You are on page 1of 7

11/13/2016 : additional mathematics = cara nak lulus dengan mudah, tips dan rancangan strategik

0 More Next Blog Create Blog Sign In

RUMAH ANTOLOGI ROTI GULUNG SIAPA PENULIS? KRIM SF BEAUTY

aplikasi di atas garis Sunday, November 14, 2010

additional mathematics = cara nak lulus dengan mudah, tips dan


rancangan strategik

additional mathematics...jika matematik adalah memburu A+, add. maths adalah


satu mimpi ngeri kat sekolah aku..walaupun tahun lepas peratus lulus meningkat,
tapi masih ada yang tak lulus atau bahasa yang lebih manis, tak mencapai target
yang diharapkan. disini ada sedikit syor dan strategi untuk lulus; hanya sesuai
untuk mereka yang sentiasa tak mencapai target. kalau yang dah dapat gred C ke B
ke cubalah dapatkan ke A+. MAK AKU DAH TAK YAH
PAKAI TONGKAT
MAK AKU DAH TAK
YAH PAKAI TONGKAT

ubat berkesan untuk sakit


lutut dan sendi, aku

http://tanpadiriku.blogspot.my/2010/11/additional-mathematics-cara-nak-lulus.html 1/7
11/13/2016 : additional mathematics = cara nak lulus dengan mudah, tips dan rancangan strategik
cadangkan pada sesiapa
yang ada masalah lutut dan
sendi makan/minum
suplement ni... pasal aku
tengok perubahan pada mak
aku sendiri. sebarang
pertanyaan boleh call/sms di
017-2458952

Hujah Penulis
y ang dilihat tak selalu
kekal,
y ang ada bukan semuany a
milik kita,
Followers cukuplah aku simpan
dalam hati,
Followers (36) Next nanti aku boleh kenang
selamany a..
add maths bukan membunuh anda tapi ilmu fardhu kifayah yang tak ternilai
blog translater

sedikit review: Select Language


Pow ered by Translate
Additional Mathematics terbahagi kepada 2 bahagian kertas; Paper 1 and 2. Paper 1
memberi markah sebanyak 80 markah dan paper 2 membawa markah sebanyak 100 Total Pageviews
markah. hasil P1+P2 = 180.

selalunya kebanyakkan sekolah memberikan markah lulus adalah 40 ke atas. di sini,


penulis memberikan sedikit tips untuk lulus...jalan kepada menuju A (step by
120230
steps)
preskripsi IBNU SINA
"Jika anda tidak dapat
mengubat peny akitny a

target
maka temukanlah si pesakit
Follow dengan kekasihny a ,
menurut peraturan sy ariah
maka buatlah"
"Hak guru
"masa itu duit" kata
lebih agung

separuh
en.Crab
dari hak Ibu
bapa. Sebab
orang tua Labels
penyebab

separuh
Abdul Basith (1) additional
adanya kita mathematic s (4) agama (7)
ahmad naina (2) AKADEM I AL
skg dan QURAN (5) al-fizik (11) al-

kehidupan hisab/al-matematik (10)


ambigram (12) asal usul melayu
yg fana. cuba kita target separuh; 180 / 2 = 90 markah. bila dijadikan peratus anda akan (1) asb (1) astrofotography (1)
astronomi (6) bank soalan (1)
Sementara mendapat 50%. maka di sini anda perlu target untuk dapat 90 markah dari paper1
&2. pembahagian yang dibuat untuk setiap paper cube try
biologi (1) contest (1)

guru (29) DIY (29) dr mat


dajal (1)
rofa (1) hantu (1) hiburan (27)
penyebab Paper 1 (80 marks) Paper 2 ( 100 marks) jalanku (89) kereta (1)
hidup yg Target skor = 80/2 = 40 marks Target skor = 100 / 2 = 50 marks kimia (1) lawak (7) levis (1)
makanan beracun (1) maqamat (3)
kekal. Kalau Conclusion = cuba target untuk dapat Conclusion = cuba target untuk dapat matematik tambahan (3)
tidak ada 40 marks di paper ini. Untuk paper 1 50 marks di paper ini. metafizik (6) meteor (2)
anda kena kuasai semua tajuk kecuali 2 M ustafa Ismail (2) nagham (3)
guru, tajuk di tingkatan 5. (rujuk jadual nahawand (1) pedang setiawan (5)
pelik (19)
nescaya apa seterusnya)
(40 + 50 ) x 100% = 50%
percubaan spm (1)
physics (7) proton inspira (1)
yg dihasilkan 180 qari (3) QASIDAH (1) resepi (3)
saham (1) sajak (5) selangor (1)
dan Anda lulussyabas!!!
seni (13) SLISS (11) soalan
diarahkan untuk paper 1 kena berusaha sket, banyakkan buat latihan...untuk Paper 2..ni yang boc or (4) soalan spot (4)

