Disk
C) Compact Disk
D) Magneto Optic Disk
28. Which computer was considered the first electronic computer until 1973
when court invalidated the patent?
A) ENIAC
B) MARK I
C) Z3
D) ABC
29. A physical connection between the microprocessor memory and other
parts of the microcomputer is known as
A) Path
B) Address bus
C) Route
D) All of the above
30. High density double sided floppy disks could store _____ of data
A) 1.40 MB
B) 1.44 GB
C) 1.40 GB
D) 1.44 MB
31. A high quality CAD system uses the following for printing drawing and
graphs
A) Dot matrix printer

B) Digital plotter
C) Line printer
D) All of the above
32. Which of the following is not an input device?
A) OCR
B) Optical scanners
C) Voice recognition device
D) COM (Computer Output to Microfilm)
33. The accuracy of the floating-point numbers represent able in two 16-bit
words of a computer is approximately
A) 16 digits
B) 6 digits
C) 9 digits
D) All of above
34. In most of the IBM PCs, the CPU, the device drivers, memory, expansion
slots and active components are mounted on a single board. What is
the name of the board?
A) Motherboard
B) Daughterboard
C) Breadboard
D) Fatherboard
35. In most IBM PCs, the CPU, the device drives, memory expansion slots
and active components are mounted on a single board. What is the
name of this board?
A) Motherboard
B) Breadboard
C) Daughter board
D) Grandmother board
36. Magnetic disks are the most popular medium for
A) Direct access
B) Sequential access
C) Both of above
D) None of above
37. A technique used by codes to convert an analog signal into a digital bit
stream is known as
A) Pulse code modulation
B) Pulse stretcher
C) Query processing
D) Queue management
38. Regarding a VDU, Which statement is more correct?
A) It is an output device

B) It is an input device
C) It is a peripheral device
D) It is hardware item
39. A modern electronic computer is a machine that is meant for
A) Doing quick mathematical calculations
B) Input, storage, manipulation and outputting of data
C) Electronic data processing
D) Performing repetitive tasks accurately
40. When was vacuum tube invented?
A) 1900
B) 1906
C) 1910
D) 1880
41. Which of the following produces the best quality graphics reproduction?
A) Laser printer
B) Ink jet printer
C) Plotter
D) Dot matrix printer
42. Computers with 80286 microprocessor is
A) XT computer
B) AT comptuers
C) PS/2 computer
D) None of above
43. An application suitable for sequential processing is
A) Processing of grades
B) Payroll processing
C) Both a and b
D) All of above
44. Which of the following is not processing?
A) arranging
B) manipulating
C) calculating
D) gathering
45. The digital computer was developed primarily in
A) USSR
B) Japan
C) USA
D) UK
46. Software in computer
A) Enhances the capabilities of the hardware machine
B) Increase the speed of central processing unit

C) Both of above
D) None of above
47. Todays computer giant IBM was earlier known by different name which
was changes in 1924. What was that name?
A) Tabulator Machine Co.
B) Computing Tabulating Recording Co.
C) The Tabulator Ltd.
D) International Computer Ltd.
48. Before a disk drive can access any sector record, a computer program
has to provide the records disk address. What information does this
address specify?
A) Track number
B) Sector number
C) Surface number
D) All of above
49. The arranging of data in a logical sequence is called
A) Sorting
B) Classifying
C) Reproducing
D) Summarizing
50. What is the responsibility of the logical unit in the CPU of a computer?
A) To produce result
B) To compare numbers
C) To control flow of information
D) To do maths works
51. Abacus was the first
A) electronic computer
B) mechanical computer
C) electronic calculator
D) mechanical calculator
52. If in a computer, 16 bits are used to specify address in a RAM, the
number of addresses will be
A) 216
B) 65,536
C) 64K
D) Any of the above
53. Instructions and memory address are represented by
A) Character code
B) Binary codes
C) Binary word
D) Parity bit

54. The terminal device that functions as a cash register, computer


terminal, and OCR reader is the:
A) Data collection terminal
B) OCR register terminal
C) Video Display terminal
D) POS terminal
55. A set of flip flops integrated together is called ____
A) Counter
B) Adder
C) Register
D) None of the above
56. People often call ______ as the brain of computer system
A) Control Unit
B) Arithmetic Logic Unit
C) Central Processing Unit
D) Storage Unit
57. Which is used for manufacturing chips?
A) Bus
B) Control unit
C) Semiconductors
D) A and b only
58. The value of each bead in heaven is
A) 1
B) 3
C) 5
D) 7
59. The first computer introduced in Nepal was
A) IBM 1400
B) IBM 1401
C) IBM 1402
D) IBM1402
60. Mnemonic a memory trick is used in which of the following language?
A) Machine language
B) Assembly language
C) High level language
D) None of above
61. Instruction in computer languages consists of
A) OPCODE
B) OPERAND
C) Both of above
D) None of above

62. Which generation of computer is still under development


A) Fourth Generation
B) Fifth Generation
C) Sixth Generation
D) Seventh Generation
63. A register organized to allow to move left or right operations is called a
____
A) Counter
B) Loader
C) Adder
D) Shift register
64. Which was the most popular first generation computer?
A) IBM 1650
B) IBM 360
C) IBM 1130
D) IBM 2700
65. Which is considered a direct entry input device?
A) Optical scanner
B) Mouse and digitizer
C) Light pen
D) All of the above
66. A set of information that defines the status of resources allocated to a
process is
A) Process control
B) ALU
C) Register Unit
D) Process description
67. Each set of Napiers bones consisted of ______ rods.
A) 5
B) 9
C) 11
D) 13
68. BCD is
A) Binary Coded Decimal
B) Bit Coded Decimal
C) Binary Coded Digit
D) Bit Coded Digit
69. When was the worlds first laptop computer introduced in the market
and by whom?
A) Hewlett-Packard, 1980
B) Epson, 1981

C) Laplink Traveling Software Inc, 1982


D) Tandy Model-200, 1985
70. From which generation operating systems were developed?
A) First
B) Second
C) Third
D) Fourth
71. The first firm to mass-market a microcomputer as a personal computer
was
A) IBM
B) Super UNIVAC
C) Radio Shaks
D) Data General Corporation
72. How many address lines are needed to address each machine location
in a 2048 x 4 memory chip?
A) 10
B) 11
C) 8
D) 12
73. Properly arranged data is called
A) Field
B) Words
C) Information
D) File
74. A computer consists of
A) A central processing unit
B) A memory
C) Input and output unit
D) All of the above
75. Why are vacuum tubes also called valves?
A) Because they can amplify the weak signals and make them strong
B) Because they can stop or allow the flow of current
C) Both of above
D) None of above
76. John Napier invented Logarithm in
A) 1614
B) 1617
C) 1620
D) None of above
77. An integrated circuit is
A) A complicated circuit

B) An integrating device
C) Much costlier than a single transistor
D) Fabricated on a tiny silicon chip
78. What type of control pins are needed in a microprocessor to regulate
traffic on the bus, in order to prevent two devices from trying to use it
at the same time?
A) Bus control
B) Interrupts
C) Bus arbitration
D) Status
79. Where as a computer mouse moves over the table surface, the trackball
is
A) Stationary
B) Difficult to move
C) Dragged
D) Moved in small steps
80. Which of the following is used as a primary storage device?
A) Magnetic drum
B) Hard Disks
C) Floppy
D) All of above
81. Multi user systems provided cost savings for small business because
they use a single processing unit to link several
A) Personal computers
B) Workstations
C) Dumb terminals
D) Mainframes
82. What are the three decisions making operations performed by the ALU
of a computer?
A) Grater than
B) Less than
C) Equal to
D) All of the above
83. The word processing task associated with changing the appearance of a
document is
A) Editing
B) Writing
C) Formatting
D) All of above
84. Nepal brought a computer for census of 2028 BS. This computer was of
A) first generation

B) second generation
C) third generation
D) fourth generation
85. Algorithm and Flow chart help us to
A) Know the memory capacity
B) Identify the base of a number system
C) Direct the output to a printer
D) Specify the problem completely and clearly
86. Which statement is valid about computer program?
A) It is understood by a computer
B) It is understood by programmer
C) It is understood user
D) Both a & b
87. The difference between memory and storage is that memory is _____ and
storage is __
A) Temporary, permanent
B) Permanent, temporary
C) Slow, fast
D) All of above
88. When was Pascaline invented?
A) 1617
B) 1620
C) 1642
D) 1837
89. Which of the following statement is valid?
A) Lady Augusta is the first programmer
B) Ada is the daughter of Lord Byron, a famous English poet
C) ADA is a programming language developed by US Defense
D) All of above
90. A compiler is a translating program which
A) Translates instruction of a high level language into machine language
B) Translates entire source program into machine language program
C) It is not involved in programs execution
D) All of above
91. What is required when more than one person uses a central computer
at the same time?
A) Light pen
B) Mouse
C) Digitizer
D) Terminal

92. Which of the following is the first computer to use Stored Program
Concept?
A) UNIVAC
B) ENIAC
C) EDSAC
D) None of above
93. The term gigabyte refers to
A) 1024 bytes
B) 1024 kilobytes
C) 1024 megabytes
D) 1024 gigabyte
94. in which year was UKs premier computing event called ?The which
computer? started?
A) 1980
B) 1985
C) 1986
D) 1987
95. Once you load the suitable program and provide required data,
computer does not need human intervention. This feature is known as
A) Accuracy
B) Reliability
C) Versatility
D) Automatic
96. What is a brand?
A) The name of companies that made computers
B) The name of product a company gives to identify its product in market
C) A name of class to indicate all similar products from different companies
D) All of above
97. Machine language is
A) Machine dependent
B) Difficult to program
C) Error prone
D) All of above
98. A byte consists of
A) One bit
B) Four bits
C) Eight bits
D) Sixteen bits
99. Modern Computers are very reliable but they are not
A) Fast
B) Powerful

C) Infallible
D) Cheap
100.
What is the date when Babbage conceived Analytical engine
A) 1642
B) 1837
C) 1880
D) 1850
101.
What was the expected feature of fifth generation computers
when Japan started FGCS?
A) Operating Systems
B) Paralled Processing
C) ULSI
D) None of above
102.
Which of the following memory medium is not used as main
memory system?
A) Magnetic core
B) Semiconductor
C) Magnetic tape
D) Both semiconductor and magnetic tape
103.
The storage subsystem in a microcomputer consists mainly of __
or __ media with varying capacities
A) Memory or video
B) Magnetic or optical
C) Optical or memory
D) Video or magnetic
104.
Programs designed to perform specific tasks is known as
A) system software
B) application software
C) utility programs
D) operating system
105.
Computer operators
A) writes computer programs for specific problems
B) operate the device which input and output data from the computer
C) normally require a college degree in computer science
D) all of the above
106.
Which of the following is not anti-viruses software?
A) NAV
B) F-Prot
C) Oracle
D) McAfee

107.
What is a compiler?
A) A compiler does a conversion line by line as the program is run
B) A compiler converts the whole of a higher level program code into machine
code in one step
C) A compiler is a general purpose language providing very efficient execution
D) None of the above
108.
_______ computers are also called personal computers
A) Mainframe Computer
B) Mini Computers
C) Micro Computers
D) Super Computers
109.
Which of the following is not input unit device?
A) scanner
B) camera
C) plotter
D) digitizer
110.
Identify the correct statement
A) IBM PCs used RISC CPU designs
B) Macintosh used CISC CPU design
C) IBM used CISC CPU design
D) None of above is true
111.
Which of the following statement is false?
A) Mechanical analog computers have existed for thousands of years
B) There are mechanical analog computers and electronic analog computers.
C) All electronic computers are digital computers
D) All of above are false
112.
Which of the following require large computers memory?
A) Imaging
B) Graphics
C) Voice
D) All of Above
113.
Which of the following is machine independence program?
A) High level language
B) Low level language
C) Assembly language
D) Machine language
114.
When was the first electro-mechanical computer developed?
A) 1880
B) 1990
C) 1944
D) None of above

115.
The first machine to successfully perform a long series of
arithmetic and logical operations was:
A) ENIAC
B) Mark-I
C) Analytic Engine
D) UNIVAC-1
116.
Which one is the largest space?
A) kilobyte
B) petabyte
C) terrabyte
D) gigabyte
117.
FORTRAN programming language is more suitable for ____
A) Business Applications
B) Marketing Applications
C) Scientific Applications
D) None of the above
118.
The brain of any computer system is
A) Control Unit
B) Arithmetic Logic Unit
C) Central Processing Unit
D) Storage Unit
119.
Analog computer works on the supply of
A) Continuous electrical pulses
B) Electrical pulses but not continuous
C) Magnetic strength
D) None of the above
120.
An error in software or hardware is called a bug. What is the
alternative computer jargon for it?
A) Leech
B) Squid
C) Slug
D) Glitch
121.
The advantage of COM are its __ and __
A) Compact size; speed readability
B) Compact size, speed
C) Readability; speed
D) Low cost; readability
122.
The BIOS is the abbreviation of ________.
A) Basic Input Output System
B) Best Input Output System

C) Basic Input Output Symbol


D) Base Input Output System
123.
Which printer is very commonly used for desktop publishing?
A) Laser printer
B) Inkjet printer
C) Daisywheel printer
D) Dot matrix printer
124.
IBM 1401 is
A) First Generation Computer
B) Second Generation Computer
C) Third Generation Computer
D) Fourth Generation Computer
125.
Most of the first generation computers were
A) Special purpose computers
B) General purpose computers
C) Both of above
D) None of above
126.
Floppy disks typically in diameter
A) 3
B) 5.25
C) 8
D) All of above
127.
The output quality of a printer is measured by
A) Dot per inch
B) Dot per sq. inch
C) Dots printed per unit time
D) All of above
128.
On a PC, how much memory is available to application software?
A) 1024 KB
B) 760 KB
C) 640 KB
D) 560 KB
129.
In a computer _____ is capable to store single binary bit.
A) Capacitor
B) Flip flop
C) Register
D) Inductor
130.
What does DMA stand for?
A) Distinct Memory Access
B) Direct Memory Access

C) Direct Module Access


D) Direct Memory Allocation
131.
Who invented Integrated Circuits?
A) Jack Kilby
B) Robert Noyce
C) Both of above
D) None of above
132.
Operating system, editors, and debuggers comes under?
A) System Software
B) Application Software
C) Utilities
D) None of the above
133.
One computer that is not considered a portable is
A) Minicomputer
B) Laptop computer
C) Notebook computer
D) All of above
134.
Which of the following is not an electronic computer?
A) ENIAC
B) ABC
C) UNIVAC
D) EDVAC
135.
What is the name of the display feature that highlights are of the
screen which requires operator attention?
A) Pixel
B) Reverse video
C) Touch screen
D) Cursor
136.
Which is the largest computer?
A) Mainframe Computer
B) Mini Computers
C) Micro Computers
D) Super Computers
137.
Which of the following are the best units of data on an external
storage device?
A) Bits
B) Bytes
C) Hertz
D) Clock cycles
138.
The personal computer industry was started by
A) IBM

B) Apple
C) Compaq
D) HCL
139.
What is meant by a dedicated computer?
A) Which is used by one person only
B) Which is assigned one and only one task
C) Which uses one kind of software
D) Which is meant for application software
140.
Which programming languages are classified as low level
languages?
A) Basic, COBOL, FORTRAN
B) Prolog 2, Expert Systems
C) Knowledge based Systems
D) Assembly Languages
141.
What was the main disadvantage of vacuum tubes?
A) They were larger in size
B) They consumed a lot of electricity
C) They produced heat and often burned out
D) The operation cost was high
142.
Registers, which are partially visible to users and used to hold
conditional, are known as
A) PC
B) Memory address registers
C) General purpose register
D) Flags
143.
Which is not a comptuer of first generation?
A) ENIAC
B) UNIVAC
C) IBM 360
D) IBM 1401
144.
Registers which are partially visible to users and used to hold
conditional codes (bits set by the CPU hardware as the result of
operations), are known as
A) PC
B) Flags
C) Memory Address Registers
D) General Purpose Registers
145.
Who invented vacuum tubes?
A) John Bardeen
B) William Shockley

