Sie sind auf Seite 1von 10

Verbal Ability Test 1

Question 1) Choose the word which is most nearly the SAME in meaning as the
word given ARDUOUS

A. Hazardous

B. Difficult

C. Different

D. Pleasurable

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option B
Question 2) Choose the word which is most nearly the SAME in meaning as the
word given FORMULATE

A. Frame

B. Apply

C. Contemplate

D. Regularize

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option A

Question 3) Choose the word which is most nearly the SAME in meaning as the
word given DEGRADING

A. Demeaning

B. Lowering

C. Corrupting

D. Minimizing

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option B
Question 4) Choose the word which is most nearly the SAME in meaning as the
word given TRANSITIONAL

A. Extreme

B. Intermediate

C. Revolutionary

D. Changed

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option B

Question 5) Choose the word which is most nearly the OPPOSITE in meaning as the
word given VIABLE

A. Rudimentary

B. Practical

C. Negative

D. Impossible

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option D
Question 6) Choose the word which is most nearly the OPPOSITE in meaning as
the word given INEVITABLY

A. Expectedly

B. Certainly

C. Mostly

D. Avoidably

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option D

Question 7) Choose the word which is most nearly the OPPOSITE in meaning as the
word given ACCORDANCE

A. Conflict

B. Enmity

C. Quarrel

D. Division

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option A
Question 8) Directions (8-10): Which of the phrases (A), (B), (C) and (D) given
below each sentence should replace the word/phrase printed in bold
in the sentence to make it grammatically correct ? If the sentence is
correct as it is given and no correction is required, mark (E) as the
answer.
Since the girl did not want to be disturbed while studying, she left
the phone off hooks.

A. of hook

B. for the hook

C. off hooking

D. off the hook

E. No correction required

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option D

Question 9) Since the officer was overburdened with work, her collegue decided
to gave her hand.

A. giving hands

B. give her a hand

C. giving her handful

D. gave her hands

E. No correction required

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option B
Question 10) Despite having passed out from school over ten years back, most
schoolmates has keep touch with each other.

A. had kept in touch

B. keep touched

C. is keeping touch

D. are kept touched

E. No correction required

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option A

Question 11) Directions (11-15) : Read each sentence to find out whether there
is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any,
will be in one part of the sentence. The number of that part is the
answer. If there is no error, the answer is (E). (Ignore errors of
punctuation, if any).

A. A property dealer was

B. shoot dead by four unidentified jacket-clad men

C. while taking a morning walk

D. in a park

E. No error

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option B
Question 12)

A. The auditions for the first ever

B. reality-based pop band hunt, is

C. going on in full swing,

D. with numerous entries came in.

E. No error

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option D

Question 13)

A. To curbing the spread of violence,

B. authorities brought under curfew

C. more areas in the State, where

D. three youths were killed.


E. No error

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option A
Question 14)

A. Not only was the actress over the moon

B. as winning an award, but was

C. also deeply touched by the support

D. she got from the industry.

E. No error

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option B

Question 15)

A. Hectic schedules can


B. take a toll on anybody and

C. the solutions to this is

D. a quick holiday to some exotic location.

E. No error

Your answer : No option was selected


Correct answer : Option C