seronok, anda boleh buat analisis mana yang anda nak jawab ..boleh rancang soalan trial (2) SPM (6)
oleh org tua daripada sekarang untuk kemenjadian di masa hadapan. tarannum (18) target A (5)

akan celaka teka


mereka
teki (4)
(43)tips
tentang

selamanya" Paper 2
menjawab (6) toxic food (1) wali

Imam Al Kita target sekurang-kurangnya 50/100 (separuh


sembilan (1) YA IMAM RUSLI (1)

Ghazali markah) untuk lulus flag counter


Section A (40 marks) Section B (40 marks) Section C (20 marks)
Answer all questions (7 Q) Answer 4 from 5 Answer 2 from 4

http://tanpadiriku.blogspot.my/2010/11/additional-mathematics-cara-nak-lulus.html 2/7
11/13/2016 : additional mathematics = cara nak lulus dengan mudah, tips dan rancangan strategik
Strategi Ke-2 Sun questions questions
Tzu; Kitab Seni Tajuk yang biasanya Tajuk yang biasa keluar Tajuk yang disoal hanya
Peperangan keluar akan ditanya pada
1. Linear law section ini sahaja.
"Kenalilah musuhmu,
1. Simultaneous 2. Trigonometry
kenalilah diri sendiri
equation 1. Solution of
Maka kau akan menang 3. Circular measure
2. Vector triangle
dalam 100 4. Geometry
pertempuran" 3. Statistics 2. Index law
coordinate
4. Trigonometry 3. Motion along a
5. Integration
blogger straight line
5. Progression
4. Linear cuaca
Scribd Feed 6. Differentiation
Alfred Bekker programming
1 hour ago
Cadangan pilihan: Cadangan pilihan: Cadangan pilihan :
Paul Tan's Raves
1. Simultaneous Equation 1. Linear Law (F 5) 1. Solution Of Triangle
and Rants on the
Automotive (F4) - 10 marks (F 4)
Industry -5 marks (dengan mudah anda 10 marks
2017 M V Agusta (mesti , mesti dan mesti akan dapat 10/10; (semua senang;
Brutale 800 RR shown mahir dan mesti bandingkan soalan setiap mahirkan ambigious
at EICM A dijawab) tahun, hamper sama ; case atau kes
14 hours ago lukis graf ) berambiguiti dari segi
Duke Amiene Rev
melakar segitiga)
Ulasan Filem PEKAK - 2. Statistics (F4) 2. Coordinate Geometry 2. Index Number (F 4)
PEKAK M ovie Review -___ marks (F 4) 10 marks
2 m onths ago (section ini antara yang - 10 marks (setiap tahun bentuk
digemari oleh pelajar, (advantages kerana anda soalan sama sahaja)
Koleksi Bahan mudah untuk belajar juga sedikit
Bantu Mengajar
dikuasai.Cuba kuasai lukis dalam Mathematics tajuk
Untuk Guru
graf frequency polygon, The Straight Line; faham katakanlah...
BANK SOALAN KSSR
Tahun 1 hingga histogram, ogive, konsep ia akan menjadi 27 Mac 16, 04:55
Tahun 6 mencari nilai mudah) tqh: please update
8 m onths ago interquartile range and username and passw ord
untuk bank soalan spm
median using formula,
akufrazi 28 Okt 15, 06:10
variance and standard Lily: Blogw alking. Have a
2015 resolutions
1 year ago
deviation ) nice day.
3. Vector (F5) 3. Circular Measure 7 Okt 15, 12:55
Suzie la: visit me back
cikgufidah.blogspo -___ marks (Form 5)
4 Okt 15, 08:04
t.com (boleh dikuasai dengan -10 marks Yana: Singgah
thank you mudah) (jika anda faham konsep blogw alking
1 year ago
asas yang anda belajar 29 Sep 15, 12:01

