You are on page 1of 4

Final Nursing II

Practice Exam
1. A community nurse goes into the home of a 65 year old paralyzed woman who was just discharged from
the hospital. What should the nurse asses the needs of who.
A. The pt only
B. The daughter who is caring for the pt and recently moved into the home
C. The husband who lives in the home
D. All of the above.
Answer; D. The nurse assesses the health and needs of all family numbers living in the
home

2. A community nurse sets up school testing at a middle that will detect learning disabilities. Which of the
following type of intervention would this be?
A. Primary Prevention
B. Secondary Prevention
C. Tertiary Prevention
D. Mandatory Prevention
Answer: B - Secondary interventions are screenings, referrals, counseling and treatments

3. The Washington hospital makes flu shots available free of charge for all employees. What type of
prevention is this?
A. Primary Prevention
B. Secondary Prevention
C. Tertiary Prevention
D. Mandatory Prevention
Answer - A primary interventions are interventions such as immunizations, safety and
injury/violence prevention, exclusion from school, health ed, diet and nutrition, exercise and physical
activity, illness prevention

4. A school nurse counsels an obese child on nutrition, what type of prevention is this?
A. Primary Prevention
B. Secondary Prevention
C. Tertiary Prevention
D. Mandatory Prevention
Answer B - secondary is screening, referral, conseling and treatment. Because the
patient was already obese this would be secondary. Had the nurse been teaching nutrition and diet to a
healthy child to be sure they remain healthy it would have been primary prevention

5. A school has a massive outbreak of the flu, during which 50% of the school population. As a result the
school nurse went to the school board and got approval for funding to place hand sanitizers and wash you
hand signs in each room and throughout the school. Which type of prevention is this?
A. Primary Prevention
B. Secondary Prevention
C. Tertiary Prevention
D. Mandatory Prevention
Answer C - tertiary care is to prevent recurrence of acute problems, prevent
complications, foster adjustment to chronic illness and handicapping conditions, address learning
diabilities, sustain school based health services.

6. To help employees deal with stress in the work place it is important to have
A. Relaxing music and a calm environment
B. Effort reward and balance
C. Friendly bosses
D. All of the above
Answer B.
7. What criteria must a basic need meet to be considered a basic need? (all that apply)
A. The pt wants it
B. Meeting it restores health
C. One feels something is missing if need is unmet
D. Its presence helps prevent illness or signals health
Answer: B, C, D

8. True or False: Deficiency needs must be met according to maslow


Answer: True
9. True or false: Self actualization is a motivator of our behavior
Answer: True - self actualization is considered a being need and being needs motivate
our behavior

10. What needs are met when the nurse establishes the nurse pt relationship based on understanding and
trust by planning, and involving family in the patients plan of care
A. Safety needs
B. Esteem needs
C. Love and belonging needs
D. Self actualization needs
Answer: C - these are the need to…belong, be needed and feel loved

11. A state of complete physical, mental, and social well being not merely the absence of disease or
infirmity is defined by the world health organization as:
A. Health B. Self actualization
C. Belonging C. Self esteem
Answer:; A. Health

12. What is a major influence on a persons perception of health and illness?


A. Self actualization B. Love and belonging needs
C. Self concept D. Trust vs. mistrust
Answer - self concept influences a person’s perception of health and illness

13. When are woman more likely to develop cardiovascular disease?


A. within 6 months of their first born
B. after the become married
C. after graduating from college
D. after going through menopause
Answer: D - after menopause

14. True or False; A family hx of diabetes or CA makes a person more likely to get the disease
Answer: true

15. Which of the following is not considered a lifestyle risk factor


A. Sunbathing
B. working in a plastic factory
C. permisquis sex life
D. events that increase stress
B - working in a plastic factory would be considered a environmental risk factor

16 ___________________means when ill, a clients perception of illness will result in unique bahaviiors.
A. Perceptual field B. Illness behavior
C. juvenile crimes C. Lifetime goals
B- illness behaviors

17. When there is a greater output of nitrogenous wastes in proportion to intake of protein, the person is in
negative nitrogen balance. This is directly associated with which of the following:
A. excessive amounts of Edema
B. lack of protein that is needed to build skin
C. negative nitrogen has no direct correlation with anything else in the body
D. A and C
B. negative nightrider balance effects the protien that’s needed to build skin

18. _________________allows the body to be held in normal posture, preventing body from collapsing
into a helpless mass, while _______________________is maintained by ongoing daily activity
A. Muscle mass; skin integrity B. Muscle Tonus; Muscle Tone
C. Skin integrity; muscle mass C. Muscle tone; Muscle tonus
Answer: B

19. Within 2 months of immobility muscle tone is reduced to _______- its original size due to atrophy
A. 10% B. 30%
C. 50% D. 70%
Answer: C. 50%

20. True or False - The osteoblasts that make up the bony matrix need total relaxation to function well?
Answer - False - they need stress and strain of weight bearing to function well

21. Apnea is the cessation of breathing for ____________or more during sleep
A. 10 seconds B. 20 seconds
C. 30 seconds D. 40 seconds
Answer: A 10 seconds

22. A chronic incurable dysfunction of REM sleep processes and dysfunction of mechanisms regulating
sleep and waking states is called:
A. Parasomnias B. Sleep disturbance
C. Narcolepsy D. General sleep disorder
Answer C - narcolepsy

23. Sudden loss of muscle control during extreme and intense emotions such as laughter or anger is known
as:
A. bradys syndrome B. Cataplexy
C. Muscle mass deprivation D. sleep paralysis
B - Cataplexy - it is a symptom of narcolepsy as is sleep paralysis and hallucinations

24. Parasomnias are disorders that only occur when?


A. Early Morning B. At bedtime
C. under extreme stress C. during sleep
C. During sleep

25. If given in combination with other CNS depressants or if a person drinks alcohol, that person can
become overdosed and will have profound respiratory depression followed by death when mixed with
what?
A. Antihistamines B. Antidepresants
C. Hypnotics D. Anti inflammatory
C. Hypnotics they also cause dizziness and ataxia, fatigue, hangover effect, dry mouth,
physical and emotional dependency

26. When performing the snellen test it is important to know that each line must be read accurately with no
more than ___________misses on each line.
A. 1 B. 2
C. 3 D 4
B. 2

27. When looking at something at a distance the pupil accommodates by __________________, however
when looking at something closer the pupil accommodates by ____________________
A. Dialating; Constricting B. Constricting; Dialating
Answer: A

28. Crossed eyes can be normal until the age of __________ but must be fixed by the age of ___________
A. 12; 6 B. 5; 10
C. 3; 6 D 4;08
Answer C normal until the age of 3 must be fixed by 6 yrs old

29. An absent blink reflex is indicant of what?


A. blindness C. insufficient tear duct functions
D. improper pupil dilation E. Any of the above
Answer A

30. A refracted disorder where distant objects appear blurred is known as


A. hypertopia B. Presbyopia
C Astigmatism C. Myopia
Answer C - myopia or nearsightedness is the correct answer; hyperopia is when close
items are blurred; presbyopia loss of accommodation associated with age ( I think of Presbyterian senior
home) with this they have a difficulty focusing on near objects, and astigmatisms can occur with hyperopia
or myopia and is an irregular corneal curvature.