C) Lee de Forest
D) All of above
146.
An approach that permits the computer to work on several
programs instead of one is
A) On-line thesaurus
B) Multiprogramming
C) Over lapped processing
D) Outline processor
147.
Who suggested Stored Program Concept
A) John Mauchley
B) J.P. Eckert
C) John Neumann
D) Joseph Jacquard
148.
The central processing unit (CPU) consists of
A) Input, output and processing
B) Control unit, primary storage, and secondary storage
C) Control unit, arithmetic-logic unit and primary storage
D) Control unit, processing, and primary storage
149.
The notable features like keyboards, monitors, GUI were
developed in
A) First generation
B) Second generation
C) Third generation
D) Fourth generation
150.
UNIVAC is
A) Universal Automatic Computer
B) Universal Array Computer
C) Unique Automatic Computer
D) Unvalued Automatic Computer
151.
Which is the highest form?
A) Data
B) Information
C) Knowledge
D) All of above
152.
Who is credited with the idea of using punch cards to control
patterns in a waving machine?
A) Pascal
B) Hollerith
C) Babbage
D) Jacquard

153.
What is an interpreter?
A) An interpreter does the conversion line by line as the program is run
B) An interpreter is the representation of the system being designed
C) An interpreter is a general purpose language providing very efficient execution
D) None of the above
154.
Which is a semi conductor memory?
A) Dynamic
B) Static
C) Bubble
D) Both a & b
155.
RJ45 UTP cable has ________ Cables.
A) 2 pair
B) 3 pair
C) 4 pair
D) 5 pair
156.
Which of the following is not a valid size of a Floppy Disk?
A) 8?
B) 5 ?
C) 3 ?
D) 5 ?
157.
The earliest calculating devices are
A) Abacus
B) Clock
C) Difference Engine
D) None of these
158.
Word length of a Personal Computer is ___
A) 4 bits
B) 8 bits
C) 16 bits
D) 64 bits
159.
What was the first computer to perform all calculation using
electronics rather than wheels, ratchets, or mechanical switches?
A) Mark I
B) ABC
C) Z3
D) None of above
160.
A directly accessible appointment calendar is feature of a __
resident package
A) CPU
B) Memory

C) Buffer
D) ALU
161.
Which unit converts computer data into human readable form?
A) Input unit
B) Output unit
C) ALU
D) Control Unit
162.
The full form of ALU is
A) Arithmetic Logic Unit
B) Array Logic Unit
C) Application Logic Unit
D) None of above
163.
What produces useful information out of data?
A) Computer
B) Processing
C) Programming
D) none of above
164.
Which of the following device was not invented by Babbage?
A) Pascaline
B) Difference Engine
C) Analytical Engine
D) None of above
165.
A digital computer did not score over an analog computer in
terms of
A) Speed
B) Accuracy
C) Reliability
D) Cost
166.
Which number system is usually followed in a typical 32-bit
computer?
A) Binary
B) Decimal
C) Hexadecimal
D) Octal
167.
A computer has very low failure rate because it uses electronic
components. It produces very consistent results. This is highlighted by
which of the feature of computer?
A) Accuracy
B) Reliability
C) Versatility
D) Automatic

168.
A paper printout of a document is known as
A) Softcopy output
B) Hardcopy output
C) Permanent Output
D) All of above
169.
Which electronic component was made out of semiconductor
material?
A) Vacuum tubes
B) Transistors
C) Ics
D) All of above
170.
The act of retrieving existing data from memory is called
A) Read-out
B) Read from
C) Read
D) All of above
171.
Which part of the computer is used for calculating and
comparing?
A) Disk unit
B) Control unit
C) ALU
D) Modem
172.
ABC is a
A) Special purpose computer
B) General purpose computer
C) All Purpose Computer
D) None of above
173.
The computer code for the interchange of information between
terminals is
A) ASCII
B) BCD
C) EBCDIC
D) All of above
174.
When was the X window system born?
A) 1984
B) 1989
C) 1988
D) 1990
175.
What is the first stage in software development?
A) Specification and design
B) Testing

C) System Analysis
D) Maintenance
176.
Which of the following is valid statement?
A) Data in itself is useless unless it is processed
B) The data that is processed is called a program
C) The data which is not yet processed is information
D) Information is processed by computer to generate data.
177.
The Second Generation Computer was based on ________.
A) Vacuum Tube
B) Silicon Chips
C) Transistor
D) Bio Chips
178.
EBCDIC stands for
A) Extended Binary Coded Decimal Interchange Code
B) Extended Bit Code Decimal Interchange Code
C) Extended Bit Case Decimal Interchange Code
D) Extended Binary Case Decimal Interchange Code
179.
Personnel who design, program, operates and maintains
computer equipment refers to
A) Console-operator
B) Programmer
C) Peopleware
D) System Analyst
180.
IBM System/360 is
A) Mainframe Computer
B) Mini Computers
C) Micro Computers
D) None of above
181.
A system is
A) an integration of different units so as to achieve an objective
B) input unit
C) input and output unit
D) input, output and storage units
182.
Which of the following programming language started from
second generation?
A) COBOl
B) BASIC
C) C
D) LISP
183.
The translator program used in assembly language is called
A) Compiler

B) Interpreter
C) Assembler
D) Translator
184.
EEPROM stands for
A) Electrically Erasable Programmable Read Only Memory
B) Easily Erasable Programmable Read Only Memory
C) Electronic Erasable Programmable Read Only Memory
D) None of the above
185.
Regarding data, computers are very good at
A) store
B) Processing
C) retrieve
D) All of above
186.
Bit map terminal
A) support display containing multiple window
B) require considerable amount of video RAM
C) requires tremendous amount of copying and hence low performance
D) all of above
187.
First generation computers used _________ for memory
A) vacuum tubes
B) silicon chips
C) magnetic drum
D) RAM
188.
Which of the following memories allows simultaneous read and
write operations?
A) ROM
B) RAM
C) EPROM
D) None of above
189.
EPROM can be used for
A) Erasing the contents of ROM
B) Reconstructing the contents of ROM
C) Erasing and reconstructing the contents of ROM
D) Duplicating ROM
190.
ENIAC uses
A) Decimal Numbering System
B) Octal Numbering System
C) Binary Numbering System
D) Hexadecial Numbering System
191.
A term associated with the comparison of processing speeds of
different computer system is:

A) EFTS
B) MPG
C) MIPS
D) CPS
192.
which of the following is problem oriented language?
A) High level language
B) Machine language
C) Assembly language
D) Low level language
193.
A 32 bit microprocessor has the word length equal to
A) 2 byte
B) 32 byte
C) 4 byte
D) 8 byte
194.
The term GIGO is related to
A) Accuracy
B) Reliability
C) Versatility
D) Automatic
195.
Web cam is an
A) input unit device
B) output unit device
C) processing device
D) Input and Output device
196.
Bit stands for
A) Binary digits
B) bit of system
C) a part of byte
D) All of above
197.
Access time is
A) seek time + latency time
B) seek time
C) seek time ? latency time
D) latency time
198.
Which device can understand difference between data &
programs?
A) Input device
B) Output device
C) Memory
D) Microprocessor

199.
Which of the following is a read only memory storage device?
A) Floppy Disk
B) CD-ROM
C) Hard Disk
D) None of these
200.
Symbolic logic was discovered by
A) George Boole
B) Herman Hollerith
C) Van Neumann
D) Basic Pascal
201.
Which of the following is not valid statement?
A) Hard is referred to mean something temporary
B) Hard is used to mean something tangible
C) Soft is used to mean something permanent
D) Soft is used to mean something tangible
202.
Digital devices are
A) Digital Clock
B) Automobile speed meter
C) Clock with a dial and two hands
D) All of them
203.
Primary memory stores
A) Data alone
B) Programs alone
C) Results alone
D) All of these
204.
After copying the content how many times can you paste?
A) 1
B) 16
C) 32
D) Many
205.
WAN stands for
A) Wap Area Network
B) Wide Area Network
C) Wide Array Net
D) Wireless Area Network
206.
An error in computer data is called
A) Chip
B) Bug
C) CPU
D) Storage device

207.
The instructions for starting the computer are house on
A) Random access memory
B) CD-Rom
C) Read only memory chip
D) All of above
208.
1 nibble equals to
A) 1 bits
B) 2 bits
C) 4 bits
D) 8 bits
209.
Perforated paper used as input of output media is known as
A) paper tapes
B) magnetic tape
C) punched papers tape
D) card punch
210.
The secondary storage devices can only store data but they
cannot perform
A) Arithmetic Operation
B) Logic operation
C) Fetch operations
D) Either of the above
211.
Which American computer company is called Big Blue?
A) Microsoft
B) Compaq Corp
C) IBM
D) Tandy Svenson
212.
It was in 2028 BS the _________ was brought in to calculate census
data.
A) IBM 1400
B) IBM 1401
C) ICL 2950
D) None of above
213.
Who is the inventor of ABC Computer?
A) John v. Atanasoff
B) Clifford Berry
C) Both of above
D) None of above
214.
Which of the following is the largest unit?
A) data
B) field

C) record
D) database file
215.
Find out who is not the inventor of transistors among following
names
A) John Burdeen
B) William Shockley
C) Walter Brattain
D) Lee de Forest
216.
Which of the following is not true for a magnetic disk?
A) It is expensive relative to magnetic tape
B) It provides only sequential access to stored data
C) Users can easily update records by writing over the old data
D) All of above
217.
A disadvantage of the laser printer is
A) It is quieter than an impact printer
B) It is very slow
C) The output is of a lower quality
D) None of the above
218.
The most commonly used standard data code to represent
alphabetical, numerical and punctuation characters used in electronic
data processing system is called
A) ASCII
B) EBCDIC
C) BCD
D) All of above
219.
Which access method is used to access cassette tape?
A) Direct
B) Sequential
C) Both of the above
D) None of the above
220.
A Compiler is ____
A) a combination of computer hardware
B) a program which translates from one high-level language to another
C) a program which translates from one high-level to a machine level language
D) None of these
221.
Which unit holds data temporarily?
A) Input unit
B) Secondary storage unit
C) Output Unit
D) Primary Memory Unit

222.
The computer size was very large in
A) First Generation
B) Second Generation
C) Third Generation
D) Fourth Generation
223.
A name or number used to identify storage location devices?
A) A byte
B) A record
C) An address
D) All of above
224.
Which of the following is not computer language?
A) High level language
B) Medium level language
C) Low level language
D) All of the above
225.
Reading data is performed in magnetic disk by
A) Read/write leads
B) Sectors
C) Track
D) Lower surface
226.
IBM 7000 digital computer
A) Belongs to second generation
B) Uses VLSI
C) Employs semiconductor memory
D) Has modular constructions
Computer Fundamental Book will be available to download as PDF file soon. Please stay tuned!
227.
Which of the following is not electro-mechanical computer?
A) Mark I
B) ABC
C) Zuse
D) UNIVAC
228.
The term computer is derived from
A) Greek language
B) Sanskrit language
C) Latin language
D) German language
229.
Which statement is valid about magnetic tape?
A) It is a plastic ribbon
B) It is coated on both sides with iron oxide

C) It can be erased and reused


D) All of above
230.
Which of the following is first generation computer?
A) EDSAC
B) IBM 1401
C) CDC 1604
D) ICL 2950
231.
A hard copy would be prepared on a
A) Line printer
B) Dot matrix Printer
C) Typewriter terminal
D) All of the above
232.
The term GIGO is related to which characteristics of computers?
A) Speed
B) Automatic
C) Accuracy
D) Reliability
233.
Which of the following programming language were used in first
generation computers?
A) Machine language
B) Assembly language
C) Both of above
D) None of above
234.
To locate a data item for storage is
A) Field
B) Feed
C) Database
D) Fetch
235.
Who used punched cards practically for the first time in the
history of computers?
A) Charles Babbage
B) Dr. Herman Hollerith
C) Howard Aikin
D) Joseph Jacquard
236.
Hard disk is coated in both sides with
A) Magnetic metallic oxide
B) Optical metallic oxide
C) Carbon layer
D) All of the above
237.
Which of the following term means to reckon?
A) putare

B) com
C) computa
D) computar
238.
An input /output device at which data enters or leaves
a computer system is
A) Keyboard
B) Terminal
C) Printer
D) Plotter
239.
Which of the following is first generation of computer
A) EDSAC
B) IBM-1401
C) CDC-1604
D) ICL-2900
240.
A name or number used to identify a storage location is called
A) A byte
B) A record
C) An address
D) All of above
241.
Computer professionals working in a computer centre are
A) Software
B) Firmware
C) Hardware
D) Humanware
242.
The first general purpose electronic computer in the world was
A) UNIVAC
B) EDVAC
C) ENIAC
D) All of above
243.
The contents of information are stored in
A) Memory data register
B) Memory address register
C) Memory arithmetic registers
D) Memory access register
244.
Which of the following is correct full form of BCD?
A) Binary Coded Decimal
B) Bit Coded Decimal
C) Binary Coded Digit
D) Bit Coded Digit
245.
Which was the worlds first microcomputer that used Intel 80386
microprocessor chip?

A) IBM PS/2
B) HP-9830
C) DeskPro-386
D) IBM-360
246.
The qualitative or quantitative attribute of a variable or set of
variables is termed as
A) data
B) information
C) both of above
D) none of above
247.
Main storage is also called
A) Accumulator
B) Control Unit
C) Register Unit
D) Memory
248.
Which of the following are (is) considered to be video component?
A) Resolution
B) Color depth
C) Refresh rate
D) All of the alcove
249.
For what Antikyathera was used?
A) For counting
B) For Calculating tax collection
C) For calculating astronomical positions
D) For calculating firing weapons
250.
Memory unit is one part of
A) Input device
B) Control unit
C) Output device
D) Central Processing Unit
251.
Microprocessors can be used to make
A) Computer
B) Digital systems
C) Calculators
D) All of the above
252.
Which statement is valid about computer program?
A) High level languages must be converted into machine language to execute
B) High level langage programs are more efficient and faster to execute
C) It is more difficult to identify errors in high level language program than in low
level programs
D) All of above

253.
By programmable machine we mean
A) computers
B) modern television
C) washing machines
D) anything that can be set to perform different taks with suitable programs
254.
Which of the following is a secondary memory device?
A) Keyboard
B) Disk
C) ALU
D) All of the above
255.
The memory which is programmed at the time it is manufactured
A) ROM
B) RAM
C) PROM
D) EPROM
256.
One of the popular mass storage device is CD ROM. What does CD
ROM stand for?
A) Compactable Read Only Memory
B) Compact Data Read Only Memory
C) Compactable Disk Read Only Memory
D) Compact Disk Read Only Memory
257.
Identify the true statement
A) Computers are 100% accurate but it can suffer from GIGO
B) Computers are reliable because they use electronic component which have
very low failure rate
C) Computer is never tired and does not suffer from boredom
D) All of above
258.
FORTRAN is
A) File Translation
B) Format Translation
C) Formula Translation
D) Floppy Translation
259.
The programs which are as permanent as hardware and stored in
ROM is known as
A) Hardware
B) Software
C) Firmware
D) ROM ware
260.
Which of the following memories must be refreshed many times
per second?
A) Static RAM

B) Dynamic RAM
C) EPROM
D) ROM
261.
What do you call the translator which takes assembly language
program as input & produce machine language code as output?
A) Compiler
B) Interpreter
C) Debugger
D) Assembler
262.
Serial access memories are useful in applications where
A) Data consists of numbers
B) Short access time is required
C) Each stored word is processed differently
D) Data naturally needs to flow in and out in serial form
263.
In ________ mode, the communication channel is used in both
directions at the same time?
A) Full-duplex
B) Simplex
C) Half-duplex
D) None of the above
264.
Who invented Slide Rules?
A) John Napier
B) William Oughtred
C) Gottfried Leibnitz
D) Blaise Pascal
265.
The proper definition of a modern digital computer is
A) An electronic automated machine that can solve problems involving words and
numbers
B) A more sophistic and modified electronic pocket calculator
C) Any machine that can perform mathematical operations
D) A machine that works on binary code
These questions are suitable for IC3 Computer Fundamentals too!
266.
Memory is made up of
A) Set of wires
B) Set of circuits
C) Large number of cells
D) All of these
267.
Which of the following is the most powerful computers?
A) Mainframe Computer
B) Mini Computers