Masterfikar masa PMR, anda dengan Sye ra: Bila nak post lagi
Jejak Wira Versi Baru mudah boleh jawab 26 Sep 15, 03:07
It is be tte r to be : hated
#180 soalan di bahagian ini) for w hat you are than to
4. Differentiation (F4) 4. Trigonometry (F 5) be loved for w hat you
-10 marks are not
(cuba bandingkan soalan 16 Sep 15, 11:16
Yana: Cantiknye blog
setiap tahun, lebih [Upgrade Cbox] Segarkan
kurang sama, soalan Nama e-mail / url
2 years ago
prove simple sahaja dan Mesej Hantar
lakar graf pun mudah) Bantuan Ikon cbox
Berry Berry Easy
SPM Biology 2013 Conclusion cuba skor Conclusion = cuba skor Conclusion = cuba skor
Tips and Predictions (5+15)/40 sekurang-kurangnya 20/20.
FEEDJIT Live Traffic Feed
for Paper 4551/2 and (mengapa ada 5 +..ini 25/40
4551/3 kerana soalan pertama, (penulis tahu ada
2 years ago tajuk simultaneous sebilangannya mampu
-al-hadi19th-
equations adalah seperti dapat lebih daripada itu
jerebu woi pernyataan di atas) 40/40 atau 50/40cuba
3 years ago usahakan)
Total =20 Total = 25 Total =20
PHYSICS IS FUN Total = 20+25+20
= 65
Kita target sekurang2nya 50/100 tetapi anda telah dapat 65/100. Syabas, anda
telah lulus cuba target untuk dapat A pula.
Anda mahirkan 2 tajuk
4 years ago form 4 ini, anda akan
dapati ianya cukup
LAMAN RASMI SMK mudah dan jika anda tak
AGAMA S5 belajar atau menguasai
Bulan
Bahasa
tajuk form 5; Motion
2012 Along A Straight Line &
Linear Programming
pun takda masalah
4 years ago kerana ianya pilihan dan
tidak akan disentuh
zaharuddin.net pada bahagian yang lain
Pandangan Ilmuan & malah Paper 1 . ini
Pendakwah Islam
bermakna anda jimat
Terhadap Bajet 2012
5 years ago
masa untuk tinggalkan 2
tajuk F5 tersebut.

http://tanpadiriku.blogspot.my/2010/11/additional-mathematics-cara-nak-lulus.html 3/7
11/13/2016 : additional mathematics = cara nak lulus dengan mudah, tips dan rancangan strategik
RAFIUDDIN Live Traffic Feed
FARHAN jika kita kira di atas, A visitor from Petaling Jaya,
Selangor viewed
(40 + 65 )/180 x100 = 58 % .. ": additional
mathematics = cara nak
...nah..anda telah lulus...usaha lagi untuk menuju A+ lulus dengan mudah, tips
Lawatan ke Perlis A
dan visitor from Mountain
rancangan strategik" 5
dan Kedah View, California viewed
jadi lakukan yang terbaik untuk diri anda secs ago
7 years ago
": additional
Conclusion 5 untuk lulus...jalan menuju A, anda perlulah melaksanakan beberapa tips: mathematics = cara nak
lulus dengan mudah, tips
Lepak.my
1. beli buku soalan past year dan buat...wajib anda lakukan...bila nak A
dan visitor from Petaling
rancangan Jaya,
strategik" 1
mula...sekarang juga...yang baru naik tingkatan 4 cepat2 beli buku ni, yang bakal Selangor
hr 45 minsviewed ago
! kurasakan
something... naik tingkatan 5, masih ada masa nak beli, yang bakal menghadapi SPM tak lama ": additional
lagi, masih ada masa yang belum mencemburui anda mathematics = cara nak
Me n Her
lulus dengan mudah, tips
2. kuasai perkara asas dalam matematik. jangan segan silu bukan buku PMR. UPSR
A
dan visitor from Bandar,
rancangan strategik" 2
Oh! Tidak
dan sebagainya. ramai yang tak mampu jawab kerana lemah basic things in Selangor
hrs 36 mins viewed
ago
Always be..,NuRuL
mathematics. ": tarannum
nahawand"
A visitor from 3 hrs 6 mins ago
Bandar,
KERTAS SOALAN
RAMALAN Selangor viewed
MATEMATIK 2010 ": GOLDEN
RATIO; Miracle of Kaabah
Ustaz Azhar Idrus
(NISBAH KEEMASAN
A visitor from
KAABAH ?)"Puchong,
4 hrs 50
Search This Blog Selangor
mins ago viewed
": additional
Search
mathematics = cara nak
lulus dengan mudah, tips
BLOG-BLOG A
dan visitor from Bukit
rancangan strategik" 13
KESENIAN Mertajam,
hrs 56 minsPulau ago Pinang
viewed ":
AWANGPURBA
Logo. Jihad additional mathematics =
1 year ago cara nak lulus dengan
elakkan daripada menjadi "pakar" yang sesat A visitortips
mudah, fromdan Langkawi,
rancangan
KhairArzaaq Kedah viewed
Perarakan strategik" 19 hrs":
57 mins
additional
ago mathematics =
5 years ago 3. latihan, latihan, latihan dan latihan...jangan tinggal walaupun anda dah jadi
cara nak lulus dengan
pujaan kawan2 kerana anda pakar dalam Additional Mathematics...ini saja formula
.
untuk kuasai matematik
mudah, tips dan rancangan
contoh tulisan khat A visitor from
strategik" 20 hrs Malaysia
45 mins
6 years ago viewed ":
ago
Dr Faisal Tehrani additional mathematics =

