Sie sind auf Seite 1von 2

Below is the LET Reviewer for General Education GENED: Information and Communication Technology

(ICT) Part 1. We encourage readers/ reviewees to use the comment boxes after the article for
discussion.

1. Which of the following is not a benefit of technology in education?

a. Improves critical-thinking abilities.

b. Unlimited access to games and other internet sites.

c. Allows cooperative learning. d. Increases self-expression.

Answer: B

2. Which situation shows that technology can be used to motivate students to learn?

a. Teacher Eric employs educational games related to the lesson they are taking.

b. Miss Cleo designs lessons which use cooperative learning with technology integration.

c. Mr. Jimmy utilizes computer assisted instruction programs so that students will learn at their own
pace.

d. Teacher Sarah assigns projects to her class where self-expression and creativity is acknowledged.
Answer: A

3. He is considered as the Father of Modern Media in Education.

a. Jean Piaget b. Robert Gagne c. B.F. Skinner d. Edgar Dale

Answer: D

4. It is a term to denote a whole range of technologies associated with processing information and with
sending and receiving messages.

a. Educational Technology

b. Information and Communication Technology

c. Media Technology

d. Instructional Systems Design

Answer: B

5. A methodology widely used for developing new training programs.

a. Microsoft b. World Wide Web c. Instructional Systems Design d. Computer Technology

Answer: C

6. This is considered to be the first manual data processing device developed in China in the 12th
century A.D.

a. Hieroglyphics b. Papyrus c. Printing Press d. Abacus


Answer: D

7. He is considered to be the Father of Computing because of his contributions to the basic design of
computer.

a. John Napier b. William Oughtred c. Blaise Pascal d. Charles Babbage

Answer: D

8. Which is the standard input device that accepts letters, numbers and commands from the user? a.
Trackpad b. Lightpen c. Mouse d. Keyboard

Answer: D

9. Mr. Rico carefully studies the materials he acquired from the internet. He always examines if the
author is qualified to present the material. This practice is?

a. necessary to ensure that the materials are reliable.

b. unethical because he does not trust the author.

c. unnecessary because all resources from the internet are dependable.

d. just a waste of time.

Answer: A

10. When a teacher asks the consistency of a material taken from the internet with other available
materials, he/she is concerned with its?

a. relevance b. accuracy c. coverage d. currency

Answer: B