Sie sind auf Seite 1von 9

SAMPLE PAPER CREATED BY ADEEL ABBAS TO HELP CANDIDATES UNDERSTAND THE TEST IT IS ACCORDING TO THE SYLLABUS

EDUCATORS SAMPLE SOLVED MCQ PAPER FOR ESE SCIENCE MATH BS 09 2016-17

TOTAL MARKS : 100

PASSING MARKS : 50

TOTAL TIME: 2 HOURS

PART 1: URDU 10 MARKS

PASSING MARKS : 50 TOTAL TIME: 2 HOURS PART 1: URDU 10 MARKS http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS,
http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY
http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY
http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

PART 2: ISLAMIAT AND SOCIAL STUDIES PRIMARY LEVEL 10 MARKS

SAMPLE PAPER CREATED BY ADEEL ABBAS TO HELP CANDIDATES UNDERSTAND THE TEST IT IS ACCORDING TO THE SYLLABUS

UNDERSTAND THE TEST IT IS ACCORDING TO THE SYLLABUS http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

SAMPLE PAPER CREATED BY ADEEL ABBAS TO HELP CANDIDATES UNDERSTAND THE TEST IT IS ACCORDING TO THE SYLLABUS

PART 3: ENGLISH PRIMARY LEVEL 15 MARKS

NOTE: THERE WILL BE 15 QUESTIONS OF ENGLISH THIS IS JUST SAMPLE SO QUESTIONS ARE LOW IN NUMBER ITS JUST FOR IDEA:

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY
http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

PART 4: B.ED COURSE 10 MARKS

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

1. As a teacher, what will you do if students do not attend your class?

(A). Blame students for their absence from the class.

(B). Ponder over the present attitude of students in a calm manner.

(C). Think about using some interesting techniques of teaching.

SAMPLE PAPER CREATED BY ADEEL ABBAS TO HELP CANDIDATES UNDERSTAND THE TEST IT IS ACCORDING TO THE SYLLABUS

(D). Try to understand the reasons and try to eliminate them.

Ans:-D

2. There will be better communication in a lecture if a teacher

(A). reads from prepared notes

(B). prepares the notes well in advance and use them as a guide

(C). talks extempore

(D). talks extempore drawing examples from other disciplines

Ans:-D

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

3. Teachers who are enthusiastic in be class-room teaching

(A). often lack proficiency in the subjects which stays hidden under their enthusiasm

(B). Simply dramatize to hold the student’s attention

(C). involve their students in the teaching-learning process

(D). all of the above

Ans:-C

4. One can be a good teacher, if he/she

(A). has genuine interest in teaching

(B). knows how to control students

(C). knows his/her subject

(D). has good expression

Ans:-C

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

5.The most important skill of teaching is

(A). making students understand what the teacher says

(B). covering the course prescribed in his subject

(C). keeping students relaxed while teaching

(D). taking classes regularly

SAMPLE PAPER CREATED BY ADEEL ABBAS TO HELP CANDIDATES UNDERSTAND THE TEST IT IS ACCORDING TO THE SYLLABUS

Ans:-A

6. Effective teaching, by and large, is a function of

(A). Maintaining discipline in the class

(B). Teachers honesty

(C). Teacher’s making students learn and understand

(D). Teachers liking for the Job of teaching

Ans:-C

7. Success of a profession depends on—

(A)

Policy to please individuals

(B)

Maintaining relationship with people

(C)

Maintaining quality of work

(D)

Loyalty to the superiors

Ans. (C)

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

8. Main role of teacher is identified with a—

(A)

Leader

(B)

Planner

(C)

Manager

(D)

Motivator

Ans. (A)

9. Prior to teaching the teacher does—

(A)

Identification of objectives

(B)

Preparation of teaching lesson plan

(C)

Know the interest of students

(D)

All of the above

Ans. (D)

10. Effective teaching includes—

SAMPLE PAPER CREATED BY ADEEL ABBAS TO HELP CANDIDATES UNDERSTAND THE TEST IT IS ACCORDING TO THE SYLLABUS

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

(A)

Teacher is active but students may or may not be active

(B)

Teacher may be active or inactive but students are active

(C)

Teacher is active and students are active

(D)

All of the above situations

Ans. (C) PART 5: MATH PRIMARY & ELEMENTRY LEVEL 25 MARKS

NOTE: THERE WILL BE 25 QUESTIONS OF MATH THIS IS JUST SAMPLE SO QUESTIONS ARE LOW IN NUMBER ITS JUST FOR IDEA:

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

GO TO NEXT PAGE

SAMPLE PAPER CREATED BY ADEEL ABBAS TO HELP CANDIDATES UNDERSTAND THE TEST IT IS ACCORDING TO THE SYLLABUS

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

SYLLABUS http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

SAMPLE PAPER CREATED BY ADEEL ABBAS TO HELP CANDIDATES UNDERSTAND THE TEST IT IS ACCORDING TO THE SYLLABUS

PART 6: SCIENCE PRIMARY & ELEMENTARY LEVEL 25 MARKS

NOTE: THERE WILL BE 25 QUESTIONS OF SCIENCE THIS IS JUST SAMPLE SO QUESTIONS ARE LOW IN NUMBER ITS JUST FOR IDEA:

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY PART 7: CURRENT AFFAIRS/GENERAL KNOWLEDGE 05 MARKS 1. The

PART 7: CURRENT AFFAIRS/GENERAL KNOWLEDGE 05 MARKS

1. The speed of light with the rise in the temperature of the medium

(1) Increases

(2) Decreases

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

(3) Remains unaltered

SAMPLE PAPER CREATED BY ADEEL ABBAS TO HELP CANDIDATES UNDERSTAND THE TEST IT IS ACCORDING TO THE SYLLABUS

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY

(4) Drops sharply

2. Which from the following rivers does not originate in Indian territory?

(1) Mahanadi

(2) Brahmaputra

(3) Ravi

(4) Chenab

3. The gas predominantly responsible for global warning is

(1) Carbon dioxide

(2) Carbon monoxide

(3) Nitrous oxide

(4) Nitrogen peroxide

4. 26th January is India's

(1) Independence Day

(2) Republic Day

(3) Revolution Day

(4) Parliament Day

5. Which of the following uses non-conventional Source of Energy?

(1) Kerosene lamp

(2) Wax candle

(3) Solar lantern

(4) Torch

ANSWERS TO GENERAL KNOWLEDGE: 1. (3) 2. (2) 3. (1) 4. (2) 5. (3)

http://facebook.com/ppschelp BY ADEELABBAS, BHAKKAR CITY