practice make
cara nak lulus dengan
adilrasheed.com mudah,
A visitortips fromdan rancangan
Malaysia
Just Khai strategik"
viewed 23 hrs 14 mins
":
ago
MEMBELI DI
blogger tarannum
tanah malayu dan
seluruh duniawi
perfect ALIEXPRESS"
Real-time view Get Feedjit23 hrs 17

::Koleksi Seni FEEDJIT Live Page


Tarannum Al- Popularity
quran::Quran
Berlagu::Mp3
Tarannum::Video FEEDJIT Live Traffic Map
Tarannum::Buku
Lagu::
Kelas Tarannum
Online (Whatsapp)
5 days ago

PCBUKM




14/8/2011 jalan menuju kegagalan
1 year ago

Seni Tarannum Al-


Quran 4. faham kehendak soalan...ramai yang garu kepada and merungut2 ape yang soalan
Keputusan Tilawah
ni nak...baca dengan teliti...elakkan daripada kecuaian semasa menjawab (careless
Peringkat
Antarabangsa ke 55 adalah musuh paling bahaya bagia semua orang ..tambah-tambah mereka yang dah
3 years ago pakar Additional Mathematics )

tarannum wal
maqamat Blog Archive
Surah At-tahrim 4-5
with M aqam Bayati 2014 (2)
by Syeikh M ustafa

Ismail
http://tanpadiriku.blogspot.my/2010/11/additional-mathematics-cara-nak-lulus.html 4/7
11/13/2016 : additional mathematics = cara nak lulus dengan mudah, tips dan rancangan strategik
Ismail 2013 (10)
4 years ago
2012 (32)
Mari BerTarannum 2011 (69)
Bersama Ustaz Nik
M ADU TABLET 2010 (118)
TERHEBAT December (23)
4 years ago
November (17)
"AMAZING!!! PLANET ZUHRAH
SHARIFAH KHASIF (VENUS) CERAH DI
SYED MOHD..." UFUK TIMUR WAKTU
Kelas Al-Qur'an kefahaman yang tersasar jauh PA...
5 years ago
5. bila menggunakan formula, jangan segan silu untuk rujuk formula yang diberi di alamak-telah ditemui
Syuri Husaini halaman formula...ramai yang tersalah menulis formula kerana over confident terus diingati, Dr Mat
Other videos are Rofa Ismail
available
5 years ago PENGORBANAN;
TERKORBAN ATAU
Tarannum- DIKORBANKAN
Download
BANK SOALAN TRIAL
Johan Qari Tilawah
SPM , LENGKAP DAN
Al=Quran MUDAH DI-
Antarabangsa 2010 DOWNL...
6 years ago
soalan fizik; teka-teki
Majlis Raudhah Al- sampai dapat
Tilawah jawapan
Hanimzah Pahang 1/2
anda faham ke apa yang anda lakukan??? oh hantu bungkus
7 years ago
6. jangan tinggalkan kosong..cuba sehabis mungkin...tak kisah la jika anda tak SOALAN RAMALAN/
.::Al-Quran & BOCOR/ SPOT/
Tarannum::.
pasti dengan apa yang anda lakukan...tulis jawapan dengan jelas dan jangan lupa TILIKAN/ TEROPONG
Persembahan Dr solution steps DLL...
Nu'aina di Iran
Asal usul rumpun
7 years ago
Melayu yang
mungkin jarang
Alauddein's Blog diketa...
Hogeldiniz...Well FREE MULTIMEDIA
come... TARANNUM/
MAQAMAT/
Mari Bertarannum LAGU/NAGHAM
AL-...
SOALAN RAMALAN/
BOCOR/ SPOT/
TILIKAN/ TEROPONG
DLL...
5. sentiasa berdoa dan bertawakkal kepada ALLAH SWT
TEKS QASIDAH YA
IMAM RUSLI
Anda mungkin juga meminati:
sajak,; setelah kian
lama menyepi
additional
mathematics = cara
nak lulus dengan
mud...
proton inspira : MD
dalam kelas ADD BANK SOALAN mengambil PROTON sinis,
Maths TRIAL SPM , teladan dari pemilik LANCER G...
LENGKAP DAN internet???
MUDAH DI- UJIBAKAT AKADEMI AL-
DOWNLOAD QURAN 5
Linkwithin
membeli teleskop
astronomi
Posted by muhammad safarin at 4:55 PM
October (6)
Recommend this on Google
September (5)
Labels: additional mathematics, al-hisab/al-matematik, matematik tambahan, SPM,
August (4)
target A, tips menjawab
July (2)
June (6)
May (6)
April (3)
March (7)
February (16)
January (23)