C) Micro Computers
D) Super Computers
268.
Which of the printers used in conjunction with computers uses
dry ink powder?
A) Daisy wheel printer
B) Line printer
C) Laser printer
D) Thermal printer
269.
What is the path from which data flow in a computer system is
knon as
A) Car
B) Bus
C) Truck
D) Road
270.
Which term is used to describe RAM?
A) Dynamic RAM (DRAM)
B) Static RAM (SRAM)
C) Video RAM (VRAM)
D) All of the above
271.
In which year was chip used inside the computer for the first
time?
A) 1964
B) 1975
C) 1999
D) 1944
272.
Assembly language started to be used from
A) first generation computers
B) second generation computers
C) third generation computers
D) fourth generation computers
273.
Which technology is more reliable?
A) Mechanical
B) Electro-Mechanical
C) Electronic
D) For reliability it does not matter. So all of above are reliable
274.
Which of the following is not an XT microprocessor?
A) 8006
B) 8086
C) 8088
D) None of above

275.
Hard disk is coated in both side with
A) Magnetic metallic oxide
B) Optical metallic oxide
C) Carbon layer
D) All of the above
276.
ASCII stands for
A) American Stable Code for International Interchange
B) American Standard Case for Institutional Interchange
C) American Standard Code for Information Interchange
D) American Standard Code for Interchange Information
277.
Raw facts and figures about any particular topic are
A) Information
B) facts
C) data
D) none of above
278.
A computer can solve more than one kind of problem. This is
related to which of the following characteristics?
A) Accuracy
B) Reliability
C) Versatility
D) Automatic
279.
From which generation computers the printers were used?
A) first
B) second
C) third
D) fourth
280.
How many symbols exist in Baudot code?
A) 32
B) 116
C) 58
D) 76
281.
Following IC chip integrates 100 thousands electronic components
per chip
A) SSI
B) MSI
C) LSI
D) VLSI
282.
An application program that helps the user to change any number
and immediately see the result of that change is
A) Desktop publishing program
B) Database

C) Spreadsheet
D) All of above
283.
In 1830, Charles Babbage designed a machine called the
Analytical Engine which he showed at the Paris Exhibition. In which year
was it exhibition?
A) 1820
B) 1860
C) 1855
D) 1870
284.
What is the name of the new color laptop computer which is
powered by a 386 processor at 33 MHz and is built by Epson?
A) AX3/33
B) NEC-20
C) Magnum 2000
D) HCL-3000
285.
In analog computer
A) Input is first converted to digital form
B) Input is never converted to digital form
C) Output is displayed in digital form
D) All of the above
286.
Which of the following computer is not invented by J.P. Eckert and
John Mauchly?
A) ENIAC
B) EDVAC
C) UNIVAC
D) EDSAC
287.
When was the company named IBM?
A) 1914
B) 1924
C) 1975
D) None of above
288.
Which of the following storage device can store the largest
amount of data?
A) Hard Disks
B) Flash Disks
C) Blu-Ray Disks
D) DVDs
289.
Who invented Mark I?
A) Howard Aikin
B) J. P. Eckert

C) John Mauchley
D) John v. Atanasoff
290.
ALU is
A) Arithmetic Logic Unit
B) Array Logic Unit
C) Application Logic Unit
D) None of above
291.
A computer program that converts an entire program into
machine language at one time is called a/an
A) Interpreter
B) CPU
C) Compiler
D) Simulator
292.
When did arch rivals IBM and Apple Computers Inc. decide to join
hands?
A) 1978
B) 1984
C) 1990
D) 1991
293.
The purpose of vacuum tube was to NOT ack like
A) an amplifier
B) a switch
C) a router
D) None of above
294.
As compared to diskettes, the hard disks are
A) More expensive
B) More portable
C) Less rigid
D) Slowly accessed
295.
Which of the following is the most quickly accessible storage?
A) RAM
B) Registers
C) Disks
D) Pen Drive
296.
The octal equivalence of 111010 is
A) 81
B) 72
C) 71
D) None of above
You can find Computer Fundamentals Quiz under the Quiz menu that allows you to choose correct
answers and find result once you are done with all the questions.

297.
Excessive parallel processing is related to
A) First generation
B) Fourth generation
C) Fifth Generation
D) Third generation
298.
second generation computers were developed during
A) 1949 to 1955
B) 1956 to 1965
C) 1965 to 1970
D) 1970 to 1990
299.
What do you call a single point on a computer screen?
A) Cell
B) Element
C) Pixel
D) Bit
300.
Mostly which of the following device is used to carry user files?
A) Floppy Disk
B) Hard Disk
C) RAM
D) CDROM
301.
Which of the following computer implemented binary numbers,
perform calculations using electronics and implemented separate
computation and memory for the first time?
A) Mark I
B) ABC
C) Z3
D) None of above
302.
FORTRAN is a programming language. What does FORTRAN stand
for?
A) File Translation
B) Format Translation
C) Formula Translation
D) Floppy Translation
303.
Which of the following memories needs refreshing?
A) SRAM
B) DRAM
C) ROM
D) All of above
304.
Can you tell what passes into and out from the computer via its
ports?
A) Data

B) Bytes
C) Graphics
D) Pictures
Computer Fundamentals Download will be available under Downloads menu.
305.
An output device that uses words or messages recorded on a
magnetic medium to produce audio response is
A) Magnetic tape
B) Voice response unit
C) Voice recognition unit
D) Voice band
306.
Which of the items below are considered removable storage
media?
A) Removable hard disk cartridges
B) (Magneto-optical) disk
C) Flexible disks cartridges
D) All of the above
307.
Which of the following is not purely output device?
A) Screen
B) Printer
C) Speaker
D) Plotter
308.
Who developed a mechanical device in the 17 thcentury that could
add, subtract, multiple, divide and find square roots?
A) Napier
B) Babbage
C) Pascal
D) Leibniz
309.
The first Macintosh computer was from
A) First generation
B) Second generation
C) Third generation
D) Fourth generation
310.
Which of the following is not a form of data?
A) numbers and characters
B) images
C) sound
D) none of above
311.
Which is not a computer classification?
A) mainframe
B) maxframe

C) mini
D) notebook
312.
The control unit of a microprocessor
A) Stores data in the memory
B) Accepts input data from keyboard
C) Performs arithmetic/logic function
D) None of above
313.
Which of the following is internal memory?
A) Disks
B) Pen Drives
C) RAM
D) CDs
314.
Which operation is not performed by computer
A) Inputting
B) Processing
C) Controlling
D) Understanding
315.
Floppy disks which are made from flexible plastic material are
also called?
A) Hard disks
B) High-density disks
C) Diskettes
D) Templates
316.
The magnetic storage chip used to provide non-volatile direct
access storage of data and that have no moving parts are known as
A) Magnetic core memory
B) Magnetic tape memory
C) Magnetic disk memory
D) Magnetic bubble memory
317.
A collection of related instructions organized for a common
purpose is referred to as
A) File
B) Database
C) Program
D) None of above
318.
Plotter accuracy is measured in terms of repeatability and
A) Buffer size
B) Resolution
C) Vertical dimensions
D) Intelligence
Visit MCQ Quiz menu for Computer Fundamentals Quiz

319.
Computer instructions written with the use of English words
instead of binary machine code is called
A) Mnemonics
B) Symbolic code
C) Gray codes
D) Opcode
320.
Which language is directly understood by the computer without
translation program?
A) Machine language
B) Assembly language
C) High level language
D) None of above
321.
On which aspect the analog computers are better than digital?
A) Speed
B) Accuracy
C) Reliability
D) Automatic
322.
Which of the following processors use RISC technology?
A) 486dx
B) Power PC
C) 486sx
D) 6340
323.
Which of the following machine was not invented by Charles
Babbage?
A) Tabulating Machine
B) Analytical Engine
C) Difference Engine
D) Both C and D
Computer Fundamental Exam Papers
324.
How many numbers could ENIAC store in its internal memory
A) 100
B) 20
C) 80
D) 40
325.
The subject of cybernetics deals with the science of
A) Genetics
B) Control and communication
C) Molecular biology
D) Biochemistry

326.
Why ABC is considered electro-mechanical computer?
A) Because it was invented before electronic computers were developed
B) Because there are wheels, drums, bars to rotate and move to produce result
C) Because they use the flow of electrons in different component
D) None of above
327.
Binary circuit elements have
A) One stable state
B) Two stable state
C) Three stable state
D) None of above
328.
Which of the following is used for manufacturing chips?
A) Control bus
B) Control unit
C) Parity unit
D) Semiconductor
329.
Which of the following is not a micro computer?
A) Laptop PCs
B) Tablet PCs
C) Desktop PCs
D) None of above
330.
The value of each bead in earth is
A) 1
B) 3
C) 5
D) 7
331.
When did John Napier develop logarithm?
A) 1416
B) 1614
C) 1641
D) 1804
332.
Which of the following terms is the most closely related to main
memory?
A) Non volatile
B) Permanent
C) Control unit
D) Temporary
333.
Which was the worlds first minicomputer and when was it
introduced?
A) PDP-I, 1958
B) IBM System/36, 1960

C) PDP-II, 1961
D) VAX 11/780, 1962
334.
A group of magnetic tapes, videos or terminals usually under the
control of one master is
A) Cylinder
B) Surface
C) Track
D) Cluster
335.
The word length of a computer is measured in
A) Bytes
B) Millimeters
C) Meters
D) Bits
336.
What type of memory is not directly addressable by the CPU and
requires special softw3are called EMS (expanded memory
specification)?
A) Extended
B) Expanded
C) Base
D) Conventional
337.
Which unit holds data permanently?
A) Input unit
B) Secondary storage unit
C) Output Unit
D) Primary Memory Unit
338.
Before a disk can be used to store data. It must be_______
A) Formatted
B) Reformatted
C) Addressed
D) None of the above
339.
Computer system comprises of major units
A) input unit, output unit, control unit
B) input unit, output unit, control unit and storage
C) input unit, output unit, central processing unit and storage unit
D) input, output and storage units
340.
The first general purpose electronic digital computer in the world
was
A) UNIVAC
B) EDVAC
C) ENIAC
D) All of above

341.
Signals can be analog or digital and a computer that processes
the both type of signals is known as
A) Analog computer
B) Digital Computer
C) Hybrid Computer
D) Mainframe Computer
342.
High level language is also called
A) Problem oriented language
B) Business oriented language
C) Mathematically oriented language
D) All of the above
343.
Human beings are referred to as Homosapinens, which device is
called Silico Sapiens?
A) Monitor
B) Hardware
C) Robot
D) Computer
344.
Which of the following file organization is most efficient for a file
with a high degree of file activity?
A) Sequential
B) ISAM
C) VSAM
D) B-Tree Index
345.
Which of the following is associated with error detector?
A) Odd parity bit
B) Even parity bit
C) Both of the above
D) None of above
346.
Magnetic tape can serve as
A) Secondary storage media
B) Output media
C) Input media
D) All of the above
347.
Which company is the biggest player in the microprocessor
industry?
A) Motorola
B) IBM
C) Intel
D) AMD
348.
The first digital computer built with IC chips was known as
A) IBM 7090

B) Apple ? 1
C) IBM System / 360
D) VAX-10
349.
EBCDIC can code up to how many different characters?
A) 256
B) 16
C) 32
D) 64
350.
MICR stands for
A) Magnetic Ink Character Reader
B) Magnetic Ink Code Reader
C) Magnetic Ink Cases Reader
D) None
351.
Number crunchier is the informal name for
A) Mini computer
B) Super computer
C) Microcomputer
D) Mainframe computer
352.
RATS stand for
A) Regression Analysis Time Series
B) Regression Analysis Time Sharing
C) Real Analysis Series
D) All of above
353.
Which technology is used in Compact disks?
A) Mechanical
B) Electrical
C) Electro Magnetic
D) Laser
354.
Different components of the motherboard of a PC unit are linked
together by sets of parallel electrical conducting lines. What are these
lines called?
A) Conductors
B) Buses
C) Connectors
D) Consecutive
355.
Which is the first electronic digital computer?
A) ENIAC
B) MARK I
C) Z3
D) ABC

356.
Which of the following is a storage device?
A) Tape
B) Hard Disk
C) Floppy Disk
D) All of the above
357.
The metal disks, which are permanently housed in, sealed and
contamination free containers are called
A) Hard disks
B) Floppy disk
C) Winchester disk
D) Flexible disk
358.
A computer program that converts an entire program into
machine language is called a/an
A) Interpreter
B) Simulator
C) Compiler
D) Commander
359.
Intel corporation produces chips for which computers?
A) IBM PCs
B) Apple/Macintosh PCs
C) Both of above
D) None of above
360.
The first microprocessor built by the Intel corporation was called
A) 8008
B) 8080
C) 4004
D) 8800
361.
Which of the following is not a class of computers based on size?
A) Mainframe Computers
B) Mini Computers
C) Micro Computers
D) Super Computers
362.
Who invented EDSAC?
A) John v. Neumann
B) J.p. Eckert and John Mauchley
C) Maurice Wilkes
D) Howard Aiken
363.
EEPROM stands for
A) Electrically Erasable Programmable Read Only Memory
B) Electronic Erasable Programmable Read Only Memory

C) Easily Erasable Programmable Read Only Memory


D) Easily Erasable Programmable Read Only Memory
364.
Which of the following is a class of computers based on model?
A) Digital Computer
B) Hybrid Computers
C) Analog Computers
D) AT Computers
365.
What are the computers called that performs calculations and
comparisons usually in the binary numbering system?
A) Analog Computers
B) Digital Computers
C) Hybrid Computers
D) None of above
366.
ASCII stands for
A) American Standard Code for Information Interchange
B) American Scientific Code for International Interchange
C) American Standard Code for Intelligence Interchange
D) American Scientific Code for Information Interchange
367.
The data recording format in most of the modern magnetic tape is
A) 7-bit ASCII
B) 7-bit EBCDIC
C) 8-bit ASCII
D) 8-bit EBCDIC
368.
Why ABC computer is called so?
A) Because it was developed by Atanasoff and Berry
B) Because it was thought to be the first computer so named with first alphabets
of English
C) Both of above are the reason to name the computer ABC
D) None of above are true
369.
Who designed the first electronics computer ? ENIAC/
A) Von Neumann
B) Joseph M Jacquard
C) J. P. Eckert and J. W. Mauchly
D) All of above
370.
Central Processing Unit is combination of
A) Control and storage
B) Control and output unit
C) Arithmetic logic and input unit
D) Arithmetic logic and control unit
371.
IBM 1401 computer was
A) Mainframe Computer

B) Mini Computers
C) Micro Computers
D) None of above
372.
Time during which a job is processed by the computer is
A) Delay times
B) Real time
C) Execution time
D) Down time
373.
CD-ROM stands for
A) Compactable Read Only Memory
B) Compact Data Read Only Memory
C) Compactable Disk Read Only Memory
D) Compact Disk Read Only Memory
374.
Which unit converts user data into machine readable form?
A) Input unit
B) Output unit
C) ALU
D) Control Unit
375.
Which unit is known as nerve center of computer?
A) ALU
B) CU
C) Memory
D) Registers
376.
What does the disk drive of a computer do?
A) Rotate the disk
B) Read the disk
C) Load a program from the disk into the memory
D) Both b and c
377.
Access time is
A) seek time + latency time
B) seek time
C) seek time
D) latency time
378.
Who invented the microprocessor?
A) Marcian E Huff
B) Herman H Goldstein
C) Joseph Jacquard
D) All of above
379.
MICR stands for
A) Magnetic Ink Character Reader
B) Magnetic Ink Code Reader

