You are on page 1of 17

rchitects

gad
Location
Hangzhou, Zhejiang, China
Area
1255.0 m2
Project Year
2016

Save this picture!

Courtesy of gad
From the architect. Museum of contemporary art of Yong Qing mansion is located at the
intersection of the two vertical roads, facing the arterial roads, and the surrounding is bustling
and noisy, which is the irregular corner land along the street. It seems that the two are hard to
integrate when the elegant and cold Art Museum meets the prosperous city. The design acts in a
diametrically opposite way, applying blue-gray cool as the keynote in contrast to the noisy city
interface, with a dramatic way to reversely reflect the cold peculiarity of a museum of
contemporary art.

Save this picture!


Diagram
As an important exhibition knot of the city, we first set an L shape and cut the shape with the
volume of 45 degree at the corner, forming a main front space and important display panel. By
using shallow water surface to moderately isolate the negative urban interface, the overall urban
interface presents a cold but not harsh peculiarity.

Save this picture!


Courtesy of gad
The wall is undoubtedly the protagonist of the whole building, and the backing wall in our sight
gradually extends to the both sides. At the same time isolating the negative place factors, it
defines the functional space of the building itself. Glass boxes intercross with the large pieces of
Iran blue eyes stone, which make the inner space penetrate into the city interface. The twolayer
of white glazed glass box forms a semi-implicit and semi-transparent light effect in the night sky.

Save this picture!

Courtesy of gad

Save this picture!


First Floor Plan

Save this picture!


Courtesy of gad

Save this picture!


Second Floor Plan
It perfectly applies architectural skills to the building by stitching a variety of materials and
processing the fine details. The gap approach of 15mm between the wall and the stone
emphasizes the sense of purity of faade, and emphasizes the sense of rhythm and ductility of the
wall itself. Taking the 20mm thick stainless steel rib as the pillar and combining with the ultra
white glass hidden frame curtain wall, it can highlight the light sense of the glass box.

Save this picture!


Courtesy of gad
As a museum of contemporary art with no good geographical position, we abandon the
fighting stance and behave a conceding posture. Taking the wall as the main line and
connecting with the modern architectural language, with the elaborate but not extravagant detail
handling, modest and no sparse gesture, and "dramatic" contrast aesthetic principle, to achieve
the dialogue between architecture and the city, and applying the positive design strategy to
resolve the negative spatial factors, which can get another chance for Gad to explore the
architecture and urban space.

Save this picture!


Courtesy of gad

Courtesy of gad
Courtesy of gad

Courtesy of gad

Courtesy of gad

Courtesy of gad

Courtesy of gad

Courtesy of gad
Courtesy of gad

Courtesy of gad

Courtesy of gad

Courtesy of gad

Courtesy of gad

Courtesy of gad
Courtesy of gad

Courtesy of gad

Site

Diagram

Diagram

Diagram
Diagram

Diagram

Diagram

First Floor Plan

Second Floor Plan

Elevation
Detail-Stone

Detail-Wall

Detail

Detail

Detail

Detail