Sie sind auf Seite 1von 2

This project was inspired by the special geometry of the typical salt mines and it

encourages the possibility of placing the architectural style in remote areas, such as
mountains. The projects shape and form generates dramatic spaces through the unicity
of each functional area of the house, all being guarded by the roof, which is a
reinterpretation of bold mountains.
Coming back to the interior, it is important to state that its irregular shape emphasizes
the angularity and the dynamics of the space. From a planimetric point of view, the
houses concept converges to a unitary area, which facilitates access to a kitchen, a
bathroom, a living room, and a dormitory during the night, alternated with a working space
during the day. The main benefit of this arrangement is the maximum exploitation of the
buildings footprint, which supplies with enough storage space and all the function
required for a home.The floor inside consists of wooden floating tiles and the interior walls
consists of drywall with decorative plaster finishes.
It is highly needed to mention that the working space and the dormitory are meant to be
used in heterogenous activities and in different moments of the day, thus a solution to this
antithesis is the usage of folding furniture which is, during the day, a desk accompanied
by a shelf, and, during the night, a functional two-person bed. I also mention that the
bathroom is the only functional area that is completely separated from the rest of the
house through partitioning walls to create intimacy.
By making the sleeping area face north and the kitchen face south, I have opted for large
glazed area facing west to make use of the solar natural light. An aim of this project is to
exclusively have zenith light and ventilation, which, accompanied by the irregular shape
of the roof, generates a unique living space. To facilitate sunlight access, I have integrated
two windows in the roof framing. This emphasises the dramatic character of the interior
space. Furthermore, three of the slopes of the roof are facing south so that solar panels
can be placed on them, making use of the solar energy to create an eco-friendly and self-
sustainable environment.
The innovative shape of the house is supported by a metallic structure, which
incorporates H profile for the pillars and I profile for the beams, and by efficient closures,
such as a three parts system that consists of insulation, drywall and outdoor plywood
Alucobond type. This building manages to merge the rocky textures and shapes with
modern materials, such as metallic exterior systems, concrete and glass.
The total area of the building is 235.3 square foot (21.86 square meters). The house has
a wooden deck terrace, with an extra area of 180.84 square foot (16.8 square meters),
which has no roof and is foldable. The minimum width of the house is 6.33 foot (1.93
meters) and the maximum width is 9.84 foot (3 meters). The minimum height of the
building at the zero rate is 8.2 foot (2.5 meters) and the maximum height of the building
is 12.47 foot (3.8 meters). In the interior, the minimum height is 7.87 foot (2.4 meters) and
the maximum height is 10.93 foot (3.33 meters). The total length of the house is 30.74
foot (9.37 meters).
It is very easy to have the buildings location changed because it has small widths, it is
caught only in a concrete slab and it has lightweight materials.
The plans, the sections and the faades are at the scale 1:100 and 1:200.