C) Magnetic Ink Case Reader


D) None of the above
380.
The Width of a processors data path is measured in bits. Which
of the following are common data paths?
A) 8 bits
B) 12 bits
C) 16 bits
D) 32 bits
381.
MSI is the abbreviation of
A) Medium Scale Integrated
B) Medium System Integrated
C) Medium Scale Intelligent
D) Medium System Intelligent
382.
IMB launched its first personal computer called IBM-PC in 1981. It
had chips from Intel, disk drives from Tandon, operating system from
Microsoft, the printer from Epson and the application software from
everywhere. Can you name the country which contributed
A) India
B) China
C) Germany
D) Taiwan
383.
Which statement is valid about interpreter?
A) It translates one instruction at a time
B) Object code is saved for future use
C) Repeated interpretation is not necessary
D) All of above
384.
Easily reloctable language is
A) Machine language
B) Assembly language
C) High level language
D) Medium level language
385.
Which of the following memories needs refresh?
A) SRAM
B) DRAM
C) ROM
D) All of above
386.
Through which device the main components of the computer
communicate with each other?
A) Keyboard
B) System Bus

C) Monitor
D) Memory
387.
What type of device is computer keyboard?
A) Memory
B) Output
C) Storage
D) Input
388.
Which is the limitation of high level language?
A) Lower efficiency
B) Machine dependence
C) machine level coding
D) None of above
389.
An example of a digital device can be
A) Digital clock
B) Automobile speed meter
C) Clock with a dial and two hands
D) All of the above
390.
Which of the following is not true?
A) Transistors are much smaller
B) Transistors produce low heat
C) Transistors were less reliable
D) Transistors were used in radios and other electronic devices
391.
A characteristic of card systems is:
A) Slowness in processing data
B) Using cards as records of transactions
C) Needing a larger DP staff
D) All of the above
392.
The full form of EEPROM is
A) Electrically Erasable Programmable Read Only Memory
B) Easily Erasable Programmable Read Only Memory
C) Electronic Erasable Programmable Read Only Memory
D) None of the above
393.
The original ASCII code used__bits of each byte, reserving that
last bit for error checking
A) 5
B) 6
C) 7
D) 8
394.
A computer programmer
A) Does all the thinking for a computer
B) Can enter input data quickly

C) Can operate all types of computer equipments


D) Can draw only flowchart
395.
Fifth generation computer is also known as
A) Knowledge information processing system
B) Very large scale integration (VLSI)
C) Both of above
D) None of above
396.
The commonly used standard data code to represent alphabetical,
numerical and punctuation characters used in electronic data
processing system is called
A) ASCII
B) EBCDIC
C) BCD
D) All of above
397.
Which of the following have low failure rate?
A) mechanical devices
B) electronic devices
C) electro-mechanical devices
D) None of above
398.
Which of the following memories need refresh?
A) SRAM
B) DRAM
C) ROM
D) All of the above
399.
A typical personal computer used for business purposes would
have__ of RAM.
A) 4 KB
B) 16 K
C) 64 K
D) 256 K
400.
The ALU of a computer normally contains a number of high speed
storage element called
A) Semiconductor memory
B) Registers
C) Hard disks
D) Magnetic disk
Basic Microsoft Word MCQs Paper
1. How many different positions can you set for drop cap?
2. 1
b. 2

2.
3.

3.
4.

4.
5.

5.
6.

6.
7.

7.
8.

8.
9.

9.

c. 4
d. 6
How many ways you can save a document?
3
b. 4
c. 5
d. 6
What is the maximum number of lines you can set for lines to drop box?
3
b. 5
c. 10
d. 15
Single spacing in MS-WORD document causes ____ point line spacing?
10
b. 12
c. 14
d. 16
What is the default number of lines to drop for drop cap
3
b. 10
c. 15
d. 20
What is the maximum number of lines you can set for a drop cap?
3
b. 10
c. 15
d. 20
How many columns can you insert in a word document in maximum?
35
b. 45
c. 55
d. 65
In a document what is the maximum number of columns that can be
inserted in MS Word Table?
35
b. 15
c. 63
d. 65
What is the maximum scale percentage available in Scale drop down
box?

10. 500
b. 200
c. 100
d. 90
10. What is the maximum font size you can apply for any character
11. 163
b. 1638
c. 16038
d. None of above
11. Word, by default, places a tab stop at every _____ mark on the ruler.
12. .25
b. .5
c. .75
d. 1
12. What is the default file extension for all Word documents?
13. .txts
b. .word
c. .docs
d. .docx
13. The file type _____ indicates the file is a Word document.
14. .msw
b. .wor
c. .wrd
d. .doc
14. With Words AutoCorrect entries, to display an indifferent face ( ) type
_____.
15. : )
b. : (
c. : |
d. : /
15. Which of the following button will allow you to add, delete, or change
records in your Data Source?
16. Data Source button
b. Edit button
c. Edit Data Source button
d. Data Editing button
16. How much space in minimum must be provided between columns?
17. 0
b. 0.5
c. 1
d. 1.5

17. What is the smallest width of a column?


18. 0
b. 0.5
c. 1
d. 1.5
18. By default, your document prints with:
19. 1 inch top and bottom margins
b. a portrait orientation
c. 1.25 inches left and right margins
d. all of the above
19. Word is preset to use standard 8.5-by-11-inch paper with _____ margins.
20. 1-inch left, right, top, and bottom
b. 1.25-inch left, right, top, and bottom
c. 1.25-inch left and right margins and 1-inch top and bottom
d. 1-inch left and right margins and 1.25-inch top and bottom
20. What is the default left margin in Word 2003 document?
a. 1
b. 1.25
c. 1.5
d. 2
21. What is the smallest and largest font size available in Font Size tool on
formatting toolbar?
22. 8 and 72
b. 8 and 64
c. 12 and 72
d. None of above
22. The Footnote Text style defines characters as _____.
23. 12-point Times New Roman and paragraphs as single-spaced and right-aligned
b. 10-point Times New Roman and paragraphs as double-spaced and left-aligned
c. 12-point Times New Roman and paragraphs as double-spaced and rightaligned
d. 10-point Times New Roman and paragraphs as single-spaced and left-aligned
23. What is the default font size of a new Word document based on Normal
template in Word 2003?
24. 10 pt
b. 12 pt
c. 14 pt
d. None of above
24. The minimum number of rows and columns in MS Word document is
25. 1 and 1
b. 2 and 1

c. 2 and 2
d. None of above
25. How will MS Word will respond in repeated word.
26. A Red wavy line under the repeated word
b. A Green wavy line under the repeated word
c. A Blue wavy line under the repeated word
d. None of the above
26. In mail merge operation which of the following might represent the
main document?
27. A sales brochure
b. A form letter
c. A database of Names and Addresses
d. All of above
27. Pressing F8 key for three times selects
28. a word
b. a sentence
c. a paragraph
d. entire document
28. What do you call a collection of character and paragraph formatting
commands?
29. the defaults
b. a template
c. a style
d. a boilerplate
29. What is a Document Outline View?
30. A preview in a full screen
b. A preview with margins
c. A View with a margins and gutter
d. A view with a structure of heading at various levels
30. Ctrl + Z
31. Undo the last Action
b. Redo the last Action
c. Add the new page
d. Paste the contents from clipboard
31. The _____ in the Resume Wizard dialog box indicates the wizard is ready
to create the document.
32. Start panel
b. Address panel
c. Add/Sort Heading panel
d. Finish panel
32. What does Ctrl + = key effect?

33. Superscript
b. Subscript
c. All Caps
d. Shadow
33. The spike
34. Allows you to combine text from several documents and tehn insert all the text
into one document at onwe time
b. Allows you to edit auto text entries
c. Allows you to format uto text entries
d. All of above
34. The word wrap reature
35. Automatically move text to the next line when necessary
b. Appears at the bottom of the document
c. Allows you to type over text
d. is the short horizontal line
35. How can you make the selected character superscripted
36. Ctrl + =
b. Ctrl + Shift + =
c. Alt + Ctrl + Shift + =
d. None of above
36. When typing in a word field manually, what must you press to insert the
codes braces?
37. Ctrl + F6
b. Ctrl + F9
c. Alt + F11
d. Shift + F12
37. What is the short cut key to open the Open dialog box?
38. F12
b. Shift F12
c. Alt + F12
d. Ctrl + F12
38. What is the shortcut key to split a table?
39. Ctrl + Alt + Enter
b. Ctrl + Shift + Enter
c. Alt + Shift + Enter
d. Alt + Space + Enter
39. Which key is used to increase left indent?
40. Ctrl+I
b. Ctrl+M
c. Alt+I
d. F10

40. When the same word is used in multiple locations or a word is used that
was not quite appropriate, a thesaurus can be used to look up a (n) _____
or a word similar in meaning.
41. synonym
b. homonym
c. antonym
d. metronym
41. How many different documents you can open at one time?
a. No more than three
b. Only one
c. As many as your computer memory will hold
d. As many as your taskbar can display
42. Which of the following is the second step in creating a macro?
43. Start recording
b. Using your mouse or keyboard, perform the task you want to automate
c. Assign a keyboard shortcut to the macro
d. Give the macro a name
43. When assigning a shortcut key to a symbol, you should always try to
select a key or key combination that is:
44. unassigned
b. located on the ten-key pad section of your keyboard.
c. assigned to another task.
d. from the same font family as the symbol.
44. Which feature is used to replace straight quotes with smart quotes as
you type?
45. Auto Correct as you type
b. Auto Change as you type
c. Auto Format as you type
d. Smart Tags as you type
45. Which of the following command is not available in Tools menu?
46. Auto text
b. Autocorrect
c. Auto summarize
d. Macro
46. Word has a list of predefined typing, spelling, capitalization, and
grammar errors that _____ can detect and correct.
47. AutoEntry
b. AutoCorrect
c. AutoAdd
d. AutoSpell

47. If you want to convert a symbol or several lines of text into an


AutoCorrect entry, you should:
48. Insert the symbol or type the text in a Word document first. Then, select the text
or symbol and go to the AutoCorrect dialog box.
b. Click the Tools menu and choose AutoCorrect Options. Then, click the Insert
menu and choose Symbol (or click the Format menu and choose Paragraph) to
add the symbol or paragraph to AutoCorrect.
c. AutoCorrect can only accommodate one line of text. It is not possible to
convert a symbol or multiple lines of text into an AutoCorrect entry.
d. Insert the symbol or type the text in a Word document first. Then, select the
text or symbol and click the Edit menu followed by Paste Special. Select New
AutoCorrect Entry and then click OK.
48. Which option is not available in Insert Table Autofit behavior?
49. Fixed Column Width
b. AutoFit to Contents
c. Autofit to Window
d. Autofit to Column
49. When you click on File menu in Word 2010, it opens
a. File menu
b. File Commands
c. Backstage View
d. File Ribbon
50. Tabs stop position cannot be the following alignment
51. Decimal Alignment
b. Center Alignment
c. Bar Alignment
d. Justify Alignment
51. Why the document you created at home displays with a different font at
school?
52. Because you have a different printer at school than at home
b. Because you have a different monitor at school than at home
c. Because the font you used at home is not installed on your school computer
d. Because the version of Windows is different
52. Ctrl + B
53. Search the selected text
b. Paste the selected text
c. Bold the selected text
d. Open the specified file
53. A master document contains_________, each of which contains a pointer
to a file on a disk?
a. Placeholders

b. subdocuments
c. bookmarks
d. references
54. If the number of columns is selected 1 and the line between check box
is marked, where is the line drawn?
55. in the left margin
b. in the right margin
c. both in left and right margin
d. None of Above
55. A feature of MS Word that saves the document automatically after
certain interval is available on
a. Save tab on Options dialog box
b. Save As dialog box
c. Both of above
d. None of above
56. After typing header text, how can you quickly enter footer text?
57. Press PageDown key and type the text for footer
b. Click on Switch between Heeder & Footer then type the text
c. Both of above
d. None of above
57. To move the cursor page to page of document
58. Ctrl+PgDn
b. Ctrl+PgUp
c. Both of above
d. None of above
58. You can jump to the next column by
59. Clicking with your mouse on the next column
b. Press Alt + Down-arrow
c. Both of above
d. None of Above
59. Which of the following enables you to paste data multiple times?
60. Windows Clipboard
b. Office Clipboard
c. Both Windows & Office Clipboard
d. None of the all
60. You need to jump to the next column breaking current column right at
the cursor position. How can you break column?
61. Pressing Ctrl+Enter
b. Pressing Alt+Shift+Enter
c. Break command from Insert menu
d. Both b and c

61. In Word you can force a page break


62. By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
b. By using the Insert/Section break on the Insert tab
c. By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl+Enter
d. By changing the font size of your document
62. How can you increase the font size of selected text by one point every
time?
63. By pressing Ctrl + ]
b. By pressing Ctrl + [
c. By pressing Ctrl + }
d. By pressing Ctrl + {
63. How to use Format Painter multiple times
64. By Click on Lock Format Painter Icon
b. By Double Click on the Format Painter Icon
c. By Selecting Edit -> Format Painter -> Multiple Use
d. Format Painter cannot be use multiple times
64. What is the default font used in MS Word 2007 document?
65. Times New Roman
b. Arial
c. Calibri
d. Preeti
65. Word includes a series of predefined graphics called _____ that can be
inserted into a Word document.
66. clip art
b. hyperlinks
c. captions
d. bookmarks
66. A (n) _____is a dot or other symbol positioned at the beginning of a
paragraph.
67. bullet
b. logo
c. cell
d. target
67. Which of the following is not a type of page margin?
68. Left
b. Right
c. Center
d. Top
68. Uppercase on Change Case dialog box and All Caps on Fonts dialog box
both converts selected text into Capital Letters. Whats the difference
between the two?

a. Both are same. They are only two different ways of capitalize text.
b. It is faster to convert from Change Case than from Font dialog box
c. Change Case makes conversion permanent but All Caps on Font can always be
reverted
d. All Caps on Font dialog box makes the change permanent where Change Case
can be always reverted
69. Ctrl + A
70. Align Right
b. Select All
c. Change font
d. Save document
70. Which of the following is not on Home ribbon?
71. Columns
b. Font color
c. Change Style
d. Font
71. When three hyphens, underscores, equal signs, asterisks, or number
signs are typed and then the enter key is pressed, the AutoFormat
feature _____.
72. places a border above a paragraph
b. creates a numbered list
c. changes the characters to an em dash
d. creates a bulleted list
72. Microsoft Office Word is a (n) _____.
a. area in the computers main memory in which Microsoft Office text files are
stored temporarily
b. program included with Windows 2000 that can be used only to create or edit
text files, smaller than 64K, that do not require formatting
c. classified password that prevents unauthorized users from accessing a
protected Microsoft Office item or document
d. full-featured word processing program that can be used to create and revise
professional looking documents easily
73. Ctrl + E
a. Exit Application
b. Select All
c. Clear All
d. Align Center
74. When a custom tab stop is set, Word _____.
75. clears all default tab stops
b. clears all default tab stops to the right of the custom tab stop

c. clears all default tab stops to the left of the custom tab stop
d. does not clear any default tab stops
75. When inserting Page number in footer it appeared 1 but you wish to
show a. How can you do that?
76. From format menu choose bullets and Numbering and configure necessary
setting
b. From Insert menu choose Page Number and specify necessary setting
c. Click on Page Number Format tool and specify required setting
d. All of above
76. How do you close a word document without closing Word window?
77. Click on the Close button on the title bar
b. Click on X minimize button on the title bar
c. Click on the Close command on Office menu
d. Click Exit on the File menu
77. To switch between insert mode and overtype mode, _____.
78. click Caption on the Insert menu
b. double-click the OVR status indicator on the status bar
c. click Text Box on the Insert menu
d. double-click the INS status indicator on the status bar
78. What should you do if you require to paste the same format in many
places?
79. Click the Format painter and go on pasting in many places holding Alt Key
b. Double click the format painter then go on pasting in many places
c. Click the format painter then go on pasting to many places holding Ctrl Key
d. All of above
79. Which would you choose to save a document with a new name?
80. Press Ctrl+S
b. Click File, Save
c. Click Tools, Options, Save
d. Click File, Save As
80. You cannot close MS Word application by
81. Choosing File menu then Exit submenu
b. Press Alt+F4
c. Click X button on title bar
d. From File menu choose Close submenu
81. Which of the following option is not available in Insert >> Picture ?
82. Chart
b. Word Art
c. Clip Art
d. Graph
82. Which option in File pull-down menu is used to close a file in MSWord?