2009 (17)

astronomer dan sains tabii


beblog

Majalah Sains
Buku: Siapa Askar Dalam

Badan Kita
http://tanpadiriku.blogspot.my/2010/11/additional-mathematics-cara-nak-lulus.html 5/7
11/13/2016 : additional mathematics = cara nak lulus dengan mudah, tips dan rancangan strategik
Badan Kita
1 week ago

ASTROMAS : Astronomi
Untuk Semua
JEM PUTAN KE 'GALAXY
FORUM SOUTHEAST ASIA -
M ALAYSIA 2016'
9 m onths ago

keterehsky
2015 in review
10 m onths ago

Night Sky Tonight


Fenomena Astronomi 2011
5 years ago

fALAK sYARIE

9 comments:

fidahchomell November 18, 2010 at 8:17 AM


hahaha...aku suke...rindu nak ajar add maths la...sini ajar dak kecik
owh
Reply

muhammad safarin November 19, 2010 at 2:08 PM


oh no...
Reply

Nieya May 8, 2011 at 3:43 AM


thanks weh!!! macam tahu tahu je aku nak amek exam nih! :D doakan
aku untuk mid term test ni yup! :)
Reply

Ultrazoomzz August 31, 2012 at 12:58 PM


x pernah lulus pun..moga dgn tips2 dpt lulus gak final exam ni... =)
Reply

MOHAMED SOLIHIN BIN ADUWAN September 13, 2012 at 12:14 AM


thanks for your advice
Reply

cikgu_liza December 14, 2012 at 7:04 AM


Mintak copy tips ni ye....
Reply

Allyn Nawi May 24, 2015 at 4:49 PM


X pernah lulus nak lulus jgak..jelly tgok org lain lulus..dpt gred
cantik..
Reply

Syazwani Safwan November 27, 2015 at 8:17 PM


saya minat math dan addmath tetapi result math saya okay but
addmath dlm kelas shj faham ttpi exam tak boleh buat , blh bantu
bgaimana ingin saya lakukan ?
Reply

Kim Sara January 9, 2016 at 12:51 AM


Thank you utk tip nie sis. Hope tip nie dpt m'bntu sya utk LULUS add
math lepas nie. Insyaallah. Doakn sya yerr sis.

Reply
http://tanpadiriku.blogspot.my/2010/11/additional-mathematics-cara-nak-lulus.html 6/7
11/13/2016 : additional mathematics = cara nak lulus dengan mudah, tips dan rancangan strategik
Reply

Enter your comment...

Comment as: Google Account

Publish Preview

Newer Post Home Older Post

Subscribe to: Post Comments (Atom)

LinkWithin

4 NAIM 2012 YG DISAYANGI

Travel template. Template images by Jason Morrow. Powered by Blogger.

http://tanpadiriku.blogspot.my/2010/11/additional-mathematics-cara-nak-lulus.html 7/7