Sie sind auf Seite 1von 4

MIDTERM EXAMINATION

_____________________

Name: ________________________________________ Raw Score/% Equivalent

Year and Section: ______________________________ Date: ______________

Identification:
Directions: From the pool of words below, choose the appropriate answer to the following descriptions.

Uneven Bars Balance beam Steel rings


Artistic gymnastics Rope Parallel bars
Pommel horse Ribbon Gymnastics
Floor exercise String Landing
Horizontal bar

__________1. Is a men's and women's sport that requires balance, strength, flexibility, agility,
endurance and control
___________2.Is usually divided into Men's and Women's Gymnastics
___________3. the gymnast performs a timed routine on two horizontal bars set at different heights
___________4. The gymnast performs a choreographed routine of up to 90 seconds in length consisting
of leaps, acrobatic skills, somersaults, turns and dance elements on a padded beam.
___________5. The event in gymnastics performed on floor is called
___________6. A typical exercise involves both single leg and double leg work
___________7. are suspended on wire cable from a point 5.75 meters from the floor. The gymnasts
must perform a routine demonstrating balance, strength, power, and dynamic motion while preventing
the rings themselves from swinging
___________8. Men perform on two bars executing a series of swings, balances, and releases that
require great strength and coordination. The width between the bars is adjustable dependent upon the
actual needs of the gymnasts and usually 2m high.
___________9. A 2.8 cm thick steel or fiberglass bar raised 2.5 m above the landing area is all the
gymnast has to hold onto as he performs giant swings or giants (forward or backward revolutions
around the bar in the handstand position), release skills, twists, and changes of direction.
___________10. is the final phase, following take off and flight.
Modified true or false
Directions: Write T if the statement is true and change the word if it is false to make it true.
______1. The word gymnastic is derived from the word gymnasium, at one at a time it included all
activities in a gymnasium.
______2. Rhythmic gymnastics is open only to females.
______3. Artistic and Trampoline gymnastics are part of male and female competitions.
______4. Gymnastics evolved from exercises used by the ancient Greeks that included skills for
mounting and dismounting a horse, and from circus performance skills.
______5. The word gymnastics derives from the common Greek adjective Greek(gymsum).
DIRECTION:
Read the passage carefully and encircle the BEST answer:
1. He was the first to conduct gymnastics as part of education in school curriculum.
a. JOHANN BASEDOW
b. JOHANN GUTS MUTH
c. Franz Nachtegall
d. GERHARD VIETH
2. He was the first modern writer and teacher of organized gymnastics for whom records survive.
a. JOHANN BASEDOW
b. JOHANN GUTS MUTH
c. Franz Nachtegall
d. GERHARD VIETH
3. He wrote many influential books including carefully chosen gymnastics exercises for girls in 1818.
a. JOHANN BASEDOW
b. JOHANN GUTS MUTH
c. Franz Nachtegall
d. GERHARD VIETH
4. He wrote Gymnastics for Youth, the first book on modern.
a. JOHANN BASEDOW
b. JOHANN GUTS MUTH
c. Franz Nachtegall
d. GERHARD VIETH
5. He describes the use of sloping beams, climbing pole, ladders and ropes along with the balancing and
the swinging beam.
a. JOHANN BASEDOW
b. JOHANN GUTS MUTH
c. Franz Nachtegall
d. GERHARD VIETH
6. He formed a gymnastics club, opened a private gymnasium and through his success encourages the
government to incorporate training into its curriculum.
a. JOHANN BASEDOW
b. JOHANN GUTS MUTH
c. Franz Nachtegall
d. GERHARD VIETH
7. His gymnastics program in Denmark emphasized mass calisthenics, mass vaulting and drills using
dumbbells and balls.
a. JOHANN BASEDOW
b. JOHANN GUTS MUTH
c. Franz Nachtegall
d. GERHARD VIETH
8. Founded the Danish system of gymnastics, which was considered useful for military training and in