83. New
b. Quit
c. Close
d. Exit
83. Ctrl + O
84. Save Document
b. Print Document
c. Close Document
d. Open Document
84. Which feature do you use to create a newspaper like document?
85. Bullets & numbering
b. Tables
c. Columns
d. Tab stops
85. A _____ contains buttons, boxes, and menus that allow tasks to be
performed more quickly than using the menu bar.
86. format bar
b. status bar
c. command bar
d. toolbar
86. A letterhead should contain all of the following EXCEPT ____.
87. full street address
b. logo
c. complete legal name of the company, group, or individual
d. None of the above
87. Which of the following is not available in Font Spacing?
88. Normal
b. Loosely
c. Condensed
d. Expanded
88. To convert a hyperlink e-mail address to regular text, right-click the email address and then click _____ on the shortcut menu.
89. Edit Hyperlink
b. Select Hyperlink
c. Convert Hyperlink
d. Remove Hyperlink
89. Which enables you to move directly to specific location in a document?
90. Subdocuments
b. Bookmarks
c. Cross-references
d. Outlines

90. Each time the _____ key is pressed, the paragraph formatting in the
previous paragraph is carried forward to the next paragraph.
91. enter
b. shift
c. ctrl
d. alt
91. What is the shortcut key you can press to create a copyright symbol?
a. Alt+Ctrl+C
b. Alt + C
c. Ctrl + C
d. Ctrl + Shift + C
92. What is the short cut key to open Font dialog box?
93. Ctrl + F
b. Alt + Ctrl + F
c. Ctrl + D
d. Ctrl + Shift + D
93. What is the shortcut key to Center Align the selected text?
94. Ctrl + C
b. Ctrl + E
c. Ctrl + F
d. None of above
94. What is the shortcut key for Spelling Check in document?
95. F7
b. Shift + F7
c. Ctrl + F7
d. Alt + F7
95. What is the shortcut key to Update Formula in a table?
96. F9
b. Alt + F9
c. Ctrl + F9
d. Shift + F9
96. What is the shortcut key for Font dialog box?
97. Ctrl + F
b. Ctrl + D
c. Ctrl + G
d. None of the above
97. What is the shortcut key for Find and Replace dialog box?
98. Ctrl + F
b. Ctrl + R
c. Ctrl + H
d. Ctrl + Shift + F

98. What is the shortcut key to Insert Hyperlink in a document?


99. Ctrl + H
b. Ctrl + L
c. Ctrl + K
d. None of above
99. How can you access the font size tool on formatting toolbar?
100.
Ctrl + S
b. Ctrl + Shift + S
c. Ctrl + P
d. Ctrl + Shift + P
100.
What is the shortcut key for Subscript the selected text?
101.
Ctrl + =
b. Ctrl +
c. Ctrl + Shift + =
d. Ctrl + Shift +
102.
The ability to combine name and addresses with a standard
document is called _________
a. document formatting
b. database management
c. mail merge
d. form letters
103.
Which enables us to send the same letter to different persons?
a. macros
b. template
c. mail merge
d. none
104.
A word processor would most likely be used to do
a. keep an account of money spent
b. do a computer search in media center
c. maintain an inventory
d. type a biography
105.
What is gutter margin?
a. Margin that is added to the left margin when printing
b. Margin that is added to right margin when printing
c. Margin that is added to the binding side of page when printing
d. Margin that is added to the outside of the page when printing
106.
Which can be used for quick access to commonly used commands
and tools?
a. Status bar
b. Tool bar

c. Menu bar
d. Title bar
107.
Which of the following is not essential component to perform a
mail merge operation?
a. Main document
b. Data source
c. Merge fields
d. Word fields
108.
When the Language bar is _____, it means that you do not see it on
the screen but it will be displayed the next time you start
your computer.
a. restored
b. hidden
c. minimized
d. closed
109.
AutoCorrect was originally designed to replace _________ words as
you type.
a. short, repetitive
b. grammatically incorrect
c. misspelled
d. none of the above
110.
Home Key
a. Moves the cursor beginning of the document
b. Moves the cursor beginning of the paragraph
c. Moves the cursor beginning of the screen
d. Moves the cursor beginning of the line
111.
Ctrl + Right Arrow is used to
a. Moves the cursor one word right
b. Moves the cursor end of the line
c. Moves the cursor end of the document
d. Moves the cursor one Paragraph down
112.
End Key
a. Moves the cursor end of the line
b. Moves the cursor end of the document
c. Moves the cursor end of the paragraph
d. Moves the cursor end of the screen
113.
Ctrl + PageDown is used to
a. Moves the cursor one Paragraph Down
b. Moves the cursor one Page Down
c. Moves the cursor one Line Down
d. Moves the cursor one Screen Down

114.
Ctrl + Down Arrow is used to
a. Moves the cursor one paragraph down
b. Moves the cursor one line down
c. Moves the cursor one page down
d. Moves the cursor one screen down
115.
Page Up Key
a. Moves the cursor one line up
b. Moves the cursor one screen up
c. Moves the cursor one page up
d. Moves the cursor one paragraph up
116.
Ctrl + Left Arrow is used to
a. Moves the cursor beginning of the Line
b. Moves the cursor one word left
c. Moves the cursor one paragraph up
d. Moves the cursor one paragraph down
117.
Page Down Key
a. Moves the cursor one line down
b. Moves the cursor one page down
c. Moves the cursor one screen down
d. Moves the cursor one paragraph down
118.
Ctrl + PageUp is used to
a. Moves the cursor one Page Up
b. Moves the cursor one Paragraph Up
c. Moves the cursor one Screen Up
d. Moves the cursor one Line Up
119.
Ctrl + Up Arrow is used to
a. Moves the cursor one page up
b. Moves the cursor one line up
c. Moves the cursor one screen up
d. Moves the cursor one paragraph up
120.
Ctrl + Home is used to
a. Moves the cursor to the beginning of Document
b. Moves the cursor to the beginning of Line
c. Moves the cursor to the beginning of Paragraph
d. All of the above
121.
Ctrl + End is used to
a. Moves the cursor to the end of Line
b. Moves the cursor to the end of Document
c. Moves the cursor to the end of Paragraph
d. None of the Above

122.
Which of the following are word processing software?
a. WordPerfect
b. Easy Word
c. MS Word
d. All of above
123.
Which file starts MS Word?
a. winword.exe
b. word.exe
c. msword.exe
d. word2003.exe
124.
Ctrl + N
a. Save Document
b. Open Document
c. New Document
d. Close Document
125.
To exit from the Resume Wizard and return to the document
window without creating a resume, click the _____ button in any panel in
the Resume Wizard dialog box.
a. Cancel
b. Back
c. Next
d. Finish
126.
What are inserted as cross-reference in Word?
a. Placeholders
b. Bookmarks
c. Objects
d. Word fields
127.
Which of the following is not the Section Break Option?
a. Next Page
b. Previous Page
c. Odd Page
d. Even Page
128.
Which of the following is not valid version of MS Office?
a. Office XP
b. Office Vista
c. Office 2007
d. None of above
129.
By default, on which page the header or the footer is printed?
a. on first page
b. on alternate page

c. on every page
d. none of the above
130.
Where can you find the horizontal split bar on MS Word screen?
a. On the left of horizontal scroll bar
b. On the right of horizontal scroll bar
c. On the top of vertical scroll bar
d. On the bottom of vertical scroll bar
131.
Ctrl + G
a. Open Paragraph Dialog box activating Goto Tab
b. Open Page Setup Dialog box activating Goto Tab
c. Open Find and Replace Dialog box with activating Goto Tab
d. Open Goto Dialog box
132.
Ctrl + F
a. Open Find and Replace Dialog box with activating Find Tab
b. Open Page Setup Dialog box with activating Layout Tab
c. Open Font Dialog Box with activating Font tab
d. Open File Save as Dialog box
133.
Ctrl + H
a. Open Find and Replace Dialog box with activating Replace Tab
b. Open Format Dialog box activating Insert Hyper Link tab
c. Open Insert Dialog box activating Insert Hyper Link Tab
d. Open Insert Hyper Link Dialog box
134.
Ctrl + P
a. Open Paragraph Dialog Box
b. Open Page Format Dialog Box
c. Open Save Dialog Box
d. Open Print Dialog box
135.
Ctrl + T
a. Hanging Indent
b. Left Indent
c. Open Tabs Dialog box
d. Terminate all opened Dialog box
136.
When sharing data in Office, the ________ document is the
document in which the data was first entered.
a. source
b. destination
c. original
d. primary
137.
With which view can you see how text and graphics will appear on
the printed page?
a. Normal

b. Print Layout
c. Outline
d. Web Layout
138.
Portrait and Landscape are
a. Page Orientation
b. Paper Size
c. Page Layout
d. All of above
139.
To verify that the note text is positioned correctly on the page,
switch to _____ view or display the document in print preview.
a. normal
b. print layout
c. page layout
d. page edit
140.
Which of the following is true regarding page Orientation of a
Document?
a. Page Orientation can be change at any time
b. Page Orientation of document determines by printer
c. Page Orientation must be set before start typing
d. Page Orientation of a document cannot be changed.
141.
Which feature helps you to inserts the contents of the Clipboard
as text without any formatting
a. Paste Special
b. Format Painter
c. Page Setup
d. Styles
142.
switching between portrait and landscape modes involves the:
a. header and footer toolbar
b. print layout view
c. page setup dialog box
d. none of the above
143.
Where can you change the vertical alignment?
a. Formatting toolbar
b. Paragraph dialog box
c. Page Setup dialog box
d. Standard toolbar
144.
A _____ is a collection of predefined design elements and color
schemes.
a. feature
b. hyperlink

c. palette
d. theme
145.
Change the _____ to create a document in wide format
a. Page Orientation
b. Page margins
c. Paper Style
d. Paper Source
146.
_____ formatting is the process of changing the way letters,
numbers, punctuation marks, and symbols appear on the screen and in
print.
a. Document
b. Character
c. Paragraph
d. Object
147.
The Word Count command on the Tools menu displays the number
of words as well as the number of _____ in the current document.
a. lines
b. characters
c. paragraphs
d. all of the above
148.
Which operation you will perform if you need to move a block of
text?
a. Copy and Paste
b. Cut and Paste
c. Paste and Delete
d. Paste and Cut
149.
Ctrl + V
a. Paste Texts in the beginning of Document
b. Paste Images in the beginning of Document
c. Paste Tables at the middle of Document
d. None of the above
150.
The _____, or typeface, defines the appearance and shape of
letters, numbers, and special characters.
a. font
b. font size
c. point
d. paragraph formatting
151.
Columns dialog box can be opened from
a. Format menu Columns submenu
b. Double click on column space in ruler

c. Press Alt + O + C
d. All of above
152.
You can detect spelling and grammar errors by
a. Press Shift + F7
b. Press Ctrl + F7
c. Press Alt+ F7
d. Press F7
153.
How can you break the current column and start a new column
immediately?
a. Press Ctrl + Shift + Enter
b. Press Alt + Enter
c. Press Ctrl + Enter
d. Press Alt + Shift + Enter
154.
How can you disable extended selection mode?
a. Press F8 again to disable
b. Press Del to disable
c. Press Esc to disable
d. Press Enter to disable
155.
To instruct Word to stop bulleting paragraphs, do any of the
following except _____.
a. press the enter key twice
b. click the Undo button on the Standard toolbar
c. press the backspace key to remove the bullet
d. click the Bullets button on the Formatting toolbar
156.
Which of these toolbars allows changing of Fonts and their sizes?
a. Standard
b. Formatting
c. Print Preview
d. None of these
157.
to view headers and footers, you must switch to
a. normal view
b. print layout view
c. print preview mode
d. both B and C
158.
Ctrl + C
a. Copy the selected text
b. Cut the selected text
c. Print the selected text
d. Paste the selected text
159.
Ctrl + Q
a. Paragraph formatting (Line Space and Paragraph Space)

b. Close Word Application without saving Document


c. Print Whole Document without confirmation
d. Does nothing
160.
Background color or effects applied on a document is not visible
in
a. Web layout view
b. Print Layout view
c. Reading View
d. Print Preview
161.
Ctrl + R
a. Re-Open the last closed document
b. Re-Print the last printed page
c. Re-Apply the last paragraph formatting
d. Right align the selected Paragraph
162.
When Word flags a possible spelling or grammar error, it also
changes the mark on the Spelling and Grammar Status icon to a _____.
a. green X
b. green check mark
c. red X
d. red check mark
163.
Which of the following is not a font style?
a. Bold
b. Italics
c. Regular
d. Superscript
164.
The other Col# are inactive when youve select 3 columns. How
will you activate those boxes?
a. double click on spacing box
b. double click on inactive Col#
c. Remove mark from Line between checkbox
d. Remove mark from Equal Column Width check box
165.
From where you can access Save command?
a. Home tab
b. Insert tab
c. Review tab
d. None of above
166.
How can you remove tab stop markers from ruler?
a. Double click the tab marker and choose Clear All
b. Drag the tab stop marker out of the ruler
c. Right click the tab stop marker and choose remove
d. All of above

167.
Ctrl + M
a. New Document
b. Close Document
c. Right Indent
d. Left Indent
168.
Which of the following is not available on the Ruler of MS Word
screen?
a. Tab stop box
b. Left Indent
c. Right Indent
d. Center Indent
169.
In Word, the default alignment for paragraphs is _____.
a. left-aligned, or flush margins at the left edge and uneven edges at the right
edge
b. centered, or equidistant from both the left edge and the right edge
c. right-aligned, or flush margins at the right edge and uneven edges at the left
edge
d. justified, or flush margins at both the left and right edges
170.
In MS Word, Ctrl+S is for ..
a. Scenarios
b. Size
c. Save
d. Spelling Check
171.
Ctrl + W
a. Save and Print the Document
b. Save and Close Word Application
c. Save and Close document
d. Without Save, Close Document
172.
The key F12 opens a
a. Save As dialog box
b. Open dialog box
c. Save dialog box
d. Close dialog box
173.
Ctrl + I
a. Italic
b. Left Indent
c. Save Document
d. Close Document
174.
Ctrl + S
a. Save Document with different name
b. Save Document with same name

c. Save Document and Close Word Application


d. Save Document and Print whole Pages
175.
If you will be displaying or printing your document on another
computer, youll want to make sure and select the _____________ option
under the Save tab.
a. Embed Fonts
b. Embed True Type Fonts
c. Save True Type Fonts
d. Save Fonts
176.
Ctrl + J
a. Align Justify
b. Insert Hyperlink
c. Search
d. Print
177.
What is a portion of a document in which you set certain page
formatting options?
a. Page
b. Document
c. Section
d. Page Setup
178.
If you need to double underline a word, how will you do that?
a. Go to Format menu and then Font option. Open Underline Style and choose
Double Underline
b. From Format menu choose Font option and then from Font tab open Underline
Style and select Double Underline
c. Select the text then choose Format >> Font and on Font tab, open Underline
Style and choose Double Underline
d. Click double underline tool on formatting toolbar
179.
How can you apply exactly the same formatting you did to
another text?
a. Copy the text and paste in new location. Then type the new text again.
b. Copy the text and click on Paste Special tool on new place
c. Select the text then click on Format Painter and select the new text
d. All of above
180.
Which of the following is not one of the three Mail Merge Helper
steps?
a. merge the two files
b. create the main document
c. set the mailing list parameters
d. create the data source

