You are on page 1of 1

Arsyetim

Ministria e Kulturs, Rinis dhe Sportit i sht drejtuar Drejtoris s Urbanizmit,


Ndrtimit dhe Mbrojtjes s Mjedisit 05.nr. 035-120641 dt.20.05.2014 me krkesn pr
caktimin e lokacionit pr ndrtimin e Pallatit Olimpik n t cilin do t vendosen Komiteti
Olmpik i Kosovs, Komiteti paraolimpik i Kosovs, si dhe 35 Federata Sportive.
Sipas detyrs projektuese objekti i pallatit olimpik do t ket pjesn administrative,
zyrat, sallat pr takime, amfiteatrin, restoranin, hapsirat teknike, garazhat nntoksore,
parkingjet dhe prmbajtjet tjera prcjellse, t gjitha kto me nj siprfaqe t
prgjithshme rreth 4500 m2. Pr vendosjen e ktij objekti sht krkuar parcel
ndrtimore me nj siprfaqe prej 20 deri 30 ari.
Pas bisedave me prfaqsusesit e MKRS -ss si dhe konsultimeve me planet
urbanistike propozohet lokacioni n kuadr t planit rregullues Prishtina e re - zona
Qendr prkatsisht blloku urban B16, pjest e ngastrave kadastrale nr. 535 dhe 547,
ZK agllavic, me nj siprfaqe prej 2400 m2.
Konfiguaracioni i terrenit sht kryesisht i rrafsht me nj ramje t leht n drejtim
vei jug.
Blloku urban B16 sipas planit rregullues sht i destinuar pr prmbajtje
administrative t nivelit qendror dhe atij komunal, ku tani gjenden edhe objektet e pallatit
t drejtsis, andaj vendosja e objektit t pallatit olimpik do t inkorporohet n kuadr t
nj zgjidhje urbane t trsis s ktij blloku.