1804 he was appointed the first director of Denmarks influential Military Gymnastic Institute.
a. JOHANN BASEDOW
b. JOHANN GUTS MUTH
c. Franz Nachtegall
d. GERHARD VIETH
9. The founder of free exercise and calisthenics.
a. FRIEDRICH LUDWIG JAHN
b. ADOLPH SPIESS
c. JOHANN PESTALOW
d. GERHARD VIETH
10. He taught gymnastics to his classes in Switzerland and added marching and introduced the free hand
exercises with the music.
a. FRIEDRICH LUDWIG JAHN
b. ADOLPH SPIESS
c. JOHANN PESTALOW
d. PER HENRIK LING
11. He designed exercises to be performed on stationary pieces of equipment, and even invented much
of the apparatus used in his training.
a. FRIEDRICH LUDWIG JAHN
b. ADOLPH SPIESS
c. JOHANN PESTALOW
d. PER HENRIK LING
12. He was a German educator known to have started gymnastics clubs and gymnastics movements for
competitive purpose.
a. FRIEDRICH LUDWIG JAHN
b. ADOLPH SPIESS
c. JOHANN PESTALOW
d. PER HENRIK LING
13. The Father of Gymnastics
a. FRIEDRICH LUDWIG JAHN
b. ADOLPH SPIESS
c. JOHANN PESTALOW
d. PER HENRIK LING
14. Mens Artistic Gymnastics is a Gymnastics discipline played in six (6) events, EXCEPT
a. Floor
b. Pommel Horse
c. Ring
d. Asymmetrical Bars
15. It is gymnastics discipline that integrates the difficult elements of gymnastics with dance steps and
movements in order to create a dynamic choreography for the sports either individual, mixed pair, three
or group.
a. Womens Artistic Gymnastics
b. Rhythmic Gymnastics
c. Aerobic Gymnastics
d. Mens Artistic Gymnastics
16. This is the most challenging phase of gymnastics program where you roll your body to and for, spring
about and twist around on the floor in any apparatus.
a. Tumbling c. Aerobics
b. Stunts d. Pyramid Building
17. Rhythmic Gymnastics is an aesthetic discipline perform to music while using small hand apparatus
EXCEPT
a. Rope c. Hoop
b. Dumbbell d. Ribbon
18. These activities tend to artistically imitate human movements, simple animal or machine work, as
you develop the fundamentals of tumbling skills
a. Stunts
b. Tumbling
c. Rhythmic Gymnastics
d. Pyramid building
19. It is a series of selected exercises that help to relieve physical discomfort or restore function to
disabled people.
a. Educational Gymnastics
b. Therapeutic Gymnastics
c. Competitive Gymnastics
d. Creative Gymnastics
20. Womens Artistic Gymnastics disciplined played in four events EXCEPT
a. Horse Vault
b. Horizontal Bar
c. Balance Beam
d. Floor
21. This phase consist f programs of exercises that are carefully selected for the purpose of preparing
the body to perform complicated movements and skills.
a. Apparatus Work
b. Tumbling
c. Conditioning Program
d. Stunts
22. This is a program that challenges students to master tactics involving strength, balance, flexibility,
agility and rhythm in a classroom standard of learning the fundamentals with the maximum safety
measures.
a. Educational Gymnastics
b. Therapeutic Gymnastics
c. Competitive Gymnastics
d. Creative Gymnastics
23. A gymnastics discipline where every gymnast perform to show his or her prowess on top of the
apparatus.
a. Artistic Gymnastics
b. Sports Aerobics
c. Rhythmic Sportive Gymnastics
d. Sports Acrobatics

24. Being the first to organized and popularized the gymnastics clubs or the turnvein movements for
young men in Europe, he received the respect of being the Father of Modern Gymnastics.
a. Johann Basedow
b. Johann Guts Muths
c. Johann Pestalozzi
d. Friedrich Ludwig Jahn
25. He was considered the father of gymnastics.
a. Richard Mulcaster
b. Johann Gutsmuths
c. Friedrich Jahn
d. Franz Nachtegall
1. Gymnastics
2. Artistic gymnastics
3. Uneven bars
4. Balance beam
5. Floor exercise
6. Pommel horse
7. Still rings
8. Parallel bars
9. Horizontal bar
10. Landing
1. JOHANN BASEDOW
2. JOHANN BASEDOW
3. JOHANN GUTS MUTH
4. JOHANN GUTS MUTH
5. JOHANN GUTS MUTH
6. Franz Nachtegall
7. Franz Nachtegall
8. Franz Nachtegall
9. GERHARD VIETH
10. ADOLPH SPIESS
11. FRIEDRICH LUDWIG JAHN12. FRIEDRICH LUDWIG JAHN
13. FRIEDRICH LUDWIG JAHN
14D
15.C
16.A
17.B
18A
19B
20B
21C
22A
23A
24. D
25. C