181.
To select a block of text, click at the beginning of the selection,
scroll to the end of the selection, position the mouse pointer at the end
of the selection, hold down the _____ key, and then click (or drag through
the text).
a. ctrl
b. alt
c. shift
d. tab
182.
What is the shortcut-key for manual line break?
a. CTRL + Enter
b. Alt + Enter
c. Shift + Enter
d. Space + Enter
183.
Which key should be pressed to start a new paragraph in MSWord?
a. Down Cursor Key
b. Enter Key
c. Shift + Enter
d. Ctrl + Enter
184.
What is the shortcut key to display field codes?
a. Alt + F9
b. Ctrl + F9
c. Shift + F9
d. Space + F9
185.
To use your keyboard instead of the mouse to select tools on the
ribbon, you display the KeyTips by pressing the _____________key?
a. Alt
b. Ctrl
c. Shift+Enter
d. Alt+Enter
186.
Press _____ to create a line break, which advances the insertion
point to the beginning of the next physical line ignoring any paragraph
formatting instructions.
a. shift+enter
b. ctrl+enter
c. shift+tab
d. ctrl+tab
187.
A word field may consist of an optional field instruction called a(n)
______
a. subdocument
b. symbol

c. signal
d. switch
188.
Essential business letter elements include the _____.
a. date line and inside address
b. message
c. signature block
d. all of the above
189.
Which of the following helps to reduce spelling error in the
document?
a. Auto Format
b. Auto Correct
c. Smart Tags
d. Auto Text
190.
It is possible to _______ a data source before performing a merge.
a. create
b. modify
c. sort
d. all of the above
191.
Word has Web authoring tools allow you to incorporate _____ on
Web pages.
a. bullets
b. hyperlinks
c. sounds
d. all of the above
192.
When typing in Preeti font all the Ukars turn to something else?
Whats the cause?
a. Autotext
b. Autocorrect
c. Speller
d. Preeti font does not work with Word
193.
Which of the following commands should you always use before
submitting a document to others?
a. find command
b. Replace command
c. Spelling and Grammar
d. Thesaurus
194.
What is placed to the left of horizontal scroll bar
a. Tab stop buttons
b. View buttons
c. Split buttons
d. Indicators

195.
Insert Date, Format Page Number, and Insert AutoText are buttons
on the _____ toolbar.
a. Formatting
b. Header and Footer
c. Standard
d. Edit
196.
Which of the following do you use to change margins?
a. formatting toolbar
b. page setup dialog box
c. Standard toolbar
d. paragraph dialog box
197.
In order to email a Word document from within MS Word
a. Office button >> Send to >> Mail Recipient
b. Save the file as an email attachment
c. Start Outlook and attach the file while open in Word
d. This is an impossible operation
198.
A screen element of MS Word that is usually located below the
title bar that provides categorized options is
a. Menu mar
b. Tool Bar
c. Status Bar
d. All of the above
199.
In Word 2007 the Zoom is placed on
a. View tab
b. Home tab
c. Status bar
d. A & C both
200.
The _____ is a short horizontal line indicating the conclusion of a
document.
a. insertion point
b. end mark
c. status indicator
d. scroll box
201.
Small squares, called _____, on the selection rectangle that
surrounds a graphic can be used to change the dimensions of the
graphic.
a. scroll boxes
b. sizing handles
c. status indicators
d. move handles

202.
A _____ is not attached to an edge of the Word window; that is, it
displays in the middle of the Word window and can be moved anywhere
in the window.
203.
floating toolbar
204.
scroll bar
205.
status toolbar
206.
menu bar
207.
Which of the following best describes the contents of a mail
merge main document?
208.
Information that is unique for every form letter created
209.
Information that is same for every form letter created
210.
Styles and fonts for the data source
211.
None of above
212.
A character that is raised and smaller above the baseline is known
as
213.
outlined
214.
raised
215.
superscript
216.
subscript
217.
The shortcut keys for the _____ character formatting are ctrl+
shift+ plus sign.
218.
case of letters
219.
underline words, not spaces
220.
superscript
221.
all capital letters
222.
Using Find command in Word, we can search?
223.
characters
224.
formats
225.
symbols
226.
All of the above
227.
Thesaurus tool in MS Word is used for
228.
Spelling suggestions
229.
Grammar options
230.
Synonyms and Antonyms words
231.
All of above
232.
Which of the following can be used to divide a web page into
areas?
233.
frames
234.
theme
235.
table of contents
236.
none of the above

237.
The ribbon in Word 2007 consists of a series of
238.
Gates
239.
Smaller ribbons
240.
Tabs
241.
Icons
242.
Borders can be applied to
243.
cells
244.
paragraph
245.
text
246.
All of above
247.
Which tab in Font dialog box contain options to apply font effects?
248.
Font tab
249.
Character Spacing
250.
Text Effects
251.
Standard Toolbar
252.
To save an existing document with a different file name, click
_____.
253.
the Save button on the Standard toolbar
254.
Save on the File menu
255.
the Save As button on the Standard toolbar
256.
Save As on the File menu
257.
When you point to a text entry in the Office Clipboard gallery in
the Clipboard task pane, _____.
258.
the first several characters of text in the item display as a ScreenTip
259.
the text entry is deleted from the Office Clipboard gallery
260.
the text entry is pasted into the document at the location of the insertion
point
261.
all of the above
262.
What happens if you mark on Hidden check box of Font dialog box
after you select some text?
263.
The text is deleted from document and you need to bring from Recycle Bin
if required again.
264.
The text is hidden and you need to bring it by removing the check box if
needed again
265.
The text is deleted and cannot be returned back
266.
The text is hidden and cannot be returned back
267.
Which is true when you insert an excel worksheet into a word
document?
268.
word is the destination document
269.
excel is the destination document
270.
the worksheet is the destination document

271.
the document is the source document
272.
Which of the following provides a list ofx synonyms?
273.
Find command
274.
Replace Command
275.
Thesaurus
276.
Spelling and Grammar
277.
The _____ is a special toolbar that displays a series of names, each
of which represents a list of commands that can be used to perform
tasks.
278.
scroll bar
279.
status bar
280.
title bar
281.
menu bar
282.
Dropcap means
283.
All Caps
284.
Small Caps
285.
Title case
286.
None of above
287.
Press the enter key in all of the following circumstances except
_____.
288.
to insert a blank line into a document
289.
when the insertion point reaches the right margin
290.
to begin a new paragraph
291.
in response to certain Word commands
292.
Why Drop Caps are used in document?
293.
To drop all the capital letters
294.
To automatically begin each paragraph with capital letter
295.
To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter
296.
None of above
297.
In MS-Word, for what does ruler help?
298.
to set tabs
299.
to set indents
300.
to change page margins
301.
All of the above
302.
What is the purpose of inserting header and footer in document?
303.
to enhance the overall appearance of the document
304.
to mark the starting and ending of page
305.
to make large document more readable
306.
to allow page headers and footers appear on document when printed

307.
A bookmark is an item or location in document that you identify
as a name for future reference. Which of the following task is
accomplish by using bookmarks?
308.
to add anchors in web page
309.
to mark the ending of a paragraph of document
310.
to quickly jump to specific location in document
311.
to add hyperlinks in webpage
312.
What is the use of bookmarks in Microsoft Word?
313.
To easily correct the spelling errors
314.
To quickly jump to a specific location in the document
315.
To quickly jump to the ending of the document
316.
To create a link within the document
317.
What is the use of Document Map?
318.
to quickly format the document
319.
to quickly print required page
320.
to quickly navigate the document
321.
to quickly correct spelling mistakes
322.
Which bar is usually located below that Title Bar that provides
categorized options?
323.
Menu bar
324.
Status Bar
325.
Tool bar
326.
Scroll bar
327.
The formats defined by _____ include character formatting, such as
the font and font size; paragraph formatting, such as line spacing and
text alignment; table formatting; and list formatting.
328.
options
329.
styles
330.
toolbars
331.
tabs
332.
To get to the Symbol dialog box, click on the ______ menu and
choose Symbol.
333.
Insert
334.
Format
335.
Tools
336.
Table
337.
To insert a drop cap in one of the paragraph you should access
338.
Insert Menu
339.
Format
340.
Tools
341.
None of above

342.
To set an exception to an AutoCorrect rule, click _____ on the menu
bar and then click AutoCorrect Options to display the AutoCorrect dialog
box.
343.
Format
344.
Edit
345.
Tools
346.
View
347.
How do you magnify your document?
348.
View, Zoom
349.
Format, Font
350.
Tools, Options
351.
Tools, Customize
352.
Which would you choose to list Synonyms & Antonyms of a
selected word?
353.
Tools, Spelling & Grammar
354.
Tools, Language
355.
Tools, Options
356.
Insert, Cross-reference
357.
Which would you choose to display the statistics about a
document?
358.
tools, word count
359.
insert, statistics
360.
tools, spelling and grammar
361.
tools, statistics
362.
Which is an Office feature that makes it easy to edit embedded
objects?
363.
pasting
364.
visual editing
365.
tools, update, links
366.
edit, links
367.
When using the MLA style, position explanatory notes either at
the _____.
368.
top of the page as head notes or at the end of the paper as endnotes
369.
bottom of the page as footnotes or at the end of the paper as endnotes
370.
top of the page as head notes or at the beginning of the paper as front
notes
371.
bottom of the page as footnotes or at the beginning of the paper as front
notes
372.
If you want to keep track of different editions of a document
which features will you use?
373.
Editions

374.
Versions
375.
Track Change
376.
All of above
377.
Which feature is used for monitoring all document changes?
378.
Edit Document
379.
Monitor Change
380.
Track Change
381.
Track all
382.
Which of the following line spacing is invalid?
383.
Single
384.
Double
385.
Triple
386.
Multiple
387.
How many margins sare there on a page?
388.
Two (header and footer)
389.
Four (top, bottom, right and left)
390.
Two (landscape and portrait)
391.
Four (center, top, left and bottom)
392.
Which of the following is correct regarding Underline in MS-Word?
393.
Color of Underline can be change
394.
Style of Underline can be change
395.
Underline can be set using by shortcut key
396.
All of the above
397.
On the works cited page, list works by each authors last name
and _____ the title of the work.
398.
italicize or underline
399.
boldface or italicize
400.
underline or boldface
401.
enlarge or underline
402.
Ctrl + U
403.
Undelete the previously deleted text
404.
Undo the last changes
405.
Underline the document name
406.
Underline the selected text
407.
When a hyperlink is created, Word formats the Web address as
_____.
408.
italicized and colored red
409.
italicized and colored blue
410.
underlined and colored red
411.
underlined and colored blue

412.
What is the name of the feature that will allow you to take a step
backward if youve made a mistake?
413.
Redo
414.
Cancel
415.
Undo
416.
Backspace
417.
To read through a document you may
418.
Use the arrow key
419.
Dragging the scroll box on the scroll bar
420.
Use your ENTER key to go down line by line
421.
Only A & B
422.
Which of the following can you change using the page setup
dialog box?
423.
margins
424.
page orientation
425.
vertical alignment
426.
all of the above
427.
The header and footer command are located on the ____ tab
428.
Home
429.
Insert
430.
View
431.
Header
432.
The column command is located on the _____ tab.
433.
Insert
434.
Home
435.
View
436.
Page Layout
437.
Using the ribbon where should you go to activate the ruler on
your document?
438.
View >> toolbars
439.
File >> Open
440.
View >> Ruler
441.
Insert >> Reference
442.
Which menu do you choose to shade words and paragraph?
443.
format, borders and shading
444.
insert, borders and shading
445.
view, shading
446.
none of the above
447.
Suppose you wanted to create an AutoCorrect entry that would
type the words We regret to inform you that your submission has been

declined Of the following choices, which would be the best name you
could assign to this entry?
448.
regret
449.
subdecl
450.
We regret to inform you that your submission has been declined
451.
11
452.
Before creating a master document, you must switch to _________
453.
Normal View
454.
Outline View
455.
Web Layout View
456.
Print Layout View
457.
Before moving a subdocument to another location within a master
document, you must switch to _________
458.
Normal View
459.
Outline View
460.
Web Layout View
461.
Print Layout View
462.
Which of the following can be used to navigate documents?
463.
frames
464.
hyperlinks
465.
web toolbar
466.
all of the above
467.
Which of the following symbol sets would be most likely to
contain a mathematical symbol such as a degree sign, greater than or
equal to, or a Greek letter?
468.
Wingdings
469.
Wingdings 3
470.
Webdings
471.
Symbol
472.
The _____ on the right side of the menu bar lets users type freeform questions, such as how do I save, or terms, such as copy, and Word
responds by displaying a list of topics related to the word or phrase
entered.
473.
Type a question for help box
474.
Question Mark button
475.
Whats this? command
476.
Index sheet
477.
Selecting text means, selecting?
478.
a word
479.
an entire sentence
480.
whole document

481.
any of the above
482.
Which of the following is the latest version of MS Word?
483.
Word 2000
484.
Word 2007
485.
Word 2010
486.
Word 2011
487.
Bold, Italic, Regular are known as
488.
font styles
489.
font effects
490.
word art
491.
text effects
492.
Shimmer, Sparkle text, Blinking Background etc. are known as
493.
font styles
494.
font effects
495.
word art
496.
text effects
497.
Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known as
498.
font styles
499.
font effects
500.
word art
501.
text effects
502.
The main elements of the _____ are the insertion point, end mark,
mouse pointer, rulers, scroll bars, and status bar.
503.
Word toolbar
504.
Formatting toolbar
505.
Word document window
506.
Graphics toolbar
507.
MS-Word automatically moves the text to the next line when it
reaches the right edge of the screen and is called?
508.
Carriage Return
509.
Enter
510.
Word Wrap
511.
None of the above
512.
Which of the following statement is false?
513.
You can set different header footer for even and odd pages
514.
You can set different page number formats for different sections
515.
You can set different header footer for first page of a section
516.
You can set different header and footer for last page of a section
Basic Microsoft Excel MCQs Paper
1. Which of the following methods cannot be used to enter data in a cell
1. Pressing an arrow key

2.
3.
4.
2.
1.
2.
3.
4.
3.
1.
2.
3.
4.
4.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
6.
1.
2.
3.
4.
7.
1.
2.
3.
4.
8.
1.
2.
3.
4.

Pressing the Tab key


Pressing the Esc key
Clicking on the formula bar
Which of the following will not cut information?
Pressing Ctrl + C
Selecting Edit>Cut from the menu
Clicking the Cut button on the standard
Pressing Ctrl+X
Which of the following is not a way to complete a cell entry?
Pressing enter
Pressing any arrow key on the keyboard
Clicking the Enter button on the Formula bar
Pressing spacebar
You can activate a cell by
Pressing the Tab key
Clicking the cell
Pressing an arrow key
All of the above
Text formulas:
Replace cell references
Return ASCII values of characters
Concatenate and manipulate text
Show formula error value
How do you insert a row?
Right-click the row heading where you want to insert the new row and select
Insert from the shortcut menu
Select the row heading where you want to insert the new row and select Edit
>Row from the menu
Select the row heading where you want to insert the new row and click the Insert
Row button on the standard toolbar
All of the above
Which of the following is not a basic step in creating a worksheet?
Save workbook
Modifiy the worksheet
Enter text and data
Copy the worksheet
How do you select an entire column?
Select Edit > Select > Column from the menu
Click the column heading letter
Hold down the shift key as you click anywhere in the column.
Hold down the Ctrl key as you click anywhere in the column

9.
1.
2.
3.

How can you print three copies of a workbook?


Select File>Properties form the menu and type 3 in the Copies to print text box.
Select File >Print from the menu and type 3 in the Number of copies text box.
Click the Print button on the standard toolbar to print the document then take it
to Kinkos and have 2 more copies made
4. Press Ctrl+P+3
10. To create a formula, you first:
1. Select the cell you want to place the formula into
2. Type the equals sign (=) to tell Excel that youre about to enter a formula
3. Enter the formula using any input values and the appropriate mathematical
operators that make up your formula
4. Choose the new command from the file menu
11. To center worksheet titles across a range of cells, you must
1. Select the cells containing the title text plus the range over which the title text is
to be centered
2. Widen the columns
3. Select the cells containing the title text plus the range over which the title text is
to be enfettered
4. Format the cells with the comma style
12. How do you delete a column?
1. Select the column heading you want to delete and select the Delete Row button
on the standard toolbar
2. Select the column heading you want to delete and select Insert Delete from the
menu
3. Select the row heading you want to delete and select Edit>Delete from the menu
4. Right click the column heading you want to delete and select delete from the
shortcut menu
13. How can you find specific information in a list?
1. Select Tools > Finder from the menu
2. Click the Find button on the standard toolbar
3. Select Insert > Find from the menu
4. Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box and click
the Criteria button
14. When integrating word and excel, word is usually the
15. Server
1. Destination
2. Client
3. Both b and c
15. When a label is too long to fit within a worksheet cell, you typically
must
1. Shorten the label

2. Increase the column width


3. Decrease the column width
4. Adjust the row height
16. The name box
1. Shows the location of the previously active cell
2. Appears to the left of the formula bar
3. Appears below the status bar
4. Appears below the menu bar
17. Comments put in cells are called
1. Smart tip
2. Cell tip
3. Web tip
4. Soft tip
18. Which is used to perform what if analysis?
1. Solver
2. Goal seek
3. Scenario Manager
4. All of above
19. You can use the horizontal and vertical scroll bars to
1. Split a worksheet into two panes
2. View different rows and columns edit the contents of a cell
3. Edit the contents of a cell
4. view different worksheets
20. Multiple calculations can be made in a single formula using
1. standard formulas
2. array formula
3. complex formulas
4. smart formula
21. Hyperlinks can be
1. Text
2. Drawing objects
3. Pictures
4. All of above
22. To activate the previous cell in a pre-selected range, press
1. The Alt key
2. The Tab key
3. The Enter key
4. None of the above
23. Which button do you click to add up a series of numbers?
1. The autosum button
2. The Formula button

3. The quicktotal button


4. The total button
24. When the formula bar is active, you can see
1. The edit formula button
2. The cancel button
3. The enter button
4. All of the above
25. To copy formatting from one area in a worksheet and apply it to another
area you would use:
1. The Edit>Copy Format and Edit>Paste Format commands form the menu.
2. The Copy and Apply Formatting dialog box, located under the Format>Copy and
Apply menu.
3. There is no way to copy and apply formatting in Excel You have to do it
manually
4. The Format Painter button on the standard toolbar
26. In a worksheet you can select
1. The entire worksheet
2. Rows
3. Columns
4. All of the above
27. When you link data maintained in an excel workbook to a word
document
1. The word document cannot be edit
2. The word document contains a reference to the original source application
3. The word document must contain a hyperlink
4. The word document contains a copy of the actual data
28. Which area in an excel window allows entering values and formulas
1. Title bar
2. Menu bar
3. Formula bar
4. Standard toolbar
29. To hold row and column titles in place so that they do not scroll when
you scroll a worksheet click the
1. Unfreeze panes command on the window menu
2. Freeze panes command on the window menu
3. Hold titles command on the edit menu
4. Split command on the window menu
30. To edit in an embedded excel worksheet object in a word document
1. Use the excel menu bar and toolbars inside the word application
2. Edit the hyperlink
3. Edit the data in a excel source application

4. Use the word menu bar and toolbars


31. To create a formula, you can use:
1. Values but not cell references
2. C ell references but not values
3. Values or cell references although not both at the same time
4. Value and cell references
32. Status indicators are located on the
1. Vertical scroll bar
2. Horizontal scroll bar
3. Formula bar
4. Standard toolbar
33. Which of the following is the oldest spreadsheet package?
1. VisiCalc
2. Lotus 1-2-3
3. Excel
4. StarCalc
34. Rounding errors can occur
1. When you use multiplication, division, or exponentiation in a formula
2. When you use addition and subtraction in a formula
3. Because excel uses hidden decimal places in computation
4. When you show the results of formulas with different decimal places that the
calculated results
35. You can copy data or formulas
1. With the copy, paste and cut commands on the edit menu
2. With commands on the shortcut menu
3. With buttons on the standard toolbars
4. All of the above
36. You cannot link excel worksheet data to a word document
1. With the right drag method
2. With a hyperlink
3. With the copy and paste special commands
4. With the copy and paste buttons on the standard toolbar.
37. Which of the following is a popular DOS based spreadsheet package?
1. Word
2. Smart cell
3. Excel
4. Lotus 1-2-3
38. An excel workbook is a collection of
1. Workbooks
2. Worksheets
3. Charts

4. Worksheets and charts


39. Excel files have a default extension of
1. Xls
2. Xlw
3. Wk1
4. 123
40. You can use the format painter multiple times before you turn it off by
1. You can use the format painter button on ly one time when you click it
2. Double clicking the format painter button
3. Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button
4. Pressing the Alt key and clicking the format painter button
41. You can use the formula palette to
1. Format cells containing numbers
2. Create and edit formulas containing functions
3. Enter assumptions data
4. Copy a range of cells
42. You can convert existing excel worksheet data an charts to an HTML
document by using
1. FTP wizard
2. Internet assistant wizard
3. Intranet wizard
4. Import wizard
43. A circular reference is
1. Geometric modeling tool
2. A cell that points to a drawing object
3. A formula that either directly or indirectly depends on itself
4. Always erroneous
44. Which of following is Not one of Excels what-if function?
1. Goal seek
2. Solver
3. Scenario manager
4. Auto Outline
45. When you insert an excel file into a word document. The data are
1. Hyperlinked placed in a word table
2. Linked
3. Embedded
4. Use the word menu bar and toolbars
46. Which of the following is not information you can specify using the
solver?
1. Input cells
2. Constraints

3. Target cell
4. Changing cells
47. Each excel file is called a workbook because
1. It can contain text and data
2. It can be modified
3. It can contain many sheets including worksheets and chart sheets
4. You have to work hard to create it
48. Excel probably considers the cell entry January 1, 2000 to be a
1. Label
2. Value
3. Formula
4. Text string
49. You can enter which types of data into worksheet cells?
1. Labels, values, and formulas
2. Labe3ls and values but not formulas
3. Values and formulas but not labels
4. Formulas only
50. All worksheet formula
1. Manipulate values
2. Manipulate labels
3. Return a formula result
4. Use the addition operator
51. Which of the following is a correct order of precedence in formula
calculation?
1. Multiplication and division exponentiation positive and negative values
2. Multiplication and division, positive and negative values, addition and subtraction
3. Addition and subtraction, positive and negative values, exponentiation
4. All of above
52. The Paste Special command lets you copy and paste:
1. Multiply the selection by a copied value
2. Cell comments
3. Formatting options
4. The resulting values of a formula instead of the actual formula
53. The numbers in our worksheet look like this: You want them to look like
this: $1,000.How can you accomplish this?
1. None of these
2. Select Format > Money from the menu
3. Click the Currency Style button on the formatting toolbar
4. You have to retype everything and manually add the dollar signs, commas, and
decimals.
54. Which of the following is not a valid data type in excel

1. Number
2. Character
3. Label
4. Date/time
55. Excel worksheet cells work very similarly to what common element of
the windows graphical user interface
1. Option buttons
2. List boxes
3. Text boxes
4. Combo boxes
56. Which of the following options is not located in the Page Setup dialog
box?
1. Page Break Preview.
2. Page Orientation
3. Margins
4. Headers and Footers
57. You want to track the progress of the stock market on a daily basis.
Which type of chart should you use?
1. Pie chart
2. Row chart
3. Line chart
4. Column chart
58. Without using the mouse or the arrow keys, what is the fastest way of
getting to cell A1 in a spreadsheet?
1. Press Ctrl +Home
2. Press Home
3. Press Shift + Home
4. Press Alt + Home
59. Which of the following methods can not be used to edit the contents of
a cell?
1. Press the Alt key
2. Clicking the formula bar
3. Pressing the F2 key
4. Double clicking the cell
60. If you begin typing an entry into a cell and then realize that you dont
want your entry placed into a cell, you:
1. Press the Erase key
2. Press Esc
3. Press the Enter button
4. Press the Edit Formula button
61. to view a cell comment

1. click the edit comment command on the insert menu


2. click the display comment command on the window menu
3. position the mouse pointer over the cell
4. click the comment command on the view menu
62. When you want to insert a blank imbedded excel object in a word
document you can
1. Click the object command on the insert menu
2. Click the office links button on the standard toolbar
3. Click the create worksheet button on the formatting toolbar
4. Click the import excel command on the file menu
63. To save a workbook, you:
1. Click the save button on the standard toolbar from the menu
2. Press Ctrl+F5
3. Click Save on the Windows Start button
4. Select Edit>Save
64. You can edit a cell by
1. Clicking the formula button
2. Double clicking the cell to edit it in-place
3. Selecting Edit>Edit Cell from the menu
4. None of above
65. You can select a single range of cells by
1. Clicking the upper-left cell in a group of cells and then pressing the Shift key
while clicking the lower right cell in a group of cells
2. Pressing the Ctrl key while dragging over the desired cells
3. Pressing the Shift key and an arrow key
4. Dragging over the desired cells
66. Which elements of worksheet can be protected from accidental
modification
1. Contents
2. Objects
3. Scenarios
4. All of above
67. You can use the drag and drop method to
1. Copy cell contents
2. Move cell contents
3. Add cell contents
4. a and b
68. It is acceptable to let long text flow into adjacent cells on a worksheet
when
1. Data will be entered in the adjacent cells
2. No data will be entered in the adjacent cells

3. There is no suitable abbreviation of the text


4. There is not time to format the next
69. How can you delete a record?
1. Delete the column from the worksheet
2. Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box, find the
record and Click the Delete button
3. Select Data > Delete Record from the menu
4. Click the Delete button on the Standard toolbar
70. Right clicking something in Excel:
1. Deletes the object
2. Nothing the right mouse button is there for left handed people
3. Opens a shortcut menu listing everything you can do to the object
4. Selects the object
71. Documentation should include
1. Destination and users of the output data
2. Source of input data
3. Information on the purpose of the workbook
4. All of the above
72. Files created with Lotus 1-2-3 have an extension
1. DOC
2. XLS
3. 123
4. WK1
73. To delete an embedded objects, first
1. Double click the object
2. Select the object by clicking it
3. Press the Shift + Delete keys
4. Select it and then press the delete key
74. Comments can be added to cells using
1. Edit > Comments
2. Insert > Comments
3. File > Comments
4. View > Comments
75. Which of the following is not a worksheet design criterion?
1. Efficiency
2. Aditibility
3. Description
4. Clarity
76. To copy cell contents using drag and drop press the
1. End key
2. Shift key

3. Ctrl key
4. Esc key
77. Which of the following is the latest version of Excel
1. Excel 2000
2. Excel 2002
3. Excel ME
4. Excel XP
78. When you copy a formula
1. Excel erases the original copy of the formula
2. Excel edits cell references in the newly copied formula
3. Excel adjusts absolute cell references
4. Excel doesnt adjust relative cell references
79. The autofill feature
1. extends a sequential series of data
2. automatically adds range of cell values
3. applies a boarder around the selected cells
4. none of the above
80. Which menu option can be sued to split windows into two
1. Format > window
2. View > window > split
3. Window > split
4. View > split
81. Which of the following is an absolute cell reference?
1. !A!1
2. $A$1
3. #a#1
4. A1
82. What symbol is used before a number to make it a label?
1. (quote)
2. = (equal)
3. _ (underscore)
4. (apostrophe)
83. Which symbol must all formula begin with?
1. =
2. +
3. (
4. @
84. Which of the following formulas is not entered correctly?
1. =10+50
2. =B7*B1
3. =B7+14

4. 10+50
85. Which of the following formulas will Excel Not be able to calculate?
1. =SUM(Sales)-A3
2. =SUM(A1:A5)*.5
3. =SUM(A1:A5)/(10-10)
4. =SUM(A1:A5)-10
86. A typical worksheet has . Number of columns
1. 128
2. 256
3. 512
4. 1024
87. How many characters can be typed in a single cell in Excel?
1. 256
2. 1024
3. 32000
4. 65535
88. A worksheet can have a maximum of . Number of rows
1. 256
2. 1024
3. 32000
4. 65535
89. Which of the following is not an example of a value?
1. 350
2. May 10, 2001
3. 0.57
4. Serial Number 50771
90. The chart wizard term data series refers to
1. A chart legend
2. A collection of chart data markers
3. A set of values you plot in a chart
4. A data label
91. The Chart wizard term data categories refers to;
1. A chart plot area
2. A horizontal axis
3. The organization of individual values with a charts data series
4. The data range that supply chart data
92. A worksheet range is a
1. A command used for data modeling
2. A range of values such as from 23 to 234
3. A group of cells
4. A group of worksheets

93. Getting data from a cell located in a different sheet is called


1. Accessing
2. Referencing
3. Updating
4. Functioning
94. Tab scrolling button
1. Allow you to view a different worksheet
2. Allow you to view additional worksheet rows down
3. Allow you to view additional worksheet columns to the right
4. Allow you to view additional sheets tabs
95. A numeric value can be treated as a label value if it precedes with
1. Apostrophe (&lsquo
2. Exclamation (!)
3. Hash (#)
4. Ampersand (&
96. Concatenation of text can be done using
1. Apostrophe (&lsquo
2. Exclamation (!)
3. Hash (#)
4. Ampersand (&
97. Data can be arranged in a worksheet in a easy to understand manner
using
1. auto formatting
2. applying styles
3. changing fonts
4. all of above
98. You can use drag-and-drop to embed excel worksheet data in a word
document
1. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while
pressing the Ctrl key
2. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while
pressing Shift key
3. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while
pressing Alt key
4. None of above
99. The auto calculate feature
1. Can only add values in a range of cells
2. Provides a quick way to view the result of an arithmetic operation on a range of
cells
3. Automatically creates formulas and adds them to a worksheet
4. A and c

100.
Excel uniquely identifies cells within a worksheet with a cell name
1. Cell names
2. Column numbers and row letters
3. Column letters and row numbers
4. Cell locator coordinates
5. You can zoom a worksheet
1. With the mouse pointer in Print Preview
2. With the zoom button on the Print Preview toolbar
3. With the Zoom command on the view menu
4. All of the above
102.
You can not link Excel worksheet data to a Word document
1. With the right drag method
2. With a hyperlink
3. With the copy and paste special commands
4. With the copy and paste buttons on the standard toolbar
103.
This type of software is similar to an accountants worksheet
1. Word processing
2. Database
3. Spreadsheets
4. Graphics
104.
which function will calculate the number of workdays between 6/9/2004
and 8/12/2004?
1. Workday
2. Date
3. Networkdays
4. All of the above
105.
Data marker on a chart are linked to data points in a worksheet, therefore,
1. You can automatically apply formatting to a data series
2. You can change the position of a data marker and automatically change the data
point value in the worksheet
3. You can change a data print value and automatically are draw the chart
4. a and b
106.
When you group worksheets
1. You can enter variable data on multiple worksheets at one time
2. You can print more than one worksheet at a time
3. You can enter common data, formats, and formulas on multiple worksheets at
one time
4. b, and c
107.
You can use the format painter multiple times before you turn it off by
1. You can use the format painter button only one time when you click it
2. Double clicking the format painter button

3. Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button
4. Pressing Alt key and clicking the format painter button
108.
The default header for a worksheet is
1. Your name
2. The date and time
3. None
4. The sheet tab name
109.
To drag a selected range of data to another worksheet in the same
workbook, use the
1. Tab key
2. Alt key
3. Shift key
4. Ctrl key
110.
When creating a vertical page break
1. The active cell must be A1
2. The active cell can be anywhere in the worksheet
3. The active cell must be in row 1
4. The active cell must be in column A
111.
to activate the previous cell in a pre-selected range, press
1. the Alt key
2. the Tab key
3. the Enter key
4. none of above
112.
When the formula bar is activated, you can see
1. The Edit Formula button
2. The Cancel button
3. The Enter button
4. All of above
113.
In a worksheet you can select
1. The entire worksheet
2. Rows
3. Columns
4. a, b, and c
114.
when you print preview a worksheet
1. the entire worksheet is displayed
2. the selected range is displayed
3. the active portion of the worksheet is displayed
4. a, b and c
115.
You can group noncontiguous worksheets with
1. The group button on the standard toolbar
2. The shift key and the mouse

3. The ctrl key and mouse


4. The alt+enter key
116.
Weight refers to
1. The print density of characters
2. The height of the printed character
3. Upright or slanted shape
4. The design and appearance of characters
117.
When you link data maintained in Excel workbook to a Word document
1. The Word document cannot be edited
2. The Word document contains a reference to the original source application
3. The word document must contain a hyperlink
4. The word document contains a copy of the actual data
118.
When you see a cell with a red triangle in the top right corner, what does
this signify?
1. There is an error in the cell
2. There is a comment associated with the cell
3. The font color for text in the cell is red
4. A formula cannot be entered into the cell
119.
To hold row and column titles in places so that they do not scroll when you
scroll a worksheet, click the
1. Unfreeze panes command on the window menu
2. Freeze panes command on the window menu
3. Hold titles command on the edit menu
4. Split command on the window menu
120.
Which of these is a quick way to copy formatting from a selected cell to
two other cells on the same worksheet?
1. Use Ctrl to select all three cells, then click the paste button on the standard
toolbar
2. Copy the selected cell, then select the other two cells, click style on the Format
menu, then click Modify
3. Click format painter on the Formatting toolbar twice then click in each cell you
want to copy the formatting to
4. All of above
121.
To edit data in an embedded Excel worksheet object in a Word document
1. Use the Excel menu bar and toolbars inside the word application
2. Edit the hyperlink
3. Edit the data in a Excel source application
4. Use the Word menu bar and toolbars
122.
Status indicators are located on the
1. Vertical scroll bar
2. Horizontal scroll bar

3. Formula bar
4. Formatting toolbar
123.
You can open the scenario Manager dialog box by choosing scenarios from
the .. menu.
1. View
2. Insert
3. Format
4. Tools
124.
You can open the Sort dialog box by choosing Sort from the .. menu
1. View
2. Format
3. Tools
4. Data
125.
when working in the page break preview, you can
1. view exactly where each page break occurs
2. add or remove page breaks
3. change the print area
4. all of above
126.
A data map is helpful
1. When you have too much data to chart
2. To show a geographic distribution of data
3. To compare data points
4. To show changes in data over time
127.
Rounding errors can occur
1. When you use multiplication, division or exponentiation in a formula
2. When you use addition and subtraction in a formula
3. Because Excel uses hidden decimal places in computation
4. When you show the results of formulas with different decimal places than the
calculated results
128.
You can copy data or formulas
1. With the copy, paste and cut commands on the edit menu
2. With commands on a shortcut menu
3. With buttons on the standard toolbar
4. All of the above
129.
You can activate a cell by
1. Pressing the Tab key
2. Clicking the cell
3. Pressing an arrow key
4. All of above
130.
Which of the following setup options can not be set in the page setup
dialog box?

1. Printer selection
2. Vertical or horizontal placement
3. Orientation
4. Row and column titles
131.
What term refers to a specific set of values saved with the workbook?
1. Range
2. Scenario
3. Trend line
4. What-if analysis
132.
Got functions? No? You need the insert function dialog box. How do you
get it?
1. Right click a cell and then click insert
2. Click the insert menu and then click function
3. Type = in a cell
4. All of the above
133.
Which of the following describes how to select all the cells in a single
column?
1. Right click on column and select Pick from list
2. Use data text to columns menu item
3. Left click on the gray column title button
4. Pressing Ctrl + A on the keyboard
134.
when you use the fill effects in the format data series dialog box, you can
not
1. rotate text on the chart
2. select a fore ground color
3. select a pattern
4. select a background color
135.
Paper spreadsheets can have all the same advantages as an electronic
spreadsheet except which of the following?
1. Rows and columns
2. Headings
3. Speed
4. None
136.
Which of the following is not a basic step in creating a worksheet?
1. Save the workbook
2. Modify the worksheet
3. Enter text and data
4. Copy the worksheet
137.
Whats a quick way to extend these numbers to a longer sequence, for
instance 1 through 20?

1. Select both cells, and then drag the fill handle over the range you want, for
instance 18 more rows
2. Select the range you want, include both cells, point to fill on the Edit menu, and
then click down.
3. Copy the second cell, click in the cell below it, on the standard toolbar click the
down arrow on the Paste button, and then click Paste Special
4. All of above
138.
To insert three columns between columns D and E you would
1. Select column D
2. Select column E
3. Select columns E, F and G
4. Select columns D, E, and F.
139.
To center worksheet titles across a range of cell, you must
1. Select the cells containing the title text and use the fill handle to center the text
across a range of cells
2. Select the cells containing the title text and click on Center button
3. Select the cells in range containing the title text and use the Merge and Center
tool
4. Widen the column
140.
When integrating Ms-Word and Excel, Word is usually the
1. Server
2. Source
3. Client
4. None
141.
Charts tips can
1. Show the formatting of a data label
2. Show the name of a data series
3. Show the value of data point
4. b and c
142.
The Name box
1. Shows the location of the previously active cell
2. Appears t the left of the formula bar
3. Appears below the status bar
4. Appears below the menu bar
143.
How do you change column width to fit the contents?
1. Single-click the boundary to the left to the column heading
2. Double click the boundary to the right of the column heading
3. Press Alt and single click anywhere in the column
4. All of above
144.
when you work with large worksheets, you may need to
1. size the worksheet to fit on the specific number of pages

2. add and remove page breaks


3. specify only certain print areas
4. all of above
145.
Hyperlinks cannot be
146.
Special shapes like stars and banners
147.
Drawing objects like rectangles ovals
148.
Pictures
149.
All can be hyperlinks
146.
You can use the horizontal and vertical scroll bars to
1. Split a worksheet into two panes
2. View different rows and columns
3. Edit the contents of a cell
4. View different worksheets
147.
What do we call a computer program that organizes data in rows and
columns of cells? You might use this type of program to keep a record of the
money you earned moving lawns over the summer.
1. Spreadsheet program
2. Database program
3. Word processor program
4. Desktop publisher program
148.
You can add an image to a template by clicking the Insert Picture From File
button on the . Toolbar.
1. Standard
2. Formatting
3. Drawing
4. Picture
149.
What function displays row data in a column or column data in a row?
1. Hyperlink
2. Index
3. Transpose
4. Rows
150.
When you insert an Excel file into a Word document, the data are
1. Hyperlinked
2. Placed in a word table
3. Linked
4. Embedded
151.
Except for the function, a formula with a logical function shows the
word TRUE or FALSE as a result
1. IF
2. AND
3. OR

4. NOT
152.
Macros are run or executed from the .. menu.
1. Insert
2. Format
3. Tools
4. Data
153.
You can open the consolidate dialog box byt choosing Consolidate from the
.. menu.
1. Insert
2. Format
3. Tools
4. Data
154.
Each excel file is called a workbook because
1. It can contain text and data
2. It can be modified
3. It can contain many sheets including worksheets and chart sheets
4. You have to work hard to create it
155.
Which types of charts can excel produce?
1. Line graphs and pie charts only
2. Only line graphs
3. Bar charts, line graphs and pie charts
4. Bar charts and line graphs only
156.
How are data organized in a spreadsheet?
1. Lines and spaces
2. Layers and planes
3. Rows and columns
4. Height and width
157.
What does the VLOOKUP function do?
1. Looks up text that contain v
2. Checks whether text is the same in one cell as in the next
3. Finds related records
4. All of above
158.
Gridlines
1. May be turned off for display but turned on for printing
2. May be turned on or off for printing
3. The be turned off for display and printing
4. a, b and c
159.
You can print only an embedded chart by
1. Moving the chart to a chart sheet before you print.
2. Formatting the chart before you print
3. Selecting the chart before you print

4. a and c
160.
Which of the following is a correct order of precedence in a
formula calculation?
1. Multiplication and division, exponential positive and negative value
2. Multiplication and division, positive and negative values, addition and subtraction
3. Addition and subtraction, positive and negative values, exponentiation
4. None of above
161.
A function inside another function is called a .. function.
1. Nested
2. Round
3. Sum
4. Text
162.
How should you print a selected area of a worksheet, if youll
want to print a different area next time?
1. On the file menu, point to print area, and then click set print area.
2. On the file menu, click print, and then click selection under print what
3. On the view menu, click custom views, then click add
4. All of above
163.
Your German supplier still invoices for parts in Deutsche marks.
How can you have Excel convert those sums to Euros?
1. On the Insert menu, click Symbol and from the currency symbols subset, select
the Euro sign.
2. On the tools menu, click Add-Ins, and select the Euro Currency Tools check box
3. Apply a selected background color
4. All of above
164.
Which function calculates your monthly mortage payment?
1. PMT (payments)
2. NPER (number of periods)
3. PV (present value)
4. All of above
165.
If you are working in English (US), Chinese or Japanese, Excel
2002 can speak data as you enter it, to help you verify accuracy. How do
you activate this feature?
1. Point to speech on the tools menu, and then click show text to speech toolbar.
2. Click validation on the data menu
3. Point to speech on the tools menu, and then click speech recognition
4. All of above
166.
Which of the following methods can not be used to enter data in a
cell?
167.
Pressing an arrow key
168.
Pressing the tab key

169.
Pressing the Esc key
170.
Clicking the enter button to the formula bar
167.
Which of the following will not set text in selected cells to italics?
1. Pressing Ctrl + I on the keyboard
2. Using the Tools Wizard Web Form menu item
3. Using the Format Cells Font menu item
4. None of the above
168.
Which of the following methods cannot be used to edit the
content of cell?
1. Pressing the Alt key
2. Clicking the formula bar
3. Pressing F2
4. Double clicking the cell
169.
Which of the following is not an option in the spelling dialog box?
1. Edit
2. Ignore
3. Ignore all
4. Change
170.
You can quickly change the appearance of your work by choosing
Auto Format from the . Menu
171.
Edit
172.
View
173.
Format
174.
Tools
171.
To protect a worksheet, you can choose Protection and the
Protect Sheet from the .. menu
1. Edit
2. Format
3. Tools
4. Data
172.
You can open the Highlight Changes dialog box by choosing Track
Changes from the . Menu.
1. Edit
2. Insert
3. Format
4. Tools
173.
Which of the following is not a worksheet design criterion?
1. Efficiency
2. Auditability
3. Description
4. Clarity

174.
To copy cell contents using drag and drop, press the
1. End key
2. Shift key
3. Esc key
4. None of above
175.
If you press ., the cell accepts your typing as its contents.
1. Enter
2. Ctrl + Enter
3. TAB
4. Insert
176.
The autofill feature
1. Extends a sequential series of data
2. Automatically adds a range of cell values
3. Applies a boarder around selected cells
4. None of above
177.
What is the keyboard shortcut (button or buttons to be pressed)
for creating a chart from the selected cells?
1. F3
2. F5
3. F7
4. F11
178.
you can use the formula palette to
1. format cells containing numbers
2. create and edit formulas containing functions
3. entered assumptions data
4. copy a range of cells
179.
What Pivot Table toolbar button updates the data in a Pivot Table
or Pivot Chart report if the source data chas changed
1. Format Report
2. Pivot Table
3. Refresh Data
4. Show Detail
180.
What is an expression that tells how the numbers in a determined
set of cells are to be calculated?
1. Formula
2. Field
3. Data
4. Query Correct Answer:
181.
Qtr 1, Qtr 2, Qtr 3 is an example of a
1. Formula
2. Function

3. Series
4. Syntax
182.
You can edit existing Excel data by pressing the
1. F1 key
2. F2 key
3. F3 key
4. F4 key
183.
The cell reference for a range of cells that starts in cell B1 and
goes over to column G and down to row 10 is .
1. G1-G10
2. B1.G10
3. B1;G10
4. B1:G10
184.
A user wishes to remove a spreadsheet from a workbook. Which is
the correct sequence of events that will do this?
1. Go to File-Save As Save As Type Excel worksheet
2. Right click on the spreadsheet tab and select DELETE
3. Right click on the spreadsheet and select Insert Entire Column
4. None of above
185.
What feature enables you to adjust or back solve the value in a
cell to reach a desired outcome in a formula?
1. Goal Seek
2. Scenario Summary report
3. Forecasting
4. Trend line
186.
what term describes a background that appears as a grainy, non
smooth surface
187.
gradient
188.
pattern
189.
solid
190.
texture
187.
Excel is a
188.
Graphic program
189.
None of these
190.
Word processor
191.
A spreadsheet
188.
To create an interactive Pivot Table for the web, you use a
Microsoft Office Web component called
189.
HTML
190.
Pivot Table Field List
191.
Pivot Table List

192.
Pivot Table Report
189.
Which of the following is not a valid Zoom percentage in Excel?
190.
10
191.
100
192.
300
193.
500
190.
The spelling tool is placed on ______ toolbar
191.
Standard
192.
Formatting
193.
Drawing
194.
Reviewing
191.
If you need a text to show vertically in a cell. How will you achieve
this?
1. Choose Vertical on Text alignment in Format Cells dialog box
2. Choose 90 Degrees in Orientation of Format Cells dialog box
3. Choose Distributed from the Vertical drop down list of Format Cells dialog box
4. Choose Center Across Selection from Horizontal combo box in Format Cells dialog
box
192.
Can you set 0.5 inch left indentation for a cell in Excel?
193.
Excel does not have indentation feature
194.
You can specify indentation only if you turn the rulers on
195.
Indentation can be set from Format Cells dialog box
196.
The indentation can be specified only when printing
193.
You can automatically adjust the size of text in a cell if they do
not fit in width by
1. Double clicking on the right border of column header
2. From Format choose Columns and then Autofit Selection
3. From Format Cells dialog box mark Shrink to fit check box
4. All of above
194.
Formatting a cell in Currency, you can specify
1. Decimal Places
2. Currency Symbol
3. Both of above
4. None of above
195.
Formatting a cell in Number format you cant set
1. Decimal Places
2. Use 1000 separator
3. Negative numbers
4. Currency Symbol
196.
What is entered by the function =today()
1. The date value for the day according to system clock

2. The time value according to system clock


3. Todays date as Text format
4. All of above
197.
Which function will you use to enter current time in a woksheet
cell?
1. =today()
2. =now()
3. =time()
4. =currentTime()
198.
Special category of Number tab in Format Cells dialog box can be
used to apply formats like
1. Zip Code
2. Phone Number
3. Both of above
4. None of above
5. Merge cells option can be applied from
6. Format Cells dialog box Alignment Tab
7. Formatting toolbar
8. Both of above
9. None of above
10. Pre-made sheet formats like Simple, Classic, Accounting, Colorful et can
be applied from
11. from Fromat >> Cells
12. from Format >> Autoformat
13. from Table >> Autoformat
14. All of above
Dear Sis: Here are available 100 Answer Keys:
1-A 2-D 3-D 4-D 5-C 6-A 7-C 8-D 9-C 10-B
11-C 12-C 13-D 14-C 15-C 16-B 17-B 18-B 19-C 20-D
21-B 22-D 23-C 24-A 25-A 26-B 27-B 28-A 29-B 30-D
31-B 32-D 33-B 34-A 35-A 36-D 37-A 38-C 39-B 40-B
41-C 42-B 43-C 44-D 45-C 46-A 47-B 48-D 49-A 50-B
51-D 52-B 53-B 54-D 55-C 56-C 57-C 58-C 59-B 60-B
61-C 62-B 63-D 64-A 65-D 66-D 67-C 68-A 69-B 70-C
71-C 72-B 73-C 74-D 75-B 76-A 77-D 78-C 79-A 80-A
81-C 82-D 83-C 84-B 85-D 86-D 87-A 88-C 89-D 90-D
91-D 92-C 93-C 94-A 95-D 96-B 97-D 98-C 99-C 100-B
Here are Answer Keys: 100 Answer Keys: 1-A 2-D 3-D 4-D 5-C 6-A 7-C 8-D 9-C 10-B
11-C 12-C 13-D 14-C 15-C 16-B 17-B 18-B 19-C 20-D
21-B 22-D 23-C 24-A 25-A 26-B 27-B 28-A 29-B 30-D
31-B 32-D 33-B 34-A 35-A 36-D 37-A 38-C 39-B 40-B

41-C 42-B 43-C 44-D 45-C 46-A 47-B 48-D 49-A 50-B
51-D 52-B 53-B 54-D 55-C 56-C 57-C 58-C 59-B 60-B
61-C 62-B 63-D 64-A 65-D 66-D 67-C 68-A 69-B 70-C
71-C 72-B 73-C 74-D 75-B 76-A 77-D 78-C 79-A 80-A
81-C 82-D 83-C 84-B 85-D 86-D 87-A 88-C 89-D 90-D
91-D 92-C 93-C 94-A 95-D 96-B 97-D 98-C 99-C 100-B